Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ωσαννά!!

Επιτέλους, ο ποδοσφαιρικός Μεσί-ας εμφανίστηκε και στην Αργεντινή! Ο Λιονέλ Μέσι λύτρωσε μια «μπιανκοσελέστε» που δε βλεπόταν ούτε με… μπούρκα με το μαχητικό Ιράν και στο 91’ έδωσε νίκη-πρόκριση (1-0)

Ωσαννά!
Η μόνη «μουτζούρα» που τον συνοδεύει τόσα χρόνια είναι οι κακές εμφανίσεις με την Αργεντινή.

Γι’ αυτό ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε να γίνει… Μεσσίας και για την εθνική του!

Μετά το γκολ της πρεμιέρας κι ενώ η «μπιανκοσελέστε» είχε στριμωχτεί απ’ το φιλότιμο Ιράν, ο αρχηγός μπήκε ξανά μπροστά και με μια γνώριμη γκολάρα, τη λύτρωσε στις καθυστερήσεις (1-0)!

Κάκιστη εμφάνιση από την ομάδα του Σαμπέγια, που έμεινε όρθια χάρη σε μεγάλες αποκρούσεις του Ρομέρο, αλλά στο τέλος πανηγύρισε και την πρόκριση πέρα απ’ τη νίκη!

Το ματς

Στο πρώτο ματς έφταιγε το «αμυντικογενές» σύστημα. Το άγχος της πρεμιέρας. Η Βοσνία που αποδείχθηκε (απρόσμενα) καλή αντίπαλος. Σήμερα ωστόσο δεν υπήρχε καμιά απ’ αυτές τις δικαιολογίες. Μονάχα μια Αργεντινή που εξακολουθούσε ν’ αγκομαχάει. Έστω κι αλλαγμένη απ’ τον Σαμπέγια, η «μπιανκοσελέστε» παρέμενε το ίδιο δυσκοίλια στην επίθεση. Και το ίδιο προβλέψιμη για τον αντίπαλο. Έστω κι αν αυτός ήταν το ταπεινό Ιράν.

Εκμεταλλευόμενοι το άριστο στήσιμό τους, οι Ασιάτες απορροφούσαν την πίεση που τους ασκούνταν. Άγχωναν τους Αργεντινούς. Και κρατώντας εκτός αγώνα τον Μέσι, περιόριζαν τους κινδύνους: Σε δυο καλές ευκαιρίες των Ιγκουαΐν και Αγουέρο που βρήκαν έτοιμο τον (σταθερότατο) τερματοφύλακά τους. Και σε κάποιες στημένες φάσεις όπου έχαναν μεν τις κεφαλιές (από Ρόχο και Γκαράι) αλλά όχι και το δικαίωμα να πάνε ισόπαλοι στ’ αποδυτήρια.

Όταν επέστρεψαν, δε, απ’ αυτά μπορούσαν να έχουν ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις. Όχι μονάχα να διατηρούνται ασφαλείς αμυντικά. Όχι μονάχα να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο. Αλλά και να κερδίζουν όλο και περισσότερο τις εντυπώσεις. Διότι δεν είναι ότι η Αργεντινή εξακολουθούσε να μη «σταυρώνει» φάση. Είναι και ότι έκανε η ίδια το… σταυρό της, που ο Ρομέρο σταμάτησε τις (κάτι παραπάνω από επικίνδυνες) κεφαλιές των Ρεζά και Ντετζάγκα.

Παρόλο λοιπόν που ο Μέσι έδειχνε να το παίρνει προσωπικά (με ένα γνώριμο σόλο που δεν είχε όμως τη γνώριμη κατάληξη κι ένα φάουλ που κατέληξε στη λάθος πλευρά των διχτύων), το Ιράν δεν κώλωνε. Δεν άλλαζε το πλάνο του -ούτε όταν ο Σαμπέγια τα έπαιζε όλα για όλα (με Παλάσιο και Λαβέτσι). Και παραλίγο να προκαλέσει εγκεφαλικά (με τετ-α-τετ του Ρεζά που σταμάτησε ξανά ο Ρομέρο). Ώσπου ο αρχηγός της Αργεντινής φέρθηκε ως πραγματικός τέτοιος. Και με μια γκολάρα-σήμα κατατεθέν του, έφερε λύτρωση και πρόκριση μαζί!


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάνδρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Σαμπαλέτα, Γκάγκο, Ντι Μαρία (90’+3’ Μπίλια), Ιγκουαΐν (77’ Παλάσιο), Μέσι, Μαστσεράνο, Ρόχο, Φ. Φερνάντες, Αγουέρο (77’ Λαβέτσι)

Στον πάγκο έμειναν οι: Οριόν, Αντούχαρ, Καμπανιάρο, Πέρες, Ροντρίγκες, Α. Φερνάντες, Ντεμιτσέλις, Αλβάρες, Μπασάντα

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρός): Χαγκιγκί, Χαΐ Σαφί (88’ Ρ. Χαγκιγκί), Χοσεϊνί, Αμιρχοσεΐν, Νεκουνάμ, Μασούντ (76’ Χεϊνταρί), Αντρανίκ, Μονταζέρι, Ρέζα, Ντετζάγκα (85’ Αλιρεζά), Μέχρνταντ

Στον πάγκο έμειναν οι: Αχμάντι, Νταβάρι, Καρίμ, Γκασέμ, Μαχίνι, Αχμάντ, Μπακτιάρ, Μπεϊκζαντέχ, Μπεϊτασούρ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Εστάντιο Μινεϊράο», Μπέλο Οριζόντε Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: