Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Θρύλε, τελικά μπορείς!!

Θρύλε, τελικά μπορείς!
Ο Ολυμπιακός για μία ακόμη φορά «έσπασε» το ταβάνι του. Η ομάδα για την οποία όλοι αμφέβαλαν στην αρχή της σεζόν αν θα περνούσε από τη φάση των ομίλων, αν θα ήταν ανταγωνιστική στο Top 16, αν θα μπορούσε έστω και να προβάλει αντίσταση στον Παναθηναϊκό, έδωσε και πάλι την απάντησή της.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Τι κι αν δεν έχει τα ακριβοπληρωμένα αστέρια του παρελθόντος; Ο φετινός Ολυμπιακός υστερεί σε ταλέντο συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν, αλλά υπερτερεί σαφώς σε χημεία, ομαδικό πνεύμα, και ισορροπία μεταξύ άμυνας-επίθεσης, ενώ διαθέτει παίκτες με διακριτούς ρόλους, πλήρως υποταγμένους στο σύστημα και πειθαρχημένους στις προσταγές του προπονητή τους.

Μεγάλο παράσημο για τον Ολυμπιακό και απόδειξη ακόμη και για τον πλέον δύσπιστο της άριστης ομαδικής του λειτουργίας είναι το γεγονός ότι έφτασε στη μεγάλη νίκη με τον ηγέτη του καθηλωμένο στον πάγκο κι εξουδετερωμένο με πέντε (αρκετά εκ των οποίων τουλάχιστον αυστηρά) φάουλ. Οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν πως δεν είναι η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη και δεν εξαρτώνται μόνο από τις διαθέσεις του. Ο Έισι Λο φώναξε «παρών» στα δύσκολα, ο Πρίντεζης το κάνει με συνέπεια από την αρχή της σεζόν, ενώ ο Τζόι Ντόρσεϊ σε ρόλο «ρακετοφύλακα» κατέστησε αδιάβατο το ζωγραφιστό της ομάδας. Και (σχεδόν) όλοι όσοι κλήθηκαν να βοηθήσουν έπραξαν το καθήκον τους.

Περιττό να αναφέρουμε πως η αποστολή του Ολυμπιακού δεν έχει ολοκληρωθεί. Η πρόκριση κρίνεται στις τρεις νίκες και μία δεν αρκεί, όσο «ηχηρή» κι αν είναι. Το διδάχτηκε αυτό η ομάδα του «Ντούντα» με τον πλέον οδυνηρό τρόπο πέρυσι, όταν μετά το +48 του πρώτου αγώνα ακολούθησαν τρεις ήττες από τη Σιένα. Αυτή τη φορά οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι υποψιασμένοι και προετοιμασμένοι καλύτερα. Μπορούν να εκμεταλλευτούν την ψυχολογική πίεση των παικτών του Πιανιτζάνι και έχουν τη δυνατότητα να μην τους επιτρέψουν να σηκώσουν κεφάλι. Ακόμη, όμως, κι αν χάσουν την Παρασκευή, θα περιμένουν τους Ιταλούς στο δικό τους «καμίνι» την επόμενη εβδομάδα για να ολοκληρώσουν την αποστολή «εκδίκηση» και να κλείσουν θέση για την Κωνσταντινούπολη.

* Ευχή όλων είναι η διπλή εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Final 4 και πλέον δείχνει κάτι περισσότερο από απλώς πιθανή. Αν με το καλό βρεθούν στην Πόλη Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ας ελπίσουμε να μην προκαλέσουν διπλωματικό επεισόδιο. Αν και το πρόσφατο παράδειγμα του Βερολίνου έδειξε πως οι «λύκοι» γίνονται «αρνάκια» όταν βγαίνουν από τα σύνορα, εκεί όπου οι νόμοι ισχύουν και ουδείς μένει ατιμώρητος.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: