Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Έσπασε 40 χρόνια παράδοση!!

Έσπασε 40 χρόνια παράδοση!
Ο Χρήστος Μουτσάκης γράφει στο sday.gr για την πολυετή παράδοση που έσπασε στο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας.
ΠΑΟΚ και Αρης άφησαν πίσω το μεταξύ τους παιχνίδι, ωστόσο η λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι της Τούμπας έχει γραφτεί στην ιστορία, μια και είναι η πρώτη χωρίς γκολ για το πρωτάθλημα στην έδρα του «Δικεφάλου» μετά από 40 χρόνια!
 
Η 19η Φεβρουαρίου 2012 έχει καταχωρηθεί και θα αναφέρεται πλέον ως η ημερομηνία που έσπασε μια από τις μακροβιότερες παραδόσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς για να βρούμε την προηγούμενη ισοπαλία χωρίς γκολ στην Τούμπα θα πρέπει να γυρίσουμε στις 16 Ιανουαρίου του 1972. 
 
Στα 40 χρόνια και τις 34 μέρες (ακριβώς!) που μεσολάβησαν από τις 16/1/72 μέχρι πριν από την προχθεσινή (19/2/) σέντρα του ντέρμπι, έξι αγώνες έληξαν ισόπαλοι, όμως όλοι με γκολ. Το πιο συνηθισμένο αποτέλεσμα ήταν το 1-1, το οποίο εμφανίστηκε τέσσερις  φορές, ενώ οι άλλες δυο ισοπαλίες έληξαν με σκορ 2-2. 
 
Το 0-0 που έκανε σαράντα χρόνια να  εμφανιστεί στο «classico» της Θεσσαλονίκης με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ, ήταν αρκετά συνηθισμένο αποτέλεσμα πριν από το 1972. Μάλιστα 0-0 έληξε το πρώτο παιχνίδι όταν θεσπίστηκε η Α΄ Εθνική Κατηγορία (διεξήχθη στις 28/02/1960), ενώ ακολούθησαν πέντε ακόμη αγώνες χωρίς τέρματα, μέχρι να… εξαφανιστεί η λευκή ισοπαλία μετά το 1972. 
 
Σε ότι αφορά τις αναμετρήσεις στην Τούμπα στα σαράντα χρόνια από το 1972 μέχρι σήμερα και πέρα από τα έξι παιχνίδια που έληξαν ισόπαλα με γκολ, ο ΠΑΟΚ είναι κυρίαρχος στην έδρα του με 26 νίκες έναντι 6 του Αρη. Το πιο συνηθισμένο αποτέλεσμα στις νίκες του ΠΑΟΚ είναι το 2-0 (εννιά φορές)  και ακολουθεί το 1-0 (οκτώ φορές). Ακόμη τρία παιχνίδια έληξαν 2-1, δυο με σκορ 3-0, ένα με 3-1, άλλο ένα με 3-2 κι ένα με 4-1, ενώ η ευρύτερη νίκη για το «Δικέφαλο» στην έδρα του σε αυτά τα σαράντα χρόνια είναι το 5-0, σκορ με το οποίο νίκησε τον Αρη στις 16/02/75.  
 
Ο Αρης, από την άλλη, μετράει τρεις νίκες στην Τούμπα με σκορ 0-1 (η τελευταία εξ αυτών πέρυσι με σκόρερ τον Χαβίτο), μια με 0-2 και μια με 1-2, ενώ η μεγαλύτερη νίκη της σαρανταετίας για τον Αρη στην Τούμπα είναι το 1-4 το οποίο σημειώθηκε στις 29/8/98, με τους «κίτρινους» να κάνουν την πιο εντυπωσιακή επιστροφή ομάδας στην Α΄ Εθνική. 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ισοπαλία χωρίς γκολ στην Τούμπα στα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Αρης σε αυτά τα σαράντα χρόνια είχαμε στις 14/01/09, ωστόσο η συγκεκριμένη ήταν για το Κύπελλο, όχι για το πρωτάθλημα.


πηγή: sday.gr

«Να ελέγξουμε τον ρυθμό»

«Να ελέγξουμε τον ρυθμό»
Ο Άρης εξακολουθεί να ελπίζει για την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro Cup. Όμως, για να παραμείνουν «ζωντανές» οι ελπίδες των «κιτρινόμαυρων» θα πρέπει να επικρατήσουν την Τρίτη της Κίμκι στη Ρωσία, αφού, σε διαφορετική περίπτωση, θα αποκλειστούν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ζήτησε από τους παίκτες του να τα σώσουν όλα μέσα στο παρκέ κόντρα σε μια ομάδα με «γεμάτο» ρόστερ, ενώ ο Δημήτρης Βεργίνης ζήτησε οι συμπαίκτες του να ελέγχουν τον ρυθμό.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Δημήτρης Τσαλδάρης και Αλεξάντερ Βεζένκοφ. Πάντως , οι παίκτες δεν προπονήθηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα, συνεχίζοντας τις αντιδράσεις για τις οφειλές της ΚΑΕ απέναντί τους.

«Έχουμε μπροστά μας μια αρκετά δύσκολη αναμέτρηση. Η Κίμκι είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλο μπάτζετ και διαθέτει ένα ‘γεμάτο’ ρόστερ. Μέσα στην έδρα της παρουσιάζεται εξαιρετικά δυνατή, αλλά εμείς οφείλουμε να δώσουμε το καλύτερο δυνατό μέσα στο παρκέ, προκειμένου να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, τόνισε ο «τίγρης».

«Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε δύσκολο έργο απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, όπως είναι η Κίμκι και, μάλιστα, μέσα στην έδρα της. Παρόλα αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση. Το παν είναι να μην αφήσουμε την Κίμκι να κάνει το παιχνίδι της και να ελέγξουμε τον ρυθμό. Απέναντι, μάλιστα, σε μια ομάδα που το μεγάλο ‘όπλο’ της είναι η επίθεση, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε καλή άμυνα και να τους κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ. Με ομαδική δουλειά στην άμυνα και ‘καθαρό’ μυαλό στην επίθεση, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», τόνισε ο Έλληνας φόργουορντ.

Κυνήγι μέχρι τέλους!!

Κυνήγι μέχρι τέλους
Ο Αρης δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε φυσικά ο τελευταίος σύλλογος που αντιμετωπίζει προβλήματα. Η διαφορά του με τις περισσότερες από τις ομάδες που βρίσκονται σε παρόμοια μοίρα είναι ότι έμαθε να ζει με αυτά. Έτσι, λοιπόν, δείχνοντας υπομονή και δουλεύοντας με τις δυνάμεις του είδε -έστω και αργά- αποτελέσματα (αήττητο επτά αγώνων).

Ωστόσο παρά τις όποιες προσπάθειες γίνονται από τον Μασάδο και τους ποδοσφαιριστές του, δεδομένου του εδάφους που έχει χαθεί μοιάζει… ανέφικτο να επιτευχθεί ο στόχος της συμμετοχής στα πλέι οφ και η επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Δεν είναι τόσο η διαφορά των τεσσάρων πόντων που χωρίζει τους «κίτρινους» από την πρώτη πεντάδα, όσο το εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα που τους περιμένει στις οκτώ εναπομείνασες αγωνιστικές.

Βέβαια υπάρχει κι η αντίθεση άποψη. Οι υποστηρικτές της την υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία. «Και πέρσι τα ίδιο πίστευαν όλοι, όμως στο τέλος κάναμε πέντε σερί νίκες. Στο τσακ μείναμε έξω. Αν δεν ήταν κι ο Ολυμπιακός Βόλου…». Το sport-fm.gr τα βάζει κάτω.

Στα συν ότι τα περισσότερα παιχνίδια (5) είναι στην έδρα του. Για να τα καταφέρει πρέπει οπωσδήποτε να εκμεταλλευτεί τη δύναμη του «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ΑΕΚ δεν τρομάζει, αλλά δεν παύει να είναι ΑΕΚ. Ο ΟΦΗ είναι ιδιαίτερα μαχητικός και αντίζηλός του για μια προνομιούχο θέση. Ο Πανιώνιος έστω και αποδυναμωμένος βρίσκει λύσεις στο υπάρχον ρόστερ. Ο Αστέρας Τρίπολης διανύει μια αξιοσημείωτη πορεία με τον Τσιώλη στον πάγκο του. Και τέλος η Κέρκυρα με τον Γκράθια αποτελεί πλέον υπολογίσιμο αντίπαλο κυνηγώντας την παραμονή.

Τα δύσκολα είναι μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μάχονται για τον τίτλο και δύσκολα θα επιτρέψουν στους προσεχείς αντιπάλους τους να τους «υποχρεώσουν» σε απώλεια βαθμών. Οσο για τον Παναιτωλικό από εκεί που ήταν «καβάλα στ’ άλογο», κινδυνεύει μέχρι και με υποβιβασμό. Επομένως μόνο εύκολη δεν μοιάζει η «απόδραση» από το Αγρίνιο.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

23η: Αρης-ΑΕΚ
24η: Ολυμπιακός-Αρης
25η: Αρης-ΟΦΗ
26η: Αρης-Πανιώνιος
27η: Παναθηναϊκός-Αρης
28η: Αρης-Αστέρας Τρίπολης
29η: Παναιτωλικός-Αρης
30ή: Αρης-Κέρκυρα

Η βαθμολογία:

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 54
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 52
3. ΠΑΟΚ 39
4. ΑΕΚ 37
5. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 34
6. ΟΦΗ 32
7. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31
8. ΑΡΗΣ 30
9. SΚODA ΞΑΝΘΗ 29
10. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 23
11. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 23
12. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 22
13. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 18
14. ΚΕΡΚΥΡΑ 18
15. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 18
16. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 12

Είναι στο… κόλπο!!

Είναι στο… κόλπο!
Με μια καλή εμφάνιση και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο Πανθρακικός επικράτησε 2-0 της Αναγέννησης Επανομής φτάνοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Football League, το οποίο τον διατηρεί στο… κόλπο της ανόδου. Η ομάδα του Παντελίδη άνοιξε το σκορ με τον Μπαϊκαρά μόλις στο 5’, ενώ ο Κοντογουλίδης έκανε το 2-0.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, γεγονός που βοήθησε πολύ το ότι σκόραραν πολύ νωρίς. Ακόμα ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να ανέβει αν οι Κοντογουλίδης και Μίνγκας δεν σημάδευαν τα δοκάρια του Φιρινίδη.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Στάθης, Χρήστου, Βαγγελόπουλος, Σαρακατσάνος, Μακρυδημήτρης, Μπαλού, Πόνσε (78' Μίνγκας), Μπαϊκαρά, Μπέλιτς (62' Χλωρός), Κοντογουλίδης (83' Σουλτανίδης).

Αναγέννησης Επανομής (Αλέκος Βοσνιάδης): Φιρινίδης, Παγώνης, Πεχλιβανίδης, Καρλάο, Κουρδάκης, Καραμανλής, Ασλανίδης, Κάτσε (73' Τράκις), Γεωργίου (68' Πολίτης), Μαυροματίδης (55' Ναλμπάντης), Καραγιάννης.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Τουμπακάρης, Χριστοδούλου (Αθηνών)

Η αγωνιστική (15η):

Σάββατο 18/2

Παναχαϊκή- Πανσερραϊκός 1-1
(82’ Μπιά – 90’ Στεφανίδης)

Κυριακή 19/2

Πλατανιάς- Αναγέννηση Γιαννιτσών 3-0
(47’ Δέντσας, 58’ Μιρτσέτα, 72’ Χαϊκάλης)

Βύζας Μεγάρων - Ηρακλής Ψαχνών 1-1
(60’ Φαρούκ - 26’ Δελήμπασης)

Βέροια- Φωκικός 0-0

Καλλιθέα- Εθνικός Αστέρας 2-0
(45’ Μιχαλόπουλος, 63’ Σταύρου)

Λάρισα- Θρασύβουλος 2-1
(45’ Καούνος, 93’ Νεμπεγλέρας – 51’ Ντα Σίλβα)

Δευτέρα 20/2

Πιερικός - Αγροτικός Αστέρας 2-0
(39' Πουλόπουλος, 73' Κοντέων)

Πανθρακικός - Αναγέννηση Επανομής 2-0
(5’ Μπαϊκαρά, 63’ Κοντογουλίδης)

Η επόμενη αγωνιστική:

Καλλονή – Παναχαϊκή
Πανσερραϊκός – Βύζας Μεγάρων
Διαγόρας – Πλατανιάς
Ηρακλής Ψαχνών – Βέροια
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Πανθρακικός
Φωκικός – Πιερικός
Αναγέννηση Επανομής – Καλλιθέα
Αγροτικός Αστέρας – Λάρισα
Θρασύβουλος – Εθνικός Αστέρας

πηγή: sportfm.gr

«Στις 9 Μαρτίου συνεχίζουμε ή διαλυόμαστε»

«Στις 9 Μαρτίου συνεχίζουμε ή διαλυόμαστε»
Σήμα κινδύνου για το «αύριο» του Παναθηναϊκού εξέπεμψε ο Βασίλης Κωνσταντίνου με δηλώσεις τους στην κοπή της πίτας των παλαιμάχων του τριφυλλιού.

Αναφερόμενος στην αρκετά σημαντική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου, σχολίασε το μέλος του ΔΣ.

«Στις 9 Μαρτίου θα κριθούν πολλά. Θα τοποθετηθούν οι μέτοχοι για την ομάδα και είτε θα προχωρήσουμε είτε θα διαλυθούμε», ανέφερε ο παλαίμαχος των «πράσινων» και πλέον, μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ.

Ο κ.Κωνσταντίνου στη συνέχεια σχολίασε για την μεταβίβαση μετοχών της ΠΑΕ… «Οι λύσεις που δεν είναι ντόμπρες δεν είναι λύσεις», είπε και προέβλεψε κατάκτηση του πρωταθλήματος εφόσον το ντέρμπι… βαφτεί πράσινο. «Εάν νικήσουμε τον Ολυμπιακό θα το πάρουμε. Εάν δεν υπάρξει νικητής, τότε θα είναι μια αμφίρροπη μάχη μέχρι το τέλος», κατέληξε.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου δεν ήταν και ο μόνος που αναφέρθηκε στην «επόμενη ημέρα» της ομάδας. Νωρίτερα, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μιλώντας για τον Βλάση Τσάκα και το ενδεχόμενο να περάσει η ΠΑΕ σε χέρια… Σαουδαράβων σχολίασε…

«Δεν μπορούμε να βασιστούμε σε πριγκίπισσες και σεϊχηδες. Η κατάσταση είναι ζοφερή. Είναι πολύ δύσκολη. Πάρα όμως τις αντιξοότητες που υπάρχουν, στον αγωνιστικό τομέα πάμε πολύ καλά. Αν καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Είναι οξύμωρο ότι πάμε καλά στον αγωνιστικό τομέα και όχι διοικητικά», είπε.

Γόντικας: «Είμαστε σε δύσκολη συγκυρία» Αντίθετα, ο Δημήτρης Γόντικας απέφυγε να μιλήσει για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα…

«Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να είναι κάποιος κοντά σε όλους τους θρύλους της ομάδας που με την παρουσία τους αποτελούν την ζωντανή ιστορία του συλλόγου. Είμαστε σε δύσκολη συγκυρία αλλά αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη στους θρύλους της ομάδας και μακάρι να πετύχουμε όσα έχουν πετύχει αυτοί», τόνισε.

«Ραντεβού με την ιστορία ο ΟΦΗ»!

«Ραντεβού με την ιστορία ο ΟΦΗ»!
Σε ρυθμούς Κυπέλλου ζει ήδη ο ΟΦΗ!

Δυο μέρες πριν την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό, η διοίκηση της κρητικής ΠΑΕ απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να μην απουσιάσει από το «ραντεβού με την ιστορία» όπως τη χαρακτηρίζει!

Σε ανακοίνωσή της, η διοικούσα επιτροπή τονίζει το πάθος παικτών και προπονητή να φέρουν τον ΟΦΗ στα ημιτελικά της διοργάνωσης και παροτρύνουν τους φιλάθλους να σταθούν στο πλευρό τους.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ αναφέρει

«Φίλαθλοι, την Τετάρτη ο ΟΦΗ έχει ένα νέο ραντεβού με την ιστορία. Στα πλαίσια της 6ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας θα φιλοξενήσει τον Πανσερραϊκό με μοναδικό στόχο τη νίκη-πρόκριση.

Η ευκαιρία που έχει η αγαπημένη μας ομάδα να φθάσει όσο πιο μακριά γίνεται στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας είναι μοναδική.

Ο προπονητής και οι παίκτες της ομάδας μας θέλουν όσο τίποτε άλλο να φέρουν τον ΟΦΗ στην ημιτελική φάση του θεσμού του κυπέλλου Ελλάδος και είναι σίγουρο ότι θα δώσουν το καλύτερο τους εαυτό για την υλοποίηση του στόχου. Συγχρόνως περιμένουν τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρει ο φίλαθλος κόσμος.

Η μαζική παρουσία των φιλάθλων είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει τα μέγιστα τη προσπάθεια τους.

Σ αυτό το νέο ραντεβού με την ιστορία που έχει η αγαπημένη μας ομάδα ο ΟΦΗ, κανείς δεν θα πρέπει να απουσιάσει».

"Κρεμάει" τα παπούτσια του ο Γιανκουλόφσκι!!

Ο Τσέχος μπακ Μάρεκ Γιανκουλόφσκι που αγωνίστηκε για μια δεκαετία στα ιταλικά γήπεδα και έκανε πάνω από 250 εμφανίσεις στην Serie A αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την δράση λόγω συνεχόμενων προβλημάτων τραυματισμών στα 35 του.
"Κρεμάει" τα παπούτσια του ο Γιανκουλόφσκι
Ο Γιανκουλόφσκι μετά από έξι χρόνια στο «Σαν Σίρο» έφυγε το περασμένο καλοκαίρι και επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Μπάνικ Οστράβα. Ωστόσο ο Τσέχος άσος τραυματίστηκε στο γόνατο στην πρώτη του εμφάνιση για τη νέα του ομάδα τον Οκτώβριο. Ο τραυματισμός δεν υποχώρησε με αποτέλεσμα ο Γιανκουλόφσκι να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
«Είναι οδυνηρό να σταματάς. Όμως είμαι ικανοποιημένος με το τι πέτυχα», δήλωσε ο Γιανκουλόφσκι που αγωνίστηκε με την Τσεχία σε 3 Euro και ένα Μουντιάλ. Το 2008 αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης στην πατρίδα του.
Πηγή: sentra-goal.gr

Είπαν όλοι "όχι" και... μία φωνούλα "ναι"!!

Πρωτοκλασάτος νεαρός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ήταν θετικός στον διακανονισμό που πρότεινε ο Δημητρέλος, παρά την αρνητική στάση των υπόλοιπων. "Έχει τον γάιδαρο δεμένο", έλεγαν με νόημα οι συμπαίκτες του.
Είπαν όλοι "όχι" και... μία φωνούλα "ναι"!
Ίσως ούτε και ο ίδιος ο πρόεδρος της "Ένωσης" να μην περίμενε πως θα έβρισκε θετική ανταπόκριση όταν ανηφόρισε το μεσημέρι της Δευτέρας στα Σπάτα, για να ζητήσει από τους παίκτες της ομάδας να (ξανα)βάλουν πλάτη και να βοηθήσουν την ΑΕΚ ενόψει της παράστασης της ομάδας στην UEFA.
Υπήρξε, όμως, νεαρός ποδοσφαιριστής που δεν ήταν ιδιαίτερα αρνητικός... Και όχι από εκείνους που η φωνή τους περνάει απαρατήρητη στην ομάδα, καθώς θεωρείται "κεφάλαιο" για τον σύλλογο. Ασχέτως αν από το καλοκαίρι και μετά που ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, θα συνεχίσει λογικά σε άλλη ομάδα την καριέρα του. Το γεγονός, μάλιστα, δεν έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους περισσότερους συμπαίκτες του. Ειδικά εκείνους που βρίσκονται χρόνια στα γήπεδα και έχουν δει τα μάτια τους πολλά.
"Έτσι κι αλλιώς έχει πάρει τα περισσότερα από τα χρήματα που του χρωστάνε, γιατί να αρνηθεί την πρόταση του Δημητρέλου; Το καλοκαίρι, άλλωστε, θα κουνήσει μαντήλι, οπότε δεν έχει λόγο για να αγχώνεται. Έχει δεμένο τον γάιδαρό του. Με εμάς τι γίνεται, όμως", έλεγαν με παράπονο κάποιες παλιές καραβάνες της ομάδας, σε πηγαδάκι που δημιουργήθηκε στα Σπάτα μετά την αποχώρηση του Δημητρέλου...

πηγή: sportdog.gr

Γκολάρα στην Πολωνία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρεζούσε Νεκούλμα της Γκόρνικ έβαλε το γκολ της χρονιάς στο πολωνικό πρωτάθλημα στο ματς με τη Λέγκια Βαρσοβίας!
Γκολάρα στην Πολωνία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απλά κι εύκολα, 2-0!!

Ο Πιερικός νίκησε 2-0 τον Αγροτικό Αστέρα στην Κατερίνη και πρόσθεσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στη συγκομιδή του χάρη στους οποίους παραμένει σε τροχιά πλέι οφ.
Απλά κι εύκολα, 2-0
Οι «μελανόλευκοι» ανέλαβαν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και η υπεροχή τους απέδωσε καρπούς στο 39'. Ο Κόιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Κουτσοσπύρος έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι αλλά στην επαναφορά ο Πουλόπουλος την έσπρωξε με σουτ στα δίχτυα του τερματοφύλακα Λαμπάκη.
Ο Πιερικός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην επανάληψη και στο 73' έφτασε στο δεύτερο τέρμα, με το οποίο «κλείδωσε» τη νίκη του. Ο Κόιτς και πάλι, επιχείρησε σέντρα και ο αφύλακτος Κοντέων με σουτ διαμόρφωσε το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.
Πηγή: novasports.gr

Τιμωρία για σεξ στο σχολείο αλλά με... διακρίσεις!!

Πλήθος αντιδράσεων προκάλεσε στην Ιταλία η απόφαση του διευθυντή σχολείου να τιμωρήσει με τέσσερις ημέρες αποβολή 15χρονη μαθήτρια που συνελήφθη να κάνει σεξ στις τουαλέτες του σχολείου με συνομήλικο συμμαθητή της, ενώ ο...παρτενέρ της τιμωρήθηκε με μόλις μία ημέρα αποβολή!
Τιμωρία για σεξ στο σχολείο αλλά με... διακρίσεις
Όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η διεύθυνση του σχολείου αρνήθηκε να παράσχει εξηγήσεις για το γεγονός ότι το κορίτσι τιμωρήθηκε αυστηρότερα από το αγόρι. Μέλη του διδακτικού προσωπικού ανέφεραν, υπό την προϋπόθεση να μην κατονομαστούν, ότι η 15χρονη «πλήρωσε» τη γενικότερη συμπεριφορά της, αντίθετα με το αγόρι στο οποίο φαίνεται ότι αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Η ακαδημαϊκή κοινότητα, πάντως, δεν έκρυψε την ενόχλησή της για την απόφαση. «Θα ήταν προτιμότερη μια παρατήρηση», σχολίασε ο Μικέλε Ορέτσι, εκπρόσωπος της ιταλικής Ένωσης Φοιτητών, ενώ η Σοφία Σαμπατίνο, συντονίστρια του ιταλικού δικτύου των Φοιτητών, τόνισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη ενημέρωση στα σχολεία για ένα ακανθώδες θέμα όπως είναι αυτό του σεξ στην εφηβική ηλικία. «Η απόφαση να τιμωρηθούν με διαφορετικές ποινές δύο έφηβοι που έκαναν σεξ στο σχολείο είναι ακατανόητη. Και οι δύο είχαν πλήρη επίγνωση αυτού που έκαναν κι έπρεπε να τιμωρηθούν με τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε η ίδια.
«Αγανακτισμένη ως γυναίκα και ως μέλος του Κοινοβουλίου», δήλωσε η βουλευτίνα του κεντροδεξιού κόμματος FLI Κιάρα Μορόνι.
Οι δύο δράστες έγιναν αντιληπτοί από συμμαθητή τους, ο οποίος επιστρέφοντας στην τάξη του ανακοίνωσε ότι «κάποιοι διασκεδάζουν στις τουαλέτες». Σύντομα, το ροζ διάλειμμα των δύο 15χρονων έκανε το γύρο του σχολείου για να φτάσει τελικά στα αυτιά των καθηγητών και του διευθυντή του ιδρύματος. Ο τελευταίος αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή του. Περιορίστηκε μόνο να δηλώσει ότι το σχολείο του συνεργάζεται αρμονικά με τους γονείς των μαθητών σε θέματα διαπαιδαγώγησης.
Πηγή: newsIt.gr

"Δεν είμαι ουρά του Ολυμπιακού!"

Ο Γιάννης Κόντης σε δηλώσεις του στον "Sentra 103,3 " σχολίασε την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, που εκδόθηκε λίγη ώρα νωρίτερα και κατηγορούσε τη Λίγκα για την αναβολή της ερχόμενης αγωνιστικής, ενώ τόνιΣε ότι ο Γόντικας του είπε σε τηλεφωνική συνομιλία πως η ΠΑΕ ΠΑΟ είναι αντίθετη.
"Δεν είμαι ουρά του Ολυμπιακού!"
Αναλυτικά μίλησε:
Για την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: «Το τελευταίο που θα με κατηγορούσε ότι είμαι ουρά του Ολυμπιακού. Η πρόταση αποχής μπήκε από Άρη και συμφώνησαν όλοι. Την έχουμε ξανακάνει και δεν έχει αντιδράσει Παναθηναϊκός.
Όταν έγινε η ψηφοφορία πήρα Γόντικα στον τηλέφωνο, του είπα την απόφαση και ζητούσα συναίνεση αφού υπήρχε απόφαση. Όντως μου είπε ότι κατ'΄αρχήν διαφωνεί κι όταν του είπα ότι τα θέματα είναι πολλά που απαιτούν άμεση επίλυση έχω την εντύπωση ότι συναινεί και αυτό μετέφερα στο συμβούλιο. Το ίδιο βράδυ με πήρε τηλέφωνο και είπε ότι δεν είναι αυτά που είπα. Εγώ θεωρώ ότι εκείνη τη στιγμή άκουσα σωστά. Αν όχι αυτό οφείλεται σε παρανόηση.
Δεν υπάρχει ψήφος δια τηλεφώνου. Τον πήραμε για να τον ενημερώσουμε. Όποιος ψηφίζει παρίσταται στο συμβούλιο. Και όχι αν έλεγε δεν θα ήταν ψήφος.
Με ενοχλεί να σκέφτομαι ότι μια ΠΑΕ αντίθετη στα αιτήματα που μας ώθησαν να κάνουμε αποχή. Δεν με ενοχλεί να είναι αντίθετη σε άλλα θέματα, αλλά με ενοχλεί ότι εμπαιζόμαστε από τον ΟΠΑΠ ότι το ποδόσφαιρο βαδίζει στην καταστροφή».
Για τα χρέη των ΠΑΕ και το θέμα με την χορηγία του ΟΠΑΠ: «Να μην χαριστεί τίποτα σε καμία ομάδα. Δεν ζητάμε κάτι τέτοιο. Απλά το όποιο χρέος πρέπει να ρυθμιστεί σε δόσεις. Δυστυχώς η Super League έχει πρόβλημα στο επικοινωνιακό. Δεν έχει βγει ποτέ στον κόσμο να πει τι ακριβώς γίνεται. Να πει δηλαδή όταν πάρουμε την ανταποδοτική χορηγία του ΟΠΑΠ, δίνουμε τα 10 στην αστυνομία, 40 σε φόρους, εισιτήρια κι άλλα. Το κράτος παίρνει περισσότερα απ' όσα δίνει.
Τα χρήματα που χρωστάει ο πολίτης μπαίνει σε ρύθμιση. Οι ΠΑΕ δεν μπορούν να μπουν σε 24 δόσεις. Αν κάποια ΠΑΕ χρωστάει πολλά και δεν της δοθεί η δυνατότητα να πληρώσει θα διαλυθεί το ποδόσφαιρο.
Μιλάω για τις ΠΑΕ που κάνουν τρομερά ανοίγματα για άλλες που έκλεισαν. Τα προηγούμενα χρόνια δεν λειτουργούσαν με τον τρόπο που λειτουργούν τον τελευταίο χρόνο».
Για τη στάση του Παναθηναϊκού που δεν συμφωνεί με την αναβολή της προσεχούς αγωνιστικής, η οποία δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τη λύση προβλημάτων: «Θεωρώ ότι όλες οι ΠΑΕ θα έπρεπε να είναι ενωμένες στα αιτήματα. Απορώ πως μια ΠΑΕ έρχεται κόντρα στη λίγκα. Θα πρέπει να τεθεί συζήτηση το θέμα και ίσως να διαλυθεί και η λίγκα.
Μην μου πείτε ότι πιστεύετε ότι όλες οι ομάδες που παίρνουν 2,5 και 3 εκατ. ευρώ θα τα έπαιρναν από τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Τα παίρνουν επειδή βγήκαμε μπροστά εμείς οι πέντε. Αλλιώς δεν θα έπαιρναν τίποτα αν δεν υπήρχε κεντρική διαχείριση».
Για τον Σιδηρόπουλο και τα παράπονα που έκανε ο Αρης για το χθεσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Κάποτε ο Σταυρίδης έκανε σημεία και τέρατα και πήρε άριστα. Πάντως έχουν συμβεί και χειρότερα.Υπάρχει επίσης κι ένα καθαρό πέναλτι στον Νέτο στο χθεσινό ματς.
Μου κάνει εντύπωση ότι πάντα παραπονούμενος στα ματς με τον ΠΑΟΚ είναι ο Αρης. Στο πρώτο ματς δεν έδωσε πέναλτι στον Γιάκομπ. Ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για δυο κάρτες...»
Για την επίθεση στον προπονητή τερματοφυλάκων και στον Γιαννιώτα: «Αυτοί που ήθελαν να διεξάγουν έναν αγώνα και είναι εντεταλμένοι να φυλάνε, γίνονται θεατές. Πως μπορεί να μπει ένας οπαδός από τα κάγκελα, να φτάνει στην φυσούνα, να έχουν κάμερες και τελικά να μην συλλαμβάνεται; Ενας ή δύο αλήτες δεν θα έπρεπε να συλλαμβάνονται;»
Για το νέο νόμο που προβλέπει μεγάλες ποινές για τις ΠΑΕ ακόμα και φυλάκιση των προέδρων: «Ένα από τα θέματα που απαίτησε η Super League είναι αυτό. Δεν θέλει κανένας να πηγαίνει φυλακή επειδή έγιναν επεισόδια σε μια καφετέρια στην Εθνική οδό. Πιστεύετε ότι οποιαδήποτε δύναμη ασφαλείας μπορεί να αποτρέψει επεισόδια;
Οι μεγάλες ΠΑΕ μπορούν να ανοίξουν πόλεμο με οπαδούς; Στον Αρη μέσα από διάλογο χωρίς πόλεμο, έχουμε καταφέρει να μην γίνεται τίποτα. Όχι μόνο δεν άνοιξε μύτη όταν κατέβηκαν 30.000 οπαδοί στην Αθήνα δεν έγινε τίποτα και σε όλη τη διαδρομή. Οι οργανωμένοι δεν είναι ζώα, μπορούν να διαφυλάσσουν το δικαίωμά τους να είναι οπαδοί».

Από Κυριακή σε Κυριακή το ΑΕΚ-ΟΦΗ!!

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου όρισε η Superleague τον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ, ο οποίος αναβλήθηκε δύο φορές το προηγούμενο σαββατοκύριακο...
Από Κυριακή σε Κυριακή το ΑΕΚ-ΟΦΗ
"Ανακοινώνεται ότι λόγω της αναβολής από τη ΓΓΑ για λόγους Δημόσιας Τάξης του αγώνα ΑΕΚ-ΟΦΗ για την 22η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος της Super League αλλά και των συμβατικών και κανονιστικών υποχρεώσεων προς τους εταίρους της Super League, ο συγκεκριμένος αγώνας ορίζεται να διεξαχθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 19:30", αναφέρει η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής.

Κάνουν αποχή και στη Μόσχα!!

Οι παίκτες του Άρη δεν σκόπευαν να αλλάξουν τακτική και από τη στιγμή που δεν τακτοποιήθηκε από πλευράς διοίκησης το θέμα των οφειλών προς τα πρόσωπα τους, δεν κάνουν προπόνηση ούτε στη Μόσχα!
Κάνουν αποχή και στη Μόσχα!
Η αποστολή της ομάδας βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα για το αυριανό παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του «Last-16» του Eurocup (21/2, 17:00) με την Κίμκι. Γνωρίζοντας πως τα πράγματα είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολα όσον αφορά στην κατάκτηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση, οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή θα μπουν στο γήπεδο την Τρίτη το απόγευμα χωρίς προπόνηση στα πόδια τους.
Πηγή: novasports.gr

"Είναι τελικός με Ουντινέζε"

"Τελικό" χαρακτήρισε τη ρεβάνς της Πέμπτης με την Ουντινέζε ο Μπρούνο Τσιρίλο σε δηλώσεις του στον "NOVA Σπορ FM", ενώ για το ντέρμπι με τον Άρη σχολίασε πως "δεν μου αρέσει που δεν νικήσαμε αλλά είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοσή μας».
"Είναι τελικός με Ουντινέζε"
Αναλυτικά, όσα είπε:
Για το χθεσινό παιχνίδι με τον Αρη: «Κάναμε έναν υπέροχο αγώνα, αλλά χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Όχι μόνο με τον Αθανασιάδη. Κάναμε πολλές ευκαιρίες. Πιστεύω ότι ο Άρης στα 90 λεπτά έκανε μόνο μια ευκαιρία με τον Καστίγιο. Δεν μου αρέσει που δεν νικήσαμε αλλά είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοσή μας».
Για την αποχώρηση βασικών παικτών όπως οι Βιεϊρίνια-Κοντρέρας: «Πιστεύω ότι η διοίκηση έκανε κάποιες επιλογές. Αυτοί που μείναμε είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε στον ΠΑΟΚ. Κοιτάζουμε μπροστά και συνεχίζουμε τη δουλειά μας».
Για τη ρεβάνς με την Ουντινέζε: «Είναι μια δύσκολη αναμέτρηση. Είναι ένας τελικός. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να περάσουμε. Παίζουμε εντός έδρας, θα έχουμε τους οπαδούς μας. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά».
Για την κούραση που θα έχει ενδεχομένως η ομάδα: «Είναι σημαντικός αγώνας και ξεχωριστός. Εχουμε τρεις ημέρες να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε. Και η Ουντινέζε είχε αγώνα χθες. Ξεχνάμε αν είμαστε κουρασμένοι ή όχι».

Συνεδριάζει εκτάκτως πάλι η Λίγκα...!!

Σε ευθεία ρήξη με την Πολιτεία οδηγείται η Superleague. Με ανακοίνωση που εξέδωσε, γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο (στις 2) και έκτακτη γενική συνέλευση (στις 4) την ερχόμενη Τετάρτη.
Συνεδριάζει εκτάκτως πάλι η Λίγκα...
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σημαντικότερο θέμα συζήτησης του Δ.Σ είναι η χορηγική συνεργασία με την ΟΠΑΠ, ενώ όσον αφορά στα θέματα της Γενικής Συνέλευσης, το κυριότερο είναι η τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού του συνεταιρισμού.
με το άρθρο 5, «τόσο τα ιδρυτικά όσο και τα νέα μέλη οφείλουν να διαθέτουν πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού»…
Αυτό ακριβώς αναμένεται να τροποποιηθεί ώστε να… μην οφείλουν να διαθέτουν πιστοποιητικό, όπως πλέον και η πολιτεία απαιτεί. Αυτό σημαίνει ότι Superleague και πολιτεία έρχονται σε ευθεία κόντρα, η οποία κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει.
Παράλληλα, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει διαφοροποίηση σχετικά με την απόφαση της διοργανώτριας αρχής να αναστείλει την διεξαγωγή της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Αλλωστε, ανοιχτό παραμένει και το θέμα της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΟΦΗ κι έτσι, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, το... θεματολόγιο θα είναι πλούσιο.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Έκτακτο Δ.Σ. και έκτακτη Γ.Σ., Τετάρτη 22/2/2012 και ώρα 14:00
Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 22/02/2012 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και στις 16:00 Έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης του Δ.Σ. στις 14:00 έχουν ως ακολούθως:
1. Χορηγική Συνεργασία με την ΟΠΑΠ Α.Ε.
2. Διάφορα
Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης της Γ.Σ. στις 16:00 έχουν ως εξής:
1. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού του Συνεταιρισμού.
2. Διάφορα»
Πηγή: sentra-goal.gr

Η Χοφενχάϊμ δοκιμάζει Στεφανίδη!!

Μετά τον Χρήστο Ιντζίδη, ο οποίος δοκιμάστηκε πρόσφατα στη Νις ένας ακόμα ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκής ομάδας.
Η Χοφενχάϊμ δοκιμάζει Στεφανίδη
Ο λόγος για τον 16χρονο Τάσο Στεφανίδη. Ο χαφ της τρίτης ομάδας του «Δικέφαλου του Βορρά» έχει μπει στο στόχαστρο της Χόφενχαϊμ, που ζήτησε επίσημα τη δοκιμή του από τις 27 Φεβρουαρίου έως και την 1η Μαρτίου.
Από τον ΠΑΟΚ δηλώνουν ανοικτοί για οποιαδήποτε συνεργασία σε αυτό το επίπεδο και υποστηρίζουν ότι αν προκύψει οποιαδήποτε πρόταση για νεαρό ποδοσφαιριστή, τότε το θέμα θα εξεταστεί από την διοίκηση της ΠΑΕ.

πηγή: sportdog.gr

Διάψευση Ολυμπιακού για... "κύκλους, τρίγωνα και τετράγωνα"

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, σε δηλώσεις του στον "Sentra 103,3" απάντησε στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού περί κύκλων των "ερυθρολεύκων" που έκαναν λόγο για φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη, λέγοντας πως "Ο Ολυμπιακός δεν χρησιμοποίησε ούτε κύκλους, ούτε τετράγωνα, ούτε τρίγωνα"...
Διάψευση Ολυμπιακού για... "κύκλους, τρίγωνα και τετράγωνα"
«Σε όλους τους τόνους ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υπάρχει διαρροή που να μιλάει για φιλικά. Αντιμετωπίζουμε τα ματς ως κανονικούς αγώνες κι όχι όπως κάποιοι άλλοι που μιλάνε και παίζουν φιλικά. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει», είπε χαρακτηριστικά.
Ουσιαστικά, στην ΠΑΕ ισχυρίζονται πως ουδέποτε μίλησαν για "φιλικό" του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη...

Τα καλύτερα της Bundesliga! (BINTEO)

Απολαύστε τα 5 καλύτερα γκολ που σημειώθηκαν στην 22η αγωνιστική της Bundesliga!
Τα καλύτερα της Bundesliga! (BINTEO)

«Δεν άντεξα τις ατιμωτικές ήττες από τα… χωριά»

Ο Κωνσταντίνος Πανάκας, πρώην μέλος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μίλησε στον «Sport 103 fm» και αναφερόμενος στην παραίτηση του σχολίασε πως "δεν άντεξα τις ατιμωτικές ήττες του ΠΑΟΚ στα χωριά"!
«Δεν άντεξα τις ατιμωτικές ήττες από τα… χωριά»
«δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας. Σκέφτομαι σαν οπαδός. Δεν μπορώ να τα δω με την ψυχρή λογική. Τα βλέπω τα πράγματα με τα μάτια του οπαδού. Δεν άντεξα τις ατιμωτικές ήττες του ΠΑΟΚ στα χωριά».

Στη συνέχεια των δηλώσεών του υπογράμμισε ότι «η ομάδα πρέπει να έχει την ιδεολογία, την κουλτούρα, τον ψυχισμό του ΠΑΟΚ. Να παλεύει όλα τα παιχνίδια. Σίγουρα σαν διοίκηση και σαν Πανάκας έχω ευθύνη για το αποτέλεσμα. Γι αυτό θέλησα να αντικατασταθώ από κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ που θα μπορεί να προσφέρει παραπάνω από μένα. Δεν υπάρχει κανένας έρωτας με την καρέκλα. Πάλι θα κοιτάξω όπως θα φέρουμε ανθρώπους με τον μικρό τους οβολό κοντά στον ΠΑΟΚ».
Για τα λάθη που έγιναν, υπογράμμισε: «Εγιναν πολλά και μεγάλα λάθη σε όλα τα επίπεδα. Την αυτοκριτική θα την κάνουμε στο τέλος της χρονιάς, δεν είναι τώρα η ώρα, αφού η ομάδα έχει αγώνες. Κριτικάρω το δικό μου έργο και όταν κατάλαβα ότι δεν μπορώ να αλλάξω κάποια πράγματα αποφάσισα να φύγω. Δεν επιτρέπεται ο παράγοντας να είναι δεμένος σε μια καρέκλα.
Με ψυχρό μυαλό ίσως να έπρεπε να μείνω. Αν όμως ήσασταν εσείς στη Δράμα ή στη Ρόδο που μας περίμεναν να μας υποδεχτούν οι οπαδοί μας, αν ήσασταν στο Ρέθυμνο που μας περίμενε ο σύνδεσμός μας, ίσως να μη λέγατε ότι έπρεπε να μείνω δυο μήνες ακόμα.
»Ο ΠΑΟΚ από τη μια κάνει εξυγίανση, από την άλλη προσπαθεί να πολεμάει. Οταν η ομάδα δεν πολεμάει δεν εκφράζει τη κουλτούρα μου ως ΠΑΟΚτσή να ταπεινώνεται από παίκτες που δεν τους ξέρω καν σε όλα τα χωριά. Η διοίκηση δεν μπόρεσε να είναι συνεπής απέναντι στους παίκτες. Και οι παίκτες έχουν δίκιο, γιατί λένε πλήρωσέ με ως διοίκηση. Δε δέχομαι οι άλλες ομάδες να μου κάνουν φερ πλέι. Εγώ ως Πανάκας νιώθω ταπεινωμένος.
»Η εξυγίανση δεν πουλάει. Το ήξερα. Δεν περίμενα την ομάδα να είναι τόσο μακριά από το τι πρεσβεύω εγώ. Δεν ξέρω αν μετάνιωσα που μπήκα στη διοίκηση. Με καλύτερους Αμερικάνους δε θα ήταν έτσι η ομάδα. Εχουμε τους χειρότερους Αμερικάνους. Οι άλλες ομάδες με μικρότερο μπάτζετ έχουν καλύτερους Αμερικάνους από μας».
Για το αν έθεσε ζήτημα αντικατάστασης του προπονητή, απάντησε καταφατικά και συμπλήρωσε: «Πρέπει να τελειώσει η προσωπολατρεία. Ο Μαρκόπουλος είναι πολύ καλός προπονητής, αλλά έχει κάνει μια κακή χρονιά. Είναι πολύ κύριος.
Δεν αφήνω καμία αιχμή για τον Σταυρόπουλο. Κλαίγαμε μαζί μετά από τις ήττες. Θα συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα. Δε χρειάζεται να πω τι έχω κάνει για τον ΠΑΟΚ. Δε χρειάζεται να είσαι μέλος της διοίκησης για να βοηθάς τον ΠΑΟΚ. Εχουμε ένα ματς με τον Άρη στις 14 Μαρτίου. Ας ανταποκριθεί έστω σε αυτό το ματς η ομάδα».

Σάλος για το πλαστικό ποτήρι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πλαστικό ποτήρι με μπύρα, που πέταξαν οι οπαδοί του Αμβούργου στο ντέρμπι με τη Βέρντερ Βρέμης στον Μάρκο Μάριν, τη στιγμή που πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στη Γερμανία...
Σάλος για το πλαστικό ποτήρι! (ΒΙΝΤΕΟ)
"Αυτό είναι ενοχλητικό για το ποδόσφαιρο. Eλπίζω να μην ήθελε να με τραυματίσει", δήλωσε μετά το ματς ο Μάριν, ο οποίος μάλλον δεν έχει δει ποτέ του Super League...

πηγή: sportdog.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)

Άτυχος και ο Γιαννιώτας!!

Παρά την αρχική εκτίμηση, το βράδυ της Κυριακής, περί μη ανησυχητικού προβλήματος από την κλωτσιά που δέχτηκε ο Γιάννης Γιαννιώτας, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο νεαρός μεσοεπιθετικός, άλλα έδειξαν.
Άτυχος και ο Γιαννιώτας
Συγκεκριμένα το αποτέλεσμα της μαγνητικής τομογραφίας, μιλά για αιμάτωμα στην ποδοκνημική, κάτι που σημαίνει πως ο Γιαννιώτας θα μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες δέκα ημέρες. Εξυπακούεται πως υπ΄ αυτές τις συνθήκες θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την επανέναρξη του πρωταθλήματος τη μεθεπόμενη εβδομάδα και το ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο «Κλ. Βικελίδης». Ο Χαλκιδικιώτης μεσοεπιθετικός στέκεται άτυχος, καθώς μόλις είχε επανέλθει από τραυματισμό ο οποίος τον είχε κρατήσει και πάλι αρκετές μέρες εκτός γηπέδων.
Σοβαρό είναι το πρόβλημα και για τον Νέρι Καστίγιο. Ο Μεξικανός που αποχώρησε «λαβωμένος» από την Τούμπα, έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού και θα απουσιάσει από κάθε αγωνιστική υποχρέωση για διάστημα επίσης, δέκα ημερών.
Πρόβλημα υπάρχει και με τον Ακόστα (τράβηγμα στο δικέφαλο). Και αυτός θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να προλάβει την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας.
Στο μεταξύ το καθιερωμένο ρεπό της Δευτέρας απολαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές του Αρη. Την Τρίτη το πρωί επανέρχονται στις προπονήσεις, αν και υπήρξε η σκέψη για διήμερη ξεκούραση, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος. Επειδή όμως τα δεδομένα είναι ρευστά, η προετοιμασία για το ματς με την ΑΕΚ θα ξεκινήσει, με τον Μασάδο να επιφυλάσσεται για νέο ρεπό το Σαββατοκύριακο.
Πηγή: novasports.gr

"Ποιος Εργοτέλης; ομάδα παλαίμαχων..."

O Νίκος Αλέφαντος μιλάει για τον Χαριστέα, το ματς του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη, το ματς με τον Πανιώνιο και τη ρεβάνς με την Ρούμπιν.
"Ποιος Εργοτέλης; ομάδα παλαίμαχων..."
Με τίμησε η ΠΕΦΟ και τους ευχαριστώ. Έκπληξη ήταν το ότι το βραβείο κλήθηκε να μου το απονείμει ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού και επιτυχημένος, Σταύρος Νταϊφάς!
Με ρωτάει ο Σινάνογλου για τα γεγονότα με τον Χαριστέα στον Παναιτωλικό. Έχω αναφερθεί στον συγκεκριμένο παίκτη από τότε που ήταν στις δόξες του. Του τα είχα πει και τα ίσα μπροστά του. Την επιτυχία του Ρεχάγκελ καρπώθηκε. Κρίμα για τον Παναιτωλικό, μία ομάδα με πύρινο κόσμο και πρόεδρο με λεφτά, για το κάζο που έχει πάθει. Ο Χαριστέας έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο αλλά δεν έχει προσφέρει. Και φυσικά δεν φταίει μόνο ο Χαριστέας. Ο Παναιτωλικός τη μια με τον Τεννέ, την άλλη με τον Λεμονή, με το κουστούμι στον πάγκο, έχει μια ομάδα άνευρη, παίκτες αργοί, πασούλα στην πασούλα, παίζουν σαν δημόσιοι υπάλληλοι!
Έφευγαν μέσα στο Αγρίνιο από τη σέντρα ο Σουμπίνιο με τον Ναπολεόνι και 3 παίκτες του Παναιτωλικού κυνηγούσαν τον Ιταλό μα δεν τον έφταναν. Αργοί οι παίκτες του Παναιτωλικού, μία ομάδα με κατοχή μπάλας και πασούλες, πάρε τα γκολ στις κόντρες από τον Λεβαδειακό, πάρε το διπλό. Κι έχουν κουμάντο εκεί πέρα έναν παλιό αστυνομικό, τον Μπελεβώνη, που τους έφερε μεταγραφές πατάτες. • Ο Σουμπίνιο γυμνάστηκε καλά με τον Αναστόπουλο στον ΟΦΗ, έπαιξε καλά στον α’ γύρο και ανέβηκε ακόμα περισσότερο στη Λιβαδειά, κάνει εκπληκτικό πρωτάθλημα.
Και οι άλλοι 2 δανεικοί του Ολυμπιακού πήγαν καλά, γκολ ο Τάτος, γκολ και ο Μήτρογλου στο διπλό που έκανε ο Ατρόμητος στα Γιάννενα. Θα πω όμως κάτι στον Μήτρογλου και αν θέλει  να με ακούσει: Κλείσε τα αυτιά σου στους χειροκροτητές και πάρε έναν πρωταθλητή προπονητή στο στίβο να σε γυμνάσει. Πήγαινε βρες τον Βεντίκο στον Ολυμπιακό. Αν θες να γίνεις στράικερ ολκής πρέπει να κατεβάσεις τους χρόνους σου. Να σε γυμνάσει ειδικός σε  30άρια, 40άρια, 50άρια, 60άρια, να σπριντάρεις χωρίς μπάλα, στον κενό χώρο. Έτσι θα ανέβεις πολύ. Να μην είσαι στατικός πρέπει. Κοίτα τον Τζιμπούρ.
• Εκεί στη βράβευση της ΠΕΦΟ ήταν κάτι παιδάκια από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Ένα πράγμα τους είπα: Ταχύτητα. Εκεί ρίξτε όλο το βάρος στη δουλειά σας.
• Είδα για παράδειγμα το ΠΑΟΚ- Άρης. Είχε ατυχίες ο Άρης, χτύπησε ο Καστίγιο και πέταξε σέντερ φορ έξυπνα ο προπονητής του Άρη τον νεαρό Γιαννιώτα. Ας μην είναι η θέση του αυτή. Είναι όμως ταχύτατος. Τους έβγαλε τα σωθικά των σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ, του Τσιρίλο και του Μαλεζά. Και δεν έπαιξε πολύ γιατί κι αυτός τραυματίστηκε.
Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να το πάρει το παιχνίδι, είχε ευκαιρίες, αλλά και ο Άρης στάθηκε καλά, το χτύπησε το ματς. Υπέφερε ο ΠΑΟΚ και σκεφτόντουσαν «ας λήξει και ισοπαλία, μην πάθουμε κανένα χουνέρι εδώ μέσα από τον αιώνιο αντίπαλο». Έχει τεχνίτες παίκτες ο Άρης. Έπρεπε να φάει κόκκινη ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, ο Κρέσιτς.
• Είναι δύσκολος στο γκολ ο ΠΑΟΚ, δεν σκοράρει ο Σαλπιγγίδης, δεν σκοράρει ο Γεωργιάδης, περιμένουν όλοι απ’ τον Αθανασιάδη. Αυτός όμως έχει την αδυναμία ότι δεν ντριμπλάρει. Αν ήταν ο Μιραλάς ή ο Τζιμπούρ στα γκολ που έχασε, θα έμπαιναν με τη μπάλα μέσα στα δίχτυα. Πρέπει να μάθει να ντριμπλάρει ο Αθανασιάδης, δεν γίνεται να τη βγάζει έτσι.
Για τον Ολυμπιακό ήταν εύκολο το ματσάκι. Όπως και για τον Παναθηναϊκό που βρήκε απέναντί του την πιο αργή ομάδα στο πρωτάθλημα μαζί με τον Παναιτωλικό, τον Εργοτέλη. Ο Ανύπαρκτος, με κεφαλαίο Α, ο Εργοτέλης, μου θυμίζει ομάδα παλαιμάχων.
Ο Μακούν ήταν καλός, αλλά εντάξει, με τον Πανιώνιο έπαιζες. Δεν μου γεμίζει ιδιαίτερα το μάτι, δεν μου αρκεί για το κέντρο του Ολυμπιακού να παίζει ο παίκτης με τη μία τη μπάλα,δεν κάνει τη διαφορά, εγώ θέλω παίκτη- κλάση εκεί να μου βγάζει αριθμητική υπεροχή. 
• Ο Μαρκάνο πάει καλά τον τελευταίο καιρό.  Ο Τοροσίδης έκανε ωραίο παιχνίδι στο α’ ημίχρονο. Ο Μέγερι έχει μεγάλη πρόοδο. Σε 1-2 φάσεις θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός τον τερματοφύλακά του και σε αυτές τις φάσεις καθαρίζει ο Μέγερι. Μπράβο το παλικάρι, έχει βελτιωθεί.  Είναι έξυπνος, είναι και γρήγορος.
• Ο Καζίμ, Αλέφαντο να ακούτε… Όταν τον πρωτοείδα από κοντά στο Καραϊσκάκη, είπα ότι είναι αγύμναστος και ότι έκανε δήθεν πώς έφτιαχνε τις κάλτσες, αλλά έπαιρνε ανάσες. Το ξαναλέω τώρα που τον ξαναείδα. Αγύμναστος. Ενώ έχει προσόντα.
Περιμένω τον Ολυμπιακό να μπει πολύ δυνατά με την Ρούμπιν, περιμένω έναν πύρινο Ολυμπιακό, γρήγορο, να ξεσηκώσει τον κόσμο. Αν ο Ολυμπιακός μπει μπλαζέ, θα πάθει πλάκες. Αν ο Ολυμπιακός μπει δυνατά, δεν θα έχει πρόβλημα. Πιστεύω ότι και οι 3 ρώσικες ομάδες είναι με το ένα πόδι στον κουβά! Πιστεύω ότι η Ρεάλ θα αποκλείσει σαν αβγό την ΤΣΣΚΑ και ότι η Μπενφίκα θα αποκλείσει την Ζενίτ. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός με την Ρούμπιν.
Με τον Βενγκέρ τα βλέπετε. Εγώ παίρνω θέσεις, δεν κάνω διπλωματίες. «Κιλότα» έχω πει από  πολύ καιρό. Έχει ξεσκιστεί η Άρσεναλ. Κατοχή μπάλας και πασούλες, πάρε αποκλεισμό από το Κύπελλο στην Αγγλία, πάρε μια μετριότητα στο πρωτάθλημα, πάρε και 4 γκολ από τη Μίλαν στην Ευρώπη. Το πιο μοντέρνο ποδόσφαιρο αυτήν την εποχή στην Ευρώπη το παίζουν 3 ομάδες. Η Μίλαν, η Ρεάλ του Μουρίνιο και η Μάντσεστερ όταν είναι σε μέρα.
• Η Μίλαν έκλεινε τους διαδρόμους εξαιρετικά και έφευγε κατευθείαν με γρήγορες και κάθετες. Πάμε, φύγαμε. Πάμε, φύγαμε. Κατοχή μπάλας ο Βενγκέρ και πάσα στην πάσα, πάρε 4 γκολ. Σαν πολυβόλο φεύγανε και οι της Μάντσεστερ απέναντι στον Άγιαξ. Και βέβαια, η Ρεάλ του Μουρίνιο, αυτοί και αν φεύγουν σαν πολυβόλο, τους έχει διαλύσει η Ρεάλ, σε κάθε ματς 4 γκολ βάζει. Βρήκανε τον αντίπαλο ανοικτό, δεν προλαβαίνεις ούτε να σηκωθείς να πιεις ένα ποτήρι νερό, την έχασες τη φάση!

πηγή: katimagiko.gr
 

"Mπορεί και ψηλότερα ο Άρης"

Ο Σάκης Τσιώλης σε δηλώσεις του στο "Αθλητικό Metropolis" σχολίασε το χθεσινό ντέρμπι και την απόδοση των Κίτρινων, για τους οποίους δεν έκρυψε την πίστη του όχι απλά να βρεθούν στα πλέι οφ αλλά και σε ψηλότερες θέσεις.
"Mπορεί και ψηλότερα ο Άρης"
Αρχικά για τη πορεία και το μέλλον του Αστέρα Τρίπολης στη Superleague: «Πρέπει κάθε φορά που κατορθώνεις τον πρώτο στόχο να βάζεις τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Όπως ήρθαν τα πράγματα πρέπει να διεκδικήσουμε μία θέση στα πλέι οφ όσο και αν φαίνεται ακατόρθωτο για τον Αστέρα Τρίπολης αυτό, οι αριθμοί άλλα λένε. Στα παιχνίδια του β΄ γύρου έχουμε 6 νίκες και 1 ισοπαλία. Από τα υπόλοιπα 8 παιχνίδια έχουμε τα 5 στην Τρίπολη και μπορούμε να ελπίζουμε».
Για το ντέρμπι στην Τούμπα σχολίασε: «Ήταν ένα παιχνίδια με υψηλή απόδοση. Όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα παρακολούθησε ένα μεγάλο ντέρμπι. Το απόλυτο της Βόρειας Ελλάδας και μακάρι σε λίγες μέρες κάτι αντίστοιχο να συμβεί και με αυτό της Αθήνας».
Σχετικά με τον προσανατολισμό των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο: «Δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ ήθελε ένα γρήγορο γκολ για να κάνει διαχείριση δυνάμεων και σκορ ενώ ο ΑΡΗΣ από την άλλη έχει μεν παίκτες με τους οποίους θα μπορούσε να βγει στην κόντρα επίθεση και να γίνει απειλητικός.
Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε καλές στιγμές και έφτασε σε προφανή θέση για γκολ και μπορούσε να προηγηθεί. Στο 2ο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ έφερε το παιχνίδι στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Καστίγιο όμως που είναι ένας ποιοτικός παίκτης απουσίασε από το μισάωρο που θα μπορούσε να κάνει ο ΑΡΗΣ κάτι παραπάνω».
Για την αγωνιστική φιλοσοφία του ΑΡΗ: «Εγώ ήμουν σε μία κατάσταση που κάναμε μία παρατεταμένη προετοιμασία, πήραμε κάποιους παίκτες αργότερα, είχε και διακοπή το πρωτάθλημα και για 3-4 μήνες οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους. Πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει και παίκτες κλειδιά αποδίδουν. Αυτοί άλλωστε ήταν και οι κεντρικοί πρωταγωνιστές. Και ο Σανκαρέ ήταν σταθερός και ο Ακόστα και οι υπόλοιποι… και τα πήγαν πάρα πολύ καλά».
Για τις λύσεις των ομάδων: «Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον Ίβιτς ή κάποιον άλλο παίκτη στο 1ο ημίχρονο που είχε την υπεροχή. Εκεί θα μπορούσε να έπαιζε ο Παπάζογλου αφού ήταν κοντά στην αντίπαλη περιοχή και με ένα ποιο βαρύ κορμί να έπαιζε σημαντικό ρόλο στην επίθεση. Ή αντίστοιχα στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να το κάνει ο Γιαννιώτας για τον ΑΡΗ.
Μετά το 60΄ ο ΑΡΗΣ χρειαζόταν τον καλό Καστίγιο και ίσως εκεί ήταν το κλειδί του παιχνιδιού.
Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει ο ΑΡΗΣ την δομή του. Δύσκολα ο ΑΡΗΣ θα βγει έξω από αυτό το σχήμα και τους παίκτες».
Για τις συνθήκες αποχώρησής του σε σχέση με την τωρινή ανάκαμψη και την μάχη των πλέι οφ: «Όταν είχα φύγει από τον ΑΡΗ, ήταν μικρή η διαφορά με τα πλέι οφ. ήταν 6η αγωνιστική όταν έφυγα. Δεν είναι μόνο η 5η θέση αλλά για τον ΑΡΗ υπάρχουν πιθανότητες να περάσει και σε πιο ψηλές θέσεις. Αλλά και η Τρίπολη και ο ΟΦΗ και ο Ατρόμητος, μέσω του κυπέλλου, μπορεί να διεκδικήσει μία θέση. Πάντως θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος».

Έγινε... Eponymous!!

Έπιασαν τον έναν από τους 3 έλληνες anonymous που χτύπησαν την σελίδα του υπ. Δικαιοσύνης
Έγινε... Eponymous!
Σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο 18χρονος αλλά και δύο ανήλικοι ηλικίας 16 και 17 ετών είναι μέλη της ομάδας Greek Hacking Scene (G.H .S.)
και ευθύνονται για την επίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου στις 2 του μήνα. Ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος και των τριών οι οποίοι είναι σύμφωνα με την αστυνομία μαθητές λυκείου.
Τα παιδιά σύμφωνα με τους αστυνομικούς εκτός του ψευδώνυμου της ομάδος τους, χρησιμοποιούσαν και προσωπικά ψευδώνυμα όπως «delirium», «nikpa» και «extasy» ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν και άλλες υποθέσεις που έχουν να κάνουν με “χτυπήματα” των anonymus στην Ελλάδα.
Πηγή: newsit.gr

Παιχνίδια της τύχης!!

Όσο τύχη είχε ο ΠΑΟΚ στο Ούντινε, άλλη τόση και μεγαλύτερη ατυχία είχε με τον Άρη. Η τύχη έπαιξε τα δικά της παιχνίδια, αλλά όπως έλεγε και ο μεγάλος Ισπανός λογοτέχνης Μιγκέλ Θερβάντες «η τύχη μπορεί να σου επιφυλάσσει μια καλύτερη τύχη. Γράφει ο Σάκης Γκίνας.
Παιχνίδια της τύχης
Όσοι χάνουν το σήμερα, κερδίζουν το αύριο». Και το αύριο είναι καθοριστικό και ονομάζεται Ουντινέζε.
Ο ΠΑΟΚ με παίκτες στα όρια της εξάντλησης από την υπερπροσπάθεια στην Ιταλία, είχε δυο δοκάρια και τρεις επιπλέον κλασικές ευκαιρίες για γκολ με τον Αθανασιάδη. Θα ήταν τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας όποιος ζητούσε περισσότερα από την ομάδα του Μπόλονι.
Απλά η μπάλα ήταν… τσακωμένη με τα δίχτυα. Εάν σημάδευαν ξανά με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση τα δοκάρια ο Κλάους και ο Γεωργιάδης πολύ δύσκολα θα τα πετύχαιναν μπροστά σε μια εστία με 7,32 μέτρα μήκος και 2,44 μέτρα ύψος.
Δεν είναι ομάδα με ρομπότ
Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε και η κούραση στους παίκτες από το ασταμάτητο τρέξιμο στο Ούντινε. Τους εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους και ήταν ολοφάνερο πως δεν είχαν κουράγιο για το παραμικρό όσο περνούσε η ώρα. Οι ίδιοι έπαιξαν και στην Ιταλία, πλην του Γιάννου και του Λίνο, που μπήκε αλλαγή στο ευρωπαϊκό ματς. Η ομάδα του Μπόλονι δεν αποτελείται από ρομπότ. Οι ευρωπαϊκές ομάδες που κάνουν ανταγωνιστική πορεία, εντός και εκτός συνόρων, διαθέτουν σχεδόν δυο ισάξιες 11άδες. Ο ΠΑΟΚ με το ζόρι συμπληρώνει μια, ειδικά χωρίς τους Φωτάκη, Ίβιτς και Ετό.
Η τοποθέτηση του Γιάννου σε ρόλο οργανωτή δεν απέδωσε καθόλου, αφού ο νεαρός εμφανώς δεν ήξερε την θέση. Ο Μπαλάφας ή ο Τσουκαλάς αποτελούσαν πιο ορθολογικές λύσεις για την αντικατάσταση του Φωτάκη. Ο Μπόλονι με την επιλογή του Γιάννου προσέδωσε μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα του Άρη, έκλεισε τον αντίπαλο πίσω, αλλά έχασε έναν παίκτη από την μεσαία γραμμή, κι αυτό αποδείχτηκε πρόβλημα, όσο και εάν αναπλήρωσαν ως ένα σημείο το κενό ο Λαζάρ και ο Γκαρσία.
Ο σπουδαίος Λαζάρ
Ο Ρουμάνος μέσος ήταν και πάλι σπουδαίος στην μεσαία γραμμή. Με λίγο τύχη θα έκανε κι αυτό που του ζητάει επίμονα ο Μπόλονι. Θα έβαζε και γκολ, δηλαδή, μετά από τις δυο εξαιρετικές ατομικές του προσπάθειες, αλλά το τελικό σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό. Δίπλα του ο Γκαρσία, μετά από μια σημαντική περίοδο ντεφορμαρίσματος, έδειξε σημάδια ανάκαμψης στην απόδοσή του.
Η ρέντα του Κλάους μετατράπηκε σε γκαντεμιά και με δική του ευθύνη, εννοείται, αφού σε τέσσερις φάσεις έχασε εύκολα γκολ. Ο Γεωργιάδης είχε πρόβλημα συνεννόησης με τον Λίνο και προσωπικής αυτοσυγκέντρωσης, γεγονός που αποδείχτηκε με στόμφο όταν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από πολύ κοντά. Ο Τσιρίλο με τον Μαλεζά άλλαξαν ρόλους χθες. Ο συνήθως επιπόλαιος Ιταλός ήταν το υπόδειγμα υπευθυνότητας και αποφασιστικότητας στην άμυνα.
Το παράδειγμα Σαλπιγγίδη
Ο Σαλπιγγίδης στοιχειοθέτησε ένα πειστικό παράδειγμα ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στα πρόθυρα της υπερκόπωσης από τα συνεχή παιχνίδια και την μεγάλη καταπόνηση. Στο πρώτο 20λπετο έβγαλε δυο σέντρες - μισό γκολ στον Αθανασιάδη, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο φυσιολογικά παρέδωσε το πνεύμα του. Και οι… μπαταρίες ντούρασελ κάποια στιγμή τελειώνουν.
Στα πολύ θετικά στοιχεία του αγώνα για τον ΠΑΟΚ συγκαταλέγεται η αξιοσημείωτη και πρωτόγνωρη εικόνα σε ντέρμπι με τον Άρη της μη ρίψης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μπουκαλιών και αντικειμένων όταν εκτελούσαν κόρνερ ή πλάγιο άουτ οι φιλοξενούμενοι ακόμα και προς την εστία της Θύρα 4. Η συζήτηση του νέου προέδρου Ζήση Βρύζα με τους συνδεσμίτες είχε απτά αποτελέσματα, σε απρόσμενα μάλιστα καλό βαθμό. Αυτή η εικόνα είναι αυτονόητη για μια μεγάλη ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ.
Η ενεργοποίηση ψυχικών αποθεμάτων
Συμπερασματικά, ο δικέφαλος ήταν εμφανώς καλύτερος σε όλους τους τομείς και άξιζε την νίκη. Έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι μια ομάδα συνοχής και μεθοδικότητας, για όσο χρονικό διάστημα άντεχαν τα πόδια των παικτών του. Η ενεργοποίηση και των τελευταίων ψυχικών τους αποθεμάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση της μεγάλης ρεβάνς της Πέμπτης απέναντι στην εξαιρετική ομάδα που λέγεται Ουντινέζε.
Πηγή: Contra.gr

Έγκλημα και… ατυχία!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για το διαιτητικό έγκλημα στην Τούμπα και την συνέχεια για τον Άρη.
Έγκλημα και… ατυχία
Όταν πριν το παιχνίδι τα σημειώσαμε για τον Σιδηρόπουλο επιχειρήθηκε από αρκετούς να μειωθούν τα γραφόμενα, αλλά ξεφτιλίστηκαν από τα όσα (ΔΕΝ) είδε ο Δραμινός κάτοικος Ωραιοκάστρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου!
Η προσπάθεια να καλυφτούν οι… πράξεις του άξιου τέκνου της ελληνικής διαιτησίας φαίνεται ξεκάθαρα σήμερα. Άλλοι δεν σχολιάζουν καν στην πρώτη τους σελίδα την φάση του Κρέσιτς (να πουν βρε αδερφέ ότι δεν είναι κόκκινη), άλλοι προσπαθούν να πιαστούν από μία αποστροφή του λόγου ενός… διαιτητοπατέρα για να πουν δεν είναι κόκκινη κι άλλοι το ρίχνουν στην αγωνιστική ανωτερότητα του ΠΑΟΚ.
Και φυσικά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον ΑΡΗ στο παιχνίδι, είχε δυο δοκάρια και περισσότερες ευκαιρίες. Ήταν καλύτερος όμως για δυο λόγους. Ο ένας ήταν εμφανέστατα ο Σιδηρόπουλος που επέτρεψε στον Τσιρίλο να κάνει τάκλιν με τα δυο πόδια και να μην παίρνει ούτε κίτρινη, τον Γιάννου να κλωτσάει το Νέτο και να σφυρίζεται απλά φάουλ, ανύπαρκτη κάρτα στον Καζναφέρη στο 5΄, ανύπαρκτη κάρτα στον Λαζαρίδη (με αποτέλεσμα στο 25 οι δυο στους 4 της άμυνας να έχουν κάρτα και ο Μασάδο να αναγκάζεται να γυρίσει πίσω το Νέτο), ανύπαρκτη κίτρινη σε Ουμπίντες, την καθαρή κόκκινη στον Κρέσιτς, αλλά στο τέλος και το πέναλτι του Νέτο.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ενώ όντως ο ΑΡΗΣ είναι τυχερός στην φάση των δοκαριών (ενώ ο ΠΑΟΚ στην Κρήτη ή στο Ούντινε ήταν ψυχωμένος!!!), είναι πολύ άτυχος με τους τραυματισμούς των δυο παικτών που έκαναν άνω- κάτω την άμυνα του ΠΑΟΚ και το παιχνίδι από το 55 και έπειτα. Ο ΑΡΗΣ ήταν εξαιρετικά άτυχος καθώς το σχέδιο του Μασάδο αυτό ακριβώς περιελάμβανε. Να κρατηθεί το μηδέν στο πρώτο μισό του αγώνα και με συγκεκριμένη ενίσχυση της επιθετικής γραμμής να χτυπήσει η ομάδα για το διπλό στο δεύτερο ημίχρονο.
Θα του έβγαινε βέβαια αν απλά και μόνο ο διαιτητής σφύριζε ότι έπρεπε, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και κατά κάποιο τρόπο αποδόθηκε δικαιοσύνη στην φάση με το δοκάρι του Αθανασιάδη λόγω της κατάφορης αδικίας ειδικά στην φάση του Γιαννιώτα.
Και για να τελειώνουμε με την συγκεκριμένη φάση. Όχι μόνο είναι σε προφανή θέση για γκολ ο Γιαννιώτας ( αν θέλετε δείτε και την φωτό κι ας την δει και ο κ. Βασιλάκης, εκτός αν δεν είναι goal αυτό που φαίνεται πίσω από τον Κρέσιτς), αλλά όπως είπε και ο κ. Βαρούχας σήμερα (και συμφώνησε και ο Βασιλάκης αν και προσπαθούσαν μετά να μας πείσουν ότι διαφωνεί) ο Κρέσιτς πρέπει να αποβληθεί γιατί είναι αντιαθλητικό παιχνίδι χωρίς πρόθεση να βρει μπάλα.
Η αλήθεια είναι ότι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα είναι μόνο ο ΠΑΟΚ, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις τους. Ο ΑΡΗΣ έχασε δυο πολύτιμους βαθμούς και πλέον αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν οι παίκτες του ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ είναι 6 νίκες στα τελευταία 8 ματς από τα οποία τα 5 είναι εντός έδρας. Και επειδή (και) ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΑΡΗΣ, πρέπει να κερδίζει η ομάδα και τους διαιτητές.
Υ.Γ.1 Στον αγώνα με τον Σπάθα που ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε φάση σαν του Γιαννιώτα, ούτε πέναλτι του Νέτο και το παιχνίδι ήταν 2-0 για ποιο ακριβώς λόγο διαμαρτύρονται οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δυο χρόνια τώρα, αφού δεν έκαναν ούτε σουτ;
Υ.Γ.2 Είναι εμφανέστατο ότι ο κ. Σιδηρόπουλος δεν έβγαλε καμία κάρτα στον ΠΑΟΚ γιατί ακολουθεί το παιχνίδι με τον Παναθηναικό. Να βγει μετά ο Σάββας να δώσει κι άλλα συγχαρητήρια στον φίλο σωματείο του ΠΑΟΚ και να κράξει τον ρέφερι. Να αποβάλει πχ Γκαρσία και Νέτο στο τέλος, έστω κι αν για μία ακόμα φορά ο… επαναστάτης ύπουλα χτυπάει γροθιά στο στομάχι.
Αλλά έπρεπε ο Νέτο να είναι καραγκιόζης και να μην αντιδράσει και να πέσει κάτω σφαδάζοντας. Δεν μάσησε όμως έστω κι αν ο συνάδελφος που μετέδιδε το παιχνίδι είδε μόνο αυτόν να αντιδρά. Το ίδιο και ο Βασιλάκης τον οποίο διόρθωσε ο Κόντης στον αέρα για να… δει ότι πρώτος χτυπάει ο Γκαρσία.
Υ.Γ.3 Έφτασαν στο σημείο να αναφέρονται σε μένα οι οπαδοί του συμπολίτη σε ανακοίνωση και μάλιστα με τους χαρακτηρισμούς του «κολλητού τους» εφιάλτη της αρειανής οικογένειας. Όλα κατανοητά παιδιά, αλλά να λέτε ότι ο Σιδηρόπουλος είναι Παναθηναικός (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Κράτησα και τις υπογραφές για παν ενδεχόμενο...
Υ.Γ.4 Δυστυχώς και ο Γιώργος Μπίκας απέδειξε ότι δεν έχει το θάρρος και την θέληση να αλλάξουν κάποια πράγματα. Χαμηλός, αλλά όχι για παραπομπή ο βαθμός στον Σιδηρόπουλο.
Υ.Γ.5 Οι παίκτες του ΑΡΗ δεν μάσησαν ούτε λεπτό από τις βλαχομαγκιές και άλλα διάφορα που επιχειρήθηκαν μετά το τέλος του αγώνα. Για τον καθυστερημένο που χτύπησε τον προπονητή τερματοφυλάκων, περιμένω τον αθλητικό δικαστή και την προβλεπόμενη ποινή βάσει ΚΑΠ. Κατά τα άλλα… Μπρούνο νομίζω να κατάλαβες ότι πλέον πέρασαν τα χρόνια και είναι καλό συγκεκριμένους παίκτες του ΑΡΗ να τους αποφεύγεις μετά το ματς και να μην τους προκαλείς.
Υ.Γ.6 Όταν ο κ. Μπόλονι πάει στον τέταρτο και του λέει FUCK OFF και δεν αποβάλλεται αυτό συμβαίνει γιατί ο Στυλιάρας ήταν συμμαθητής του Κωνσταντινέα στα αγγλικά ή συνέβη κάτι άλλο;
Υ.Γ. 7 Αν η βουτιά του Σαλπιγγίδη ήταν στο 69 και όχι στο 9 θα την έδινε πέναλτι ο βοηθός. Το συνηθίζουν άλλωστε οι βοηθοί στο συγκεκριμένο γήπεδο.

πηγή: gazzetta.gr

Είκοσι χιλιάδες στο γήπεδο και ούτε ένας “μπάτσος”

Ηρθαν έτσι τα πράγματα που το περασμένο Σαββατοκύριακο βρισκόμουν ανάμεσα στους 20.000 θεατές που απόλαυσαν τους αγώνες του κυπέλου μπάσκετ Ισπανίας στην Βαρκελώνη.
Είκοσι χιλιάδες στο γήπεδο και ούτε ένας “μπάτσος”
Γράφει ο Μάνος Μανουσέλης...
Το περίφημο Copa del Rey είναι η απόλυτη γιορτή της πορτοκαλί μπάλας με ατμόσφαιρα και επίπεδο που ξεπερνά το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα.
Το ταξίδι από την Αθήνα κράτησε λιγότερο από τρεις ώρες, αλλά στην πραγματικότητα μεταφερθήκαμε τουλάχιστον 20 χρόνια μπροστά από ότι συμβαίνει στην πατρίδα μας, μέσα και έξω από τα γήπεδα!
Οπαδοί οκτώ διαφορετικών ομάδων βρέθηκαν στον Παλάου Σεν Τζόρντι, ένα παντελώς αντιμπασκετικό γήπεδο, τόσο διότι είναι αχανές και εκείνοι που βρίσκονται στο πάνω διάζωμα χρειάζονται κιάλια για να δουν τι συμβαίνει στο παρκέ, ενώ την ίδια στιγμή στο ένα πέταλο δεν υπάρχουν κερκίδες…
Λεπτομέρειες… Το γήπεδο δεν εμπόδισε χιλιάδες Καταλανούς, Βάσκους, Μαδριλένους, Σεβιλιάνους, Ανδαλουσιάνους, αλλά και απλούς φίλους του μπάσκετ από κάθε γωνιά του πλανήτη να συνθέσουν ένα απίστευτο παζλ από χρώματα στην κερκίδα!
Στα δικά μου τα μάτια η εικόνα έμοιαζε με θαύμα θαυμάτων! Οπαδοί οκτώ διαφορετικών ομάδων στις κερκίδες και να μην υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός μέσα στο γήπεδο; Τόσος κόσμος να μην υπάρξει ένας κακός φίλαθλος που να πετάξει ένα μπουκάλι στο παρκέ; Να μην πέσουν δύο μπουνιές, μια ροχάλα; Μα πόσο ξενέρωτοι μπορεί να είναι όλοι αυτοί;
Το ένα ματς διαδεχόταν το άλλο, κάποιος έχανε, κάποιος κέρδιζε, αλλά η ατμόσφαιρα δεν άλλαζε. Κανένας δεν πήγαινε πίσω από τον πάγκο να βρίσει τον κόουτς των ηττημένων γιατί κοιμόταν όρθιος, κανένας δεν ορμούσε σε εκείνους που έχαναν τα σουτ, κανένας δεν σηκωνόταν να φύγει από την εξέδρα γιατί τέλειωσε το πρώτο ματς…
Οι διαιτητές ήταν μια ακόμη ευκαιρία για πολιτισμικό σοκ. Ο ένας από τους δύο προημιτελικούς ήταν ανάμεσα στην Ρεάλ και την Φουενλαμπράντα! Απλά πράγματα, έπαιζε το μεγαθήριο με τους τίποτα! Οι Μαδριλένοι δεν πήραν από τους διαιτητές ούτε μισό σφύριγμα και οι μικροί διεκδίκησαν τις όποιες πιθανότητες τους ως το τελευταίο λεπτά. Πώς να μην σκεφτείς ότι σε αντίστοιχο ματς στο ΟΑΚΑ ή, στο ΣΕΦ, οι γκρίζοι θα είχαν τελειώσει το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο και με συνοπτικές διαδικασίες…
Αντί επιλόγου: Το ταξίδι στην Βαρκελώνη το κάναμε μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Η διαδρομή από την είσοδο του γηπέδου ως τις κερκίδες κράτησε και τις δύο μέρες πάνω από 45 λεπτά! Εκατοντάδες φίλαθλοι, της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ, της Κάχα Λαμποράλ, της Μάλαγα ήθελαν να του σφίξουν το χέρι και να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του. Ο κόουτς δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν… Οι συγκρίσεις με όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας είναι μοιραίο να γίνονται… Δυστυχώς δεν μπορούμε να φορτώσουμε τις ευθύνες μας για όλα τα κακώς κείμενα στους Γερμανούς και το ΔΝΤ…
Πηγή: theinsiders.gr

Ο «βιονικός» Μίσελ!!

Ο Βραζιλιάνος δεν έχει πάρει ανάσα από το ξεκίνημα της σεζόν.
Ο «βιονικός» Μίσελ
Η ένδεια λύσεων στο αριστερό άκρο της άμυνας σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά του τον κατατάσσουν στους παίκτες που χαρακτηρίζονται ως αναγκαίοι.
Ο Μίσελ αποτελεί το μοναδικό καθαρόαιμο αριστερό μπακ του ρόστερ. Για τον λόγο αυτό, κυρίως, έχει πάρει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή των Κίτρινων. Στις 22 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα, μετρά 1940 λεπτά στο χόρτο τα περισσότερα από κάθε άλλο συμπαίκτη του.
Η συνεχόμενες παρουσίες στην ενδεκάδα, με μία εξαίρεση όταν ο Πρόμπιερζ χρησιμοποίησε τον Καζναφέρη στον αγώνα με τον Παναιτωλικό (0-0, 14η αγ.), είναι σαφές πως έχουν επηρεάσει ως ένα βαθμό και την απόδοσή του η οποία δεν είναι το ίδιο σταθερή με πέρυσι.
Δεύτερος στη σχετική λίστα έρχεται ο τερματοφύλακας του ΑΡΗ, Μάρκος Βελλίδης με 19 συμμετοχές και 1791 λεπτά υπεράσπισης των εστιών. Οι Φατί και Ουμπίντες ακολουθούν με μικρή διαφορά ο ένας από τον άλλο. Σε 20 συμμετοχές ο Γάλλος έχει συμπληρώσει 1744΄ σε αντίθεση με τον Αργεντίνο που μετρά 1737΄ σε 19.
Πηγή: allaboutaris.com

Δασκαλόπουλος και Δελφάκης στο Κύπελλο!!

Ο Γιώργος Δασκαλόπουλος θα διευθύνει την αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα και ο Γιάννης Δελφάκης τον αγώνα ΟΦΗ-Πανσερραϊκός για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος την ερχόμενη Τετάρτη, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ.
Δασκαλόπουλος και Δελφάκης στο Κύπελλο
Αναλυτικά:
ΟΦΗ-Πανσερραϊκός 16:00
Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)
Τέταρτος: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας)

Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 19:00
Διαιτητής: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Βοηθοί: Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας), Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου)
Τέταρτος: Νίκος Ανούσος (Λακωνίας)

Κι όμως οι Γερμανοί "βλέπουν" 8% ανάπτυξη στην Ελλάδα!!

Η εφημερίδα "Die Welt" αποκαλύπτει έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το οποίο είναι αποτίμηση της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Οικονομίας στην Ελλάδα.
Κι όμως οι Γερμανοί "βλέπουν" 8% ανάπτυξη στην Ελλάδα!
Το έγγραφο είναι πραγματικά μια αποκάλυψη αφού:
H Ελλάδα περιγράφεται ως χώρα η οποία μπορεί εύκολα να ανθίσει οικονομικά, καθώς, όπως σημειώνεται, οικονομολόγοι και επιχειρηματίες διαπιστώνουν σε όλους τους τομείς μεγάλη απόσταση από τις ανεπτυγμένες χώρες, άρα και μεγάλες προοπτικές για ανάπτυξη.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, εάν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στους τομείς της αγοράς εργασίας, της γραφειοκρατίας, των καρτέλ στα ελεύθερα επαγγέλματα, στους τομείς ενέργειας, μεταφορών και επικοινωνιών και στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό, θα μπορούσε η ελληνική οικονομία εντός πέντε ετών να σημειώσει ανάπτυξη 8%.
Όμως, γιατί παντού υπάρχει ένα όμως, οι γερμανοί βλέπουν και ανικανότητα και απροθυμία για μεταρρυθμίσεις.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, που αποκαλύπτει η εφημερίδα "Die Welt", η Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστική, λείπει η σχετική υποδομή, ενώ οι μεταρρυθμίσεις "δεν αποτελούν προτεραιότητα" για την Αθήνα.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Φιλιπ Ρέσλερ πριν από λίγους μήνες στην Ελλάδα, η οποία, όπως επισημαίνεται, δεν είχε τα αποτελέσματα που θα ήθελε η γερμανική πλευρά. "Η υλοποίηση από ελληνικής πλευράς παραμένει ανεπαρκής", σύμφωνα με την αξιολόγηση των συνεργατών του Γερμανού υπουργού, οι οποίοι αναφέρονται ενδεικτικά στην δημιουργία επενδυτικής τράπεζας στο πρότυπο της γερμανικής KfW, οι συζητήσεις για την οποία, όπως λένε, προχωρούν πολύ αργά.
Στο έγγραφο γίνεται λόγος για αρνητικά συμπεράσματα από την εξέλιξη της συνεργασίας, παρά το γεγονός ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας θεωρεί την ανάπτυξη εξίσου σημαντική με τις προσπάθειες για σταθεροποίηση και έδωσε την συγκατάθεσή του για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Προτείνεται λοιπόν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενταχθεί στον κατάλογο των προϋποθέσεων για το δεύτερο πακέτο στήριξης, η βελτίωση της συνεργασίας με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα.
Πηγή: NewsIt.gr

Τιμάει τη μνήμη του Ντράζεν...!!

Tη φανέλα του Ντράζεν Πέτροβιτς θα φορέσει ο Άντονι Μάροου, των Νετς, για να τον τιμήσει στο διαγωνισμό τριπόντων του All Star Game...
Τιμάει τη μνήμη του Ντράζεν...
Ο Πέτροβιτς αγωνίστηκε με τους Νετς για μια τριετία (1990-1993), οι οποίοι απέσυραν την φανέλα με τον αριθμό «3», για να τον τιμήσουν.
«Δεν θυμάμαι πολλά από τον Ντράζεν, αλλά θυμάμαι καλά πως ήταν πολύ καλός σουτέρ» σχολίασε σε δηλώσεις του ο Άντονι Μάροου...

Κρύβε λόγια...!!

"Αυταπάτη" το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης, λέει ο πρόεδρος του ινστιτούτου IFO.
Κρύβε λόγια...
«Αυταπάτη» χαρακτηρίζει το σχέδιο εξυγίανσης της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης, ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου IFO του Μονάχου Χανς-Βέρνερ Ζιν, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel».
Ο κ. Ζιν εκτιμά ότι τα χρήματα του πακέτου διάσωσης δεν πρόκειται να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά μόνο τις διεθνείς τράπεζες και τα οικονομικά ιδρύματα στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι και προτείνει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, άμεση υποτίμηση του νέου νομίσματος και χρηματοδότηση της δύσκολης περιόδου ενός ή δύο ετών που θα ακολουθήσει, μέσω των πόρων του πακέτου διάσωσης. «Μετά από μια σύντομη καταιγίδα, θα λάμψει και πάλι ο ήλιος» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ζιν.

Έχουμε αυτό ακριβώς που αξίζουμε!!

Κουραστήκατε; Εμείς όχι! Και δε θα κουραστούμε ποτέ να θυμίζουμε ότι η Ελλάδα είναι μία τριτοκοσμική χώρα, που έχει παραδώσει ακόμα και τους θησαυρούς της στη βιαιότητα και την ατιμωρησία...
Έχουμε αυτό ακριβώς που αξίζουμε!
Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι ο τελικό του Κυπέλλου στις 10 Μαρτίου θα διεξαχθεί και πάλι στο Ελληνικό, όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια. Με ελάχιστες αλλαγές, αλλά κυρίως με ελάχιστο κόσμο.
Αν και δεν έχει αποφασιστεί ακόμα επισήμως, ο προσανατολισμός είναι στην επανάληψη της πολιτικής που προβλέπει 900 οπαδούς από κάθε πλευρά και λιγοστές εκατοντάδες προσκλήσεων...
Μεγάλες στιγμές όπως αντιλαμβάνεστε, θα ζήσει (και πάλι) το ελληνικό μπάσκετ. Τη στιγμή που στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, ολοκληρώθηκαν χθες τα Φάιναλ Εϊτ του Κυπέλλου, που έχουν εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς και λαμπρή μπασκετική γιορτή, στην Ελλάδα, δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, θα μονομαχήσουν σε μία αρένα...
Με τους παίκτες να θυμίζουν μονομάχους στο Κολοσσαίο και κανά δυο χιλιάδες αιμοδιψείς κάφρους να έχουν συνεχώς το δάχτυλο κάτω... "Ξετίναξε τον αντίπαλο".
Βεβαίως, το πανό της ντροπής θα αναρτηθεί και πάλι στην κεντρική εξέδρα του Ελληνικού, σαν άλλο τείχος, ή σαν φράχτης που θα χωρίζει δύο ανθρώπινους όγκους με ζωώδη ένστικτα, ένα γήπεδο που πριν από 7 χρόνια ήταν ένα πραγματικό στολίδι, θα μοιάζει με παράγκα και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι...
Ε, όχι... Εμείς δε θα είμαστε ρε... Ενα προϊόν έχει να περηφανεύεται η Ελλάδα, το μπάσκετ, αυτές τις δύο ομάδες και όλοι το εξευτελίζουν....Αποφασίζουν να εξάγουν τη χειρότερη εικόνα του...
Τη στιγμή που στην Ισπανία έγινε ένας τελικός με 20 χιλιάδες ανθρώπους και χωρίς μισό ...μπάτσο και μάλιστα στην έδρα του ηττημένου (η Ρεάλ κατέκτησε το κύπελλο στη Βαρκελώνη), στην Ιταλία το ίδιο, στην Ελλάδα είμαστε ανίκανοι κι άχρηστοι να απομονώσουμε τα στοιχεία που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας και του αθλητισμού
Διότι είμαστε ανίκανοι κι άχρηστοι να προστατεύσουμε το βασικό αγαθό του πολίτη... Την ασφάλεια! Σε έναν αγώνα μπάσκετ. Διότι δεν μπορούν αυτοί που πρέπει και δε θέλουν όλοι οι υπόλοιποι.
Μπράβο μας και συγχαρητήρια... Να είμαστε όλοι καλά... Και εις άλλα με υγεία... Μας φτύνει όλος ο κόσμος, αλλά είμαστε τόσο κρετίνοι που δεν καταλαβαίνουμε τίποτα... Και μετά μας φταίνε όλοι οι υπόλοιποι...
Α, ρε κορόιδα!

πηγή: sportdog.gr

Από την Τούμπα στη Λέσχη!!

Το ντέρμπι της Τούμπας, τελείωσε. Το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, σ΄ ένα αποτέλεσμα που παρά τα όσα διάφορα ακούγονται, ήταν δίκαιο. Γράφει ο Π. Στεφάνου.
Από την Τούμπα στη Λέσχη
Κι αυτό διότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε την υπεροχή των κινήσεων και τα δοκάρια, ο Αρης από την άλλη πλευρά έχει στο «ενεργητικό» του δύο φάσεις οι οποίες εφόσον του δίνονταν, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα διαφοροποιούσαν η μορφή του ματς. Ξέρετε, τα δοκάρια είναι μέσα στη δομή ενός παιχνιδιού, όλα τα υπόλοιπα, όχι...
Παρ΄ όλα αυτά ο Αρης δεν θα πρέπει να μείνει περισσότερο σε αυτό το παιχνίδι. Ντέρμπι ήταν και πέρασε. Γενικά δεν πρέπει να στέκεται πολύ στο αγωνιστικό, καθώς η ομάδα επί Μασάδο, δείχνει να έχει βρει ένα καλό «μονοπάτι», μένοντας για όγδοο συνεχόμενο ματς αήττητη. Τους κιτρίνους απασχολούν ή πρέπει να τους απασχολούν, πολύ σοβαρότερα πράγματα, όπως για παράδειγμα η έκτακτη γενική συνέλευση της Λέσχης, η οποία όπως λέγεται, μπορεί να καθορίσει το μέλλον της ΠΑΕ.
Ο Αρης είναι έτοιμος, είναι ανοιχτός και πρόθυμος, αντιλαμβανόμενος τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να επιστρέψει στη λογική των επενδυτών. Θα έλεγε κανείς πως κάτι τέτοιο φαντάζει πια ως μονόδρομος, με δεδομένη την ανυπαρξία ιδίων οικονομικών πόρων. Το συγκριμένο πρόβλημα διογκώνεται καθημερινά, κάνοντας επιβεβλημένη την εγκαθίδρυση μιας τέτοιας πολιτικής, για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια. Απαντες στην ομάδα, περιμένουν ως μάνα εξ΄ ουρανού μια ενδεχόμενη συμφωνία η οποία θα φέρει στα ταμεία ζεστό χρήμα, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό που έχει δημιουργηθεί από το ξεκίνημα της σεζόν. Πρώτοι και καλύτεροι οι ποδοσφαιριστές. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ πέρασε και πλέον οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να επισκεφθούν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ελέγχοντας εάν τηρείται η συμφωνία που είχε επιτευχθεί, λίγο μετά την αποχή. Την ίδια συμφωνία περιμένουν και μια σειρά άλλοι άνθρωποι που εργάζονται στην ομάδα και δικαίως περιμένουν κάποια χρήματα για τις οικογένειές τους.
Εχοντας, λοιπόν, στο μυαλό μας όλα τα παραπάνω, δεν νομίζω πως η Λέσχη (ή όπως αλλιώς ονομαστεί μετά το πέρας της επικείμενης γενικής συνέλευσης) ,έχει πολλά περιθώρια ελιγμών. Ο επενδυτής θα διαβεί την πόρτα της ΠΑΕ, μετά βαϊων και κλάδων, αλλάζοντας τη φιλοσοφία αρκετών Αρειανών οι οποίοι ήταν κάθετα αρνητικοί σε μια τέτοια προοπτική.
Η αγωνία, όμως, δεν έχει να κάνει με το τι θα πει η Λέσχη. Το μέγα θέμα είναι τι είδους συμφωνία είναι αυτή που επεξεργάζονται οι άνθρωποι που ταξίδεψαν στο εξωτερικό. Πρόκειται, πράγματι, για επενδυτή; Πρόκειται για χορηγό; Ή μήπως πρόκειται για ένα άλλου είδους ενδιαφέρον; Και τελικά, πόσο γρήγορα μπορεί ο Αρης να περιμένει χρήματα για να τακτοποιήσει τις επείγουσες ανάγκες του; Ιδού η απορία….
Πηγή: novasports.gr

Η αγωνιστική της λογικής και του ...γέλιου!!

Η λογική λέει ότι περισσότερο αυτό το Σαββατοκύριακο θα θυμόμαστε τα συλλαλητήρια υπέρ της Ελλάδας που έγιναν σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και στην Νέα Υόρκη, παρά το αγωνιστικό διήμερο.
Η αγωνιστική της λογικής και του ...γέλιου!
Γράφει ο Μιχάλης Τσαμπάς.
Αφενός γιατί όσο ποδοσφαιρόφιλος κι αν είναι κανείς, όταν μένει άνεργος, όταν χάνει καταθέσεις και συντάξεις, όταν η χώρα φλερτάρει με την χρεωκοπία σαφώς έχει πιο σημαντικά πράγματα να τον απασχολούν από τον Μακούν, τον Σιμάο και τον Κλάους Αθανασιάδη. Αφετέρου γιατί απλά δεν έγινε κάτι ούτε το Σάββατο, ούτε την Κυριακή που να μας... πέταξε από τις θέσεις μας!
Που να ήταν... εκτός προγράμματος. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Έστω και με πολλές απουσίες οι περισσότεροι δεν νομίζω να θεωρείτε και τεράστιο... επίτευγμα το «διπλό» του Παναθηναϊκού στην Κρήτη.

Όπως επίσης πολλοί έβαλαν τα σπίτια τους και έβγαλαν... μια κουζίνα και ένα καθιστικό με την νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου. Οι δυο τους άλλωστε εδώ και μήνες ήταν ξεκάθαρο ότι θα διεκδικήσουν και φέτος τον τίτλο και όλα δείχνουν ότι εύκολα ή δύσκολα μέχρι το ντέρμπι-ξεκαθάρισμα λογαριασμών της 18ης Μαρτίου στο ΟΑΚΑ δεν θα έχουν απώλειες! Μπορεί να μην... βάζουμε τα κλάματα από το θέαμα αλλά δεν νομίζω να μας ρωτάει και κανείς ούτε στο Ρέντη, ούτε στην Παιανία!
Όταν παίζονται τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ ισχύει το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»! Βέβαια όσο πλησιάζει η ώρα για εκείνο το ματς τόσο θα ανεβαίνουν και οι τόνοι εκατέρωθεν. Χρόνια ολόκληρα αυτά τα ζούμε. Απλά παλιότερα έβγαινε και καμιά επίσημη ανακοίνωση. Εσχάτως υπάρχει αυτή η... γελοιότητα των κύκλων!
Περισσότερο με ένα... κο κο κο πολυτελείας μοιάζει φυσικά, παρά με μια «αντρίκεια θέση» των δύο ομάδων που έχουν τεράστια ιστορία και κουβαλάνε μαζί τους εκατομμύρια κόσμο! Πάντως υπάρχει χρόνος ως τον... τελικό του ΟΑΚΑ! Από κει και πέρα το Σαββατοκύριακο δεν είχε κάτι άλλο άξιο αναφοράς. Στην Τούμπα δεν είχαμε νικητή, οπότε και... φωτιές δεν άναψαν στην Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, κέρδισε στα... δοκάρια αλλά αυτά δεν δίνουν βαθμούς.
Για την φαρσοκωμωδία με ΑΕΚ-ΟΦΗ δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά! Απλά για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι σε ένα αστείο κράτος, έχουμε και αστείους φορείς. Η... κόντρα Μπιτσαξή-Λίγκας βγάζει περισσότερο γέλιο κι από αποκριάτικη μάσκα! Αν ντε και καλά θέλουμε να αναδείξουμε νικητές της αγωνιστικές μάλλον το... βραβείο μοιράζονται ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Λεβαδειακός!
«Διπλά» έκαναν και οι τρεις. Οι δύο πρώτοι μπορούν να ονειρεύονται Ευρώπη, ενώ οι Βοιωτοί από... τελειωμένοι που ήταν πριν μερικές αγωνιστικές τώρα θα είναι έκπληξη πρώτου μεγέθους αν δεν παραμείνουν στην Σούπερ Λίγκα! Το καλό είναι ότι και πάλι θα... διανύσουμε ευρωπαϊκή εβδομάδα οπότε θα ξεφύγουμε και πάλι από την μετριότητα της Ελλάδας.

πηγή: gazzetta.gr