Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ανατροπή! Ναι μεν… αλλά!!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για τον ΠΑΟΚ που... γύρισε το ματς με τον Εργοτέλη, αφού πρώτα γέμισε με άγχος όλη την Τούμπα!

Ανατροπή! Ναι μεν… αλλά!
Οι αγχώδεις νίκες έχουν γίνει πλέον συνήθειο για τον ΠΑΟΚ. Οι περισσότερες φετινές του νίκες (μοναδική εξαίρεση η άνετη επικράτηση επί της ΑΕΚ στην Τούμπα) επιτεύχθηκαν μετά από παιχνίδια που νόμιζες ότι τα σκηνοθέτησε ο Χίτσκοκ.
Αυτό ακριβώς έγινε και το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος από μια λανθασμένη εκτίμηση του συνόλου της αμυντικής διάταξης δέχθηκε ένα γκολ από τον Κουτσιανικούλη και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.
Για να ισοφαρίσει και να καταφέρει να κερδίσει χρειάστηκε να επιστρατεύσουν οι παίκτες του όλες τους τις δυνάμεις. Για την ακρίβεια χρειάστηκε να αποδείξουν οι παίκτες του ότι διαθέτουν τεράστια ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα για να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ.
Εν κατακλείδι ο ΠΑΟΚ κέρδισε, πήρε τους τρεις βαθμούς που ήταν και ο στόχος του, βελτίωσε τη βαθμολογική του θέση αλλά είναι σίγουρο ότι μέχρι το τέλος της περιόδου δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί σε όλα τα παιχνίδια όπως το έκανε την Κυριακή κόντρα στον Εργοτέλη.
Είναι εμφανές ότι η ομάδα έχει προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και κυρίως στην δημιουργία φάσεων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός για την αντίπαλη εστία.
Σκηνικό που επαναλήφθηκε πολλές φορές στη διάρκεια της φετινής περιόδου. Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να κερδίσει που είχε την υπεροχή, οι παίκτες του είχαν την μπάλα στα πόδια τους αλλά δεν ήξεραν τι να την κάνουν.
Η έλλειψη των λύσεων που μπορούσε να δώσει ο Βιειρίνια με τα πλούσια προσόντα του επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ομάδα που είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη και στο γκολ από το ξεκίνημα της περιόδου.
Είναι επιτακτική ανάγκη για τον ΠΑΟΚ που έχει ακόμα την πολυτέλεια να διεκδικεί τη διάκριση του σε τρεις διοργανώσεις να βρεθούν ένας δυο παίκτες (υπάρχουν καλοί και φθηνοί στην αγορά, αρκεί να γίνει η σωστή έρευνα) που θα ενισχύσουν την ομάδα στα πλάγια ή ακόμα και στη μεσαία γραμμή.
Δεν θα αντέξει με αυτό το υλικό ο ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της περιόδου. Θα σκάσει. Όσοι πιτσιρικάδες κι αν προωθηθούν από τα τμήματα υποδομής (μακάρι να προωθήσουν πολλούς) δεν θα καταφέρει η ομάδα να αντεπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις τις χωρίς μεταγραφική ενίσχυση.
Υ. Γ. 1 Το παιχνίδι με την ΑΕΚ την Τετάρτη στην Τούμπα θα είναι εντελώς διαφορετικό. Η φυσιογνωμία του –νοκ άουτ- αγώνα, θα αναγκάσει και τις δυο ομάδες να διεκδικήσουν το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι αυτό ευνοεί τον ΠΑΟΚ που όταν βρίσκει χώρους να αναπτυχθεί αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο. Εννοείται ότι η σοβαρότητα του αγώνα θα οπλίσει με ακόμα περισσότερο πάθος τους παίκτες του Δικεφάλου. Και θα το χρειαστεί το πάθος σ΄ αυτό το παιχνίδι αν θέλει η ομάδα να βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Υ. Γ. 2 Η επιστροφή του Μαλεζά (μακράν ο καλύτερος και πιο σταθερός παίκτης του ΠΑΟΚ στη φετινή χρονιά κατά την προσωπική μου άποψη) στην άμυνα και πιθανότατα του Ιβιτς στη μεσαία γραμμή θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα που θα παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ στον αγώνα της Τετάρτης.
Υ. Γ. 3 Η παρουσία της ΑΕΚ στην Τούμπα δεν είναι ευκαιρία ούτε για ρεβάνς ούτε για εκδίκηση. Είναι ένα παιχνίδι που αν κυλήσει επιτυχημένα για τον ΠΑΟΚ μπορεί να σπρώξει την ομάδα μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης. Τίποτε περισσότερο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιβαρυνθεί το κλίμα με τοποθετήσεις περί εκδίκησης και ρεβάνς. Σωστή διαχείριση χρειάζεται το παιχνίδι από τους παίκτες, τον προπονητή και τον κόσμο στις κερκίδες.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: