Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

"Ποιος Εργοτέλης; ομάδα παλαίμαχων..."

O Νίκος Αλέφαντος μιλάει για τον Χαριστέα, το ματς του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη, το ματς με τον Πανιώνιο και τη ρεβάνς με την Ρούμπιν.
"Ποιος Εργοτέλης; ομάδα παλαίμαχων..."
Με τίμησε η ΠΕΦΟ και τους ευχαριστώ. Έκπληξη ήταν το ότι το βραβείο κλήθηκε να μου το απονείμει ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού και επιτυχημένος, Σταύρος Νταϊφάς!
Με ρωτάει ο Σινάνογλου για τα γεγονότα με τον Χαριστέα στον Παναιτωλικό. Έχω αναφερθεί στον συγκεκριμένο παίκτη από τότε που ήταν στις δόξες του. Του τα είχα πει και τα ίσα μπροστά του. Την επιτυχία του Ρεχάγκελ καρπώθηκε. Κρίμα για τον Παναιτωλικό, μία ομάδα με πύρινο κόσμο και πρόεδρο με λεφτά, για το κάζο που έχει πάθει. Ο Χαριστέας έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο αλλά δεν έχει προσφέρει. Και φυσικά δεν φταίει μόνο ο Χαριστέας. Ο Παναιτωλικός τη μια με τον Τεννέ, την άλλη με τον Λεμονή, με το κουστούμι στον πάγκο, έχει μια ομάδα άνευρη, παίκτες αργοί, πασούλα στην πασούλα, παίζουν σαν δημόσιοι υπάλληλοι!
Έφευγαν μέσα στο Αγρίνιο από τη σέντρα ο Σουμπίνιο με τον Ναπολεόνι και 3 παίκτες του Παναιτωλικού κυνηγούσαν τον Ιταλό μα δεν τον έφταναν. Αργοί οι παίκτες του Παναιτωλικού, μία ομάδα με κατοχή μπάλας και πασούλες, πάρε τα γκολ στις κόντρες από τον Λεβαδειακό, πάρε το διπλό. Κι έχουν κουμάντο εκεί πέρα έναν παλιό αστυνομικό, τον Μπελεβώνη, που τους έφερε μεταγραφές πατάτες. • Ο Σουμπίνιο γυμνάστηκε καλά με τον Αναστόπουλο στον ΟΦΗ, έπαιξε καλά στον α’ γύρο και ανέβηκε ακόμα περισσότερο στη Λιβαδειά, κάνει εκπληκτικό πρωτάθλημα.
Και οι άλλοι 2 δανεικοί του Ολυμπιακού πήγαν καλά, γκολ ο Τάτος, γκολ και ο Μήτρογλου στο διπλό που έκανε ο Ατρόμητος στα Γιάννενα. Θα πω όμως κάτι στον Μήτρογλου και αν θέλει  να με ακούσει: Κλείσε τα αυτιά σου στους χειροκροτητές και πάρε έναν πρωταθλητή προπονητή στο στίβο να σε γυμνάσει. Πήγαινε βρες τον Βεντίκο στον Ολυμπιακό. Αν θες να γίνεις στράικερ ολκής πρέπει να κατεβάσεις τους χρόνους σου. Να σε γυμνάσει ειδικός σε  30άρια, 40άρια, 50άρια, 60άρια, να σπριντάρεις χωρίς μπάλα, στον κενό χώρο. Έτσι θα ανέβεις πολύ. Να μην είσαι στατικός πρέπει. Κοίτα τον Τζιμπούρ.
• Εκεί στη βράβευση της ΠΕΦΟ ήταν κάτι παιδάκια από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Ένα πράγμα τους είπα: Ταχύτητα. Εκεί ρίξτε όλο το βάρος στη δουλειά σας.
• Είδα για παράδειγμα το ΠΑΟΚ- Άρης. Είχε ατυχίες ο Άρης, χτύπησε ο Καστίγιο και πέταξε σέντερ φορ έξυπνα ο προπονητής του Άρη τον νεαρό Γιαννιώτα. Ας μην είναι η θέση του αυτή. Είναι όμως ταχύτατος. Τους έβγαλε τα σωθικά των σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ, του Τσιρίλο και του Μαλεζά. Και δεν έπαιξε πολύ γιατί κι αυτός τραυματίστηκε.
Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να το πάρει το παιχνίδι, είχε ευκαιρίες, αλλά και ο Άρης στάθηκε καλά, το χτύπησε το ματς. Υπέφερε ο ΠΑΟΚ και σκεφτόντουσαν «ας λήξει και ισοπαλία, μην πάθουμε κανένα χουνέρι εδώ μέσα από τον αιώνιο αντίπαλο». Έχει τεχνίτες παίκτες ο Άρης. Έπρεπε να φάει κόκκινη ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, ο Κρέσιτς.
• Είναι δύσκολος στο γκολ ο ΠΑΟΚ, δεν σκοράρει ο Σαλπιγγίδης, δεν σκοράρει ο Γεωργιάδης, περιμένουν όλοι απ’ τον Αθανασιάδη. Αυτός όμως έχει την αδυναμία ότι δεν ντριμπλάρει. Αν ήταν ο Μιραλάς ή ο Τζιμπούρ στα γκολ που έχασε, θα έμπαιναν με τη μπάλα μέσα στα δίχτυα. Πρέπει να μάθει να ντριμπλάρει ο Αθανασιάδης, δεν γίνεται να τη βγάζει έτσι.
Για τον Ολυμπιακό ήταν εύκολο το ματσάκι. Όπως και για τον Παναθηναϊκό που βρήκε απέναντί του την πιο αργή ομάδα στο πρωτάθλημα μαζί με τον Παναιτωλικό, τον Εργοτέλη. Ο Ανύπαρκτος, με κεφαλαίο Α, ο Εργοτέλης, μου θυμίζει ομάδα παλαιμάχων.
Ο Μακούν ήταν καλός, αλλά εντάξει, με τον Πανιώνιο έπαιζες. Δεν μου γεμίζει ιδιαίτερα το μάτι, δεν μου αρκεί για το κέντρο του Ολυμπιακού να παίζει ο παίκτης με τη μία τη μπάλα,δεν κάνει τη διαφορά, εγώ θέλω παίκτη- κλάση εκεί να μου βγάζει αριθμητική υπεροχή. 
• Ο Μαρκάνο πάει καλά τον τελευταίο καιρό.  Ο Τοροσίδης έκανε ωραίο παιχνίδι στο α’ ημίχρονο. Ο Μέγερι έχει μεγάλη πρόοδο. Σε 1-2 φάσεις θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός τον τερματοφύλακά του και σε αυτές τις φάσεις καθαρίζει ο Μέγερι. Μπράβο το παλικάρι, έχει βελτιωθεί.  Είναι έξυπνος, είναι και γρήγορος.
• Ο Καζίμ, Αλέφαντο να ακούτε… Όταν τον πρωτοείδα από κοντά στο Καραϊσκάκη, είπα ότι είναι αγύμναστος και ότι έκανε δήθεν πώς έφτιαχνε τις κάλτσες, αλλά έπαιρνε ανάσες. Το ξαναλέω τώρα που τον ξαναείδα. Αγύμναστος. Ενώ έχει προσόντα.
Περιμένω τον Ολυμπιακό να μπει πολύ δυνατά με την Ρούμπιν, περιμένω έναν πύρινο Ολυμπιακό, γρήγορο, να ξεσηκώσει τον κόσμο. Αν ο Ολυμπιακός μπει μπλαζέ, θα πάθει πλάκες. Αν ο Ολυμπιακός μπει δυνατά, δεν θα έχει πρόβλημα. Πιστεύω ότι και οι 3 ρώσικες ομάδες είναι με το ένα πόδι στον κουβά! Πιστεύω ότι η Ρεάλ θα αποκλείσει σαν αβγό την ΤΣΣΚΑ και ότι η Μπενφίκα θα αποκλείσει την Ζενίτ. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός με την Ρούμπιν.
Με τον Βενγκέρ τα βλέπετε. Εγώ παίρνω θέσεις, δεν κάνω διπλωματίες. «Κιλότα» έχω πει από  πολύ καιρό. Έχει ξεσκιστεί η Άρσεναλ. Κατοχή μπάλας και πασούλες, πάρε αποκλεισμό από το Κύπελλο στην Αγγλία, πάρε μια μετριότητα στο πρωτάθλημα, πάρε και 4 γκολ από τη Μίλαν στην Ευρώπη. Το πιο μοντέρνο ποδόσφαιρο αυτήν την εποχή στην Ευρώπη το παίζουν 3 ομάδες. Η Μίλαν, η Ρεάλ του Μουρίνιο και η Μάντσεστερ όταν είναι σε μέρα.
• Η Μίλαν έκλεινε τους διαδρόμους εξαιρετικά και έφευγε κατευθείαν με γρήγορες και κάθετες. Πάμε, φύγαμε. Πάμε, φύγαμε. Κατοχή μπάλας ο Βενγκέρ και πάσα στην πάσα, πάρε 4 γκολ. Σαν πολυβόλο φεύγανε και οι της Μάντσεστερ απέναντι στον Άγιαξ. Και βέβαια, η Ρεάλ του Μουρίνιο, αυτοί και αν φεύγουν σαν πολυβόλο, τους έχει διαλύσει η Ρεάλ, σε κάθε ματς 4 γκολ βάζει. Βρήκανε τον αντίπαλο ανοικτό, δεν προλαβαίνεις ούτε να σηκωθείς να πιεις ένα ποτήρι νερό, την έχασες τη φάση!

πηγή: katimagiko.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: