Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

«Να προσαρμοστεί η Σουηδία στον Ιμπραΐμοβιτς»

«Να προσαρμοστεί η Σουηδία στον Ιμπραΐμοβιτς»
Την άποψη πως η εθνική ομάδα της Σουηδίας είναι αυτή που πρέπει να προσαρμοστεί στο στυλ παιχνιδιού του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και όχι το αντίθετο, εξέφρασε ο Πέτερ Σμάιχελ.

«Είναι η Σουηδία καλύτερη ομάδα χωρίς τον Ζλάταν; Καμία ομάδα δεν είναι καλύτερη χωρίς τον Ζλάταν! Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον πλανήτη» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε «δεν πρέπει να είναι αυτός που θα προσαρμόσει το παιχνίδι του στο παιχνίδι των υπολοίπων παικτών αλλά οι συμπαίκτες του να ακολουθήσουν το δικό του. Ο Ζλάταν μπερδεύεται πολλές φορές γιατί οι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο».

Ο Δανός πρώην τερματοφύλακας συμβούλεψε στη συνέχεια τον προπονητή της Σουηδίας Έρικ Χάμρεν για το πώς πρέπει να διαχειριστεί τον χαρακτήρα του σούπερ σταρ των Σουηδών και μάλιστα τον παρομοίασε με τον Ερίκ Καντονά.

«Ο Καντονά είναι ένα παράδειγμα. Ο Άλεξ Φέργκιουσον διαχειρίζεται τον κάθε παίκτη διαφορετικά. Μέσα σε μια ομάδα έχεις πολλές διαφορετικές προσωπικότητες και ο Ζλάταν είναι από τους παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν κάτι καλό από το πουθενά. Από το να του καταπιέσεις το ‘’εγώ’’ του, είναι καλύτερα να τον ενθαρρύνεις και τότε είναι σίγουρο πως θα προσφέρει περισσότερα».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: