Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

«Θωράκισαν» το Financial Fair Play!!

«Θωράκισαν» το Financial Fair Play
Κανένα περιθώριο να… αποφύγουν από «παραθυράκια» του νόμου τις υποχρεώσεις τους από το Financial Fair Play δεν αφήνει η συμφωνία που υπέγραψαν σήμερα (21/3) η UEFA και η Κομισιόν. Η τελευταία προσυπέγραψε πως οι νέες επιταγές, που έχουν ως σκοπό να βάλουν τέλος στα αλόγιστα έξοδα των ομάδων, είναι σε πλήρη ταύτιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Κεντρική αρχή του Financial Fair Play είναι οι ομάδες να μην έχουν μεγαλύτερα έξοδα από έσοδα και να «επιβιώνουν» με τα μέσα που διαθέτουν. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Κομισιόν, η UEFA φράσει το δρόμο σε οποιονδήποτε σύλλογο είχε την πρόθεση να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια κατά της απόφασης για οικονομικό ευ αγωνίζεσθαι, το οποίο θα τεθεί πλήρως σε εφαρμογή την περίοδο 2013/14 και θα προβλέπει μεγάλες ποινές για τους παραβάτες.

«Το Financial Fair Play είναι απόλυτα συνεπές με τις επιταγές της πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ενώ ο Χοακίν Αλμούνια, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ανέφερε: «Υποστηρίζουμε πλήρως τους σκοπούς της UEFA για το Financial Fair Play, καθώς είναι απαραίτητο για τους συλλόγους να έχουν μία στέρεα οικονομική βάση. Οι κανόνες της UEFA θα προστατεύσουν τα συμφέροντα των συλλόγων και των ποδοσφαιριστών, όπως και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γενικότερα».

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, τόνισε με τη σειρά του πως «… ελπίζουμε κάθε λίγκα, κάθε ομοσπονδία και κάθε σύλλογος στην Ευρώπη θα εφαρμόσει τους ίδιους κανόνες και θα βεβαιωθεί πως υπάρχει πιο αυστηρός έλεγχος, γιατί είναι κρίμα να βλέπουμε ομάδες με παράδοση και ιστορία να χρεοκοπούν».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: