Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

«Κλείστε τις τηλεοράσεις, παίζει η Ελλάδα»…

Για τα καλά φαίνεται πως έχει «καρφωθεί» στο μυαλό των Ρουμάνων ο αποκλεισμός της εθνικής τους ομάδας από την Ελλάδα με συνέπεια να αναφέρονται απαξιωτικά σε αυτήν.

«Κλείστε τις τηλεοράσεις, παίζει η Ελλάδα»…
Σύμφωνοι, κανένας δεν θα χαρακτήριζε το θέαμα που παρουσιάζει η Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ως ό,τι ελκυστικότερο έχει εμφανιστεί σε ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι το να παρακινείς τους αναγνώστες σου να κλείσουν τις τηλεοράσεις όταν αγωνίζεται η «γαλανόλευκη», υπάρχει διαφορά. Αυτό το χάσμα μεταξύ κριτικής και εμπάθειας το κάλυψαν σε χρόνο dt οι Ρουμάνοι, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν χωνέψει με τίποτα την εικόνα των παικτών του Σάντος να πανηγυρίζουν μέσα στο Βουκουρέστι μετά το γκολ του Μήτρογλου.

Ένα γκολ χάρη στο οποίο διαμορφώθηκε εκείνο το 1-1 που σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου ματς έστειλε την Εθνική στο Μουντιάλ, τους Ρουμάνους σπίτια τους κι έκανε τον Πιτσούρκα να καταπιεί τη γλώσσα του και να κάνει κωλοτούμπα, αφού είχε δηλώσει με… υφάκι πως αν αποκλειστεί η ομάδα του θα στρεφόταν στο… μοναχισμό.

Έχοντας, λοιπόν, αυτόν τον… καημό βαθιά «καρφωμένο» στη ψυχή τους σχολιάζουν πικρόχολα «η Ρουμανία έστειλε την πιο βαρετή εθνική στο Μουντιάλ» και προχωρούν σε προτροπές του στυλ «κλείστε τις τηλεοράσεις, απόψε παίζει η Ελλάδα»…

Ίσως ένα γκολ και μια νίκη απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού την Τρίτη να αναγκάσει -μεταξύ άλλων- και αυτούς να βουλώσουν επιτέλους το στόμα τους. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: