Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Πρώτη νίκη για Βολιβία στα προκριματικά!!

Με δύο γκολ του Πάμπλο Εσκπομπάρ, η Βολιβία επικράτησε με 3-1 της Παραγουάη και πέτυχε την πρώτη της νίκη στην προκριματική ζώνη του CONMEBOL.
O 34χρονος μεσοεπιθετικός βρήκε δίχτυα στο 70ό και στο 79ο λεπτό διαμορφώνοντας το 2-0 και 3-0, αντίστοιχα. Ακόμα, ο Γκουαλμπέρτο Μοχίκα αστόχησε σε πέναλτι στο 62ο λεπτό, ενώ ο Αλσίδες Πένια είχε ανοίξει το σκορ στο ένατο λεπτό.
Το μόνο που κατέφεραν οι Παραγουανοί ήταν να μειώσουν με τον Κριστάν Ριβέρος στο 81ο λεπτό. Ο 29χρονος μέσος, όμως, άργησε, ενώ οι συμπαίκτες του έχασαν αρκετές ευκαιρίας στο προγενέστερο κομμάτι της αναμέτρησης. Κορυφαία ευκαιρία των φιλοξενουμένων ήταν το δοκάρι του Αουρελιάνο Τόρες στο 58ο λεπτό.
Έτσι πλήρωσε ο Φρανσίσκο Άρσε, ομοσπονδιακός κόουτς της Παραγουάης τον αποκλεισμό αρκετών βασικών ποδοσφαιριστών από το ματς. Φυσικά η Βολιβία ευνοήθηκε και από το υψόμετρο, όπως συμβαίνει σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της, τα οποία, όμως, δεν συνδυάζονται πάντα με νίκες.
Βολιβία: Γκαλάρσα, Μπάρμπα, Βάργκας, Βαλβέρδε, Φλόρες, Τσουμασέρο, Μοχίκα (72’ Τσάβεζ), Εσκομπάρ (84΄Καρντόζο), Πένια, Μορένο.
Παραγουάη: Βιγιάρ, Μασακότε, Ρομάν, Τόρες, Ντα Σίλβα, Ριβέρος, Μαρτίνεζ, Αράντα (74’ Πέρεζ), Ράμος (57’ Μπενίτεζ), Σεπάγιος (70’ Καμπαγιέρο), Βαλντέζ.
Παρακάτω η βαθμολογία του ομίλου της Νότιας Αμερικής:
1.    Αργεντινή 10 (5 αγ.)
2.    Χιλή 9 (5 αγ.)
3.    Ουρουγουάη 8 (4 αγ.)
4.    Βενεζουέλα 8 (5 αγ.)
5.    Κολομβία 7 (4 αγ.)
6.    Εκουαδόρ 6 (4 αγ.)
7.    Βολιβία 4 (6 αγ.)
8.    Παραγουάη 4 (5 αγ.)
9.    Περού 3 (4 αγ.)
Σημείωση: Οι πρώτοι τέσσερις προκρίνονται στο Μουντιάλ του 2014, ενώ ο πέμπτος θα δώσει διπλούς αγώνες-μπαράζ. Όλες οι εθνικές θα δώσουν δύο ματς με κάθε άλλη.



πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: