Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Δείπνο, ευχές στον Κατσουράνη και… αποθέωση!! (video)

Στο τελευταίο (χρονικά) δείπνο της Εθνικής Ελλάδος ο Κώστας Κατσουράνης έκοψε την τούρτα, λόγω των γενεθλίων του και με την αποχώρηση της από το εστιατόριο, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, αποθεώθηκε.

Δείπνο, ευχές στον Κατσουράνη και… αποθέωση (video)
Ο Κώστας Κατσουράνης έκλεισε το Σάββατο τα 35 χρόνια ζωής και μετά το βραδινό δείπνο της ομάδας, ο πολύπειρος μέσος έκοψε την τούρτα και του ευχήθηκαν οι συμπαίκτες του, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

«Εύχομαι υγεία σε όλους και την Τρίτη να περάσουμε», ανέφερε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς αποβλήθηκε κόντρα στην Ιαπωνία.

Όταν αποχώρησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από το εστιατόριο, που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο, όπου διαμένει στο Αρακαζού αποθεώθηκε από τον κόσμο που ήταν έξω από αυτό.

Δείτε το βίντεο που ανέβηκε στο διαδικτυακό κανάλι της Εθνικής Ελλάδος



Πηγή: sport-fm.gr

Οι δυο τους και οι άλλοι!!

Οι Mercedes μονοπώλησαν και το Grand Prix της Αυστρίας. Νικητής ο Ρόσμπεργκ, δεύτερος ο Χάμιλτον. Ακολούθησαν οι Williams. Καταστροφικός αγώνας για Φέτελ.

Οι δυο τους και οι άλλοι
Ούτε το 1-2 της Williams στις κατατακτήριες στάθηκε δυνατό να σταματήσει τις Mercedes. Από νωρίς στο Grand Prix της Αυστρίας επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους και τελικά ο Νίκο Ρόσμπεργκ πανηγύρισε την τρίτη φετινή νίκη του (τερματίζοντας πρώτος ή δεύτερος πλέον και στους οκτώ αγώνες που έχουν γίνει) αυξάνοντας τη διαφορά από τον Λιούις Χάμιλτον, που-αν και κέρδισε πέντε θέσεις στον πρώτο γύρο σκαρφαλώνοντας από νωρίς τέταρτος-ήταν δεύτερος στην κούρσα και παραμένει δεύτερος στη βαθμολογία. Ο Γερμανός πιλότος πέρασε από νωρίς στην πρωτοπορία και παρότι πιέστηκε στο τέλος από τον Βρετανό ομόσταβλό του τελικά έφτασε στην έκτη νίκη της καριέρας του αυξάνοντας το προβάδισμά του.

Οι Williams δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τη θέση ισχύος που είχαν από τις κατατακτήριες. Ο Φελίπε Μάσα έχασε αρκετό έδαφος στα πιτ, ο Βαλτέρι Μπότας απώλεσε νωρίς τη δεύτερη θέση και τελικά τερμάτισαν και τελικά πήραν την τέταρτη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με τον Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari να ακολουθεί και τους Πέρες, Μάγκνουσεν, Ρικιάρντο, Χούλκενμπεργκ και Ραϊκόνεν να συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Το ντεμπούτο της Red Bull στην «έδρα» της, την Αυστρία, ήταν καταστροφικό. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είδε το μονοθέσιό του σταματά (!) στον πρώτο γύρο, αλλά με κάποιο τρόπο «συνήλθε», αφού πρώτα όμως είχε χάσει δύο γύρους και βρέθηκε τελευταίος, ενώ τελικά υποχρεώθηκε να αποσυρθεί (για τρίτη φορά φέτος) στον 35ο γύρο. Τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλύτερα για τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, που δέχθηκε νωρίς οδηγία να μην πιέζει πολύ το μονοθέσιό του και περιορίστηκε στην όγδοη θέση.

Στον 26ο γύρο τελείωσε ο αγώνας για τον Ντάνιελ Κβίατ, καθώς έχασε τα φρένα του και έπαθε κλατάρισμα. Στον 61ο γύρο εγκατέλειψε ο Ζαν-Ερίκ Βερνιέ λόγω-κι αυτός-προβλημάτων στα φρένα.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει 4-6 Ιουλίου στο Σίλβερστοουν της Αγγλίας.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes
2. Χάμιλτον, Mercedes +1.9
3. Μπότας, Wiliams +8.1
4. Μάσα, Williams +17.3
5. Αλόνσο, Ferrari +18.5
6. Πέρες, Force India +28.5
7. Μάγκνουσεν, McLaren +32
8. Ρικιάρντο, Red Bull +43.5
9. Χούλκενμπεργκ, Force India +44.1
10. Ραϊκόνεν, Ferrari +47.7
11. Μπάτον, McLaren +50.9
12. Μαλδονάδο, Lotus +1 γύρος
13. Σούτιλ, Sauber +1 γύρος
14. Γκροσάν, Lotus +2 γύροι
15. Κομπαγιάσι, Caterham +2 γύροι
16. Μπιανκί, Marussia +2 γύροι
17. Τσίλτον, Marussia +2 γύροι
18. Έρικσον, Caterham +2 γύροι
19. Γκουτιέρες, Sauber +2 γύροι

Εγκατέλειψαν:
1. Φέτελ, Red Bull
2.Κβίατ, Toro Rosso
3. Βερνιέ, Toro Rosso

Βαθμολογία οδηγών

1 Ρόσμπεργκ 165
2 Χάμιλτον 136
3 Ρικιάρντο 83
4 Αλόνσο 79
5 Φέτελ 60
6 Χούλκενμπεργκ 59
7 Μπότας 55
8 Μπάτον 43
9 Μάσα 30
10 Μάγκνουσεν 29
11 Πέρες 28
12 Ραϊκόνεν 19
13 Βερνιέ 8
14 Γκροσάν 8
15 Κβίατ 4
16 Μπιανκί 2

Βαθμολογία κατασκευαστών

1 Mercedes 301
2 Red Bull 143
3 Ferrari 98
4 Force India 87
5 Williams 85
6 McLaren 72
7 Toro Rosso 12
8 Lotus 8
9 Marussia 2
10 Caterham 0
11 Sauber 0
Πηγή: sport-fm.gr

Στον τελικό η Κ-15!

paokakadimies
Στον τελικό του Rimini Cup πέρασε η Κ15 που επικράτησε 1-0 της Νυρεμβέργης με γκολ του Χατζηδίμπα. Αντίπαλός της για τον τίτλο η Χόφενχάιμ
Πηγή: arenafm.gr

Αήττητη στον ημιτελικό του Rimini Cup η Κ15 του ΠΑΟΚ!!

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποιεί η Κ15 του ΠΑΟΚ στο Rimini Cup, που διεξάγεται στη Γερμανία. Με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς την πρώτη μέρα του τουρνουά, πέρασε με άνεση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με νίκη επί της Μικτής Βαυαρίας, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Χατζηδίμπας στο 28′ με πλασέ, καθώς η ασίστ του Αηδονίδη τον έβγαλε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Κοντοθανάση, τον Ευθυμίου και τον Ιλιτς να δώσει διάσταση στο σκορ.Ακολούθησε το ματς με τη Ζενίτ, το οποίο επίσης κέρδισε 1-0 ο ΠΑΟΚ με εκπληκτικό γκολ του Υφαντίδη μετά από ατομική ενέργεια.
Τελευταίο ματς της  ημέρας ήταν αυτό κόντρα στην Σβάινφουρτ, την οποία οι παίκτες του Αλέξη Τασούλη… καθάρισαν με 4-0. Το σκορ άνοιξε ο Ιλιτς έπειτα από ασίστ του Δραγάνη, ο Αλωπούδης με ατομική προσπάθεια έκανε το 2-0, ο Υφαντίδης το 3-0 μετά από κάθετη πάσα του Δημητρακόπουλου και το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Δραγάνης.
Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους Ελληνες ομογενείς που ζουν στη Γερμανία και για μία ακόμα φορά «αγκάλιασαν» την αποστολή του ΠΑΟΚ και την έκαναν να αισθανθεί σαν το σπίτι της.
Οι φίλοι του Δικεφάλου στη Γερμανία είναι συνεχώς δίπλα στην Κ15 και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τις προσπάθειες των παιδιών.
Πηγή: sports-academies.gr

Από το… τέλος ο Γκροσάν!!

Ο Ρομάν Γκροσάν θα εκκινήσει από το pit lane μετά τις αλλαγές στο κιβώτιο ταχυτήτων και την αεροδυναμική του μονοθεσίου της Lotus.

Από το… τέλος ο Γκροσάν
Δεν έφτανε που είχε τη 16η θέση στις κατατακτήριες, τώρα θα πρέπει να εκκινήσει και… τελευταίος στο Grand Prix της Αυστρίας ο Ρομάν Γκροσάν.

Ο πιλότος της Lotus θα πρέπει να βρεθεί στο pit lane, καθώς η ομάδα του προχώρησε σε αντικατάσταση του κιβωτίου ταχυτήτων (που συνεπάγεται ποινή πέντε θέσεων από τη στιγμή που δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε έξι σερί αγώνες), καθώς επίσης και σε αλλαγές στην αεροδυναμική του πίσω μέρους του μονοθεσίου του, που απαγορεύονται πριν από έναν αγώνα. Πηγή: sport-fm.gr

Γιατί οι Λατίνοι κυριαρχούν στη Βραζιλία!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος εξηγεί τους λόγους που οι ομάδες της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής έχουν επικρατήσει ολοκληρωτικά μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ποιος θα το περίμενε πριν την έναρξη του Μουντιάλ πως η Χιλή θα είχε ήδη αποκλείσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία ή ότι η Κόστα Ρίκα θα έστελνε σπίτι της την Αγγλία και μια εκ των Ιταλία ή Ουρουγουάη.
Εκτός από τη Χιλή και την Κόστα Ρίκα που έριξαν στο καναβάτσο τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια και σκέφτονται ήδη την επόμενη φάση, η Κολομβία έχει σημειώσει, επίσης, δύο νίκες και έχει το μυαλό της στους «16». Το Μεξικό έχει μια νίκη και μια ισοπαλία (απέναντι στη διοργανώτρια Βραζιλία), ενώ Ουρουγουάη και Εκουαδόρ μετρούν τρεις βαθμούς κι έχουν βάσιμες ελπίδες για πρόκριση.
Αν σε αυτές τις ομάδες προστεθούν Βραζιλία και Αργεντινή, τότε στους «16» δεν αποκλείεται να δώσουν το παρόν 8 εκπρόσωποι του λατινικού ποδοσφαίρου της Αμερικής. Που οφείλεται όμως η κυριαρχία των Λατίνων σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο;
1. Κλιματολογικές συνθήκες
Οι απότομες μεταβολές του καιρού έχουν τρελάνει τους Ευρωπαίους στη Βραζιλία. Τα υψηλά ποσοστά υγρασίας, σε συνδυασμό με τις συνεχείς εναλλαγές ήλιου-βροχής αποτελούν τεράστιο μειονέκτημα για τις ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου. «Ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τις κλιματολογικές συνθήκες, αγωνιζόμενοι είτε μεσημέρι, είτε απόγευμα», είχε δηλώσει προ ημερών ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ. Και μάλλον έχει δίκιο...
2. Κυριαρχία στις εξέδρες
Ουσιαστικά εντός έδρας είναι όλα τα παιχνίδια των ομάδων από Κεντρική και Λατινική Αμερική. Άλλες χώρες συνορεύουν με τη Βραζιλία, άλλες είναι σαφώς γεωγραφικά πιο κοντά σε σχέση με την Ευρώπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναμέτρηση της εθνικής μας με την Κολομβία, όπου υπήρχαν πάνω από 30 χιλιάδες Κολομβιανοί στο γήπεδο. Εκτός από το 60% των εισιτηρίων που έχουν αγοραστεί από Βραζιλιάνους, περίπου 200 χιλιάδες «μαγικά χαρτάκια» έχουν προπωληθεί σε Αργεντινούς, Χιλιανούς και Κολομβιανούς.
3. Παράδοση
Εφτά φορές είχε διεξαχθεί Παγκόσμιο Κύπελλο στην αμερικανική ήπειρο πριν το φετινό. Δύο φορές στο Μεξικό (1970, 1986) και από μια σε Βραζιλία (1950), Αργεντινή (1978), Ουρουγουάη (1930), Χιλή (1962) και Ηνωμένες Πολιτείες (1994). Και τις 7 φορές η ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο ήταν ομάδα από την ίδια ήπειρο. Αν αυτό δε λέγεται παράδοση, τότε ποιο;
4. Λιγότερη κούραση
Αν εξαιρέσει κανείς τη Βραζιλία και την Αργεντινή, οι οποίες στηρίζονται κυρίως σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, οι αποστολές των υπόλοιπων «Λατίνων» αποτελούνται από πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στα εγχώρια πρωταθλήματά τους. Λιγότερα παιχνίδια και λιγότερη πίεση από την Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ. Και φυσικά όχι αυτός ο τρελός ρυθμός στα μεγάλα πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου.
Πηγή: gazzetta.gr

H δικαίωση του Βαλμπουενά!!

Η μοίρα χρωστούσε κάτι στον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Θάνος Σαρρής γράφει για το bullying που άντεξε ο άσος της Μαρσέιγ και για την αναγνώριση με τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας.
To σκηνικό που ετοίμαζε ο Ντεσάν είχε αρχίσει να διαφαίνεται από τα πλέι οφ για το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ουκρανία. Με τον Ριμπερί παρόντα και τον Νασρί στον πάγκο, ο Βαλμπουενά έπαιξε 90 λεπτά στη νίκη με 3-0, που χάρισε στους τρικολόρ το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ. Στο πρώτο ματς, ο Ντεσάν είχε ξεκινήσει με τριπλέτα πίσω από τον Ζιρού τους Νασρί, Ρεμί και Ριμπερί. Ο Βαλμπουενά έπαιξε για μόλις ένα 10λεπτο, στη θέση του πρώτου. Στη συνείδηση του Ντεσάν, η θέση του στο ρόστερ του Mundial ήταν σίγουρη. Τόσο, που, ουσιαστικά θα ήταν έκπληξη να έπαιρνε μαζί του τον Νασρί και όχι τον άσο της Μαρσέιγ. Άλλωστε, από τη μέρα που ανέλαβε, είχε δείξει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Άλλωστε, η τεχνική του κατάρτιση είναι αντιστρόφως ανάλογη με το ύψος του.

Και πριν το Mundial, στην πρώτη πρόβα με τη Νορβηγία, έγινε ο μόλις δεύτερος παίκτης στην εποχή Ντεσάν που κάνει χατ-τρικ στις ασίστ, μοιράζοντας τρία γκολ στους συμπαίκτες του. Όταν έγινε αλλαγή από τον Γκρενιέ, το Stade de France σηκώθηκε όρθιο για να τον αποθεώσει.

Πολλά ακούστηκαν για την απόφαση του Γάλλου προπονητή να αφήσει εκτός τον «προβληματικό», όσον αφορά το χαρακτήρα του Νασρί. Μετά και τον τραυματισμό του Ριμπερί, η Γαλλία στα μάτια του περισσότερου κόσμου έδειχνε να χάνει τη δυναμική της. Κι όμως. Στα δύο πρώτα της παιχνίδια έχει παρουσιάσει ένα εξαιρετικό πρόσωπο, καλούμενη να παίξει με διαφορετικές προσεγγίσεις.
Και στα δύο παιχνίδια, ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν βασικός και θετικότατος. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε στη Μαρσέιγ τ0 2996 να συναντήσει τον Νασρί και τον Ριμπερί. Δύο παίκτες που για διαφορετικούς λόγους δεν βρίσκονται στους τρικολόρ. Τα 165 εκατοστά του αποτέλεσαν την αφορμή για μεγάλο πείραγμα, πολλές φορές χοντροκομμένο. «Παρότι ανήκει στο παρελθόν, έχω ακόμα άσχημες αναμνήσεις για αυτά που έγιναν. Το να σου κάνουν συνεχώς άσχημα αστεία πραγματικά πονάει. Κανείς άλλος στα αποδυτήρια δεν θα άντεχε να στοχοποιείται έτσι. Δεν ήμουν έτοιμος για κάτι τέτοιο. Τότε ήμουν υπερβολικά καλός, αλλά πλέον έχω σκληρύνει». Και δεν άφησε την εμπιστοσύνη του Ντεσάν να πάει χαμένη.

Στο παιχνίδι με τις Ονδούρες, ξεκίνησε στο δεξί άκρο, με τον Μπενζεμά στην κορυφή και τον Γκριζμάν στα αριστερά. Δεν ήταν όμως ο κλασικός εξτρέμ. Όπως μπορεί κανείς να διακρίνει και στον χάρτη θερμότητας, κινήθηκε πολύ και στον άξονα, άλλαζε θέσεις με τον Γκριζμάν, έπαιρνε τη μπάλα πιο κεντρικά και έφτιαχνε παιχνίδι ανάμεσα στις γραμμές της Ονδούρας, εκμεταλλευόμενος και τον Ντεμπουσί στην πλευρά του. Έκανε γρήγορες και σωστές πάσες, κέρδισε φάουλ, προκάλεσε ρήγματα. Ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο έκανε τη διαφορά, εκμεταλλευόμενος τον πιο ελεύθερο ρόλο του.

Ο Γκι Στεφάν, δεξί χέρι του Ντεσάν, τόνισε : «Ο Ματιέ είναι αναντικατάστατος. Του έχουμε δώσε έναν νέο ρόλο που δεν είχε ποτέ πριν. Ο Ντιντιέ του έδωσε μεγαλύτερη ελεύθερη στην κίνηση για να ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά ξέρει ότι πρέπει να βγει στα άκρα αν χάσουμε τη μπάλα. Είναι άτομο που δίνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο». Στη Μαρσέιγ τη χρονιά που πέρασε κάποιοι του άσκησαν κριτική για το ότι με τη φανέλα της δεν δείχνει την ίδια αυταπάρνηση. Παρότι ήταν από τους καλύτερους των Μαρσεγιέζων, τον πήρε η μπάλα της κακής χρονιάς.

Χαρακτηριστική εικόνα από το κακό τρανζίσιον τον Ελβετών και των αντεπιθέσεων των Γάλλων
Στο ματς με την Ελβετία, χτύπησε από τα «φτερά». Όλη η Γαλλία εκμεταλλεύτηκε το ανέβασμα των Λιχστάινερ και Ροντρίγκες, βρήκε χώρους και έκανε πάρτι. Έδειξε λοιπόν ότι όταν χρειάζεται να παίξει περισσότερο με καθαρούς wingers, τα καταφέρνει μια χαρά. Ο Βαλμπουενά κινήθηκε περισσότερο κοντά στη γραμμή, είχε τις μισές πάσες (28) από ότι στο ματς με τις Ονδούρες (56), αλλά είχε διαφορετικό ρόλο. Χτύπησε κάθετα, εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και τελείωσε το ματς με ένα γκολ και μία ασίστ.



«Ήρθε με ένα μεγάλο χαμόγελο και τρομερή θέληση να πετύχει. Μπορείτε να το δείτε αυτό στο γήπεδο. Μπορείτε να το νιώσετε. Ποτέ δεν ήταν καλύτερος από αυτή την τελική φάση με τη Γαλλία», τόνισε ο Ντεσάν. Στα 29 του χρόνια, ο κοντόσωμος άσος δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Και στα χέρια του 45χρονου τεχνικού αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο, που μπορεί να βασίσει πάνω του διαφορετικές προσεγγίσεις. Μένει να δούμε τη συνέχεια των τρικολόρ, μετά τους ομίλους...

Πηγή: gazzetta.gr

Κλίμα... επανάστασης!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την Γαλλία και το σημαντικότερο συστατικό... εγγύησης της επιτυχίας στο Μουντιάλ.
«Πηγαίνω στην Βραζιλία με μεγάλη φιλοδοξία, όμως είμαι και ρεαλιστής. Δεν μπορούμε να κρύψουμε την αλήθεια. Το να κερδίσουμε το τρόπαιο είναι σαν να μιλάμε για θαύμα», είχε πει ο Ντιντιέ Ντεσάν πριν το Μουντιάλ.
Για πρώτη φορά οι Γάλλοι κέρδισαν και τα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου μετά τον θρίαμβο του 1998. Και αν η νίκη στο παιχνίδι με τις Ονδούρες ήταν αναμενόμενη, στο πρώτο σημαντικό τεστ απέναντι στην Ελβετία οι τρικολόρ εντυπωσίασαν. Πέντε γκολ σε ένα ματς είχαν να βάλουν από το 1958 (6-3 την Γερμανία). Ο Ντεσάν διάβασε πολύ σωστά το παιχνίδι, έκανε εκπλήξεις στην 11άδα, όμως τα αποτελέσματα τoν δικαιώνουν και με το παραπάνω.

Μετά από πολλές δοκιμές και αρκετές κακές εμφανίσεις στα προκριματικά, κατέληξε στο 4-3-3 την κατάλληλη στιγμή. Ένα σύστημα, που είναι σαν να έχει δώσει ξανά ταυτότητα στους Γάλλους. Ένα άπειρο ρόστερ, γεμάτο νεαρούς παίκτες και σημαντικές απουσίες. Η μία του τραυματία Ριμπερί και η άλλη του «κομμένου» Νασρί. Για τον τελευταίο οι Γάλλοι έγραψαν ότι οι Γιορίς, Κοσιελνί και Λαντρό ζήτησαν από τον Ντεσάν να μην τον καλέσει, φοβούμενοι ότι ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι θα χαλούσε ξανά το κλίμα. Η αναφορά έγινε στο βιβλίο L’Explication δύο πολύ γνωστών και έγκριτων δημοσιογράφων, των Πιερ Μενές και Ντανιέλ Ριολό.
«Κανένας δεν μπορεί να σβήσει όλα όσα έγιναν το 2010. Πάντα θα υπάρχει παρελθόν και μέλλον. Δεν επιλέγεις πάντα τους καλύτερους παίκτες. Είναι σημαντικό να έχεις μαζί σου παίκτες έτοιμους να ενταχθούν και να προσφέρουν στο σύνολο. Το πιο σημαντικό είναι να μπορείς να διατηρήσεις τη συνοχή και την ισορροπία για μεγάλο διάστημα», σχολίασε ο Ντεσάν, όταν ρωτήθηκε για τον Νασρί.
Μετά το φιάσκο του 2010 δύο πρωταθλητές του 1998 ανέλαβαν να διορθώσουν την κατάσταση. Μετά από 4 χρόνια και τη δουλειά των Μπλαν και Ντεσάν τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Το ταλέντο πάντα υπήρχε. Τα προβλήματα ξεκινούσαν όταν το... μάζευαν και από τις μονάδες προσπαθούσαν να φτιάξουν ομάδα. Όταν προσπαθούσαν να δώσουν ξανά ταυτότητα στους «χαμένους» τρικολόρ. «Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι όλα πάνε καλά», σχολίασε ο Εβρά μετά τη νίκη επί της Ελβετίας.

Στα λόγια του αποτυπώνεται όλη η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν. «Η καλή ατμόσφαιρα είναι που μας οδηγεί σε τέτοιες εμφανίσεις», τόνισε ο Ματουιντί. Σε σχέση με το πρώτο ματς ο Ντεσάν επέλεξε τον Σισοκό αντί του Πογκμπά και τον Ζιρού αντί του Γκριζμάν, με τον Μπενζεμά να παίζει αριστερά. Οι επιλογές του προκάλεσαν έκπληξη. «Τίποτα δεν είναι δεδομένο με τον Ντεσάν. Γι' αυτό λατρεύω να δουλεύω μαζί του. Με το παραμικρό λάθος μπορεί να βρεθείς εκτός 11άδας», αποκάλυψε ο Εβρά.
«Ο προπονητής λέει να είμαστε πάντα έτοιμοι. Όλοι μπορούν να παίξουν ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι που μας ενώνει και κάνει τα πράγματα ακόμη πιο ανταγωνιστικά», είπε ο Σισοκό. «Θέλω όλοι να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή», ο Ντεσάν, όταν ρωτήθηκε για τις αλλαγές.
Από την στιγμή που ξεκίνησε η προετοιμασία για το Μουντιάλ, πάντα η πρώτη ερώτηση των Γάλλων δημοσιογράφων ήταν για το κλίμα. Άλλωστε, γνωρίζουν την μεγαλύτερη αδυναμία των τρικολόρ. Σκάνδαλα, καυγάδες, έλλειψη σοβαρότητας εκτός αγωνιστικού χώρου. Όλα αυτά ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί στην Βραζιλία. Εν μέρει οφείλεται και στη δίψα των παικτών για διάκριση.
Με τον Μπενζεμά να είναι ο πιο έμπειρος του ρόστερ (με τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές), είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το κίνητρο. Την άγνοια κινδύνου. «Είμαστε πεινασμένοι», είπε ο Βαλμπουένα. Ο επιθετικός της Ρεάλ έχει μπροστά του ίσως την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει και με το παραπάνω.  «Από το ξεκίνημα τις διοργάνωσης είχα όνειρα. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που πίστευα στην επιτυχία», αποκάλυψε.

Στις αλλαγές του Ντεσάν φάνηκε η ανοχή και η «ασυλία» που έχει από τον γαλλικό Τύπο. Υπό άλλες συνθήκες, θα είχε γίνει χαμός πριν το ματς. Ο τεχνικός των Μπλε ξέρει ότι αυτό θα ισχύει μόνο όσο έρχονται τα θετικά αποτελέσματα. Η... αλυσίδα, όμως, προς το παρόν δεν έχει σπάσει και αυτό έχει πάρει το άγχος από τα πόδια των παικτών του.
Μέχρι τώρα κανένας δεν έχει... τολμήσει να πει ότι η Γαλλία θα κατακτήσει το τρόπαιο. Είναι από τα μεγάλα αουτσάιντερ. Έχει καταφέρει, όμως, να κερδίσει ξανά το κοινό. Όχι οποιοδήποτε κοινό, αλλά το δικό της. Επιθετικό ποδόσφαιρο, συνδυασμένο με την ουσία. «Είναι πολύ νωρίς για τέτοια όνειρα», απάντησε ο Ντεμπισί, όταν ρωτήθηκε για το αν πλέον η Γαλλία είναι στα φαβορί στο Μουντιάλ, που μέχρι τώρα έχει μεγάλες εκπλήξεις.
«Από τα προημιτελικά και μετά θα είναι άλλη διοργάνωση», είπε ο Ντεσάν και κανένας δεν διαφωνεί ότι είναι ακόμα νωρίς για προβλέψεις. Το πλάνο των Γάλλων καταρτίστηκε με προτεραιότητα το 2016, όταν θα φιλοξενήσουν το Euro. Έτσι, κατά κάποιο τρόπο οι προσδοκίες είχαν υποβαθμιστεί. Στην πορεία, όμως, αυτό είναι πολύ πιθανό να αλλάξει. Τις περισσότερες φορές τα όνειρα υπερτερούν του ρεαλισμού και οι τρικολόρ δείχνουν ικανοί για την... επανάστασή τους.
Πηγή: gazzetta.gr

Νέο σκάνδαλο στην εθνική Αγγλίας!! (pic)

Ένα «καυτό» μήνυμα του Λουκ Σο λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό της εθνικής Αγγλίας από το Μουντιάλ στη Βραζιλία έρχεται να ταράξει εκ νέου τα νερά στις τάξεις των «λιονταριών».

Νέο σκάνδαλο στην εθνική Αγγλίας (pic)
Τις βαλίτσες του για Μεγάλη Βρετανία ετοιμάζουν σιγά-σιγά οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Αγγλίας μετά τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, έχοντας ακόμα ένα παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Παρόλα αυτά, στην επιφάνεια έρχονται διάφορες αποκαλύψεις – όπως αυτή που κάνει σήμερα η βρετανική εφημερίδα «Sun» - που αναφέρει ότι ο Λουκ Σο λίγες ώρες μετά τον μαθηματικό αποκλεισμό των «λιονταριών» από το Μουντιάλ προσκάλεσε σε ερωτικό τρίγωνο ένα μοντέλο από τη Βραζιλία μαζί με την αδερφή της!

«Άγγλος διεθνής με παρακάλεσε για τρίο σε προσωπικό ξενοδοχείο λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό της ομάδας», φέρεται να έχει δηλώσει η εν λόγω κυρία, την οποία φέρεται να… φλέρταρε ο διεθνής μπακ της Σάουθάμπτον που ακούγεται για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάλιστα, η ταμπλόιντ τονίζει ότι ο Σο μόνο το μυαλό του στο Μουντιάλ είχε και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν επιλέχθηκε να παίξει στα δύο πρώτα ματς με Ιταλία και Κόστα Ρίκα από τον Ρόι Χότζον.

inner

Πηγή: sport-fm.gr

''Yes, we can!''

Το sport-fm.gr πήρε συνέντευξη από τον Τζίμι Κόνραντ, βασικό σέντερ μπακ της εθνικής των ΗΠΑ στην ήττα τους από τη Γκάνα στο Μουντιάλ του 2006, που σήμανε τον αποκλεισμό τους από τους ομίλους.

''Yes, we can!''
Εκδίκηση και φιλοδοξίες! Αυτές οι δύο λέξεις προσδιορίζουν το παρελθόν και το μέλλον των ΗΠΑ σε αυτό το Μουντιάλ. Έχοντας επικρατήσει του «κακού τους δαίμονα», της Γκάνας, στο πρώτο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχουν την ευκαιρία να σφραγίσουν τη πρόκριση στους 16, την Κυριακή, κόντρα στην Πορτογαλία, σε έναν όμιλο που θεωρείται από πολλούς, ως ο πιο αμφίρροπος της διοργάνωσης.

Το sport-fm.gr πήρε συνέντευξη από τον Τζίμι Κόνραντ, βασικό σέντερ μπακ της εθνικής των ΗΠΑ στην ήττα από τη Γκάνα στο Μουντιάλ του 2006, που σήμανε τον αποκλεισμό από τους ομίλους. Ο Τζίμι βρίσκεται στη Βραζιλία για λογαριασμό του καναλιού του youtube ''KICKTV'', όπου παρουσιάζει το πρόγραμμα ''Jimmy/s Big Adventure'' (μεταφρ: H μεγάλη περιπέτεια του Τζίμι) και κάνει περιοδεία στις βραζιλιάνικες πόλεις που διεξάγονται αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο 37χρονος παρουσιαστής μίλησε για τη νίκη των ΗΠΑ απέναντι στη Γκάνα και έδειξε αισιόδοξος για το μέλλον των Αμερικανών στη διοργάνωση. Επίσης, έδωσε τις απόψεις του για το Μουντιάλ γενικότερα και αποκάλυψε μια συνέντευξη -έκπληξη που έχει στα σκαριά, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης!

-Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ της ομάδας των ΗΠΑ το 2006 και αυτής που αγωνίζεται τώρα στα γήπεδα της Βραζιλίας; Ποια είναι καλύτερη;

Ελπίζω πως οχτώ χρόνια αργότερα από το 2006, παράγουμε καλύτερους παίκτες! Γιατί έτσι πρέπει να γίνεται. Η εθνική σου ομάδα πρέπει να γίνεται ολοένα καλύτερη και πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι. Το 2010, στη Νότια Αφρική, τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλο για πρώτη φορά στην ιστορία μας, και τώρα, το 2014, είμαστε σε θέση να κανουμε το ίδιο, έχοντας πολύ σκληρό ανταγωνισμό.

-Πόσο μακριά πιστεύεις μπορεί να φτάσει αυτή η αμερικανική ομάδα;

Πιστεύω ότι μπορούμε να ηγηθούμε στον όμιλο, τον ¨Όμιλο του Θανάτου¨, και να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι απ ότι νομίζουν οι περισσότεροι ότι είμαστε, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Πορτογαλία και Γερμανία έχουν απίθανους παίκτες, οπότε θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όσο για το πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε, λοιπόν, πιστεύω ότι το να πάμε μέχρι τα προημιτελικά είναι μία πραγματική πιθανότητα.

-Κάνε μας ένα σχόλιο σχετικά με την αναμέτρηση των ΗΠΑ κόντρα στη Γκάνα...

Το αγαπημένο μου κομμάτι όσον αφορά το ματς με τη Γκάνα είναι ότι δεν αποδώσαμε τα μεγιστα και παρ/όλα αυτά κερδίσαμε. Δεν είμαι σίγουρος ότι οι ομάδες μας στα προηγουμένα Παγκόσμια Κύπελλα θα έκαναν το ίδιο.

-Ποιος Αμερικανός παίκτης σε έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής;

Ο Γκέοφ Κάμερον. Το κέντρο της άμυνας δεν είναι η φυσική του θέση, προτιμά να παίζει ως αμυντικός μέσος ή δεξί μπακ, αλλά έκανε φοβερό παιχνίδι απέναντι στη Γκάνα, και θα χρειαστούμε την παρουσία του και την ηγετικότητά του, ώστε να βοηθήσει τις ΗΠΑ να εξακολουθούν να κερδίζουν παιχνίδια.

-Ποια ομάδα πιστεύεις ότι θα κατακτήσει το Μουντιάλ; Ποια σε έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση;

Η Βραζιλία είναι προφανώς το φαβορί, αλλά οι Ολλανδοί, οι Γερμανοί και οι Χιλιανοί, επίσης φαίνονται πολύ καλοί. Ενώ η Κόστα Ρίκα με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο! Νίκησαν την Ουρουγουάη με 3-1 και την Ιταλία με 1-0 και δεν ήταν τυχαίο. Έπαιξαν πάρα πολύ καλά.

-Θα ήθελες να ήσουν μέρος αυτής της αμερικανικής ομάδας που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας;

Φυσικά! Κάθε φορά που μπορείς να εκπροσωπείς τη χώρα σου σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι μια απίστευτη τιμή.

-Μίλησέ μας για την αίσθηση του να συμμετέχεις και να αγωνίζεσαι σε ένα Μουντιάλ..

Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και εξαργυρώθηκε όλη η σκληρή προσπάθεια που κατέβαλα για να γίνω ένας καλός παίκτης. Επίσης, αντάλλαξα φανέλες με τον Αντρέα Πίρλο, μετά το ματς που παίξαμε κόντρα στην Ιταλία. Και είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες!

-Ήσουν στη βασική ενδεκάδα των ΗΠΑ στο ματς απεναντι στη Γκάνα, το 2006. Πιστεύεις ότι αυτή η νίκη κόντρα στη Γκάνα στο τρέχον Μουντιάλ ήταν μία εκδίκηση;

Απολύτως! Γιατί, όχι μόνο μας νίκησαν το 2006, αλλά μας απέκλεισαν και το 2010 στη φάση των 16, όπως επίσης και στο Μουντιάλ Κ20 μερικά χρόνια πριν. Κυριαρχούσαν στις μεταξύ μας αναμετρήσεις! Αλλά όχι πια...

-Αγωνιζόσουν ως σέντερ μπακ. Ως ειδικός σε αυτή τη θέση, ποιος πιστεύεις ότι είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός του κόσμου, τη δεδομένη στιγμή;

Ο Τιάγκο Σίλβα. Πάντα ήρεμος, με ή χωρίς τη μπάλα, δυνατός στο ψηλό παιχνίδι και στα τάκλινγκ, με καλές τοποθετήσεις, και καλός ηγέτης.

-Να περιμένουμε κάποιες εκπλήξεις από το KICKTV κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Εκπλήξεις; Έχω σχεδιασμένη μία τετ α τετ συνέντευξη με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ ενόψει του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε συνεργασία με την Adidas Football, οπότε αυτό ίσως αποτελέσει έκπληξη για μερικούς.
Πηγή: sport-fm.gr

Ποιος θα είναι τυχερός τώρα;

Νότιος Κορέα και Αλγερία κοντράρονται για τη δεύτερη αγωνιστική του όγδοου ομίλου του Μουντιάλ.

Ποιος θα είναι τυχερός τώρα;
Νότιος Κορέα και Αλγερία κοντράρονται για τη δεύτερη αγωνιστική του όγδοου ομίλου του Μουντιάλ.

Οι ασιάτες προέρχονται από την ισοπαλία στο παιχνίδι με την Ρωσία όντας τυχεροί καθώς ισοφάρισαν μεγάλη δόση τύχης από το λάθος του Ακινφέεφ.

Από την άλλη πλευρά οι αλγερινοί μπορούν να τα έχουν με την τύχη τους καθώς απέναντι στο Βέλγιο έχασαν την ευκαιρία να πάρουν έστω κι έναν βαθμό στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τηγς Αλγερίας Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς κι ετοιμάζεται σήμερα να αλλάξει τη μισή του ομάδα, εν αντιθέσει με τον ομόλογό του Χονγκ Μιουνγκ-Μπο, που μένει πιστός στους βασικούς του και οι οποίοι ικανοποίησαν στο πρώτο παιχνίδι.
Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη ή… σπίτι σου Κριστιάνο!!

Με την πλάτη στον τοίχο η Πορτογαλία κοντράρεται με τις ΗΠΑ σε ένα παιχνίδι στο οποίο έχει μόνο στόχο τη νίκη εάν θέλει να διατηρήσει ελπίδες για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Νίκη ή… σπίτι σου Κριστιάνο!
Με την πλάτη στον τοίχο η Πορτογαλία κοντράρεται με τις ΗΠΑ σε ένα παιχνίδι στο οποίο έχει μόνο στόχο τη νίκη εάν θέλει να διατηρήσει ελπίδες για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος θα είναι αρκετά παθιασμένος για να βοηθήσει στην κατάκτηση της νίκης.

Ωστόσο ο μεγάλος άσος των Ιβήρων δεν είναι στην καλύτερη αγωνιστική κατάστασή καθώς τον ταλαιπωρεί ακόμη το πρόβλημα που έχει στο γόνατο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αντίθετα, εκτός θα είναι ο Πέπε ο οποίος θα εκτίσει την ποινή για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο πρώτο παιχνίδι της ομάδας στο Μουντιάλ σε αυτό με αντίπαλο την Γερμανία. Απόντες θα είναι και οι Αλμέιδα, Κοεντράο, Ρουι Πατριτσιο που είναι τραυματίες.

Η Πορτογαλία προέρχεται από την βαριά ήττα από την Γερμανία στο πρώτο της ματς. Σε περίπτωση ήττας ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η παρέα του θα αποχαιρετούν κάθε ελπίδα για πρόκριση.

Αντίθετα, σε περίπτωση νίκης ή έστω ισοπαλίας θα διατηρήσει πιθανότητες –περισσότερες ή λιγότερες ανάλογα με το αποτέλεσμα-.

Οι ΗΠΑ προέρχονται από την νίκη επί της Γκάνα στο πρώτο παιχνίδι. Μετά και την ισοπαλία στο χθεσινό ματς της Γερμανίας έχουν μια τεράστια ευκαιρία να βρεθούν αγκαλιά με την πρόκριση.

Αυτό θα συμβεί εάν πάρουν την νίκη στον αποψινό αγώνα. Και η ισοπαλία δεν θα βάλει απαγορευτικό στα όνειρα για πρόκριση αλλά πλέον στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής του ομίλου με την Γερμανία θα παίζει τα πάντα.

Απών από την ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν θα είναι ο Αλτιντορ ο οποίος τραυματίστηκε στο προηγούμενο ματς. Πηγή: sport-fm.gr

Το ματς των… φαβορί!!

Βέλγιο και Ρωσία διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με τους «κόκκινους διαβόλους» να θέλουν τη νίκη-πρόκριση για την επόμενη φάση του Μουντιάλ και την «αρκούδα» να επιθυμεί να κάνει… σεφτέ!

Το ματς των… φαβορί
Το Βέλγιο και η Ρωσία ήταν εξ’ αρχής τα φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας (19:00).

Οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να κάνουν το… καθήκον τους στην πρεμιέρα κόντρα στην Αλγερία, την οποία νίκησαν με σκορ 2-1 και πήραν τους τρεις πρώτους τους βαθμούς.

Από την πλευρά της, η ομάδα του (ακριβοπληρωμένου) Φάμπιο Καπέλο τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην Κορέα και τελικά το ματς ήρθε ισόπαλο (1-1).

Τώρα οι δύο ομάδες αναμετρώνται μετά από δώδεκα χρόνια, όταν οι Βέλγοι είχαν καταφέρει να περάσουν στην επόμενη φάση του Μουντιάλ της Άπω Ανατολής και τόνισε οι πρώτοι είχαν επικρατήσει με σκορ 3-2 των Ρώσων.

Με νίκη το Βέλγιο προκρίνεται στην επόμενη φάση και βάζει… δύσκολα στη Ρωσία, η οποία στην τελευταία αγωνιστική θα χρειαστεί να νικήσει την μαχητική Αλγερία που – όπως έδειξε στο πρώτο ματς της διοργάνωσης – δεν πρόκειται να αποτελέσει εύκολο θύμα για καμία ομάδα του όγδοου ομίλου.

Οι πιθανές συνθέσεις

inner

Πηγή: SportDay

Τον ανακοινώνει!

Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένουμε εξελίξεις στο θέμα του προπονητή για την Skoda Ξάνθη, με τον Χρήστο Πανόπουλου να ανακοινώνει τον «εκλεκτό» για τον πάγκο της ομάδας.

Τον ανακοινώνει
Τέλος στο πολύκροτο σίριαλ του νέου προπονητή της Skoda Ξάνθης αναμένεται να βάλει ο Χρήστος Πανόπουλος, ο οποίος θα ανακοινώσει το όνομα του «εκλεκτού» που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας εν όψει την νέας σεζόν.

Ο μεγαλομέτοχος της ακριτικής ΠΑΕ αναμένεται να έχει εκ νέου συνάντηση με τον τεχνικό διευθυντή, Γιάννη Παπαδημητρίου και τον σκάουτερ, Κώστα Κωνσταντινίδη, προκειμένου να αξιολογήσει όλες τις λύσεις και να κάνει την καλύτερη επιλογή.

Τις προηγούμενες μέρες είχε ακουστεί το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη, αλλά παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις του ισχυρού άνδρα του συλλόγου και όλα τα θέματα είναι ανοιχτά.

Με την ανακοίνωση της πρόσληψης του νέου προπονητή, θα υπάρξει… συνέχεια με τις συμφωνίες με τους παίκτες που φέρονται να απασχολούν τους Ακρίτες (όπως για παράδειγμα ο Τζάνης, για τον οποίο πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί το ενδιαφέρον). Πηγή: sport-fm.gr

Στο τραπέζι και η αγορά ΑΦΜ!!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον –πλέον- αναμένεται η Γενική Συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη καθώς σε αυτή θα συζητηθεί –για πρώτη φορά- το ζήτημα της αγοράς ΑΦΜ.

Στο τραπέζι και η αγορά ΑΦΜ
Η απόφαση της Κοινωνίας Μελών Άρη να προσθέσει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης την κατάθεση και ανάλυση προτάσεων υποψηφίων σχημάτων για ανάληψη της διοίκησης της ΠΑΕ και αλλά και την αγορά ΑΦΜ άλλης ομάδας πλέον έχει δώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Γενική Συνέλευση η οποία είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Τετάρτη.

Όπως διευκρίνιζαν χθες από την «ΚΜΑ» στη συνέλευση της Τετάρτης δεν πρόκειται να τεθεί κάποιο από αυτά τα θέματα σε ψηφοφορία.

Θα αναλυθούν διεξοδικά και οι τέσσερις δρόμοι που υπάρχουν για την ΠΑΕ από τους ειδικούς (ο Αργυριάδης για παράδειγμα θα αναλύει το 106ια) ώστε ο κόσμος να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά.

Αυτό που σίγουρα προκύπτει μετά τα νέα δεδομένα είναι μια… πίεση προς τον Παναγιώτη Στεφανίδη, ειδικά από τη στιγμή που τέθηκε και θέμα κατάθεσης για ανάληψη της διοίκησης ύστερα από επιστολή που εστάλη και που προφανώς να σχετίζεται με κυοφορούμενη πρόταση που θα… σκάσει την προσεχή Τετάρτη.

Η πορεία που θα έχει η γενική συνέλευση θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το τι θα παρουσιάσει ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ.Πηγή: sport-fm.gr

Ενδιαφέρον (και) για Βέρθα!

Μια… ανάσα από την απόκτηση του Εγιάλ Γκολάσα φέρεται να βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ο οποίος την ίδια ώρα ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Βέρθα. Τι δηλώνει ο μάνατζερ του Ισπανού χαφ της Αλμερία.

Ενδιαφέρον (και) για Βέρθα
Την επίθεσή του με την απόκτηση του Εγιάλ Γκολάσα από την Μακάμπι Χάιφα ετοιμάζει να ενισχύσει ο ΠΑΟΚ.

Ο Ισραηλινός φορ μένει ελεύθερος σε λίγες μέρες και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι Θεσσαλονικείς είναι να πληρώσουν τα τροφεία στο σύλλογό του, αφού από εκεί ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο.

Στο Ισραήλ αναφέρουν ότι 22χρονος παίκτης έχει συμφωνήσει σε όλα με τον «Δικέφαλο του Βορρά», αν και ενδιαφέρον για την απόκτησή του φέρονται να έχουν εκδηλώσει και άλλες ομάδες, όπως η Γκενκ και η Άντερλεχτ.

Την περίπτωση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή φέρεται να έχει ξεχωρίσει εδώ και αρκετό καιρό ο Ζήσής Βρύζας, ο οποίος προσπαθεί να κλείσει τη μεταγραφή και περιμένει να μάθει το ποσό που χρειάζεται να καταβάλουν οι «ασπρόμαυροι». Μέχρι σήμερα ο Γκολάσα έχει παίξει σε 128 ματς και έχει 13 γκολ σε 4,5 χρόνια, ενώ είναι μέλος και της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.

Από εκεί και πέρα, στον ΠΑΟΚ εξετάζουν και την περίπτωση του Αντόνιο Γκαρσία Γκαράσκο, ο οποίος είναι πιο γνωστός ως Βέρθα. Από την πλευρά του, ο μάνατζερ του Ισπανού μέσου της Αλμερία (34 συμμετοχές, 8 γκολ και 4 ασίστ στην Primera Division), Χοσέ Ταράγια δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στην Ισπανία και αναφέρουν ότι ο πελάτης του έχει πρόταση για τριετές συμβόλαιο από τους Θεσσαλονικείς:

«O Βέρθα έχει απορρίψει πρόταση της Αλμερία για ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι του 2015. Βοήθησε πολύ την ομάδα να μείνει στην κατηγορία, αλλά θεωρεί ότι πλέον ήρθε η ώρα να αλλάξει φανέλα», ανέφερε αρχικά ο εκπρόσωπος του παίκτη στο Goal και πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητά μας είναι να βρούμε ομάδα από το εξωτερικό. Θα το ενδιέφερε να αγωνιστεί στην Ιταλία, στη Γαλλία ή ακόμα και στην Ελλάδα, σε μία ομάδα το επιπέδου που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ που συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».Πηγή: sport-fm.gr

Γιατί είναι το πιο σέξυ μουντιάλ!

Κάποτε ήταν η Κυανή Ακτή στη Γαλλία, σήμερα είναι το μουντιάλ της Βραζιλίας. Και άργησαν τα πουτανάκια όλης της γης να καταλάβουν ότι η Μέκα του ποδοσφαίρου κάθε τέσσερα χρόνια συγκεντρώνει την προσοχή του παγκόσμιου κοινού. Κάθε χρόνο με την ευκαιρία του διάσημου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών πλημμύριζαν οι παραλίες της Κυανής Ακτής από υποψήφιες σταρλετίτσες. Απ' αυτές που πράγματι κυνηγούσαν ένα ρόλο, την προσοχή κάποιου σκηνοθέτη, κι ένα σωρό άλλες μπικινοφορούσες που έψαχναν την καλή, ό, τι προκύψει από την αρπακτή μιας νύχτας μέχρι μια γνωριμία κερδοφόρα.
Ο χαμός στην Κυανή Ακτή, αστέρια του σινεμά, παπαράτσι αλλά και άγνωστα μανουλομάνουλα πανέτοιμα να τα δώσουν όλα για ένα εξώφυλλο, για μία φωτό δίπλα στον Αλαίν Ντελόν, την Κλαούντια Καρντινάλε, τον Μωρίς Ρονέ, την Μπριζίτ Μπαρντώ.
Το κόλπο σ' άλλη πατέντα παίζει πια στο μουντιάλ της Βραζιλίας. Τίποτα το σπουδαίο δεν έχει να κάνει κάποιο κοριτσόπουλο για να κατακτήσει παγκόσμια διασημότητα. Θα γδυθεί. Και για να μη θεωρηθεί ότι είναι τσοντόβια, ιέρεια του πορνό, γυμνή, ημίγυμνη θα καλυφθεί με bodypainting, με βάψιμο του γυμνού κορμιού της.
Κανείς δεν γνωρίζει την Κροάτισσα Νίβες Σέλσιους, σύζυγο του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Ντίνο Ντρπιτς, όμως έγινε πρώτη μούρη στο γλόμπο από φωτογραφία της που ανέβασε στο twitter. Δήθεν για να φέρει γούρι στην εθνική της Κροατίας πριν το ματς με το Καμερούν. Το γούρι! Τεσσάρα έριξε η Κροατία.
Το 'πιασες; Τα κορίτσια κάνουν τις ποδοσφαιρόφιλες κι όχι τις ξελιγωμένες για διασημότητα και ό, τι άλλο ποντάροντας στην σούπερ προβολή που χαρίζει το μουντιάλ. Να, γιατί αυτό του 2014 χαρακτηρίζεται ήδη σαν το πιο σέξυ!

Η Ολγα παριστάνει τη hostess στο μπουρδέλο (!), γράφει ο apodytiriakias.gr

Θα χάσει όποιος δεν διαβάσει την τελευταία ανάρτηση του ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗ στο blog του «το φώς του φεγγαριού και η σκιά του ήλιου».
Μιλάω για τον αγώνα Ιαπωνία – Ελλάς. Όχι το Ελλάς-Ιαπωνία, όχι το ανάποδα. Όπερ σημαίνει οτι το πατριωτικό μου μένος υπερεκφράζεται σε αγώνα που δώσαμε ΕΚΤΟΣ έδρας. Κάτι που βέβαια μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την αξία του αποτελέσματος που πήραμε προχθές.
Απέναντι σε μιά ομάδα, που έτρεχε. Απέναντι σε μιά ομάδα γεμάτη από ραδιενέργεια λόγω Φουκοσίμα. Απέναντι σε μιά ομάδα κίτρινη. Απέναντι σε μιά ομάδα, που κατέχει την τέχνη των σαμουράϊ, που κανείς δεν την έχει αποκρυπτογραφήσει ακόμα. Απέναντι στους απόγονους των καμικάζι, που κανείς Έλληνας δεν θα διανοείτο να συμπεριφερθεί έτσι απέναντι στην διεθνή κοινότητα, ακόμα και σε περίοδο πολέμου.
Κι όμως. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ. Με εχθρική διαιτησία που μας έβγαλε έξω τον Κατσουράνη. Με την κόντρα ολυμπιακών και παοκτζήδων να μην έχει σβήσει μέσα στα αποδυτήρια. Με τον Καραγκούνη που ο άνθρωπος μεγάλωσε. Με τον Μήτρογλου που δέχθηκε ύπουλο χτύπημα – καράτε στην μέση. Και με τόσα άλλα ανήθικα που τα κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός και τα οποία αύριο θα βγουν σε βιβλίο αναμνήσεων των ηρώων που οδηγήθηκαν σε αυτό το Mundial.
Τα μπράβο που ακούστηκαν από τους μη κομπλεξικούς δημοσιογράφους – που συναιτίστηκαν από το tweet του Χαριστέα – είναι ελάχιστα, μπροστά σε αυτά που νοιώσαμε όλοι εμείς οι υγιείς οπαδοί της εθνικής ομάδας ποδοσαφαίρου μας. Και το νοιώσαμε παρά το ακατάλληλον της ώρας, το οποίο μας ανάγκασε να χάσουμε και την τσόντα της Nova. Προσβλέποντας σε άλλην βέβαια, αλλά μας προέκυψε παραγωγή Σειρήνας.
Να μην ξεφεύγουμε όμως. Μιλάμε ότι πριν από το παιχνίδι μας βλέπαμε κάτι ξυλοκόπους που τους έπαιρνε παραμάζωμα ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΟΑΡΕΣ. Λογικά μετά θα ερχόταν ο Μανιάτης, ο Κρητικός και ο Πάριος. Που θα κατεδείκνυαν το κατάπτυστον των ονομάτων παικτών, ενώ η Ελλάς ακόμα κρατάει νησιά και τοπωνύμια σαν υποστάσεις που φοράνε την φανέλα. Και κάνει τομή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, για όσους βέβαια μπορούν να κατανοήσουν τα λεπτά νοήματα πίσω από τα κρυμμένα σπασουάρ των ηρώων που φέτος εξήχθησαν στην Βραζιλία. Ενώ θα
 μπορούσαν να είχαν παραμείνει εδώ και να βοηθήσουν και την Όλγα Κεφαλογιάννη, που παριστάνει την hostess του παγκόσμιου μπουρδέλου.
Και το φοβερότερο από όλα, ήταν οτι οι άνθρωποι τα κατάφεραν απέναντι στις μηχανές. Διότι ο Μανωλάς σταμάτησε έναν Χόντα. Ο Παπασταθόπουλος έναν Καβασάκι. Μη δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα ονόματα. Εξ άλλου το παιχνίδι δεν το είδα. Βλέπετε δούλευα την άλλη μέρα. Πώς κάνω κριτική; Ε, όπως κι οι παίκτες της ελληνικής ομάδας λένε οτι παίζουν μπάλα.
Ξαφνικά λοιπόν, είμαστε και φαβορί. Για δεύτεροι βέβαια. Δεν θέλουμε και να ξυπνήσουμε τους αντιπάλους μας. Τα βήματα του Οδυσσέα ακολουθούμε. Μαλάκες είμαστε να βγούμε στα ίσα; Μουλωχτά για να υπερασπίσουμε και το δαιμόνιον ημών. Κερδίζει η Ιαπωνία; Ρίχνουμε τρία στο Ελεφαντοστό. Φέρνει ισοπαλία ή χάνει ο Χιροχίτο; Εμείς απλά ρίχνουμε ένα γκολ στην Αφρική. Ρε κερδίζουμε και φύγαμε σας λέω. Ή έστω ερχόμαστε σαν τον Μελισσανίδη που έβαλε ιδρυτικό μέλος τον Νεστορίδη και τον Βουτσά.
Κι έχει πέσει πανικός. Ξέρεις τι είναι να βλέπουν οι άλλοι, οτι σου έχουν αποβάλει τον Κατσουράνη κι εσύ μάχεσαι σαν το λιοντάρι της Νεμέας; Ναι ρε αγράμματοι. Παλιά στην Πελοπόνησσο υπήρχαν λιοντάρια και τίγρεις και τάρανδοι και κάτι ποντίκια τεράστια σαν ελέφαντες. Ξέρεις τι είναι να παίζεις χωρίς τον αρχηγό σου; Σαν την Ελλάδα του 1828, που φυλάκισε τον Κολοκοτρώνη, κι όμως τα κατάφερε. Αποδεικνύοντας οτι αρχηγού παυσόντος, οι Έλληνες δρουν καλύτερα στην αναρχία. Και τότε, το παγκόσμιο σύστημα αναγκάζεται σε πλήρη υπόκλιση.
Όπως σήμερα που οι δανειστές μας κλάσανε μέντες για το κωλοευρό τους. Ξέρετε τι σημαίνει γι” αυτούς η ενδοκυβερνητική κόντρα; Ρε τρέμουν σας λέω.
Και λυπάμαι τελικά αυτό το Ελεφαντοστό. Που ή θα φάει ένα ή θα φάει τρία και θα ξαναγυρίσει στις αφιλόξενες σαβάνες ντροπιασμένο. Αυτό θα είναι ο πρώτος νεκρός μιας Ελλάδας, που αντιστέκεται. Μιας Ελλάδας που επιμένει. Μιας Ελλάδας που είναι ασύνορη. Μιας Ελλάδας, που δεν έχω άλλες λέξεις να πω καθότι λιποθύμησα και πλάκωσα τα εργαλεία μου και με έπιασε τεράστιος πόνος εκεί χαμηλά. Τρομερός πόνος σας λέω αλλά και χωρίς εμένα, τα πάντα είναι έτοιμα. Να διαλύσουμε αυτό το κουνούπι που λέγεται Κόστα Ρίκα ακόμα και με οκτώ παίκτες.
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ.

Πηγή: sportdog.gr

Ή θα κλείσει ή θα ανοίξει πολλά στόματα…!

«Ντου από Παντού» για την εθνική που είτε προκριθεί, είτε αποκλειστεί, ένα είναι το σίγουρο. Ότι θα γίνει χαμός… Εδώ, λοιπόν, που έφτασε η κατάσταση, ένα είναι το σίγουρο. Ότι είτε προκριθεί η εθνική, είτε αποκλειστεί, τον γενικό χαμό δεν τον γλιτώνουμε.
Σε περίπτωση πρόκρισης
Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι εκεί στο 90φευγα βάζει ένα γκολ ο γίγαντας ο Καραγκούνης και η Ελλάδα κερδίζει 1-0 την Ακτή Ελεφαντοστού.
Δεν θα γίνει κόλαση; Όχι μόνο από πανηγύρια, αλλά κι επειδή θα κλείσουν πολλά στόματα. Έτσι είναι. Τόσες μέρες δεν είναι και λίγοι αυτοί που βγάζουν χολή. Και τι δεν έχουν σούρει στην εθνική. Επειδή δεν παίζει μπάλα, επειδή δεν βάζει γκολ και λοιπά.
Σε περίπτωση αποκλεισμού
Αν, όμως, χάσει η εθνική, τότε δεν θα κλείσει στόματα, αλλά θα τα… ανοίξει. Εκεί, δηλαδή, που γκρινιάζανε μια φορά κάποιοι, τώρα θα γκρινιάζουν δυο. Κι εκεί που μέχρι τώρα μερικοί ήταν ψύχραιμοι κι έλεγαν «κάτσε να δούμε τι θα γίνει», θα αρχίσουν κι αυτοί να πετάνε μπηχτές.
Σίγουρος ο πάταγος
Είτε έτσι, λοιπόν, είτε γιουβέτσι, θα γίνει πάταγος μετά το τρίτο ματς.
Να γελάσει και το χειλάκι
Από εκεί και πέρα, βέβαια, μακάρι η Ελλάδα να προκριθεί. Αυτό είναι πάνω απ’ όλα. Δεν βλέπετε τι γίνεται; Τόσες μέρες που ξεκίνησε το μουντιάλ κι έχει ανάψει η κουβέντα για τα καλά για το παγκόσμιο κύπελλο. Όσο είναι μέσα και η εθνική, λοιπόν, τόσο το καλύτερο. Να γελάσει και λίγο το χειλάκι του Έλληνα.
Πηγή: sportdog.gr

Το γκολ του αιώνα!! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με το αλησμόνητο παιχνίδι Αργεντινής – Αγγλίας 2-1.




Ήταν 22 Ιουνίου 1986, όταν έγινε ο μεγάλος αγώνας Αργεντινής – Αγγλίας 2-1 για την φάση των "8" του Μουντιάλ.
Είναι το ματς που σφράγισε ο Μαραντόνα. Αρχικά με το χέρι και μετά με την εκπληκτική προσπάθεια στο δεύτερο γκολ, όταν πέρασε όλη την εθνική Αγγλίας.
Τα δυο γκολ μπήκαν σε χρονικό διάστημα τεσσάρων λεπτών, ενώ για την Αγγλία μείωσε ο Λίνεκερ λίγο πριν το τέλος.
Ο αγώνας έγινε στο στάδιο Αζτέκα του Μεξικού παρουσία 114.580 θεατών.
Για την Αργεντινή μεταξύ άλλων αγωνίστηκαν οι Μπατίστα, Μπουρουσάγκα, Βαλντάνο, Ολαρτικοετσέα, ενώ για την Αγγλία οι Σίλτον, Χοντλ, Μπίρτσλεϊ, Μπούτσερ κ.ά. 


Πηγή: sportdog.gr

Προχωράει για τους επόμενους!

Μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ζέκα ο Παναθηναϊκός εντείνει τις προσπάθειές του για την παραμονή (και) των Σίλντενφελντ, Αμπέντ.

Προχωράει για τους επόμενους
Τη φανέλα του Παναθηναϊκού μέχρι το 2017 θα συνεχίσει να φοράει ο Κάρλος Ζέκα και πλέον οι ιθύνοντες του συλλόγου προχωρούν για τις επόμενες υποθέσεις που αφορούν το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Εκτός από την απόκτηση του Χρήστου Μπούρμπου, με τον οποίο το «τριφύλλι» τα έχει βρει σε όλα για διετές συμβόλαιο συνεργασίας, ο Νίκος Νταμπίζας θα προσπαθήσει να κρατήσει και τους ποδοσφαιριστές που φέτος ήταν στην ομάδα με τη μορφή δανεισμού.

Ο λόγος για τον Μεχντί Αμπέντ και τον Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Ο Κροάτης στόπερ είναι στη Βραζιλία με την εθνική Κροατία, αλλά ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ θα έχει επαφές με τον εκπρόσωπό του (Μάριο Κνεζ) που προσπαθεί να βρει λύση για να φύγει από την Ντιναμό Μόσχας και ο μάνατζερ του διεθνούς στόπερ θα προτείνει κάποια πράγματα από πλευράς «πράσινων», ώστε να πείσει τους Ρώσους να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Η υπόθεση είναι πιθανό να ξεκαθαρίσει αύριο, όταν και θα υπάρξει νέα επαφή των δύο πλευρών (του εκπροσώπου του «Σίφο» με τους Μοσχοβίτες).

Όσον αφορά τώρα τον Αλγερινό χαφ, οι ιθύνοντες του συλλόγου βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τη Νιούκαστλ, η οποία δεν υπολογίζει τον παίκτη και αναζητείται η «χρυσή τομή» για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, γίνεται προσπάθεια για την επέκταση του δανεισμού, από τη στιγμή που είναι δύσκολη η αποδέσμευσή του με την προοπτική να πάρει ένα ποσοστό από την πώληση του παίκτη στο μέλλον. Οι επόμενες 2-3 μέρες θεωρούνται κρίσιμες και ίσως μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουμε νεότερα.
Πηγή: sport-fm.gr

Εν αναμονή απαντήσεων…!!

Επίσημες προτάσεις έχει καταθέσει η ΑΕΚ στους Ντάγκαν Μρτζα, Κάρλος Κάλβο και πλέον περιμένει άμεσα τις απαντήσεις τους. «Η Νότιγχαμ θέλει αν αφήσει τον Τζεμπούρ».

Εν αναμονή απαντήσεων…
Ο Ντάγκαν Μρτζα και ο Κάρλος Κάλβο έχουν στα χέρια τους επίσημες προτάσεις από την ΑΕΚ, η οποία πλέον περιμένει τις απαντήσεις των δύο ποδοσφαιριστών.

Ο Σέρβος φορ μένει ελεύθερος από τον Ερυθρό Αστέρα και η «Ένωση» κινήθηκε αστραπιαία για την απόκτησή του, καταθέτοντας προσφορά που μόνο αδιάφορο δεν άφησε τον παίκτη.

Απλώς ο 30χρονο άσος ζήτησε λίγο χρόνο, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει άλλη πρόταση στα χέρια του.

Όσον αφορά τον Ισπανό, ο «Δικέφαλος» έχει συμφωνήσει με την Skoda Ξάνθη και πλέον εκείνο που διαπραγματεύεται με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και τις ετήσιες απολαβές του. Η διαφορά αυτή τη στιγμή είναι μικρή και σύντομα θα έχει ξεκαθαρίσει και αυτή η υπόθεση.

Για τον Ράφικ Τζεμπούρ, τώρα, ο συντάκτης της «Nottingham Post», Πολ Τέιλορ, τόνισε στην «Ώρα των σπορ» για το θέμα του Γαλλοαλγερινού άσου:

«Το μόνο σίγουρο είανι ότι θα φύγει από την ομάδα. Ο νέος προπονητής δεν τον υπολογίζει και όπως έχει φανεί ούτε ο ίδιος ο παίκτης έχει τη διάθεση να μείνει. Πάντως, η Νότιγχαμ ήδη έχει αποκτήσει δύο επιθετικούς και κινείται για ακόμη έναν και δεν έχει στα σχέδιά της τον Τζεμπούρ. Είναι ο πρώτος στη λίστα για να αποχωρήσει. Εξάλλου, πρόκειται για έναν παίκτη που δεν κατάφερε ούτε να προσαρμοστεί, ούτε να προσφέρει. Εκείνο που μένει, είναι να φανεί με ποιον τρόπο θα φύγει. Υπάρχει αν καταλαβαίνω καλά η πρόθεση να δώσει ακόμα και κάποια χρήματα η Νότιγχαμ, για να βγάλει το “διαζύγιο”. Θα δούμε τις επόμενες μέρες τι θα γίνει». Πηγή: sport-fm.gr

Ψάχνει για τον καλύτερο!

Ανοιχτή παραμένει για τον Ολυμπιακό η υπόθεση του Φινμπόγκασον, ενώ παράλληλα εξετάζει και άλλες περιπτώσεις για την επίθεση με στόχο να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή λύση.

Ψάχνει για τον καλύτερο
Η μεταγραφή του Άλφρεντ Φινμπόγκασον εξακολουθεί να είναι δύσκολη για τον Ολυμπιακό, στον οποίο έχουν αρχίσει να εξετάζουν πιο «ζεστά» τις άλλες περιπτώσεις επιθετικών που έχουν ξεχωρίσει.

Μία από αυτές είναι εκείνη του Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τους Πειραιώτες και τώρα φέρεται να ψάχνει ομάδα που συμμετέχει στο Champions League.

Τις επαφές για τον Γάλλο επιθετικό θα αναλάβει ο Πιέρ Ισά, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Μαρσέιγ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλοι παίκτες που φέρονται να αρέσουν στους «ερυθρόλευκους», όπως ο Νιάνγκ της Μίλαν και ο Όλα Τοϊβόνεν που εκπροσωπείται από τον Μίνο Ραϊόλα.

Εκτός από την επίθεση, οι πρωταθλητές Ελλάδας επιθυμούν να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή και στη θέση του εξτρέμ, με τον Τζόελ Κάμπελ να είναι απίθανο να φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού.

Για τη συγκεκριμένη θέση έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα, όπως ο Κοσταρικανός Μπολάνιος της Κοπεγχάγης, ο Ντορμάζ της Γαλατασαράι και ο Μπόγια της Μπαρτσελόνα.

Όσον αφορά τον Καπέλ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, είναι αρκετά ακριβός και ο Όσκαρ Τρέχο είναι πιο πολύ δεύτερος φορ παρά ακραίος επιθετικός.

Τέλος, εντός της εβδομάδας αναμένεται ο Παϊτίμ Κασάμι να μείνει ελεύθερος από τη Φούλαμ και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, υπογράφοντας στους Πειραιώτες. Πηγή: sport-fm.gr

Με Κάρα και Σάλπι!

Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης στη θέση των Κατσουράνη (τιμωρημένος) και Φετφατζίδη, αντίστοιχα θα είναι οι δύο αλλαγές του Φερνάντο Σάντος εν όψει Ακτής Ελεφαντοστού. Γκέκας ή Μήτρογλου στην κορυφή.

Με Κάρα και Σάλπι
Ο Φερνάντο Σάντος σχεδιάζει την τακτική και τον τρόπο αντιμετώπισης της Ακτής Ελεφαντοστού την στιγμή που δείχνει να καταλήγει στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ενδεκάδα της Εθνικής. Να αναφέρουμε ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να αναλύσει από σήμερα τους «Ελέφαντες» στους διεθνείς μέσω βίντεο, επιλέγοντας χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τα δύο παιχνίδια τους με Ιαπωνία και Κολομβία.

Στο μυαλό του Πορτογάλου υπάρχει η σκέψη να κάνει σίγουρα δύο αλλαγές μπορεί και τρεις σε σχέση με το δεύτερο ματς κόντρα στην Ιαπωνία. Ο Κώστας Κατσουράνης είναι τιμωρημένος μετά την αποβολή του στον αγώνα με τους Ιάπωνες και έτσι θα πάρει τη θέση του ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο Γιάννης Μανιάτης θα γίνει το «εξάρι», ο Παναγιώτης Κονέ θα παίξει ως δεξιός εσωτερικός χαφ και ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» αριστερά.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης δεν μπορεί να κριθεί ιδιαίτερα διότι αγωνίστηκε λίγο ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος δείχνει να ποντάρει στην εμπειρία και την ικανότητα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη να σκοράρει στα μεγάλα παιχνίδια. Έτσι λοιπόν, στο δεξί άκρο της επίθεσης επιστρέφει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Το δίλημμα του Πορτογάλου προπονητή για την ώρα είναι ποιος παίκτης θα πάρει τη θέση στην κορυφή της επίθεσης. Θα διατηρηθεί ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και από σήμερα μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης ή θα επιλεγεί ο Φάνης Γκέκας; Δοκιμές δεν έγιναν στην προπόνηση του Σαββάτου, φαίνεται όμως να έχει ένα προβάδισμα ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Οι υπόλοιποι οκτώ θα διατηρήσουν τη θέση τους στο αρχικό σχήμα.

Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη στις 23:00 ώρα Ελλάδος στο «Estadio Lourival Baptista» και θα είναι κλειστή. Δεν αποκλείεται λοιπόν, ο Φερνάντο Σάντος να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με την ενδεκάδα.
Πηγή: sport-fm.gr

Αμφίβολος ο Ντε Χέα, αποχώρησε ο Πικέ!

Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Νταβίντ Ντε Χέα στην αδιάφορη αναμέτρηση της Ισπανίας κόντρα στην Αυστραλία την ερχόμενη Δευτέρα για τον δεύτερο όμιλο του Μουντιάλ.

Αμφίβολος ο Ντε Χέα, αποχώρησε ο Πικέ
Ο διεθνής τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν προπονήθηκε το Σάββατο, ενώ ο Ζεράρντ Πικέ προτιμήθηκε να αποχωρήσει από την προπόνηση της ημέρας, λόγω του γεγονότος πως αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό, ώστε να προφυλαχθεί.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της ιβηρικής χώρας ανακοίνωσε πως οι υπόλοιποι 21 ποδοσφαιριστές του ρόστερ του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε είναι πανέτοιμοι για την αναμέτρηση. Πηγή: sport-fm.gr

«Ευτυχώς που έχουμε τον Μέσι»

Τον Λιονέλ Μέσι «αποθέωσε» ο Αλεσάντρο Σαμπέγια μετά τη λήξη της αναμέτρησης με το Ιράν και τη νίκη της «αλμπισελέστε».

«Ευτυχώς που έχουμε τον Μέσι»
Ο τεχνικός των δύο φορές πρωταθλητών κόσμου χαρακτήρισε τυχερή την ομάδα που είναι Αργεντινός ο άσος της Μπαρτσελόνα και τόνισε πως το Ιράν αμύνθηκε με πολλούς παίκτες και πως ήταν επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις του.

Αναλυτικά: «Το Ιράν αμύνθηκε με πολλούς ποδοσφαιριστές. Στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε τέσσερις ή πέντε ευκαιρίες για γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι αντίπαλοι ήταν πιο επικίνδυνοι, ειδικά στην αντεπίθεση. Με τον Μέσι όλα είναι πιθανά. Ευτυχώς, ο Μέσι είναι Αργεντινός». Πηγή: sport-fm.gr

Χάνει το υπόλοιπο Μουντιάλ ο Φον Μπέργκεν!

Δε θα αγωνιστεί στα επόμενα ματς του Μουντιάλ για την Ελβετία ο Στιβ Φον Μπέργκεν, αφού θα αναχωρήσει για την πατρίδα του άμεσα.

Χάνει το υπόλοιπο Μουντιάλ ο Φον Μπέργκεν
Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός της Γιουνγκ Μπόις δε θα προλάβει το ματς της ερχόμενης Τρίτης κόντρα στην Ονδούρα για τον πέμπτο όμιλο και τα υπόλοιπα, εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» προκριθούν στους «16». Η σύγκρουση με τον Ολιβιέ Ζιρού κόντρα στη Γαλλία την Παρασκευή του προξένησε κάταγμα στη μύτη και του δημιούργησε αιμορραγία.

Οπότε, προτιμήθηκε να αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Πηγή: sport-fm.gr

Τρωτή η Γερμανία, αλλά και υποψία επιλογής…!

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει για την εικόνα της Γερμανίας που φάνηκε πως δεν είναι ανίκητη, αλλά και ένα σενάριο μιας και η δεύτερη θέση στον όμιλο, πιθανώς, τους βολεύει περισσότερο

Τρωτή η Γερμανία, αλλά και υποψία επιλογής…
Η Γερμανία είχε προβλήματα και πριν το Μουντιάλ. Και γκρίνια είχε για τις επιλογές του Λεβ, που είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη στήλη μας. Τα «πάντσερ» όταν θα βρουν μια αφελή, ποδοσφαιρικά, ομάδα σαν την Πορτογαλία, θα την σκορπίσουν. Όταν όμως βρουν πειθαρχημένες ομάδες σαν την Γκάνα που έχουν υπομονή, αντοχή, δυνάμεις και σκληράδα, θα βρουν αντίσταση.

Toυ Κώστα Μιαούλη

Η «νασιοναλμανσάφτ» τα βρήκε μπαστούνια απέναντι στους Γκανέζους. Ο Κεντίρα έμοιαζε πολύ soft για το σκληροτράχηλο κέντρο της αφρικανικής ομάδας, ενώ και οι τρεις γρήγοροι επιθετικοί μπλοκαρίστηκαν από τα μεγάλα κορμιά της αντίπαλης ομάδας. Έπρεπε να μπει ο Κλόζε για να σώσει την παρτίδα και να σώσει το γόητρο της διεκδικήτριας που φιγουράρει ως ένα από τα τρία μεγάλα φαβορί.

Βέβαια και η Αργεντινή δεν πήγε πίσω. Χρειάστηκε ένα γκολ του Μέσι, στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, προκειμένου να μπορέσει να κάμψει την αντίσταση του Ιράν. Για μένα είναι λάθος η συζήτηση, να γίνεται όλη η κουβέντα γύρω από τον Αργεντινό σούπερ σταρ. Διότι η «μπιανκοσελέστε» έχει κι άλλους παικταράδες που, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα στο τουρνουά, ως τώρα. Ο Ντι Μαρία χάλια, ο Ιγκουαϊν δεν βλεπόταν, ο Ακγκουέρο προσπαθούσε, αλλά τίποτα.

Για τον παραπάνω λόγο κάνω μια εικασία. Οι Γερμανοί δεν θα έκαναν και σαν τρελοί να έρθουν πρώτοι στον όμιλο τους. Διότι αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα πρέπει, αν θέλουν να πάνε στον τελικό, να ξεπεράσουν στα προημιτελικά τη Γαλλία και στα ημιτελικά τη Βραζιλία, αφού στους «16» θα έχουν παίξει με κάποιον από τον 8ο όμιλο. Αν όμως έρθουν δεύτεροι, θα παίξουν στους «16» με κάποιον από τον 8ο όμιλο, μετά λογικά με την Αργεντινή και μετά πιθανώς με την Ολλανδία, αν έρθει πρώτη στον όμιλο της και φτάσει μέχρι τους «4». Γιατί αν δεν έρθει πρώτη η Ολλανδία, τότε ο δρόμος ίσως γίνεται ακόμα πιο βατός για τα «πάντσερ», εφόσον έχουν περάσει την παρέα του Μέσι στα προημιτελικά. Υπενθυμίζω πως οι Γερμανοί έχουν αποκλείσει την Αργεντινή σε δύο σερί Μουντιάλ. Το 2006 στα πέναλτι και το 2010, με το εμφατικό 4-0.

Οι Γερμανοί στο προηγούμενο Μουντιάλ, υποχρεώθηκαν έτσι όπως πήγαν τα ταμπλό, να παίξουν με Αγγλία, Αργεντινή και στον ημιτελικό με την Ισπανία. Ήταν απίθανο, οποιαδήποτε ομάδα, όσο καλή και να είναι, να περάσει όλους αυτούς, για να φτάσει τελικό. Όπως πάει να διαμορφωθεί το κάτω ταμπλό, σε αυτό που θα πάνε αν έρθουν 2οι, ίσως να είναι λουκούμι γι’ αυτούς.

Γι’ αυτό και θεωρώ πως παίζοντας την τελευταία μέρα κι έχοντας δει πως έχουν γίνει τα πλασαρίσματα στους υπόλοιπους έξι ομίλους, από το 1 μέχρι το 6, οι Γερμανοί αν τους παίρνει, ίσως επιδιώξουν να έρθουν 2οι, στο γκρουπ τους, αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα αν οι Αμερικανοί, νικήσουν την Πορτογαλία, το ξημέρωμα της Δευτέρας, αρκεί μια ισοπαλία στα "πάντσερ", την τελευταία αγωνιστική με τις Η.Π.Α, για να είναι σίγουρα στη 2η θέση. Αν κάνουν δύο νίκες οι Πορτογάλοι κι εκείνοι φέρουν Χ με τις Η.Π.Α οι Γερμανοί, πάλι θα είναι 2οι!!!
Πηγή: sport-fm.gr

Αγωνία για Ντε Ρόσι!

Αμφίβολος θεωρείται ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι για την αναμέτρηση της Ιταλίας κόντρα στην Ουρουγουάη την ερχόμενη Τετάρτη, όπου και θα κριθεί το ποια ομάδα θα προκριθεί στους «16» του Μουντιάλ.

Αγωνία για Ντε Ρόσι
Ο 30χρονος αμυντικός χαφ της Ρόμα αποχώρησε τραυματίας στη γάμπα κόντρα στη Κόστα Ρίκα την Παρασκευή και δεν κατάφερε να προπονηθεί. Το Σάββατο, μάλιστα, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, ώστε να διαπιστωθεί ακριβώς τι έχει , όμως το ιατρικό επιτελείο των «ατζούρι» τα βλέπει σκούρα για «σελέστε».

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα γίνουν γνωστά την Κυριακή, όμως ο Τσέζαρε Πραντέλι σκέφτεται να τον προφυλάξει, ώστε να τον υπολογίζει κανονικά, εφόσον έρθει τελικά η πρόκριση στους «16». Πηγή: sport-fm.gr

«Βοηθήσαμε τους θεατές να απολαύσουν ματσάρα»

Στο θέαμα που προσέφεραν Γερμανία και Γκάνα στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον έβδομο όμιλο του Μουντιάλ στάθηκε ο Γιόακιμ Λεβ μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

«Βοηθήσαμε τους θεατές να απολαύσουν ματσάρα»
Ο τεχνικός της «νατσιοναλμανάφτ» τόνισε πως υπήρχε εκνευρισμός και πως δεν του άρεσαν κάποια πράγματα που διαπίστωσε στον αγωνιστικό χώρο, «αποθεώνοντας» τον Κλόζε για τα ρεκόρ του.

Αναλυτικά: «Ήταν τρομερά έντονος αγώνας και ήταν λογικό και στις δύο πλευρές να υπάρχει εκνευρισμός, επειδή ήθελαν τη νίκη. Σαν προπονητής, είδα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν, αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι θεατές το απόλαυσαν και αποκλείεται να βαρέθηκαν.

Είμαι και είμαστε όλοι ευτυχισμένοι με αυτό που πέτυχε ο Κλόζε. Δεν έχει σημασία εάν είναι βασικός ή όχι, αλλά το ότι όταν μπαίνει, ξέρουμε τι μπορεί να μας προσφέρει». Πηγή: sport-fm.gr

Κάτοικος Χανίων ο Παπαδόπουλος!

Στον ΑΟ Χανίων θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα ο Σούλης Παπαδόπουλος, αφού συμφώνησε προφορικά το Σάββατο με την κρητική ομάδα.

Κάτοικος Χανίων ο Παπαδόπουλος
Ο πρώην τεχνικός του Άρη αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα επίσημα από τον σύλλογο, ώστε να προσπαθήσει να τον ανεβάσει του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα, κάτι που δεν κατάφερε φέτος. Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας»

Στο γεγονός πως οι παίκτες της Γκάνας δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους στάθηκε ο Στέφαν Απια μετά την ισοπαλία κόντρα στη Γερμανία.

«Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας»
Ο τεχνικός των «μαύρων αστεριών» τόνισε πως η ομάδα του ήταν άτυχη και στάθηκε στην αξία της Πορτογαλίας, ενόψει του μεταξύ τους ματς την ερχόμενη Πέμπτη.

Αναλυτικά: «Οι παίκτες μου τα πήγαν εξαιρετικά στο να κοντράρουν τη Γερμανία. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Ήμασταν άτυχοι και είναι κρίμα που το ματς τελείωσε έτσι. Ήταν είναι εξαιρετικό παιχνίδι.

Αναφορικά με την επόμενη αναμέτρηση κόντρα στην Πορτογαλία, σίγουρα είναι μία πολύ καλή ομάδα. Το ίδιο καλή, όμως, είναι και οι ΗΠΑ, θα δούμε πως θα τα πάνε αύριο». Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν υπάρχει για μένα Χέρενφεν»

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον ξεκαθάρισε τη θέση του για το μέλλον της καριέρας του το οποίο τόνισε πως δεν θα βρίσκεται σίγουρα στη Χέρενφεν μετά το καλοκαίρι.

«Δεν υπάρχει για μένα Χέρενφεν»
Ο Ισλανδός διεθνής επιθετικός των «καρδούλων», για τον οποίο ενδιαφέρεται έντονα ο Ολυμπιακός, μιλώντας στο «insidespanishfootball.com» τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει πλέον η ολλανδική ομάδα.

«Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα παίξω ξανά στη Χέρενφεν. Έδωσα τη σεζόν που μας πέρασε το τελευταίο μου ματς και τώρα κοιτάζω μπροστά. Από εκεί και έπειτα, είμαι ανοιχτός σε κάθε είδους διαπραγμάτευση από τις ομάδες που ενδιαφέρονται για μένα. Ας τα βρουν πρώτα με τη Χέρενφεν και μετά θα δούμε».

Ο Φινμπόγκασον, μάλιστα, απουσίασε από την «πρώτη» της ομάδας το Σάββατο, με τον Τύπο στη «χώρα της τουλίπας» να αναφέρει πως προσπαθεί έτσι να πιέσει τη διοίκηση για να του δώσει μεταγραφή. Πηγή: sport-fm.gr

Είπε «αντίο» στον Παναθηναϊκό ο Λάσμε!

Τον Παναθηναϊκό και τους φίλους του αποχαιρέτησε ο Στέφαν Λάσμε που αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Αναντολού Εφές. Τι είπε στο Twitter.

Είπε «αντίο» στον Παναθηναϊκό ο Λάσμε
Το δικό του «αντίο» στον Παναθηναϊκό είπε ο Στέφαν Λάσμε μέσω Twitter. Ο Γκαμπονέζος αποχωρεί οριστικά ύστερα από δύο επιτυχημένες σεζόν (ισάριθμα double), αφού δεν δέχθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη νέα πρόταση που του κατέθεσαν οι «πράσινοι» και αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Εφές Αναντολού του Ίβκοβιτς.

Ο Γκαμπονέζος σέντερ που «δέθηκε» ιδιαίτερα με τον κόσμο του τριφυλλιού αποχαιρέτησε την «πράσινη οικογένεια» και υπογράμμισε πως κρατάει τις υπέροχες αναμνήσεις απ’ το πέρασμά του στην Ελλάδα.

«Ήταν δύο υπέροχα χρόνια στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός είναι η οικογένειά μου, ξέρετε πόσο ξεχωριστοί είστε όλοι για μένα. Κρατάω τις υπέροχες αναμνήσεις, αλλά πρέπει να προχωρήσω», έγραψε σχετικά.

Πηγή: sport-fm.gr

Πρωτιά για την Εθνική μπάσκετ Νέων!!

Με την πρώτη θέση θα επιστρέψει από το τουρνουά του Ροζέτο η Εθνική Νέων μπάσκετ.

Πρωτιά για την Εθνική μπάσκετ Νέων
Με την πρώτη θέση θα επιστρέψει από το τουρνουά του Ροζέτο η Εθνική Νέων μπάσκετ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε της «οικοδέσποινας» Ιταλίας 75-72 στο τελευταίο ματς και κατέλαβε την πρώτη θέση, με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να αναδεικνύεται ο MVP της διοργάνωσης, σημειώνοντας 25 πόντους στο ματς του Σαββάτου.

Ο Λιάπης δεν χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο για προληπτικούς λόγους, καθώς αισθάνθηκε μια μικρή ενόχληση στη γάμπα.

Ο Διαμαντάκος χρεώθηκε πολύ νωρίς με 4 φάουλ και αποχώρησε.


Δεκάλεπτα: 20-15, 35-38, 52-56, 72-75

Ελλάδα (Μίσσας): Μποχωρίδης 25 (1), Λιάπης 5 (1), Πουλιανίτης 1, Σπυριδωνίδης 6, Φακοπουλίδης, Σπυρόπουλος 4, Καμαριώτης 2, Κουζέλογλου 6 (1), Καμπερίδης 16, Σιόλογκας 8, Διαμαντάκος, Μαραγκός 2


Η αποστολή επιστρέφει το πρωί της Κυριακής στην Ελλάδα, θα συνεχίσει τις προπονήσεις και την ερχόμενη Τρίτη θα αναχωρήσει για την Ισπανία, όπου και θα συμμετάσχει στο τουρνούα της Χιρόνα. Πηγή: sport-fm.gr

Έγκλημα και τιμωρία!!

Η διαιτησία την αδίκησε και η Νιγηρία την στέλνει σπίτι της! Οι Αφρικανοί επικράτησαν 1-0 της πολύ κακής Βοσνίας, απέκτησαν σαφές προβάδισμα πρόκρισης και η παρέα του Τζέκο... πάει πρόωρα διακοπές.

Έγκλημα και τιμωρία!
Γερή «σφαλιάρα» για την Βοσνία που ύστερα από δύο αγωνιστικές στο Μουντιάλ, δεν έχει να ελπίζει σε τίποτα!

Μια «εγκληματική» απόφαση του διαιτητή (ακυρώθηκε γκολ του Τζέκο ως οφσάιντ) και μια εξαιρετικά στημένη Νιγηρία στέλνουν την παρέα του Τζέκο… σπίτι της πρόωρα.

Οι Αφρικανοί παρουσιάστηκαν εμφανώς καλύτεροι σε σχέση με την πρεμιέρα τους, οι πρωτάρηδες απ’ την άλλη σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν… εντυπωσιακά κακοί και το γκολ του Οντεμβίγκι διαμόρφωσε το τελικό 1-0 (εξαιρετικός ο Εμενίκε)!

Ένα σκορ που έβαλε σε θέση οδηγού για την πρόκριση τους θριαμβευτές (4 βαθμούς), με το Ιράν να είναι πλέον ο αντίπαλός τους (1 βαθμό) και τους Βόσνιους να μένουν οριστικά εκτός συνέχειας.

Το ματς:

Μόνο σαν… αφεντικό δεν μπήκε στον αγώνα η Βοσνία. Γιατί αν είχε μπει έτσι, τότε θα είχε κατοχή, θα είχε υπεροχή, θα προσπαθούσε για το γκολ. Τίποτα απ’ αυτά δεν συνέβαινε, όμως, με τη Νιγηρία να είναι εμφανώς πιο ορεξάτη και να απειλεί –σε πρώτη φάση- με μακρινά σουτ, που δεν δημιουργούσαν «πονοκέφαλο» στον Μπέγκοβιτς. Δημιουργούσαν όμως την εντύπωση πως… θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Κι εκεί που οι Αφρικανοί ήταν ανώτεροι, οι Βόσνιοι το κόλλησαν. Αλλά, δεν το χάρηκαν. Διότι ο βοηθός και ο διαιτητής είχαν… αλλού το μυαλό τους και υπέδειξαν λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Τζέκο!

inner

Κι ενώ φάνηκε να μην πτοούνται απ’ το «έγκλημα» στη συνέχεια δέχθηκαν την… σφαλιάρα! Ο Εμενίκε επιβεβαίωσε πως ήταν σε εξαιρετική κατάσταση (περνώντας σαν σταματημένο τον Σπάχιτς) και «σερβίροντας» έτοιμο γκολ στον Οντεμβίγκι, ο συμπαίκτης του δεν έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και βάλει δύσκολα στην ομάδα του Σούσιτς! Σε κάθε αντεπίθεση, η Νιγηρία έδειχνε… φωτιά, με την άμυνα της Βοσνίας να βγάζει πολλά προβλήματα και στην επίθεση να περιμένει τα πάντα απ’ τον Τζέκο. Τα σουτ όμως του άσου της Μάντσεστερ Σίτι δεν έβρισκαν στόχο και ο κλοιός… έσφιγγε!

Νωρίς-νωρίς ο τεχνικός των Βόσνιων έριξε στον αγώνα ό,τι είχε και δεν είχε για να γυρίσει την κατάσταση. Αλλά η… Θεά βοήθεια που περίμενε απ’ τον πάγκο δεν άλλαζε κάτι. Κι όσο περνούσε η ώρα, τόσο τα πράγματα γίνονταν χειρότερα. Γιατί η ευρωπαϊκή ομάδα δεν σήκωνε με τίποτα κεφάλι στην επίθεση, ενώ σε κάθε ευκαιρία η Νιγηρία έμοιαζε ικανή να «τελειώσει» το ματς (μεγάλη απόκρουση του Μπέγκοβιτς στον Εμενίκε). Αν και θεωρητικά ήταν το φαβορί στα χαρτιά, μόνο σαν τέτοιοι δεν έπαιζαν οι παίκτες του Σούσιτς που έδειχναν να ‘χουν παραδώσει πνεύμα και να μην πιστεύουν στην ανατροπή.

inner

Και μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο, οι αντίπαλοι της Εθνικής στα προκριματικά απογοήτευαν όλο και περισσότερο με την εικόνα τους στο γήπεδο. Κι αν οι «πράσινοι» ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική πάσα θα μπορούσαν να αποφύγουν τυχόν εμφράγματα στο φινάλε. Γιατί κι ο Τζέκο άνθρωπος είναι, δεν μπορεί να σκοράρει συνέχεια. Κι όχι μόνο δεν ήταν το βράδυ του, αλλά δεν είχε και τύχη. Διότι αν είχε, Ενιάμα και δοκάρι δεν θα τον σταματούσαν στη τελευταία φάση του ματς (στις καθυστερήσεις) και θα μπορούσε να κρατήσει όρθια την εθνική του. Δεν έγινε όμως και η Νιγηρία πανηγύρισε σπουδαία νίκη με σκορ 1-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιγηρία: Ενιάμα, Γιόμπο, Άμπροουζ, Μούσα (65’ Αμεόμπι), Οντεμβίγκι, Εμενίκε, Όμπι Μίκελ, Οσανίουα, Ονάζι, Μπαμπατούντε (75’ Ουζοενγκί), Ομερούο

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Μισίμοβιτς, Τζέκο, Μούιτζα, Σούνιτς, Λούλιτς (58’ Σαλίχοβιτς), Μεντούνιανιν (64’ Σούσιτς), Χαίροβιτς (57’ Ιμπίσεβιτς) Πηγή: sport-fm.gr

Μοίρασε χρήματα στους φτωχούς ο Μουντάρι!! (video)

Σε μια κίνηση που δεν είμαστε συνηθισμένοι προέβη ο Μουντάρι. Ο Γκανέζος μοίρασε χρήματα σε φτωχούς Βραζιλιάνους σε υποανάπτυκτη περιοχή.

Μοίρασε χρήματα στους φτωχούς ο Μουντάρι (video)
Γκανέζος είναι και αν μη τι άλλο γνωρίζει πολύ καλά τι πάει να πει φτώχεια.

Και ο Σάλεϊ Μουντάρι δείχνει πως παρά τη δόξα και τα χρήματα που έχει αποκομίσει απ’ το ποδόσφαιρο δεν ξεχνά τι σημαίνει να μην έχεις τίποτα και να μην μπορείς να αγοράσεις ούτε φαγητό...

Κατά καιρούς έχουμε δει πολλές φορές φιλανθρωπίες ή γενικά βοήθεια σε απόρους, όμως ο άσος της Μίλαν προέβη σε κάτι που δεν συμβαίνει συχνά.

Διότι επισκέφτηκε μια υποανάπτυκτη περιοχή στη Βραζιλία και μοίραζε χρήματα, στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να τον δει από κοντά, δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπό του.


Πηγή: sport-fm.gr

«Στα δύσκολα είμαστε εδώ!»

Όταν η μπάλα… καίει, οι διεθνείς ξέρουν να διαχειρίζονται τέτοιου είδους καταστάσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο sport-fm.gr o Κώστας Μανωλάς.

«Στα δύσκολα είμαστε εδώ!»
Ο διεθνής στόπερ ξεχώρισε και στα δύο παιχνίδια της Εθνικής, συνθέτοντας ένα αποτελεσματικό δίδυμο με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Στα 23 του χρόνια μετρά 11 συμμετοχές με την «γαλανόλευκη» και παρουσιάζεται αισιόδοξος για πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μιλάει στο sport-fm.gr για τον προσεχή δεύτερο «τελικό» με την Ακτή Ελεφαντοστού και προβλέπει ότι θα έρθει το πολυπόθητο γκολ που θα ανοίξει τον δρόμο για την επόμενη φάση. Ο Κώστας Μανωλάς ξεκαθαρίζει ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει την ποιότητα και την εμπειρία για να πετύχει τον στόχο και στέλνει το μήνυμα ότι η Εθνική δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο.

Συνέντευξη στον Σωτήρη Ταμπάκο

Κώστα σε αυτό το σημείο που βρίσκεται η κατάσταση μπορεί η Εθνική να πετύχει τον αρχικό στόχο και να περάσει στους «16»;

«Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Όλοι το θέλουμε πάρα πολύ και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε. Εάν έχουμε λίγη τύχη που δεν είχαμε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια και με τη βοήθεια του Θεού πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Πως έζησες τον αγώνα με την Ιαπωνία στο Νατάλ ειδικά από την στιγμή που μείνατε με δέκα παίκτες;

«Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις σχεδόν μία ώρα με δέκα ποδοσφαιριστές. Ασφαλώς και ανταποκρίθηκε η ομάδα. Εφόσον ήμασταν έντεκα θα είχαμε νικήσει τους Ιάπωνες».

Πόσο σας επηρέασαν οι κλιματολογικές συνθήκες και κυρίως η υγρασία την ώρα του ματς;

«Σίγουρα επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές, αλλά είναι ίδιος ο βαθμός δυσκολίας και για τις δύο ομάδες. Δεν μπορώ να πω ότι μας επηρέασε περισσότερο και λιγότερο την Ιαπωνία. Ήταν ίδια κατάσταση και για τους δύο και προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε».

Ποια είναι η άποψη σου για τη συνολική εικόνα της ομάδας; Τι πρέπει να κρατήσετε και τι να βελτιώσετε;

«Η μεγάλη μας δύναμη είναι η αμυντική λειτουργία. Όλα τα παιδιά τα πήγαν εξαιρετικά και πρέπει να παρουσιαστούμε με τον ίδιο τρόπο και την Τρίτη στη Φορταλέζα. Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, έχουμε κάνει φάσεις και στα δύο παιχνίδια με Κολομβία και Ιαπωνία. Πιστεύω θα έρθει το γκολ κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού».

Πως εξηγείς την επιθετική αφλογιστία;

«Είναι θέμα τύχης! Πρέπει να σε πάει κιόλας… Έχουμε ικανούς επιθετικούς και θα τα καταφέρουμε».

Ακολουθεί ο «τελικός» με την Ακτή Ελεφαντοστού. Πως θα αντιμετωπίσετε το ματς;

«Θα μπούμε αποφασισμένοι για τη νίκη και συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Έχουμε τις δυνατότητες και την ποιότητα να τα καταφέρουμε. Το έχουμε αποδείξει και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και τώρα. Η Ακτή Ελεφαντοστού διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Τους σεβόμαστε όπως και κάθε αντίπαλο, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Στα δύσκολα είμαστε εδώ».

Συνθέτεις ένα πολύ αξιόπιστο δίδυμο με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Πλέον, ο ένας ξέρει το παιχνίδι του άλλου…

«Ο Σωκράτης είναι ένας πάρα πολύ ικανός και ολοκληρωμένος αμυντικός. Παίζει σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Γερμανίας και η συνεργασία μας είναι εξαιρετική. Ελπίζω να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο για το καλό της Εθνικής».

Ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο που σας παρακολουθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό;

«Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την πρόκριση και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε». Πηγή: sport-fm.gr

Σαν «βασίλισσα»

Η ήττα στον πρώτο τελικό πείσμωσε τη Ρεάλ, που νίκησε 87-78 την Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη στον δεύτερο τελικό της ACB, «ρέφαρε» το άσχημο αποτέλεσμα της περασμένης Πέμπτης και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά.

Σαν «βασίλισσα»
Η Ρεάλ νίκησε 87-78 την Μπαρτσελόνα στο «Παλάσιος Ντε Λος Ντεπόρτες» της Μαδρίτης στον δεύτερο τελικό της ισπανικής ACB και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά, μετά το brerak των «μπλαουγκράνα» την περασμένη Πέμπτη και η σειρά πλέον μεταφέρεται την ερχόμενη Τρίτη στην Καταλανία.

Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο ήταν ανώτεροι στις τρεις πρώτες περιόδους και έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με +15, όμως ο τραυματισμός του Ρούντι Φερνάντεθ και η έξοδός του από το παρκέ, βοήθησε τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να μειώσουν στο 5. Όμως στην τέταρτη περίοδο, τα συνεχόμενα τρίποντα των «μερένχες» και η επανείσοδος του Ρούντι έφεραν ένα 8-0 σερί και ένα +12 στη Ρεάλ, που έφτασε στη συνέχεια στην επικράτηση.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ρούντι Φερνάντεθ με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ σημαντική ήταν η προσφορά των Σέρχιο Ροντρίγκεθ (12 πόντοι), Τρέμελ Ντάρντεν (12 πόντοι), Σάλαχ Μέχρι (11 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Φελίπε Ρέγιες (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 12 πόντους (3/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 6/6 βολές), 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα σε 20', συγκεντρώνοντας 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Από την Μπαρτσελόνα, η τριάδα Όλεσον (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Ναβάρο (15 πόντοι) και Χουέρτας (11 πόντοι) στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ο Κώστας Παπανικολάου σε 17' πέτυχε μόλις 2 πόντους (1/2 δίποντα) και μάζεψε 2 ριμπάουντ. Πηγή: sport-fm.gr

Βουγιόσεβιτς: «Είχα πρόταση απ’ τον Παναθηναϊκό, αλλά»

Στην αποκάλυψη πως είχε πρόταση για να καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού προχώρησε ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, ο οποίος όμως δεν ήθελε να φύγει απ’ την Παρτιζάν.

Βουγιόσεβιτς: «Είχα πρόταση απ’ τον Παναθηναϊκό, αλλά»
Είδηση έβγαλαν τα επινίκια της κατάκτησης του 13ου σερί πρωταθλήματος για την Παρτιζάν. Κι αυτό γιατί ο τεχνικός των Σέρβων, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς αποκάλυψε πως είχε δεχθεί κρούση απ’ τον Παναθηναϊκό, για να αναλάβει τα ηνία του, αλλά ο ίδιος δεν ήθελε να αλλάξει ομάδα.

«Είχα πρόταση απ’ τον Παναθηναϊκό για τη νέα χρονιά, ωστόσο τα πλάνα μου συμβαδίζουν με αυτά της Παρτιζάν και δεν είχα σκοπό να φύγω», είπε ο 55χρονος τεχνικός, ενώ την παραμονή τους στους πρωταθλητές προανήγγειλε και το «μεγάλο αστέρι» του συλλόγου, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Ο Βουγιόσεβιτς είναι απ' τους άκρως επιτυχημένους προπονητές στην χώρα του, έχοντας συνδέσει το όνομά του με την Παρτιζάν κι έχοντας κατακτήσει συνολικά στην καριέρα του 12 πρωταθλήματα, πριν και μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ενώ το 1989 είχε σηκώσει και τον μοναδικό του ευρωπαϊκό τίτλο, το Κόρατς. Πηγή: sport-fm.gr

Καμία ανησυχία για Μήτρογλου, Μανωλά!

Χαλαρά κύλησε η σημερινή μέρα πριν την… καταιγίδα. Κώστας Μήτρογλου και Μανωλάς έκαναν ατομικό –όπως κι όσοι αγωνίστηκαν με την Ιαπωνία, αλλά δεν υπάρχει καμία ανησυχία με την κατάστασή τους.

Καμία ανησυχία για Μήτρογλου, Μανωλά
Λάου-λάου ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής για τον «τελικό» με την Ακτή Ελεφαντοστού, με την προσοχή όλων να στρέφεται αποκλειστικά στο ματς της Τρίτης με τους Ιβοριανούς για να έρθει το… κάτι παραπάνω στο φετινό Μουντιάλ!

Μετά το χθεσινό ρεπό που έδωσε ο Φερνάντο Σάντος, λόγω των δύσκολων συνθηκών στο ματς με την Ιαπωνία και μετά το… πρωινό κενό, το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα) οι διεθνείς επέστρεψαν στις προπονήσεις (διάρκειας περίπου 45 λεπτών) στο Αρακαζού.

Όσοι αγωνίστηκαν απέναντι στους Ιάπωνες (συμπεριλαμβανομένου και των Καραγκούνη, Γκέκα) ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Μόνο ο Σαλπιγγίδης (που έπαιξε λίγο) έκανε κανονικό πρόγραμμα με τους υπόλοιπους παίκτες, οι οποίοι έκαναν και ένα «τύπου» διτέρματος σε μικρό χώρο, απ’ το οποίο φυσικά δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα.

Η κατάσταση των Κώστα Μανωλά και Κώστα Μήτρογλου δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Από αύριο αμφότεροι θα μπουν σε φουλ ρυθμούς και θα είναι στη διάθεση του Πορτογάλου για τον υπέρ πάντων αγώνα με τους Αφρικανούς. Πηγή: sport-fm.gr