Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

"Mπορεί και ψηλότερα ο Άρης"

Ο Σάκης Τσιώλης σε δηλώσεις του στο "Αθλητικό Metropolis" σχολίασε το χθεσινό ντέρμπι και την απόδοση των Κίτρινων, για τους οποίους δεν έκρυψε την πίστη του όχι απλά να βρεθούν στα πλέι οφ αλλά και σε ψηλότερες θέσεις.
"Mπορεί και ψηλότερα ο Άρης"
Αρχικά για τη πορεία και το μέλλον του Αστέρα Τρίπολης στη Superleague: «Πρέπει κάθε φορά που κατορθώνεις τον πρώτο στόχο να βάζεις τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Όπως ήρθαν τα πράγματα πρέπει να διεκδικήσουμε μία θέση στα πλέι οφ όσο και αν φαίνεται ακατόρθωτο για τον Αστέρα Τρίπολης αυτό, οι αριθμοί άλλα λένε. Στα παιχνίδια του β΄ γύρου έχουμε 6 νίκες και 1 ισοπαλία. Από τα υπόλοιπα 8 παιχνίδια έχουμε τα 5 στην Τρίπολη και μπορούμε να ελπίζουμε».
Για το ντέρμπι στην Τούμπα σχολίασε: «Ήταν ένα παιχνίδια με υψηλή απόδοση. Όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα παρακολούθησε ένα μεγάλο ντέρμπι. Το απόλυτο της Βόρειας Ελλάδας και μακάρι σε λίγες μέρες κάτι αντίστοιχο να συμβεί και με αυτό της Αθήνας».
Σχετικά με τον προσανατολισμό των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο: «Δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ ήθελε ένα γρήγορο γκολ για να κάνει διαχείριση δυνάμεων και σκορ ενώ ο ΑΡΗΣ από την άλλη έχει μεν παίκτες με τους οποίους θα μπορούσε να βγει στην κόντρα επίθεση και να γίνει απειλητικός.
Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε καλές στιγμές και έφτασε σε προφανή θέση για γκολ και μπορούσε να προηγηθεί. Στο 2ο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ έφερε το παιχνίδι στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Καστίγιο όμως που είναι ένας ποιοτικός παίκτης απουσίασε από το μισάωρο που θα μπορούσε να κάνει ο ΑΡΗΣ κάτι παραπάνω».
Για την αγωνιστική φιλοσοφία του ΑΡΗ: «Εγώ ήμουν σε μία κατάσταση που κάναμε μία παρατεταμένη προετοιμασία, πήραμε κάποιους παίκτες αργότερα, είχε και διακοπή το πρωτάθλημα και για 3-4 μήνες οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους. Πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει και παίκτες κλειδιά αποδίδουν. Αυτοί άλλωστε ήταν και οι κεντρικοί πρωταγωνιστές. Και ο Σανκαρέ ήταν σταθερός και ο Ακόστα και οι υπόλοιποι… και τα πήγαν πάρα πολύ καλά».
Για τις λύσεις των ομάδων: «Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον Ίβιτς ή κάποιον άλλο παίκτη στο 1ο ημίχρονο που είχε την υπεροχή. Εκεί θα μπορούσε να έπαιζε ο Παπάζογλου αφού ήταν κοντά στην αντίπαλη περιοχή και με ένα ποιο βαρύ κορμί να έπαιζε σημαντικό ρόλο στην επίθεση. Ή αντίστοιχα στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να το κάνει ο Γιαννιώτας για τον ΑΡΗ.
Μετά το 60΄ ο ΑΡΗΣ χρειαζόταν τον καλό Καστίγιο και ίσως εκεί ήταν το κλειδί του παιχνιδιού.
Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει ο ΑΡΗΣ την δομή του. Δύσκολα ο ΑΡΗΣ θα βγει έξω από αυτό το σχήμα και τους παίκτες».
Για τις συνθήκες αποχώρησής του σε σχέση με την τωρινή ανάκαμψη και την μάχη των πλέι οφ: «Όταν είχα φύγει από τον ΑΡΗ, ήταν μικρή η διαφορά με τα πλέι οφ. ήταν 6η αγωνιστική όταν έφυγα. Δεν είναι μόνο η 5η θέση αλλά για τον ΑΡΗ υπάρχουν πιθανότητες να περάσει και σε πιο ψηλές θέσεις. Αλλά και η Τρίπολη και ο ΟΦΗ και ο Ατρόμητος, μέσω του κυπέλλου, μπορεί να διεκδικήσει μία θέση. Πάντως θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: