Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

"Ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη"

Ο Μανουέλ Μασάδο, μίλησε στον "Αris FM" για την εμπιστοσύνη που έδειξε η διοίκηση προς το πρόσωπό του, αλλά και για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα του Άρη. Σε ερώτηση πάντως για το τι του είπαν οι συμπατριώτες του Φερέιρα και Σάντος για τους κίτρινους, απάντησε οτι τον παρομοίασαν με την... Γκιμαράες!

"Ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μανουέλ Μασάδο:
Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον ΑΡΗ: "Η εντύπωση είναι αρκετά θετική γιατί είδα πρόοδο από τον αγώνα κυπέλλου στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο. Αυτό το οποίο ελπίζουμε είναι αυτή την πρόοδο που είδαμε να συνεχίσει να υπάρχει με τη δική μας δουλειά και στο επόμενο παιχνίδι το οποίο χρειάζεται τους 3 βαθμούς.
Ελπίζω να βοηθήσουν και οι οιωνοί. Είδα την ομάδα σε ήττα, σε ισοπαλία, γιατί να μη τη δω και σε μία νίκη;"
Για τα θέλω του και αν έχει υπάρξει συζήτησε για μεταγραφές: "Τα θέλω μου και για το αν έχουμε ζητήσει μεταγραφές, έχουμε κάνει συζητήσεις με τη διοίκηση. Δεν θα βοηθούσε να διαρρεύσουν. Πρέπει να δούμε την ομάδα, να αξιολογήσουμε τους ποδοσφαιριστές και πως θα γίνουμε καλύτερη ομάδα".
Για το κριτήριο βάσει του οποίου επέλεξε να έρθει στον ΑΡΗ: "Έχω εργαστεί σε μεσαίες ομάδες που έχουμε θέσει στόχους και τους υλοποιήσαμε, 6 φορές στην Ευρώπη με μικρομεσαίες ομάδες. Όπως είναι δομημένο το πορτογαλικό ποδόσφαιρο σκέφτηκα ότι η δυνατότητα να δουλέψω σε μία από τις μεγάλες ομάδες είναι μικρή και ότι ήρθε ο καιρός να δοκιμάσω και εκτός συνόρων τις νέες αγορές".
Για τη συνεργασία του με τη διοίκηση: "Για μένα για να λειτουργήσεις και να υλοποιήσεις στόχους χρειάζεται εμπιστοσύνη της διοίκησης. Ο προπονητής να έχει άριστη συνεργασία σε ένα ευχάριστο κλίμα και η κατάλληλη δυναμική από τους οπαδούς. Η διοίκηση μου έδειξε την εμπιστοσύνη και αυτό που θέλω είναι να προσπαθήσω να κερδίσω την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό τους και ζήτησα το απόλυτο επαγγελματισμό τους για να εγκλιματιστώ και εγώ στην ομάδα και αν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο κλίμα και με την υποστήριξη του κόσμου να καταφέρουμε να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό και να μπούμε στα πλέι οφ".
Ερωτηθείς αν θα χρειαστεί χρόνο για να εγκλιματιστεί: "Χρειάζεται χρόνος για να δόσεις την δική σου ταυτότητα. Θα κοιτάξω τα προηγούμενα στοιχεία θετικά των προπονητών προσθέτοντας τις δικές μου πινελιές αλλά κάτι τέτοιο γίνεται σταδιακά και προοδευτικά. Δε μπορώ να χτυπήσω παλαμάκια και να αλλάξουν τα πάντα".
Για το σύστημα που προτιμάει στο γήπεδο: "Είναι ένας περίεργος συνδυασμός. Δε μπορείς να παίζεις ένα σύστημα πρέπει να μαθουν 2-3 συστήματα. Τα χαρακτηρσιτικά του κάθε ποδοσφαριστή να μπορούν να εξυπηρετήσουν το σύστημα. Αν υπάρχ3ει καποιο που προτιμώ είναι το 4-4-2 με ρόμβο. Το είχα δει ως προπονητής της Μπράγκα στο Χαριλάου. Ίσως ανοίξουμε μία νέα εποχή στο Χαριλάου".
Για τον τρόπο της πειθαρχίας που θα προσπαθήσει να περάσει στα αποδυτήρια: "Είμαι ένα πολύ ήρεμος άνθρωπος να την εκπέμπω και στους ποδοσφαιριστές. Όταν χρησιμοποιείς το μυαλό σου μπορείς να κερδίσεις πολλά πράγματα. Στον πάγκο δε θα με δείτε να έχω ξεσπάσματα μία φορά την πάτησα και αποβλήθηκα. Είμαι ήρεμος και έχω ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Ο προπονητής που καταναλώνεται σε κινήσεις χεριού και διαμαρτυρίες στον διαιτητή χάνεις την διαύγεια σου. Δεν θα κάνω κανένα μαρκάρισμα στον διαιτητή".
Για το τι του είπαν οι Σάντος και Φερέιρα για την Ελλάδα: "Μου είπαν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα ζωντανό κομμάτι στην κονωνία. Μιλήσαν για κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά του ποδοσφαίρου. Μου είπαν για τον ΑΡΗ ότι είναι μία ομάδα που ζει ζεστά το ποδόσφαιρο. Τον παρομοίασαν με την Γκιμαράες που ο κόσμος είναι κοντά στο γήπεδο. Μου είπαν και οι δύο πρέπει να έρθεις θα ζήσεις διαφορετική πορεία θα ευχαριστηθείς. Ήταν σύντομη συνομιλία".
Συνεχίζοντας, υποστήριξε: "Κρίνεσαι από το αποτέλεσμα σε βοηθά να εξελιχθείς ή να διακόψεις τη συνεργασία. Θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο για να έρθουν άμεσα τα αποτελέσματα. Με τη δουλειά αν δεν βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας δεν θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε τον κόσμο. Αν αυτό δεν παρουσιάζεται από την στήριξη και τα μέλη που δυναμώνουν την ομάδα μπορούν να έρθουν τα αποτελέσματα. Μπορούμε να προσεγγίσουμε οπαδούς-μέλη που θα πάνε καλά την ομάδα και σε καλύτερα μονοπάτια. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά σίγουρα ο κόσμος απομακρύνεται αλλά πρέπει να πιστέψουν.
Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και το πως θα μεταφέρει ο προπονητής τις οδηγίες και τα θέλω του στους ποδοσφαιριστές. Έχω καταλάβει ότι υπάρχει μία καλή επικοινωνία και χημεία".
Τέλος, ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΑΡΗ, λέγοντας: "Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΑΡΗ για τη δυνατότητα που μου έδωσε να βρεθώ στον πάγκο μίας τόσο μεγάλης ομάδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: