Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

"Ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη"

Ο Μανουέλ Μασάδο, μίλησε στον "Αris FM" για την εμπιστοσύνη που έδειξε η διοίκηση προς το πρόσωπό του, αλλά και για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα του Άρη. Σε ερώτηση πάντως για το τι του είπαν οι συμπατριώτες του Φερέιρα και Σάντος για τους κίτρινους, απάντησε οτι τον παρομοίασαν με την... Γκιμαράες!

"Ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μανουέλ Μασάδο:
Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον ΑΡΗ: "Η εντύπωση είναι αρκετά θετική γιατί είδα πρόοδο από τον αγώνα κυπέλλου στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο. Αυτό το οποίο ελπίζουμε είναι αυτή την πρόοδο που είδαμε να συνεχίσει να υπάρχει με τη δική μας δουλειά και στο επόμενο παιχνίδι το οποίο χρειάζεται τους 3 βαθμούς.
Ελπίζω να βοηθήσουν και οι οιωνοί. Είδα την ομάδα σε ήττα, σε ισοπαλία, γιατί να μη τη δω και σε μία νίκη;"
Για τα θέλω του και αν έχει υπάρξει συζήτησε για μεταγραφές: "Τα θέλω μου και για το αν έχουμε ζητήσει μεταγραφές, έχουμε κάνει συζητήσεις με τη διοίκηση. Δεν θα βοηθούσε να διαρρεύσουν. Πρέπει να δούμε την ομάδα, να αξιολογήσουμε τους ποδοσφαιριστές και πως θα γίνουμε καλύτερη ομάδα".
Για το κριτήριο βάσει του οποίου επέλεξε να έρθει στον ΑΡΗ: "Έχω εργαστεί σε μεσαίες ομάδες που έχουμε θέσει στόχους και τους υλοποιήσαμε, 6 φορές στην Ευρώπη με μικρομεσαίες ομάδες. Όπως είναι δομημένο το πορτογαλικό ποδόσφαιρο σκέφτηκα ότι η δυνατότητα να δουλέψω σε μία από τις μεγάλες ομάδες είναι μικρή και ότι ήρθε ο καιρός να δοκιμάσω και εκτός συνόρων τις νέες αγορές".
Για τη συνεργασία του με τη διοίκηση: "Για μένα για να λειτουργήσεις και να υλοποιήσεις στόχους χρειάζεται εμπιστοσύνη της διοίκησης. Ο προπονητής να έχει άριστη συνεργασία σε ένα ευχάριστο κλίμα και η κατάλληλη δυναμική από τους οπαδούς. Η διοίκηση μου έδειξε την εμπιστοσύνη και αυτό που θέλω είναι να προσπαθήσω να κερδίσω την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό τους και ζήτησα το απόλυτο επαγγελματισμό τους για να εγκλιματιστώ και εγώ στην ομάδα και αν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο κλίμα και με την υποστήριξη του κόσμου να καταφέρουμε να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό και να μπούμε στα πλέι οφ".
Ερωτηθείς αν θα χρειαστεί χρόνο για να εγκλιματιστεί: "Χρειάζεται χρόνος για να δόσεις την δική σου ταυτότητα. Θα κοιτάξω τα προηγούμενα στοιχεία θετικά των προπονητών προσθέτοντας τις δικές μου πινελιές αλλά κάτι τέτοιο γίνεται σταδιακά και προοδευτικά. Δε μπορώ να χτυπήσω παλαμάκια και να αλλάξουν τα πάντα".
Για το σύστημα που προτιμάει στο γήπεδο: "Είναι ένας περίεργος συνδυασμός. Δε μπορείς να παίζεις ένα σύστημα πρέπει να μαθουν 2-3 συστήματα. Τα χαρακτηρσιτικά του κάθε ποδοσφαριστή να μπορούν να εξυπηρετήσουν το σύστημα. Αν υπάρχ3ει καποιο που προτιμώ είναι το 4-4-2 με ρόμβο. Το είχα δει ως προπονητής της Μπράγκα στο Χαριλάου. Ίσως ανοίξουμε μία νέα εποχή στο Χαριλάου".
Για τον τρόπο της πειθαρχίας που θα προσπαθήσει να περάσει στα αποδυτήρια: "Είμαι ένα πολύ ήρεμος άνθρωπος να την εκπέμπω και στους ποδοσφαιριστές. Όταν χρησιμοποιείς το μυαλό σου μπορείς να κερδίσεις πολλά πράγματα. Στον πάγκο δε θα με δείτε να έχω ξεσπάσματα μία φορά την πάτησα και αποβλήθηκα. Είμαι ήρεμος και έχω ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Ο προπονητής που καταναλώνεται σε κινήσεις χεριού και διαμαρτυρίες στον διαιτητή χάνεις την διαύγεια σου. Δεν θα κάνω κανένα μαρκάρισμα στον διαιτητή".
Για το τι του είπαν οι Σάντος και Φερέιρα για την Ελλάδα: "Μου είπαν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα ζωντανό κομμάτι στην κονωνία. Μιλήσαν για κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά του ποδοσφαίρου. Μου είπαν για τον ΑΡΗ ότι είναι μία ομάδα που ζει ζεστά το ποδόσφαιρο. Τον παρομοίασαν με την Γκιμαράες που ο κόσμος είναι κοντά στο γήπεδο. Μου είπαν και οι δύο πρέπει να έρθεις θα ζήσεις διαφορετική πορεία θα ευχαριστηθείς. Ήταν σύντομη συνομιλία".
Συνεχίζοντας, υποστήριξε: "Κρίνεσαι από το αποτέλεσμα σε βοηθά να εξελιχθείς ή να διακόψεις τη συνεργασία. Θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο για να έρθουν άμεσα τα αποτελέσματα. Με τη δουλειά αν δεν βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας δεν θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε τον κόσμο. Αν αυτό δεν παρουσιάζεται από την στήριξη και τα μέλη που δυναμώνουν την ομάδα μπορούν να έρθουν τα αποτελέσματα. Μπορούμε να προσεγγίσουμε οπαδούς-μέλη που θα πάνε καλά την ομάδα και σε καλύτερα μονοπάτια. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά σίγουρα ο κόσμος απομακρύνεται αλλά πρέπει να πιστέψουν.
Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και το πως θα μεταφέρει ο προπονητής τις οδηγίες και τα θέλω του στους ποδοσφαιριστές. Έχω καταλάβει ότι υπάρχει μία καλή επικοινωνία και χημεία".
Τέλος, ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΑΡΗ, λέγοντας: "Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΑΡΗ για τη δυνατότητα που μου έδωσε να βρεθώ στον πάγκο μίας τόσο μεγάλης ομάδας".

Έτοιμη για... Βουλή η Τζούλια!!

Αν στις επικείμενες εκλογές δε θες ή δεν ξέρεις τι να ψηφίσεις η Τζούλια Αλεξανδράτου ετοιμάζει δικό της...κόμμα (!), μια πρωτοποριακή κίνηση, όπως είπε η ίδια, σε πρόσφατη συνέντευξή της...

Έτοιμη για... Βουλή η Τζούλια!
Μιλώντας στο onlycy.com, είπε για τα πολιτικά της σχέδια "Τώρα θα δείτε σε λίγους μήνες... Ετοιμάζω ένα νέο κόμμα και είναι η πρώτη φορά που το λέω στο site σας, ούτε στην Ελλάδα το έχω πει..και σκέφτομαι πολύ σοβαρά όχι να κάνω ένα κόμμα για να λέω κάνω ένα κόμμα, αλλά ίσως είναι μια πρωτοποριακή κίνηση, ίσως και ο κόσμος από αντίδραση και μόνο, ποτέ δεν ξέρεις να με ψηφίσει. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει με την πολιτική κατάσταση του τόπου μας και από όλη αυτή την κατρακύλα που επικρατεί στην Ελλάδα και αντί να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και να περιμένουμε το χειρότερο, ας δούμε και μια άλλη πλευρά, ή ας κάνουμε και μια άλλη κίνηση, που ίσως καλυτερέψουν τα πράγματα. Ποτέ δεν ξέρεις".
Η Τζούλια όμως σκέφτεται να φύγει για τα... ξένα καθώς την περιμένει το Los Angeles και το αμερικανικό Playboy.
"Θα φύγω εξωτερικό LA τον Απρίλη να δοκιμάσω και εκεί την τύχη μου,θα δω πως παν τα πράγματα. Θέλω πάρα πολύ να συνεχίσω να κάνω αυτό που έκανα, φωτογραφίσεις,να είμαι σε αυτό το χώρο, αλλά σε ένα άλλο επίπεδο πλέον. Δηλαδή μιλάμε για μια χώρα που δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Μιλάμε για άλλα κυβικά για εντελώς διαφορετικά πράγματα και διαστάσεις. Εκεί είναι πολύ πιο μεγάλα από εδώ. Θα δοκιμάσω λοιπόν την τύχη μου να δω πως θα πάει. Μου έγινε και πρόταση για αμερικάνικο PLAYBOY και σίγουρα θέλω να κάνω δηλαδή κάποια πράγματα , έχω αργήσει κιόλας που δεν έχω πάει ακόμα στην Αμερική".
Όσο για το αν έχει μετανιώσει για τις επιλογές της, εκείνη απάντησε: "Σίγουρα!Όπως όλοι οι άνθρωποι. Ευτυχώς γι΄αυτά που έχω μετανιώσει δεν ήτανε σημαντικά στην Τζούλια,διότι για τα τριγύρω δεν με αφορά, να θεωρούν κάποιοι αυτά που κάνω εκτός ορίων. Στην καριέρα μου κάνω πράγματα εκτός ορίων αυτό το είπα και πριν αλλά στην ιδιωτική μου ζωή είμαι το άλλο άκρο. Είμαι ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο".
Πηγή: cosmo.gr

"Παπ" και με τη βούλα στη Λιβαδειά!!

H ΠΑΕ Λεβαδειακός ανακοίνωσε κι επίσημα την απόκτηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου, δίχως πάντως να διευκρινίζει τη χρονική διάρκεια της συμφωνίας.

"Παπ" και με τη βούλα στη Λιβαδειά!
Αναλυτικά:
"Ο πρωταθλητής Ευρώπης 2004 με την Εθνική Ελλάδος Δημήτρης Παπαδόπουλος, αποτελεί την τέταρτη μετεγγραφή του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.
Ο Έλληνας επιθετικός έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, στην ιταλική Λέτσε, στην κροατική Ντιναμό Ζάγκρεμπ ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η ισπανική Θέλτα".

Μια τελευταία... μπάζα στην Ινδία!!

Ο Καναβάρο μαζί με τους Πιρές, Κρέσπο, Μοριέντες, Οκότσα κ.α. θα είναι τα αστέρια της νεοσύστατης ινδικής Μίνι Πρέμιελιγκ, εισπράττοντας από 400.000 για οκτώ βδομάδες μπάλας!

Μια τελευταία... μπάζα στην Ινδία
Η είδηση ήταν πολύ περίεργη από το ξεκίνημα της. Οι Ινδοί λέει θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Σε αυτή την χώρα με τον υπερπληθυσμό των 1,26 δισεκ. κατοίκων, η μπαλίτσα δεν συγκαταλέγεται στα αγαπημένα αθλήματα (βασιλιάς είναι το κρίκετ). Φαίνεται όμως πως κάποιοι επιχειρηματίες σε συνεργασία με τη FIFA αποφάσισαν να στήσουν κάτι... ελκυστικό στην χώρα, ώστε σταδιακά ο κόσμος να ασχοληθεί λιγάκι περισσότερο με το άθλημα.

Τι έκαναν λοιπόν. Εστησαν ένα μικρό πρωτάθλημα με έξι ομάδες (Καλκούτα, Χαλντία, Ντουργκαπούρ, Μπαρασάτ, Χοβρά, Σιλιγκούρι), το οποίο το ονόμασαν Μίνι Πρέμιερλιγκ. Δεν είναι όμως αυτό που καθιστά την είδηση σημαντική, αλλά το ποιοι θα στελεχώσουν τις ομάδες αυτές. Πρόκειται για πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές πρόσφατα αποσυρόμενους από την ενεργό δράση, με σημαντικότερο όλων τον Φάμπιο Καναβάρο.


Μαζί με τον Ιταλό κάτοχο της «Χρυσής Μπάλας» του 2006, θα βρεθούν στην Ινδία για ένα δίμηνο (τέλος Φερβουαρίου με τέλος Απριλίου) και οι Ρομπέρ Πιρές, Χουάν Πάμπλο Σορίν, Φερνάντο Μοριέντες, Τζέι Τζέι Οκότσα, Ερνάν Κρέσπο, Ρόμπι Φάουλερ και άλλοι λιγότερο διάσημοι που θα αποτελέσουν τους ξένους της λίγκας. Οι πρωτοκλασάτοι θα λάβουν από περίπου 400.000 ευρώ για αυτές τις δύο βδομάδες και κάθε ομάδα θα έχει το δικαίωμα να έχει τέσσερις ξένους στο ρόστερ της.


Επίσης υπάρχει lock out όπως στο NBA και η κάθε ομάδα θα έχει διάθεση της δύο εκατ. ευρώ για να δημιουργήσει το δυναμικό της. Και οι προπονητές θα προέρχονται από το εξωτερικό και θα είναι ονόματα όπως ο Τζον Μπαρνς (παλαίμαχος της Λίβερπουλ), Πίτερ Ριντ, Μάρκο Ετσεβερί (ο σπουδαιότερος Βολιβιανός παίκτης), Κόλιν Τοντ κ.α.
  πηγή: gazzetta.gr

«Ο Αρης έχει απαρέγκλιτη πορεία»

Για όλα τα θέματα που αφορούν τον ποδοσφαιρικό Άρη μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον "Aris FM" ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης, σχολιάζοντας οτι για την την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα, μεταξύ άλλων, έφταιξαν και κάποιοι χειρισμοί.

«Ο Αρης έχει απαρέγκλιτη πορεία»
Αναλυτικά:
Για τη διαιτησία του Κουκουλάκη στον αγώνα με τον Ατρόμητο και την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΡΗΣ:
«Η ανακοίνωση είναι σαφής. Ένα αίτημα που πρέπει να γίνει αποδεκτό. Υπήρξαν παράπονα για τη συγκεκριμένη διαιτησία υπάρχει και ένα ιστορικό άτυχων εμφανίσεων του συγκεκριμένου διαιτητή για να προασπιστεί είναι εύλογο να έχουμε αυτό το αίτημα.
Μέσα στους θεσμούς και πλαίσια τα οποία κινούμαστε θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο να καταλάβει και ο κόσμος ότι και εμείς πρέπει να συνδράμουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι διαιτητές είναι και αυτοί άνθρωποι και θα κάνουν σφάλμα σε αγώνα. Το θέμα είναι να μην επαναλαμβάνονται.
Ο ΑΡΗΣ έχει μια πορεία που απαιτεί ισονομία ότι κερδίζει προσπαθεί να το κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μας ταιριάζει να καταφύγουμε σε τρόπου που δεν ξέρω πως το εννοεί ο καθένας».
Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του και το αν για τον ΑΡΗ θα ήταν εύκολο να ανέβει σε ένα “άρμα”, ώστε να έχει καλύτερη αντιμετώπιση από τη διαιτησία:
«Σε ποιο άρμα να μπούμε, γιατί στην Ελλάδα είναι πολλά και πρέπει να δούμε πως τα εννοούμε. Ενδεχομένως. Το θέμα και ο παράγων διαιτησία είναι κάτι γενικό. Δεν είναι με την έννοια που ο καθένας μπορεί να έχει άμεσους επηρεασμούς. Το θέμα διαιτησία αφορά αυτούς που έχουν την ευθυνή».
Όσον αφορά τις δύο προηγούμενες επιλογές προπονητών και τι πήγε στραβά:
«Είναι προφανές ότι υπήρξαν αίτια τα οποία οδήγησαν στη λύση συνεργασίας με τους κ.κ. Τσιώλη και Πρόμπιερζ. Τα αίτια αυτά αναφέρθηκαν και στη συνέντευξη Τύπου που δώσαμε. Αφορούν κυρίως την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, και κάποια διατάραξη των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που απαρτίζουν το τμήμα.
Έγινε μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση για αυτό και απομακρύνθηκαν. Ο κ. Μασάδο είναι πολύ καλός στην διαχείριση του προσωπικού, στην τεχνική του καθοδήγηση και ευελπιστούμε να πάρουμε το μέγιστο από αυτόν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου».
Για τις αιτίες που ο ΑΡΗΣ μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίνεται στους στόχους που είχαν μπει στην αρχή της χρονιάς:
«Τα αίτια έχουν αναφερθεί. Πρώτον, υπήρξε γενικότερη αναταραχή στο χώρου του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάτι που είχε άμεσες επιπτώσεις στο αγωνιστικό μας προφίλ. Μπορούμε να αναφερθούμε σε μια μακρά περίοδο προετοιμασίας που επίφερε αρνητικά στοιχεία καθώς δεν οι παίκτες δεν ήταν σε αγωνιστική εγρήγορση.
Επίσης ήταν θέμα κάποιων χειρισμών, που όπως αποδείχτηκε δεν επηρέασαν και με τον καλύτερο τρόπο τους παίκτες ψυχολογικά
Ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι και το οικονομικό το οποίοι δυστυχώς την παρούσα χρονική περίοδο και με την κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία , επέφερε πολλές δυσκολίες».
Όσον αφορά τις προσφυγές των Τσέζαρεκ και Κουλουχέρη:
«Οι προσφυγές είχαν να κάνουν όχι μόνο με οικονομικά κριτήρια αλλά και με την αντιμετώπιση των παικτών από αγωνιστικής σκοπιάς.
Είναι ένα πρόσθετο φορτίο αλλά πρέπει να ανταπεξέλθουμε. Γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το θέμα, να εξορθολογήσουμε κάποια θέματα ώστε να είμαστε εντάξει για την αδειοδότηση, κάτι για το οποίο κάνουμε τιτάνια προσπάθεια
Με κοινή προσπάθεια και συνδρομή από όλο τον κόσμο του ΑΡΗ σε γήπεδο και Λέσχη, θα γίνει πιο εύκολο της αδειοδότησης».
Για τις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο Σηφάκης στην εφημερίδα `Sportday`:
«Ο Σηφάκης είναι σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού, διανύει τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας και τέλος του μήνα περιμένουμε την επάνοδο του στην ομάδα και την ένταξη του στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις απέναντι του και του έχει δοθεί ένα πλάνο αποπληρωμής. Ποτέ, σε καμιά ομάδα δεν γίνεται να είναι ταυτόχρονα ικανοποιημένοι όλοι οι παίκτες
Όσον αφορά τις δηλώσεις του, μπορεί να ερμηνεύτηκαν και να αποτυπώθηκαν ώστε να δώσουν άλλη βαρύτητα στην μάζα του κόσμου που τα διαβάζει. Ο παίκτης μπορεί να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις κάτι που θα γίνει και με την επάνοδο του» ενώ για το αν έχουν γίνει συζητήσεις για τη ανανέωση του συμβολαίου του:
«Έχει συζητηθεί, όχι όμως τις τελευταίες μέρες. Την περίοδο του Αυγούστου δεν είχε τεθεί το ζήτημα αλλά είναι κάτι που έχει αντιμετωπιστεί και θα εκτιμηθεί με την επάνοδο του παίκτη ποιες είναι οι προοπτικές».
Για τον Κόκε και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την επιστροφή του ΑΡΗ:
«Όπως είπαμε και στη Συνέντευξη τύπου, είναι κάποια θέματα διαδικαστικά και γραφειοκρατικά. Μπορεί να είναι και τυπικά ή ουσίας που έχουν να κάνουν με το πότε θα γίνει αυτό και με ποιες προϋποθέσεις.
Είμαστε σε ένα στάδιο συζητήσεων που δεν είναι εύκολο, όχι για το οικονομικό, αλλά επειδή αφορά θέματα που έχουν να κάνουν με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.
Πιστεύουμε πως αγωνιστικά μπορεί να προσφέρει. έρχεται σε ένα γνώριμο περιβάλλον, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Υπάρχει η πεποίθηση ότι μπορεί να προσφέρει, αλλά πρώτα πρέπει να ταιριάξουμε κάποιες παραμέτρους».
Για τη ρύθμιση με την εφορία, που θα λύσει το θέμα με την ρευστότητα της ομάδας:
«Περιμένουμε να ψηφιστεί και να ισχύσει ως νόμος του κράτους μια ρύθμιση που είχε συζητηθεί είναι στα πλαίσια διευκόλυνσης όχι μόνο της ΠΑΕ αλλά της ελληνικής κοινωνίας. Ειδικά στις ποδοσφαιρικές Α.Ε που από το παρελθόν έχουν υποχρεώσεις τις οποίες με τα νέα δεδομένα κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε ποσά δυσβάστακτα για τα δεδομένα τους.
Πιστεύουμε ότι είναι σε τελικό στάδιο και περιμένουμε να γίνει πράξη.
Κάτι παραπάνω στην παρούσα χρονική στιγμή δεν μπορούμε δεν είναι μακρύ το χρονικό διάστημα για να πούμε αν υπάρχει ευτυχής κατάληξη είμαστε σε ένα σημείο κοντά ώστε να έρθουν κάποια πρόσθετα έσοδα τα οποία θα διευκολύνουν τη λειτουργία της ομάδας.. Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχει μια συσπείρωση από πλευράς κόσμου ώστε σαν σύλλογος να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών.
Για αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο ίδιος και η υπόλοι[η διοίκηση πρέπει να παραιτηθούν:
«Από τη διοίκηση έχει λεχθεί και έχει εκφραστεί ότι δεν θα είχε καμία αντίρρηση. Αρκεί ο καθένας που θα εκδήλωνε ενδιαφέρον να αναλάμβανε το φορτίο και το βάρος ενός Συλλόγου όπως ο ΑΡΗΣ. Από τη στιγμή που αυτό θα γινόταν, κανένας δεν έχει κάποια δέσμευση με την καρέκλα όπως υποστηρίζουν κάποιοι.
Σεβόμενοι αυτή την ανάθεση από τις εκλογές της Λέσχης, έχουμε την τύχη να διαχειριζόμαστε τις τύχες της ομάδας. Δουλεύουμε νυχθημερόν. Δεχόμαστε την καλόπιστη κριτική που βασίζεται πάνω στην αντικειμενική γνώση και των δεδομένων που οδηγούν σε κάποιες αποφάσεις τη διοίκηση».
Αν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ομάδα θα καταφέρει να πάρει την αδειοδότηση:
«Γίνεται προσπάθεια. Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι καταβάλλεται μέγιστη προσπάθεια για να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Θέματα που άπτονται οικονομικών συναλλαγών με τρίτους είναι σε πολύ καλό δρόμο. Μένει ένα θέμα εξομάλυνσης των οικονομικών απαιτήσεων με τους παίκτες. Πιστεύω ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά.
Πάντως, το ότι σε σχέση με πέρυσι οι οικονομικές συνθήκες ακόμα χειρότερες, γίνονται κατανοητές τις υσκολίες που αντιμετωπίζουμε».
Ερωτηθείς για το αν ο ΑΡΗΣ πρέπει κάποια στιγμή να επενδύσει σε κάποιο προπονητή και να τον κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα:
«Nα ξεκαθαρίσουμε κάτι. Sαν διοίκηση εκφράζουμε την επιθυμίας μας και ατομικά και σαν σύνολο, για μια μακροχρόνια σχέση με ένα προπονητή. Αυτή όμως να μην προέρχεται από δική μας πρωτοβουλία. Πρέπει να επιβεβαιώνεται από μια αντικειμενική εκτίμηση κάποιων καταστάσεων. Ήταν επιβεβλημένη μια αλλαγή για να αλλάξουν τα πράγματα στο αγωνιστικό τμήμα.
Ελπίζω ο κ. Μασάδο να αντιληφθεί αυτά τα δεδομένα και μακάρι να έχουμε μια μακροχρόνια συνεργασία».
Για τα όσα είχαν γραφτεί περί εξαγοράς Α.Φ.Μ. άλλης ομάδας:
«Σε ότι αφορά τα σενάρια περί εξαγορά ή συζητήσεων για το Α.Φ.Μ. κάποιων άλλων ομάδων αυτά είναι αστεία. Ποτέ δεν ενεπλάκη η ΠΑΕ σε τέτοιες συζητήσεις. Προφανώς έχουν να κάνουν με μια γενικότερη προσπάθεια κάποιων για να μεγεθύνουν μια κατάσταση η οποία δεν είναι ιδεατή.
Αυτά βγαίνουν προς τα έξω γιατί είναι μια προσπάθεια κάποιων να πλήξουν μια κατάσταση ή ενδεχομένως στα πλαίσια αποπροσανατολισμού. Εμείς είμαστε προσανατολισμένοι στη δική μας προσπάθεια για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Για το αν σκέφτεται να ξαναμιλήσει με τους παίκτες και αν νιώθει προδομένος από ενέργειες του Τσέζαρεκ και τις δηλώσεις του Σηφάκη:
«Οι σχέσεις των παικτών με τη διοίκηση ουδέποτε είχαν φτάσει στο βαθμό του ραγίσματος. Υπάρχει μια εποικοδομητική συνεργασία, μια κατανόηση του προβλήματος από τους παίκτες. Είναι προσαρμοσμένοι στις ιδιαιτερότητες της σεζόν. Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Υπήρχε προσπάθεια να είμαστε κοντά στους παίκτες, κάτι που φαίνεται από την συχνή παρουσία μας στους εκτός έδρας αγώνες.
Για τις προσφυγές, είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό .αλλά και με το πώς θεωρούσαν οι παίκτες την αντιμετώπιση τους στην ομάδα».

Πού είναι το μπάσκετ ρε παιδιά;

Ζήσαμε για να το δούμε και αυτό. Αύριο θα γίνει συζήτηση στη Βουλή του Αθλητικού Νομοσχεδίου, στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, και κάποιοι... ξέχασαν την Ομοσπονδία μπάσκετ και όχι μόνο.

Πού είναι το μπάσκετ ρε παιδιά;
Αν και άλλοι φορείς του αθλήματος προσκλήθηκαν κανονικά, αν και η ΕΠΟ θα είναι εκεί, η ΕΟΚ δεν προσκλήθηκε να πάρει μέρος στη συγκεκριμένη συζήτηση γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του προέδρου της Ομοσπονδίας και του Γενικού Γραμματέα. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη μη πρόσκληση των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών. «Η μη πρόσκληση των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών στην συζήτηση του Αθλητικού Νομοσχεδίου στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αποτελεί πρωτοφανές και τεράστιο ατόπημα όμοιο του οποίου δεν έχει παρουσιασθεί στην κοινοβουλευτική ιστορική διαδρομή αυτού του χώρου. Καλώ τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να παρέμβει άμεσα για την αποκατάσταση της δημοκρατικής διαδικασίας και τάξης».
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης απέστειλαν και επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, με την οποία εκφράζουν την ανησυχία τους για τον τρόπο που λειτουργούν οι Επιτροπές της Βουλής. Παράλληλα τοποθετούνται σχετικά με την μη πρόσκληση των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών στην συζήτηση του Αθλητικού Νομοσχεδίου.
Η επιστολή:
«Κατάπληξη αλλά όχι έκπληξη αλλά και πέραν αυτού επιβεβαίωση των ανησυχιών μας για τον τρόπο που λειτουργούν οι Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων μας δημιουργούν οι άστοχες αλλά και ύποπτες μεθοδεύσεις που έλαβαν και λαμβάνουν χώρα όσον αφορά την πρόσκληση των φορέων στην αρμόδια Επιτροπή για την συζήτηση του Αθλητικού Νομοσχεδίου.
Ο αποκλεισμός των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών κύριων θεσμικών φορέων και αποκλειστικών εκπροσώπων του Ελληνικού Αθλητισμού στα διεθνή όργανα μας δημιουργεί την εντύπωση ότι παρόλο που το περιεχόμενο του σχετικού νομοσχεδίου είναι τα «στημένα» βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε ότι «στημένες» είναι οι μεθοδεύσεις, η διαδικασία της πρόσκλησης και οι αποκλεισμοί.
Τέτοιες μεθοδεύσεις οπωσδήποτε δεν τιμούν τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων της Βουλής και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς και γι΄ αυτό ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων για την αποκατάσταση της δημοκρατικής θεσμικής τάξης».
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στην πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, κα Χρύσα Αράπογλου και όλα τα πολιτικά κόμματα (ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ., Κ.Κ.Ε., ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ).

πηγή: gazzetta.gr

Τι τους έκανε ο Χουλκ;; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι τους έκανε ο Χουλκ;; (ΒΙΝΤΕΟ)Mια, δυο, τρεις, τελικά το έβαλε το γκολ ο Χουλκ στο ματς με τη Ζιλ Βισέντε!

πηγή: sportdog.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)


Στροφή σε Κεχαγιά!!

Ένας από τους προπονητές με τους οποίους βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές η ΑΕΛ είναι ένας παλιός γνώριμος, της ομάδας, ο Φαρσαλινό, Νίκος Κεχαγιάς, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΛ ως ποδοσφαιριστής τη σεζόν 2003-04 και πανηγύρισε μαζί της άνοδο από τη Γ’ στη Β’ Εθνική, κλείνοντας μάλιστα και την καριέρα του.

Στροφή σε Κεχαγιά
Από το καλοκαίρι του 2005 μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική. Επιστρέφοντας στην ομάδα στην οποία έπαιξε στα 14 από τα 15 χρόνια της καριέρας του και ανέλαβε χρέη βοηθού προπονητή στη Ξάνθη αρχικά στο πλευρό του Γιάννη Ματζουράκη κι εν συνεχεία των Τάκη Λεμονή και Σάββα Κωφίδη.
Τη σεζόν 2006-07 μετά τη φυγή του τελευταίο ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή για 7 παιχνίδια ξεκινώντας έτσι και την προπονητική του καριέρα ως πρώτος προπονητής. Ακολούθησαν δυο γεμάτες σεζόν μια στο «τιμόνι» της Ξάνθης και μια στου Παναιτωλικού. Ο τελευταίος σταθμός της προπονητικής του καριέρας ήταν η Αναγέννηση Καρδίτσας θέλοντας να βοηθήσει με την παρουσία του τον φίλο του, ήταν και συμπαίκτες στην ΑΕΛ την περίοδο 2003-04, και γενικό αρχηγό της Θωμά Κυπαρίσση.
Πηγή: sportlarissa.gr

Έπιασε δουλειά ο Μασάδο!!

Ευδιαθέτος και γεμάτος όρεξη για δουλειά ο Μανουέλ Μασάδο έπιασε δουλειά στον Άρη. Η παρουσία του στις εγκαταστασεις του Ρυσίου σήμανε και την επίσημη έναρξη εποχής Μασάδο ο οποίος είχε το γενικό πρόσταγμα στην προπόνηση της ομάδας.

Έπιασε δουλειά ο Μασάδο
Ο 56χρονος τεχνικός ξεκινά την προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στον Λεβαδειακό.
Με έμφαση στην αποθεραπεία το σημερινό πρόγραμμα ήταν πιο χαλαρό καθώς οι Κίτρινοι έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί από τις δύο αναμετρήσεις με τον Ατρόμητο σε λίγα εικοσιτετράωρα, όπως και από τη μετακίνηση. Είναι χαρακτηριστικό πως αύριο κιόλας η αποστολή που θα επιλεγεί καλείται να αναχωρήσει για την Λειβαδιά στα πλαίσια της εξ αναβολής αναμέτρησης με την ομόνυμη ομάδα.
Πηγή: allaboutaris.com

Μωρέ, άμα σε θέλει... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ιντίρ Ουαλί της Λε Μαν στο ματς με την Γκινγκάμπ δεν παίρνουμε όρκο οτι το ήθελε, αλλά... γκολ και ωραίο μάλιστα έβαλε! Με τη βοήθεια και του τερματοφύλακα βέβαια...

Μωρέ, άμα σε θέλει... (ΒΙΝΤΕΟ)

"Τρίχες ο Ντιόγκο, καλύτερος ο Μάρκο!"

O Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα, την εμφάνιση του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό, την επιστροφή του Ντιόγκο και ζητάει "εξτρέμ βαρβάτο και χαφάρα γρήγορη"!

"Τρίχες ο Ντιόγκο, καλύτερος ο Μάρκο!"
• Σε κάθε ματς λέει ο Αναστασιάδης ότι θα γίνει αυτό που θέλει η Παναγία. Είναι τρέλα δική του. Πεινάει ο κόσμος, αντί να ασχοληθεί με τη φτώχεια και τις αρρώστιες η Παναγία, θα ασχολείται με τη μπάλα. Άμα ήταν έτσι, όλοι οι προπονητές τόσα χρόνια θα είχαμε βοηθό έναν παππά να μας έφερνε τα αποτελέσματα!
• Και στο Θεό πιστεύουμε και στους Αγίους πιστεύουμε, όμως η μπάλα είναι άλλο. Όχι άμα κερδίζεις σου το έκανε η Παναγία και άμα έχασες σου το έκανε η Παναγία. Τι την μπλέκεις. Απαράδεκτα πράγματα.
• Στα Γιάννενα δικαιώθηκε ο Καρνέζης. Ύστερα από πολύ καιρό που έμεινε στην αφάνεια και ειδικά μετά τη ρετσινιά από εκείνο το γελοίο γκολ που είχε φάει από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Στήριξε ο Καρνέζης όλο τον Παναθηναϊκό ο οποίος έπρεπε να έχει φάει 3 γκολ στο ημίχρονο από τα Γιάννενα! Έπαιζε ΠΑΣ Γιάννενα- Καρνέζης.
 Κράτησε όρθιους και τους χαφ του ΠΑΟ ο Καρνέζης και την άμυνα. Τους φεύγανε για πλάκα οι παίκτες των Ιωαννίνων και έμπαιναν μέσα στην περιοχή σε τετ α τετ.
Θεωρώ ότι αυτοκτόνησε ο Αναστασιάδης που δεν έβαλε απ’ την αρχή τον Μπακαγιόκο ο οποίος είναι ψηλό παιδί, σουτάρει, βλέπει εύκολα το γκολ, είναι πιο επικίνδυνος, είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννενα. Οι άλλοι δεν σκοράρουν. Δεν είναι εύκολοι στο γκολ. Έχασε απίστευτα γκολ ο ΠΑΣ Γιάννενα. Έβαλε στα τελευταία λεπτά τον Μπακαγιόκο όταν πια ήταν αργά.
Ο Φερέιρα κατέβασε πάλι μια σύνθεση με πειράματα, με ρίσκο. Πάλι πιτσιρικάδες μέσα, έχει που έχει την έλλειψη των σέντερ μπακ του, κάνει και τα πειράματα με τους μικρούς. Αν δεν ήταν ο Καρνέζης θα είχε φάει 3 γκολ.
• Όταν μπήκε επιτέλους ο Λέτο, ανέβηκε ο Παναθηναϊκός. Και ο Κλέιτον ήταν καλός, παρά τον πάγο στο τερέν, κι έβαλε ένα εκπληκτικό γκολ. Χρυσή ήταν αυτή η νίκη για τον ΠΑΟ. Χρυσάφι πραγματικό.
• Τώρα ο Ολυμπιακός έχει δύσκολο πρόγραμμα, μέσα στις 3 επόμενες αγωνιστικές έχει να πάει στην φορμαρισμένη Ξάνθη και στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ πάντως όπως τον είδα, είναι χάλια, με τους παίκτες αυτούς που έχασε, έχει πρόβλημα πια. Αν είναι καλός ο Ολυμπιακός, θα περάσει και από την Ξάνθη και από την Τούμπα.
Το θέμα είναι όμως ότι δεν βλέπουμε καλό Ολυμπιακό. Δεν πατάει καλά. Καμία σχέση με τον περσινό Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα που μας έδινε ένα ημίχρονο ωραίου ποδοσφαίρου, γρήγορου, θεαματικού και φεύγαμε γεμάτοι από το Καραϊσκάκη. Γίνανε μεγάλα λάθη στις μεταγραφές, δεν παίζει κανένας. Δεν παίζει κανένας. Δεν υπάρχουν στο γήπεδο. Οι μισοί είναι τραυματίες συνεχώς, και οι άλλοι μισοί περπατάνε ή δεν φτουράνε.
Ο δε Ντιόγο που επέστρεψε, τρίχες. Ο Πάντελιτς είναι πολύ καλύτερος. Λες και είχες ένα στύλο ήσουν στην επίθεση.
• Παρένθεση κάνω εδώ για να μην το ξεχάσω: Ο Ιτάνζ του Ατρόμητου είναι καλός τερματοφύλακας, μου αρέσει για δίδυμο με τον Μέγερι. Έχει δίκαιο που μίλησε κολακευτικά ο Μήτρογλου γι’ αυτόν στο «ΦΩΣ». Εγώ βέβαια θα ήθελα μεγαλύτερη κλάση τερματοφύλακα από το εξωτερικό για τον Ολυμπιακό.
• Έβγαλε πάρα πολλές φάσεις ο Λεβαδειακός στο Καραϊσκάκη. Περνάγανε από το κέντρο μας ανενόχλητοι. Τα δε σέντερ μπακ μας έψαχνες να τα βρεις στις φάσεις του Λεβαδειακού! Και ο Μέλμπεργκ ήταν αγνώριστος, καλά για τον Μαρκάνο τι να λέμε…
• Με Μαρκάνο και Μέλμπεργκ χάλια. Με Μοντέστο δεξιά 33 χρονών, να μην έχει ταχύτητα για μπακ, και να πλακώνει τις σέντρες. Ο Φουστέρ δεν ξέρει μπάλα, δεν είναι για να παίζει δεξιά, διότι επειδή δεν ξέρει μπάλα, δεν μπορεί να πλευροκοπεί. Κάνει και τα λάθη, έχανε τη μπάλα ο Ολυμπιακός και έμπαζε από εκείνη τη πλευρά.
Είχες και τον Μακούν να είναι ανύπαρκτος, μία πάσα στα 10 μέτρα, αυτό ήταν όλο. Μόνο ο Ιμπαγάσα ό,τι έκανε, ο οποίος όμως δεν είναι όπως πέρσι. Ο Μανιάτης στα χαφ, εργάτης. Γιατί κύριε τέτοια σύνθεση. Αφού έχεις προβλήματα με ντεφορμαρίσματα, βάλε μια πιο ορθολογική σύνθεση. Φέρε τον Μιραλάς σέντερ φορ, αντί για το στύλο τον Ντιόγο. Πίσω από τον Μιραλάς, τον Φουστέρ. Όπως πέρσι. Στον άξονα θα έχεις Μοντέστο κόφτη και Ιμπαγάσα. Τον Μανιάτη δεξί μπακ. Και για εξτρέμ βάλε δύο από τους τρεις που έχεις, Φετφατζίδη, Μόνχε, Αμπντούν. Και εν πάση περιπτώση, ζήτα εξτρεμάρα! Πάρτε εξτρέμ βαρβάτο. Και μια χαφάρα γρήγορη. Πάρτε εξτρέμ βαρβάτο, να έχει ντρίμπλα και διείσδυση, να βάζει και 7-8 γκολ.
Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα συνέλθει και θα παίξει καλά στην Ξάνθη. Συμφωνώ με τις δηλώσεις του Βαλβέρδε, ότι στα δύσκολα ο Ολυμπιακός γίνεται καλός. Δεν συμφωνώ όμως με ένα άλλο κομμάτι των δηλώσεών του, που υποστήριζε πάλι τον Γέστε. Πάντα με όσους φέρνει αυτός, το ίδιο κάνει. Μέχρι και τον Ουρτάδο υποστήριζε.
• Εγώ μιλώντας στο σάιτ και στην τηλεόραση, λέω αυτά που πιστεύω. Δεν μπορώ να κοροϊδεύω αυτούς που διαβάζουν και ακούνε. Θα είναι μεγάλο «δώρο» του Ολυμπιακού αν ολοκληρώσει την αυτοκτονία του φέτος και δεν πάρει το πρωτάθλημα. Θα είναι «δώρο» στον Παναθηναϊκό 15-20 εκ. ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ που μπορεί να τον αναστήσει, να κάνει μεταγραφές και μετά να μπλέξεις…
πηγή: katimagiko.gr

«Αν το πιστέψουμε, μπορούμε»

Για την εξ΄ αναβολής αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης με τον Λεβαδειακό, μίλησε στη NOVA, ο Γρηγόρης Παπαζαχαρία, για τις δυσκολίες που παρουσιάζει η αναμέτρηση, αλλά και τον νέο τεχνικό του Άρη, Μανουέλ Μασάδο.

«Αν το πιστέψουμε, μπορούμε»
«Εχουμε πάλι ένα παιχνίδι εκτός έδρας, στο οποίο φυσικά στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί γιατί έχουμε μείνει πίσω στη βαθμολογία και πιστεύω πως αν είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε θα τους πάρουμε».
Για τον «κουρασμένο» Λεβαδειακό από τα συνεχή παιχνίδια, σημείωσε: « Σίγουρα είναι κουρασμένος ο Λεβαδειακός, όμως το ίδιο ισχύει και για εμάς, γιατί το τελευταίο διάστημα παίζουμε Τετάρη - Κυριακή. Επιπλέον, ερχόμαστε από ένα βαρύ πρόγραμμα με δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Πιστεύω όποιος διαχειριστεί καλύτερα το ματς, θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη».
Για την ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει το γήπεδο της Λιβαδειάς, εν μέσω χειμώνα: « Σίγουρα οι συνθήκες στη Λιβαδειά δεν είναι και οι καλύτερες. Βέβαια η ώρα ίσως βοηθήσει, γιατί δεν θα είναι πολύ αργά το παιχνίδι. Από κει και πέρα οι συνθήκες θα είναι και για τις δύο ομάδες. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε ανάλογα σε αυτές και να βγάλουμε έναν καλό εαυτό».
Οσο για το που θα κριθεί το ματς: « Εμείς έχουμε έναν καινούριο προπονητή και θα πρέπει να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις απαιτήσεις του. Αν γίνει αυτό, πιστεύω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα».
Για τον τρίτο, κατά σειρά, προπονητή του Αρη τη φετινή χρονιά, Μανουέλ Μασάδο, τόνισε: « Δεν είναι ότι καλύτερο να αλλάζεις τόσους προπονητές μέσα σε μια χρονιά. Με τον κ. Μασάδο δεν προλάβαμε να πούμε πολλά πράγματα, κάναμε μια πρώτη γνωριμία στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο, αλλά δεν έχουμε γνωριστεί 100%. Νομίζω ότι έχει μια φιλοσοφία διαφορετική την οποία πρέπει να τη δούμε για να έχουμε καλύτερη τύχη».
Για το στόχο του Αρη, μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο: «Μείναμε έξω από τον κύριο στόχο του κυπέλλου, κάτι που μας στενοχώρησε πάρα πολύ γιατί βάση της εμφάνισης που κάναμε, δεν δικαιούμασταν τον αποκλεισμό. Από κει και πέρα έχουμε μείνει πίσω στη βαθμολογία, αλλά υπάρχει ένας γύρος ακόμη, αν το πιστέψουμε, μπορούμε να πάμε την ομάδα εκεί που της αξίζει».

Προπόνηση με χιόνι!!

Σε... λευκό φόντο έλαβε χώρα η τελευταία προπόνηση της Ξάνθης πριν τον αυριανό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Πανσερραϊκό στα Πηγάδια

Προπόνηση με χιόνι!
Περιθώρια για ξεκούραση δεν υπάρχουν στη Ξάνθη, καθώς αύριο υπάρχει το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας. Οι ακρίτες πραγματοποίησαν σήμερα την τελευταία τους προπόνηση υπό χιονόπτωση, με το πέρας της οποίας ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανακοίνωσε την αποστολή.
Εκτός αυτής άφησε τον Θοδωρή Βασιλακάκη, ο οποίος δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του, και τον Μίχαλ Στάσιακ, που εξακολουθεί να είναι άρρωστος. Αναλυτικά, στην αποστολή είναι οι Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κουριτίμπα, Πόι, Νταρμπιόν, Σουάνης, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας, Βλαχοδήμος, Σταθάκης, Μάνταλος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Τσουμάνης, Λυμπερόπουλος, Καζάκης, Ντάνι, Αλτιπαρμακόφσκι.
Έτσι, η αποστολή θα διαμείνει στο ξενοδοχείο «Le Chalet» μέχρι πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Τέλος, όσον αφορά τους παίκτες που συμπλήρωσαν κάρτες, ο Μανώλης Μπέρτος έχει ως γνωστόν δηλωθεί για τον προσεχή αγώνα με τον Ολυμπιακό, ενώ αποφασίστηκε ο Πέτρος Μάνταλος να εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ και ο Ρικάρντο Ντάνι σε αυτό της 21ης με τον Παναθηναϊκό.
 

Ο αρχηγός καθάρισε, ο Μπόλονι ξεσπάθωσε!!

Ηταν ένας όμορφος αγώνας ο χθεσινός στην Τούμπα. Με πολλές φάσεις αλλά και αρκετά λάθη που τις δημιούργησαν. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Ο αρχηγός καθάρισε, ο Μπόλονι ξεσπάθωσε
Ο ΠΑΟΚ νίκησε επειδή λειτούργησε σαν μεγάλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο βρήκε στήριγμα στον εκπληκτικό Σαλπιγγίδη.
Ο Εργοτέλης, από την πλευρά του, έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια του και θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα, αν το πίστευε λίγο παραπάνω. Η αλήθεια όμως είναι πως ακόμη και όταν είχε ισορροπήσει το παιχνίδι, έδειχνε να μην πιστεύει σε αυτό.
Ο Σαλπιγγίδης πρωταγωνίστησε στις δύο φάσεις που έφεραν τα γκολ του ΠΑΟΚ, λίγες ημέρες αφού η διοίκηση τον φώναξε για να του μιλήσει. Μάλιστα, φορώντας το περιβραχιόνιο, ήταν αυτός που βγήκε μπροστά στην αντεπίθεση του ΠΑΟΚ.
Η ουσία των πραγμάτων ακούστηκε από τον Μπόλονι στη συνέντευξη Τύπου. Η επίθεση που έκανε ο Ρουμάνος σε Λίγκα, ΕΠΟ και τηλεόραση ήταν απολύτως δικαιολογημένη. Η ΕΠΟ όρισε τον αγώνα του Kυπέλλου στις 18 Ιανουαρίου, αλλά η Λίγκα δεν άλλαξε την ημερομηνία ούτε του χθεσινού ούτε του επόμενου ματς, με τον Πανιώνιο το Σάββατο.
Ετσι ο ΠΑΟΚ θα αναγκαστεί να παίξει οριακά αυτούς τους τρεις αγώνες, τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει μία μέρα επιπλέον ξεκούραση (σημαντική παράμετρος για όσους κατανοούν) και ο Πανιώνιος σχεδόν μία εβδομάδα (έπαιξε Κύπελλο την προηγούμενη Τετάρτη).
Η διοργανώτρια του πρωταθλήματος προκαλεί τον ΠΑΟΚ με αυτή τη συμπεριφορά, κάτι που σίγουρα οφείλεται και στο γεγονός πως η διοίκηση του Δικεφάλου έχει αμελήσει το συγκεκριμένο θέμα. Δεν μπορεί ο Μιχάλης Αναγνώστου ούτε η Nova να αποφασίζει πότε θα παίξει ο ΠΑΟΚ.
Εννοείται πως αναφερόμαστε σε περιπτώσεις με ισορροπίες λεπτές, όπως στην προκειμένη περίπτωση.
Οσο για το αγωνιστικό σκέλος του αγώνα της Τετάρτης, έχουμε το δείγμα γραφής από το ματς πρωταθλήματος όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε άνετα την ΑΕΚ. Είναι καλύτερος ως ομάδα και απλά θα πρέπει να μπει με την επιθετικότητα που τον διακρίνει φέτος. Και με τη στήριξη όλων των οπαδών του, ανεξάρτητα σε ποιο μπλογκ ανήκουν.
Πηγή: Εξέδρα

"ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ με Κουκουλάκη"

Να μην οριστεί ποτέ ξανά ο Kρητικός διαιτητής σε παιχνίδι του Άρη ζητάει με ανακοίνωσή της η "κίτρινη" ΠΑΕ, μετά το χθεσινό παιχνίδι στο Περιστέρι, εναντίον του Ατρόμητου...

"ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ με Κουκουλάκη"
Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ Άρης με αφορμή την χθεσινή διαιτησία του κ. Κουκουλάκη και τα λάθη και πάλι εις βάρος της ομάδας και μόνο θα ήθελε να επισημάνει τα εξής. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα μας αδικείται από τον συγκεκριμένο διαιτητή με πιο πρόσφατο το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, όπου άδικα και πάλι αποβλήθηκε ο Φατί. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις διαιτησίες του ίδιου σε προηγούμενες σεζόν (Πανθρακικός - Άρης 0-0 2008, Καβάλα - Άρης 0-0 2009, ΑΕΚ- Άρης 4-2 2010, Καβάλα - Άρης 0-1 2010).
Ζητάει από τον κ. Βασσάρα και την ΚΕΔ να μην οριστεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ο συγκεκριμένος διαιτητής σε αγώνα του Άρης. Καλούμε τον κ. Βασσάρα να ανατρέξει σε όλα τα παιχνίδια του Άρης την φετινή αγωνιστική περίοδο και να δει ότι η ομάδα μας είναι η μοναδική που έχει το «προνόμιο» τα ανθρώπινα λάθη των διαιτητών να είναι μόνο εις βάρος της.
Αναφορικά τέλος με την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος θα θέλαμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι στα δύο παιχνίδια που αναφέρετε, ο Άρης, αν και αποδεκατισμένος ήταν πολύ καλύτερος. Όσο για το… ενδιαφέρον σας για την αυτοκριτική μας την έχουμε ήδη κάνει, αλλά δεν σημαίνει ότι τα όποια δικά μας λάθη, θα καλύπτουν και τα διαιτητικά λάθη εις βάρος μας».

Για τα λεφτά παίζουν και στον πάγο!!

Είναι τρελός ο Σπάθας; Είναι, όπως αναφέρει ο Παναθηναϊκός στην ανακοίνωσή του, "εμφανώς ανεύθυνος και ασυγχώρητα επικίνδυνος"; Εχει καμιά διαστροφή να βλέπει να παίζουν μισό ποδόσφαιρο και μισό χόκεϊ; Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.

Για τα λεφτά παίζουν και στον πάγο!
Η απάντηση στα ερωτήματα είναι κοινή: Οχι! Απλώς, ο (κάθε) Σπάθας κινείται στα όποια περιθώρια του αφήνει (διακριτικά) η Super League, η οποία -επίσης- προσδιορίζει τα περιθώριά της σε σχέση με τις ανάγκες της Nova...
Αλλωστε, αυτό το πρωτάθλημα -θυμίζω- ξεκίνησε (όπως ξεκίνησε τότε) εξαιτίας της τηλεοπτικής αναγκαιότητας και θα ολοκληρωθεί εξαιτίας της τηλεοπτικής χορηγίας. Χωρίς τα χρήματα της Nova (ελλείψει κι εκείνων από τον ΟΠΑΠ) η συντριπτική πλειονότητα των ομάδων της Super League θα είχε ήδη αναστείλει δραστηριότητες
Ο Σπάθας, λοιπόν, είχε να διαλέξει μεταξύ της διεξαγωγής του ματς σε περιορισμένο αγωνιστικό χώρο ή της αναβολής του για αύριο βράδυ, κάτι που θα έκανε άνω κάτω τον έτσι κι αλλιώς άνω κάτω προγραμματισμό του πρωταθλήματος, αφού δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί το ματς Παναθηναϊκός - Δόξα την Τετάρτη και η αμέσως (θεωρητικά, καθώς υπάρχει και Κύπελλο) επόμενη πρόσφορη ημερομηνία ήταν η 7η Μαρτίου! Κουλουβάχατα...
Τα παραπάνω επεξηγηματικά για την (φαινομενικά) ακατανόητη εμμονή του Σπάθα σε ρόλο Τζένης Μπαλατσινού στο football on ice, για το γεγονός ότι στα Γιάννενα έχουν παίξει έτσι προσφάτως και με τον ΟΦΗ και με τον Αστέρα στο Κύπελλο, για, για, για, απαντούν και στα σοβαρά παράπονα του Μπόλονι μετά το ματς με τον Εργοτέλη:
«Να ρωτήσω τη διοίκηση, τη λίγκα ή τη Nova; Δεν ξέρω ποιος κανονίζει το πρόγραμμα» είπε ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ. Κι αν ρωτήσει τη διοίκησή του, ίσως να μην του δώσουν την ειλικρινέστατη απάντηση, αλλά αυτή είναι «τι να λέμε τώρα, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Η τηλεόραση -εν τέλει- κανονίζει όμως, λόγω των χρημάτων της πήραμε την άδεια από την UEFA προχθές και συνεχίζουμε στο Γιουρόπα Λιγκ»...
ΥΓ.: Οι Κωστόπουλος, Κωστάλας, Παπαρίζου ως κριτική επιτροπή του «Dancing on ice» ποιον θα έβγαζαν νικητή; Τον Καρνέζη που εξιλεώθηκε για το γκολ-αποκλεισμό του Μίτσελ πέρυσι στο Κύπελλο ή τον Κλέιτον (on the rocks!) που σκόραρε; Πάντως, το πιο ταλαντούχο ζευγάρι ήταν οι 19χρονοι Μαυρίας - Φουρλάνος by far...
Πηγή: Goal

Μήτσιος στο ΟΑΚΑ... !!

Ο Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου) ορίστηκε να διευθύνει την εξ' αναβολής αναμέτρηση της τέταρτης αγωνιστικής, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Δόξα Δράμας, την ερχόμενη Τετάρτη (19:30).

Μήτσιος στο ΟΑΚΑ...
Το παιχνίδι Λεβαδειακός-Άρης θα "σφυρίξει" ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)...
Αναλυτικά:
Λεβαδειακός-Άρης 17:15
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Μαγιάνης (Άρτας), Δημητριάδης (Καστοριάς)
Τέταρτος: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Παναθηναϊκός-Δόξα Δράμας 19:30
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Γρεβένης (Χαλκιδικής)
Τέταρτος: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)

"Είμαι παίκτης του ΟΦΗ!"


Την ώρα που δημοσιεύματα τον φέρνουν στον Ολυμπιακό, ο Βορειοϊρλανδός γκολκίπερ του ΟΦΗ, Ρόϊ Κάρολ, δηλώνει στο gazzetta.gr άγνοια για όσα γράφονται και τονίζει ότι στο μυαλό του βρίσκεται μόνο ο αγώνας Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό.
"Είμαι παίκτης του ΟΦΗ!"
Αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον ΟΦΗ, ως ελεύθερος, “κουβαλώντας” μέσα στις βαλίτσες του εμπειρίες και παραστάσεις μίας 16χρονης μεγάλης καριέρας στην Premier League της Αγγλίας (Χαλ Σίτι, Γουίγκαν, Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Γουέστ-Χαμ και Ντέρμπι Κάουντι) και της Σκωτίας (Ρέϊντζερς) και στο πρωτάθλημα της Δανίας με τη φανέλα της Οντένσε (2009-11). Παρά τα 34 του χρόνια, ο Ρόϊ Κάρολ, όχι απλά δικαίωσε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της κρητικής ομάδων που τον υπέγραψαν για δύο χρόνια, αλλά μέχρι στιγμής αναδεικνύεται σε έναν από τους σοβαρούς και σταθερούς τερματοφύλακες της Superleague. Οι εμφανίσεις του, μάλιστα, κίνησαν το ενδιαφέρον των πρωταθλητών που ψάχνουν απεγνωσμένα γκολκίπερ για να λύσουν τη συνεργασία τους με τον Αργεντινό Φράνκο Κονστάντζο, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που το σύνολο του αθλητικού (και όχι μόνο), παρουσιάζουν ότι ο υψηλόσωμος “πορτιέρο” βρίσκεται μία ανάσα από την μετακόμισή του στον Πειραιά. Το gazzetta.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί του και τον εντόπισε στην παραλία του Ηρακλείου, να απολαμβάνει το τσάϊ του παρέα με τους φίλους του...
- Καλημέρα Ρόϊ από την Αθήνα... Δέχεσαι συγχαρητήρια; Εντάξει αστειευόμαστε, απλά θα θέλαμε να διευκρινίσουμε αν πράγματι βρίσκεσαι σε συνομιλίες με τον Ολυμπιακό...
«Πλάκα μου κάνεις κι εσύ; Από το πρωί όλος ο κόσμος αυτό με ρωτάει... Είμαι στην παραλία για τσάϊ με τους φίλους μου και μέχρι και πριν από λίγο μου έδειχναν και μου μετέφραζαν τα δημοσιεύματα... Πραγματικά δεν έχω ιδέα...»
- Δηλαδή, δεν έχεις μιλήσει με κανέναν, είτε από τον ΟΦΗ, είτε από τον Ολυμπιακό;
«Αυτό σας λέω... Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω τίποτε... Την προηγούμενη εβδομάδα μου έκαναν πλάκα κάποιοι φίλοι σε πολύ χαλαρό επίπεδο, αλλά μόλις είδα σήμερα τις εφημερίδες και την έκταση που έχει πάρει το θέμα, τηλεφώνησα στον ατζέντη μου και μου είπε ότι κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του... Ακολούθως, ήρθα σε επαφή με τους παράγοντες της ομάδας και τους πίεσα να μου πουν αν υπάρχει κάτι στα... “σκαριά” και με διαβεβαίωσαν πως όχι... Οπότε σας λέω, ό,τι έμαθα πριν από λίγο...»
- Υποθετικά ρωτώντας, θα σε ενδιέφερε μία τέτοια προοπτική;
«Κοιτάξτε, είμαι πολλά χρόνια σε αυτή την αγορά και ξέρω ότι αυτό που με ρωτάτε είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να ελέγξω, οπότε γιατί να το σχολιάσω... Μιλώντας υποθετικά και ιδανικά,
ποιος δεν θα ήθελε να παίζει σε ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα και αγωνίζονται στην Ευρώπη; Ωστόσο, αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι δεν υπάρχει κάτι το χειροπιαστό και για την ώρα και μέχρι και το τέλος της επόμενης χρονιάς (2012-13), είμαι παίκτης του ΟΦΗ... Περνάω καλά στην Κρήτη, είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις συνθήκες στην ομάδα και στο μυαλό έχω μόνο πως θα είμαι όσο το δυνατόν πιο συνεπής στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις. Προς το παρόν, όλη μου η συγκέντρωση βρίσκεται στον νοκ-άουτ αγώνα Κυπέλλου της Πέμπτης (19/01, 18.00) με τον Παναιτωλικό... Τώρα τι θα γίνει μέχρι το τέλος της μετεγγραφικής περιόδου, όχι απλά δεν το ξέρω αλλά δεν μπορώ και να το ελέγξω...»
πηγή: gazzetta.gr

Ο Καρνέζης είχε το ένστικτο, ο Κλέιτον τον παγοκόφτη!

Αν ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, η νίκη του στα Γιάννενα θα τοποθετηθεί στη βιτρίνα αξίας και χρησιμότητας. Γράφει ο Βασίλης Βέργης.

Ο Καρνέζης είχε το ένστικτο, ο Κλέιτον τον παγοκόφτη!
Είναι από τις λίγες φορές που τόσο... κρύο βγάζει τέτοια «ζέστη» για μια ομάδα. Με αυτό το τεράστιο διπλό ο Παναθηναϊκός έβαλε... πάγο σε όσους πίστευαν ότι θα γκέλαρε και ταυτόχρονα έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Καιρικές, γηπεδικές, αγωνιστικές.
Αν ο άνθρωπος που αποφάσισε να ξεκινήσει αυτό το παιχνίδι μπορεί για την ΚΕΔ να ονομάζεται «διαιτητής» -και μάλιστα διεθνής-, τότε εγώ είμαι... αστροναύτης. Ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ηλίας Σπάθας έβαλε σε κίνδυνο για περισσότερο από 90 λεπτά τη σωματική ακεραιότητα όλων των ποδοσφαιριστών. Με μία απάνθρωπη απόφαση τους έριξε στο... παγοδρόμιο χωρίς να δίνει δεκάρα για το πώς θα καταφέρουν να σταθούν όρθιοι. Ειδικά αυτοί οι δύσμοιροι που περνούσαν κοντά από τις δύο γραμμές.
Η επικίνδυνη γελοιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου εκτυλίχθηκε χθες στα Γιάννενα. Οι γηπεδούχοι... κατάλαβαν μερικά λεπτά πριν από την έναρξη ότι πρέπει να βάλουν «σκούπες» για να... σπάσουν τον πάγο. Για τη Super League δεν συζητάμε. Αυτοί από την... τηλεόραση έβλεπαν. Ο διαιτητής έκανε... διαπραγματεύσεις και τελικά -προφανώς με σύμφωνη γνώμη-«απαίτηση» της λίγκας, καθώς δεν της... έβγαινε το πρόγραμμα- είπε να παιχθεί μπάλα κι όχι να «χορέψουν»... Dancing on ice! Τριτοκοσμικές καταστάσεις.
Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα ματς, αν και είχε τα πάντα εις βάρος του. α) Τον αγωνιστικό χώρο που δεν ευνοούσε την πιο ποιοτική ομάδα, αφού η δημιουργία ήταν από δύσκολη έως αδύνατη. β) Τα προβλήματα που προέκυψαν με Ζέκα και Λέτο και οδήγησαν τον Φερέιρα σε μία... πειραματική ενδεκάδα. γ) Τις πολλές και εντυπωσιακές ευκαιρίες του ΠΑΣ που τράκαραν πάνω στον Καρνέζη.
Στον γκολκίπερ του «τριφυλλιού» ανήκουν οι... 2 βαθμοί και στον σκόρερ του θαυμάσιου γκολ, τον Κλέιτον, ο ένας της νίκης! Ο Καρνέζης όχι μόνο έσωσε την παρτίδα (προτού την πάρει ο Βραζιλιάνος), αλλά πήρε ρεβάνς από τον εαυτό του για τον περσινό αποκλεισμό του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο ξορκίζοντας τον «εφιάλτη του» που ακούει στο όνομα Μίτσελ. Πέντε φορές ο Καρνέζης στάθηκε πρόσωπο με πρόσωπο και νίκησε τους παίκτες των Ιωαννίνων. Φοβερή εμφάνιση. Εξαιρετικός ήταν και ο Κλέιτον που πάλεψε να δημιουργήσει, ενώ ταυτόχρονα σκόραρε ένα μεγάλο γκολ (αιφνιδιάζοντας Κώτσιο και Κηπουρό).
Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν και θα άξιζαν να νικήσουν, όμως το «τριφύλλι» είναι αποφασισμένο να δώσει μέχρι τέλος τη μάχη για τον τίτλο. Και ο Φερέιρα δεν... καταλαβαίνει από ονόματα και «φορτώνει» τους πιτσιρικάδες με ματς, ευθύνες, εμπειρίες, προσδοκώντας κάποια στιγμή βοήθεια από τη διοίκηση στο πληγωμένο ρόστερ...
Να φύγει ο «Ζαγόρ», να 'ρθει ο... Γούμενος;
Οντως δεν υπάρχει τίποτα που να με εκπλήσσει πλέον στο ποδόσφαιρο αυτής της χώρας. Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίζουν τον Ζαγοράκη. Δεν είναι πια γι' αυτούς ο άνθρωπος που έσωσε την ομάδα τους, ενώ τόλμησε να... πουλήσει τον Βιεϊρίνια μπας και γλιτώσει το κλαμπ τον αποκεφαλισμό από την UEFA. Ο «Ζαγόρ» έχει κάνει πολλά λάθη. Τίποτα όμως απ' όλα αυτά δεν δικαιώνει ύβρεις και αποδοκιμασίες εις βάρος του. Πόσω μάλλον όταν από αυτήν την καρέκλα έχουν περάσει λαίλαπες τύπου Γούμενου. Προφανώς, όμως, εκείνοι που βρίζουν ονειρεύονται να διοικήσουν. Αντε, με το... καλό!
Πηγή: Goal

Ο Ορέστης κι ο Ηλίας!!

Ο Κώστας Καίσαρης απονέμει τον τίτλο του MVP του αγώνα των Ιωαννίνων στον Ορέστη Καρνέζη και αποκρυπτογραφεί τη συμπεριφορά του Ηλία Σπάθα, τον οποίο χαρακτηρίζει διαιτητή-βαρόμετρο.


Ο Ορέστης κι ο Ηλίας
Αν μιλάγαμε για ποδόσφαιρο, ο πρωταγωνιστής στα Γιάννινα ήταν ένας και μοναδικός. Ο Ορέστης Καρνέζης. Το γκολ του Κλέητον ήταν σπάνιο και σε έμπνευση και σε εκτέλεση, αλλά επρόκειτο για μια φάση. Η παρουσία του Καρνέζη ήταν (μαζί με τις καθυστερήσεις) εκατό λεπτών.
Μια καριέρα, που μετά το γκολ (σχεδόν) από τη σέντρα του Μίτσελ, φαινόταν χαμένη. Με δεύτερο κολλητό-στραπάτσο στη φάση της αποβολής και του πέναλτι στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οι ευκαιρίες από εκεί και πέρα για τον Καρνέζη ήταν εκ των πραγμάτων ελάχιστες. Με την Κέρκυρα πέρασε απαρατήρητος. Με τον Πανιώνιο στον αποκλεισμό για το κύπελλο, έπιασε ένα πέναλτι. Στα Γιάννινα έσωσε την καριέρα του.
Ο Παναθηναϊκός, που μετά τη μεταγραφή του Τζόρβα, είχε ξεκινήσει τη σεζόν με βασικό τον Κοτσώλη, βρίσκεται πλέον με δύο τερματοφύλακες. Ο Καρνέζης δεν είναι πιτσιρικάς σαν τον Καπίνο. Είναι 27άρης κι έχει μπροστά του τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια για γκολκήπερ. Η εμφάνιση στα Γιάννινα είναι το εφαλτήριο για την καθιέρωση.
Αυτά σχετικά με αυτό καθαυτό το ποδοσφαιρικό κομμάτι του ματς. Στο παρα-ποδόσφαιρο αυτός που κυριάρχησε ήταν ο Ηλίας Σπάθας. Το Ηλιάκι όπως τον αποκαλούσε χαϊδευτικά ο πατέρας του όταν ξεκίναγε τη διαιτησία. Η αναφορά σε πατέρα και γιο σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε "οικογενειακή ευθύνη". Κάτι τέτοιο είναι και αυθαίρετο και άδικο. Ούτε το "ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουνε κι όλοι οι άλλοι να πάνε να γ@μηθούνε" του Γιάννη Σπάθη είναι θέσφατο.
Στο ελληνικό ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πολύ περισσότερο για τους διαιτητές. Ο καθένας γράφει τη δικιά του προσωπική ιστορία. Δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου στη φωτιά ότι η επιμονή του Σπάθα, να αρχίσει και να τελειώσει το ματς σ' ένα ακατάλληλο γήπεδο έκρυβε δόλο. Να δημιουργήσει δηλαδή πρόβλημα στην κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα που ήταν ο Παναθηναϊκός. Όταν, όμως, σ' αυτό το τερέν βγάζει την πρώτη κίτρινη κάρτα για δήθεν θέατρο του Κλέητον στη σέντρα είναι σα να θέλει να στείλει ένα μήνυμα. Κι ειδικότερα όταν μιλάμε για τον συγκεκριμένο διαιτητή: Άλλος Σπάθας σφύριζε επί Κόκκαλη, άλλος Σπάθας σφύριζε επί Πατέρα κι άλλος Σπάθας σφυρίζει επί Μαρινάκη.
Άλλος Σπάθας ήταν στο περιβόητο Άρης-ΠΑΟΚ (2-0), που είχε αφήσει τον ΠΑΟΚ με 9 παίκτες και με 5 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο και στη συνέχεια πρωταθλητή Παναθηναϊκό κι άλλος Σπάθας ήταν την Κυριακή στα Γιάννενα. Μπορεί σαν περίπτωση και λόγω ονόματος να είναι ακραία, αλλά δεν είναι η μοναδική. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι διαιτητές έχουν μάθει να πηγαίνουν με τον δυνατό. Ξέρουν από μόνοι τους ποιος έχει κάθε φορά τη δύναμη και προσαρμόζονται ανάλογα. Μια τέτοια περίπτωση ήταν κι ο Καλόπουλος. Λες κι είχες να κάνεις με τρεις διαφορετικούς διαιτητές. Άλλος διαιτητής με τον Κόκκαλη, άλλος με τον Πατέρα, άλλος με τον Μαρινάκη.
Ικανός και εξυπνότερος σαν διαιτητής ο Σπάθας ανέβηκε γρήγορα τα σκαλιά και τις κατηγορίες επί Γκαγκάτση. Έγινε και διεθνής. Με την καθιέρωση του στον πίνακα είναι κάτι σαν βαρόμετρο. Βλέποντας τον Σπάθα να σφυρίζει καταλαβαίνεις κατά που φυσάει ο άνεμος. Κάτι σαν πυξίδα. Πάντα δείχνει τον βορρά. Κι επειδή, όπως είπαμε, είναι και ικανός και έξυπνος κινείται μέσα στα όρια. Οι κανονισμοί δίνουν αυτή τη δυνατότητα στον διαιτητή. Κι ο Σπάθας ξέρει να τους χρησιμοποιεί με τον καλύτερο τρόπο. Και για αυτό (μέχρι τώρα τουλάχιστον) καταφέρνει και επιβιώνει.

πηγή: sport24.gr

Η ανυπαρξία και κακομοιριά του ελληνικού ποδοσφαίρου!!

Η ανυπαρξία και η κακομοιριά του ελληνικού ποδοσφαίρου αποδείχθηκε και αυτό το σαββατοκύριακο. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.

Η ανυπαρξία και κακομοιριά του ελληνικού ποδοσφαίρου
Όχι τόσο από την ποιότητα των αγώνων αλλά από τις δηλώσεις και ενέργειες των παραγόντων του. Αν δεν εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα, ανεξάρτητα αν επί της ουσίας μπορεί κάποιοι να είχαν και δίκιο, δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα.
Παράπονα η Ξάνθη, παράπονα ο Άρης, παραιτήσεις του αρχιδιαιτητή ζητάει ο ένας, "για φιλικά και για ντέρμπι" μίλησε κάποιος άλλος.
Στα Γιάννινα συζητούσαν αν μπορεί να γίνει το παιχνίδι εξαιτίας του πάγου και την ώρα των διαπραγματεύσεων ορισμένοι βρήκαν την ευκαιρία να "ζεσταθούν" παίζοντας ξύλο στην εξέδρα. Υπάρχει περίπτωση έτσι να πάμε μπροστά;
Με λύπη δε διαπιστώνουμε πως και ο Φερέιρα έγινε πλέον Έλληνας 100%. Αυτόν να πάρουμε στην εθνική ομάδα, τώρα που έφυγε ο Βιερίνια. Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του για τη διαιτησία, επανήλθε λέγοντας, δεν είμαι προπονητής για παγοδρόμια.
Δηλαδή με άλλη ομάδα δεν έχει παίξει σε παγωμένα τερέν; Εδώ το 1998 στο Ζάγκρεμπ, στο παιχνίδι Κροάτια -Ολυμπιακός για το Τσάμπιονς Λιγκ, δεν μπορούσε να σταθείς ακίνητος στο γήπεδο από τον πάγο, όχι να τρέξεις. Και το παιχνίδι έγινε κανονικά. Αλλά και το 1992-93 αν θυμάμαι καλά, στη Σόφια, στη δοκιμαστική περίοδο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναικός είχε παίξει με τον Ερυθρό Αστέρα, σε τελείως χιονισμένο και παγωμένο τερέν.
Αν λοιπόν αντί οι παράγοντες να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τη λειτουργία των ΠΑΕ και των ομάδων τους και οι προπονητές την ποιότητα των ποδοσφαιριστών τους, προβαίνουν σε δηλώσεις τέτοιου επιπέδου, τότε θα έχουμε μόνο πισωγυρίσματα.
Η επιτυχία του 2004 τελικά δεν άφησε καμία κληρονομιά με εξαίρεση την εθνική ομάδα που εξακολουθεί να αποτελεί το μοναδικό φωτεινό φάρο καθώς αναγνωρίζεται από όλους στην Ευρώπη σαν μια ομάδα που δύσκολα μπορείς να τη νικήσεις.
Πηγή: pamesports.gr

"ΑΕΚ, ετοιμάσου..."

Αυτό πρέπει να λένε στον ΠΑΟΚ, αφού στη σημερινή προπόνηση τέθηκαν στη διάθεση του Μπόλονι τόσο ο Ίβιτς όσο και ο Παπάζογλου ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ την Τετάρτη στην Τούμπα για το Κύπελλο.

"ΑΕΚ, ετοιμάσου..."
Στη σημερινή προπόνηση το πρόγραμμα περιελάμβανε αποθεραπεία για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκαν βασικοί στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη και προπόνηση με ασκήσεις τακτικής για τους υπόλοιπους, στο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία.
Οι Ίβιτς και Παπάζογλου συμμετείχαν κανονικά στο πρόγραμμα της προπόνησης έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν το τελευταίο διάστημα και θα είναι έτοιμοι για το ματς Κυπέλλου της Τετάρτης με την ΑΕΚ.
Η προπόνηση της Τρίτης (17.30) θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Τούμπας.

Καμία προσφυγή ο Σηφάκης!!

Καμία προσφυγή δεν κατέθεσε ο Μιχάλης Σηφάκης, όπως μεταδόθηκε πριν από λίγο από ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Καμία προσφυγή ο Σηφάκης
Καμία προσφυγή δεν κατέθεσε ο Μιχάλης Σηφάκης, όπως μεταδόθηκε πριν από λίγο από ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.
Ο Κρητικός γκολκίπερ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Θανάση Αθνασιάδη, για το ζήτημα της οφειλής που υπάρχει προς αυτόν και υπάρχει η διάθεση από τις δύο πλευρές να μην φτάσουν στα άκρα. Ο Σηφάκης παρέπεμψε τον πρόεδρο της ΠΑΕ στον ατζέντη του που επιστρέφει από το εξωτερικό αύριο, οπότε θα γίνει η καθοριστική συνάντηση για να διευθετηθεί το ζήτημα.
Πηγή: allaboutaris.com

Τηλεόραση με... χιόνια!

Η Μαριάννα Αξιοπούλου απονέμει τα βραβεία της αγωνιστικής και αποθεώνει τον εκφωνητή της NOVA που είπε τόσες φορές βούρτσα χωρίς να μπερδευτεί. Super League είμαστε...


Τηλεόραση με... χιόνια!
Το σήμα δεν είναι καλό... Σα να έχει παρεμβολές και χιόνια. Σα να μιλάμε για τη Super League, δηλαδή. Το παιχνίδια ΠΑΣ-Παναθηναϊκού πρωταγωνιστεί στην ανάλυση της 17ης αγωνιστικής με τα υπόλοιπα πρόσωπα να μένουν στη σκιά του. Ή στη... χιονοστιβάδα του!
Fabulous Five!
Ηλίας Ψινάκης, Τρύφωνας Σαμαράς, Λάκης Γαβαλάς, Γιώργος Μέρλος και Πάνος Φασουλής...
Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι περνάνε το Σαββατοκύριακό τους παρακολουθώντας ποδόσφαιρο και ειδικότερα τη Super League. Είναι, όμως, οι "Fab 5"... Κι αν εκείνοι έμειναν τέσσερις, εμείς συνεχίζουμε με πέντε την παράδοση που ξεκινήσαμε!
Σίλβα Κλέιτον: Με τόσο πάγο, ένιωσε σαν στο σπίτι του! Ή έστω σαν το παρατσούκλι του! Το τρίτο γκολ του Βραζιλιάνου στο πρωτάθλημα συνδυάστηκε με μια ακόμα σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού εκτός έδρας, αφού ήταν εκείνος που είχε ανοίξει τον δρόμο και στην Τούμπα. Ο 28χρονος μέσος είναι εκ των κορυφαίων του τριφυλλιού στα τελευταία παιχνίδια, αφού στα προηγούμενα δύο ήταν ο δημιουργός των τερμάτων του Παναθηναϊκού και χθες ήταν ο σκόρερ με εντυπωσιακό τρόπο.

Φώτης Παπουλής: Για δεύτερη φορά στην παρέα μας... Ο 26χρονος επιθετικός είναι η αποκάλυψη του ΟΦΗ και μια από τις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν. Τα δύο προσωπικά του γκολ έκριναν το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας και έδωσαν μια σπουδαία βαθμολογική νίκη στους Κρητικούς. Έστω, βέβαια, κι αν για το δεύτερο γκολ μπορεί και να του κρατάει λιγάκι κακία ο Λεωνίδας Καμπάνταης!!

Κέβιν Μιραλάς: Η χαρά του παιδιού... Ο Κέβιν Μιραλάς θα ήθελε ένα πρωτάθλημα γεμάτο Λεβαδειακό, αφού μετά τα τρία γκολ που πέτυχε στη Βοιωτία, πρόσθεσε δύο ακόμα απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Κι άλλα δύο με την Δόξα και τέτοια παιχνίδια αποδεικνύονται τα... ιδανικά για τον Βέλγο, ο οποίος φέτος βρίσκεται μακριά από τον εαυτό του στα δύσκολα, αλλά περνάει και μόνος του καλά στα εύκολα!

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Έφτασε τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα και εφτά συνολικά στη σεζόν. Φτωχός απολογισμός για επιθετικό θα μπορούσε να πει όποιος θέλει να τον κατηγορήσει. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, όμως, μοιάζει συχνά να είναι μια ομάδα μόνος του και κόντρα στον Εργοτέλη πέτυχε τρία γκολ και κέρδισε ένα πέναλτι, ανεξάρτητα αν το ένα γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Βουτσίτρν Κούτσι: Ο Παναιτωλικός μάλλον θα πρέπει να το κοιτάξει το θέμα... Μία με τον Πιπίνη την προηγούμενη αγωνιστική και μία με τον Κούτσι αυτή την Κυριακή. Ο Φινλανδός επιθετικός σκόραρε για δεύτερη φορά φέτος απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου και έφτασε συνολικά τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα. Αν έδινε και καμιά πάσα όταν έχει ξεμαρκάριστους συμπαίκτες δίπλα του, θα ήταν καλύτερα...

Black out!

Η Νάντια Μπουλέ παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι που φέρνει αντιμέτωπο τους ανθρώπους με δύο από τους μεγαλύτερους φόβους τους. Το σκοτάδι και το άγνωστο! Στο δικό μας dark room κλείνουμε τα φώτα και αφήνουμε τους χειρότερους ή τους μοιραίους της αγωνιστικής αντιμέτωπους με τα... παραπτώματά τους. Εξαιρούνται εκείνοι που θα έχουν δική τους κατηγορία!

Παναγιώτης Κόρμπος: Κάποιοι ταλαιπωρήθηκαν χρόνια να λύσουν τον γόρδιο δεσμό. Εσείς λύσατε τον κόμπο στο σκοράρισμα του Ολυμπιακού.

Νταβίντ Φουστέρ: Και μόνο ότι έτρεξε ο Ντιόγκο προς υπεράσπισή σας, μαρτυρά την αρτιότητα της βουτιάς που πραγματοποιήσατε. Η καρτούλα κύριε Δασκαλόπουλε??

Πραξιτέλης Ζαχαριάδης: Να δίνουμε ένα πέναλτι που είναι και δεν είναι, επειδή δεν δώσαμε ένα άλλο που μόνο ήταν και ήταν, μάλλον δεν είναι και η πιο σωστή λογική, ε??

Γιάννης Αραμπατζής: Αντί να σηκώνουμε το χέρι στον βοηθό για οφσάιντ που δεν ήταν, μήπως να κάναμε καμιά καλύτερη απόκρουση??

Επόπτες: Από πότε ακριβώς έχουν μετονομαστεί σε βοηθοί?? Και σε τι ακριβώς έχουμε πει ότι βοηθάνε...?? Τούμπα, ΟΑΚΑ και κάθε φορά η καταμέτρηση συνεχίζεται...

Dancing on ice!

Αν έχετε λίγη υπομονή και το επιτρέπει και ο προϋπολογισμός της ιστοσελίδας μας, μπορεί να ζητήσουμε κριτική επιτροπή. Ο Πέτρος Κωστόπουλος θα εξαιρεθεί λόγω συλλογικών προτιμήσεων, ο Αλέξης Κωστάλας θα κάνει το gazzetta on air και η Έλενα Παπαρίζου θα βοηθήσει σίγουρα στην επισκεψιμότητα του σάιτ μας. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, θα ασχοληθούμε με το καλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής, που αποτέλεσε το υπερθέαμα της Super League. Ναι, υπάρχει και τέτοιο!

Ice Zosimades: Αν το καθυστερούσαν λίγο ακόμα το ματσάκι, ίσως προλάβαινε και ο Κώστας Φραγκολιάς να παίξει. Θα ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να αποδώσει στον πάγο, αφού ήταν ποδοσφαιριστής και παίκτης του Dancing on ice, συνεπώς ιδανικός συνδυασμός για τον αγώνα που διεξήχθη στο εκπληκτικό γήπεδο των Ιωαννίνων. Η στήλη ουδέποτε φανταζόταν ότι θα έβρισκε την κυριολεκτική μεταφορά της στην Super League και το υπερθέαμα της 17ης αγωνιστικής εκτυλίχθηκε στον πάγο! Μονομαχίες, ευκαιρίες, συζητήσεις, αποβολές κι ένα πανέμορφο γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Κρίμα που αποχώρησε αργότερα ο Κώστας Φραγκολιάς και δεν πρόλαβε το ματς.

Δέστε τον!

Να μας συγχωρέσει ο Νίκος Μουτσινάς, το τσιφτετέλι της Μαρίας Ηλιάκη και οι πλαστικές της Κατερίνας Καινούργιου, αλλά τη χωρίσαμε την παρέα τους. Αποφασίσαμε ότι μόνος ένας σε κάθε αγωνιστική είναι έτοιμος για εισαγωγή ή αν το προτιμάτε για... εξαγωγή από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να είναι παίκτης, παράγοντας, προπονητής, διαιτητής... Αν και κάτι μας λέει πως η τελευταία κατηγορία θα έχει τις περισσότερες συμμετοχές.

Χιονάνθρωπος: Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον Ηλία Σπάθα. Υπάρχουν ταινίες, υπάρχουν τραγούδια, υπάρχει και η πραγματικότητα που όλοι είδαν χθες. Ένας άνθρωπος πέρα από κάθε λογική και κόντρα σε κάθε κανονισμό, αποφάσισε να θέσει σε κίνδυνο επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αν υπάρχει η στοιχειώδης αντίδραση, δεν θα πρέπει να έχει πάρει καν βαθμό από τον παρατηρητή διαιτησίας, καθότι δεν θα έπρεπε να έχει γίνει αγώνας. Κι αν πάρει βαθμό, καλό θα είναι να είναι όμοιος με τη συμπεριφορά του ίδιου απέναντι στους ποδοσφαιριστές που ανησυχούσαν για ενδεχόμενο τραυματισμό που μπορεί να βλάψει το μέλλον τους. Να του βγάζουν, δηλαδή, κίτρινες και κόκκινες κάρτες!

Μες στην καλή χαρά!

Κάπου κυκλοφόρησε η φήμη ότι κόβεται η εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού. Έτσι και προκειμένου να ζει για πάντα στις καρδιές μας, αποφασίσαμε να την συμπεριλάβουμε στις τηλεοπτικές μας εκπομπές. Για να μην χάσουμε και τον κλώνο του Σάββα Γκέντζογλου με την ωραία φράντζα. Εδώ, λοιπόν, θα μιλάμε για την ομάδα της αγωνιστικής!

Πατάω γκάζι...: Έχω ένα αυτοκίνητο που όλο όλο τρέχει και πού θα σταματήσει?? Για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν, η Ξάνθη είναι το αντικείμενο συζήτησης. Η ακριτική ομάδα συνεχίζει να εκπλήσσει με την απόδοσή της και τα αποτελέσματα που φέρνει, ούσα αήττητη από τις 29 Οκτωβρίου και τον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει κατορθώσει να παρουσιάζει ένα σύνολο που στηρίζεται στη φαντασία των μονάδων της επιθετικά, αλλά παραμένει αλύγιστο χάρη στην ομαδική λειτουργία αμυντικά. Είναι ένα κλικ πριν την είσοδό της στην πεντάδα και είναι μια Ξάνθη απ’ τα παλαιά, που την είχε ανάγκη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Κάτι ψήνεται!

Μια παρέα πέντε ατόμων, άγνωστοι μεταξύ τους και με μοναδικό κοινό στοιχείο, εκείνο της καταγωγής γίνονται φίλοι για μια εβδομάδα. Ο ένας αναλαμβάνει να μαγειρέψει για τον άλλο, ο ένας να βαθμολογήσει τον άλλο κι επειδή στην Ελλάδα είμαστε, καταλήγει ο ένας να «θάβει» τον άλλον! Σε αυτή την κατηγορία θα μιλήσουμε για τις περιπτώσεις που κάτι καλό δημιουργείται, αλλάζει ή γεννιέται!

Εκφωνητής ΝΟVA: Συγχαρητήρια για την ικανότητά σας να πείτε πριν την έναρξη του αγώνα στα Γιάννινα τόσες φορές τη λέξη βούρτσα χωρίς να μπερδευτείτε κατά τη γνωστή έκφραση...

Βασίλης Κουτσιανικούλης: Πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και ήταν συμβολικό, αφού έδωσε το προβάδισμα στον Εργοτέλη στην Τούμπα. Μήπως γίνεται να αλλάξετε και το μαλλί σας??

Μπερτράν Ρομπέν: Στην πρώτη του εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ είχε ουσία στο παιχνίδι του με την ασίστ που έδωσε στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αλλά και φαντασία με ορισμένες πανέμορφες ατομικές προσπάθειες.

Ορέστης Καρνέζης: Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα δέχτηκε πριν τον αγώνα κριτική, επειδή τον προτίμησε από τον Στέφανο Καπίνο. Ο 26χρονος γκολκίπερ ήταν ο κορυφαίος του τριφυλλιού στα Γιάννινα και κράτησε το μηδέν για να έρθει η πολύτιμη νίκη.

Φώτης Κηπουρός: Ζήλεψε τη δόξα του συναδέλφου του στον Παναθηναϊκό κι έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να μην δεχτεί γκολ ο ΠΑΣ! Κάπως αναμενόμενο τερματοφύλακας με τέτοιο... όνομα να δυσκολεύει τη ζωή του τριφυλλιού.

Πλάκα σπας!

Ο Σάββας Πούμπουρας και ο Δημήτρης Βλάχος ξεκίνησαν πέρυσι μια εκπομπή με φάρσες που άγγιζαν ακραίες συμπεριφορές γελοιότητας, αλλά δεν θα γίνουμε τηλεκριτικοί. Σε αυτή την κατηγορία θα βρίσκουμε την γκάφα της αγωνιστικής, η οποία θα μπορούσε ανελλιπώς να είναι από διαιτητή. Για να μην το παρακάνουμε, όμως, και μας πουν και εμπαθείς, θα είναι και ποδοσφαιριστών.

ΑΙΩΝΙΟΙ Α.Ε.: Σε ένα τέτοιο τετ-α-τετ θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα η τηλεοπτική εκπομπή. Γιατί κόντρα στην επιθυμία όλων να πέσουν οι τόνοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εκείνοι που εκπροσωπούν τις ομάδες συνεχίζουν να σέρνουν το χορό του φανατισμού. Ο Ευάγγελος Μαρινάκης, που για κάποιο λόγο έχει ανοίξει κόντρα με το συνδρομητικό κανάλι και επιμένει να το φωτογραφίζει αδιαφορώντας για τυχόν αντιδράσεις και ο Δημήτρης Γόντικας, ο οποίος μίλησε για «φιλικά παιχνίδια και... επίσημα». Όσο το πρωτάθλημα πλησιάζει στο πιο κρίσιμο δρόμο του, τόσο οι τόνοι θα ανεβαίνουν... Μόνο να μην ψάχνουμε στο τέλος να βρούμε ποιος θα φταίει.

Οικογενειακές ιστορίες!

Ποιος δεν είδε αυτή την ανεπανάληπτη στιγμή της ελληνικής τηλεόρασης; Ποιος δεν ταυτίστηκε με τους ήρωες της και δεν θέλησε να πρωταγωνιστήσει σε ένα από τα επεισόδιά της; Οι «Οικογενειακές ιστορίες», προϊόν μυθοπλασίας, αλλά με περιπτώσεις πολύ κοντά στην πραγματικότητα που ζούμε έχουν θέση και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε αυτή την κατηγορία θα παρουσιάζουμε την πιο τρελή στιγμή της αγωνιστικής, κάποιο επεισόδιο, κάποια λογομαχία... Κοινώς, όπου υπάρχει ξεκατίνιασμα!

Οι απελπισμένοι: Ίσως να μην είναι στο ίδιο επίπεδο με τις προηγούμενες φορές που έχουμε φιλοξενήσει ήρωες στις οικογενειακές μας ιστορίες. Γιατί τα πράγματα μερικές φορές ξεφεύγουν από το επίπεδο που μπορείς να τα γελοιοποιήσεις και γίνονται σοβαρά. Όπως έχουν γίνει για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι οποίοι κόντρα στα προβλήματα συνεχίζουν να παλεύουν και να προσπαθούν για να κρατήσουν την ομάδα όσο το δυνατόν ψηλότερα. Το ξέσπασμα, όμως, του Λεονάρντο μετά το ματς με την Ξάνθη, μαρτυρά πως ίσως τα χειρότερα να είναι πιο κοντά απ’ ό,τι φανταζόταν ο καθένας.

«Ο καθένας θα κάνει ότι νομίζει από εδώ και πέρα. Ολοι έχουμε κάνει πολύ υπομονή. Αυτό το γνωρίζει ο κόσμος. Και εγώ προσωπικά δεν μπορώ άλλο! Την Τετάρτη πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα τα προβλήματα, να πάμε στην Τούμπα αποφασισμένοι για την νίκη».

Όσο έχω φωνή!    

Η Άννα Βίσση το έκανε reality… Σιγά τα αυγά! Που να δει τι reality έχουμε εμείς εδώ στη Super League άμα θέλουμε. Μετά τις οικογενειακές ιστορίες, περνάμε στο τελευταίο μας κομμάτι, εκείνο όπου θα φιλοξενεί κάθε εβδομάδα τη δήλωση της αγωνιστικής! Δόξα τω Θεώ, τόσα χρόνια και από χεσμένους έχουμε και από μπουρδέλα και από βιδώματα και απ’ όλα τα καλά...

Από τον αγώνα των Ιωαννίνων, θα μπορούσε να γραφτεί ένα ολόκληρο ξεχωριστό θέμα με ατάκες. Από τον Ζεσουάλντο Φερέιρα και τον Άγγελο Αναστασιάδης, μέχρι τον Κατσουράνη και τον Γόντικα. Επιλάξαμε, όμως, τον Σεμπαστιάν Λέτο, που έδωσε προσωπική μάχη για να μην γίνει το παιχνίδι, προσπαθώντας να πείσει τους συναδέλφους του. Ο Αργεντινός δεν έκανε δήλωση, αλλά την έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και κερδίζει μια θέση αυτή την εβδομάδα... «Κωστόπουλε, μετά από σήμερα μπορώ να έρθω στην τηλεοπτική σου εκπομπή να χορέψω... χαχαχα».

* Κεντρική φωτογραφία θα είναι πάντα η πιο περίεργη ή ενδιαφέρουσα της αγωνιστικής! Για σήμερα, επιλέξαμε τις διάσημες βούρτσες από τους Ζωσιμάδες! Είναι να μην μπερδεύεσαι μετά;
πηγή: gazzetta.gr

Ο επαγγελµατισµός και το οπαδιλίκι...!!

Είθισται οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές να µην πανηγυρίζουν σε περίπτωση επίτευξης γκολ κατά της αµέσως προηγούµενης οµάδας τους και δη στην πρώτη παρουσία τους µε άλλη φανέλα στο µέχρι πρότινος γήπεδο-σπίτι τους.

Ο επαγγελµατισµός και το οπαδιλίκι...
Γράφει ο Ζήσης Καραβάς...
Θεµιτό και σεβαστό, αν έτσι το νιώθουν, αλλά ακόµη και αν το κάνουν επειδή δεν τολµούν καθώς θα ακούσουν τα εξ αµάξης από τον οπαδικό όχλο της πρώην οµάδας τους που θα τους κράξει άγρια µε βωµολοχίες και χυδαίες ύβρεις για τους ίδιους και τις µάνες τους...
Από την άλλη όµως, εκείνοι που τυχόν θα τολµήσουν να πανηγυρίσουν µια επιτυχία (γκολ ή τελικό αποτέλεσµα) της καινούργιας οµάδας τους εναντίον της προηγούµενης γιατί απλώς αισθάνονται ότι αυτό απορρέει ως άτυπη υποχρέωση στο πλαίσιο της νέας επαγγελµατικής στέγης τους, από πού κι ως πού πρέπει να γίνονται (και να αφήνονται) βορά των αρρωστηµένων χουλιγκάνων ή ακόµη και θύµατα της οργής... αγανακτισµένων και θερµόαιµων πρώην συµπαικτών τους;
Αφορµή για την εν λόγω αναφορά της στήλης είναι το περιστατικό που διάβασα ότι συνέβη µετά τη λήξη του αγώνα πρωταθλήµατος ∆όξα ∆ράµας - Ολυµπιακός (0-0). Ο στόπερ των Ερυθρολεύκων Αβραάµ Παπαδόπουλος, προφανώς πικραµένος και εκνευρισµένος από την αναπάντεχη βαθµολογική απώλεια της οµάδας του, φέρεται να ζήτησε τον λόγο από τον ως πριν από λίγους µήνες συµπαίκτη του και νυν χαφ της δραµινής οµάδας Γιώργο Κατσικογιάννη, όταν ο δεύτερος πανηγύρισε – κατά κάποιους έντονα – την επιτυχία της νέας οµάδας του να αποσπάσει βαθµό από τον πανίσχυρο για τα δεδοµένα της ∆όξας Ολυµπιακό.
Συγκεκριµένα, ο Αβραάµ φέρεται να επέπληξε τον πρώην συµπαίκτη του – χρεώνοντάς του προφανώς έλλειψη σεβασµού προς την οµάδα που τον ανέδειξε – µε τον Κατσικογιάννη να κρατάει την ψυχραιµία του εξηγώντας ότι δεν διέπραξε δα και κανένα έγκληµα και ότι απλώς χάρηκε για την ισοπαλία που πήρε η (νέα) οµάδα του, καθ’ ότι ως επαγγελµατίας ποδοσφαιριστής που είναι ενδιαφέρεται πάνω απ’ όλα για το καλό της. Τι πιο απλό, λογικό και συνεπώς θεµιτό εκ µέρους του (κάθε) Κατσικογιάννη!
Aν όµως η λογική της καταδίκης επιτάσσει επίπληξη των «ασεβών» τύπου Κατσικογιάννη, τι θα έπρεπε να υποστούν οι «προδότες της φανέλας» παίκτες-σηµαίες που, για διάφορους λόγους, κάποια στιγµή στην καριέρα τους άλλαξαν οµάδα περνώντας µάλιστα σε µισητά αντίπαλα στρατόπεδα; Μήπως τον βαµµένο ολυµπιακάρα Τάσο Μητρόπουλο θα έπρεπε να τον φουντάρουν στο Πασαλιµάνι, αφού πανηγύρισε δύο πρωταθλήµατα µε τη φανέλα της ΑΕΚ ενώ τόλµησε, ο αθεόφοβος, να διαπράξει το ανοσιούργηµα περνώντας και από τον Παναθηναϊκό;
Μήπως τις σηµαίες του Τριφυλλιού Μίµη Δοµάζο και Δηµήτρη Σαραβάκο που αγωνίστηκαν και πανηγύρισαν επιτυχίες µε τη φανέλα της ΑΕΚ, ή τους επίσης βαµµένους πανάθες Αντώνη Αντωνιάδη και Χάρη Γραµµό που στα στερνά ποδοσφαιρικά τους µατς φόρεσαν τη φανέλα του Ολυµπιακού έπρεπε να τους κρεµάσουν στη θύρα 13 της Λεωφόρου;
∆υστυχώς όµως, το αυτονόητο µετατρέπεται σε ανόητο για τους νοσηρούς εγκεφάλους των χουλιγκανικών πυρήνων, αλλά και για όποιους παίκτες, προπονητές και παράγοντες πουλάνε οπαδιλίκι ως απόδειξη, τάχα µου, και διαπιστευτήρια πίστης και αιώνιας αφοσίωσής τους στην οµάδα και στον λεγόµενο κόσµο της.
Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη. ∆ιότι είναι θεµιτό το να χαίρεται ένας (επαγγελµατίας) αθλητής µια επιτυχία της (εκάστοτε) οµάδας του, αλλά διαφορετικό αυτό και άλλο να πουλάει οπαδιλίκι – και δη από τα γεννοφάσκια του! – στο κοινό και στο αφεντικό της νέας του οµάδας. Μάλιστα, τουλάχιστον σε κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις, καταντά αστειότητα... Οπως, π.χ., εκείνο το φάουλ στο οποίο υπέπεσε ο νουνεχής ως πολίτης και ποδοσφαιριστής Ντέµης Νικολαΐδης προκαλώντας τη νοηµοσύνη µας µε το να δηλώσει «οπαδός της Ατλέτικο από µικρό παιδί» όταν έγινε παίκτης της µαδριλένικης οµάδας!..
Ως κατακλείδα επί του θέµατος «επαγγελµατισµός και οπαδιλίκι» αναφέρω τη ρεαλιστική οπτική του πράγµατος, όπως την είχε διατυπώσει σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑΜΕΝ» (29.3.2009) ο τότε ποδοσφαιριστής του Ολυµπιακού (παλαιότερα του Ηρακλή και στο φινάλε της καριέρας του της Κέρκυρας) Ιεροκλής Στολτίδης, τολµώντας να πει: «Ο µέσος οπαδός νοµίζει ότι ζούµε και αναπνέουµε για τη “φανέλα”. Καλό θα ήταν να το παραδεχθούν όλοι: παίζουµε πρώτα για τα χρήµατα. Αλλιώς θα έπαιζα µπάλα στο χωριό µου µε τους φίλους µου»!
Πηγή: Το Βήμα

"Ψάχνει άλλοθι ο Άρης..."

Aνακοίνωση εξέδωσε o Ατρόμητος για τις διαμαρτυρίες του Αρη για την διαιτησία...

"Ψάχνει άλλοθι ο Άρης..."
Οι "κίτρινοι" αναφέρουν πως ψάχνει άλλοθι λόγω της κακής του πορείας, ενώ θυμίζει και ένα περιστατικό με τον Κουκουλάκη...
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος:
«Η πάγια θέση της ΠΑΕ Ατρόμητος , την οποία φροντίζουμε να ακολουθούμε πιστά, είναι ότι οι σύλλογοι πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και όχι να ψάχνουν άλλοθι για να δικαιολογήσουν ένα άσχημο αποτέλεσμα ή μια κακή τους πορεία.
Μέσα στην εβδομάδα που προηγήθηκε δώσαμε δύο παιχνίδια με την ΠΑΕ Άρης, ένα για το πρωτάθλημα κι ένα για το κύπελλο Ελλάδας. Στο πρώτο παιχνίδι, κερδίσαμε πεντακάθαρα, και κανένα σφύριγμα δεν επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα.
Αποδείχθηκε άλλωστε από το γεγονός ότι κανείς από τους αντιπάλους δεν διαμαρτυρήθηκε και αμφισβήτησε την επιτυχία μας. Ειδικά για την αποβολή του Καστίγιο, όλο το Πανελλήνιο είδε πόσο εριστικός ήταν μετά το δεύτερο γκολ της ομάδας μας φθάνοντας στο σημείο να φτύσει τον αρχηγό μας Γιάννη Σκόνδρα!.
Όσον αφορά το δεύτερο παιχνίδι, ναι μεν αναγνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη φάση αποβολής του Φατί ήταν μια αυστηρή απόφαση ωστόσο ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έπρεπε να αποβληθεί νωρίτερα για πολύ βίαιο μαρκάρισμα πάνω στον ποδοσφαιριστή μας Ελίνι Δημούτσο κι ενώ ήδη είχε χρεωθεί με μια κίτρινη κάρτα.
Εμείς πριν από τέσσερα χρόνια όταν βρεθήκαμε ενώπιον μιας πολύ δυσάρεστης εμπειρίας (υποβιβασμός) δεν ψάξαμε να βρούμε άλλοθι, δεν είπαμε ότι γίναμε στόχος κι ούτε επιδοθήκαμε σε «κυνήγι μαγισσών». Απλώς κάναμε την αυτοκριτική μας και αναγνωρίσαμε τα λάθη μας.
Κύριοι του Άρη, δεν μπορεί λοιπόν ο συγκεκριμένος διαιτητής Κουκουλάκης να ήταν καλός πριν από τρία χρόνια όταν σφύριξε πέναλτι στο 95’ στο μεταξύ μας πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και πέρασε η ομάδα σας στον τελικό και σήμερα να είναι κακός επειδή απέβαλε έναν ποδοσφαιριστή σας σε μια αυστηρή μεν φάση ενώ θα έπρεπε να τον αποβάλει νωρίτερα, έτσι δεν είναι;
Θα θέλαμε λοιπόν να δώσουμε μια συμβουλή στο φίλο σωματείο του Άρη με το οποίο μας ενώνει αλληλοεκτίμηση και γνωρίζουμε καλά ποιος είναι ο Άρης: Να κάνουν την αυτοκριτική τους για να δουν τα λάθη τους που δεν τους έχουν επιτρέψει να κάνουν την πορεία που προσδοκούν και όχι να κυνηγάνε τις «κακές μάγισσες» που νομίζουν ότι τους κυνηγάνε!».