Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Λιάνης : «Έχουμε νόμους, αλλά δεν τους εφαρμόζουμε»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λιάνης με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα στο Ολυμπιακό στάδιο.

Ο κ.Λιάνης αναφέρθηκε στα όσα έπρεπε να είχαν γίνει πριν τον αγώνα αλλά και στους νόμους που υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται. «Οι προτάσεις δεν έχουν νόημα» δήλωσε αρχικά ο κ.Λιάνης και συμπλήρωσε: «Έχουμε νόμους , οι οποίοι είναι και επαρκείς, αλλά δεν τηρούνται. Εάν την Κυριακή εφαρμόζαμε τους νόμους δεν είχε συμβεί τίποτα. Πρώτον όταν έγιναν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο δεν έγιναν συλλήψεις. Δεύτερον δεν έγινε κανένας έλεγχος κατά την είσοδο των οπαδών στο γήπεδο. Τρίτον που είναι τα ηλεκτρονικά εισιτήρια.
Είμαστε ξέφραγο αμπέλι. Από το 1993 που ήμουν εγώ Υπουργός θεσπίσαμε το νόμο των καμερών και έχουμε φτάσει στο 2012 και δεν ξέρουμε εάν λειτούργησαν. Έπρεπε να υπάρχει πρόληψη από την Πολιτεία, την Αστυνομία και τους τους εισαγγελείς. Δεν χρειαζόμαστε άλλους νόμους. Νόμους έχουμε αλλά δεν τους εφαρμόζουμε. Σήμερα ζήτησα από την πρόεδρο της Επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής κα. Χρύσας Αράπογλου να γίνει σύγκληση της επιτροπής, γιατί θα θρηνήσουμε θύματα».

Παράλληλα ο κ.Λιάνης στάθηκε και στην έλειψη απινιδωτών που υπάρχει στα ελληνικά γήπεδα: «Διάβασα μια έρευνα σήμερα σχετικά με τους νεαρούς αθλητές που έχασαν τη ζωή τους στην Αττική το τελευταίο διάστημα. Δεν υπάρχουν στα ελληνικά γήπεδα απινιδωτές και να φανταστεί κανείς ότι κοστίζουν 700 ευρώ. Έχουμε ευθύνη όλοι».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: