Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Σι-ένα και να καίει!!

Το έκανε το θαύμα ο Ολυμπιακός. Παίζοντας χωρίς Σπανούλη στο τέλος, νίκησε 82-75 τη Σιένα στην Ιταλία, έκανε το 1-0 με μπρέικ και πλέον μπορεί να κρίνει στο ΣΕΦ την πρόκριση στο F4 της Ευρωλίγκα.
Σι-ένα και να καίει!
Κάτι ο κόσμος και ο ενθουσιασμός στην αρχή του αγώνα στη Τοσκάνη, η Σιένα μπήκε με φόρα στο παρκέ του «Παλαέστρα» και απέκτησε το προβάδισμα από τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν μπορούσε να σταματήσει την παρέα του ΜακΆλεμπ.
Ο Αμερικανός γκαρντ της Σιένα, μαζί με τον Άντερσεν ήταν οι δύο παίκτες που έκαναν την ζημιά στον Ολυμπιακό, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν την επαφή τους με το σκορ και η πρώτη περίοδος έκλεισε με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά με 26-21.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε αμέσως στο δεύτερο δεκάλεπτο να φτάσει τους Ιταλούς και να τους προσπεράσει (26-28 και 29-31), βρίσκοντας εύκολους πόντους από τους Πρίντεζη και Σπανούλη.
Γρήγορα όμως η Σιένα πήρε ξανά τα ηνία, διότι οι παίκτες του Ντούντα έκαναν λάθη τη στιγμή που η ιταλική ομάδα πήρε και μερικά σφυρίγματα από τους διαιτητές. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε με τους «πράσινους» μπροστά με έξι πόντους (48-42).
Όπως και στην προηγούμενη περίοδο έτσι και στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός χωρίς να δυσκολευτεί γύρισε και πάλι το σκορ, όμως το καθαρό μυαλό έλειψε στο τέλος. Τα αβίαστα λάθη και η έλλειψη συγκέντρωσης έδωσαν το προβάδισμα στους Ιταλούς που αύξησαν περεταίρω την διαφορά (+8) και θα έμπαιναν στα τελευταία δέκα λεπτά του ματς με την ψυχολογία του 66-58.
Τα λάθη που έκανε ο Ολυμπιακός σε κρίσιμα σημεία, τα έκανε στην τελευταία περίοδο η Σιένα και αυτό οδήγησε του «ερυθρόλευκους» από τα μέσα του δεκαλέπτου να ελέγχουν το ματς, έχοντας κάνει το πρώτο προσπέρασμα (70-71).
Η άμυνα του Ολυμπιακού εγκλώβισε τους παίκτες του Πιανιντζιάνι και με το τρίποντο του Πρίντεζη 1,30 από το τέλος (73-78) η νίκη έδειχνε πως θα πήγαινε στον Πειραιά.
Με καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά, έχοντας χάσει παράλληλα από τα μέσα της περιόδου τον Σπανούλη με πέντε φάουλ, ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη στη Τοσκάνη με 82-75 και μαζί το προβάδισμα για να πάει τον Μάιο στο F4 της Πόλης. Επόμενο ραντεβού με την Σιένα την Παρασκευή για το 2-0! Πάντως, ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει ξανά στην Ιταλία, την επόμενη εβδομάδα θα έχει δύο ευκαιρίες στο ΣΕΦ για να φτάσει στις τρεις νίκες και την πρόκριση!
Tα δεκάλεπτα: 26-21, 48-42, 66-58, 75-82

Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 15, Ζήσης 4, Άντερσεν 26 (2), Ρακόσεβιτς 11 (1), Θόρντον 4, Ρες 2, Λαβρίνοβιτς, Στόουνρουκ 6, Αραντόρι , Μος 5.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 4, Σπανούλης 15 (1), Ντόρσεί 6, Κέσελ 8 (2), Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 20 (3), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Σλούκας, Λο 8

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: