Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κυνήγι μέχρι τέλους!!

Κυνήγι μέχρι τέλους
Ο Αρης δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε φυσικά ο τελευταίος σύλλογος που αντιμετωπίζει προβλήματα. Η διαφορά του με τις περισσότερες από τις ομάδες που βρίσκονται σε παρόμοια μοίρα είναι ότι έμαθε να ζει με αυτά. Έτσι, λοιπόν, δείχνοντας υπομονή και δουλεύοντας με τις δυνάμεις του είδε -έστω και αργά- αποτελέσματα (αήττητο επτά αγώνων).

Ωστόσο παρά τις όποιες προσπάθειες γίνονται από τον Μασάδο και τους ποδοσφαιριστές του, δεδομένου του εδάφους που έχει χαθεί μοιάζει… ανέφικτο να επιτευχθεί ο στόχος της συμμετοχής στα πλέι οφ και η επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Δεν είναι τόσο η διαφορά των τεσσάρων πόντων που χωρίζει τους «κίτρινους» από την πρώτη πεντάδα, όσο το εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα που τους περιμένει στις οκτώ εναπομείνασες αγωνιστικές.

Βέβαια υπάρχει κι η αντίθεση άποψη. Οι υποστηρικτές της την υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία. «Και πέρσι τα ίδιο πίστευαν όλοι, όμως στο τέλος κάναμε πέντε σερί νίκες. Στο τσακ μείναμε έξω. Αν δεν ήταν κι ο Ολυμπιακός Βόλου…». Το sport-fm.gr τα βάζει κάτω.

Στα συν ότι τα περισσότερα παιχνίδια (5) είναι στην έδρα του. Για να τα καταφέρει πρέπει οπωσδήποτε να εκμεταλλευτεί τη δύναμη του «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ΑΕΚ δεν τρομάζει, αλλά δεν παύει να είναι ΑΕΚ. Ο ΟΦΗ είναι ιδιαίτερα μαχητικός και αντίζηλός του για μια προνομιούχο θέση. Ο Πανιώνιος έστω και αποδυναμωμένος βρίσκει λύσεις στο υπάρχον ρόστερ. Ο Αστέρας Τρίπολης διανύει μια αξιοσημείωτη πορεία με τον Τσιώλη στον πάγκο του. Και τέλος η Κέρκυρα με τον Γκράθια αποτελεί πλέον υπολογίσιμο αντίπαλο κυνηγώντας την παραμονή.

Τα δύσκολα είναι μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μάχονται για τον τίτλο και δύσκολα θα επιτρέψουν στους προσεχείς αντιπάλους τους να τους «υποχρεώσουν» σε απώλεια βαθμών. Οσο για τον Παναιτωλικό από εκεί που ήταν «καβάλα στ’ άλογο», κινδυνεύει μέχρι και με υποβιβασμό. Επομένως μόνο εύκολη δεν μοιάζει η «απόδραση» από το Αγρίνιο.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

23η: Αρης-ΑΕΚ
24η: Ολυμπιακός-Αρης
25η: Αρης-ΟΦΗ
26η: Αρης-Πανιώνιος
27η: Παναθηναϊκός-Αρης
28η: Αρης-Αστέρας Τρίπολης
29η: Παναιτωλικός-Αρης
30ή: Αρης-Κέρκυρα

Η βαθμολογία:

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 54
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 52
3. ΠΑΟΚ 39
4. ΑΕΚ 37
5. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 34
6. ΟΦΗ 32
7. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31
8. ΑΡΗΣ 30
9. SΚODA ΞΑΝΘΗ 29
10. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 23
11. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 23
12. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 22
13. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 18
14. ΚΕΡΚΥΡΑ 18
15. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 18
16. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 12

Δεν υπάρχουν σχόλια: