Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Πασιένσια: «Ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΟΚ ο Κόστα»

Ο Ντομίνγκος Πασιένσια, ο Πορτογάλος τεχνικός της Σετουμπάλ, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο για τον Ρικάρντο Κόστα και τόνισε πώς πρόκειται για μεταγραφή που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Πέλκα που είχε παίκτη στην  Σετουμπάλ.

Αρχικά επιβεβαίωσε πως και τα ΜΜΕ της πατρίδας του θεωρούν δεδομένη την μετακίνηση του ποδοσφαιριστή στον ΠΑΟΚ: «Πράγματι και εδώ στην Πορτογαλία αυτό υποστηρίζουν, ότι ο ποδοσφαιριστής θα πάει στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ».

Σκιαγραφώντας το αγωνιστικό προφίλ του ποδοσφαιριστή, ο Πορτογάλος τεχνικός επισήμανε: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής με την απόλυτα έννοια του επαγγελματία. Ο Ρικάρντο Κόστα είναι δυνατός και συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του. Συνεργάστηκα μαζί του στην Πόρτο και μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο του ΠΑΟΚ»

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί με ποδοσφαιριστές επιπέδου Κόστα να διεκδικήσει τον τίτλο είπε: «Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός φέτος και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να κρατηθεί ως το τέλος έτσι. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με πέρσι»

Απάντησε και στο αν αυτή η απουσία του από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αγωνιζόμενος στο Κατάρ, μπορεί να τον έχει επηρεάσει αγωνιστικά: «Γνωρίζω ότι δεν του άρεσε να αγωνίζεται στην Αραβία αφού το πρωτάθλημα δεν ήταν ανταγωνιστικό και ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη και σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αυτό άλλωστε μου έχει πει και ίδιος σε πρόσφατη επικοινωνία που είχα μαζί του».

Ο Κόστα φέρεται ότι είχε προτάσεις από την Σπόρτινγκ Λισαβώνας αλλά και από ισπανικές ομάδες. Ο Ντομίνγκος Πασιέντζα επιβεβαίωσε ότι είχε προτάσεις ο παίκτης: «Γνωρίζω ότι είχε δεχθεί πρόταση από την Σπόρτινγκ. Μάλιστα τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας υποστήριζαν ότι είχε πρόταση από την ομάδα της Λισαβώνας».

Για το αν ο Κόστα αγωνιζόμενος στον ΠΑΟΚ θα μπορέσει να επιστρέψει και στην Εθνική Πορτογαλίας με την οποία έχει τρεις παρουσίες σε Μουντιάλ είπε: «Νομίζω ότι θα έχει την ευκαιρία του πλέον αγωνιζόμενος πλέον στην Ευρώπη. Άλλωστε εκεί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και αγωνιζόμενος στο Κατάρ είχε ένα μειονέκτημα έναντι των άλλων παικτών που παίζουν στην θέση του»

Ο Ντομίνγκος Πασιένσια σχολίασε και την πρόοδο του Πέλκα τον οποίο είχε παίκτη στην Σετουμπάλ μέχρι πριν μια εβδομάδα όταν απομακρύνθηκε από τον πάγκο της: «Επαγγελματίας και με ποιότητα στο παιχνίδι του. Μου άρεσε πολύ να δουλεύω μαζί του, μόνο αυτό μπορώ να σας πω…»

Τέλος, αναφέρθηκε και στην δική του παρουσία στην Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2013, όταν συζήτησε με τον Ιβάν Σαββίδη αλλά τελικώς δεν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου: «Πριν από 1,5 χρόνο βρέθηκα στην Ελλάδα και είναι λυπηρό που ευοδώθηκαν οι συζητήσεις. Όμως η επιθυμία μου να δουλέψω στο ελληνικό πρωτάθλημα παραμένει ισχυρή»
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: