Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Του Κυπέλλου… το κάγκελο!!

Είπαμε ότι είναι «ο θεσμός των εκπλήξεων», αλλά αυτό που έγινε στην Αγγλία ήταν ανεπανάληπτο. Τσέλσι, Μαν. Σίτι, Τότεναμ και Σαουθάμπτον υπέστησαν ΟΛΕΣ ταπεινωτικές ήττες και αποχαιρέτησαν το θεσμό.

Του Κυπέλλου… το κάγκελο!
Την Παρασκευή που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κολλούσε στο Κέμπριτζ οι υπόλοιποι «μεγάλοι» της Premier League πιθανότατα γελούσαν.

Πού να ήξεραν τι περίμενε τις ίδιες στο Κύπελλο!

Τόσο οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, όσο και οι Τότεναμ και Σαουθάμπτον έπαθαν τεράστιες νίλες στις έδρες τους και αποχαιρέτησαν πρόωρα τη διοργάνωση. Αυξάνεται, δε, ο βαθμός του… κάζου, αν σκεφτεί κανείς ότι οι δυο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος αποκλείστηκαν από ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών, ενώ τα «σπιρούνια» βρήκαν τον μπελά τους απ’ την ουραγό Λέστερ.

Πιο συγκεκριμένα, η Τσέλσι προηγήθηκε 2-0 της Μπράντφορντ και πίστεψε ότι τελείωσε το παιχνίδι. Δεν μπορούσε να φανταστεί όμως πόσο θα τιμωρούνταν γι’ αυτό, με τους φιλοξενούμενους (που αγωνίζονται στη League One) αρχικά να ισοφαρίζουν και στο τελευταίο δεκάλεπτο να ολοκληρώνουν το εγκεφαλικό γράφοντας το εκκωφαντικό 4-2.

Αντίθετα, η Σίτι είχε συμφιλιωθεί νωρίτερα με την ιδέα του αποκλεισμού απέναντι στη Μίντλεσμπρο. Διότι η εκ των πρωτοπόρων της Championship προηγήθηκε νωρίς στο β’ ημίχρονο και αφότου άντεξε στην πίεση, πάγωσε οριστικά το «Etihad» σημειώνοντας στις καθυστερήσεις το 2-0.

Ακόμα μεγαλύτερη όμως ήταν η ψυχρολουσία για την Τότεναμ! Γιατί η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο προηγήθηκε της Λέστερ και αισθανόταν άνετη ως το 83’. Τότε όμως ο Ουγιόα απάντησε και πριν καταλάβουν καλά-καλά τα «σπιρούνια» τι συνέβη, ο Σλαπ τους… χαστούκισε και τους έστειλε εκτός της διοργάνωσης (1-2).

Όσο για τη Σαουθάμπτον, κατέκτησε επίσης δικαιωματικά τη θέση της στον καναπέ απ’ όπου θα παρακολουθήσει τη συνέχεια του Κυπέλλου. Και πώς να μην είναι έτσι, απ’ τη στιγμή που πήρε δυο φορές προβάδισμα στο σπίτι της επί της Κρίσταλ Πάλας, αλλά όχι απλά το έχασε -αλλά είδε τον εξαιρετικό Σαμάκ να της κλέβει απ’ το ημίχρονο κιόλας την πρόκριση (2-3).


Το πρόγραμμα του 4ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας

Παρασκευή, 23/1

Κέμπριτζ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Σάββατο, 24/1

Μπλάκμπερν-Σουόνσι 3-1
(23’ Τέιλορ, 78’ Γκεστέντε, 89’ Κόνγουεϊ - 21’ Σίγκουρντσον)

Μπέρμιγχαμ-Γουέστ Μπρομ 1-2
(45’+1’ Γκράουντς - 25’, 35’ Ανιτσέμπε)

Κάρντιφ-Ρέντινγκ 1-2
(26’ Τζόουνς - 64’ Νόργουντ, 88’ Ρόμπσον-Κανού)

Τσέλσι-Μπράντφορντ 2-4
(21’ Κέιχιλ, 38’ Ραμίρες - 41’ Στεντ, 75’ Μοράις, 82’ Χάλιντεϊ, 90’+4’ Γιτς)

Ντέρμπι-Τσέστερφιλντ 2-0
(20’ Μπεντ, 82’ Χιουζ)

Μάντσεστερ Σίτι-Μίντλεσμπρο 0-2
(53’ Μπάμφορντ, 90’+3’ Γκαρθία)

Πρέστον-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1
(19’ Γκάλαχερ - 68’ Ντε Τζιρόλαμο)

Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 2-3
(9’ Πελέ, 16’ αυτ. Ντάνιελ - 11’, 39’ Σαμάκ, 21’ Σανόγκο)

Σάντερλαντ-Φούλαμ 0-0

Τότεναμ-Λέστερ 1-2
(19’ πεν. Τάουνσεντ - 83’ Ουγιόα, 90’+2’ Σλαπ)

Λίβερπουλ-Μπόλτον (19:30)

Κυριακή, 25/1

Μπρίστολ Σίτι-Γουέστ Χαμ (16:00)
Άστον Βίλα-Μπόρνμουθ (17:00)
Μπράιτον-Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα, 26/1

Ρότσντεϊλ-Στόουκ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τους το… ‘κοψε η Ρεάλ!! (video)

Πάνω που Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο πήγαν να χαμογελάσουν, η Ρεάλ τις… πάγωσε! Με τον Μπέιλ να σκοράρει στο 89’, η κακή βασίλισσα νίκησε 2-1 την Κόρδοβα. Αποβλήθηκε ο Κριστιάνο για αντιαθλητικό χτύπημα.

Τους το… ‘κοψε η Ρεάλ! (video)
Δεν αφήνει την κορυφή, όσο κακή εμφάνιση κι αν κάνει, όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίσει!

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε δια πυρός και σιδήρου απ’ την έδρα της Κόρδοβα, επικρατώντας 2-1 χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Μπέιλ στο 89’, με τον Αντσελότι να προβληματίζεται απ’ την εικόνα της ομάδας του, αλλά να την βλέπει -για την ώρα- στο +4 από Μπάρτσα και +7 από Ατλέτικο.

Μόλις στο 3’ ο Χιλάς έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους απ’ την άσπρη βούλα (που υποδείχθηκε σωστά για χέρι στον Ράμος). Πολλοί θα πίστεψαν πως οι Μαδριλένοι θα συνέλθουν, αλλά επ’ ουδενί δεν συνέβη αυτό με τους νεοφώτιστους να είναι καλύτεροι και να ‘χουν καλές στιγμές (κυρίως με τον Μπεμπέ) για να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Οι πρωταθλητές Ευρώπης βελτιώθηκαν -επιτέλους- και στο 27’ ο Μπενζεμά έφερε το παιχνίδι στα ίσα, επαναφέροντας το χαμόγελο στους «μερένχες».

Η Ρεάλ προσπάθησε για την ανατροπή, αλλά την ίδια ώρα η Κόρδοβα ήταν αυτή που είχε δοκάρι και συνάμα την μεγάλη ευκαιρία να ανακτήσει εκ νέου το προβάδισμα. Τα λεπτά περνούσαν, η κλεψύδρα άδειαζε και η μόνη πραγματικά καλή στιγμή ήταν ένα σουτ του Μπενζεμά που εξουδετερώθηκε. Η κακή εμφάνιση των φιλοξενούμενων αποτυπώθηκε στα νεύρα του Κριστιάνο. Ο Πορτογάλος έριξε κάτι σαν… μπουνιά στον αντίπαλό του, αλλά δεν τιμωρήθηκε (ενδεχομένως να μην το είδε ο διαιτητής), αλλά στο 82’ έκανε κάτι παρόμοιο -με το πόδι- κι αυτή τη φορά είδε δικαιολογημένα την άγουσα για τα αποδυτήρια, εμφανώς απογοητευμένος.

Πάντως, έστω και με δέκα, η Ρεάλ είναι… Ρεάλ. Κι όταν ο Μπέιλ έστησε την μπάλα να εκτελέσει το φάουλ, ο Καρτάμπια ύψωσε το χέρι και «χάρισε» πέναλτι (σωστά δόθηκε) στην ομάδα του Αντσελότι, με τον Ουαλό στο 89’ να μην χάνει την ευκαιρία και να δίνει τη νίκη, σε ένα ματς που γρήγορα θα θέλουν να ξεχάσουν οι Μαδριλένοι.








Σάββατο 24/01

Κόρδοβα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(3' πεν. Χιλάς - 27' Μπενζεμά, 89' πεν. Μπέιλ)

Έλτσε-Μπαρτσελόνα (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ράγιο Βαγεκάνο (21:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Εϊμπάρ (23:00)
Βιγιαρεάλ-Λεβάντε (23:00)

Κυριακή 25/01
Λα Κορούνια-Γρανάδα (13:00)
Μπιλμπάο-Μάλαγα (18:00)
Εσπανιόλ-Αλμερία (20:00)
Βαλένθια-Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα 26/01
Χετάφε-Θέλτα (21:45)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική

Παρασκευή (30/1)
Ράγιο Βαγεκάνο-Λα Κορούνια (21:45)

Σάββατο (31/1)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ (17:00)
Εϊμπάρ-Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)
Γρανάδα-Έλτσε (21:00)
Θέλτα-Κόρδοβα (23:00)

Κυριακή (1/2)
Λεβάντε-Μπιλμπάο
Αλμερία-Χετάφε (18:00)
Σεβίλλη-Εσπανιόλ (20:00)
Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ (22:00)

Δευτέρα (2/2)
Μάλαγα-Βαλένθια (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επανέρχεται ο Τσόρι!!

Ο Τσόρι επανέρχεται στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ (19:30) στο Ηράκλειο. Δείτε όλες τις επιλογές του Περέιρα.

Επανέρχεται ο Τσόρι
Με δύο αλλαγές συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό παρατάσσεται σήμερα ο Ολυμπιακός.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Μέγιερι καλύπτοντας το κενό του τραυματία Ρομπέρτο, ενώ ο Τσόρι επανέρχεται στο αρχικό σχήμα με τον Φορτούνη να μένει στον πάγκο.

Η ενδεκάδα για το ματς με τον ΟΦΗ: Μέγιερι, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι, Αφελάι, Ντοσεβί, Ντομίνγκεζ, Μήτρογλου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Σαμπντόρια ο Ετό! (pic)

Παίκτης της Σαμπντόρια είναι ο Σάμουελ Ετό, με το μόνο που απομένει να είναι οι επίσημες ανακοινώσεις.
Το είπε ο πρόεδρος του ιταλικού συλλόγου, Μάσιμο Φερέρο, πως την Κυριακή οι οπαδοί πρέπει να περιμένουν μια έκπληξη.
Πλέον ήρθε και μια φωτογραφία για να το επιβεβαιώσει.
Ο Καμερουνέζος φορ φόρεσε τη φανέλα της ομάδας και πόζαρε όλος χαμόγελο, έχοντας κατά πάσα πιθανότητα μόλις υπογράψει το συμβόλαιό του.
Αυτό λοιπόν που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από τις δύο πλευρές για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή.

*Πηγή: england365.gr*

Μουρίνιο: «Ντροπή μία ήττα από τη Μπράντφορντ»

Καμία πρόθεση να «χρησιμοποιήσει» τον στόχο της κατάκτησης της Πρέμιερ Λιγκ, πίσω από μία πιθανή ήττα-αποκλεισμό στο ματς Κυπέλλου κόντρα στη Μπράντφορντ, δεν έχει ο τεχνικός των «μπλε», Ζοσέ Μουρίνιο.  
Ξεκάθαρος σχετικά με τους στόχους της φετινής Τσέλσι ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Ο Πορτογάλος προπονητής επεσήμανε πως μία ομάδα με το στάτους των Λονδρέζων δεν γίνεται να μην διεκδικήσει κάθε τίτλο που συμμετέχει, έτσι λοιπόν ένας πιθανός αποκλεισμός από τη Μπράντφορντ στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτα άλλο εκτός από... ντροπή.
«Για να βοηθηθούμε στο πρωτάθλημα, το καλύτερο είναι να χάσουμε από τη Μπράντφορντ, να χάσουμε από τη Λίβερπουλ, να χάσουμε από την Παρί Σεν Ζερμέν και να παίξουμε μόνο στην Πρέμιερ Λιγκ μέχρι το τέλος της σεζόν»
«Αλλά όχι εμείς. Όχι με την φιλοσοφία μας, όχι με τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τη δουλειά μας, όχι με το DNA της Τσέλσι. Την επόμενη μέρα, ένας προπονητής μίας μεγάλης ομάδας αποκλείστηκε από το Κύπελλο και έλεγε '' πολύ καλά, τέλεια για εμάς, τώρα μπορούμε να συγκεντρωθούμε στις άλλες διοργανώσεις''. Εάν χάσω από τη Μπράντφορντ δεν θα το πω αυτό. Θα πω πως είναι μία ντροπή».
*Πηγή: england365.gr*

Κυριακή... κοντή γιορτή για Ετό!!

Με δηλώσεις του στο «Sky Italia», ο πρόεδρος της Σαμπντόρια, Μάσιμο Φερέρο, αποκάλυψε πως την Κυριακή (24/1), μία... έκπληξη περιμένει τους φίλους της ομάδας, που δεν είναι άλλη από τον Σάμουελ Ετό.
Έχοντας ήδη περάσει με επιτυχία από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ο Σάμουελ Ετό προσπαθεί να βρει τη «χρυσή τομή» με την Έβερτον, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαμπντόρια.
Και μετά τα λεγόμενα του προέδρου της ιταλικής ομάδας, Μάσιμο Φερέρο, καταλαβαίνει κανείς, πως το «deal» βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του, με πιθανότερη ημερομηνία την... αυριανή.
«Την Κυριακή, οι οικογένειες πρέπει να ξυπνήσουν, να κάνουν μία βόλτα και να πάνε στο γήπεδο, επειδή θα υπάρξει μία μεγάλη έκπληξη: Ο Ετό», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του ισχυρού άνδρα της Σαμπντόρια.
*Πηγή: england365.gr*

Περάστε έξω!!

Το δρόμο της εξόδου απ’ το Κύπελλο Αγγλίας έδειξε η Μπλάκμπερν στη Σουόνσι! Τα «ρόδα» τρύπησαν την ομάδα του Γκάρι Μονκ και με το θριαμβευτικό 3-1 έκαναν την πρώτη έκπληξη στον δ’ γύρο της διοργάνωσης

Περάστε έξω!
Την προσοχή της Σουόνσι στην Premier League έστρεψε… αναγκαστικά η Μπλάκμπερν!

Παρόλο που τα χώριζε μια κατηγορία απ’ την αντίπαλό τους, τα «ρόδα» άνθισαν στο «Ίγουντ Παρκ» και επικρατώντας 3-1 προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας.

Βοήθησε βέβαια σ’ αυτό, το γεγονός ότι έπαιζαν με παίκτη περισσότερο μόλις απ’ το 7’ (εξαιτίας αποβολής του Μπάρτλεϊ). Έστω λοιπόν κι αν η Σουόνσι δεν πτοήθηκε απ’ αυτό -προηγούμενη με τον Σίγκουρντσον- οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν άψογα στη συνέχεια.

Πρώτα λοιπόν ισοφάρισαν γρήγορα (με τον Τέιλορ) και στο δεύτερο ημίχρονο -με τα γκολ των Γκεστέντε και Κόνγουεϊ- έφτασαν στη μεγάλη νίκη που τους έστειλε στους «16» της διοργάνωσης.



Το πρόγραμμα του 4ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας

Παρασκευή, 23/1

Κέμπριτζ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Σάββατο, 24/1 (17:00)

Μπλάκμπερν-Σουόνσι 3-1
(23’ Τέιλορ, 78’ Γκεστέντε, 89’ Κόνγουεϊ - 21’ Σίγκουρντσον)

Μπέρμιγχαμ-Γουέστ Μπρομ
Κάρντιφ-Ρέντινγκ
Τσέλσι-Μπράντφορντ
Ντέρμπι-Τσέστερφιλντ
Μάντσεστερ Σίτι-Μίντλεσμπρο
Πρέστον-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας
Σάντερλαντ-Φούλαμ
Τότεναμ-Λέστερ
Λίβερπουλ-Μπόλτον (19:30)

Κυριακή, 25/1

Μπρίστολ Σίτι-Γουέστ Χαμ (16:00)
Άστον Βίλα-Μπόρνμουθ (17:00)
Μπράιτον-Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα, 26/1

Ρότσντεϊλ-Στόουκ (22:00) 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήταν… Ταύρος!!

Δεν κρατιέται! Ο Απόλλων πέρασε άνετα απ’ τον Ταύρο (2-0 τον Φωστήρα) κι αξιοποιώντας το διπλό της Ερμιονίδας στα Χανιά, βρέθηκε σε θέση πλέι-οφ. Πήρε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου η Ζάκυνθος.

Ήταν… Ταύρος!
Δυναμικό come back στην υπόθεση της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα κάνει ο Απόλλων Σμύρνης. Δείχνοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα, η «ελαφρά ταξιαρχία» πέρασε με άνεση από τον Ταύρο επικρατώντας 2-0 του Φωστήρα.

Τα γκολ των Βάντερσον και Καραδέμητρου (με πέναλτι) αποδείχθηκαν αρκετά για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, ώστε να πάρει την τρίτη σερί νίκη της και να επιστρέψει έπειτα από καιρό στην πρώτη τριάδα του νοτίου ομίλου.

Κάτι βέβαια για το οποίο… βοήθησε να συμβεί η Ερμιονίδα. Με πρωταγωνιστή τον Παβίσεβιτς (που σκόραρε δις) και παρόλο που έπαιζε με δέκα από το 45’ (λόγω αποβολής του Γεωργίου) η ομάδα του Ρομπέρτο Μπολάνο πέρασε για πλάκα από τα Χανιά και με το 3-1 έβαλε φωτιά στη μάχη για το τρίτο εισιτήριο των πλέι-οφ.

Πιο κοντά σ’ αυτή δε (παρά στη ζώνη του υποβιβασμού) βρέθηκε ο Αχαρναϊκός, που επανήλθε στις επιτυχίες καθαρίζοντας 4-2 την Επισκοπή.

Όσο για το βόρειο όμιλο, μπήκε επίσης… μπουρλότο στη μάχη της ανόδου. Διότι η πάντα δυνατή στην έδρα της Ζάκυνθος, την αξιοποίησε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου και χάρη σ’ ένα γκολ του Μπλέτσα, επικράτησε 1-0. Έτσι, προσπέρασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας κι έδωσε το δικαίωμα στη Λάρισα (εφόσον περάσει απ’ την Καλαμαριά) να μπει ακόμα πιο δυνατά στο παιχνίδι.

Την ίδια ώρα ο Τύρναβος συνέχιζε την εκπληκτική πορεία του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 1-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας (με γκολ του Σολφερίνο) και μένοντας για όγδοο παιχνίδι αήττητος. Όσο για το ντέρμπι των ουραγών, αποδείχθηκε υπόθεση του Αιγινιακού, που λύγισε 2-0 τον Εθνικό Σερρών και πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα.


Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Σάββατο, 24/1

Αχαρναϊκός-Επισκοπή 4-2
(26’ Καλογερόπουλος, 59’ Γιέσιτς, 75’ Ταμπάκης - 8’ Δουμάνης, 86’ Δρακάκης)

Χανιά-Ερμιονίδα 1-3
(52’ Αλέκου - 18’, 69’ Παβίσεβιτς, 44’ Βλαχόπουλος)

Φωστήρας-Απόλλων Σμύρνης 0-2
(28’ Βάντερσον, 54’ πεν. Καραδέμητρος)

Δευτέρα, 26/1

Καλλιθέα-Ηρακλής Ψαχνών (15:00)
ΑΕΚ-Παναιγιάλειος (18:00)

Πανηλειακός-Άλιμος (0-3 α.α.)

Ρεπό: Παναχαϊκή

Βόρειος όμιλος

Παρασκευή, 23/1

Αγροτικός Αστέρας-Λαμία 3-1
(22’, 55’ Βελλίνης, 64’ πεν. Στεφανίδης - 57’ Μουμίν)

Σάββατο, 24/1

Αιγινιακός-Εθνικός Σερρών 2-0
(22’, 68’ Κυνηγόπουλος)

Τύρναβος-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
(66’ Σολφερίνο)

Ζάκυνθος-Ολυμπιακός Βόλου 1-0
(27’ Μπλέτσας)

Απόλλων 1926-Λάρισα (17:00)
Ηρακλής-Πιερικός (19:00)

Ρεπό: Φωκικός


Η επόμενη αγωνιστική (15η)

Νότιος όμιλος

Ηρακλής Ψαχνών-Παναχαϊκή
Άλιμος-Καλλιθέα
Παναιγιάλειος-Πανηλειακός
Ερμιονίδα-Αχαρναϊκός
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ
Φωστήρας-Χανιά

Ρεπό: Επισκοπή

Βόρειος όμιλος

Λαμία-Φωκικός
Λάρισα-Αγροτικός Αστέρας
Πιερικός-Απόλλων 1926
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αιγινιακός
Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής
Ζάκυνθος-Τύρναβος

Ρεπό: Εθνικός Σερρών *Πηγή: sport-fm.gr*

Χάθηκε ο Ντέβιτς για τον ΠΑΟΚ!!

Η Αλ-Ραγιάν βρήκε τη χρυσή τομή στο οικονομικό με την Ρούμπιν Καζάν για τον Μάρκο Ντέβιτς κι έτσι χάθηκε ένας μεγάλος μεταγραφικός στόχος για τον ΠΑΟΚ.

Χάθηκε ο Ντέβιτς για τον ΠΑΟΚ
Όνειρο ήταν και πάει για τον ΠΑΟΚ η απόκτηση του Μάρκο Ντέβιτς.

Ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται ήδη στο Κατάρ, έδωσε τα χέρια με την διοίκηση της Αλ-Ραγιάν και ανακοινώθηκε για τους επόμενους έξι μήνες με οψιόν αγοράς.

Το οικονομικό έκανε την διαφορά, τόσο στη συμφωνία με την Ρούμπιν Καζάν, όσο και με τον 31 ετών επιθετικό.

«Έρχομαι για να βοηθήσω την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της», δήλωσε στο επίσημο σάιτ της Αλ-Ραγιάν, στον πάγκο της οποίας κάθεται ο γνώριμος από την θητεία του στην ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Φύλακας άγγελος!!

Λίγο η αστοχία των γηπεδούχων, αλλά και καθοριστική επέμβαση του Βελλίδη στο φινάλε κράτησαν Ξάνθη και ΠΑΣ στην ισοπαλία (1-1) και συνεχίζουν… αγκαζέ στη βαθμολογία της Super League.

Φύλακας άγγελος
Χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα στο νέο έτος και με τους ίδιους βαθμούς παρέμειναν Skoda Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα ύστερα από το μεταξύ τους παιχνίδι, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League. Οι δύο ομάδες έφθασαν τους 28 πόντους, καθώς ήρθαν 1-1, χάρη σε γκολ του Κλέιτον στο 54’ και του Τσάβες στο 75’, ενώ οι γηπεδούχοι άγγιξαν τη νίκη στις καθυστερήσεις.

Ωστόσο, δευτερόλεπτα πριν το τέλος Βελλίδης είπε «όχι» στον Γουάλας που έπιασε την κεφαλιά ύστερα από γέμισμα του Λουσέρο, ενώ στο κόρνερ του που εκτελέστηκε στη συνέχεια ο Γούτας αστόχησε από εξαιρετική θέση.


Το ματς

Η Ξάνθη μπήκε στο παιχνίδι με πιο… επιθετικές τάσεις. Λογικό μέχρι ενός σημείου διότι έπαιζε στο γήπεδο της και ο ΠΑΣ, που προσπαθούσε να γίνει απειλητικός μέσω αντεπιθέσεων, δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του μέχρι τα μέσα του πρώτου μέρους. Μέχρι εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι είχαν ένα σουτ του Καπετάνου, που δεν ήταν κακό μεν, αλλά από καλή θέση δε στις αρχές του παιχνιδιού. Η καλύτερη στιγμή τους έγινε στο 9’ με τον αριστερό μπακ τους, τον Γκόμσι, αλλά ο Βελλίδης του… στέρησε το να χριστεί σκόρερ.

Λίγο μετά Σολτάνι έκανε σουτ έξω από την περιοχή και ο Βελλίδης, που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σταθερά ανέτρεψε τον Καπετάνο μέσα στην περιοχή, αλλά η φάση είναι ως μη γενόμενη, καθώς ήταν offside ο επιθετικός της Ξάνθης.

inner

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το 30’ περίπου, αλλά σιγά-σιγά οι Ηπειρώτες άρχισαν να ισορροπούν την κατάσταση και στο πρώτο μέρος είχαν τις στιγμές, αλλά ήταν και οι τρεις καλές. Ο Τσάβες αρχικά «πυροβόλησε» τον Κυριακίδη, αλλά δεν τον «σκότωσε». Ο Αργεντινός προσπάθησε να βγάλει τον Μανιά φάτσα με την αντίπαλη εστία δύο λεπτά μετά, αλλά ο Κυριακίδης διάβασε τη φάση και πρόλαβε τα χειρότερα.

Λίγο πριν την ανάπαυλα ο Μανίας βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κυριακίδη.

Η Ξάνθη κατάφερε να ανοίξει το σκορ την ώρα συμπληρωνόταν ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος. Αυτό συνέβη χάρη στην ποιότητα του Λουσέρο και του Κλέιτον. Ο πρώτος έδειξε μεγάλη οξυδέρκεια, όταν του πάσαρε ο Σολτάνι και έβγαλε τον Κλέιτον απέναντι στον Βελλίδη, που με ωραίο πλασέ νίκησε τον Έλληνα πορτιέρο. Η Ξάνθη είχε καλή στιγμή στο 68’ με τους Σολτάνι, Λουσέρο να γίνονται επικίνδυνοι μέσα από την περιοχή, αλλά η προσπάθεια τους σταμάτησε σε αντίπαλα σώματα.

inner

Εκεί που φαινόταν πως η Ξάνθη έλεγχε την κατάσταση και πως εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρνε τη νίκη, «χτύπησε» ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ, ο Τσάβες, νικώντας αρχικά την αντίπαλη άμυνα με το άλμα του, αλλά και τον Κυριακίδη. Η Ξάνθη έμεινε από… ιδέες και στο τελευταίο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού το ματς έμοιαζε να γέρνει πιο πολύ προς τον ΠΑΣ. Όμως η Ξάνθη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, καθώς απείλησε δύο φορές στο φινάλε, αλλά στην πρώτη ο Βελλίδης είχε απάντηση στην κεφαλιά του Γουάλας και στη δεύτερη ο Γούτας πέταξε… έξω την ευκαιρία που του δόθηκε.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Skoda Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκόμσι (82' Γουάλας), Μπέρτος, Σολτάνι (68' Μπέλιτς), Λουσέρο, Βασιλακάκης (60' Ομπόντο), Κλέιτον, Φλίσκας, Γούτας, Καπετάνος, Λισγάρας.

Στον πάγκο παρέμειναν οι Ζαρόπουλος, Φερνάντεθ, Παπαστεριανός και Κομεσίδης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (65' Ίλιτς), Τζημόπουλος, Ακόστα, Τσουκαλάς, Τσάβες (86' Σαπαλίδης), Στρούνα (72' Ναδάλες), Μανιάς.

Στον πάγκο ήταν παρέμειναν οι Σωτηρίου, Αυγενικού, Σκόνδρας.


Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, βοηθοί Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Αντώνιος Καρατζίκας
Τέταρτος Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Στη Βιγιαρεάλ ο Κάμπελ»

Θέμα ωρών χαρακτηρίζουν τα Μέσα της Κόστα Ρίκα την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Τζόελ Κάμπελ στη Βιγιαρεάλ, με τη μορφή δανεισμού απ’ την Άρσεναλ.

«Στη Βιγιαρεάλ ο Κάμπελ»
Στην Primera Division και την Βιγιαρεάλ θα συνεχίσει την καριέρα του, όπως όλα δείχνουν, ο Τζόελ Κάμπελ. Σύμφωνα με την «La Nacion» της πατρίδας του, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού τα 'χει βρει σε όλα με το κίτρινο υποβρύχιο κι απομένει ουσιαστικά το τελικό οκ της Άρσεναλ για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, κάτι τέτοιο δεν θα αργήσει να συμβεί κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Κοσταρικανός εξτρέμ θα πάει... Μαδριγάλ ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν. Υπενθυμίζεται πως ο Κάμπελ δεσμεύεται με συμβόλαιο στους «κανονιέρηδες» ως το 2016, ωστόσο πρόθεση του Βενγκέρ είναι να τον κρατήσει περισσότερο στο Λονδίνο και να επεκταθεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

Η μεταγραφή του 22χρονου άσου στη Βιγιαρεάλ ως το καλοκαίρι, ουσιαστικά αποτελεί και μέρος της συμφωνίας που φαίνεται πως υπάρχει προκειμένου ο Γκάμπριελ Παουλίστα να κάνει το... αντίστροφο δρομολόγιο.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σκούπισε» ο Τζόκοβιτς!!

Στους «16» του Αυστραλιανού Open δίχως πολύ κόπο προκρίθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Πέρασαν και οι αδερφές Ουίλιαμς.

«Σκούπισε» ο Τζόκοβιτς

Στις γυναίκες, οι αδερφές Ουίλιαμς πέρασαν στη φάση των «16». Η Σερένα (ΗΠΑ, Νο 1) παρότι έχασε το πρώτο σετ από την Ελίνα Σβιτόλινα (Ουκρανία, Νο 26) αντεπιτέθηκε και νίκησε με 2-1 (4-6, 6-2, 6-0) και επόμενη αντίπαλός της θα είναι η Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα (Ισπανία, Νο 24). Η Βίνους Ουίλιαμς (ΗΠΑ, Νο 18) κινδύνεψε με αποκλεισμό από την Καμίλα Τζόρτζι (Ιταλία, Νο 33), αλλά πήρε την πρόκριση με 2-1 (4-6, 7-6, 6-1), όμως την περιμένει πολύ δύσκολο έργο. Κι αυτό γιατί θα αναμετρηθεί με την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (Πολωνία, Νο 6), που επικράτησε της Βάρβαρα Λεπτσένκο (ΗΠΑ, Νο 30) με 2-0 σετ (6-0, 7-5). Η Βικτόρια Αζαρένκα (Λευκορωσία, Νο 44) απέκλεισε με 2-0 (6-4, 6-4) την Μπαρμπόρα Στρίκοβα (Τσεχία, Νο 23) και τώρα θα συναντήσει την Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα (Σλοβακία, Νο 10) που… έβγαλε από τη μέση την Αλιζέ Κορνέ (Γαλλία, Νο 19) με 2-0 (7-5, 6-2).*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Αναστό το πιο δύσκολο…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr κάποια πράγματα για τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού στο Γεντί Κουλέ.

Με Αναστό το πιο δύσκολο…
*** Εγώ δεν ξέρω που βρήκε τα λεφτά ο ΟΦΗ και μπόρεσε να συνεχίσει να παίζει στο πρωτάθλημα. Ούτε αν όντως πήγε ο Μαχλάς και συνάντησε τον Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα. Αυτά ας τα ψάξουν κι ας τα βρουν οι φίλοι του ΟΦΗ.

*** Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα με ιστορία, δυναμική και πολύ ισχυρή έδρα. Κι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει μάχη για να περάσει απόψε από το Γεντί Κουλέ. Αν η ομάδα μπει αποφασισμένη στο γήπεδο για μάχη και είναι όπως ήταν στην Ξάνθη, με τον Παναιτωλικό, αλλά και στον Τύρναβο-εννοώ από πλευράς νοοτροπίας-έχει καλώς. Διαφορετικά πολύ απλά θα έχει πρόβλημα.

*** Σίγουρα ο ΟΦΗ θα έχει απουσίες σε σχέση με τη συνηθισμένη ομάδα του τη φετινή σεζόν. Και θα έχει και την κόπωση επειδή έπαιξε Πέμπτη για το κύπελλο και δη σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο. Όμως, εξίσου σίγουρο είναι ότι ο Αναστόπουλος θα φτιάξει ψυχολογικά τους παίκτες του και θα τους στήσει καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για να πάρει αποτέλεσμα.

*** Ξέρετε ποιο είναι το τελευταίο παιχνίδι του Αναστό κόντρα στον Ολυμπιακό; Το Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-3. Τότε που έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού…

*** Θέλετε μερικά αποτελέσματα του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό στην τελευταία θητεία του Αναστό στο Ηράκλειο; Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-2 από 2-0, Ολυμπιακός-ΟΦΗ 1-0 στο 81’ και ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-0…

*** Σας αρκούν; Θέλετε να μάθετε και τι έκανε με την αμέσως προηγούμενη ομάδα του ο Αναστό; Ολυμπιακός-Γιάννινα 2-2.

*** Γνώμη μου; Το αποψινό παιχνίδι μπορεί να είναι το πιο δύσκολο για τον Ολυμπιακό στο Γεντί Κουλέ τα τελευταία χρόνια…*Πηγή: sport-fm.gr*

Ταυλαρίδης: «Στο γήπεδο μας δεν μπορεί να μας κοντράρει κανείς»

Ομάδα με επικίνδυνους παίκτες χαρακτήρισε την Καλλονή ο Στάθης Ταυλαρίδης, αλλά σχολίασε ότι κανείς δεν μπορεί να κοντράρει τον Παναθηναϊκό. «Είμαι τυχερός που ήρθα σε αυτήν την ομάδα», ανέφερε.

Ταυλαρίδης: «Στο γήπεδο μας δεν μπορεί να μας κοντράρει κανείς»
Συνέντευξη του Στάθη Ταυλαρίδη φιλοξενείται στο match programme του Παναθηναϊκός-Καλλονή. O 35χρονος στόπερ, που αποκτήθηκε πριν περίπου έναν μήνα από τους «πράσινους» δήλωσε τυχερός που πήρε αυτή τη μεταγραφή. Σε ότι αφορά το σημερινό παιχνίδι της ομάδας του με τους νησιώτες, σχολίασε ότι έχει επικίνδυνους παίκτες οι νησιώτες.

Αναλυτικά τα όσα είπε

Στάθη, δεν είναι… μυστικό ότι από μικρός ήσουν Παναθηναϊκός. Πως είναι να παίζεις στην ομάδα που υποστηρίζεις; Αισθάνεσαι… προνομιούχος;

«Καταρχάς, είμαι πολύ χαρούμενος για την μεταγραφή μου. Το να πω ότι έκανα ένα όνειρο που είχα από μικρός πραγματικότητα θα ακουστεί σαν… κλισέ, φαντάζομαι. Προνομιούχος δεν ξέρω αν είμαι, αλλά σίγουρα νιώθω πολύ όμορφα και θα έλεγα ότι είμαι τυχερός που κατάφερα κι έκανα το βήμα παραπάνω σε αυτή την φάση της καριέρας μου… Το να πάω σε μια ομάδα του υψηλότερου επιπέδου, δηλαδή, με μεγάλη ιστορία, κόσμο και τίτλους! Θα ήθελα όμως να πω εδώ ότι σαν παίκτης πρέπει να αποδεικνύεις καθημερινά ότι αξίζεις να βρίσκεσαι σε αυτή την ομάδα που λέγεται Παναθηναϊκός».

Δεν έχεις κλείσει καλά καλά μήνα στην ομάδα και μετράς πέντε συμμετοχές, σε σύνολο έξι αγώνων που έχουν γίνει αυτό το διάστημα! Έχεις καταφέρει να προσαρμοστείς στους νέους… ρυθμούς και ποιες διαφορές εντοπίζεις;

«Προσαρμόστηκα σχετικά εύκολα, θα έλεγα, γιατί έχω και την εμπειρία από το εξωτερικό, όπου οι ομάδες είναι άκρως επαγγελματικές και οι απαιτήσεις ιδιαίτερα υψηλές. Σίγουρα σε αυτό με βοήθησαν τόσο ο προπονητής όσο και οι συμπαίκτες μου. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, βέβαια, ενώ υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν την… διαφορά. Μικρά πράγματα, στην καθημερινότητα μιας ομάδας, που σε βοηθούν να εγκλιματιστείς και να αποδώσεις όσο καλύτερα γίνεται στο γήπεδο».

Σε είδαμε να πανηγυρίζεις… έξαλλα το γκολ που πέτυχες κόντρα στον Εργοτέλη. Περιέγραψε μας τα συναισθήματά σου εκείνη την στιγμή…

«Ανέκαθεν ήμουν παίκτης με πάθος, το αντλώ και από τον κόσμο αυτό. Άλλωστε, είναι εύκολο να αποδώσεις καλύτερα όταν έχεις και την υποστήριξη του κόσμου και για εμένα αυτό ήρθε σχετικά γρήγορα, οφείλω να πω! Από εκεί και πέρα, σε συνδυασμό με την έντονη χαρά της στιγμής, είχα την αντίδραση που είχα… Όταν σκοράρεις, σε κατακλύζουν διάφορα συναισθήματα, άλλωστε!».

Βλέπουμε ότι η Λεωφόρος αποτελεί την πιο αποτελεσματική έδρα στο φετινό Πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα θα δώσει όλα τα δύσκολα ματς της εκεί. Τι ρόλο μπορεί να παίξει αυτό στην έκβαση των στόχων σας;

«Καταρχάς, η πίεση που νιώθει ο εκάστοτε αντίπαλος στην Λεωφόρο είναι μεγάλη. Ο κόσμος είναι πολύ κοντά κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι παίκτες… Από εκεί και πέρα, εμείς θα πρέπει να δίνουμε το 100% και στα εκτός έδρας ματς γιατί όποια ομάδα παίζει με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της το αντιμετωπίζει σαν… ματς της χρονιάς και θα πρέπει να βελτιώσουμε την προσπάθειά μας. Σίγουρα, η «ασφάλεια» της έδρας είναι πολύ σημαντική!».

Επόμενο εμπόδιο για τον Παναθηναϊκό η Καλλονή. Τι εικόνα έχεις για τον αντίπαλό σας και που θεωρείς ότι θα κριθεί ο αγώνας;

«Η Καλλονή όπως και πέρυσι ξεκίνησε καλά, βέβαια τελευταία έκανε μια «κοιλιά», άλλαξε και ο προπονητής της. Θα έλεγα ότι είναι μια ομάδα με σκαμπανεβάσματα αλλά και με κάποιους επικίνδυνους παίκτες. Ωστόσο, όταν εμείς βρισκόμαστε σε καλή ημέρα, με την ποιότητα των παικτών μας και στο γήπεδο μας, θεωρώ ότι δεν μπορεί να μας κοντράρει καμία ομάδα! Βέβαια, θα πρέπει να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό για να μην αφήσουμε ελπίδες στον αντίπαλό μας ότι μπορεί να καταφέρει κάτι».

Αύριο έχεις τα γενέθλιά σου. Από ποιον περιμένεις το… καλύτερο δώρο και τι θα ήθελες για «δώρο» στο τέλος της σεζόν σε αγωνιστικό επίπεδο;

«Το καλύτερο δώρο το έχω πάρει ήδη και είναι οι… κόρες μου! Από εκεί και πέρα, γιατί όχι έναν τίτλο με τον Παναθηναϊκό; Σίγουρα είμαστε πίσω στην βαθμολογία αλλά υπάρχουν αρκετά παιχνίδια ακόμα κι εμείς πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα τόσο στο Πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο, για να δούμε στο τέλος τι θα έχουμε καταφέρει».

Αναστόπουλος: «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα»

Αισιόδοξος όσον αφορά την προσπάθεια του ΟΦΗ να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα εμφανίστηκε για άλλη μία φορά ο Νίκος Αναστόπουλος εν όψει του αποψινού αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Γεντί Κουλέ».

Αναστόπουλος: «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα»
Τα προβλήματα παραμένουν πολλά για τον ΟΦΗ, ο οποίος δίνει μεγάλη μάχη για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα.

Ωστόσο, ο Νίκος Αναστόπουλος εκφράζει την πίστη του στις προσπάθειες του Νίκου Μαχλά και των συνεργατών του για την σωτηρία του συλλόγου, ενώ έδωσε το σύνθημα εν όψει του σημερινού αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος προπονητής στο Novasports

Για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΦΗ:

«Ξέραμε όλοι, και εγώ φυσικά, ότι υπάρχουν προβλήματα. Τώρα να το συζητάμε συνέχεια και να αναλώνουμε τη συζήτηση στα προβλήματα, θα γίνει κουραστικό. Τα προβλήματα είναι γνωστά, είναι υπαρκτά και με αυτά θα προχωρήσουμε. Τα προβλήματα ενώνουν».

Για τις λύσεις που υπάρχουν για τη βιωσιμότητα του συλλόγου

«Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από τον Νίκο Μαχλά και από κάποιους άλλους ανθρώπους για να βρεθεί μία λύση για να υπάρξει συνέχεια και ζωή για τον ΟΦΗ. Είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και είναι κρίμα και άδικο να υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. Πιστεύω όμως θα τα καταφέρουμε»

Για τους στόχους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή:

«Αισιοδοξία υπάρχει. Δεν φτάνει μόνο αυτό. Γίνονται όλες οι κινήσεις που πρέπει για να ορθοποδήσει η ομάδα και να πετύχει τον στόχο της».

Για τη νίκη επί του Πανθρακικού και το σημερινό ματς με τον Ολυμπιακό:

«Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα (έχουμε παίκτες που δεν έχουν συμμετοχές). Και στον αγώνα στην Κομοτηνή, παίξαμε, κερδίσαμε το παιχνίδι και τώρα έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, οι δυσκολίες θα είναι πολλές. Πιστεύω ότι θα δείξουμε μία εικόνα και μία παρουσία σαν ομάδα αντάξια της ιστορίας του συλλόγου. Μιλάμε για μπάλα και κανένα αποτέλεσμα δεν κρίνεται προτού παιχθεί κάποιος αγώνας. Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα, αφού είναι καλή ομάδα, έχει καλούς παίκτες και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, μόνο να κερδίσουμε. Τα νεαρά παιδιά έχουν την ευκαιρία να ευχαριστηθούν τέτοιου είδους αγώνες».

«Κόπηκε» ο Παουλίστα, πάει Άρσεναλ;

Ο μεταγραφικός στόχος της Άρσεναλ, Γκαμπριέλ Παουλίστα, αποκλείστηκε από την αποστολή της Βιγιαρεάλ για το ματς με τη Λεβάντε με αποτέλεσμα να «φουντώσουν» οι φήμες πως κλείνει στους «κανονιέρηδες».

«Κόπηκε» ο Παουλίστα, πάει Άρσεναλ;
Τροφή για μεταγραφικά σενάρια έδωσε η κίνηση του προπονητή της Βιγιαρεάλ, Μαρσελίνιο Γκαρσία Τοράλ, να αποκλείσει τον Γκαμπριέλ Παουλίστα από την αποστολή για το σημερινό (24/1, 23:00) με τη Λεβάντε.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αποτελεί στόχο της αγγλικής ομάδας και το γεγονός ότι δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην ομάδα των Βύντρα, Ίβανσιτς και Σιμάο (χωρίς να είναι τραυματίας) κάνει τα ΜΜΕ από το Νησί να πιστεύουν ότι πλησιάζει στην Άρσεναλ.

Ο 24χρονος αμυντικός έχει 19 συμμετοχές στη φετινή La Liga, οκτώ στο Europa League και τρεις στο Κύπελλο Ισπανίας.

Πρόσφατα, ο Αρσέν Βενγκέρ είχε δηλώσει ότι είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες να γίνει μεταγραφή αμυντικού.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κλείνει» Ρόχας η Καλλονή!

Μια… ανάσα από την απόκτηση του Ζόρντι Ρόχας φέρεται να βρίσκεται η Καλλονή.

«Κλείνει» Ρόχας η Καλλονή
Άλλη μία σημαντική προσθήκη στο υπάρχον ρόστερ της ετοιμάζεται να κάνει η Καλλονή.

Οι νησιώτες μετά την απόκτηση του Αντώνη Πετρόπουλου είναι κοντά στη μεταγραφή του Ζόρντι Ρόχας, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Καλλιθέα.

Τις τελευταίες μέρες ο Ισπανός φορ έκανε προπονήσεις με τον Αιολικό και φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με την άλλη ομάδα της Μυτιλήνης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κουνάει… μαντήλι ο Μπαμπάμ!

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει σύντομα από τον Εργοτέλη ο Μάρκος Μπαμπάμ και όπως φαίνεται θα συνεχίσει την καριέρα του στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Κουνάει… μαντήλι ο Μπαμπάμ
Φεύγει από τον Εργοτέλη ο Μάρκος Μπαμπάμ. Ο Βραζιλιανός επιθετικός θα πληρώσει ακριβά το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο είχε υποπέσει πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς εκτός απροόπτου θα λυθεί το συμβόλαιο του με τον σύλλογο του Ηρακλείου.

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής έχει έξι συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα και τρεις στο Κύπελλο. Πέρυσι έκανε πέντε εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, καθώς πέρασε σοβαρό τραυματισμό.

Ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει έχει εκδηλώσει ο Απόλλωνα Σμύρνης και εκτός απροόπτου θα συνεχίσει εκεί την καριέρα του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαχλάς: «Αναστρέψιμη η κατάσταση, αρκεί να βοηθήσουμε όλοι»

Αισιόδοξος για την ανατροπή της υπάρχουσας αρνητικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στον ΟΦΗ εμφανίζεται ο Νίκος Μαχλάς.

Μαχλάς: «Αναστρέψιμη η κατάσταση, αρκεί να βοηθήσουμε όλοι»
Στην παραδοχή ότι η κατάσταση είναι δύσκολη για τον ΟΦΗ προχώρησε ο Νίκος Μαχλάς, ο οποίος υποστήριξε ότι μπορεί να ανατραπεί και να παραμείνει η ομάδα στη Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παράγοντας της κρητικής ΠΑΕ στη Real News

Για την κατάσταση στην ομάδα:

«Σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Υπάρχει απαισιοδοξία, όμως εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Αρκεί να βοηθήσουμε όλοι όσοι μπορούμε. Δεν σας κρύβω ότι με ενοχλεί η στάση της Λίγκας, δηλαδή αυτό το αίσθημα απαξίωσης προς τον ΟΦΗ και τα προβλήματά του, ωστόσο θέλω να διαβεβαιώσω προσωπικά τους πάντες ότι ο ΟΦΗ είναι και θα παραμείνει ζωντανός. Οπωσδήποτε, φταίμε κι εμείς για τα λάθη και τις παραλείψεις μας, αλλά μοιάζει να υπάρχει σχέδιο εναντίον μας, κάτι που στο μέτρο του δυνατού θα παλέψουμε για να το εξουδετερώσουμε».

Για τα χρέη του συλλόγου:

«Σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές, ανέρχονται σε 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Ασφαλώς και δεν μπορούμε να τα αποπληρώσουμε από τη μία μέρα στην άλλη, όμως με κοινή συνεισφορά και συμμετοχή στον αγώνα μπορούμε να τα βάλουμε σε τάξη. Αν και οι λογαριασμοί μου είναι δεσμευμένοι, κατάφερα να εξασφαλίσω 300 χιλιάδες ευρώ, που φυσικά δεν μου τα έκαναν δώρο, όμως αποτελούν ένα ποσό για τις πρώτες ανάγκες. Εννοείται ότι χρειάζονται και άλλα χρήματα και επαναλαμβάνω ότι ελπίζω στη βοήθεια όλων εκείνων που μπορούν, οι οποίοι θέλω να πιστεύω ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για την αγαπημένη μας ομάδα. Επίσης θέλω να τονίσω ότι δε συζητώ το σενάριο υποβιβασμού του ΟΦΗ και αντ' αυτού προτείνω ''κούρεμα του χρέους'' εφόσον βεβαίως το δεχτούν οι πιστωτές μας, ώστε να πάρουν πιο γρήγορα χρήματα, αλλά και να μας δώσουν μια ανάσα».

Για την ''πηγή'' του κακού:

«Κατά τη γνώμη μου, δεν έπρεπε να προχωρήσει ο Κουράκης παραλαμβάνοντας μια ομάδα χρεωμένη από το Βατσινά. Οι οφειλές, αντί να μειωθούν διογκώθηκαν με τον καιρό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Ωστόσο, αυτό που μετράει είναι το σήμερα, το τώρα. Με τον Ολυμπιακό θα κατέβουμε κανονικά, θα κάνουμε μεταγραφές και μακάρι να πάνε όλα καλά. Εγώ τουλάχιστον την προσπάθειά μου θα την κάνω και έχω τη συνείδησή μου ήσυχη».

Για… αυτοδυναμία σε Λεωφόρο και Ηράκλειο!!

Οι αγώνες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού με Καλλονή και ΟΦΗ, αντίστοιχα, ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα της 20ης - εκλογικής αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Για… αυτοδυναμία σε Λεωφόρο και Ηράκλειο
Σε ένα σαββατοκύριακο που όλα στρέφονται γύρω από τις αυριανές βουλευτικές εκλογές, σήμερα (Σάββατο) και τη Δευτέρα υπάρχει αγωνιστική δράση στη Σούπερ Λίγκα.

Στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους αγώνες των «αιωνίων».

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Καλλονή στη Λεωφόρο, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο Ολυμπιακός «δοκιμάζεται» στην έδρα του ΟΦΗ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει το… ντέρμπι ανάμεσα στη Skoda Ξάνθη και τον ΠΑΣ Γιάννινα που διεκδικούν το «πλασάρισμά» τους στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Στην Κέρκυρα, η τοπική ομάδα υποδέχεται τη Βέροια, και στην Τρίπολη ο Αστέρας φιλοξενεί τον Πανιώνιο. Τέλος, υπάρχει το παιχνίδι της Κομοτηνής ανάμεσα στον Πανθρακικό και τον Λεβαδειακό.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Σάββατο 24 Ιανουαρίου

Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ (0-3)
Skoda Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα (15:00, Novasports 2)
Κέρκυρα-Βέροια (17:15, Novasports 7)
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος (17:15, Novasports 3)
Παναθηναϊκός-Καλλονή (17:15, Novasports 2)
Πανθρακικός-Λεβαδειακός (17:15, Novasports 4)
ΟΦΗ-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου

Παναιτωλικός-Ατρόμητος (17:15, Novasports 1)
Πλατανιάς-Εργοτέλης (19:30, Novasports 1)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική

Σάββατο 31 Ιανουαρίου

Πανιώνιος-Πανθρακικός (15:00)
Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης (17:15)
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός (19:30)

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου

Παναθηναϊκός-Πλατανιάς (15:00)
Ατρόμητος-ΟΦΗ (17:15)
Εργοτέλης-Νίκη Βόλου (17:15)
Λεβαδειακός-Skoda Ξάνθη (17:15)
ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα (17:15)
Βέροια-Ολυμπιακός (19:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπάσκετ… δαγκωτό!!

Οι εκλογές κόβουν στη μέση τη 15η αγωνιστική της Α1, αλλά το πρόγραμμα έχει ματς για… μπάσκετ «δαγκωτό». Δοκιμασίες σε Πάτρα και Κηφισιά για «αιώνιους», επίσης ξεχωρίζει και το Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ.

Μπάσκετ… δαγκωτό
Οι εκλογές παρεμβάλλονται στα δύο σκέλη της 14ης αγωνιστικής που σηματοδοτεί και την έναρξη του δευτέρου γύρου στην Basket League Σκρατς.

Η αυλαία ανοίγει σήμερα με τέσσερα παιχνίδια που θα γίνουν στις 15:00. Ο Κολοσσός, που μετά τις δύο σερί νίκες του αισθάνεται καλύτερα, φιλοξενεί στο Βενετόκλειο τον Πανιώνιο που «καίγεται» για τη νίκη. Ο Άγγελος Τσάμης θα λείψει με θλάση για τους γηπεδούχους, όπως και ο Λουκ Χάνκοκ για τους φιλοξενούμενους, που όμως ενισχύθηκαν με τον Χρήστο Ταπούτο. Χωρίς τον Τόρεϊ Τόμας ο Άρης υποδέχεται τον Πανελευσινιακό, ενώ τα πάνοπλα Τρίκαλα φιλοξενούν τον ΚΑΟΔ που έχει χάσει τον Λίνο Χρυσικόπουλο. Ο τρίτος ΠΑΟΚ με μοναδική απουσία τον Κώστα Χαραλαμπίδη δοκιμάζεται στο Ρέθυμνο απέναντι στην τοπική ομάδα που θέλει να βάλει τέλος στο σερί τριών ηττών που μετρά, ενώ μετά την επιστροφή του Ρόλαντ Σάφτενααρ αποδέσμευσε τον Φάρο Αλίχοντζιτς. Στο τελευταίο… προεκλογικό παιχνίδι, η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Κόροιβο θέλοντας ρεβάνς για τις τρεις ήττες που μετρά απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο σε Α2 και Α1. Ο Μαλίκ Χέρστον θα κάνει ντεμπούτο για την «Ένωση».

Τη Δευτέρα παίρνουν σειρά οι «αιώνιοι» με δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός χωρίς Αγραβάνη, Παπαπέτρου και πιθανώς Λαφαγέτ και Πέτγουεϊ παίζει στην Πάτρα με τον Απόλλωνα που υπέστη πολύ δύσκολα την πρώτη του εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό μια εβδομάδα πριν. Οι «πράσινοι» αναμετρώνται στο Ζηρίνειο με τη Νέα Κηφισιά, που αποδυναμώθηκε με την αποχώρηση του Μιχάλη Κακιούζη για το κυπριακό πρωτάθλημα. Οι νταμπλούχοι θα έχουν ξανά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς είναι αμφίβολη η παρουσία των Παππά, Γιάνκοβιτς, Μαυροκεφαλίδη και Μποχωρίδη.

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική

Σάββατο 24/1
15.00 Άρης-Πανελευσινιακός (Novasports 1 Λεπτό προς Λεπτό)
15.00 Κολοσσός Ρόδου-Πανιώνιος (Novasports 1 Λεπτό προς Λεπτό)
15.00 Τρίκαλα-ΚΑΟΔ (Novasports 1 Λεπτό προς Λεπτό)
15.00 Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ (Novasports 1 Λεπτό προς Λεπτό)
19.00 ΑΕΚ-Κόροιβος Αμαλιάδας (OTE Sport 3)

Δευτέρα 26/1
18.00 Απόλλων Πατρών-Ολυμπιακός (Novasports 2)
19.30 Νέα Κηφισιά-Παναθηναϊκός (Novasports 3)

*Την Κυριακή 1/2 θα διεξαχθεί από την αρχή ο αγώνας Άρης-ΠΑΟΚ για τη δεύτερη αγωνιστική. Η 15η αγωνιστική μεταφέρεται για το τριήμερο 31/1, 1-2/2 και το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Επόμενη αγωνιστική (15η)
Ολυμπιακός-Νέα Κηφισιά
ΚΑΟΔ-Ρέθυμνο
Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου
Κόροιβος Αμαλιάδας-Τρίκαλα
ΠΑΟΚ-Άρης
Πανελευσινιακός-Απόλλων Πατρών
Πανιώνιος-ΑΕΚ*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει Πλατεία ο Μουζακίτης!

Στον Πανιώνιο αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρος Μουζακίτης, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών. Ποσοστό μεταπώλησης θα έχουν οι «πράσινοι».

Πάει Πλατεία ο Μουζακίτης
Τα βρήκαν προφορικά Πανιώνιος και Αλέξανδρος Μουζακίτης για συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών. Ο 20χρονος εξτρέμ αναμένεται να μείνει άμεσα ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια θα επισημοποιηθεί η συνεργασία του με την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ωστόσο, το «τριφύλλι» θα έχει ποσοστό μεταπώλησης 40 τοις εκατό.

Ο νεαρός παίκτης αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σεζόν στη Νίκη Βόλου ως δανεικός από τους «πράσινους», αλλά έμεινε… ξεκρέμαστος ύστερα από τη διάλυση της ομάδας της Μαγνησίας, που δεν ανήκει πλέον στη Super League. Ο Μουζακίτης έχει δέκα συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα.

Επιπλέον, οι «κυανέρυθροι» εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν με τον Δημήτρη Φερφελή. Πρόκειται για 22χρονοε επιθετικό που ανήκει στην Τσβόλε. Ξεκίνησε την καριέρα του στους Νέους της Βέρντερ Βρέμης, ενώ στη συνέχεια πήγε στην Κόμπλεντς και από πέρυσι ανήκει στον ολλανδικό σύλλογο.

Η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί εναλλακτική του Τάσου Μπακασέτα. Εφόσον στραβώσει κάτι με τον παίκτη του Αστέρα Τρίπολης, τότε ο Πανιώνιος θα στραφεί σε αυτόν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Και τώρα ο Νέτο!

Τις συζητήσεις για την απόκτηση του Λουίς Νέτο προχωράει ο Ολυμπιακός, στον οποίο επικρατεί αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης του Πορτογάλου στόπερ.

Και τώρα ο Νέτο
Σε πρώτο πλάνο περνάει πλέον το θέμα της απόκτησης του Λουίς Νέτο για τον Ολυμπιακό, καθώς απομένουν τα τυπικά για την ανακοίνωση της μεταγραφής του Χάρα που έφτασε χθες στην Ελλάδα.

Ο Πορτογάλος στόπερ της Ζενίτ αποτελεί εδώ και αρκετές ημέρες τον «Νο1» στόχος για την ενίσχυση του κέντρου της «ερυθρόλευκης» άμυνας και υπάρχει αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης.

Οι Πειραιώτες επιχειρούν να φέρουν τη μεταγραφή στα μέτρα τους, τοποθετώντας στον δανεισμό οψιόν που θα μπορέσουν να την ενεργοποιήσουν τον καλοκαίρι.

Εντός της ημέρας η ρωσική ομάδα θα ανακοινώσει την αποστολή για το επόμενο φιλικό της και αν δεν είναι σε αυτή ο διεθνής άσος, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Εν τω μεταξύ, από την Πορτογαλία προέκυψε η πληροφορία πως ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρόταση ύψους 6 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Πέπε της Μπάγκα. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη πρόταση έχουν επιβεβαιώσει ο Βραζιλιάνος στόπερ και ο πρόεδρος του πορτογαλικού συλλόγου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βαριά ήττα για Θανάση!!

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγει μια βαριά ήττα στο NBDL.

Βαριά ήττα για Θανάση
Τη συντριβή με 98-74 από τους Έρι Μπέιχοκς γνώρισαν οι Γουέσττσεστερ Νικς για το NBDL.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο βρέθηκε σε μέτρια βραδιά και δεν μπόρεσε να βοηθήσει πολύ την ομάδα του έχοντας 8 πόντους (0/2 βολές, 4/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα και 3 λάθη σε 32 λεπτά.

Η «θυγατρική» των Νικς έχει το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ στη λίγκα με 8-17. *Πηγή: sport-fm.gr*

Απίστευτος Κλέι!!

Ο Κλέι Τόμπσον έκανε μια ιστορική εμφάνιση με πολλά ρεκόρ και οι Ουόριορς σκόρπισαν τους Κινγκς. Με buzzer-beater του Χάρντεν οι Ρόκετς νίκησαν τους Σανς.

Απίστευτος Κλέι!
Ότι οι Ουόριορς θα νικούσαν τους Κινγκς και μάλλον εύκολα, δεν ήταν είδηση και το 126-101, που αποτελεί τη 18η εντός έδρας νίκη της ομάδας, δεν εξέπληξε κανέναν. Όμως ο Κλέι Τόμπσον μετέτρεψε τη ρουτίνα σε προσωπικό του σόου, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 52 πόντους και 11/15 τρίποντα! Μάλιστα οι 37 πόντοι και τα εννιά τρίποντα που πέτυχε στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όπου είχε 13/13 σουτ, συνιστούν ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Τζορτζ Γκέρβιν και Καρμέλο Άντονι με 33 πόντους μοιράζονταν το προηγούμενο ρεκόρ.

Οι Ρόκετς με καλάθι του Τζέιμς Χάρντεν στην εκπνοή πέρασαν με 113-111 από το Φίνιξ, αλλά έχασαν με διάστρεμμα στο ξεκίνημα του αγώνα τον Ντουάιτ Χάουαρντ. Ο Κώστας Παπανικολάου έπαιξε για 17:14 έχοντας 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα, αλλά ήταν άστοχος (0/4 τρίποντα).

Οι Χοκς έσπασαν το ρεκόρ σερί νικών στην ιστορία τους φτάνοντας τις 15 συνεχείς μετά το 103-93 επί της Θάντερ, ενώ οι Μπουλς με τους Ντέρικ Ρόουζ και Τζίμι Μπάτλερ να έχουν από 20 πόντους επικράτησαν 102-98 στο Ντάλας.

Πετυχαίνοντας 75 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και με τον Λεμπρόν Τζέιμς να έχει 25, οι Καβαλίερς σάρωσαν 129-90 τους Χόρνετς, ενώ οι Λέικερς χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ, που πιθανότατα χάνει το υπόλοιπο της σεζόν με τραυματισμό στον ώμο, δεν είχαν τύχη στο Σαν Αντόνιο, 99-85.

Τρίτη σερί νίκη για τους Νικς, 113-106 το Ορλάντο με 25 πόντους του Καρμέλο Άντονι, την ώρα που το Μαϊάμι «λύγιζε» τους Πέισερς με 89-87.

Αναλυτικά:

Φιλαδέλφεια 76ερς-Τορόντο Ράπτορς 86-91 Κόβινγκτον 18, ΜακΝτάνιελς 14, Νόελ 12 (14 ριμπ.), Κάρτερ-Ουίλιαμς 12, Σιμς 11, Εμπά α Μουτ 10-Λάουρι 21, Πάτερσον 14 (13 ριμπ.), Βάσκες 12, Βαλαντσιούνας 11, Ουίλιαμς 11.

Ατλάντα Χοκς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 103-93 Μίλσαπ 22 (10 ριμπ.), Τιγκ 17, Χόρφορντ 14 (12 ριμπ.), Κάρολ 13, Σρέντερ 13-Γουέστμπρουκ 22 (11 ασίστ), Ντουράντ 21, Ιμπάκα 13 (10 ριμπ.), Άνταμς 9.

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Σάρλοτ Χόρνετς 129-90 Τζέιμς 25, Σμιθ 21, Ίρβινγκ 18, Μοζγκόφ 14 (10 ριμπ.), Τόμπσον 5 (10 ριμπ.), Λοβ 9-Τζέφερσον 22 (11 ριμπ.), Κιντ-Τζίλκριστ 15, Στίβενσον 10, Μπιγιόμπο 10.

Μαϊάμι Χιτ-Ιντιάνα Πέισερς 89-87 Ντενγκ 23, Μπος 19, Ουέιντ 13, Άντερσεν 4 (13 ριμπ.), Τσάλμερς 9-Σκόλα 14, Χιλ 13, Γουότσον 13, Γουέστ 12.

Νιου Γιορκ Νικς-Ορλάντο Μάτζικ 113-106 Άντονι 25, Σμιθ 19, Τόμας 16, Γκάλογουεϊ 15, Χάρνταγουεϊ 13-Βούτσεβιτς 34 (18 ριμπ.), Ολαντίπο 15, Φράι 14, Πέιτον 9 (11 ασίστ).

Ντάλας Μάβερικς-Σικάγο Μπουλς 98-102 Νοβίτσκι 24, Πάρσονς 19, Έλις 17, Τσάντλερ 10 (12 ριμπ.), Χάρις 9, Μπαρέα 9-Μπάτλερ 20, Ρόουζ 20, Γκίμπσον 15, Γκασόλ 13 (16 ριμπ.), Σνελ 10.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 84-92 Γιανγκ 15, Ντιένγκ 14 (15 ριμπ.), Γουίγκινς 13, Πέκοβιτς 13, Γουίλιαμς 12 (10 ασίστ), Μπάντιντζερ 10-Ντέιβις 21 (12 ριμπ.), Γκόρντον 20, Έβανς 17, Κάνινγχαμ 14.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Λος Άντζελες Λέικερς 99-85 Πάρκερ 17, Λέοναρντ 15 (14 ριμπ.), Τζινόμπιλι 15, Ντάνκαν 14, Σπλίτερ 2 (11 ριμπ.)-Γιανγκ 17, Έλινγκτον 11, Κλάρκσον 11, Χιλ 10, Μπούζερ 10.

Ντένβερ Νάγκετς-Μπόστον Σέλτικς 99-100 Νέλσον 23, Αφλάλο 20, Χίκσον 15 (14 ριμπ.), Τσάντλερ 14, Φαρίντ 11 (14 ριμπ.)-Μπράντλεϊ 18, Μπας 17, Σάλιντζερ 14, Ζέλερ 11, Τέρνερ 10.

Φίνιξ Σανς-Χιούστον Ρόκετς 111-113 Μπλέντσο 25, Τόμας 22, Μαρκίφ Μόρις 21, Γκριν 15, Μάρκους Μόρις 12, Λεν 4 (11 ριμπ.)-Χάρντεν 33 (10 ασίστ), Μοτιεγιούνας 15, Μπέβερλι 14, Σμιθ 14, Μπρούερ 14, Αρίζα 11.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Σακραμέντο Κινγκς 126-101 Τόμπσον 52, Σπέιτς 19, Γκριν 11, Κάρι 10 (11 ασίστ)-Κάζινς 28 (11 ριμπ.), Κόλισον 15, Μίλερ 13, Στάουσκας 11.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπομονή…!

Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο 48ωρο για την απόκτηση του Ρικάρντο Κόστα στον ΠΑΟΚ, ενώ παράλληλα είναι εν αναμονή της απόφασης της Ρουμπίν Καζάν για τον Μάρκο Ντέβιτς.

Υπομονή…
Με δύο μεταγραφές υψηλού επιπέδου επιχειρεί ο ΠΑΟΚ να ενισχύσει το υπάρχον ρόστερ της ομάδας, προχωρώντας στην απόκτηση του Ρικάρντο Κόστα και τον δανεισμό του Μάρκο Ντέβιτς.

Οι δύο υποθέσεις απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και οι όποιες εξελίξεις αναμένεται να σημειωθούν εντός της εβδομάδας. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο Πορτογάλος στόπερ, καθώς η ενίσχυση της «ασπρόμαυρης» άμυνας αποτελεί προτεραιότητα για τους Θεσσαλονικείς.

Το επόμενο 48ωρο θεωρείται κρίσιμο για την έκβαση της υπόθεσης του 33χρονου αμυντικού, ο οποίος επιχειρεί να μείνει ελεύθερος από την Αλ Σαϊλίγια και μόλις συμβεί αυτό οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου του Βορρά» θα καταθέσουν επίσημη πρόταση για συμβόλαιο 1,5 έτους.

Διαφορετικά είναι τα δεδομένα στην υπόθεση του Ντέβιτς, αφού προέκυψε ως έκπληξη και εκείνο που απομένει είναι η συγκατάθεση της Ρουμπίν Καζάν για τον δανεισμό του Σέρβου επιθετικού. Ωστόσο, αυτή η υπόθεση μπορεί να καθυστερήσει και ίσως οι εξελίξεις να σημειωθούν στο τέλος της εβδομάδας ή ακόμα και την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κρισάντους και η λίστα!

Ο Μακόλεϊ Κρισάντους παραμένει αυτή τη στιγμή ο «Νο1» στόχος της ΑΕΚ για την ενίσχυση της επίθεσης, την ώρα που ο Μιλοβάνοβιτς εξετάζει και άλλες περιπτώσεις επιθετικών.

Ο Κρισάντους και η λίστα
Μία εβδομάδα πριν από την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, στην ΑΕΚ εντείνουν τις προσπάθειές της για την απόκτηση επιθετικού και την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας φαίνεται πως βρίσκεται ο Μακόλεϊ Κρισάντους, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία για τη λύση του συμβολαίου του με την Σίβασπορ.

Στην «Ένωση» περιμένουν να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εξέλιξη, ώστε να ξεκινήσουν επίσημα της επαφές με τον Νιγηριανό φορ. Ωστόσο, ο Κρισάντους δεν είναι ο μοναδικός παίκτης στη μεταγραφική λίστα του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, καθώς ο τεχνικός διευθυντής της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ φέρεται να μιλάει με άλλους δύο ποδοσφαιριστές.

Πρόκειται για δύο περιπτώσεις από πιο… ψηλό ράφι και αν καταφέρει ο Σέρβος να έρθει σε συμφωνία με έναν εκ των δύο, τότε ενδέχεται να υπάρξει ανατροπή των δεδομένων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο «Δικέφαλος» θα αποκτήσει έναν σέντερ φορ και φαίνεται πως εντός της εβδομάδας μπορεί να σημειωθούν εξελίξεις.

Όσον αφορά τώρα την υπόθεση του Ούγκο Αλμέιδα, αν και στην Τουρκία υποστηρίζουν ότι ο Πορτογάλος τα έχει βρει σε όλα με τη ρωσική Κράσνονταρ, στην Πορτογαλία υποστηρίζουν ότι η ΑΕΚ παραμένει στο «κόλπο» της απόκτησής του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με στιλ… επιθετικό!

Τριπλέτα… φωτιά ετοιμάζει ο Γιάννης Αναστασίου για το σημερινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Καλλονή. Την έβδομη εντός έδρας νίκη τους ψάχνουν οι «πράσινοι» στη Λεωφόρο.

Με στιλ… επιθετικό
Με άκρως επιθετικό σχήμα σκοπεύει να παρατάξει ο Γιάννης Αναστασίου τον Παναθηναϊκό στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καλλονή, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (17:15, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Μπεργκ και τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης, ενώ πίσω τους θα είναι ο Πέτριτς. Στόχος των «πράσινων» είναι να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, ενώ παράλληλα επιθυμούν να κάνουν την έβδομη σερί νίκη τους μέσα στη Λεωφόρο.

Εκείνο που θα ζητήσει από τους παίκτες του είναι να πιέζουν από την αρχή της αναμέτρησης ψηλά, ώστε να εκμεταλλευτούν τυχόν κενά που δημιουργηθούν στην άμυνα των νησιωτών και να καταφέρουν να ανοίξουν νωρίς το σκορ.

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στιλ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μπούρμπο, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδη και Νάνο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, με τους Ζέκα και Πράνιτς εσωτερικούς μέσους. Ο Πέτριτς θα αγωνιστεί ως «δεκάρι», ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Μπεργκ και Καρέλης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Αναγνωστόπουλος, Χουχούμης, Δώνης, Ατζαγκούν, Τριανταφυλλόπουλος, Ντίνας, Κλωναρίδης και Μέντες. Εκτός έμεινε για άλλη μία φορά ο Μπαϊράμι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η «δοκιμασία» και το… σερί!

Τη 10η σερί νίκη του θέλει να πετύχει απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος δοκιμάζεται στην έδρα του ΟΦΗ και θέλει να μείνει μόνος πρώτος στο πρωτάθλημα. Δεν αλλάζει το σχήμα ο Περέιρα, υποψήφιος ο Μπενίτες.

Η «δοκιμασία» και το… σερί
Στην έδρα του ΟΦΗ δοκιμάζεται απόψε ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Πειραιώτες θέλουν να πετύχουν τη δέκατη σερί νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις, παραμένοντας μόνοι πρώτοι στη Σούπερ Λίγκα και διατηρώντας τουλάχιστον στους δύο βαθμούς τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Οι Κρητικοί, παρά τα προβλήματά τους, έδειξαν μεσοβδόμαδα με τον Πανθρακικό πως δεν πρόκειται να τα παρατήσουν και για αυτό τον λόγο οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα στο αποψινό ματς.

Στο καθαρά αγωνιστικό, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν και πάλι αρκετές απουσίες, με σημαντικότερη όλων εκείνη του Ρομπέρτο. Από την πλευρά του, ο Βίτορ Περέιρα σκοπεύει να παρατάξει το ίδιο ακριβώς σχήμα με δύο προηγούμενα παιχνίδια για το πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Μέγιερι, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτη, Σιόβα και Μασουακού. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστούν ο Μανιάτης και ο Κασάμι, με τους Αφελάι και Ντοσεβί στα πλάγια.

Στο αρχικό σχήμα επιστρέφει ο Τσόρι, με τον Μήτρογλου να είναι στην κορυφή της επίθεσης. Θέση στο αρχικό σχήμα, πάντως, διεκδικεί και ο Μπενίτες.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουτεσιώτης, Μιλιβόγεβιτς, Γιαννούλης, Φορτούνης, Ντουρμάζ, Σαλίνο και Γιαννιώτης. Εκτός είναι οι Μποτία, Φουστέρ και Εντινγκά (που συνεχίζει στο Κόπα Άφρικα). *Πηγή: sport-fm.gr*

Top 10 με Νέλσον, Γκιστ και Μπουρούση!! (vid)

Τα καρφώματα των Γκιστ και Μπουρούση και το εντυπωσιακό κόψιμο του Νέλσον από το ματς της Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό, βρέθηκαν στο Top 10 των φάσεων της τέταρτης αγωνιστικής του Top 16.
Η τάπα του ΝτεΜάρκους Νέλσον στον Τζέισι Κάρολ στον αιφνιδιασμό της Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε στην 9η θέση. Η μαγική ασίστ του Σέρχι Ροντρίγκεθ στον Γιάννη Μπουρούση, που κάρφωσε εντυπωσιακά πλασταρίστηκε στην 4η θέση, ενώ το κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ, σκαρφάλωσε στο Νο. 1 του Top 10.







*Πηγή: gazzetta.gr*

Θέλει να «καπαρώσει» Γούτα ο ΠΑΟΚ!!

Στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του ΠΑΟΚ για το καλοκαίρι βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr ο Δημήτρης Γούτας της Ξάνθης.
Στον ΠΑΟΚ όπως αναφέραμε και προηγούμενο μας άρθρο ετοιμάζονται για το καλοκαίρι φέρνοντας στην Τούμπας έλληνες νεαρούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστής. Στην κορυφή της λίστα του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Δημήτρης Γούτας της Skoda Ξάνθης. Ο 21χρονος αμυντικός της ακριτικής ομάδας είναι αυτή την στιγμή  είναι ο διακαής πόθος του Ζήση Βρύζα. Στον «δικέφαλο» είχαν ενδιαφερθεί για τον 21χρονο αμυντικό και την περσινή χρονιά όμως η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε.
Στον ΠΑΟΚ που θεωρούν τον Γούτα ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τον μελλοντικό κεντρικό αμυντικό της Εθνικής προβλέπουν το καλοκαίρι οι μνηστήρες να είναι πολλοί περισσότεροι. Στην Τούμπα που θέλουν ν’ αποφύγουν έναν πιθανόν πλειστηριασμό αναμένεται το προσεχή διάστημα θα υπάρξουν επαφές με την διοίκηση της Ξάνθης για την απόκτηση του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τόμιτς: «Ο Σφαιρόπουλος ηρέμησε την ομάδα»

Στη διαχείριση της ψυχολογίας των παικτών από το Γιάννη Σφαιρόπουλο στάθηκε ο Μίλαν Τόμιτς μετά το ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα, τονίζοντας πως ήταν το «κλειδί» για να φτάσει στη νίκη ο Ολυμπιακός.
«Ο Σφαιρόπουλος ηρέμησε την ομάδα. Αυτό ήταν ένα ακόμα στοιχείο που έκανε τη διαφορά. Όταν χάνεις με 11 πόντους στο ημίχρονο η ομάδα θέλει ηρεμία και στη συνέχεια να πηγαίνεις επίθεση-επίθεση, άμυνα-άμυνα για να καταφέρεις να μειώσει τη διαφορά. Αυτό κάναμε και στο τέλος βγήκαμε νικητές» εξήγησε ο στενός συνεργάτης του προπονητή των «ερυθρόλευκων».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν είναι όμως μόνο αυτό, περιορίσαμε αρκετά την Λαμποράλ στο παιχνίδι ένας με έναν, πράγμα που στο πρώτο ματς δεν είχαμε κάνει. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαν 1/10 τρίποντα, ενώ εμείς 7/15. Ανεβάσαμε τους αριθμούς μας. Η Λαμποράλ δεν βρήκε λύση στο πικ εν ρόλ και όλο αυτό ήταν ένα σύνολο που μας έδωσε το ματς».
Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στα σουτ του Βασίλη Σπανούλη που γύρισαν το παιχνίδι: «Με τους πόντους του Σπανούλη άλλαξε η ροή του ματς. Έβαλε τρίποντα που σκότωσαν τον αντίπαλο. Αυτό έδωσε ώθηση σε όλους τους άλλους παίκτες για να βοηθήσουν. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στο Top 16, η Λαμποράλ είναι μια καλή ομάδα. Το έδειξε και στο παιχνίδι της με τη Ρεάλ για το πρωτάθλημα. Τώρα εμείς παίζουμε ανά δύο μέρες και πρέπει να ξεκουραζόμαστε και να κάνουμε καλές προπονήσεις».

Ο Μέσι το απόλυτο κουμάντο στην Μπαρτσελώνα!!

Εγώ την ήξερα σαν “οικογένεια” την αγαπημένη μου Μπαρτσελώνα. Ότι λειτουργούσε με την κουλτούρα της φαμίλιας για να αυτοπροστατεύεται, αλλά και για να προκόβει. Γράφει στον SportDog ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας... Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια τέτοιος τσαμπουκάς, όπως αυτός ανάμεσα στον προπονητή της ομάδας και τον Μέσι. Το ανησυχητικό για το καταλάνικο κλαμπ είναι ότι βγήκε προς τα έξω η “διαφορά” ανάμεσα στους δύο, σε θέματα τακτικής.
Τι είδαμε στο 1-0 που έγινε με πέναλτυ του Μέσι στα τελευταία λεπτά, στο άνοστο παιχνίδι με την Αθλέτικο; Είδαμε πολλά. Καταλάβαμε πολλά. Αποχαιρετισμός στην αγαπημένη Μπαρτσελώνα που γνωρίζαμε. Στην ομάδα που απολαμβάνουμε για το περίτεχνο παιχνίδι της.
Το ποδόσφαιρο παίζεται με 11, αλλά με ποδοσφαιριστές διαφορετικών ρόλων. Και διαφορετικών αξιωμάτων, απαραιτήτως. Ένας είναι ο στρατηγός στο μέτωπο. Ένας ο αρχηγός του επιτελείου. Δεν κατεβάζεις αεροπορία με δύο σμηνάρχους, ούτε στόλο με τρεις ναυάρχους.
Αυτά τα έκανε η μαλακισμένη η Ρεάλ Μαδρίτης που αγνοούσε τη χημεία και την ενδιέφερε μονάχα το star system χολυγουντιακού τύπου. Παίρνουμε τους φιρμάτους της πιάτσας Ζιντάν, Μπέκαμ, Ρονάλντο, Φίγκο, ό, τι γυαλιστερό διότι πουλάμε γκλαμουριά.
Είμαι ο Νεϋμάρ, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Βραζιλίας, εκπροσωπώ την πρώτη σχολή στον κόσμο και στην Μπαρτσελώνα, λόγω Μέσι, δεν είμαι αυτός που... είμαι. Αυτός που θέλω.
Είμαι ο Σουάρες, ο Νο1 γαμιάς στην Αγγλία, και αντί να γίνω ο αρχηγός στην Μπαρτσελώνα, περιορίζομαι να είμαι δεύτερος. Επειδή ο Μέσι έτσι ή, αλλοιώς δεν παζαρεύει το στέμμα της Μπάρτσα που έχει κολλήσει στο κεφάλι του.

ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΕΣΙ και τις ίντριγκες στην Μπαρτελώνα, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Να τα λέμε όλα, κι αυτά που κρύβονται πίσω από τον τοίχο. Στην παγκόσμια πιάτσα έχει φτιαχτεί το δίπολο Μέσι και Ρονάλντο. Παικταράδες και οι δύο, σε ομάδες γκραν σουξέ πρωτοκλασάτες, Μπαρτσελώνα και Ρεάλ, πολυβραβευμένοι, πολυφωτογραφημένοι, φιρμάρες του κερατά, με δημόσια εικόνα εντελώς διαφορετική. Τσαχπίνης και πουτανατζής ο
Πορτογάλος, σιγανοπαπαδιά αυτή η ποντικομαμή ο Αργεντινός.
Και οι δύο, Ρονάλντο και Μέσι, παιδιά του star system. Με την αξία τους, όμως. Δεν τους λανσάρησε το σύστημα, τα οργανωμένα συμφέροντα των πολυεθνικών, δεν τους επέβαλλε η φυλή των διαφημιστών. Με το ταλέντο τους, με τις δυνατότητές τους επεβλήθηκαν οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές, τα δύο πιο λαμπερά αστέρια στο ποδόσφαιρο γαλαξία.
Ντίβα και σαματατζής ο Ρονάλντο, χαμηλών τόνων ο αντικινηματογραφικός φατσικά Μέσι, ο πονηρός, ο πανούργος, ο διαβολικός, λέει ο αποδυτηριάκιας. Εδώ και πέντε χρόνια ο
Μέσι δεν είναι το καλόβολο παιδάκι με το κουσούρι του ζουπά και την αντιτουριστική μούρη, που δεν του επέτρεπε να το παίξει φίρμα αλά Μπέκαμ και Ζιντάν.
Ποια Μπαρτσελώνα; Εγώ είμαι υπεράνω της Μπάρτσας, σου λέει ο Μέσι και άμα λάχει υπόγεια και ύπουλα στο δείχνει. Κράτος είναι στην πραγματικότητα η Μπάρτσα, περισσότερο
από κάθε κόμμα, κάθε εθνικιστική οργάνωση εκφράζει την Καταλωνία και το μίσος στην πουτάνα την Ισπανία.
Και λοιπόν; Εγώ είμαι ο Μέσι, πετάει κατάμουτρα ο Αργεντινός, πίσω από τον οποίο δουλεύει ομάδα με επικοινωνιολόγο, μάνατζερ, οικονομολόγο, ατζέντη με σχέσεις σε FIFA και UEFA κ.α. δημοσιοσχετίστες. Εγώ, λοιπόν, επειδή είμαι ο Μέσι θα έχω γνώμη ποιος θα είναι ο πρόεδρος στην Μπαρτσελώνα, ποιος προπονητής και θα έχω λόγο στις μεταγραφές. Και άμα γουστάρετε, διαφορετικά θα φύγω.
Έτσι ξηγιέται. Κι αυτός, ο Μέσι, ο κοντοπούτανος επιλέγει σε ποια στιγμή θα ανοίξει θέμα για αποχώρηση από την Μπαρτσελώνα, για μεταγραφή στην Τσέλσυ. Και κάθε φορά που αιφνιδιάζει, ζυγίζει τις αντιδράσεις του κόσμου και των μήντια.

*Πηγή: sportdog.gr*

«Άκυρο» σε Βίλα για Σινκλέρ!!

Άκαρπες ήταν οι προσπάθειες της Άστον Βίλα να αποκτήσει, με τη μορφή δανεισμού, τον Σκοτ Σινκλέρ από τη Μάντσεστερ Σίτι.  
Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο προπονητής των «χωριατών», Πολ Λάμπερτ, ο οποίος χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του παραδέχτηκε την… ήττα της ομάδας του για την προσθήκη του Άγγλου μέσου.
«Έχει τελειώσει. Δεν μπορεί να προχωρήσει το θέμα. Από ότι ξέρω το θέμα έχει τελειώσει. Δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε. Αποτύχαμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο έμπειρος κόουτς.
*Πηγή: england365.gr*

Πήρε Μπάμπα η Λιντς!!

Η πρώτη μεταγραφή της Λιντς είναι γεγονός. Τα «παγώνια» ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα την απόκτηση, με τη μορφή δανεισμού, του Σολ Μπάμπα από την Παλέρμο!  
Ο αμυντικός από την Ακτή Ελεφαντοστού- πρώην της Λέστερ- βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό στα υπ’ όψη του τεχνικού τιμ και οι διαπραγματεύσεις με την ιταλική ομάδα είχαν ευτυχή κατάληξη.
«Η Λιντς μπορεί πλέον  να ανακοινώσει ότι ήρθε σε συμφωνία με την Παλέρμο για το δανεισμό του Σολ Μπάμπα μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου», αναφέρει η ανακοίνωση του αγγλικού συλλόγου.
*Πηγή: england365.gr*

Επιμένει για Πίενααρ ο Μόγιες!

Κάθε άλλο παρά στο… συρτάρι έβαλε ο προπονητής της Σοσιεδάδ, Ντέιβιντ Μόγιες την περίπτωση του Στίφεν Πίενααρ.  
Πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι ο Σκωτσέζος τεχνικός είναι έτοιμος να χτυπήσει την πόρτα της πρώην ομάδας του, Έβερτον, για να πάρει ξανά μαζί του τον Νοτιοαφρικανό μεσοεπιθετικό!
Εάν όντως κατατεθεί επίσημη προσφορά τα «ζαχαρωτά» δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να τον παραχωρήσουν. Άλλωστε εδώ και καιρό βρίσκεται στη λίστα των υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών…
*Πηγή: england365.gr*

Δεν πάει πουθενά ο Μπόγιαν!!

Καμία πρόθεση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με συλλόγους που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Μπόγιαν Κρκιτς δεν έχει η Στόουκ, κάτι που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Μαρκ Χιουζ.  
Ο προπονητής των «potters» ξεκαθάρισε πως ο Ισπανός επιθετικός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας και πως δεν υπάρχει περίπτωση, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, να παραχωρηθεί.
«Τα πηγαίνει εξαιρετικά. Ξέραμε ότι θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να μπει στο κλίμα της Πρέμιερ Λιγκ, όμως τα κατάφερε. Αγωνίζεται πολύ καλά. Είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και νομίζω ότι το αποδεικνύει στην Πρέμιερ Λιγκ», τόνισε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και πρόσθεσε:
«Ένιωσε ορισμένες απογοητεύσεις στην καριέρα του, όμως ήρθε εδώ και απολαμβάνει το περιβάλλον που του προσφέρουμε. Νομίζω ότι είναι χαρούμενος. Δεν έχουμε πρόθεση να ακούσουμε κάποιο ενδιαφέρον για εκείνον. Είναι απαραίτητος για αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε, επομένως δεν πρόκειται να τον δώσουμε». 
*Πηγή: england365.gr*

«Κλείνει» στην Πάλας ο Σουαρέ!

Μόνο τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν για την απόκτηση του Παπέ Σουαρέ από την Κρίσταλ Πάλας.  
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα του Άλαν Πάρντιου συμφώνησε στις 4εκατ. λίρες με τη Λιλ και πως άμεσα ο Σενεγαλέζος αριστεροπόδαρος μπακ θα μεταβεί στην Αγγλία για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα έχει διάρκεια τρεισήμισι ετών, έως το καλοκαίρι του 2018.
*Πηγή: england365.gr*

Ανανέωσε με Μπέρνλι ο Άντερσον!

Τη φανέλα της ομάδας που υπηρετεί από τα οκτώ του χρόνια θα συνεχίσει να φορά ο Τομ Άντερσον. Η Μπέρνλι συμφώνησε για νέο συμβόλαιο με τον ταλαντούχο αμυντικό, με ισχύ έως το καλοκαίρι του 2017.  
Ο 21χρονος άσος αγωνίστηκε στις Λίνκολν και Καρλάιλ τους προηγούμενους μήνες, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Αυτό ανάγκασε τους ανθρώπους της Μπέρνλι να του καταθέσουν νέα προσφορά, αφού στο πρόσωπό του βλέπουν τον μελλοντικό ηγέτη της άμυνας τους.
«Αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Όλα αυτά τα χρόνια υπέγραφα μονοετή συμβόλαιο, όμως τώρα χαίρομαι που συμφώνησα για περισσότερα. Θα συνεχίσω την προσπάθεια, την σκληρή δουλειά με κάτω το κεφάλι. Δεν είναι πλέον παιδί. Μπορώ να ανέβω στην πρώτη ομάδα και να ζήσω το όνειρό μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Άντερσον.
*Πηγή: england365.gr*

«Μέσα» Καμπιάσο και Χάμοντ!

Με τους Εστεμπάν Καμπιάσο και Ντιν Χάμοντ στην αποστολή θα αντιμετωπίσει η Λέστερ την Τότεναμ στην αυριανή (24/1) εκτός έδρας αναμέτρηση για τον 4
Οι δύο έμπειροι χαφ βρίσκονταν στα… πιτς τις τελευταίες ημέρες, με τον Αργεντίνο να απουσιάζει από το ματς με Άστον Βίλα και Στόουκ, και τον Άγγλο μόνο αυτό με τους «πότερς».
Αμφότεροι πάντως προπονήθηκαν κανονικά και έθεσαν εαυτόν στη διάθεση του Νάιτζελ Πίρσον για τον αυριανό (24/1) αγώνα Κυπέλλου με την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».
*Πηγή: england365.gr*

Προς MLS ο Μαλόνεϊ!!

Στην επιβεβαίωση ότι η Γουίγκαν έχει αποδεχτεί την πρόταση των Chicago Fire για την απόκτηση του Σον Μαλόνεϊ, προχώρησε ο προπονητής των «λάτικς», Μάλκι Μακάι. 
Μία «ανάσα» από τη μεταγραφή του στους Chicago Fire βρίσκεται ο Σον Μαλόνεϊ.
Σύμφωνα με τον Μάλκι Μακάι, η Γουίγκαν έχει δώσε τα χέρια με τον σύλλογο του MLS και πλέον το μόνο που απομένει, είναι η συμφωνία του ίδιου του παίκτη με την ενδιαφερόμενη ομάδα.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο πρώην άσος της Σέλτικ αναμένεται να αποχωρήσει από το «DW Stadium» μέσα στο Σαββατοκύριακο.
*Πηγή: england365.gr*

Δύσκολα ξανά φέτος ο Κόμπι!!

Ο Κόμπι Μπράιαντ θα επανεξεταστεί στον τραυματισμένο του ώμο, ωστόσο όλα δείχνουν πως δεν θα αγωνιστεί ξανά φέτος.

Δύσκολα ξανά φέτος ο Κόμπι
Όλα δείχνουν πως η φετινή σεζόν παίρνει πρόωρο τέλος για τον Κόμπι Μπράιαντ. Ο 36χρονος σταρ τραυματίστηκε στον ώμο και θα επανεξεταστεί τη Δευτέρα για να αποφασιστεί αν θα υποβληθεί σε επέμβαση ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, μοιάζει αδύνατο να παίξει ξανά φέτος κι έτσι δεν θα καταφέρει για τρίτο σερί πρωτάθλημα να ολοκληρώσει τη σεζόν.

«Είναι από τους πιο σκληρούς παίκτες που έχω δει. Πολλοί έλεγαν πως δεν θα επέστρεφε από τη ρήξη αχιλλείου, αλλά επέστρεψε δυνατός. Και είμαι σίγουρος πως δεν θέλει να αποχωρήσει έτσι», δήλωσε ο προπονητής του, Μπάιρον Σκοτ.

Ο ίδιος ο Κόμπι αστειεύτηκε για την κατάστασή του γράφοντας στο Twitter «… αυτά παθαίνω όταν πασάρω πολύ την μπάλα». *Πηγή: sport-fm.gr*