Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Αυτός είναι ο Ντομπρασίνοβιτς!!

Το metrosport.gr σκιαγραφεί το προφίλ του νέου προπονητή του Άρη, Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς. 

Γράφουν οι Δημήτρης Καλαϊτζής και Παναγιώτης Βασιλείου

Ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1977 στο Μαυροβούνιο της πρώην Γιουγκοσλαβίας και μετά από την εννιαετή παρουσία του στα γήπεδα της Κύπρου ως ποδοσφαιριστής απέκτησε το 2009 την Κυπριακή υπηκοότητα όπου και αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα της χώρας.

Την αρχή στην 17ετή «περιπέτεια» του στα γήπεδα ως ποδοσφαιριστής έκανε στην ομάδα του Μαυροβουνίου, Ρούνταρ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για δύο χρόνια στο Βέλγιο για λογαριασμό της Λόκερεν, με την οποία έπαιξε μόλις σε δύο παιχνίδια. Έπειτα συνέχισε την καριέρα του στο κυπριακό Πρωτάθλημα όταν και πήρε μεταγραφή για τον Απόλλωνα Λεμεσού. Στους «κυανόλευκους» έμεινε για δύο σεζόν (2000-2002) και ακολούθως πήρε μεταγραφή στον Διγενή Μόρφου όπου και έμεινε για τριά χρόνια. Το 2005 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του όταν σε ηλικία 28 ετών πήρε μεταγραφή από την προσφυγική ομάδα στην Ομόνοια Λευκωσίας, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2008 όταν και μεταπήδησε στην Ανόρθωση Αμμοχώστου.

Το 2008 έλαβε μέρος στους ομίλους του Champions League με την  Ανόρθωση και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πέτυχε το πρώτο γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση για λογαριασμό του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Την ερχόμενη σεζόν αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Καβάλας όπου μέτρησε 20 συμμετοχές και 2 γκολ. Και αφού έμεινε για μια χρονιά στην Σούπερ Λιγκ, επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια και στο Πρωτάθλημα της Κύπρου αυτή τη φορά για λογαριασμό της Αλκής Λάρνακας στην οποία έμεινε για δύο χρόνια.

Στα 35 του πήρε μεταγραφή στην Ζετίσου, ομάδα του Καζακστάν, στην οποία έμεινε για μια σεζόν για να επιστρέψει και να λήξει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Κύπρο και στην Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου.

Με το που τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα (20 περίπου χρόνων) είχε ήδη κάνει βήματα προπονητικής. Σήμερα, στα 37 του χρόνια, βρίσκεται ένα βήμα πριν το Pro License. Είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA Α και είναι στη διαδικασία απόκτησης του διπλώματος UEFA PRO.

Ο Ντομπρασίνοβιτς εδώ και μήνες εμπλουτίζει τις γνώσεις του. Ταξίδεψε στην Τουλούζ της Γαλλίας, εκεί όπου συνάντησε τον πρώην συμπαίκτη του στην Ανόρθωση Πρέντραγκ Οτσόκολιτς. Πήγε για ένα διάστημα και στην Βοσνία, ενώ τελευταίος του προορισμός ήταν η μαγευτική Φλωρεντία και το Μιλάνο, όπου παρακολούθησε προπονήσεις της Φιορεντίνα και είδε και παιχνίδια της ομάδας.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: