Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta ότι κάποιοι θα βαρεθούν να περιμένουν να αποκλείσει η ΟΥΕΦΑ τον Ολυμπιακό…
Αναθάρρησαν κάποιοι από τις χθεσινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα της ΟΥΕΦΑ και περιμένουν μήπως αλλάξει κάτι σχετικά με την παρουσία του Ολυμπιακού στο προσεχές Τσάμπιονς Λιγκ...
ADVERTISEMENT
Η προσδοκία ήρθε από τη λέξη «προσωρινά», που χρησιμοποίησε ο Ιφαντίνο λέγοντας ότι οι επιτροπές της ΟΥΕΦΑ αποδέχθηκαν τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Μόνο που προφανώς δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος από αυτόν! Από την στιγμή κατά την οποία διεξάγεται μία δικαστική έρευνα με επίκεντρο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, φυσικά και η αποδοχή του Ολυμπιακού από την ΟΥΕΦΑ θα είναι προσωρινή. Για τον απλούστατο λόγο ότι αύριο-μεθαύριο μπορεί η έρευνα να δείξει ότι ο Μαρινάκης έστησε ένα ματς του Ολυμπιακού. Τι θα κάνει η ΟΥΕΦΑ, θα έχει τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ;
Μόνο που ας έχουμε υπόψιν μας κάτι πολύ σοβαρό. Για να αλλάξουν τα δεδομένα και να χάσει ο Ολυμπιακός τη θέση του από το Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να υπάρξουν δεδομένα, που αυτή την στιγμή δεν τα βλέπει στον ορίζοντα ούτε ο πιο φανατικός αντιολυμπιακός! Θα πρέπει δηλαδή να εμφανιστούν αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Ολυμπιακός έστησε παιχνίδια. Προσέξτε αυτό που σας λέω: ότι έστησε συγκεκριμένα παιχνίδια. Όχι ότι γενικά κι αόριστα «κάνει κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο» κι άλλα τέτοια «περίεργα».
Στην ΟΥΕΦΑ ένα κι ένα κάνει δύο! Αποδεικνύεται η, έστω υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενοχής του Ολυμπιακού για χειραγώγηση αγώνα του; Τότε σε τελειώνει. Αν δεν υπάρχουν έστω σαφείς ενδείξεις, δεν υπάρχει και τιμωρία. Αν κάποιος λοιπόν βλέπει ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ο Ολυμπιακός έστησε κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι του, ας πάει στην ΟΥΕΦΑ να το πει! Και να τις δώσει τα στοιχεία. Πολύ απλά, όμως, δεν υπάρχει τίποτα. Κι αυτό κατά βάθος το ξέρουν όλοι.
Γι΄αυτό και, με αφορμή αυτό που είπε ο γ.γ.της ΟΥΕΦΑ, θα ισχύσει τελικά το γνωστό μας, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.
Και να ξέρετε και κάτι. Η ΟΥΕΦΑ έχει αλλάξει πλέον τακτική και δεν θέλει επ΄ουδενί να αλλάζει τη σύνθεση των διοργανώσεών της άπαξ κι έχουν αυτές αρχίσει. Δεν της άρεσε της ΟΥΕΦΑ αυτό που είχε γίνει πριν λίγα χρόνια, όταν ξεκίνησε η Μέταλιστ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά λόγω της εις βάρος της απόφασης υποχρεώθηκε να την αποβάλλει από τη διοργάνωση. Ούτε αυτό που είχε γίνει με τον Ολυμπιακό του  Βόλου, ούτε αυτό που είχε γίνει με τη Φενέρμπαχτσε.
Θέλει δηλαδή η ΟΥΕΦΑ όταν ξεκινάει η σεζόν να μην αλλάζει ομάδες, να βάζει και να βγάζει, κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αν για παράδειγμα, σκάσει τον Οκτώβριο μία βόμβα-που δεν θα σκάσει, αλλά λέμε τώρα, για χάριν της κουβέντας-και αποδειχθεί ο Ολυμπιακός ένοχος για νόθευση αγώνα του, η ΟΥΕΦΑ δεν θα τον πετάξει εκτός του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Θα συνεχίσει κανονικά να δώσει και τα άλλα τέσσερα παιχνίδια του στη φάση των ομίλων, αν π.χ. μέχρι εκείνη την στιγμή έχει δώσει δύο αγώνες. Και θα τον τιμωρήσει η ΟΥΕΦΑ τον Ολυμπιακό με αποβολή του από το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, το φθινόπωρο του 2016.
Απ΄ όποια πλευρά δηλαδή κι αν το πάρουμε, κάποιοι θα βαρεθούν να περιμένουν να αποκλείσει η ΟΥΕΦΑ τον Ολυμπιακό. Το φθινόπωρο ο πρωταθλητής Ελλάδας θα είναι κανονικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός αν μέσα στο καλοκαίρι προκύψουν πράματα και θάματα.
Αν τα βλέπει κανείς, να μου τα πει κι εμένα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Super deals στο No1!!

Ο Πετρ Τσεχ είναι ο νέος φύλακας άγγελος της Αρσεναλ και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τις πιο ακριβές μεταγραφές τερματοφυλάκων ever.
Πριν καν παίξει, θεωρείται μία από τις καλύτερες μεταγραφές τουλάχιστον των τελευταίων ετών. Η Τσέλσι του επέτρεψε να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει, εκείνος διάλεξε τους Gunners και έγινε ο 4ος παίκτης που κάνει απευθείας τη διαδρομή από το Stamford Bridge στο Emirates επί εποχής Premier League μετά τους Γουίλιαμ Γκαλάς, Λασανά Ντιαρά, Γιόσι Μπεναγιούν. Ο πρώην Νο1 των Σπάρτα Πράγας και Ρεν έχει κάποια στατιστικά που είναι πραγματικά εντυπωσιακά όπως το ρεκόρ με τα περισσότερα clean sheet σε μία σεζόν στην PL (24 το 2004-05), συνολικά τα περισσότερα από κάθε άλλο τερματοφύλακα με τα γάντια μίας μόνο ομάδας (162) στο Νησί και είναι τρίτος στην λίστα με αυτούς που έχουν κρατήσει περισσότερες φορές την εστία τους ανέπαφη στο Champions League. Ο Τζον Τέρι δήλωσε ότι μόνος του ο Τσέχος θα δώσει 12-15 έξτρα βαθμούς αλλά και το fact με το 66% σε νίκες αποτελεί από μόνο του δήλωση για τον 33χρονο που στα 11 χρόνια του στους Μπλε κατέκτησε 13 τίτλους (στο ίδιο διάστημα η Αρσεναλ 3). Ο Τσεχ -το πρώτο του ματς με τους Gunners μπορεί να είναι κόντρα στην Τσέλσι στον τελικό του Community Shield στις 2 Αυγούστου- υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ κόστισε τον Αρσέν Βενγκέρ 15 εκατ. ευρώ, ποσό που αποδεικνύει την αξία του. Το deal αυτό, τον βάζει μέσα στο top-10 των μεταγραφών για παίκτες με ηλικία over 30, όπως επίσης στις πιο ακριβές τερματοφυλάκων όλων των εποχών, οι οποίες ακολουθούν...
51 Τζίτζι Μπουφόν (23 ετών, από Πάρμα σε Γιουβέντους)
Τον Νοέμβριο του 1995, σε αγώνα με την Μίλαν, ο Νέβιο Σκάλα δεν είχε στη διάθεσή του πρώτο τερματοφύλακα της Πάρμα, Λούκα Μπούτσι, όμως είχε την έμπενευση να βάλει βασικό έναν 17χρονο. Το όνομά του ήταν Τζίτζι, πήρε τα γάντια και κράτησε τους μυθικούς τότε, Ροσονέρι, στο 0-0. Το καλοκαίρι του 2001 η Γιουβέντους, έχοντας ρευστό από την πώληση Ζιντάν στην Ρεάλ, τον έκανε δικό της αντί 51 εκατ. ευρώ, ποσό που εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο εξωπραγματικό ήταν τότε. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ο Μπουφόν έχει γίνει ο καλύτερος τερματοφύλακας που είδε ποτέ το ανθρώπινο μάτι. Ζωναντός θρύλος των Μπιανκονέρι με όλους τους τίτλους στην Ιταλία και δύο φορές στον τελικό του Champions League αλλά και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Εθνική Ιταλίας, της οποίας είναι ρέκορντμαν συμμετοχών (148). Με λίγα λόγια, Μπουφόν όλων των εποχών.




24 Μανουέλ Νόιερ (25 ετών, από Σάλκε σε Μπάγερν)
Προϊόν των τμημάτων υποδομής της Σάλκε, ο Νόιερ έκανε με τους Μπλε 156 εμφανίσεις στην Bundesliga και αφού κατέκτησε μόνο ένα Κύπελλο, το 2011 ήρθε η ώρα για το τεράστιο βήμα. Για που αλλού; Για την Μπάγερν η οποία έδωσε 25 εκατ. ευρώ στο κλαμπ του Γκελζενκίρχεν. Ο σήμερα 29χρονος αποτελεί από τότε εγγύηση κάτω από τα δοκάρια των Βαυαρών και της Εθνικής Γερμανίας, έχοντας δημιουργήσει της σχολή των ball playing goalkeepers. Εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια, σαν λίμπερο αλλά και σαν passer, ο Νόιερ έχει κουμπώσει σε μία εκπληκτική Μπάγερν τα τελευταία χρόνια με τρεμπλ το 2013, Παγκόσμιο Κύπελλο με τα Πάντσερ το 2014 και απόλυτη κυριαρχία εντός συνόρων. Σίγουρα ένας από τους κορυφαίους της ιστορίας.
20 Νταβίδ Ντε Χέα (20 ετών, από Ατλέτικο σε Γιουνάιτεντ)
Η Ατλέτικο Μαδρίτης του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες που κατέκτησε το Europa League και το ευρωπαϊκό super cup το 2010, είχε κάτω από τα δοκάρια της ένα απίστευτο ταλέντο. Το μάτι του Αλεξ Φέργκιουσον δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από τον αδύνατο πιτσιρικά και το 2011 έσκασε 20 εκατ. ευρώ για να τον κάνει κάτοικο Old Trafford. Τέσσερα χρόνια μετά, ο Ντε Χέα είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του σήμερα, Νο1 στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης και το μέλλον της Εθνικής Ισπανίας. Υστερα από τέσσερις σεζόν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (τίτλος σε Premier League, Community Shield), η μετοχή του είναι σε limit up και τα χρήματα που έδωσε ο Σερ Αλεξ μοιάζουν μάλλον λίγα.




18 Αντζελο Περούτσι (30 ετών, από Ιντερ σε Λάτσιο)
Από τους κορυφαίους Ιταλούς πορτιέρε, ο Αντζελο Περούτσι έκανε σπουδαία καριέρα σε top level και αγωνίστηκε στα περισσότερα μεγάλα κλαμπ της Serie A. Ξεκίνησε στην Ρόμα αλλά έπαιξε στην Γιουβέντους (208 αγώνες στο πρωτάθλημα) από το 1991 μέχρι το 1999 κατακτώντας 3 Scudetti, πηγαίνοντας 3 σερί φορές στον τελικό του Champions League (τίτλος το 1996) και κατακτώντας το UEFA. Υστερα από μόλις μία χρονιά στην Ιντερ (1999-2000) πωλήθηκε στην Λάτσιο αντί του ποσού που τον φέρνει σε αυτή τη λίστα. Εμεινε στους Λατσιάλι μέχρι το τέλος της καριέρας του (πάνω από 200 ματς σε Ιταλία και Ευρώπη), την οποία έκλεισε το 2006 όντας στην αποστολή της πρωταθλήτριας κόσμου, Squadra Azzurra.




16 Γιαν Ομπλάκ (21 ετών, από Μπενφίκα σε Ατλέτικο)
Το 2010 τα μάτια των Αετών άρπαξαν τον νεαρό Σλοβένο και τον δάνεισε κατά σειρά σε Μπέιρα-Μαρ, Ολανένσε, Λεϊρία, Ρίο Αβε. Με την Μπενφίκα έπαιξε τη σεζόν 2013-14 σε 16 ματς στο πρωτάθλημα και 4 στο Europa League στον δρόμο των Λουζιτανών μέχρι τον τελικό. Ηταν αρκετά. Το 2014 η Ατλέτικο Μαδρίτης έδωσε στους Λουζιτανούς 16 εκατ. ευρώ και έκανε τον σήμερα 22χρονο την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της La Liga. Ο 5 φορές διεθνής άσος βρέθηκε πίσω από τον Μογιά στο Vicente Calderon, όμως το τελευταίο κομμάτι της σεζόν έπαιξε σε 11 ματς στην Primera Division και σε 4 στο Champions League κάνοντας μεγάλο άλμα στο χρηματιστήριο με τις εκπληκτικές εμφανίσεις κόντρα στην Ρεάλ στα προημιτελικά.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αυτή θα είναι η 12άδα του Ολυμπιακού!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες ανιχνεύει τις σκέψεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού για το πως σκέφτονται να είναι το ρόστερ της ομάδας τη σεζόν 2014-15.
Την ώρα που η Ελλάδα περνάει κρίσιμες ώρες λέω να ασχοληθώ με τον Ολυμπιακό. Για να ξεχαστώ, για να ξεχαστείτε... Έστω και για λίγο.
ADVERTISEMENT
Ο σχεδιασμός του ρόστερ προχωρά από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο έχοντας όμως οριοθετήσει τις προτεραιότητές τους.
Βασικό μέλημα είναι οι ξένοι παίκτες στις θέσεις «1» και «5». Ο Σφαιρόπουλος για τη θέση του σέντερ προτιμά τον Πάτρικ Γιανγκ που έπαιξε πέρυσι στη Γαλατάσαραϊ. Το πρόβλημα είναι πως ο Αμερικανός θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ. Ο Ολυμπιακός δε μπορεί να περιμένει καιρό γιατί σε μία τέτοια περίπτωση κινδυνεύει να χάσει και τους επόμενους στόχους του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο coach τσεκάρει τον Αρτσιόμ Παρακχούσκι. Οι δύο πλευρές συζητούν και υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συμφωνία.
Η απορία που θα σας δημιουργηθεί είναι η εξής: «Ρε Μελάγιες αναφέρεσαι σε δύο διαφορετικού στιλ παίκτες». Σωστά σκέφτεστε, απλά δε θέλουν να ρισκάρουν με κάποιον ξένο ψηλό από το χαμηλό ράφι και προτιμούν την εμπειρία που κουβαλάει ο Παρακχούσκι από την περσινή Ευρωλίγκα όπου έκανε... πλάκα. Στην άμυνα βέβαια έχει ένα πρόβλημα, αλλά ας μην το θίξουμε περαιτέρω.
Στην περιφέρεια ο Ντι Τζέι Στρόμπερι θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του Ολυμπιακού αφού λεπτομέρειες μένουν για την πλήρη συμφωνία. Ο Αμερικανός προσωπικά με τρελαίνει σαν παίκτης. Τρομερή άμυνα πάνω στην μπάλα και μακριά από αυτή, παίζει pick 'n' roll, ποστάρει. Δεν έχει όμως αξιόπιστο μακρινό σουτ. Ελπίζω να διορθωθεί.
Από εκεί και πέρα ο ΜακΚόλουμ εξετάζεται πιο σοβαρά από οποιονδήποτε άλλο, ωστόσο έχει συμβόλαιο στην Κίνα αντί 1.300.000 $. Το συγκεκριμένο νούμερο είναι λογικά απλησίαστο και μένει να δούμε αν προτιμά την φιλοδοξία ή το χρήμα ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου. Γκαρντ υπάρχουν πολλά ως εναλλακτική περίπτωση. Ντιλέινι, Λάνγκφορντ. Πάντως θα αποκτηθεί παίκτης που θα έχει έφεση στο σκοράρισμα. Στάνταρ αυτό.
Ως πέμπτο γκαρντ θέλουν Έλληνα παίκτη. Ο Νίκος Ζήσης πιστεύω πως δύσκολα θα είναι αυτός. Αφενός ο Ελληνας γκαρντ δε θα θέλει τον ρόλο του 5ου γκαρντ και αφετέρου μιλάμε για περίπτωση περίπου στις 500.000 ευρώ που σημαίνει ακριβός για 5ο γκαρντ. Πιο πιθανή βλέπω λύση εκ του εγχώριου πρωταθλήματος. Φθηνός, καλός αμυντικός, με μικρή εμπειρία από υψηλό επίπεδο. Μπορεί να είναι και ο Κατσίβελης αν και μαθαίνω πως δε θέλει να το ρισκάρει και φέτος και να μείνει άλλη μία σεζόν μακριά από τα παρκέ.
Έχω την εντύπωση πως το ρόστερ του Ολυμπιακού θα είναι διαμορφωμένο κάπως έτσι:
Point guard: Μάντζαρης, ΜακΚόλουμ, Έλληνας, Μουράτος
Shooting guard: Σπανούλης, Στρόμπερι, Λοτζέσκι, Χριστοδούλου
Small forward: Παπαπέτρου, Λοτζέσκι, Στρόμπερι
Power forward: Πρίντεζης, Ξένος (Πέτγουεϊ δεν «ψήνεται» για χειρουργείο), Αγραβάνης
Center: Γιανγκ ή Παρακχούσκι, Χάντερ, Αγραβάνης, Καββαδάς (αν και μάλλον θα φύγει δανεικός).
Αν έρθει ο Γιανγκ τότε ο Πέτγουεϊ θα φύγει έτσι κι αλλιώς αφού θα έχει 5 Αμερικανούς και μπορεί μέχρι τέσσερις η ομάδα. Αν έρθει ο Παρακχούσκι τότε υπάρχει θέση για Αμερικανό.
ΥΓ: Ο Σλούκας είναι επαγγελματίας και έκρινε πως ήταν καλύτερο για αυτόν να αποχωρήσει. Τίποτα το κακό. Καλώς έπραξε. Free agent ήταν. Στεναχωρήθηκα για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε. Θα μπορούσε να το κάνει με καλύτερο τρόπο. Στον Σφαιρόπουλο έλεγε για το οικονομικό. Στον Αγγελόπουλο έλεγε για τον ρόλο που του έδινε ο Σφαιρόπουλος. Μπερδεύτηκε ο Σλούκας και στο τέλος δεν πίστευε στην πρόταση των 800.000+800.000+1.000.000. Είχε συμφωνήσει και δε μπορούσε να κάνει πίσω.
Μόνο φιλικά δε χώρισαν οι δύο πλευρές.Για αυτό δε βγήκε καν ανακοίνωση από τον Ολυμπιακό (σε αντίθεση με Λαφαγέτ και Ντάρντεν).
ΥΓ 2: Ο Ομπράντοβιτς μετά τον Κλέιζα (σεζόν 2013-14) θα έχει και τον Άντιτς, παίκτες τους οποίους κορόιδευε λέγοντας πως δε θα μπορούσε ποτέ να τους έχει σε δική του ομάδα. Αλλά υπέκυψε κι αυτός στο «Νόμο του Μίσκο». Μαζί με αυτόν που πραγματικά θέλεις θα φορτωθείς και κάποιον που... δε θέλεις.
ΥΓ 3: Εκεί στην Εφές το νου τους στον Ντάνστον γιατί θα έχει πρόβλημα με τα κεμπάπ και τα λαχματζούν. Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχει «μεταβολικό σύνδρομο» το παιδί. Έτσι το βάφτισαν στον Ολυμπιακό το γεγονός ότι είχε πάρει 9 κιλά το καλοκαίρι για να τον καλύψουν.
ΥΓ 4: Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μπήκε για 3'' στο τέλος του ματς με την Δομινικανή Δημοκρατία για να πάρει την πριμοδότηση στις Πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο στην περίπτωση που πάει καλά η Εθνική ομάδα. Άκουσα και διάβασα πως μπήκε για να δει σε τι κατάσταση είναι με τον τραυματισμό του. Σε 3 δευτερόλεπτα! ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πολύ άσχημα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό!!

Ο Αποδυτηριάκιας αποδίδει όπως πρέπει τη δήλωση του "φαλακρού πράκτορα" της UEFA, προιδεάζοντας τον κόσμο των "ερυθρολεύκων" για το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας τους. Το μαύρο να το κάνουν άσπρο. Μια ζωή η ίδια δουλειά στην Ελλάδα. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για τον Ολυμπιακό, όσον αφορά τη συμμετοχή του στο τσάμπιονς ληγκ. Άσε τι γράφουν και πώς το παρουσιάζουν. Κι αν δεν χωνεύεται με σόδες μπόλικες έτσι που το λέω, ας το γράψω πιο ευκολοχώνευτο. Τα πράγματα είναι ολότελα ρευστά για τον Ολυμπιακό, που έτσι ή, αλλοιώς ο πρόεδρός του είναι "μπλεγμένος", μέχρι στιγμής σε επίπεδο ανακριτικό, στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.
"Ασφαλής προς το παρόν είναι η θέση του Ολυμπιακού στους ομίλους του προσεχούς τσάμπιονς ληγκ", είπε ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Και μόνον αυτή η τοποθέτηση δημόσια του γενικού γραμματέα της UEFA σημαίνει καμπανάκι αν όχι κινδύνου, σίγουρα "προετοιμασίας" του Ολυμπιακού για ό,τι "απρόβλεπτο" ακολουθήσει.
Στην πραγματικότητα ο φαλακρός πράκτορας της UEFA, με το παρατσούκλι "insider", αναφερόμενος στην περίπτωση του Ολυμπιακού και την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν είπε τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγώτερο από τα ρεπορτάζ όπως τα είχε γράψει ακριβώς(!) ο αποδυτηριάκιας.
Θυμίζω ότι ο αποδυτηριάκιας είχε αναλύσει το σενάριο ξεκάθαρα. Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει κανονικά στο τσάμπιονς ληγκ, όμως είναι άγνωστη η ...τύχη του, που εξαρτάται από το τι ψάρια θα πιάσει η έρευνα τόσο του ανακριτή διαφθοράς, όσο και η έρευνα της UEFA!
Επαναλαμβάνω τη δήλωση που ο Ινφαντίνο τη ζύγισε λέξη με λέξη: "Ασφαλής η θέση του Ολυμπιακού στο τσάμπιονς ληγκ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ...". (Τα κεφαλαία δικά μου). Ακόμα ο insider είπε: "Οι έρευνες στην Ελλάδα συνεχίζονται και η κατάσταση (όσον αφορά τον Ολυμπιακό) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ..." (Τα κεφαλαία δικά μου).

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τα δίνει όλα στο παρασκήνιο της UEFA, κάνει την αποκάλυψη ο apodytiriakias.gr

Να το επαναλάβει ο αποδυτηριάκιας με αφορμή την καμπάνα του αγίου Βαρθολομαίου που κτύπησε ήδη σχετικά με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο τσάμπιονς ληγκ. Καμπάνα εκκλησιαστική που κουφαίνει, όχι κάποιο ξυπνητήρι δίπλα σε γλάστρα κλειστού χώρου, υπνοδωματίου:
Είναι υπεράνω της UEFA να φερθεί «χαριστικά» υπέρ μιας ομάδας, της ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ομάδας, που βρεθεί μπλεγμένη σε βρωμοδουλειές, π.χ. στήσιμο αγώνων.
Να σου πω το άλλο, για να τελειώνουμε. Με μεγάλη... χαρά η UEFA θα αποκλείσει μια πανίσχυρη ομάδα της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας, ακόμα και μια Τσέλσυ, μια Γιουβέντους, μια Μπάγερν, διότι έτσι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία και διοργανώτρια του τσάμπιονς ληγκ κάνει επίδειξη ηθικής.
Ο γραμματέας της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο, που όπως είχε γράψει ο αποδυτηριάκιας είναι ΑΥΤΟΣ που θα αποφασίσει τελικά για τον Ολυμπιακό, είπε χθες επί λέξει:
«Η UEFA έχει δείξει ότι αντιμετωπίζει ξεκάθαρα τα θέματα στημένων παιχνιδιών. Αν υπάρχει απόδειξη εμπλοκής του Ολυμπιακού θα ληφθεί υπ' όψιν στην τελική μας απόφαση. Σύμφωνα με τον κανονισμό μας αποκλείεται οποιαδήποτε ομάδα που έχει εμπλακεί σε στημένο αγώνα».
Ο Μαρινάκης ναι μεν αισθάνεται αθώος, όμως δεν είναι πίτουρας να μην αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο. Ποια 5 πρωταθλήματα στα πέντε. Τυχόν απόσυρση του Ολυμπιακού, ενώ θα έχει ξεκινήσει κανονικά στο προσεχές τσάμπιονς ληγκ, θα αποτελεί συντριπτική ήττα του. Κόλαφο. Ό, τι πιο ταπεινωτικό για την ποδοσφαιρική του παρουσία του Μαρινάκη.
Επόμενο, λοιπόν, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να έχει κινητοποιηθεί όσο τον παίρνει παρασκηνιακά για να προλάβει καταστάσεις απρόβλεπτες. Κι αυτό, διότι η UEFA πιθανόν να αποκλείσει τον Ολυμπιακό ακόμα κι αν τελικά ο Μαρινάκης καθαρίσει στην ελληνική δικαιοσύνη για όσα βαρύνεται μέχρι σήμερα.

*Πηγή: sportdog.gr*

Ελεύθερος ο Οσβάλντο!

Τη λύση της συνεργασίας της με το Ντάνι Οσβάλντο ανακοίνωσε η Σαουθάμπτον.
Ο 29χρονος επιθετικός είχε ακόμα δύο χρόνια στο συμβόλαιό του με την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν, η οποία όμως αποφάσισε να τον αφήσει σήμερα (1/7) ελεύθερο.
Ο Οσβάλντο αποκτήθηκε από τους «αγίους» το καλοκαίρι του 2013 χωρίς ποτέ να δικαιολογήσει τα 10.5 εκατομμύρια λίρες που χρειάστηκαν για να τον κάνει δικό της.
Σε αυτήν τη διετία αγωνίστηκε ως δανεικός σε Γιουβέντους, Ίντερ και Μπόκα Τζούνιορ.
*Πηγή: England365.gr*

Μόνιμα στη Γουότφορντ ο Βίντρα!!

Μετά από τέτοια σεζόν, πως να μην τον κρατήσει! Η Γουότφορντ έκανε τα αδύνατα, δυνατά και κατάφερε να αποκτήσει τον Ματέι Βύντρα με κανονική μεταγραφή από την Ουντινέζε! Πενταετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Τσέχος!
Έναν από τους πιο πολύτιμους παίκτες της τη φετινή σεζόν κατάφερε να κρατήσει στο ρόστερ της η Γουότφορντ.
Μετά λοιπόν τον μονοετή δανεισμό του από την Ουντινέζε, οι «σφήκες» κατάφεραν να αγοράσουν τον Ματέι Βίντρα, υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.
Ο Τσέχος διεθνής στράικερ σημείωσε 16 γκολ φέτος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τη σεζόν 2012/13, όταν και πάλι είχε παραχωρηθεί ως δανεικός στη Γουότφορντ, είχε καταφέρει να πετύχει τέσσερα γκολ περισσότερα.
*Πηγή: England365.gr*

Ανακοίνωσε Έντερ η Σουόνσι!!

Ποδοσφαιριστή της Σουόνσι αποτελεί και επίσημα ο Έντερ!
Οι «κύκνοι» είχαν, ως γνωστόν, συμφωνήσει με τη Μπράγκα για την μεταγραφή του Πορτογάλου επιθετικού, ο οποίος πέρασε σήμερα (1/7) με επιτυχία τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και στη συνέχεια ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση, με τον 27χρονο άσο να υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας..
Σε αυτήν δεν γίνεται λόγος στις οικονομικές λεπτομέρειες του deal, ωστόσο, με βάση τα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών οι δύο ομάδες τα βρήκαν στα πέντε εκατομμύρια λίρες.



*Πηγή: England365.gr*

Μόνιμα στη Βαλένθια ο Νεγρέδο!!

Ο Αλβάρο Νεγρέδο γίνεται μόνιμος κάτοικος «Μεστάγια», με τη Μάντσεστερ Σίτι να γνωστοποιεί πως τον παραχώρησε με κανονική μεταγραφή στη Βαλένθια.  
Ο Ισπανός επιθετικός που έμεινε περίπου τέσσερις μήνες εκτός δράσης με κάταγμα στο πόδι, το περασμένο καλοκαίρι και άργησε να μπει σε ρυθμούς Πριμέρα Ντιβισιόν, μετακομίζει οριστικά στις «νυχτερίδες» έναντι 30 εκατ.ευρώ!
Η θητεία του με τη μορφή δανεισμού την περασμένη σεζόν και η οψιόν αγοράς που εξασφάλισε η Βαλένθια για το φετινό καλοκαίρι, τον έκαναν να κουντήσει μαντήλι στο Μάντσεστερ.
*Πηγή: England365.gr*

«Συμφωνία Λίβερπουλ-Βίλα για Μπεντεκέ»!

Αποφασισμένη για μεγάλα πράγματα την ερχόμενη σεζόν φαίνεται πως είναι η Λίβερπουλ, η οποία μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ναθάνιελ Κλάιν, βρίσκεται μία «ανάσα» από την απόκτηση του Κριστιάν Μπεντεκέ από την Άστον Βίλα, σύμφωνα με το «talkSPORT»!
Δεν πρόλαβε καλά καλά να ανακοινώσει τον Ναθάνειλ Κλάιν και η Λίβερπουλ είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει ακόμα μία μεταγραφή!
Βάσει των όσων γνωστοποίησε το βρετανικό ραδιόφωνο «talkSPORT», οι «κόκκινοι» έχουν δώσει τα χέρια με την Άστον Βίλα για την αγορά του Κριστιάν Μπεντεκέ, με την ολοκλήρωση του «deal» να μην αργεί.
Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Γκρέιαμ Μπίκροφτ, οι ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό για το οποίο έχουν συμφωνήσει οι δύο σύλλογοι για την μεταγραφή, την ώρα που οι «χωριάτες» ζητούν τα 32,5 εκ. λίρες της ρήτρας του Βέλγου επιθετικού.
*Πηγή: England365.gr*

Δικός της ο Ντιστάν!!

Την υπογραφή του Σιλβέν Ντιστάν κατάφερε να εξασφάλιση η Μπόρνμουθ, η οποία ανακοίνωσε την απόκτησή του με ελεύθερη μεταγραφή από την Έβερτον για τον επόμενο χρόνο.
Εμπειρία στην αμυντική της γραμμή με την απόκτηση του Σιλβέν Ντιστάν προσέθεσε η Μπόρνμουθ.
Τα «κεράσια» είχαν συμφωνήσει εδώ και μέρες με τον παίκτη, ωστόσο περίμεναν την επίσημη αποδέσμευσή του από την Έβερτον, κάτι που έγινε τα μεσάνυχτα της Τρίτης (30/6).
Ο 37χρονος υπέγραψε σήμερα (1/7) συμβόλαιο ενός έτους με τους νεοφώτιστους, αποτελώντας το έκτο μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου.
*Πηγή: England365.gr*

Κλέβερλι: «Ήθελα Έβερτον»

Ο Τομ Κλέβερλι ανακοινώθηκε και επίσημα από την Έβερτον και στις πρώτες του δηλώσεις φρόντισε να αναφερθεί στην επιθυμία του να αποτελέσει μέλος των «ζαχαρωτών» και να συνεργαστεί και πάλι με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.
Το συμβόλαιο του Τομ Κλέβερλι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλαβε και επίσημα τέλος τα μεσάνυχτα της Τρίτης και σήμερα (1/7), ο 25χρονος ανακοινώθηκε από την Έβερτον.
Ο Άγγλος εμφανίστηκε ενθουσιασμένος για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην Έβερτον, ενώ φρόντισε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.
«Είμαι χαρούμενος που ήρθα, επειδή είναι ένας φανταστικός σύλλογος. Υπάρχει ένα πακέτο με την ιστορία του συλλόγου, τους σπουδαίους παίκτες που βρίσκονται εδώ, τον προπονητή και τους οπαδούς. Είναι σίγουρα ένας σύλλογος που ήθελα να παίξω», ανέφερε πρωτίστως.
«Πιστεύω πως ο Μαρτίνεθ είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και περιμένω με ανυπομονησία να δουλέψω μαζί του και πάλι. Δουλέψαμε μαζί για έναν χρόνο στη Γουίγκαν και πραγματικά το απόλαυσα. Με ξέρει και ξέρει πως μου αρέσει να παίζω», υπογράμμισε στη συνέχεια.
*Πηγή: England365.gr*

Πιθανό του Καμπάιγ στην Πάλας!!

Όλο και περισσότερο φαίνεται να πλησιάζει στην απόκτηση του Γιοάν Καμπάιγ από την Παρί Σεν Ζερμέν η Κρίσταλ Πάλας, βάσει των όσων αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Daily Mirror».
Η Κρίσταλ Πάλας το προσπαθεί για τον Γιοάν Καμπάιγ και οι κόποι της πιθανότατα δεν θα πάνε χαμένοι.
Ο Άλαν Πάρντιου είναι πολύ πιθανό να συνεργαστεί και πάλι με τον Γάλλο μέσο, καθώς σύμφωνα με τη «Mirror», οι «αετοί» πλησιάζουν στην απόκτηση του παίκτη από την Παρί Σεν Ζερμέν.
Τη φετινή σεζόν ο 29χρονος πραγματοποίησε μόλις 20 συμμετοχές στο γαλλικό πρωτάθλημα, την ώρα που ο ίδιος αναζητά σαφώς περισσότερο χρόνο.
*Πηγή: England365.gr*

Ρώτησε για Κουαδράδο η Ατλέτικο!!

Κρούση στην Τσέλσι σχετικά με τη διαθεσιμότητα του Χουάν Κουαδράδο έκανε η Ατλέτικο Μαδρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες της «AS». Για αντικαταστάτης του Αρντά Τουράν προορίζεται ο Κολομβιανός.
Δεδομένο φέρεται να είναι το ενδιαφέρον της Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Χουάν Κουαδράδο.
Όπως αναφέρει η «AS», η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε χτύπησε την «πόρτα» της Τσέλσι, κάνοντας την πρώτη διερευνητική επαφή για τον Κολομβιανό επιθετικό.
Ο 27χρονος προορίζεται για αντικαταστάτης του Αρντά Τουράν, του οποίου η αποχώρηση από το «Βιθέντε Καλντερόν» θεωρείται δεδομένη, με την Τσέλσι να φημολογείται ότι θα είναι η επόμενη ομάδα του Τούρκου.
*Πηγή: England365.gr*

Απέκτησε Γουντ η Λιντς!!

Πρέμιερ Λιγκ για τη Λιντς, η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του νεαρού επιθετικού, Κρις Γουντ, από τη Λέστερ.
Στο δυναμικό της Λιντς για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα ανήκει ο Κρις Γουντ.
Τα «παγώνια» ανακοίνωσαν την απόκτηση του 23χρονου επιθετικού από τη Λέστερ, ο οποίος αποτελεί την τέταρτη μεταγραφή του συλλόγου μετά τους Χόρτον, Έρβιν και Μπαμπά.
Μετά τον ερχομό του από τη Γουέστ Μπρομ το 2013, ο Γουντ κατάφερε να σημειώσει 20 γκολ σε 62 εμφανίσεις του με τη φανέλα των «αλεπούδων».
*Πηγή: England365.gr*

Πλησιάζει σε Τσίφτσι η Γουίγκαν!

Μόνο η συμφωνία με τον ίδιο τον παίκτη απομένει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ναντίρ Τσίφτσι στη Γουίγκαν, με τους «λάτικς» να έχουν έρθει σε συμφωνία με τη Νταντί Γιουνάιτεντ.
Κοντά στην απόκτηση του Ναντίρ Τσίφτσι βρίσκεται η Γουίγκαν.
Οι «λάτικς» έχουν δώσει τα χέρια για την αγορά του Ολλανδού έναντι 1 εκ. λιρών και πλέον απομένει η συμφωνία με τον παίκτη για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.
Ο 23χρονος επιθετικός έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο με τους Σκωτσέζους, ενώ τη φετινή σεζόν σημείωσε 16 γκολ σε 42 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.
*Πηγή: England365.gr*

«Έδεσε» Γκάρμπατ η Έβερτον!!

Τέλος στη φημολογία που είχε αναπτυχθεί περί αποχώρησης του Λουκ Γκάρμπατ έβαλε η Έβερτον, η οποία κατάφερε να ανανεώσει το συμβόλαιο του νεαρού άσου για τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2020!
Νέο, πενταετές συμβόλαιο με την Έβερτον υπέγραψε ο Λουκ Γκάρμπατ.
Η συνεργασία των δύο πλευρών έληγε χθες (30/6), ωστόσο παρά το ενδιαφέρον των Σουόνσι και Μπόρνμουθ, ο 22χρονος προτίμησε να συνεχίσει να αγωνίζεται στα «ζαχαρωτά».
Έτσι λοιπόν αποδέχθηκε την πρόταση του συλλόγου και θα παραμείνει στο «Γκούτισον Παρκ» για τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2020!
*Πηγή: England365.gr*

Προς Μαρσέιγ ο Ρέκικ!!

Σε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Σίτι για την αγορά του Καρίμ Ρέκικ ήρθε η Μαρσέιγ, όπως γνωστοποίησε με επίσημη ανακοίνωσή της. Ακολουθούν οι ιατρικές εξετάσεις του παίκτη και οι υπογραφές για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.
Παίκτης της Μαρσέιγ θα πρέπει να λογίζεται ο Καρίμ Ρέκικ.
Οι Μασσαλοί τα βρήκαν σε όλα με τη Μάντσεστερ Σίτι για το ποσό της μεταγραφής και πλέον απομένουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και η υπογραφή των συμβολαίων.
Ο 20χρονος κατάφερε να πραγματοποιήσει μόλις τρεις συμμετοχές με τους «πολίτες» στην πρώτη ομάδα, αγωνιζόμενος τις δυο προηγούμενες σεζόν ως δανεικός στην Αϊντχόφεν.
*Πηγή: England365.gr*

Το σκέφτεται για Χάμσικ η Σίτι!!

Πρόταση 20 εκ. λιρών, για την απόκτηση του Μάρεκ Χάμσικ από τη Νάπολι, φέρεται να έχει στα «σκαριά» η Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Sun».
Για τον Μάρεκ Χάμσικ ενδιαφέρεται η Μάντσεστερ Σίτι.
Οι «πολίτες», φέρεται να είναι έτοιμοι να καταθέσουν πρόταση 20 εκ. λιρών στη Νάπολι για την αγορά του Σλοβάκου μέσου, ο οποίος τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε σε 50 παιχνίδια της ιταλικής ομάδας.
Ο 27χρονος βρίσκεται στους Ναπολιτάνους από το 2007 και δεν θα ήταν αρνητικός σε μία αλλαγή μετά από οχτώ χρόνια παρουσίας στο «Σαν Πάολο».
*Πηγή: England365.gr*

Επιμένει για Φερ η Σεβίλλη!!

Την ύστατη προσπάθεια για να πείσει την ΚΠΡ να της παραχωρήσει τον Λιρόι Φερ θα καταβάλλει η Σεβίλλη.  
Όπως αναφέρουν στην Ισπανία, οι Σεβιγιάνοι δεν πτοήθηκαν μετά την αρνητική απάντηση που εισέπραξαν από τους «ρέιντζερς» στην πρώτη πρόταση που κατέθεσαν και ετοιμάζουν ήδη βελτιωμένη προσφορά!
Τα ακριβή ποσά δεν έχουν βγει στην επιφάνεια, αν και εκτιμάται ότι η δεύτερη κίνηση  της ισπανικής ομάδας θα πλησιάζει τις 8 εκατ λίρες που δαπάνησε η ΚΠΡ την περασμένη σεζόν για να πάρει τον Ολλανδό μέσο από τη Νόριτς.
*Πηγή: England365.gr*

«Καμία επαφή με Άρσεναλ για Βιδάλ»

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για οριστική συμφωνία της Άρσεναλ για την απόκτηση του Αρτούρο Βιδάλ προχώρησε ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει καν επαφή με τους Λονδρέζους!  
Κόντρα στα δημοσιεύματα των Μέσων της Χιλής που υποστήριζαν ότι οι «κανονιέρηδες» έδωσαν τα χέρια με τη Γιουβέντους για την αγορά του διεθνούς χαφ, ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή Φερνάντο Φελίτσεβιτς ήταν σύντομος και ξεκάθαρος:
«Δεν υπάρχει καμία απολύτως επαφή με την Άρσεναλ για τον Αρτούρο»!
Ανώμαλη… προσγείωση, λοιπόν, για τους φίλους των Λονδρέζων, οι οποίοι μετά την έκταση που πήραν τα δημοσιεύματα στη Χιλή, είχαν αρχίσει να ονειρεύονται την ενδεκάδα τους με τον σκληροτράχηλο άσο…
*Πηγή: England365.gr*

O Πιανιτζιάνι και η προσπάθεια της Ιταλίας!! (pics)

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καθώς μπαίνουμε στην φάση των νοκ άουτ όλο και περισσότερος κόσμος του μπάσκετ παρακολουθεί με αγωνία. Ένας εξ αυτών και ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι που βρέθηκε στο Ηράκλειο για να παρακολουθήσει την «Σκουάντρα Ατζούρα» και μίλησε στο Superbasket.gr τόσο για τους εφήβους, όσο και για την προσπάθεια της εθνικής ανδρών της χώρας.
Είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους προπονητές στην Ευρώπη. Το ταπεραμέντο του (μεσογειακό-εκρηκτικό) δεν περνάει απαρατήρητο. Αν και αυτή τη φορά, ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι ήταν ήρεμος και ευδιάθετος, παρακολουθώντας τις προσπάθειες της εθνικής εφήβων της Ιταλίας απέναντι στην Δομινικανή Δημοκρατία, εκεί όπου η γειτονική χώρα πήρε τη νίκη -και παράλληλα- την πρόκριση με 82-73.
Το Superbasket.gr εντόπισε τον 46χρονο προπονητή, ο οποίος δεν αρνήθηκε, με τη σειρά του, να μιλήσει για την προσπάθεια των εφήβων, εστιάζοντας στον μεγάλο αστέρα του συνόλου, Ντιέγκο Φλακαντόρι. «Η εθνική κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια μέχρι στιγμή στη διοργάνωση. Έχουμε καλή ομάδα και όταν βρούμε ρυθμό μπορούμε να «σκοτώσουμε» κάθε αντίπαλο», δήλωσε αρχικά, για να προσθέσει στη συνέχεια αναφερόμενος στον Φλακαντόρι πως «είναι ένα παιδί με πολύ ταλέντο. Έχει πολύ καλή επαφή με το καλάθι, ενώ είναι αρκετά αθλητικός. Το κορμί του τον βοηθάει ώστε να κάνει καριέρα».
Η κουβέντα, ωστόσο, δεν μπορούσε να μην πάει και στην εθνική ομάδα των ανδρών της Ιταλίας, της οποίας είναι προπονητής από το 2009 μέχρι και σήμερα. «Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη διοργάνωση. Εάν είμαστε πλήρεις μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ελπίζω όλα να πάνε καλά!».
Θυμίζουμε πως η Ιταλία βρίσκεται στον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης, τον δεύτερο, ο οποίος διεξάγεται στο Βερολίνο και παίρνουν μέρος η Γερμανία, η Ισπανία, η Σερβία, η Τουρκία και η Ισλανδία.
IMG_01072015_162137
IMG_01072015_162142
IMG_01072015_162144
*Πηγή: superbasket.gr*

Προτάθηκε ο Αντουάν Ντιό!!

Μετά τις αποχωρήσεις του Κώστα Σλούκα και του Όλιβερ Λαφαγιέτ είναι δεδομένο πως στον Ολυμπιακού ψάχνουν για γκαρντ κι ένα από τα νέα ονόματα που προτάθηκαν στην ομάδα του Πειραιά είναι εκείνο του Αντουάν Ντιό.
Στους “ερυθρόλευκους” φτάνουν καθημερινά πολλές προτάσεις και ανάμεσα στα ονόματα βρίσκεται κι εκείνο του Αντουάν Ντιό. Ο διεθνής Γάλλος γκαρντ (26 ετών, 1.93μ.) αγωνιζόταν πέρυσι στη Στρασμπούρ κι ήταν μέλος της Εθνικής που κατέκτησε το Χρυσό στο Ευρωμπάσκετ 2013 και το Χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014. Ακόμα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωσε από τον Ολυμπιακό, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους συνεργάτες του να εξετάζουν πολλές περιπτώσεις παικτών.
*Πηγή: superbasket.gr*

Λονγκαμπάρντι: «Οι Ευρωπαίοι επηρέασαν το ΝΒΑ»

Ο ασίσταντ κόουτς των Σανς, Μάικ Λονγκμπάρντι, που θα διδάξει στο Διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ “Αθήνα 2015″ (3-4 Ιουλίου) του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης μίλησε για τα μυστικά της άμυνας, αλλά και την επίδρση που έχουν στο ΝΒΑ οι Ευρωπαίοι παίκτες και προπονητές.
Αναλυτικά, όσα είπε στο sepk.gr:
Θεωρήστε ένας αμυντικογενής προπονητής. Ποιο είναι το κλειδί για την καλή άμυνα;
Το κλειδί της καλής αμυντικής ομάδας είναι η αφοσίωση. Θα πρέπει να βάλεις χρόνο και να υπογραμμίζεις συνεχώς πόσο σημαντική μπορεί να είναι η επιτυχημένη άμυνα. Όλοι πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος, να κάνουν τη δουλειά τους, να επικοινωνούν, να καλύπτουν ο ένας τον άλλον. Οι σπουδαίες ομάδες το πετυχαίνουν με πολλαπλή προσπάθεια και το καταφέρνουν για μεγάλες χρονικές περιόδους.
Το στυλ του ΝΒΑ έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Η άποψη σας;
Ναι, έχει αλλάξει. Οι ομάδες θέλουν να παίζουν πιο γρήγορα και να διατηρούν πιο υψηλό ρυθμό. Επίσης το τρίποντο έχει γίνει ένα τεράστιο κομμάτι του παιχνιδιού. Επίσης πιστεύω ότι οι ομάδες γίνονται πιο πολυμορφικές, καθώς μπορούν να αλλάζουν το στυλ τους ανάλογα με την 5άδα που χρησιμοποιούν.
Θα μιλήσετε για “pick n roll άμυνα”. Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του pick-n-roll στην Αμερική και στην Ευρώπη;
Είναι μια πολύ καλή ερώτηση, στην οποία δεν έχω ακριβή απάντηση. Πιστεύω ότι μέσω της ομιλίας μου θα μπορέσω να δώσω μια διαφορετική προοπτική στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού.
Η άποψη σας για τους τελικούς του ΝΒΑ; Ποια ομάδα σας εντυπωσίασε περισσότερο;
Το Golden State, δίχως άλλο. Έπαιξαν με πολύ μεγάλη ενέργεια σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και ο τρόπος με τον οποίο διατηρούσαν υψηλά τα επίπεδα ενέργειας τους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάςήταν κάτι εντυπωσιακό. Έδειξαν ότι είναι ζωτικό να είσαι ποιοτικός τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση για να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα.
Πολλοί Ευρωπαίοι προπονητές έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν στο ΝΒΑ. Ποια είναι η γνώμη σας για το επίπεδο των Ευρωπαίων προπονητών; Και ποια για τους παίκτες;
Το παιχνίδι έχει εξελιχθεί και οι προπονητές, αλλά και οι παίκτες από την Ευρώπη, έχουν επηρεάσει πολύ το παιχνίδι. Πιστεύω ότι όλοι οι οργανισμοί προσπαθούν να βρουν τον τρόπο για να είναι επιτυχημένοι και η πρόσληψη Ευρωπαίων προπονητών ή παικτών μέσω του ντραφτ έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια.
Εκτός από τον Μάικ Λονγκαμπάρντι στο Διεθνές Σεμινάριο θα διδάξουν οι Γιάννης Σφαιρόπουλος, Βαγγέλης Αγγέλου, Τζώρτζης Δικαιουλάκος και Γιώργος Βαβέτσης.
*Πηγή: superbasket.gr*

Το ελληνικό μπάσκετ δεν θα πτωχεύσει ΠΟΤΕ!!

Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας 

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, λέει το γνωστό πατριωτικό άσμα. Και πράγματι είναι κάτι φορές που η φράση αυτή βρίσκει υπόσταση, κυρίως μέσω του μπάσκετ. Του αθλήματος που κατάφερε να χαρίσει τόσες και τόσες χαρές στους Έλληνες. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει…
Θα συνεχίσει να το κάνει, λοιπόν, γιατί η παραγωγική διαδικασία δεν σταματά. Η γενιά του ’97, η φουρνιά παικτών πολλά υποσχόμενων, που δείχνουν ότι το μέλλον είναι όλο δικό τους, παρουσιάζει εξαιρετική εικόνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19. Μια διοργάνωση που έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της και κυρίως τον Μπάμπη Μαρκάκη που… τρέχει για όλα τα θέματα.
Πίσω, όμως, στα του μπάσκετ. Η «γαλανόλευκη» έκλεισε την πρώτη φάση με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Κι αν απέναντι σε Κορέα και Δομινικανή Δημοκρατία το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, απέναντι στην Σερβία ήταν ένα ηχηρό «statement». Μια δήλωση, δηλαδή, των διεθνών πως έφτασαν στην Κρήτη με στόχο την διάκριση. Η αντίδρασή τους στο τέταρτο δεκάλεπτο φανερώνει του λόγου το αληθές.
Πολλά, ωστόσο, θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά, εάν στις εξέδρες αντί για 4,500 φίλοι του αθλήματος ήταν 1.000-1.500. Τότε δεν θα υπήρχε αυτή η απαιτούμενη ώθηση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο κόσμος της Κρήτης έχει «αγκαλιάσει» για τα καλά την ομάδα αυτή και της μεταδίδει θετική ενέργεια, από αυτή που κουβαλάει… μπόλικη στο πετσί του. Με τέτοιο κόσμο ακόμα και… σίδερα λυγάνε.
Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, ωστόσο, είναι πως οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου παίζουν ένας για όλους και όλοι για έναν! Η απουσία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, του βασικού ηγέτη του συνόλου, σε άλλες περιπτώσεις θα διέλυε την ομάδα. Όχι, όμως στην περίπτωση της Εθνικής Εφήβων, η οποία μέσα από την ομαδική δουλειά κατάφερε να καλύψει το κενό του. Κι ας προέκυψε απρόοπτο με τον Μιχάλη Λούντζη πριν από τον αγώνα με την Σερβία. Κι ας τραυματίστηκε (ελαφρά) ο Δημήτρης Σταμάτης κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κι ας τις… έφαγε ο Διονύσης Σκουλίδας. Όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω για να καλύψουν το κενό. Και το πέτυχαν!
Πλέον, στην φάση των «16» όλα είναι πιθανά. Όλα είναι ανοιχτά. Η Τυνησία εννοείται πως δεν τρομάζει σαν αντίπαλος, ενώ θα μπορούσε να χρησιμεύσει ώστε να δοκιμαστούν κάποια πράγματα ενόψει συνέχειας. Όλα αυτά, όμως, σε περίπτωση που έρθει η νίκη εύκολα.
Όπως και να’χει, το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ, δυνατό και έτοιμο για νέες μεγάλες προκλήσεις!

*Πηγή: superbasket.gr*

ΟΑΚΑ, Καρπενήσι και… Ιταλία η ΑΕΚ!

Για τη Δευτέρα 24 Αυγούστου ορίστηκε η πρώτη συγκέντρωση των παικτών και του προπονητικού επιτελείου της ΑΕΚ, για την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν.

ΟΑΚΑ, Καρπενήσι και… Ιταλία η ΑΕΚ
Τον Αύγουστο θα ξεκινήσει το… τρέξιμο στην ΑΕΚ ενόψει της έναρξης της επόμενης σεζόν.

Όπως έγινε γνωστό από την «Ένωση», οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο θα δώσουν τη Δευτέρα 24 Αυγούστου το πρώτο… ραντεβού της χρονιάς στο ΟΑΚΑ.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα έχει… ταξίδια, καθώς από τις 27/8 μέχρι τις 4/9 οι «κιτρινόμαυροι» θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στο Καρπενήσι, ενώ μετά η ΑΕΚ θα δώσει φιλικές αναμετρήσεις στην Ιταλία, όπου οι ακριβείς ημερομηνίες θα γίνουν γνωστές μέσα τις επόμενες ημέρες. *Πηγή: sport-fm.gr*

«ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θέλουν Ρούιτερ»!

«Εμφύλιο» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τα… γάντια του Ρόμπιν Ρούιτερ επικαλούνται οι Ολλανδοί. Και οι δύο –αναφέρεται- πως έχουν μιλήσει με τον ατζέντη του 28χρονου γκολκίπερ της Ουτρέχτης. Δείτε τα δεδομένα.

«ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θέλουν Ρούιτερ»
Κοινός στόχος για την θέση κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ είναι ο Ρόμπιν Ρούιτερ, σύμφωνα με ολλανδικό δημοσίευμα. Η ιστοσελίδα «voetbalzone.nl» επικαλείται επαφές τόσο από την πλευρά της «Ένωσης» όσο και του «δικέφαλου του Βορρά» με τον εκπρόσωπο του 28χρονου τερματοφύλακα της Ουτρέχτης.

Όσον αφορά την υπόθεση της ΑΕΚ γίνεται αναφορά και στην περίπτωση του Έρβιν Μούλντερ, που τελικά δεν προχώρησε.

Τα δεδομένα

Στην ΑΕΚ το μέτωπο για τον τερματοφύλακα είναι ανοιχτό και μάλιστα τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξουν καθοριστικές εξελίξεις. Σε πρώτο πλάνο παραμένει ο Χάβι Βάρας, για τον οποίο γίνεται μεγάλη προσπάθεια, όμως το τελευταίο διάστημα εξετάζεται έντονα και ο διεθνής με την Βενεζουέλα, Άλεν Μπαρόχα.

Στον ΠΑΟΚ η θέση –όλα δείχνουν- πως κλείδωσε. Ο Ρόμπιν Όλσεν βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη απ’ την Τετάρτη, προκειμένου να διευθυετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρεις της μεταγραφής του από την Μάλμε.

Όσον αφορά τον Ρόμπιν Ρούιτερ, έχει συμβόλαιο με την Ουτρέχτη μέχρι το καλοκαίρι του 2017 κάτι που σημαίνει πως η ομάδα του πρέπει να ικανοποιηθεί στο οικονομικό για να τον παραχωρήσει. Το όνομά του έπαιξε και για την Σαουθάμπτον, όμως τελικά ο συμπατριώτης του, Ρόναλντ Κούμαν, επέλεξε τον Μάρτιν Στεκέλενμπουργκ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άριστα… με δέκα η Κροατία!!


Αν και έμεινε με δέκα παίκτες, η Κροατία επικράτησε 75-68 της Κίνας και περιμένει στην οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του Ηρακλείου το νικητή του Καναδάς-Κορέα (17:45).

Άριστα… με δέκα η Κροατία
Ο Μπέντερ έφυγε λόγω εξωαγωνιστικής διαμάχης, ο Ζίζιτς τέθηκε νοκ άουτ από τραυματισμό, αλλά η Κροατία συνεχίζει!

Η ομάδα του Άντε Ναζόρ επικράτησε της πεισματάρας Κίνας με 75-68 στα «Δύο Αοράκια» και πέρασε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του Ηρακλείου, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του Καναδάς-Κορέα (17:45).

Οι Ασιάτες, που κυνηγούσαν σε όλο το ματς αλλά δεν κατάφεραν να πλησιάσουν περισσότερο από το 55-52 στα τέλη της τρίτης περιόδου, θα περιοριστούν στη μάχη για την καλύτερη κατάταξη μεταξύ των θέσεων 9-16.

Δεκάλεπτα: 21-16, 42-30, 58-52, 75-68.

Κροατία (Ναζόρ): Καπούστα 5, Φιλίποβιτς 4, Μάιτσουνιτς, Μπάτζιμ 3, Μπόζιτς 19 (10 ριμπ.), Σλάβιτσα 9, Ζούμπατς 23 (9 ριμπ.), Κάρατσιτς 4, Αράποβιτς 8 (11 ριμπ.).

Κίνα (Φαν): Σι, Σουν 15, Ρ. Ζάο 9, Γ. Ζάο 13, Γιανγκ, Ζουό, Μενγκ 5, Σάο 1, Ζενγκ, Φου 13 (12 ριμπ.), Χου 12.

Διαιτητές: Βίτο (Αργεντινή), Μπράουν (Νέα Ζηλανδία), Ρομάνο (Ισραήλ). *Πηγή: sport-fm.gr*

Παρουσιάστηκαν Τσιώλης και συνεργάτες!!

Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Σάκης Τσιώλης και οι συνεργάτες του απ’ την Κέρκυρα. Το κοινό όραμα που τους ένωσε τόνισαν οι δύο πλευρές.

Παρουσιάστηκαν Τσιώλης και συνεργάτες
Η νέα σελίδα της Κέρκυρας με την έναρξη της συνεργασίας με τον Σάκη Τσιώλη άνοιξε και επίσημα το μεσημέρι της Τετάρτης με την παρουσίαση του Έλληνα τεχνικού στα γραφεία της ομάδας.

Ο νέος προπονητής των «Φαιάκων» και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Ζαρκάδας έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας τους κοινούς στόχους και φιλοδοξίες που έφεραν την έναρξη της συνεργασίας, με ελπίδα για μια καλύτερη σεζόν απ’ την περσινή.

inner

«Μετά από μια επιτυχημένη σεζόν, όπως ήταν η περσινή, στόχος της διοίκησης, για τη νέα περίοδο είναι να πάμε ακόμη καλύτερα. Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το μέλλον με όνειρα και φιλοδοξίες, σε όλα τα επίπεδα. Με βασικό άξονα, το αγωνιστικό κομμάτι», σχολίασε αρχικά ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου και συνέχισε:

«Σ’ αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο, αναζητήσαμε έναν άνθρωπο, που να συμμερίζεται τις φιλοδοξίες μας αυτές, να εμπνέει τους ποδοσφαιριστές και με την εμπειρία και τις προπονητικές του ικανότητες να οδηγήσει την ομάδα μας σε επιτυχίες. Και όλα αυτά, τα παραπάνω χαρακτηριστικά, συγκεντρώθηκαν στο πρόσωπο ενός απ’ τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, τον κ. Σάκη Τσιώλη, τον οποίο και καλωσορίζω στην Κέρκυρα».

Ο Σάκης Τσιώλης από την πλευρά του έθεσε ως στόχο τις επιτυχίες, τονίζοντας:«Εύχομαι μια καλή συνεργασία και μια καλή χρονιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Και τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, αυτή την εκτίμηση, θέλουμε να την ανταποδώσουμε με επιτυχίες», ενώ για την περσινή σεζόν της Κέρκυρας σχολίασε:

«Η Κέρκυρα είναι μια ομάδα, που πέρσι πραγματοποίησε μια αρκετά καλή πορεία, με ένα υλικό που εντυπωσιάζει. Πιστεύω πολύ και σ’ αυτό το υλικό και στην ομάδα. Επιπλέον, με τον πρόεδρο και τη διοίκηση υπάρχει μια εξαιρετική ταύτιση απόψεων και φιλοσοφίας. Αλλά αυτό, βεβαίως, που δικαιώνει, είναι το αποτέλεσμα».

inner

Παράλληλα, παρουσίασε τους συνεργάτες του, που ήταν παρόντες -πλην το Βαγγέλη Τσιώλη που αναμένεται τις επόμενες μέρες.

«Ξεκινώντας απ’ τον... παλιό, τον κ. Χρήστο Βάσαλο (σ.σ. προπονητής τερματοφυλάκων), τόσο απ’ όσο έχω ενημερωθεί, όσο και βλέποντας πέρσι την απόδοση των τερματοφυλάκων της Κέρκυρας, προκύπτει ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό συνεργάτη. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι ομάδες “χτίζονται” απ’ τον τερματοφύλακα.

Εν συνεχεία, ο κ. Κοσμάς Στράτος (σ.σ. γυμναστής). Γνωστός στο πανελλήνιο, άλλοτε Πρωταθλητής του στίβου, με τον οποίο έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία εδώ και περίπου 10 χρόνια.

Άμεσος συνεργάτης μου, θα είναι ο κ. Γιώργος Χερίδης (βοηθός – στατιστικολόγος). Με εξαιρετική δουλειά, είτε μαζί, είτε μόνος του.

Αυτοί θα είναι οι κύριοι συνεργάτες μου στο γήπεδο, μαζί με τον γιο μου, τον Βαγγέλη, σε ρόλο σκάουτερ και αναλυτή αντιπάλων και αγώνων. Ενώ θα έχουμε και μια ειδική συνεργασία με τον κ. Λάζαρο Κυριλλίδη...
»

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που βρέθηκαν στην συνέντευξη Τύπου απάντησε:

? Για το επιθυμητό βήμα παραπάνω: «Κατ’ αρχήν, το βήμα παραπάνω, είναι και ο λόγος που βρίσκομαι εδώ. Αποτελεί και προσωπική μου φιλοδοξία. Και πρέπει να ισχύει σε κάθε νέα προσπάθεια, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στην ίδια τη ζωή. Ήδη, με το υλικό που υπάρχει, υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για να τα καταφέρουμε. Συν τις προσθήκες που θα υπάρξουν, με αρχή τις 2-3 πρώτες».

? Για τις εντυπώσεις του από την περσινή Κέρκυρα: «Στις αρχές της περσινής σεζόν, την Κέρκυρα την αντιμετώπισα και ως αντίπαλος (σ.σ. ως προπονητής της SkodaΞάνθης). Δεν γνώριζα το υλικό της, αλλά αποδείχτηκε –όπως είδαμε και μέσα από το σκάουτινγκ που κάναμε- εξαιρετικό. Σε σχέση μ’ αυτό το υλικό, θεωρώ ότι είχε περιθώρια για ακόμη περισσότερα πράγματα. Το γεγονός ότι εξασφάλισε την παραμονή της μόλις δύο αγώνες πριν από το τέλος, την αδικεί. Δεν ήταν, όμως, ένα “αντικειμενικό” Πρωτάθλημα. Καθώς, για παράδειγμα, η Κέρκυρα, έπαιξε και με τις δύο ομάδες που αποχώρησαν (σ.σ. Νίκη Βόλου, ΟΦΗ), ενώ άλλοι τους πήραν στα χαρτιά».

? Για το νέο Πρωτάθλημα: «Ένα πιο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα, αυξάνει το ενδιαφέρον και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να φανεί καλύτερα και η δουλειά σου. Οι 16 ομάδες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, ανέβηκαν, ΑΕΚ και Ηρακλής, δείχνει ότι αυτή η ανταγωνιστικότητα θα υπάρχει. Στόχος της Κέρκυρας είναι να παίξει καλό ποδόσφαιρο, συνδυάζοντάς το με την κατάκτηση βαθμών. Και πιστεύω ότι μπορούμε».

? Για το υλικό και τις μεταγραφές: «Είμαστε τυχεροί, γιατί το 70-80% του περσινού υλικού, παρέμεινε. Γνωρίζω ήδη πολύ καλά τους πρώτους 13-14 ποδοσφαιριστές και τις επόμενες ημέρες θα διαμορφώσω άποψη και για τους υπόλοιπους. Όπως προανέφερα, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια για την, σε πρώτο χρόνο, απόκτηση άλλων 3-4. Και θεωρώ ότι, ολοκληρώνοντας το α’ στάδιο δουλειάς μας, στο νησί –μέχρι, δηλαδή, τις 13-34 του μήνα- θα τους έχουμε κι αυτούς μαζί μας».

? Για την περίπτωση Καϊκούτ: «Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή και νομίζω ότι μ’ αυτό συμφωνεί και η διοίκηση. Διαθέτει ένα από τα ωραιότερα βιογραφικά και αποτελεί επιτυχία για την Κέρκυρα να διαθέτει έναν παίκτη με τέτοιο βιογραφικό. Ο παίκτης βρίσκεται στα πλάνα μου...»

? Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο: «Το υλικό που διαθέτει η ομάδα, ο τρόπος, με τον οποίο με προσέγγισε η διοίκηση, αλλά και το γεγονός ότι κάθε φορά που ερχόμουν στο νησί, ένιωθα μια ζεστασιά από τον κόσμο, έκαναν εύκολη την απόφασή μου να έρθω. Το μόνο που θέλω να υποσχεθώ είναι ότι θα κάνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια, ώστε η ομάδα να καταφέρει το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι. Και σ’ αυτήν την προσπάθεια, θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας...».

Πέφτει σε… τοίχο η Ιταλία!!

Η Ιταλία νίκησε, έστω και με λίγο άγχος στο τέλος, με 82-73 τη Δομινικανή Δημοκρατία και πέρασε στην οκτάδα του Παγκοσμίου U19, αλλά εκεί την περιμένουν οι ΗΠΑ.

Πέφτει σε… τοίχο η Ιταλία
Θέση στην οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων έκλεισε η Ιταλία νικώντας δύσκολα με 82-73 τη Δομινικανή Δημοκρατία στο πανεπιστημιακό κλειστό του Ηρακλείου.

Οι «ατζούρι» μετά την πρώτη περίοδο «έχτισαν» μια σημαντική διαφορά που έφτασε και τους είκοσι πόντους (71-51), αλλά είδαν τους αντιπάλους να πλησιάσουν στους πέντε (76-71) στα 2:21 πριν το τέλος.

Δεκάλεπτα: 18-17, 39-24, 67-51, 82-73.

Ιταλία (Καπομπιάνκο): Κόστα 2, Ντέλα Ρόσα 3, Σεβερίνι 21, Λουπουσόρ 15, Μαστελάρι 13, Πικαρέλι 9, Κακάτσε 5, Φλακαντόρι 14, Ρούιου.

Δομινικανή Δημοκρατία (Μερσέντες Ροζάριο): Φλόρες 3, Μάτος, Μοντέρο 7, Ντουράν, Πέρες 2, Φελίς 28, Ροντρίγκες 13 (10 ριμπ.), Αραούχο 16 (13 ριμπ.), Βαλέρα 4.

Διαιτητές: Βάσκες (Πουέρτο Ρίκο), Κόντε (Ισπανία), Πασκουάλ (Φιλιππίνες). *Πηγή: sport-fm.gr*

Κράτησαν Ντανλίβι οι Μπουλς!!

Οι Μπουλς συμφώνησαν με τον Μάικ Ντανλίβι για νέο τριετές συμβόλαιο έναντι 15 εκατ. δολαρίων.

Κράτησαν Ντανλίβι οι Μπουλς
Κάτοικος Σικάγο θα παραμείνει ο Μάικ Ντανλίβι. Ο 34χρονος φόργουορντ συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «ταύρους» έναντι 15 εκατ. δολαρίων.

Φέτος είχε 9,4 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ κατά μέσο όρο στην κανονική περίοδο, ενώ στα play offs είχε 10,9 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ ανά αγώνα αποτελώντας ένα πολύτιμο «εργαλείο». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Χρυσό» συμβόλαιο Ντράγκιτς με Χιτ!!

Σε συμφωνία με τη Χιτ για ένα νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών, από το οποίο θα εισπράξει συνολικά 90 εκατ. δολάρια, ήρθε ο Γκόραν Ντράγκιτς!

«Χρυσό» συμβόλαιο Ντράγκιτς με Χιτ
Και στο Μαϊάμι θα παραμείνει ο Γκόραν Ντράγκιτς και πλουσιότερος θα γίνει!

Όπως αποκάλυψαν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, ο Σλοβένος γκαρντ θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της Χιτ, αφού συμφώνησε για νέο συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών, με το οποίο θα αυξήσει τον προσωπικό του λογαριασμό κατά 90 εκατ. δολάρια!

Ο Ντράγκιτς είχε μετακομίσει στην ομάδα του Μαϊάμι τον περασμένο Φεβρουάριο, μαζί με τον αδερφό του Ζόραν και στα 26 παιχνίδια που αγωνίστηκε, είχε κατά μέσο όρο 16,6 πόντους και 5,3 ασίστ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απαλλάχθηκε από το βάρος του Οσβάλντο!!

Την… ζημιά από την παρουσία του Ντάνι Οσβάλντο στο ρόστερ της ομάδας αποφάσισαν να περιορίσουν στην Σαουθάμπτον προχωρώντας στη λύση του συμβολαίου του.

Απαλλάχθηκε από το βάρος του Οσβάλντο
Ελεύθερος και επίσημα είναι από το μεσημέρι της Τετάρτης ο Ντάνι Οσβάλντο. Η Σαουθάμπτον έλυσε την συνεργασία της με τον Αργεντινό επιθετικό, που ποτέ δεν δικαιολόγησε τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του.

Ο 29χρονος φόρεσε την φανέλα των «αγίων» το 2013 έναντι 14.6 εκατ. ευρώ από την Ρόμα. Η θητεία του στον σύλλογο πέρασε από χίλια κύματα και ποτέ δεν κατάφερε να στεριώσει . Η ανακοίνωση ήρθε αμέσως μετά το τέλος του δανεισμού του στην Μπόκα Τζούνιορς, όπου αγωνίστηκε το τελευταίο εξάμηνο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τελειώνει του Όλσεν!!

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Ρόμπιν Όλσεν προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της μετακίνησής του από τη Μάλμε στον ΠΑΟΚ, καθώς και για να περάσει από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ.

Τελειώνει του Όλσεν
Τελειωμένη υπόθεση θα πρέπει να θεωρείται η μετακίνηση του Ρόμπιν Όλσεν στον ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανακοίνωσε τη συμφωνία, το ίδιο έκανε με τη σειρά της και η Μάλμε και το μόνο που απομένει είναι να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες με τον 25χρονο τερματοφύλακα.

Από το μεσημέρι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, καθώς και για να υποβληθεί στα απαραίτητα ιατρικά τεστ.






*Πηγή: sport-fm.gr*

«Χρυσώνει» και κρατάει Λίλαρντ!!

Την ώρα που ο Όλντριτζ... χάνεται, οι Μπλέιζερς προσφέρουν μάξιμουμ συμβόλαιο στον Λίλαρντ και κρατούν τον Αμερικανό πόιντ γκαρντ στο Όρεγκον. Παλεύουν για Μονρό.

«Χρυσώνει» και κρατάει Λίλαρντ
Γη και ύδωρ δίνουν οι Μπλέιζερς στον Ντάμιεν Λίλαρντ, προκειμένου να συνεχίσει στην ομάδα, κάτι που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συμβεί κιόλας...

Στον 24χρονο γκαρντ προσφέρεται νέα πενταετή συμφωνία, με ισχύ απ' το 2016-2017, που θα του αποφέρει συνολικά 125 εκατ. δολάρια, παίρνοντας ουσιαστικά μάξιμουμ συμβόλαιο.

Φυσικά μια τέτοια κίνηση θα τονώσει τους φίλους της ομάδας που έχουν σαν δεδομένο πλέον πως ο έτερος σταρ της ομάδας, ΛαΜάρκους Όλντριτζ αποχωρεί για άλλες πολιτείες (Λέικερς και Σπερς σε πρώτο πλάνο).

Από 'κει και πέρα ραντεβού είχαν σήμερα οι άνθρωποι των Μπλέιζερς με τον Γκρεγκ Μονρό. Ο ύψους 2.11 σέντερ πολιορκείται από πολλούς, προερχόμενος από σεζόν με μέσο όρο 15.9 πόντους και 10.2 ριμπάουντ. Επιδόσεις που προφανώς έχουν... συγκινήσει τον σύλλογο του Όρεγκον, ο οποίος προσπαθεί το «κόλπο γκρόσο» για την ενίσχυση στην φροντ λάιν.

Υπενθυμίζεται πως έχουν αποχωρήσει Μπατούμ, Μπλέικ και Αφλάλο, ενώ έχουν αποκτηθεί ήδη οι Αμίνου, Χέντερσον και Φόνλε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Και η Μάλμε για Όλσεν!!

Τη συμφωνία της με τον ΠΑΟΚ για την παραχώρηση του Ρόμπιν Όλσεν ανακοίνωσε μέσω του επίσημου site της και η Μάλμε και πλέον απομένουν τα τυπικά για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Και η Μάλμε για Όλσεν
Μετά την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ που ενημέρωνε για τη συμφωνία με τη Μάλμε για τη μεταγραφή του Ρόμπιν Όλσεν και ο σουηδικός σύλλογος γνωστοποίησε τις εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον του 25χρονου.

Ο παίκτης αναμένεται εντός της ημέρας στη χώρα μας ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και κατόπιν να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Η ανακοίνωση των Σουηδών αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Μάλμε και ΠΑΟΚ συμφώνησαν για τη μεταγραφή του Ρόμπιν Όλσεν. Ο Ρόμπιν Όλσεν έχει μεταβεί στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις όπως συμβαίνει σε αυτές τις διαδικασίες. Αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες». *Πηγή: sport-fm.gr*

Συμφωνία Ίντερ-Στόουκ για Σακίρι!


Βραχύβια αναμένεται να είναι η θητεία του Σερντάν Σακίρι στην Ίντερ, καθώς η Στόουκ κατέθεσε πρόταση 17 εκατ. ευρώ για τον Ελβετό, η οποία έγινε αποδεκτή από τους Ιταλούς.

Συμφωνία Ίντερ-Στόουκ για Σακίρι
Παρά το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες η Ίντερ απέκτησε το 100% των δικαιωμάτων του Σερντάν Σακίρι από την Μπάγερν Μονάχου, οι «νερατζούρι» έδωσαν την άδεια στη Στόουκ να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τον παίκτη αντί 17 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο αγγλικός σύλλογος κατέθεσε επίσημη πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή και πλέον είναι στο χέρι του παίκτη αν θα μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων.

Οι συζητήσεις με την πλευρά του ποδοσφαιριστή έχουν ήδη αρχίσει και η Στόουκ προσπαθεί να καταθέσει μία πρόταση που να μην διώξει κάθε ενδοιασμό του παίκτη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στη Σάλκε ο Γκσπούρνινγκ!!

Ποτέ δεν είναι αργά. Ο 34χρονος Μίκαελ Γκσπούρνινγκ κέρδισε συμβόλαιο από τη Σάλκε για την περίοδο 2015-16. Το στόρι της μεταγραφής του άλλοτε τερματοφύλακα της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ.

Στη Σάλκε ο Γκσπούρνινγκ
Στα μέσα της περασμένης σεζόν εντάχθηκε στη Σάλκε. Βοήθησε τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό στη Regionalliga West. Έδειξε εξαιρετικά δείγματα στις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Και κάπως έτσι στα 34 ο άλλοτε τερματοφύλακας της Ξάνθης, του ΠΑΟΚ και του Πλατανιά, κέρδισε επάξια μια θέση στο ρόστερ των «βασιλικών μπλε».

«Μας εντυπωσίασε τους προηγούμενους έξι μήνες, τόσο με την παρουσία του στην πρώτη ομάδα με την οποία έκανε προπονήσεις, όσο και με την U-23 όπου με τις εμφανίσεις του βοήθησε τη Σάλκε να αποφύγει τον υποβιβασμό στη Regionalliga», ανέφερε ο αθλητικός διευθυντής της Σάλκε, Χορστ Χελντ για τον Αυστριακό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κληρώνει για ΠΑΟΚ!!

Η μεγάλη μέρα του «δικέφαλου» πλησιάζει. Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το ντεμπούτο της στο Champions League, με το πρώτο βήμα να γίνεται με την κλήρωση της Πέμπτης.

Κληρώνει για ΠΑΟΚ
Η περσινή χρονιά έκλεισε ιδανικά και η φετινή θα ξεκινήσει… ευρωπαϊκά για την ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την κατάκτηση του πρώτου νταμπλ της ιστορίας του.

Την Πέμπτη (2/7) θα μάθει τους αντιπάλους του, στο ετήσιο Gala της ομοσπονδίας, που ια γίνει στη Βιέννη.

Ο ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις γερμανικές Φριντρισχέφεν και Μπερλίν, την ρουμάνικη Τομίς Κονσταντά, την τσέχικη Λίμπερετς, την αυστριακή Τιρόλ Ίνσμπουργκ και την σλοβένικη Λουμπλιάνα.

Στο τέταρτο γκρουπ εντάχθηκαν και τέσσερις ομάδες με wild card. Η βελγική Νόλικο, η πολωνική Σκρα Μπελχάτοφ, η σέρβικη Βοϊβοντίνα και η τούρκικη Ζιράτ Ανκάρα.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:
1ο γκρουπ: Ζενίτ Καζάν (Ρωσία), Μπέλγκοροντ (Ρωσία), Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία), Τρεντίνο (Ιταλία), Μόντενα (Ιταλία), Τρέια (Ιταλία), Ρεζόβια (Πολωνία)

2ο γκρουπ: Γκντανσκ (Πολωνία), Αρκάς (Τουρκία), Χάλκμπανκ (Τουρκία), Κνακ Ροζελάρε (Βέλγιο), Λένικ (Βέλγιο), Τουρ (Γαλλία), Παρί (Γαλλία)

3o γρκουπ: Φριντρισχάφεν (Γερμανια), Μπερλίν (Γερμανία), Τόμις Κονσταντα (Ρουμανία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Ντούκλα Λιμπερετς (Τσεχία), Τιρόλ Ίνσμπρουκ (Αυστρία), Λουμπλιάνα (Σλοβενία)

4ο γκρουπ: Ντούπνιτσα (Βουλγαρία), Λουγκάνο (Ελβετία), Μπούντβα (Μαυροβούνιο), Σκρα Μπελχάτοφ - WC (Πολωνία), Ζιράτ - WC (Τουρκία), Νόλικο Μασέικ- WC (Βέλγιο), Βοϊβόντινα- WC (Σερβία).

Οι υποχρεώσεις για τις ανδρικές ομάδες βόλεϊ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα ξεκινήσουν 5-7 Νεομβρίου, ενώ το Final-4 θα γίνει 16-17 Απριλίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με ΑΕΚ για Δίπλαρο»

Μπορεί η ΚΑΕ ΑΕΚ να ανακοίνωσε την απόκτηση του Νίκου Δίπλαρου από τον Έσπερο Πατρών, αλλά οι Αχαιοί με ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά... διαπραγμάτευση.

«Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με ΑΕΚ για Δίπλαρο»
Όχι συμφωνία, αλλά διαπραγμάτευση υπάρχει μεταξύ ΑΕΚ και Εσπέρου Πατρών για τον Νίκο Δίπλαρο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αχαϊκός σύλλογος. Όλα αυτά κι ενώ προχθές η «Ένωση» ανακοίνωσε την απόκτηση του 18χρονου γκαρντ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που αναπαρήγαγαν ανακοίνωση της ΑΕΚ για την απόκτηση του διεθνή μας πλεϊμέικερ, Νίκου Δίπλαρου, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Πρώτον, με την ΑΕΚ πράγματι είμαστε σε διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση του Νίκου Δίπλαρου. Δεύτερον συμφωνήσαμε με την ΑΕΚ ότι για να παραχωρηθεί ο παίκτης θα πρέπει να ικανοποιηθεί ο Σύλλογος μας με ανταλλάγματα οικονομικά ή με την παραχώρηση κάποιων παικτών, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν την νέα περίοδο που η ομάδα μας θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Τρίτον από την ΑΕΚ δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση για τα ανταλλάγματα, συνεπώς δεν υπάρχει καμία απολύτως συμφωνία για την παραχώρηση του Νίκου Δίπλαρου. Τέταρτον όσο δεν υπάρχει συμφωνία ο Νίκος Δίπλαρος είναι μέλος της ομάδας μας και υπολογίζεται κανονικά στον σχεδιασμό ενόψει της νέας περιόδου
».

Εγώ τα «ναι» και τα «όχι» μου!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το «ναι» και τα «όχι» μιας συμφωνίας, ενός δημοψηφίσματος και θέλει να ακούσει για το μέλλον: σε ποιο σημείο θα επιστρέφουμε;

Εγώ τα «ναι» και τα «όχι» μου

Ε, όχι ότι ήμασταν ενθουσιασμένοι. Ότι ζούσαμε στον παράδεισο και… βγήκαμε για διάλλειμα στην κόλαση.

Αλλά, εξακολουθούν κάποιοι (και οι μεν και οι «δεν») που θα οδηγηθούμε μετά από το τσίρκο που στήσανε εδώ και ένα πενθήμερο και έχουν ταλαιπωρήσει και τους πλούσιους και τους φτωχούς, που υποτίθεται ότι οι καλοβολεμένοι πολιτικοί αρχηγοί τους προστατεύουν.

Τρομοκρατούμε στην ιδέα ότι θα έρθει μια μέρα που δεν θα τους προστατέψουν. Φανταστείτε τι χειρότερα θα τους περιμένουν.

Παρακολουθώ με αγωνία στην καθημερινότητά μου το σκηνικό του οριστικού εξευτελισμού και εκτός από το ότι γεμίζω με υπερηφάνεια, και εγώ και ένα σωρό ακόμη άνθρωποι με τα κλασικά χαρακτηριστικά του Έλληνα, κατηγορούμαι ότι είμαι με τον Σόιμπλε και την κουστωδία του, επειδή ίσως να μην είμαι του «ναι» ή επειδή εκφράζω μια… απέναντι άποψη.

Κι αυτοί, λοιπόν, που όλοι μας γνωρίζουμε ποιοι ακριβώς είναι, μιλούν για τα κανάλια, για τους προηγούμενους και τους προπολεμικούς και τους επαναστάτες του ΄21 και τον Κολοκοτρώνη και τη Μαντώ Μαυρογένους.

Όταν δε, ακούω να μιλούν για το ΟΧΙ του ΄40, όταν καταθέτουν το συσχετισμό του έπους του ελληνικού έθνους και το μετατοπίζουν με ευχαρίστηση και ανακούφιση στις μέρες για να το προσαρτήσουν στο δημοψήφισμα, τότε είναι που θέλω να κλείσω την τηλεόραση και να σβήσω τα πρακτικά. Να μην θυμάμαι τίποτε από ένα σωρό λαϊκίστικες ανοησίες.

Αυτές οι κουβέντες, ενοχλούν. Ενοχλούν γιατί νομίζουν ότι οδηγούν στο «ναι».

Δεν είναι αυτό η ουσία. Είναι ότι όποιο «ναι» κι όποιο «όχι» διατυπωθεί τελικά, είναι που, αν λάβουμε σοβαρά όσα μας λένε για τη συνέχεια, δεν αποσύρεται το αυστηρό κολοδάχτυλο.

Ακόμη κι αν όλα αυτά τα προλάβει μια συμφωνία, προφανώς δεν θα γίνει στη βάση του βολευτήκαμε με κάτι καλύτερα μέτρα από εκείνα που κουβαλάμε εδώ και πέντε χρόνια.

Εντάξει, λοιπόν; *Πηγή: sport-fm.gr*