Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ένα… Όλοφ κι Όλοφ!!

Ένα… Όλοφ κι Όλοφ!
Θα μπορούσε περισσότερα, αλλά κι έτσι την έκανε τη δουλειά ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» αγχώθηκαν απέναντι στον σκληροτράχηλο ΟΦΗ, έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες, ώσπου να έρθει στο τέλος ο Μέλμπεργκ και να δείξει στους συμπαίκτες του… πώς μπαίνει!

Το γκολ του Σουηδού στο 81’ λύγισε την καλοστημένη ομάδα του Αναστόπουλου και με το 1-0 έδωσε προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.


Πώς έπαιξε

Ενδεκάδα με πεντακάθαρα τα σημάδια του rotation ήταν εκείνη που επέλεξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Εκτός εκείνων, λοιπόν, που είχε αφήσει εκτός αποστολής (Ιμπαγάσα, Μακούν, Καζίμ, Μοντέστο), ο Ισπανός επέλεξε να ξεκουράσει επίσης τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και να επαναφέρει κάτω από τα δοκάρια τον Ρόι Κάρολ.

Έτσι, το 4-3-3 των «ερυθρόλευκων» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κάρολ και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ και Τοροσίδης. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ ήταν ο Ορμπάιθ, μπροστά του οι Μανιάτης και Φουστέρ και στην τριάδα της επίθεσης οι Μιραλάς (αριστερά), Αμπντούν (δεξιά) και Τζεμπούρ (κορυφή).



Σαν γεύμα που σου σπάει τη μύτη, το περιμένεις πώς και πώς, αλλά αργεί βασανιστικά να σου σερβιριστεί έμοιαζε για τους φίλους του Ολυμπιακού το πρώτο μέρος. Με «αρχιμάγειρα», λοιπόν, τον Αμπντούν (που συνέχιζε από ‘κει που είχε μείνει στο ντέρμπι) και… βοηθό τον ορεξάτο Μιραλάς, οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν απ’ το πρώτο λεπτό την εντύπωση πως το γκολ «ψήνεται».

Είτε με την ταλαιπωρία στην οποία υπέβαλλε διαρκώς τον Βάντο ο Αλγερινός, παράγοντας γλυκιές σέντρες σαν εκείνη που σπατάλησε ο Τζεμπούρ (αμαρκάριστη προβολή άουτ). Είτε με σόλο του Βέλγου που δεν κατέληγαν σε ανάλογα ιδανικά τελειώματα. Είτε με τα… κεφάλια Μαρκάνο και Μανιάτη να μη σημαδεύουν καλά και να επιτρέπουν στον (σταθερό) Σαχσανίδη ν’ αναστενάζει με ανακούφιση.

Η σκέψη του Βαλβέρδε ν’ ανοίξει την άμυνα του ΟΦΗ με τον Φετφατζίδη, στη θεωρία ήταν σωστή. Στην πράξη αποδείχθηκε ανεφάρμοστη. Διότι οι πλαγιοκοπήσεις, τα σουτ και οι κάθετες του νεαρού δεν ήταν αρκετές για να γεννηθούν ευκαιρίες. Παρόλο, δε, που η είσοδος του κεφάτου Ντιόγκο έφτιαξε κάποιες τέτοιες (όπως το «τσίμπημα» του Τζεμπούρ ελάχιστα άουτ) το κρητικό «οχυρό» δεν έλεγε να πέσει.

Και κάπου εκεί, ο Μέλμπεργκ είπε να βάλει το χέρι του. Ή καλύτερα… το κεφάλι του! Σε μια από τις δεκάδες στημένες φάσεις γύρω απ’ την περιοχή των Κρητικών, ο Σουηδός εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ορμπάιθ και άνοιξε την «κερκόπορτα» στην άμυνά τους. Παρόλο, λοιπόν, που Ντιόγκο και Τζεμπούρ (καλές κεφαλιές) δεν μπόρεσαν επίσης να τη διαβούν, ο Ολυμπιακός θα πάει ως -ακόμα μεγαλύτερο- φαβορί στο Ηράκλειο για την πρόκριση στον τελικό.




ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μανιάτης (74’ Φέισα), Φουστέρ (46’ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Αμπντούν (62’ Ντιόγκο), Τζεμπούρ

Στον πάγκο έμειναν οι: Μέγιερι, Αβραάμ, Διαμαντάκος, Ποτουρίδης

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Βάντο, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Γαλανόπουλος, Βερόν, Κάλαϊτζιτς (87’ Πίτσος), Ζόρντι Λόπεζ, Παπουλής, Σίσιτς (64’ Χόρχε Λόπεθ), Μάντζιος (73’ Καμπάνταης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σόουζα, Ξενοδόχοφ, Νύκταρης, Ζαχαράκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Τάτσης (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»


πηγή: sportfm.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια: