Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Να’ τη πετιέται!!

Η Williams έκανε το… 1-2 στις κατατακτήριες για το Grand Prix της Αυστρίας με τον Φελίπε Μάσα να παίρνει την pole position και τον Βαλτέρι Μπότας να ακολουθεί. Τρίτος ο Ρόσμπεργκ, χαμηλά ο Χάμιλτον.

Να’ τη πετιέται!
Μεγάλη έκπληξη επιφύλασσαν οι κατατακτήριες για το Grand Prix της Αυστρίας, που επιστρέφει μετά από έντεκα χρόνια. Οι δύο Williams εντυπωσίασαν και εξασφάλισαν τις δύο πρώτες θέσεις, με τον Φελίπε Μάσα να παίρνει την pole position και τον Βαλτέρι Μπότας να ακολουθεί. Πρόκειται για το πρώτο 1-2 της Williams σε κατατακτήριες μετά το 2003 και την πρώτη pole position του Βραζιλιάνου πιλότου από το 2008 στην πατρίδα του.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Νίκο Ρόσμπεργκ θα εκκινήσει από την τρίτη θέση με Mercedes, ενώ αντίθετα ο ομόσταβλός του και διώκτης του, Λιούις Χάμιλτον, έμεινε μόλις ένατος. Ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Κίμι Ραϊκόνεν με τις δύο Ferrari βρέθηκαν να έχουν τον τέταρτο και τον όγδοο καλύτερο γύρο αντίστοιχα, ενώ δεν τα κατάφεραν καλύτερα οι Red Bull, με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο πέμπτο και τον Σεμπάστιαν Φέτελ μόλις 13ο. Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής μένει εκτός του τελικού των κατατακτήριων για τρίτη φορά φέτος.

Σημειώνεται πως ο Σέρχιο Πέρες αν και τερμάτισε 11ος θα ξεκινήσει 16ος γιατί έχει ποινή πέντε θέσεων από τον αγώνα του Καναδά, ενώ ο Μαξ Τσίλτον λόγω ποινής δύο θέσεων από την 21η υποχωρεί στην 22η θέση.

Ο αγώνας της Κυριακής θα αρχίσει στις 15:00.

Αναλυτικά η κατάταξη:
Q3
1. Μάσα, Williams
2. Μπότας, Wiliams
3. Ρόσμπεργκ, Mercedes
4. Αλόνσο, Ferrari
5. Ρικιάρντο, Red Bull
6. Μάγκνουσεν, McLaren
7. Κβίατ, Toro Rosso
8. Ραϊκόνεν, Ferrari
9. Χάμιλτον, Mercedes
10. Χούλκενμπεργκ, Force India
Q2
11. Πέρες, Force India
12. Μπάτον, McLaren
13. Φέτελ, Red Bull
14. Μαλδονάδο, Lotus
15. Βερνιέ, Toro Rosso
16. Γκροσάν, Lotus
Q1
17. Σούτιλ, Sauber
18. Γκουτιέρες, Sauber
19. Μπιανκί, Marussia
20. Κομπαγιάσι, Caterham
21. Τσίλτον, Marussia
22. Έρικσον, Caterham
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: