Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ντάνσινγκ ον άις με την Σπαθατσινού!!

Προ ημερών (Τρίτη 10/1), η Σούπερ Λίμπα, σε θέμα που φιλοξένησε στην πρώτη της σελίδα, έκανε απολογισμό του 1ου γύρου του πρωταθλήματος (πριν καν αυτός ολοκληρωθεί!) και στο ξεκίνημα του κειμένου έκανε λόγο για «άρτια διοργάνωση». Πέντε μέρες μετά δικαιώθηκε απόλυτα με όσα έγιναν στα Γιάννενα. Μόνο ο γύρος δεν ολοκληρώθηκε ακόμα, για να δικαιωθεί απόλυτα...

Ντάνσινγκ ον άις με την Σπαθατσινού!
Το γήπεδο των «Ζωσιμάδων» ήταν παγωμένο. Πίστα για πατινάζ σε πολλά σημεία. Από πριν το ήξεραν αυτό. Και στη Λίγκα και στον γηπεδούχο ΠΑΣ. Τι έκαναν για να γίνει το παιχνίδι υπό φυσιολογικές συνθήκες; Τίποτα, επειδή η διοργάνωση είναι εξ ορισμού άρτια, οπότε απαγορεύεται να κατεβάζουν κρύο τα τιμημένα βουνά της -ιδιαίτερης από πολλές απόψεις- πατρίδας (μου).
Κι όταν ήρθε η ώρα να ξεκινήσει το ματς, πήρανε δυο τύποι μια μεγάλη τσατσάρα κι άρχισαν να χτενίζουν το χορτάρι, λες και θα πήγαιναν οι Ζωσιμάδες αυτοπροσώπως στην τελετή απονομής της «Χρυσής Σφαίρας» ή του ...χρυσού βλήματος που έχουν παραδοσιακά στο κεφάλι οι υπεύθυνοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, λες και πρόκειται για ασθένεια που μεταδίδεται κληρονομικά.
Στην αρχή όλοι οι παίκτες έλεγαν να μη γίνει το ματς, το ίδιο σκεφτόταν κι ο Σπάθας, αλλά όταν πήγαν στα αποδυτήρια -αντί για τη σέντρα- την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, τα δεδομένα άλλαξαν. Στον Παναθηναϊκό, φυσικά, επέμειναν να μη γίνει το ματς, γιατί έτσι τους βόλευε, ώστε να ξεφορτωθούν ένα από τα μαζεμένα ματς για τα οποία διαμαρτύρεται τελευταία ο Ζεσουάλδο, λες κι ο Παναθηναϊκός έχει παίξει φέτος καμιά 50αριά παιχνίδια και κουράστηκαν οι παίκτες. Βέβαια, η αιτία του κακού δεν είναι η κούραση, αλλά το φτωχό ρόστερ που είχε ως αποτέλεσμα να ξεζουμιστούν οι βασικοί και να ξεφουσκώσουν σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν. Τέλος πάντων, ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να γίνει το ματς και είχε τους λόγους του, σημαντικότερος εκ των οποίων ο κίνδυνος τραυματισμού των παικτών που ...δεν έχει. Είναι που είναι ξεζουμισμένοι, αν έμενε κανένας στο ντάνσινγκ ον άις των «Ζωσιμάδων» και ενόψει συνεχόμενων αγώνων Κυριακή - Τετάρτη, ο Ζεσουάλδος θα έβγαζε ...χιονίστρες.

Την ίδια στιγμή που στον Παναθηναϊκό πρότειναν να μη γίνει το ματς, εμείς οι ΠΑΣολέδες αλλάξαμε γνώμη. Κατώτερη ποιοτικά ομάδα (κι όμως, σε αυτήν την άρτια διοργάνωση υπάρχουν και κατώτερες ποιοτικά ομάδες από τον φετινό Παναθηναϊκό!) και σε κακή κατάσταση τελευταία, μας βόλευε να γίνει το ματς σε άβολο τερέν για τον αντίπαλο. Κι από εκεί που λέγαμε «γλιστράει να μην παίξουμε», είπαμε «τι ωραία που γλιστράει, να παίξουμε» και βγήκαμε στο γήπεδο χαρωποί.
Ωστόσο, το αν θα γίνει ή όχι ένα ματς, το αποφασίζει ο διαιτητής. Ο οποίος δεν ήθελε να γίνει όταν μπήκε στα αποδυτήρια στις εφτάμισι (7:30), αλλά ήταν αποφασισμένος να γίνει όταν βγήκε από αυτά, λες και του ήρθε η θεία επιφοίτηση ή κάποια άλλη θεία ή θείος. Λες και κάποιος του είπε «ή θα παίξεις ή θα τα παίξεις...». Αν το ματς δεν γινόταν Κυριακή και ήταν εύκαιρη η Μπαλατσινού, μαζί της θα το σφύραγε το ματς ο Σπάθας. Κι αντί για τον Κανελλάκη, η Νόβα θα έβαζε στην περιγραφή τον Κωστάλα, εφόσον φυσικά κάτι τέτοιο δεν ενοχλούσε τον Ολυμπιακό, που θεωρεί πως στο εξής τους αγώνες του θα πρέπει να τους περιγράφει ο Τσουκαλάς ή ο Τάσαρος ο Μητρόπουλος για να τα λέει ντόμπρα, σταράτα, Πειραιώτικα και Πασαλιμανιώτικα.
Μπήκε, λοιπόν, ο Σπάθας στο γήπεδο και μετά έκανε και την επανάστασή του ο Λέτο, ο οποίος κατάφερε να πάρει κάρτα ακόμα και χωρίς να αγωνίζεται. Αυτός ήταν ικανός, εφόσον βρισκόταν εκτός αποστολής και δεν είχε ταξιδέψει στα Γιάννενα, να πάρει την κάρτα δι΄ αλληλογραφίας!
Τώρα, τι δουλειά είχε ο Λέτο να διακόψει το ματς τη στιγμή που ο Σπάθας ήταν αποφασισμένος να το τελειώσει ακόμα και με χιονοπέδιλα πάνω σε χιονοστιβάδα, μόνος ο ίδιος το ξέρει, που την είδε διαμεσολαβητής του Οηέ και προσπαθούσε να πείσει τους Πασολέδες να μην παίξουμε. Ρε, πας καλά; Αφού εμείς έχουμε πτυχίο στο καλλιτεχνικό πατινάζ κι εσείς μόνο την Πηλιχού και την Αναστασοπούλου!

Τελικά, ούτε εμείς οι ΠΑΣολέδες δικαιωθήκαμε από το αποτέλεσμα, ούτε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος για κακή του τύχη ...κέρδισε και έχασε έναν καλό λόγο για γκρίνια. Ο Σπάθας δεν ξέρω αν δικαιώθηκε. Η θεία επιφοίτηση σίγουρα όχι. Την Μπαλατσινού θα τη ρωτήσει η Παπαρίζου και μετά θα αποφασίσει η επιτροπή!
Μέχρι να σφυρίξει παιχνίδι της Σούπερ Λίμπας η Μπαλατσινού για να γίνει ακόμα αρτιότερη η διοργάνωση, εγώ, ο Μίλτος, νά ΄μαι καλά...

πηγή: gazzetta.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια: