Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Δεν τους "Χ"άλασε... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισπανία και Ιταλία ...είπαν να παίξουν μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά σταμάτησαν στο 1-1 και βολεύτηκαν με το βαθμο. Το 1-0 ο Ντι Νατάλε στο 51΄ για να ισοφαρίσει τρία λεπτά αγρότερα ο Φάμπρεγκας.
Δεν τους "Χ"άλασε... (ΒΙΝΤΕΟ)
Δύο από τις κορυφαίες ομάδες και παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, άνοιξαν την αυλαία του τρίτου ομίλου στο... Ισπανία και Ιταλία ήξεραν πως με νίκη θα έκαναν ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «8», αλλά τελικά αυτό το βήμα έμεινε... μισό.
Στο πρώτο ημίχρονο οι Ισπανοί μπήκαν με όρεξη στο ματς, αλλά τους έλειπε η ουσία με την Ιταλία να ισορροπεί όσο περνούσε η ώρα. Τα λάθη των Ισπανών στο χώρο του κέντρου ήταν πολλά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντεπιθέσεις από την Σκουάντρα Ατζούρα και να χάνει μία καλή ευκαιρία στο 36΄ όταν ο Κασάνο γύρισε στον Μαρκίσιο, αλλά το δυνατό σουτ του άσου της Γιουβέντους να το μπλοκάρει ο Κασίγιας.
Τελικά το ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ και χωρίς να έχουμε δει το μεγάλο παιχνίδι, με τους Ιταλούς να έχουν διπλάσιες προσπάθειες από την ομάδα του Ντελ Μπόσκε. Το δεύτερο μέρος είχε περισσότερες φάσεις και φυσικά γκολ!
Μέσα σε τρία λεπτά, στο 51΄ και το 54΄, χάθηκαν από δύο μεγάλες ευκαιρίες για κάθε ομάδα. Αρχικά ο Ινιέστα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπουφόν, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα, ενώ στη συνέχεια ο Μπαλοτέλι βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Κασίγιας, αλλά... κόλλησε το μυαλό του περιμένοντας τον Σέρχιο Ράμος να έρθει και να τον κόψει.
Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για γκολ και πρώτη το πέτυχε η Ιταλία. Ο Μπαλοτέλι είχε αφήσει την θέση του στον Ντι Νατάλε και στο 61΄ ο επιθετικός της Ουντινέζε δεν έχασε την πρώτη του ευκαιρία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από τρομερή μπαλιά του Πίρλο.
Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Ισπανίας να σκοράρει, με τον Σίλβα να γίνεται... Πίρλο και τον Φάμπρεγκας... Ντι Νατάλε για να έρθει και πάλι το ματς στα ίσια.
Οι Ιταλοί έδειχναν πως βολεύονται με την ισοπαλία, κάτι που δεν ήθελαν οι Ισπανοί αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Ο Τόρες που πέρασε στη θέση του Φάμπρεγκας, κατάφερε να χάσει ευκαιρίες με όλους τους τρόπους και τελικά το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.


Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:


Spain 0-1 Italy (Euro 2012 - Group C) από fasthighlights-2012


Spain 1-1 Italy (Euro 2012 - Group C) από fasthighlights-2012

πηγή: sportdog.gr   

Euro 2012: Κασίγιας: «Εκτιμώ και σέβομαι πολύ την Ιταλία»

Το ντέρμπι του τρίτου ομίλου ανάμεσα σε Ιταλία και Ισπανία συγκεντρώνει τα βλέμματα της σημερινής ημέρας, με τον Ίκερ Κασίγιας να τονίζει πως σέβεται την «Σκουάντρα Ατζούρα».
Πολλοί θεωρούν πως οι Ιταλοί δεν θα φτάσουν... μακριά στο EURO 2012, όμως ο τερματοφύλακας της Ρεάλ πιστεύει πως η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι είναι ικανή για πολλά πράγματα.
«Ξέρουμε το παρελθόν μας και τί έχουμε πετύχει, όμως πρέπει να συνεχίσουμε να νικάμε», είπε αρχικά ο Κασίγιας και πρόσθεσε:
«Έχω δει πολλά βίντεο της Ιταλίας και πιστεύω πως είναι μεγάλη ομάδα. Έχουν νέους καλούς παίκτες και παλιούς, εξίσου καλούς, οι οποίοι κάνουν τη διαφορά. Τους εκτιμώ και τους σέβομαι απόλυτα».


πηγή: onsports.gr

Euro 2012: Χόντγκσον: «Είναι αισιόδοξοι οι παίκτες μου»

Ο τεχνικός της Αγγλίας, Ρόι Χόντγκσον είναι αρκετά αισιόδοξος για την αναμέτρηση της ομάδας του με τη Γαλλία.
Πολλά αναμένεται να κριθούν από την αναμέτρηση της Γαλλίας με την Αγγλία για την πρώτη αγωνιστική του 4ου ομίλου. Ο τεχνικός των «τριών λιονταριών», Ρόι Χόντγκσον  αποκάλυψε πως οι ποδοσφαιριστές του πιστεύουν αρκετά στην κατάκτηση της νίκης.
«Οι ποδοσφαιριστές μου πιστεύουν ότι θα κερδίσουν τη Γαλλία. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Δεν υπάρχει φόβος αλλά μόνο σεβασμός», είπε ο Ρόι Χόντγκσον.


πηγή: onsports.gr

Euro 2012: Γκέμπρε Σελασιέ: «Περίμενα πολύ χειρότερα»

Ρατσιστική επίθεση από τους φιλάθλους της Ρωσίας δέχθηκε ο Τσέχος αμυντικός, Tέοντορ Γκέμπρε Σελασιέ, όπως τόνισε ο 26χρονος ποδοσφαιρστής.
Αυτό που φοβόντουσαν όλοι, τελικά έγινε πραγματικότητα, καθώς ο δεξιός αμυντικός της Τσεχίας δέχθηκε ρατσιστική επίθεση.
«Το πρόσεξα. Δεν ήταν κάτι φοβερό», είπε ο Γκέμπρε Σελασιέ, δείχνοντας πως δεν θέλει να δοθεί συνέχεια σε αυτό το θέμα.
«Περίμενα πολύ χειρότερα πράγματα για να πως την αλήθεια. Προσωπικά, το αφήνω πίσω μου και δεν βλέπω το λόγο να το συζητήσω με τα Μέσα», κατέληξε ο παίκτης της Σλόβαν Λίμπερετς.


πηγή: onsports.gr

20 Ιουλίου ξεκινά ο Ηρακλής!!

Για τις 20 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η έναρξη της προετοιμασίας του Ηρακλή ενόψει νέας περιόδου.
Το πρώτο στάδιο θα πραγματοποιηθεί στη Μίκρα, ενώ στις 8 Αυγούστου η ομάδα θα μεταβεί στο Ελατοχώρι, όπου θα μείνει μέχρι τις 18 για το βασικό στάδιο.
Εκεί θα δοθούν και τα πρώτα φιλικά του «Γηραιού», με τους «κυανόλευκους» να περιμένουν να δουν πότε θα ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται οι «κυανόλευκοι» με τη νέα σεζόν.


πηγή: onsports.gr

Ατρόμητος: Τέλος εποχής για Αναστασάκο-Σφακιανάκη!!

Διαφορετικούς δρόμους θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής ο Ατρόμητος και οι Στέλιος Σφακιανάκης και Ηλίας Αναστασάκος, οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι τα συμβόλαιά τους δεν θα ανανεωθούν.
Από το 2009, όταν και αποκτήθηκαν, ο μεν Σφακιανάκης στις αρχές του καλοκαιριού, ο δε Αναστασάκος την τελευταία ημέρα των μεταγραφών (31 Αυγούστου), οι δύο ποδοσφαιριστές πρόσφεραν πολλά στον Ατρόμητο. Εκτός από τον επαγγελματισμό τους και την αγωνιστική τους συνεισφορά, είχαν καθοριστικό ρόλο στα αποδυτήρια, λόγω της εμπειρίας και της προσωπικότητάς τους.
Ο Αναστασάκος σημείωσε 17 γκολ με τη φανέλα του Ατρομήτου και μαζί με τον Κώστα Μήτρογλου φιγουράρει στη πρώτη θέση των σκόρερ των κυανόλευκων σε επίπεδο Super League. Συνολικά, αγωνίστηκε σε 69 ματς πρωταθλήματος και 11 Κυπέλλου, ενώ έπαιξε και σε όλο το 90λεπτο του περσινού τελικού με την ΑΕΚ.
Ο Σφακιανάκης από την πλευρά του, έπαιξε σε 74 ματς πρωταθλήματος και σε 12 Κυπέλλου, αγωνιζόμενος 90' στον περσινό τελικό και 43' στον φετινό με τον Ολυμπιακό. Πέτυχε 8 γκολ κάποια από τα οποία ήταν καθοριστικότατα. Ειδικά αυτά που «πρόσφερε» την περίοδο 2010-11, βοήθησαν τους Περιστεριώτες να παραμείνουν στην κατηγορία.
Αμφότεροι ενημερώθηκαν από τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ, Γιάννη Αγγελόπουλο ότι τα συμβόλαιά τους δεν θα ανανεωθούν, ενώ με ανακοίνωσή του, ο Ατρόμητος τους ευχαριστεί για την προσφορά τους και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους.


πηγή: onsports.gr