Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Παιχνίδια της τύχης!!

Όσο τύχη είχε ο ΠΑΟΚ στο Ούντινε, άλλη τόση και μεγαλύτερη ατυχία είχε με τον Άρη. Η τύχη έπαιξε τα δικά της παιχνίδια, αλλά όπως έλεγε και ο μεγάλος Ισπανός λογοτέχνης Μιγκέλ Θερβάντες «η τύχη μπορεί να σου επιφυλάσσει μια καλύτερη τύχη. Γράφει ο Σάκης Γκίνας.
Παιχνίδια της τύχης
Όσοι χάνουν το σήμερα, κερδίζουν το αύριο». Και το αύριο είναι καθοριστικό και ονομάζεται Ουντινέζε.
Ο ΠΑΟΚ με παίκτες στα όρια της εξάντλησης από την υπερπροσπάθεια στην Ιταλία, είχε δυο δοκάρια και τρεις επιπλέον κλασικές ευκαιρίες για γκολ με τον Αθανασιάδη. Θα ήταν τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας όποιος ζητούσε περισσότερα από την ομάδα του Μπόλονι.
Απλά η μπάλα ήταν… τσακωμένη με τα δίχτυα. Εάν σημάδευαν ξανά με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση τα δοκάρια ο Κλάους και ο Γεωργιάδης πολύ δύσκολα θα τα πετύχαιναν μπροστά σε μια εστία με 7,32 μέτρα μήκος και 2,44 μέτρα ύψος.
Δεν είναι ομάδα με ρομπότ
Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε και η κούραση στους παίκτες από το ασταμάτητο τρέξιμο στο Ούντινε. Τους εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους και ήταν ολοφάνερο πως δεν είχαν κουράγιο για το παραμικρό όσο περνούσε η ώρα. Οι ίδιοι έπαιξαν και στην Ιταλία, πλην του Γιάννου και του Λίνο, που μπήκε αλλαγή στο ευρωπαϊκό ματς. Η ομάδα του Μπόλονι δεν αποτελείται από ρομπότ. Οι ευρωπαϊκές ομάδες που κάνουν ανταγωνιστική πορεία, εντός και εκτός συνόρων, διαθέτουν σχεδόν δυο ισάξιες 11άδες. Ο ΠΑΟΚ με το ζόρι συμπληρώνει μια, ειδικά χωρίς τους Φωτάκη, Ίβιτς και Ετό.
Η τοποθέτηση του Γιάννου σε ρόλο οργανωτή δεν απέδωσε καθόλου, αφού ο νεαρός εμφανώς δεν ήξερε την θέση. Ο Μπαλάφας ή ο Τσουκαλάς αποτελούσαν πιο ορθολογικές λύσεις για την αντικατάσταση του Φωτάκη. Ο Μπόλονι με την επιλογή του Γιάννου προσέδωσε μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα του Άρη, έκλεισε τον αντίπαλο πίσω, αλλά έχασε έναν παίκτη από την μεσαία γραμμή, κι αυτό αποδείχτηκε πρόβλημα, όσο και εάν αναπλήρωσαν ως ένα σημείο το κενό ο Λαζάρ και ο Γκαρσία.
Ο σπουδαίος Λαζάρ
Ο Ρουμάνος μέσος ήταν και πάλι σπουδαίος στην μεσαία γραμμή. Με λίγο τύχη θα έκανε κι αυτό που του ζητάει επίμονα ο Μπόλονι. Θα έβαζε και γκολ, δηλαδή, μετά από τις δυο εξαιρετικές ατομικές του προσπάθειες, αλλά το τελικό σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό. Δίπλα του ο Γκαρσία, μετά από μια σημαντική περίοδο ντεφορμαρίσματος, έδειξε σημάδια ανάκαμψης στην απόδοσή του.
Η ρέντα του Κλάους μετατράπηκε σε γκαντεμιά και με δική του ευθύνη, εννοείται, αφού σε τέσσερις φάσεις έχασε εύκολα γκολ. Ο Γεωργιάδης είχε πρόβλημα συνεννόησης με τον Λίνο και προσωπικής αυτοσυγκέντρωσης, γεγονός που αποδείχτηκε με στόμφο όταν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από πολύ κοντά. Ο Τσιρίλο με τον Μαλεζά άλλαξαν ρόλους χθες. Ο συνήθως επιπόλαιος Ιταλός ήταν το υπόδειγμα υπευθυνότητας και αποφασιστικότητας στην άμυνα.
Το παράδειγμα Σαλπιγγίδη
Ο Σαλπιγγίδης στοιχειοθέτησε ένα πειστικό παράδειγμα ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στα πρόθυρα της υπερκόπωσης από τα συνεχή παιχνίδια και την μεγάλη καταπόνηση. Στο πρώτο 20λπετο έβγαλε δυο σέντρες - μισό γκολ στον Αθανασιάδη, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο φυσιολογικά παρέδωσε το πνεύμα του. Και οι… μπαταρίες ντούρασελ κάποια στιγμή τελειώνουν.
Στα πολύ θετικά στοιχεία του αγώνα για τον ΠΑΟΚ συγκαταλέγεται η αξιοσημείωτη και πρωτόγνωρη εικόνα σε ντέρμπι με τον Άρη της μη ρίψης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μπουκαλιών και αντικειμένων όταν εκτελούσαν κόρνερ ή πλάγιο άουτ οι φιλοξενούμενοι ακόμα και προς την εστία της Θύρα 4. Η συζήτηση του νέου προέδρου Ζήση Βρύζα με τους συνδεσμίτες είχε απτά αποτελέσματα, σε απρόσμενα μάλιστα καλό βαθμό. Αυτή η εικόνα είναι αυτονόητη για μια μεγάλη ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ.
Η ενεργοποίηση ψυχικών αποθεμάτων
Συμπερασματικά, ο δικέφαλος ήταν εμφανώς καλύτερος σε όλους τους τομείς και άξιζε την νίκη. Έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι μια ομάδα συνοχής και μεθοδικότητας, για όσο χρονικό διάστημα άντεχαν τα πόδια των παικτών του. Η ενεργοποίηση και των τελευταίων ψυχικών τους αποθεμάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση της μεγάλης ρεβάνς της Πέμπτης απέναντι στην εξαιρετική ομάδα που λέγεται Ουντινέζε.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: