Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ένα… Όλοφ κι Όλοφ!!

Ένα… Όλοφ κι Όλοφ!
Θα μπορούσε περισσότερα, αλλά κι έτσι την έκανε τη δουλειά ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» αγχώθηκαν απέναντι στον σκληροτράχηλο ΟΦΗ, έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες, ώσπου να έρθει στο τέλος ο Μέλμπεργκ και να δείξει στους συμπαίκτες του… πώς μπαίνει!

Το γκολ του Σουηδού στο 81’ λύγισε την καλοστημένη ομάδα του Αναστόπουλου και με το 1-0 έδωσε προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.


Πώς έπαιξε

Ενδεκάδα με πεντακάθαρα τα σημάδια του rotation ήταν εκείνη που επέλεξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Εκτός εκείνων, λοιπόν, που είχε αφήσει εκτός αποστολής (Ιμπαγάσα, Μακούν, Καζίμ, Μοντέστο), ο Ισπανός επέλεξε να ξεκουράσει επίσης τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και να επαναφέρει κάτω από τα δοκάρια τον Ρόι Κάρολ.

Έτσι, το 4-3-3 των «ερυθρόλευκων» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κάρολ και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ και Τοροσίδης. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ ήταν ο Ορμπάιθ, μπροστά του οι Μανιάτης και Φουστέρ και στην τριάδα της επίθεσης οι Μιραλάς (αριστερά), Αμπντούν (δεξιά) και Τζεμπούρ (κορυφή).



Σαν γεύμα που σου σπάει τη μύτη, το περιμένεις πώς και πώς, αλλά αργεί βασανιστικά να σου σερβιριστεί έμοιαζε για τους φίλους του Ολυμπιακού το πρώτο μέρος. Με «αρχιμάγειρα», λοιπόν, τον Αμπντούν (που συνέχιζε από ‘κει που είχε μείνει στο ντέρμπι) και… βοηθό τον ορεξάτο Μιραλάς, οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν απ’ το πρώτο λεπτό την εντύπωση πως το γκολ «ψήνεται».

Είτε με την ταλαιπωρία στην οποία υπέβαλλε διαρκώς τον Βάντο ο Αλγερινός, παράγοντας γλυκιές σέντρες σαν εκείνη που σπατάλησε ο Τζεμπούρ (αμαρκάριστη προβολή άουτ). Είτε με σόλο του Βέλγου που δεν κατέληγαν σε ανάλογα ιδανικά τελειώματα. Είτε με τα… κεφάλια Μαρκάνο και Μανιάτη να μη σημαδεύουν καλά και να επιτρέπουν στον (σταθερό) Σαχσανίδη ν’ αναστενάζει με ανακούφιση.

Η σκέψη του Βαλβέρδε ν’ ανοίξει την άμυνα του ΟΦΗ με τον Φετφατζίδη, στη θεωρία ήταν σωστή. Στην πράξη αποδείχθηκε ανεφάρμοστη. Διότι οι πλαγιοκοπήσεις, τα σουτ και οι κάθετες του νεαρού δεν ήταν αρκετές για να γεννηθούν ευκαιρίες. Παρόλο, δε, που η είσοδος του κεφάτου Ντιόγκο έφτιαξε κάποιες τέτοιες (όπως το «τσίμπημα» του Τζεμπούρ ελάχιστα άουτ) το κρητικό «οχυρό» δεν έλεγε να πέσει.

Και κάπου εκεί, ο Μέλμπεργκ είπε να βάλει το χέρι του. Ή καλύτερα… το κεφάλι του! Σε μια από τις δεκάδες στημένες φάσεις γύρω απ’ την περιοχή των Κρητικών, ο Σουηδός εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ορμπάιθ και άνοιξε την «κερκόπορτα» στην άμυνά τους. Παρόλο, λοιπόν, που Ντιόγκο και Τζεμπούρ (καλές κεφαλιές) δεν μπόρεσαν επίσης να τη διαβούν, ο Ολυμπιακός θα πάει ως -ακόμα μεγαλύτερο- φαβορί στο Ηράκλειο για την πρόκριση στον τελικό.




ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μανιάτης (74’ Φέισα), Φουστέρ (46’ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Αμπντούν (62’ Ντιόγκο), Τζεμπούρ

Στον πάγκο έμειναν οι: Μέγιερι, Αβραάμ, Διαμαντάκος, Ποτουρίδης

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Βάντο, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Γαλανόπουλος, Βερόν, Κάλαϊτζιτς (87’ Πίτσος), Ζόρντι Λόπεζ, Παπουλής, Σίσιτς (64’ Χόρχε Λόπεθ), Μάντζιος (73’ Καμπάνταης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σόουζα, Ξενοδόχοφ, Νύκταρης, Ζαχαράκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Τάτσης (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»


πηγή: sportfm.gr






Στο χειρουργείο ο Τουλαλάν!!

Στο χειρουργείο ο Τουλαλάν
Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει ο Ζερεμί Τουλαλάν, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο αριστερό του πόδι, όπου έχει υποστεί κάταγμα κοπώσεως.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο Γάλλος μέσος θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της Μάλαγα για τουλάχιστον ένα μήνα, ωστόσο εκφράζονται οι φόβοι πως μπορεί να χάσει όλη τη χρονιά.

Στη φετινή Primera Division ο πρώην παίκτης της Λιόν μετρά 25 συμμετοχές (όλες ως βασικός) αλλά και τρία τέρματα.

πηγή: sportfm.gr

Φοροφυγάς ο Φίγκο!!

Φοροφυγάς ο Φίγκο
Το ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ για απλήρωτους φόρους καλείται να καταβάλει στην ισπανική κυβέρνηση ο Λουίς Φίγκο, όπως αποφάσισε δικαστήριο της χώρας.

Πρόκειται για εισοδήματα που ο Πορτογάλος πρώην άσος απέκρυψε από το διάστημα που αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα, από το 1995 μέχρι το 2000.


πηγή: sport-fm.gr

Άλωση στην Αγία Πετρούπολη!!

Άλωση στην Αγία Πετρούπολη!
Σπουδαία νίκη-πρόκριση με 1-0 επί της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη πήρε η Ντιναμό Μόσχας και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ρωσίας. Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μισίμοβιτς στο 73’ έκρινε το ματς υπέρ των φιλοξενούμενων και στέρησαν στην ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, που είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, να διεκδικήσει το νταμπλ.

Στα ημιτελικά η Ντιναμό Μόσχας θα αναμετρηθεί με το νικητή του αυριανού αγώνα Νίζνι-Τέρεκ Γκρόζνι.

Σαρωτική η Ρούμπιν

Στην Ευρώπη δεν προχώρησε (ας όψεται ο Ολυμπιακός), το πρωτάθλημα δύσκολα προλαβαίνει να το κατακτήσει, αλλά το Κύπελλο είναι αποφασισμένη να το κάνει δικό της. Ο λόγος για τη Ρούμπιν, που συνέτριψε με 4-0 στο Καζάν τη Λοκομοτίβ Μόσχας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του θεσμού.

Δύο γκολ πέτυχε ο Καραντενίζ (30’ και 70’) και από ένα οι Ριαζάντσεφ (49’) και Ντάβιντοφ (81’) για τους γηπεδούχους, που στα ημιτελικά θα αναμετρηθούν με το νικητή του αυριανού αγώνα FC Ροστόφ-Φάκελ Βόρονετς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 21/3

Ρούμπιν Καζάν-Λοκομοτίβ Μόσχας
(30’, 70’ Καραντενίζ, 49’ Ριαζάντσεφ, 81’ Ντάβιντοφ)

Ζενίτ-Ντιναμό Μόσχας 0-1
(73’ πεν. Μισίμοβιτς)

Πέμπτη 22/3

FC Ροστόφ-Φάκελ Βόρονετς
Νίζνι-Τέρεκ Γκρόζνι


πηγή: sport-fm.gr

Κι άλλο «θύμα» στη Γαλλία!!

Κι άλλο «θύμα» στη Γαλλία
Επιδημία αποκλεισμών-σοκ έχει ξεσπάσει στα προημιτελικά του κυπέλλου Γαλλίας.

Αφού μετά την χθεσινοβραδινή έκπληξη του αποκλεισμού της Μαρσέιγ από την Κεβιγί (ομάδα τρίτης κατηγορίας), θύμα έπεσε και η Μονπελιέ.

Αφού η Γκαζελέκ Αζαξιό (κι αυτή της τρίτης κατηγορίας) με γκολ του Μποκονιανό στο 75’, έστειλε στο καναβάτσο την ομάδα που διεκδικεί το φετινό Σαμπιονά, βάζοντας παράλληλα φωτιά στις κερκίδες του μικρού γηπέδου στην Κορσική.

Έτσι, οι δύο πρώτες ομάδες των ημιτελικών είναι μικρής κατηγορίας και αν η κληρωτίδα κάνει τα παιχνίδια της και μας επιφυλάξει και κάποια έκπληξη, βγάζοντας τες αντιμέτωπες, τότε ο τελικός του κυπέλλου Γαλλίας θα έχει σίγουρα μία ομάδα της τρίτης κατηγορίας!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των προημιτελικών του Κυπέλλου Γαλλίας

Κεβιγί-Μαρσέιγ 3-2
(6’ Βαλερό, 111’,118’ Αγινά – 85’,113 Ρεμί)

Γκαζελέκ Αζαξιό-Μονπελιέ 1-0
(75’ Μποκονιανό)

Βαλενσιέν-Ρεν (20:15)

Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν(21:50)


πηγή: sport-fm.gr

FC: Οι «Superman» του ποδοσφαίρου και ο κρυπτονίτης!!

FC: Οι «Superman» του ποδοσφαίρου και ο κρυπτονίτης
Η εικόνα ενός ποδοσφαιριστή που καταρρέει μέσα στο γήπεδο, μπορεί να συγκριθεί με την εικόνα των Δίδυμων Πύργων την ώρα που γκρεμίζονταν: ο ποδοσφαιριστής ειδικά σήμερα, που το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ’ όλα δύναμη, αντοχή και τρεξίματα, θεωρείται και είναι βιονικός, ακούραστος και εξωφρενικά γυμνασμένος - τουλάχιστον στο μυαλό μας. Είναι αυτός που τσακίζεται στον αγώνα αλλά με λίγο πάγο ή λίγο ψυκτικό σηκώνεται και παίζει, που ματώνει το κεφάλι του αλλά με έναν φιλέ συνεχίζει να πηδάει για κεφαλιές, που τραυματίζεται σοβαρά αλλά τα δίνει όλα για να επιστρέψει σε δυο μήνες, όταν εμείς σε δυο μήνες δεν έχουμε αποχωριστεί ούτε τις πατερίτσες.
Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης για το Fight Club.
Τα πράγματα όμως δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Κι όπως ακριβώς συνέβη με τους Δίδυμους Πύργους, το σύμβολο της μεγαλοπρέπειας και της ισχύος, που κατέρρευσαν μέσα σε καπνούς και σκόνη σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, έτσι και ο ποδοσφαιριστής, αυτό το «θαύμα της φύσης» μπορεί να καταρρεύσει στον αγωνιστικό χώρο σαν «κοινός θνητός». Χθες ήταν ο Μουάμπα, παλιότερα ο Φοέ και ο Φεχέρ που άφησαν την τελευταία τους πνοή, άλλοτε ο Τσεχ ή ο Μέλμπεργκ με δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι, με διάσειση, με απώλεια μνήμης, με οτιδήποτε. Κι άλλοτε μπορεί να είναι ο Αμπιντάλ ή όποιος άλλος έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας και αναγκάζεται να σταματήσει προσωρινά ή για πάντα.

Κι αν ξεπεράσουμε τις καφρίλες και τα αυθαίρετα συμπεράσματα για ντόπες και φάρμακα που τους αρρωσταίνουν ή για τα πλουσιόπαιδα που κλωτσάνε μια μπάλα και κονομάνε, άρα εμείς οι μεροκαματιάρηδες δεν πρέπει να τους συμπονούμε, θα συνειδητοποιήσουμε ότι πίσω από τους βιονικούς ανθρώπους που προπονούνται καθημερινά, από τα μεγάλα συμβόλαια, από τα εκπληκτικά μυικά συστήματα και τους τεράστιους τετρακέφαλους, μπορεί να κρύβεται μια αδύναμη καρδιά, ένα συκώτι που δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του, ένας εγκέφαλος με πρόβλημα εκ γενετής που κανένας γιατρός δεν είχε εντοπίσει ως τώρα. Και η ώρα που παίζουν στο γήπεδο, για το συμβόλαιο και την ομάδα τους, αλλά και για μας που είμαστε στις εξέδρες ή την τηλεόραση, για τα χρήματα αλλά και για τη χαρά του παιχνιδιού, για τη δόξα αλλά και για ευχαρίστηση των φιλάθλων, ίσως να είναι η τελευταία ώρα της ζωής τους...

Είναι σοκαριστικό να τους βλέπεις να καταρρέουν, όπως είναι σοκαριστικό να δεις ένα αυτοκινητικό μπροστά σου, έναν άνθρωπο να καταρρέει ή να ξεψυχά όπου κι αν βρίσκεσαι. Αλλά στο γήπεδο, μπροστά σε χιλιάδες κόσμο στις εξέδρες και ίσως εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια στην τηλεόραση, η τραγικότητα πολλαπλασιάζεται. Και τουλάχιστον στις χώρες όπου το ποδόσφαιρο το αντιμετωπίζουν σαν διασκέδαση, τα τραγικά αυτά συμβάντα δεν αντιμετωπίζονται με άγρια χαρά, όπως αυτή που είχαν οι θεατές στο Κολοσσαίο όποτε ένας μονομάχος έπεφτε νεκρός ή ένας Χριστιανός γινόταν τροφή για τα λιοντάρια, ούτε όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου τον τραυματία τον «παρηγορούμε» με την ιαχή «ψόφοοοοοοοοος» ή τη φράση «θέλει γ.....ι για να συνεχίσει»...

πηγή: sportfm.gr

Τα παιδιά από τη Μόσχα… σπάνε πλάκα!!

Τα παιδιά από τη Μόσχα… σπάνε πλάκα
Είναι τα φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Euroleague και το απέδειξε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης. Η ΤΣΣΚΑ συνέτριψε την Μπιλμπάο στη Μόσχα με 98-71, και έκανε το ένα από τα τρία βήματα που χρειάζονται για να βρεθούν στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Οι Μοσχοβίτες με ένα ξέσπασμα στην τρίτη όχι μονό πήραν τη νίκη αλλά έκαναν επίδειξη δύναμης στους Βάσκους.

Παράλληλα ο Κιριλένκο και η παρέα του έκαναν το καλύτερο δώρο στον άμεσο συνεργάτη του Γιόνας Καζλάουσκας, Γιάννη Σφαιρόπουλο, που σήμερα είχε τα γενέθλιά του.

Κορυφαίος ο Κρστιτς με 18 πόντους, ενώ ακόμα πέντε συμπαίκτες του είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Τεόντοσιτς, Κιριλένκο, Σβεντ, Χριάπα, Γκόρντον). Βασιλειάδης και Μουμπρού διεσώθησαν για την Μπιλμπάο.

Για 15’ λεπτά κατάφερε να αντισταθεί το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη. Στο πρώτο δεκάλεπτο, με απούσες τις άμυνες εκατέρωθεν, ο Βασιλειάδης κράτησε την ομάδα του στο ματς πετυχαίνοντας 11 πόντους με 3/4 τρίποντα (27-26). Κάπως έτσι κύλησε το ματς και στις αρχές της δεύτερης περιόδου (39-36), στη συνέχεια όμως οι Μοσχοβίτες πήραν φόρα καταφέρνοντας να ξεφύγουν με +10 (50-40) στο ημίχρονο.

Σε Σερβική υπόθεση εκτυλίχθηκε το β' μέρος. Με τον Τεόντοσιτς να κόβει (3 τρίποντα) και τον Κρστιτς να ράβει (10 πόντοι) οι γηπεδούχοι έτρεξαν επιμέρους 39-11 (!) εκτοξεύοντας την υπέρ τους διαφορά στους 38 πόντους (89-51). Η ΤΣΣΚΑ κατέβασε ρυθμούς στην τελευταία περίοδο ενόψει του δεύτερου παιχνιδιού την Παρασκευή, επιτρέποντας στην Μπιλμπάο να μειώσει σε 98-71.

Τα δεκάλεπτα: 27-26, 50-40, 84-51, 98-71

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Γιόνας Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 11 (3), Λαβρίνοβιτς 4, Σισκάουσκας 7 (1), Κρστιτς 18, Κιριλένκο 11 (1), Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς 5 (1), Σβεντ 15 (1), Κάουν 2, Χριάπα 11 (2), Κουρμπάνοφ, Γκόρντον 14 (2).

Μπιλμπάο (Φώτης Κατσικάρης): Τ. Φίσερ, Τζάκσον 7 (1), Μαυροειδής 7, Μπάνιτς 9, Μουμπρού 14, Ερβέλ 6, Ν. Φίσερ 6, Λόπεθ 4 (1), Σαμπ, Βασιλειάδης 15 (3), Γκριμάου, Μπλουμς 3 (1).

πηγή: sportfm.gr

Σπανός: «Έχουμε πίστη και συνεχίζουμε»

Σπανός: «Έχουμε πίστη και συνεχίζουμε»
Πίστη στις δυνατότητες του Ατρόμητου έχει ο Γιώργος Σπανός, όπως δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης της ομάδας του με τον Αστέρα. Ο «ισχυρός» άνδρας των Περιστεριωτών αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και την συνέχεια του θεσμού.

«Έγινε κλειστό παιχνίδι, ήταν προσεκτικές οι δύο ομάδες με πρώτο μέλημα να μην δεχτούν γκολ. Είχαν από ένα ημίχρονο. Εμείς ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και κάναμε δύο καλές ευκαιρίες με Φυτανίδη και Μήτρογλου, ενώ ο Αστέρας ήταν ανώτερος στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας μια καλή στιγμή με τον Ροτζέριο», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του Ατρομήτου.

Για τη ρεβάνς σημείωσε: «Έχουμε πίστη στις δυνατότητες της ομάδας μας και ελπίζουμε να βρεθούμε στην κατάλληλη κατάσταση για να πάρουμε την πρόκριση».

Για την καλή πορεία της ομάδας φέτος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, υπογράμμισε: «Έχουμε μια συνέχεια και μια σταθερότητα. Θα δώσουμε τον αγώνα μας και στους δύο θεσμούς. Βρισκόμαστε κοντά στο να μπούμε στα πλέι οφ και ελπίζουμε να πάμε και στον τελικό για δεύτερη χρονιά».

Για πάντα στην Μπιλμπάο ο Γιορέντε!!

Για πάντα στην Μπιλμπάο ο Γιορέντε
Στην πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, προχώρησε την Τετάρτη (21/3) ο Φερνάντο Γιορέντε.

Ο 27χρονος επιθετικός επέκτεινε κατά δύο χρόνια τη συνεργασία του με την ομάδα της Βασκονίας, φορώντας τη φανέλα της μέχρι το 2016.

Στους 23 αγώνες που μετρά στην Primera Division έχει σημειώσει 14 τέρματα.


πηγή: sport-fm.gr

Μόνο «Γιούβε»

Μόνο «Γιούβε»
Τέλος στις ορέξεις των Μίλαν και Ρόμα έβαλε ο Πάολο Ντε Τσέλιε, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ανανέωσης για άλλα πέντε χρόνια με την Γιουβέντους.

Εξάλλου, ο αριστερός μπακ της «Μεγάλης Κυρίας» προέρχεται από τις ακαδημίες των «μπιανκονέρι» και δεν θα μπορούσε να αποχωριστεί την ομάδα της καρδιάς του. «Το να δεθώ έτσι με την “Γιούβε”, το ονειρευόμουν από 9 χρονών», είπε πανευτυχής ο Ντε Τσέλιε.

Το συμβόλαιο του αριστεροπόδαρου αμυντικού έληγε το προσεχές καλοκαίρι και οι προθέσεις των Ρόμα και Μίλαν ήταν να τον κάνουν δικό τους. Όμως για τον Ντε Τσέλιε το να αφήσει τα ασπρόμαυρα ήταν εφιάλτης για αυτό και μετά το τέλος του σίριαλ της ανανέωσης, δήλωσε: «Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος. Το να δεθώ με την Γιουβέντους για τόσο μεγάλο διάστημα αποτελούσε στόχο μου από τότε που ήμουν εννιά χρόνων. Εκπλήρωσα ένα όνειρο μου», τόνισε ο παίκτης.


πηγή: sport-fm.gr