Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

O Tζιμπούρ είναι νεκρός!!

O Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει τον χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ και δίνει δίκιο στον Αναστόπουλο για το ...ταμπούρι! Τι λέει για την κατάσταση του Τζιμπούρ.
O Tζιμπούρ είναι νεκρός!
Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι δημοσιογράφοι, άκουγα κάποιους στο αμάξι από το ραδιόφωνο, όπως γυρνούσα από το γήπεδο, και γέλαγα. 11 παίκτες λέγανε ότι είχε πίσω από τη μπάλα ο ΟΦΗ. Ε άντε να προπονήσετε εσείς ομάδα με αυτούς τους παίκτες που έχει ο ΟΦΗ, που τους πήρε από τα αζήτητα, άντε να πάτε εσείς στο Καραϊσκάκη να αντιμετωπίσετε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό που ξεβράκωσε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη, νίκησε και ευρωπαϊκές ομάδες καλές, και αν δεν φάτε 5 γκολ, αν δεν σας βάλει στα δίχτυα μέσα ο Ολυμπιακός, να μην με λένε Αλέφαντο.
Ο ΟΦΗ έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει. Κι αν είχε επιθετικούς γρήγορους, ή επιθετικούς με την κλάση του Μήτρογλου, θα μπορούσε και να απειλήσει αφού όλος ο Ολυμπιακός ανέβαινε πάνω.
Ο ΟΦΗ ήταν άριστα στημένος πίσω. Τον Ολυμπιακό τον περίμενα πολύ καλύτερο. Οι υπεροχές εμένα δεν με εντυπωσιάζουν, εγώ κοιτάω την ουσία. Στο α’ ημίχρονο κινήθηκε ανορθόδοξα, με πολλές σέντρες τις οποίες καθάριζαν τα σέντερ μπακ του ΟΦΗ που είναι καλοί στο ψηλό παιχνίδι.
• Ανέβαινε ο Τοροσίδης, μπαπ, πάρε τη σέντρα κατευθείαν. Όχι κύριε Τοροσίδη που είσαι πεσμένος φέτος, ο μεγάλος μπακ σε τέτοιο ματς δεν πρέπει με το που φτάσει κοντά στην περιοχή να βγάζει σέντρες. Κάνε το 1-2 με συμπαίκτη σου ή κάνε ντρίμπλα, έμπα μέσα στην περιοχή να τραβήξεις σέντερ μπακ πάνω σου, να ανοίξεις χώρο για τους άλλους.
Τον Μιραλάς από την άλλη τον έχουν μάθει, επειδή δεν έχει το αριστερό πόδι, όλο πάει να μπει από μέσα, δεν βγαίνει απ’ έξω, και έτσι τον κλείνουν ο σέντερ μπακ με τον πλάγιο μπακ.
Ο Τζιμπούρ είναι χάλια, σαν κάτι να τον έχει στεναχωρήσει, νεκρός είναι, δεν μπορούσε να πάρει προσωπική ενέργεια αξιόλογη, μεγάλη πτώση έχει τον τελευταίο καιρό. Του Αμπντούν δεν του βγήκε το παιχνίδι.
Ο ΟΦΗ ήταν άριστα στημένος βάση του ότι έπαιζε με τον γ’ τερματοφύλακά του, βάση του ότι έπαιζε στην πιο δύσκολη έδρα της Ελλάδας με αντίπαλο την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και βάση του ότι ήταν ματς κυπέλλου όπου θα έχει τη ρεβάνς στην έδρα του. Ως το ’80 άντεχε ο ΟΦΗ και φαινόταν ότι θα πάρει το 0-0.
Ο Ολυμπιακός στο β’ ημίχρονο ανέβασε ρυθμό, καλή η αλλαγή του Φουστέρ που δεν υπήρχε πάλι στο γήπεδο, με τον Φετφατζίδη, έβγαλε και τον Αμπντούν κι έβαλε τον Ντιόγο, το πήγαινε για 4-4-2, όχι το καθαρό όμως όπως το παίζει η Μάντσεστερ που βλέπεις τις κλασικές κινήσεις διότι εκεί το έχουν δουλεμένο. Το να βλέπω τον Ντιόγο να βγαίνει αριστερά και να παριστάνει τον τροφοδότη, δεν είναι λογικό…
• Έγινε ένα φάουλ λοιπόν, είχε βγει και ο Μάντζιος, προσέξτε τι λέω, είχε βγει ο Μάντζιος που έπαιρνε τους αντίπαλους σέντερ μπακ διότι είναι ψηλός, ώστε να παίρνουν οι σέντερ μπακ του ΟΦΗ τους επιθετικούς του Ολυμπιακού, και έβαλε το γκολ ο Μέλμπεργκ.
• Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν θυμάμαι ποτέ καλύτερη μεταγραφή ξένου σέντερ μπακ στον Ολυμπιακό. Η απάντηση είναι όχι, ο Μέλμπεργκ πρέπει να είναι ο καλύτερος, δεν θυμάμαι άλλον. Ο Νοβοσέλατς ήταν καλός, αλλά ήταν αργός. Ο Μέλμπεργκ βοήθησε πολύ από τη στιγμή που ήρθε στον Ολυμπιακό, δυναμικός, έμπειρος, καλό κεφάλι, παίρνει ωραίες θέσεις, δένει άριστα με τον Αβραάμ, και είναι ψυχάρα.
Το 1-0 δεν είναι σκορ πρόκρισης. Ασφαλώς το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, αλλά δεν είναι σίγουρα περασμένος. Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι ο ΟΦΗ θα παίξει ανοικτά στην Κρήτη, δεν είναι κορόιδα, αν παίξουν ανοικτά θα φάνε 3 γκολ εκεί μέσα. Κλειστά θα παίξει πάλι και θα κοιτάξει μήπως βάλει 1 γκολ και παλέψει την πρόκριση ακόμα και στην παράταση ή στα πέναλτι.
Ο Ολυμπιακός ήταν και κουρασμένος. Έχει δικαιολογία, έβγαλε πολύ ζόρικο πρόγραμμα τον τελευταίο καιρό, δύσκολα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν ήταν ο φρέσκος Ολυμπιακός. Όταν όμως έχεις απέναντί σου μία τέτοια καλά στημένη άμυνα, δεν το ρίχνεις στις σέντρες. Χάρη κάνεις έτσι στους σέντερ μπακ του ΟΦΗ που είναι καλοί στο ψηλό παιχνίδι. Εκεί θέλει να βάλεις τη μπάλα κάτω, να κάνεις διεισδύσεις, να μπεις μέσα στην περιοχή, να πάρεις έστω πέναλτι.
Πάντως ο Ολυμπιακός χάνει τα γκολ, δεν βάζει όσα γκολ πρέπει να βάζει αναλόγως με τις φάσεις που κάνει, είναι και ο Μιραλάς κακός στα τελειώματά του το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θέλει δουλειά και προσοχή σε αυτόν τον τομέα.

πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: