Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

«Δεν άντεξα τις ατιμωτικές ήττες από τα… χωριά»

Ο Κωνσταντίνος Πανάκας, πρώην μέλος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μίλησε στον «Sport 103 fm» και αναφερόμενος στην παραίτηση του σχολίασε πως "δεν άντεξα τις ατιμωτικές ήττες του ΠΑΟΚ στα χωριά"!
«Δεν άντεξα τις ατιμωτικές ήττες από τα… χωριά»
«δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας. Σκέφτομαι σαν οπαδός. Δεν μπορώ να τα δω με την ψυχρή λογική. Τα βλέπω τα πράγματα με τα μάτια του οπαδού. Δεν άντεξα τις ατιμωτικές ήττες του ΠΑΟΚ στα χωριά».

Στη συνέχεια των δηλώσεών του υπογράμμισε ότι «η ομάδα πρέπει να έχει την ιδεολογία, την κουλτούρα, τον ψυχισμό του ΠΑΟΚ. Να παλεύει όλα τα παιχνίδια. Σίγουρα σαν διοίκηση και σαν Πανάκας έχω ευθύνη για το αποτέλεσμα. Γι αυτό θέλησα να αντικατασταθώ από κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ που θα μπορεί να προσφέρει παραπάνω από μένα. Δεν υπάρχει κανένας έρωτας με την καρέκλα. Πάλι θα κοιτάξω όπως θα φέρουμε ανθρώπους με τον μικρό τους οβολό κοντά στον ΠΑΟΚ».
Για τα λάθη που έγιναν, υπογράμμισε: «Εγιναν πολλά και μεγάλα λάθη σε όλα τα επίπεδα. Την αυτοκριτική θα την κάνουμε στο τέλος της χρονιάς, δεν είναι τώρα η ώρα, αφού η ομάδα έχει αγώνες. Κριτικάρω το δικό μου έργο και όταν κατάλαβα ότι δεν μπορώ να αλλάξω κάποια πράγματα αποφάσισα να φύγω. Δεν επιτρέπεται ο παράγοντας να είναι δεμένος σε μια καρέκλα.
Με ψυχρό μυαλό ίσως να έπρεπε να μείνω. Αν όμως ήσασταν εσείς στη Δράμα ή στη Ρόδο που μας περίμεναν να μας υποδεχτούν οι οπαδοί μας, αν ήσασταν στο Ρέθυμνο που μας περίμενε ο σύνδεσμός μας, ίσως να μη λέγατε ότι έπρεπε να μείνω δυο μήνες ακόμα.
»Ο ΠΑΟΚ από τη μια κάνει εξυγίανση, από την άλλη προσπαθεί να πολεμάει. Οταν η ομάδα δεν πολεμάει δεν εκφράζει τη κουλτούρα μου ως ΠΑΟΚτσή να ταπεινώνεται από παίκτες που δεν τους ξέρω καν σε όλα τα χωριά. Η διοίκηση δεν μπόρεσε να είναι συνεπής απέναντι στους παίκτες. Και οι παίκτες έχουν δίκιο, γιατί λένε πλήρωσέ με ως διοίκηση. Δε δέχομαι οι άλλες ομάδες να μου κάνουν φερ πλέι. Εγώ ως Πανάκας νιώθω ταπεινωμένος.
»Η εξυγίανση δεν πουλάει. Το ήξερα. Δεν περίμενα την ομάδα να είναι τόσο μακριά από το τι πρεσβεύω εγώ. Δεν ξέρω αν μετάνιωσα που μπήκα στη διοίκηση. Με καλύτερους Αμερικάνους δε θα ήταν έτσι η ομάδα. Εχουμε τους χειρότερους Αμερικάνους. Οι άλλες ομάδες με μικρότερο μπάτζετ έχουν καλύτερους Αμερικάνους από μας».
Για το αν έθεσε ζήτημα αντικατάστασης του προπονητή, απάντησε καταφατικά και συμπλήρωσε: «Πρέπει να τελειώσει η προσωπολατρεία. Ο Μαρκόπουλος είναι πολύ καλός προπονητής, αλλά έχει κάνει μια κακή χρονιά. Είναι πολύ κύριος.
Δεν αφήνω καμία αιχμή για τον Σταυρόπουλο. Κλαίγαμε μαζί μετά από τις ήττες. Θα συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα. Δε χρειάζεται να πω τι έχω κάνει για τον ΠΑΟΚ. Δε χρειάζεται να είσαι μέλος της διοίκησης για να βοηθάς τον ΠΑΟΚ. Εχουμε ένα ματς με τον Άρη στις 14 Μαρτίου. Ας ανταποκριθεί έστω σε αυτό το ματς η ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: