Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ερντογάν: «Δώστε μας το Euro του 2020»

Ερντογάν: «Δώστε μας το Euro του 2020»
Την πρόθεση της Τουρκίας να αναλάβει το Euro του 2020 αποκάλυψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 36η συνεδρίαση του Κογκρέσου της UEFA, η οποία διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

«Δώστε μας το Euro του 2020», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.

«Δώστε μας το Euro του 2020», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του, με την οποία άνοιξε η 36η συνεδρίαση του Κογκρέσου της UEFA που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη. «Το επίπεδο των υποδομών μας μεγαλώνει, αφού έχουν χτιστεί 18 νέα γήπεδα. Η Τουρκία έχει νεανικό πληθυσμό, όπου οι μισοί από αυτούς είναι κάτω των 30 ετών, ενώ η χώρα έχει μεγάλη προοπτική στον οικονομικό και τον αθλητικό τομέα. Στην Τουρκία λατρεύουμε το ποδόσφαιρο, καθώς υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Στο τέλος, ο Ερντογάν αποκάλυψε πως το όνειρό του ήταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ωστόσο δεν τα κατάφερε, καθώς τον απέτρεψαν οι γονείς του: «Ο πατέρας μου είχε δίκιο, διάλεξα ένα άλλο μονοπάτι, αλλά έμαθα πολλά από το ποδόσφαιρο. Έμαθα τον συντονισμό, την αλληλεγγύη, να μοιράζομαι, να πασάρω, να αντιλαμβάνομαι, να επικοινωνώ και να μιλώ μέσα από την καρδιά μου».

Η Τουρκία έχασε την ανάληψη του Euro του 2016 από τη Γαλλία, ενώ η προθεσμία για τις χώρες της UEFA που θέλουν να αναλάβουν το Euro του 2020, εκπνέει στις 15 Μαΐου.



πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: