Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Αυτή θα είναι η 12άδα του Ολυμπιακού!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες ανιχνεύει τις σκέψεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού για το πως σκέφτονται να είναι το ρόστερ της ομάδας τη σεζόν 2014-15.
Την ώρα που η Ελλάδα περνάει κρίσιμες ώρες λέω να ασχοληθώ με τον Ολυμπιακό. Για να ξεχαστώ, για να ξεχαστείτε... Έστω και για λίγο.
ADVERTISEMENT
Ο σχεδιασμός του ρόστερ προχωρά από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο έχοντας όμως οριοθετήσει τις προτεραιότητές τους.
Βασικό μέλημα είναι οι ξένοι παίκτες στις θέσεις «1» και «5». Ο Σφαιρόπουλος για τη θέση του σέντερ προτιμά τον Πάτρικ Γιανγκ που έπαιξε πέρυσι στη Γαλατάσαραϊ. Το πρόβλημα είναι πως ο Αμερικανός θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ. Ο Ολυμπιακός δε μπορεί να περιμένει καιρό γιατί σε μία τέτοια περίπτωση κινδυνεύει να χάσει και τους επόμενους στόχους του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο coach τσεκάρει τον Αρτσιόμ Παρακχούσκι. Οι δύο πλευρές συζητούν και υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συμφωνία.
Η απορία που θα σας δημιουργηθεί είναι η εξής: «Ρε Μελάγιες αναφέρεσαι σε δύο διαφορετικού στιλ παίκτες». Σωστά σκέφτεστε, απλά δε θέλουν να ρισκάρουν με κάποιον ξένο ψηλό από το χαμηλό ράφι και προτιμούν την εμπειρία που κουβαλάει ο Παρακχούσκι από την περσινή Ευρωλίγκα όπου έκανε... πλάκα. Στην άμυνα βέβαια έχει ένα πρόβλημα, αλλά ας μην το θίξουμε περαιτέρω.
Στην περιφέρεια ο Ντι Τζέι Στρόμπερι θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του Ολυμπιακού αφού λεπτομέρειες μένουν για την πλήρη συμφωνία. Ο Αμερικανός προσωπικά με τρελαίνει σαν παίκτης. Τρομερή άμυνα πάνω στην μπάλα και μακριά από αυτή, παίζει pick 'n' roll, ποστάρει. Δεν έχει όμως αξιόπιστο μακρινό σουτ. Ελπίζω να διορθωθεί.
Από εκεί και πέρα ο ΜακΚόλουμ εξετάζεται πιο σοβαρά από οποιονδήποτε άλλο, ωστόσο έχει συμβόλαιο στην Κίνα αντί 1.300.000 $. Το συγκεκριμένο νούμερο είναι λογικά απλησίαστο και μένει να δούμε αν προτιμά την φιλοδοξία ή το χρήμα ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου. Γκαρντ υπάρχουν πολλά ως εναλλακτική περίπτωση. Ντιλέινι, Λάνγκφορντ. Πάντως θα αποκτηθεί παίκτης που θα έχει έφεση στο σκοράρισμα. Στάνταρ αυτό.
Ως πέμπτο γκαρντ θέλουν Έλληνα παίκτη. Ο Νίκος Ζήσης πιστεύω πως δύσκολα θα είναι αυτός. Αφενός ο Ελληνας γκαρντ δε θα θέλει τον ρόλο του 5ου γκαρντ και αφετέρου μιλάμε για περίπτωση περίπου στις 500.000 ευρώ που σημαίνει ακριβός για 5ο γκαρντ. Πιο πιθανή βλέπω λύση εκ του εγχώριου πρωταθλήματος. Φθηνός, καλός αμυντικός, με μικρή εμπειρία από υψηλό επίπεδο. Μπορεί να είναι και ο Κατσίβελης αν και μαθαίνω πως δε θέλει να το ρισκάρει και φέτος και να μείνει άλλη μία σεζόν μακριά από τα παρκέ.
Έχω την εντύπωση πως το ρόστερ του Ολυμπιακού θα είναι διαμορφωμένο κάπως έτσι:
Point guard: Μάντζαρης, ΜακΚόλουμ, Έλληνας, Μουράτος
Shooting guard: Σπανούλης, Στρόμπερι, Λοτζέσκι, Χριστοδούλου
Small forward: Παπαπέτρου, Λοτζέσκι, Στρόμπερι
Power forward: Πρίντεζης, Ξένος (Πέτγουεϊ δεν «ψήνεται» για χειρουργείο), Αγραβάνης
Center: Γιανγκ ή Παρακχούσκι, Χάντερ, Αγραβάνης, Καββαδάς (αν και μάλλον θα φύγει δανεικός).
Αν έρθει ο Γιανγκ τότε ο Πέτγουεϊ θα φύγει έτσι κι αλλιώς αφού θα έχει 5 Αμερικανούς και μπορεί μέχρι τέσσερις η ομάδα. Αν έρθει ο Παρακχούσκι τότε υπάρχει θέση για Αμερικανό.
ΥΓ: Ο Σλούκας είναι επαγγελματίας και έκρινε πως ήταν καλύτερο για αυτόν να αποχωρήσει. Τίποτα το κακό. Καλώς έπραξε. Free agent ήταν. Στεναχωρήθηκα για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε. Θα μπορούσε να το κάνει με καλύτερο τρόπο. Στον Σφαιρόπουλο έλεγε για το οικονομικό. Στον Αγγελόπουλο έλεγε για τον ρόλο που του έδινε ο Σφαιρόπουλος. Μπερδεύτηκε ο Σλούκας και στο τέλος δεν πίστευε στην πρόταση των 800.000+800.000+1.000.000. Είχε συμφωνήσει και δε μπορούσε να κάνει πίσω.
Μόνο φιλικά δε χώρισαν οι δύο πλευρές.Για αυτό δε βγήκε καν ανακοίνωση από τον Ολυμπιακό (σε αντίθεση με Λαφαγέτ και Ντάρντεν).
ΥΓ 2: Ο Ομπράντοβιτς μετά τον Κλέιζα (σεζόν 2013-14) θα έχει και τον Άντιτς, παίκτες τους οποίους κορόιδευε λέγοντας πως δε θα μπορούσε ποτέ να τους έχει σε δική του ομάδα. Αλλά υπέκυψε κι αυτός στο «Νόμο του Μίσκο». Μαζί με αυτόν που πραγματικά θέλεις θα φορτωθείς και κάποιον που... δε θέλεις.
ΥΓ 3: Εκεί στην Εφές το νου τους στον Ντάνστον γιατί θα έχει πρόβλημα με τα κεμπάπ και τα λαχματζούν. Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχει «μεταβολικό σύνδρομο» το παιδί. Έτσι το βάφτισαν στον Ολυμπιακό το γεγονός ότι είχε πάρει 9 κιλά το καλοκαίρι για να τον καλύψουν.
ΥΓ 4: Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μπήκε για 3'' στο τέλος του ματς με την Δομινικανή Δημοκρατία για να πάρει την πριμοδότηση στις Πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο στην περίπτωση που πάει καλά η Εθνική ομάδα. Άκουσα και διάβασα πως μπήκε για να δει σε τι κατάσταση είναι με τον τραυματισμό του. Σε 3 δευτερόλεπτα! ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: