Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη!

Η ατάκα που λέει «δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη» βρήκε απόλυτη εφαρμογή προχθες στην πρεμιέρα του Euro.
Το λάθος στήσιμο του Σάντος, η τρικυμία των πρώτων λεπτών, το γκολ που δεχτήκαμε σχετικά νωρίς, ο τραυματισμός του Αβραάμ, αλλά και η αποβολή του Παπασταθόπουλου από τον ανεκδιήγητο Ισπανό έμοιαζαν να έχουν καταδικάσει την Εθνική μας ομάδα. Ωστόσο η κίνηση του Σάντος να ρίξει τον Σαλπιγγίδη στο ματς, αλλά και το ρίσκο με τον Φορτούνη τού βγαίνουν και η Ελλάδα δεν παίρνει τη νίκη, εξαιτίας της κακοδαιμονίας αλλά και του φόβου, που έχει αποκτήσει όταν η μπάλα στήνεται στην άσπρη βούλα. Ο «τυπάρας» το έχασε, αλλά θεωρώ πως έστω και αυτή η ισοπαλία μάς δίνει το περιθώριο να διορθώσουμε το λάθος στη συνέχεια.

Ο Ισπανός Καρμπάγιο δίνει δύο υπερβολικές κάρτες στον Σωκράτη και καταδικάζει την Εθνική μας να παίξει για μεγάλο διάστημα με 10 ποδοσφαιριστές. Από την άλλη μεριά, θα πρέπει να δώσει κανείς ένα εύσημο στον Σάντος για το κοουτσάρισμα, αλλά να τον κριτικάρει για την επιλογή του ως προς την αρχική ενδεκάδα. Ο Σαμαράς δεν βοηθούσε τον Χολέμπας, με αποτέλεσμα να γίνουμε «χωνί» από την αριστερή μεριά μας, παρά το γεγονός πως ξέραμε ότι η δύναμη των Πολωνών είναι ακριβώς εκεί. Από την άλλη και ο Νίνης δεν πήγε καθόλου καλά, αλλά τέλος αρκετά καλό, όλα καλά.

Τώρα η Εθνική μας θα πρέπει να ψάξει τη νίκη στο επόμενο ματς, για να βρίσκεται μέσα στο κόλπο την τελευταία αγωνιστική με τη Ρωσία. Οι απώλειες στο κέντρο της άμυνας είναι σημαντικές, ωστόσο η Εθνική μας με άλλη ψυχολογία μετά το θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα μπορεί πολλά περισσότερα απ' όσα προχθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: