Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Δεν έχεις άδεια; Παίζεις Super League!!

Στο σημερινό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας αποφάσισαν πρώτον, οι ομάδες που δεν θα παίρνουν άδεια συμμετοχής από την ΕΠΟ να μην υποβιβάζονται, αλλά να τους επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για ένα χρόνο και, δεύτερον, όσες ομάδες δεν πάρουν άδεια από την UEFA, δεν θα πάρουν μέρος στα πλέι οφ!
Δεν έχεις άδεια; Παίζεις Super League!
Ο υποβιβασμός λοιπόν για ομάδες που δεν παίρνουν άδεια από την ΕΠΟ πλέον καταργείται και στη θέση του λαμβάνεται μία διαφορετική ποινή. Αν λοιπόν κάποια ομάδα δεν πάρει άδεια συμμετοχής, θα της επιβάλλεται από εδώ και πέρα απαγόρευση μεταγραφών για ένα χρόνο. Δηλαδή όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τον Ιανουάριο δεν θα μπορεί να πάρει παίκτες, ενώ δεν θα μπορεί να κάνει ούτε ανανεώσεις συμβολαίων! Το μοναδικό που θα της επιτρέπεται, θα είναι η χρησιμοποίηση παικτών από τα συστήματα υποδομών μέχρι 22 χρονών.
Το άλλο σημαντικό κομμάτι, έχει να κάνει με τις αποφάσεις που λήφθηκαν σε περίπτωση που κάποια ομάδα αποτύχει να πάρει αδειοδότηση από την UEFA. Να θυμίσουμε ότι κατά τα φαινόμενα, κάτι τέτοιο είναι πιθανόν να συμβεί με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Αυτό που αποφάσισε λοιπόν το Δ.Σ της Σούπερ Λιγκας είναι ότι αν κάποια ομάδα δεν πάρει άδεια από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, τότε θα μείνει εκτός πλέι οφ και στο μίνι πρωτάθλημα θα μπει η ομάδα που θα ακολουθεί στην βαθμολογία. Η ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όμως που θα της επιβληθεί από την UEFA, θα ισχύσει κανονικά, σαν να βγαίνει Ευρώπη! Οι αποφάσεις αυτές εγείρουν φυσικά αρκετά ερωτήματα.
Ένα από αυτά έχει να κάνει με την αξιοπιστία των πλέι οφ, ενώ έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει η UEFA στις προθέσεις του συνεταιρισμού να... καλύψει τα μέλη του. Το παρών στο Δ.Σ έδωσε και η ΕΠΟ με τον νομικό της σύμβουλο, ενώ αναμένεται η απόφαση της Λίγκας για τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: