Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

O Πιανιτζιάνι και η προσπάθεια της Ιταλίας!! (pics)

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καθώς μπαίνουμε στην φάση των νοκ άουτ όλο και περισσότερος κόσμος του μπάσκετ παρακολουθεί με αγωνία. Ένας εξ αυτών και ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι που βρέθηκε στο Ηράκλειο για να παρακολουθήσει την «Σκουάντρα Ατζούρα» και μίλησε στο Superbasket.gr τόσο για τους εφήβους, όσο και για την προσπάθεια της εθνικής ανδρών της χώρας.
Είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους προπονητές στην Ευρώπη. Το ταπεραμέντο του (μεσογειακό-εκρηκτικό) δεν περνάει απαρατήρητο. Αν και αυτή τη φορά, ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι ήταν ήρεμος και ευδιάθετος, παρακολουθώντας τις προσπάθειες της εθνικής εφήβων της Ιταλίας απέναντι στην Δομινικανή Δημοκρατία, εκεί όπου η γειτονική χώρα πήρε τη νίκη -και παράλληλα- την πρόκριση με 82-73.
Το Superbasket.gr εντόπισε τον 46χρονο προπονητή, ο οποίος δεν αρνήθηκε, με τη σειρά του, να μιλήσει για την προσπάθεια των εφήβων, εστιάζοντας στον μεγάλο αστέρα του συνόλου, Ντιέγκο Φλακαντόρι. «Η εθνική κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια μέχρι στιγμή στη διοργάνωση. Έχουμε καλή ομάδα και όταν βρούμε ρυθμό μπορούμε να «σκοτώσουμε» κάθε αντίπαλο», δήλωσε αρχικά, για να προσθέσει στη συνέχεια αναφερόμενος στον Φλακαντόρι πως «είναι ένα παιδί με πολύ ταλέντο. Έχει πολύ καλή επαφή με το καλάθι, ενώ είναι αρκετά αθλητικός. Το κορμί του τον βοηθάει ώστε να κάνει καριέρα».
Η κουβέντα, ωστόσο, δεν μπορούσε να μην πάει και στην εθνική ομάδα των ανδρών της Ιταλίας, της οποίας είναι προπονητής από το 2009 μέχρι και σήμερα. «Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη διοργάνωση. Εάν είμαστε πλήρεις μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ελπίζω όλα να πάνε καλά!».
Θυμίζουμε πως η Ιταλία βρίσκεται στον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης, τον δεύτερο, ο οποίος διεξάγεται στο Βερολίνο και παίρνουν μέρος η Γερμανία, η Ισπανία, η Σερβία, η Τουρκία και η Ισλανδία.
IMG_01072015_162137
IMG_01072015_162142
IMG_01072015_162144
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: