Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Μέσι είναι αυτός!!

Πώς το κάνει με την Μπαρτσελόνα; Κάθε παιχνίδι και ρεκόρ. Ε, κάπως έτσι και τώρα με το… buzzer beater του, ο Λιονέλ Μέσι κατέγραψε μια σειρά από επιτυχίες με την εθνική Αργεντινής.

Μέσι είναι αυτός!
Σε κάθε διοργάνωση που αγωνίζεται η Αργεντινή, αποτελεί και ένα «τεστ» για το κατά πόσο μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να σηκώσει στις πλάτες την ομάδα του. Και μέχρι στιγμής στο φετινό Μουντιάλ δείχνει να τα καταφέρνει μια χαρά, ακόμα κι αν δεν παίζει «μπαλάρα» η «μπιανκοσελέστε».

Άλλωστε η γκολάρα του απέναντι στο Ιράν, του ‘δωσε την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος Αργεντινός που χαρίζει στην εθνική του τη νίκη στις καθυστερήσεις, σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Και παράλληλα μπήκε στο «κλειστό» κλαμπ συμπατριωτών του που έχουν πετύχει γκολ στα δύο πρώτα εναρκτήρια ματς του θεσμού (είχε βρει δίχτυα κι απέναντι στη Βοσνία). Οι άλλοι τέσσερις είναι οι Κορμπάτα (1958), Λούκε (1978), Μπατιστούτα (1998) και Κρέσπο (2006).

Και μιας κι αναφέραμε τον «Μπατιγκόλ»… παραλίγο να τον «πιάσει» ο Μέσι. Διότι αν το γκολ του είχε μπει μερικά δευτερόλεπτα αργότερα (κι όχι στο 90+1’), ενδεχομένως να είχε σημειώσει το πιο αργό χρονικά στην ιστορία της Αργεντινής σε Μουντιάλ. Ένα ρεκόρ που εν τέλει κράτησε ο παλαίμαχος επιθετικός, χάρη σε εκείνο κόντρα στην Ελλάδα το 1994, όταν είχε σκοράρει στο 90+2’.

Τέλος, ο «Λέο» έφτασε τα 40 γκολ με το εθνόσημο στο στήθος και είναι έβδομος αυτή τη στιγμή στη λίστα με όλους τους Λατινοαμερικάνους. Για την ιστορία, κατά σειρά βρίσκονται οι Πελέ (77), Ρονάλντο (62), Μπατιστούτα (56), Ρομάριο (55), Ζίκο (48), Σουάρες (41). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: