Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Προσεχώς «κατοστάρης» ο Μερτεζάκερ!!

Στο κλαμπ των παικτών με τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στην εθνική Γερμανίας θα έχει την ευκαιρία να μπει το Σάββατο ο Περ Μερτεζάκερ. Ποια είναι η πρώτη πεντάδα των εν ενεργεία «πάντσερ».

Προσεχώς «κατοστάρης» ο Μερτεζάκερ
Στην ιστορία της εθνικής Γερμανίας αναμένεται να μείνει το Σάββατο ενάντια στην Γκάνα, ο Περ Μερτεζάκερ.

Συγκεκριμένα, ο αμυντικός της Άρσεναλ θα μπει στον κλειστό κύκλο των 13 ποδοσφαιριστών που έχουν συμπληρώσει 100 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος.

Πριν από δυο ημέρες, ο 29χρονος διεθνής είχε δηλώσει: «Πριν από κάποια χρόνια δεν περίμενα πραγματικά ποτέ πως θα μπορούσα να συμπληρώσω 100 συμμετοχές». Την δεδομένη χρονική στιγμή έχει αγωνιστεί 99 φορές με την φανέλα των «πάντσερ» και προσφάτως ξεπέρασε στην σχετική λίστα τον Μίκαελ Μπάλακ (98).

Όσο αναφορά την φετινή αποστολή της Γερμανίας στα γήπεδα της Βραζιλίας, ο Μερτεζάκερ είναι πέμπτος στην λίστα με τους εν ενεργεία ρέκορντμαν συμμετοχών, εκεί όπου την πρώτη θέση καταλαμβάνει με διαφορά ο Μίροσλαβ Κλόζε.

Αναλυτικά η πρώτη πεντάδα:

1 Μίροσλαβ Κλόζε (132)
2 Λούκας Ποντόλσκι (115)
3 Φίλιπ Λαμ (107)
4 Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ (102)
5 Περ Μερτεζάκερ (99)

Μόνος στην κορυφή της λίστας των συμμετοχών με την φανέλα της εθνικής Γερμανίας, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια ο Λόταρ Ματέους με 150, ενώ τίμησε το εθνόσημο για μια 20ετία (1980 με 2000)!
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: