Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Μετά το ΟΑΚΑ, «ξύπνησε»!!

Μπορεί στην πρεμιέρα του Top-16 να ηττήθηκε απ’ τον Παναθηναϊκό, ωστόσο έκτοτε η Μακάμπι Τελ Αβίβ δείχνει ασταμάτητη με τελευταίο της «θύμα» τη Ζαλγκίρις, στο Κάουνας (66-73) για την 4η αγωνιστική.

Μετά το ΟΑΚΑ, «ξύπνησε»!
«Ξύπνησε» το… θηρίο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και δείχνει ασταμάτητη μετά την ήττα της πρεμιέρα του Top-16 από τον Παναθηναϊκό.

Οι Ισραηλινοί νίκησαν μέσα στη Λιθουανία με 73-66 τη Ζαλγκίρις Κάουνας για την 4η αγωνιστική, σημειώνοντας την τρίτη σερί νίκη τους και δείχνοντας έτοιμοι να διεκδικήσουν όχι απλά την πρόκριση στα πλέι οφ, αλλά και ένα απ’ τα πρώτα δύο εισιτήρια (στη δεύτερη θέση τώρα).

Οι γηπεδούχοι έστω κι οριακά είχαν σχεδόν μόνιμα το προβάδισμα στο πρώτο μέρος, ενώ βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με εννιά, χάρη στο 37-28 (15’). Ωστόσο η εντυπωσιακή αντεπίθεση των πρωταθλητών Ευρώπης τους κράτησε μέχρι την ανάπαυλα χωρίς πόντο(!) και με σερί 0-12, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια, προηγούμενοι με 37-40.

Η Ζαλγκίρις δεν… μάσησε και κατάφερε να ανακτήσει εκ νέου τα ηνία και να κλείσει την τρίτη περίοδο με σκορ 52-48. Στο τελευταίο εξάλεπτο, όμως, η Μακάμπι έδειξε αποφασισμένη να φτάσει στο ροζ φύλλο αγώνα κι όχι μόνο γύρισε το ματς, αλλά έφτασε να προηγείται στο 37’ ακόμα και με εννιά πόντους (58-67). Οι Λιθουανοί πήγαν να ζορίσουν τους αντιπάλους τους και να φέρουν τα πάνω-κάτω, αλλά δεν τα κατάφεραν, με την Μακάμπι να κλειδώνει τη νίκη και να επιστρέφει στη βάση της με το υπέρ της 73-66.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 37-40, 52-48, 66-73 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: