Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Αναρμόδια η ΕΠΟ για την υπόθεση ΠΑΟΚ-Δώνη!

Αναρμόδια να εκδικάσει την υπόθεση καταγγελίας του Γιώργου Δώνη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκρινε πως είναι η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της Παρασκευής και την στέλνει στη Λίγκα.

Αναρμόδια η ΕΠΟ για την υπόθεση ΠΑΟΚ-Δώνη
Στη Λίγκα έστειλε την υπόθεση της καταγγελίας του Γιώργου Δώνη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η ΕΠΟ, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή έκρινε σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Παρασκευή πως είναι αναρμόδια για να κάνει κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας τεχνικός ζητούσε τον υποβιβασμό του «Δικεφάλου του Βορρά» για την κίνησή του να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ αναφέρει:

«Κηρύσσει αναρμόδια την παρούσα Πειθαρχική Επιτροπή. Παραπέμπει την υπόθεση προς εκδίκαση ενώπιον της Super League, αρχής που διοργανώνει το πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει η καθ' ης η καταγγελία ΠΑΕ ΠΑΟΚ (καταγγελία από τις 10-2-2014 του προπονητή Γεωργίου Δώνη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ)».

«Μόνο νίκη απέναντι στον Άρη»

Συνθήματα νίκης εν όψει του αγώνα με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης»… τιτίβισαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ.

«Μόνο νίκη απέναντι στον Άρη»
Συνέχεια στις επιτυχίες μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού θέλουν να δώσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ κερδίζοντας στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έξι παίκτες της ομάδας, οι Μιγκέλ Βίτορ, Ντάνι Χούσεν, Μπίμπρας Νάτχο, Μάαρτεν Μάρτενς, Σέκου Ολίσε και Γιάννης Σκόνδρας έδωσαν το σύνθημα μέσω Twitter.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Αλλαγή βοηθού στο Άρης-ΠΑΟΚ!!

Την αντικατάστασή του ζήτησε ο βοηθός διαιτητή στο ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Γρεβένης.

Αλλαγή βοηθού στο Άρης-ΠΑΟΚ
Αλλαγή προέκυψε στον έναν από τους δύο βοηθούς του ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ. Ο Αλέξανδρος Γρεβένης ζήτησε για λόγους υγείας να αντικατασταθεί και στη θέση του ορίστηκε ο Δημήτρης Ιορδανίδης.

Υπενθυμίζεται πως διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Γιώργος Κομίνης και δεύτερος βοηθός ο Γιώργος Καλφόγλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώνεται ότι στον αγώνα πρωταθλήματος Super League Άρης-ΠΑΟΚ (16/3/2014) αντικαθίσταται, λόγω εκτάκτου κωλύματός του (λόγοι υγείας) ο βοηθός διαιτητής Γρεβένης Αλέξανδρος (ΕΠΣ Χαλκιδικής) από τον Δημητριάδη Ιορδάνη (ΕΠΣ Καστοριάς)».

Νάτχο: «Δεν έχω λόγο να φύγω…»

Τον τρόπο με τον οποίο είναι πιθανό να συνεχίσει να φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ εξήγησε ο Μπίμπρας Νάτχο, τονίζοντας πως η διαφορά με τον Ολυμπιακό δεν αντικατοπτρίζεται στον βαθμολογικό πίνακα.

Νάτχο: «Δεν έχω λόγο να φύγω…»
Ανοιχτό άφησε ο Μπίμπρας Νάτχο το ενδεχόμενο να αγωνίζεται και του χρόνου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, εξηγώντας σε συνέντευξή του τον τρόπο με τον οποίο μπορεί αυτό να συμβεί.

Παράλληλα, ο Ισραηλινός χαφ τόνισε ότι η διαφορά του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον Ολυμπιακό δεν αντικατοπτρίζεται στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Metrosport»

Για την απίστευτη εμπειρία αποθέωσης από τους οπαδούς που έζησε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

«Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια την ατμόσφαιρα και τους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του αγώνα. Η νίκη ήταν πολύ σημαντική και όσα έγιναν μετά το σφύριγμα της λήξης, έγιναν αυθόρμητα. Ήταν μία έκρηξη χαράς απ΄ όλους. Οι φίλαθλοι μας αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της ομάδας, χαίρονται όταν κερδίζουμε και πονάνε όταν χάνουμε. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να τους δίνεις χαρά και αυτό κάναμε. Έχω σαν αρχή να μην βγάζω ποτέ τη φανέλα μου στο γήπεδο. Δεν μπόρεσα όμως την Κυριακή να τηρήσω αυτή την αρχή μου. Αν δεν έβγαζα τη φανέλα μου, θα μου την έσκιζαν. Το μόνο που μου άφησαν, ήταν τα παπούτσια μου. Τους παρακαλούσα να μη μου τα πάρουν και αυτά (σ.σ. γέλια)».

Για το αν του έλεγαν κάτι οι οπαδοί κι αν ο ίδιος τους υποσχέθηκε κάτι:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα παρουσία μου στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζω σε μία ομάδα, έχω αγωνιστεί και σε άλλες. Μπορώ να πω λοιπόν με σιγουριά πως περνάω πολύ καλά εδώ. Και εγώ και η οικογένειά μου. Με προσέχουν πολύ και η πόλη είναι όμορφη. Κάθε μέρα, λαμβάνω πολλά μηνύματα από οπαδούς του ΠΑΟΚ στο facebook, στο twitter και στο instagram. Αυτό με γεμίζει χαρά και το εκτιμώ πολύ. Δε θέλω όμως να ασχοληθώ από τώρα με την παραμονή μου. Θέλω να είμαι προσηλωμένος μόνο στη δουλειά μου και να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Όταν τελειώσει η σεζόν, θα μιλήσω με τη διοίκηση και θα δούμε…».

Για το αν ο κόσμος μπορεί να ελπίζει στην παραμονή του στην ομάδα με δεδομένο ότι τον θέλουν μεγάλοι σύλλογοι:

«Ο χώρος του ποδοσφαίρου από τη φύση του είναι πολύ δυναμικός. Από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλάζουν πολλά. Αν μου έλεγε κανείς πριν από ένα χρόνο πως θα έπαιζα στην Ελλάδα, θα το χαρακτήριζα όνειρο θερινής νυκτός. Όμως, περνάω πολύ καλά και πιστεύω κάτι μπορεί να γίνει. Όλα είναι ανοιχτά».

Για το αν θα παίξει ρόλο ενδεχόμενη παρουσία του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ:

«Φυσικά, όλοι οι ποδοσφαιριστές και όλες οι μεγάλες ομάδες ονειρεύονται να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ποιος δεν το θέλει; Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου. Και ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος και έτσι και όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ, ονειρευόμαστε το Τσάμπιονς Λιγκ. Συνεπώς, οπωσδήποτε θα παίξει ρόλο. Αυτό που μετράει περισσότερο για μένα όμως, ακόμα και από το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι η ομάδα να είναι ευχαριστημένη από εμένα και εγώ να είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα. Όσο συμβαίνει αυτό, δεν έχω λόγο να σκεφτώ να φύγω από τον ΠΑΟΚ».

Για το αν έχουμε δει τον πραγματικό Νάτχο:

«Όχι. Ακόμα είμαι πολύ μακριά από το να αποδώσω αυτά που πραγματικά μπορώ. Δεν έχω φτάσει ούτε στο 50% ακόμα. Βέβαια, στο τελευταίο παιχνίδι αισθανόμουν τον εαυτό μου καλύτερα, τον αισθανόμουν “ζεστό” και αυτό είναι σημαντικό. Έχω ακόμα πολλά να δώσω. Χρειάζεται όμως χρόνος όταν μπαίνεις σε μια καινούργια ομάδα».

Για τη θέση που του ταιριάζει μέσα στο γήπεδο:

«Νομίζω πως όταν αγωνίζομαι πιο πίσω, είμαι καλύτερος. Μου αρέσει περισσότερο να “βλέπω” γήπεδο και να έχω τη δυνατότητα να “φτιάξω” παιχνίδι με τις πάσες μου. Όταν βρίσκομαι πιο μπροστά, δεν βρίσκομαι πίσω από την μπάλα αλλά η μπάλα μου έρχεται από πίσω και εγώ πολλές φορές είμαι με πλάτη στην αντίπαλη εστία και έτσι δεν έχω τόσο μεγάλο πεδίο μπροστά μου».

Για το αν υπάρχει συμπαίκτης με τον οποίο συνεννοείται καλύτερα:

«Προσπαθώ να συνεννοούμαι με όλους, περισσότερο όμως με τους επιθετικούς. Με αυτούς συνεργάζομαι περισσότερο μέσα στο παιχνίδι και ελπίζω όσο πιο γρήγορα γίνεται να μάθουμε ακόμα καλύτερα ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε στα “τυφλά”. Όταν συμβαίνει αυτό, οι πάσες αποδίδουν εκατό φορές καλύτερα…».

Για τον Ιβάν Σαββιδη:

“Είμαι πολύ μικρός για να σχολιάσω τον κ. Σαββίδη. Ο άνθρωπος κάνει τα πάντα για εμάς όλα στην ομάδα πάνε καλά και ελπίζω έτσι να συνεχίσει. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τέτοιου είδους συζήτηση”.

Για την αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ:

«Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Αυτό που εύχομαι είναι η ομάδα να συνεχίσει να παίζει όπως έπαιξε με τον Ολυμπιακό. Έγιναν κάποιες διορθώσεις και πρέπει πλέον να βαδίζουμε μόνο προς τα εμπρός. Θεωρώ πως ο τρόπος που παίξαμε την Κυριακή ήταν θετικός και νομίζω πως ο προπονητής είναι καλός».

Για την γνώμη που σχημάτισε για τον Χουμπ Στέφενς και όσα ακούγονταν για τη συνεργασία του με τους παίκτες:

«Ποτέ δεν θα κάνω ένα τέτοιο σχόλιο. Δεν μπορώ να σχολιάσω έναν προπονητή, ειδικά εάν αυτός έχει φύγει. Όλοι θέλαμε και ευχόμασταν να πετύχει και είναι κρίμα που δεν πέτυχε. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Ποτέ πάντως δεν θα έκανα κάποιο σχόλιο για τον προπονητή μου ή τους συμπαίκτες μου».

Για το ντέρμπι με τον Αρη και τη σημασία του για τον κόσμο:

«Έχω αντιληφθεί πόσο θέλει τη νίκη ο κόσμος. Βέβαια και εμείς στην ομάδα θέλουμε πολύ να νικήσουμε. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς και θέλουμε να τους πάρουμε, ενώ με τη νίκη θα χαρεί πολύ και ο πρόεδρος, πέρα από τον κόσμο μας».

Για το αν μπορεί να υποσχεθεί κάτι ενόψει των δύο αγώνων Κυπέλλου:

«Αυτό που θα πω μόνο είναι πως θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε στον τελικό και μετά για να πάρουμε το κύπελλο. Όταν θα έρθουν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, θα είμαστε έτοιμοι και πραγματικά θα κάνουμε τα πάντα. Είναι λογικό άλλωστε, από τη στιγμή που η κατάκτηση του κυπέλλου είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους».

Για το αν η διαφορά ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού είναι αυτή που αποτυπώνεται στη βαθμολογία:

«Όχι, δεν είναι αυτή η πραγματική μας διαφορά με τον Ολυμπιακό. Νομίζω πως διαθέτουμε και εμείς μια πολύ καλή ομάδα. Κατά την προσωπική μου άποψη, η ποιότητά μας είναι σχεδόν ίδια με αυτή του Ολυμπιακού. Αυτή η διαφορά μας στη βαθμολογία, δεν έχει καμία λογική. Αυτό που λέω, θα φανεί την επόμενη χρονιά. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και τα επόμενα χρόνια θα βρεθεί εκεί που του αξίζει».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον συμπαίκτη του:

«Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα και να απαντήσω με λεπτομέρειες. Και αυτό γιατί πιστεύω πως όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Όχι μόνο αυτοί που αγωνίζονται αλλά και αυτοί που δεν αγωνίζονται συχνά. Η ομάδα είναι πολύ καλή και έχει πολλές δυνατότητες. Όπως είπα και πριν, ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα».

Για το αν χαρακτηρίζει τον ΠΑΟΚ οικογένεια:

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα επάγγελμα όπως όλα τα άλλα και εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε επαγγελματίες. Πραγματικά όμως, η κατάσταση στον ΠΑΟΚ είναι ξεχωριστή. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια και αυτό το έχω καταλάβει από την πρώτη ημέρα που βρίσκομαι εδώ. Οι άνθρωποι στην ομάδα μάς προσέχουν όλους πολύ, φροντίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Το ίδιο ισχύει και για τον κόσμο, πραγματικά βρίσκεται πολύ κοντά στην ομάδα και σε μας».

«Δεν θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος»

Τη θέση του Δήμου Αθηναίων για το θέμα του γηπέδου της Λεωφόρου ξεκαθάρισε ξανά ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

«Δεν θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος»
Για ακόμη μία φορά ο Γιώργος Καμίνης διαβεβαίωσε πως δεν θα κατεδαφιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου, προτού ο Παναθηναϊκός αποκτήσει νέο γήπεδο.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γκρεμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου, προτού ο Παναθηναϊκός αποκτήσει νέο γήπεδο. Είναι σαφές το Προεδρικό Διάταγμα που είχε ετοιμάσει ο Δήμος», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Αυτό το θέμα πρέπει να κλείσει, αν δεν κλείσει το καλλιεργούν κάποιοι για προεκλογικούς λόγους».

Στη συνέχεια, ο κ. Καμίνης υποστήριξε πως «η ανακατασκευή της Λεωφόρου δεν αφορά εμένα, αφορά την ΠΑΕ. Το Προεδρικό Διάταγμα έχει προβλέψεις για τη διπλή ανάπλαση, ενώ ο δήμος συνέργησε για να γίνουν εργασίες ανακατασκευής της λεωφόρου (...)».

Αρέσει ο Κάσες στον Ατρομήτο!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ατρομήτου φέρεται να βρίσκεται ο Χοσέ Κάσες εν όψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Αρέσει ο Κάσες στον Ατρομήτο
Την περίπτωση του Χοσέ Κάσες φέρονται… γλυκοκοιτάζουν στον Ατρόμητο για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ εν όψει της νέας σεζόν.

Οι Περιστιερώτες έχουν ξεχωρίσει τον Ισπανό μέσο, αφού φέτος μέχρι στιγμής έχει πετύχει έξι γκολ και έχει μοιράσει επτά ασίστ στους συμπαίκτες του στον Πανθρακικό.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό και οι «κυανόλευκοι» θα αποφασίσουν άμεσα αν θα προχωρήσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση, συγκεντρώνοντας παράλληλα περισσότερες πληροφορίες για τον 28χρονο χαφ και να συζητήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις που θα έχουν οι Ακρίτες για την παραχώρησή του.Πηγή: sport-fm.gr

«Δένει» και τον Γλύκο!!

Νέο συμβόλαιο με αυξημένες απολαβές ετοιμάζεται να προσφέρει ο ΠΑΟΚ στον Παναγιώτη Γλύκο, επιβραβεύοντας έτσι τον διεθνή τερματοφύλακα για τις εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν.

«Δένει» και τον Γλύκο
Συνέχεια στις ανανεώσεις συμβολαίων από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά τον Στέφανο Αθανασιάδη, ετοιμάζεται να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Παναγιώτη Γλύκο.

Ο διεθνής τερματοφύλακας πραγματοποιεί τη φετινή σεζόν την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, ενώ έχει βάλει υποψηφιότητα να είναι ένας από τους τρεις «εκλεκτούς» του Φερνάρντο Σάντος για το Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Πέρα το «δέσιμο» του 27χρονου πορτιέρο, οι Θεσσαλονικείς σκοπεύουν να προσφέρουν αυξημένες απολαβές στον παίκτη, ο οποίος αυτή τη στιγμή αμείβεται με 100.000 ευρώ ετησίως.

Εκτός από τον Κλάους και τον Γλύκο, και άλλοι παίκτες του ΠΑΟΚ – όπως ο Κάτσε και ο Κίτσιου – αναμένεται να κληθούν από τη διοίκηση για να υπογράψουν νέα συμβόλαια. Πηγή: sport-fm.gr

Τους βάζει στο κλίμα ο Βαγγέλη!

Ιδιαίτερος είναι ο ρόλος του Βαγγέλη στα αποδυτήρια του Άρη εν όψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον Αλβανό αμυντικό να έχει αναλάβει… παιδαγωγικό ρόλο για τους νεαρούς άσους της ομάδας.

Τους βάζει στο κλίμα ο Βαγγέλη
Σημαντική θεωρείται η συμβολή του Χρίστου Βαγγέλη στην τόνωση της ψυχολογίας των νεαρών ποδοσφαιριστών του Άρη εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Αλβανός αμυντικός βάζει στο κλίμα τους «μικρούς» και τους προετοιμάζει όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να αντιληφθούν τις απαιτήσεις που έχουν τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Άλλωστε, ο διεθνής παίκτης ξεχωρίζει για το πάθος που βγάζει στο χορτάρι και αυτό είναι κάτι που προσπαθεί να μεταφέρει και στους νεαρούς συμπαίκτες του.

Ο 29χρονος αμυντικός είναι, άλλωστε, αυτός που έχει ζήσει τα περισσότερα Αρης-ΠΑΟΚ από οποιονδήποτε άλλο που φοράει σήμερα τη φανέλα των «κιτρίνων».

Στον Άρη όλοι θέλουν να αποδείξουν ότι άξιζαν κάτι καλύτερο τη φετινή σεζόν και να γιορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου. Πηγή: sport-fm.gr

Προτάσεις για να φύγει από ΠΑΟΚ ο Λίνο!

Ο Λίνο έχει δύο προτάσεις από ομάδες εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της πορτογαλικής Record.

Προτάσεις για να φύγει από ΠΑΟΚ ο Λίνο
Ορατό είναι το ενδεχόμενο αποχώρησης του Λίνο από τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της πορτογαλικής Record, ο αριστερός μπακ του «Δικεφάλου του Βορρά» έχει δύο προτάσεις από ομάδες εκτός Ελλάδας για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο 36χρονος άσος, που ανήκει στον ΠΑΟΚ από τον Ιανουάριο του 2009, μένει ελεύθερος στο τέλος της φετινής περιόδου και δεν έχει ανανεώσει το συμβολαίου του, παρότι κάτι τέτοιο αποτελεί επιθυμία και του ιδίου.Πηγή: sport-fm.gr

Έστω και ως δανεικό…!!

Συνάντηση με τη διοίκηση της Άρσεναλ έχει ζητήσει ο Ολυμπιακός για να συζητήσουν την παραμονή του Τζόελ Κάμπελ στα ερυθρόλευκα, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Έστω και ως δανεικό…
Η παραμονή του Τζόελ Κάμπελ είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού, εκτός από τον επαναληπτικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League.

Πρόκειται για μία δύσκολη υπόθεση, αλλά υπάρχουν ακόμη πιθανότητες για τους Πειραιώτες να κρατήσουν τον Κοσταρικανό μεσοεπιθετικό πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία.

Στη χθεσινή του δήλωση στο Novasports o διεθνής άσος τόνισε πως πρέπει να τα βρουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας με την Άρσεναλ, στην οποία και ανήκει, και μετά θα αποφασίσει εκείνος για το μέλλον του.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, και οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι έχουν ζητήσει ραντεβού με τους Λονδρέζους και περιμένουν ειδοποίηση για τη συνάντησή τους.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τη σχετική κουβέντα από την ανανέωση του δανεισμού του και στη συνέχεια θα δουν αν μπορούν να κινηθούν για την αγορά του Κάμπελ, όμως οι «κανονιέρηδες» δεν φέρονται να έχουν τέτοια διάθεση.

Οι Πειραιώτες παρουσιάζονται καλά προετοιμασμένη, γνωρίζοντας πως δεν είναι εύκολη η υπόθεση και θα προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν – έστω ως δανεικό – τον διεθνή άσο. Πηγή: sport-fm.gr

Φρέσκος Παναθηναϊκός!

Κάποιες αλλαγές ετοιμάζει ο Γιάννης Αναστασίου για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Ίσως πάρει ανάσες ο Πράνιτς. Σκέψεις για να παίξει πάλι στόπερ ο Μέντες. Καλύτερα ο Πέτριτς.

Φρέσκος Παναθηναϊκός
Δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς σε διάστημα τεσσάρων ημερών θα δώσει ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζοντας την Κυριακή τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα και την Τετάρτη τον ΟΦΗ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Ο Γιάννης Αναστασίου σκέφτεται να φρεσκάρει λίγο την ενδεκάδα του και να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές.

Το βασικό δίλημμά του έχει να κάνει με τον Μέντες, ο οποίος θα παίξει ξανά βασικός αλλά είναι άγνωστο αν θα διατηρηθεί στο κέντρο της άμυνας ή θα επιστρέψει στη μεσαία γραμμή. Στην πρώτη περίπτωση, δεδομένης και της επιστροφής του Σίλντενφελντ, θα «κερδίσει» τη θέση από τον Ρισβάνη μιας και ο Κουτρουμπής είναι τραυματίας, ενώ ο Τριανταφυλλόπουλος θα χρησιμοποιηθεί δεξί μπακ. Από τη στιγμή που διαθέσιμος είναι και ο Λαγός, θεωρείται λιγότερο πιθανό να παίξουν οι «πράσινοι» με δύο αμυντικά χαφ.

Από εκεί κι έπειτα, ο Πράνιτς ταλαιπωρείται από ίωση και όλα δείχνουν πως δεν θα αγωνιστεί (τουλάχιστον όχι από την αρχή, ενώ πιθανώς να μην είναι καν στην αποστολή) στο παιχνίδι της Κυριακής. Σίγουρα επανεμφανίζεται στην ενδεκάδα ο Καπίνο αντί του Κοτσόλη, ενώ ο Καρέλης διεκδικεί τη θέση του Κλωναρίδη δίπλα στον Μπεργκ.

Η πιθανότερη σύνθεση, με τα υπάρχοντα δεδομένα, για τον αγώνα της Κυριακής είναι: Καπίνο, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης και Μπεργκ.

Όσον αφορά στον Μλάντεν Πέτριτς, όλα δείχνουν πως από τη Δευτέρα θα αρχίσει να προπονείται κανονικά με την ομάδα. Δύσκολα θα είναι στην αποστολή για το Κύπελλο, αλλά πιθανότατα θα βρίσκεται σε αυτή για το ματς πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα που ακολουθεί. Αντίθετα, αργεί ακόμη η επιστροφή του Εμίρ Μπαϊράμι, που μετατίθεται προς τα… play offs. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ιβάν είναι εδώ!

Τις… Κασσάνδρες που τον θέλουν να αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ διαψεύδει ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος καταστρώνει το πλάνο της ΠΑΕ για τα επόμενα χρόνια σε συνδυασμό με την μόνιμη εγκατάστασή του στην Ελλάδα.

Ο Ιβάν είναι εδώ!
«Σκέφτεται να αποχωρήσει ο Σαββίδης», είχε ειπωθεί πρόσφατα από κάποιους και υποστήριζαν για τον ομογενή επιχειρηματία πως «η μία πικρία διαδέχεται την άλλη κι επειδή οι δουλειές του δεν προχωράνε, μάλλον δεν θα συνεχίσει».

Όπως λένε στον ΠΑΟΚ, κάποιοι αυτό ήλπιζαν και για αυτό έβγαζαν προς τα έξω τη συγκεκριμένη φημολογία.

Η πραγματικότητα για τον Ιβάν Σαββίδη είναι διαφορετική και ο ισχυρός άνδρας της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ δεν πρόκειται να αφήσει την ομάδα, αλλά σκοπεύει τα επόμενα χρόνια να αφήσει το Ροστόφ και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα.

Πρόθεση του ομογενούς επιχειρηματία είναι να επιστρέψει στην πατρίδα, όταν εκείνος εκτιμήσει πως φτάσει στο επιχειρηματικό του απόγειο και ο ΠΑΟΚ θα αποτελέσει μία από τις κύριες ενασχολήσεις του.

Μέχρι σήμερα οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν καταφέρει να κατακτήσουν κάποιον τίτλο από την ημέρα που ανέλαβε ο Σαββίδης, ο οποίος την ίδια ώρα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα για την κατασκευή αθλητικού κέντρου και τα επιχειρηματικά του σχέδια συναντούν «εμπόδια».

Παρόλα αυτά, ο πεισματάρης επιχειρηματίας εξετάζει διαφορετικά πλάνα που μπορεί να εφαρμόσει για να πετύχει τους σκοπούς του.

Από εκεί και πέρα, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου φέρεται να έχει ετοιμάσει το πλάνο με το οποίο θα κινηθεί αγωνιστικά και μεταγραφικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» τα επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά τώρα τα χρέη στο Δημόσιο, ο Σαββίδης εμφανίζεται αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώρια για να γίνει αποδεκτή η πρόταση ύψους 12 εκατ. ευρώ που έχει καταθέσει στο Υπουργείο Οικονομικών. Πηγή: sport-fm.gr

«Κράξιμο» Μίτσελ σε Κάμπελ, Μανωλά!!

Ενοχλημένος από την απόδοση που είχαν ο Τζόελ Κάμπελ και ο Κώστας Μανωλάς στο πρόσφατο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ ήταν ο Μίτσελ, ο οποίος έκανε έντονες παρατηρήσεις στους δύο παίκτες.

«Κράξιμο» Μίτσελ σε Κάμπελ, Μανωλά
Το πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν για τον Ολυμπιακό πλησιάζει και δεν είναι άλλο από τον επαναληπτικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League.

Ο Μίτσελ γνωρίζει πως οι Πειραιώτες για να προκριθούν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης χρειάζεται να εμφανιστούν απόλυτα συγκεντρωμένοι μέσα στην Αγγλία για να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και να περάσει στους «8».

Για αυτό τον λόγο ο Ισπανός προπονητής δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και αποφάσισε να μιλήσει στους παίκτες, ώστε να τους κρατήσει συγκεντρωμένους προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει αρκετά τον 51χρονο τεχνικό, ο οποίος μίλησε κατ’ ίδιαν στον Τζόελ Κάμπελ και τον Κώστα Μανωλά από τους οποίους δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση που είχαν στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Όσον αφορά τον Έλληνα αμυντικό, ο Μίτσελ θεωρεί ότι στα δύο τελευταία ματς (με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) είχε… αλλού το μυαλό του και του ζήτησε να αφήσει στην άκρη αυτά τα αποτελέσματα, μαθαίνοντας από αυτά.

Σύμφωνα με τον «Γαύρο», ο Ισπανός είπε στον Κοσταρικανό φορ: «Δεν καταλαβαίνω τι έκανες στην Τούμπα. Μπήκες για λίγα λεπτά και αντί να προσπαθήσεις να βοηθήσεις την ομάδα, περπατούσες και δεν συμμετείχες στο παιχνίδι».

Ο 51χρονος προπονητής σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης τον Κάμπελ και θέλει να είναι απόλυτα σίγουρος πως θα δώσει το 100% των δυνατοτήτων του. Για αυτό επέλεξε να τον «ταρακουνήσει» εν όψει του αγώνα στο Μάντσεστερ.

Από εκεί και πέρα, ο Μίτσελ – σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα – μίλησε και με άλλους παίκτες, όπως τον Αβραάμ Παπαδόπολο από τον οποίο περιμένει να εμφανιστεί ακόμη καλύτερος στη συνέχεια μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Πηγή: sport-fm.gr

«Ζέσταμα» για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα!

Μία εβδομάδα πριν από το «clasico», Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζουν Μάλαγα και Οσασούνα αντίστοιχα, για την 28η αγωνιστική της Primera Division. «Τεστ» για Ατλέτικο με Εσπανιόλ.

«Ζέσταμα» για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα
Εν αναμονή του ντέρμπι των… ντέρμπι θα πραγματοποιηθεί η 28η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει να έχει πάρει τα πάνω της, έχοντας παράλληλα μείνει μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της Primera Division και θέλει να παραμείνει στον δρόμο των επιτυχιών, φεύγοντας με το «τρίποντο» από την έδρα της Μάλαγα.

Οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς τους τραυματίες Αρμπελόα, Κεντίρα και τον τιμωρημένο Ράμος, ενώ ο αμφίβολος είναι ο Καρβαχάλ.

Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα θέλει να δώσει συνέχεια στη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League μετά τις μέτριες εμφανίσεις που πραγματοποιεί τη φετινή σεζόν στην Ισπανία. Το καλό για τον Τάτα Μαρτίνο είναι πως αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Όσον αφορά τώρα την Ατλέτικο Μαδρίτης, παίζει το βράδυ του Σαββάτου με την Εσπανιόλ. Οι «ροχιμπλάνκος» πέρασαν… αέρα στους «οχτώ» του Champions League και στα τελευταία πέντε ματς έχουν έξι νίκες. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Μιράντα και Σουάρεζ, αλλά στη διάθεσή του τίθενται ξανά οι Γκοντίν, Τουράν και Ντιέγκο Κόστα.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Χετάφε-Γρανάδα (22:00)

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Λεβάντε-Θέλτα (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Αλμερία (19:00)
Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Εσπανιόλ (23:00)

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Έλτσε-Μπέτις (13:00)
Μπαρτσελόνα-Οσασούνα (18:00)
Σεβίλλη-Βαγιαδολίδ (20:00)
Σοσιεδάδ-Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Βιγιαρεάλ-Μπιλμπάο (23:00)

Η επόμενη (29η) αγωνιστική

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Θέλτα-Μάλαγα (22:00)

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Γρανάδα-Έλτσε (17:00)
Εσπανιόλ-Λεβάντε (19:00)
Βαγιαδολίδ-Ράγιο Βαγεκάνο (21:00)
Μπιλμπάο-Χετάφε (23:00)

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Οσασούνα-Σεβίλλη (13:00)
Μπέτις-Ατλέτικο Μαδρίτης (18:00)
Βαλένθια-Βιγιαρεάλ (20:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Αλμερία-Σοσιεδάδ (23:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Χάμιλτον για Σουμάχερ: «Όλα γίνονται για κάποιο λόγο»

Στο μυαλό όλων των πιλότων –που βρίσκονται στη Μελβούρνη για την έναρξη της σεζόν- βρίσκεται ο Μίχαελ Σουμάχερ. Την πεποίθηση ότι ο Γερμανός θα τα καταφέρει εξέφρασε ο Λιούις Χάμιλτον.

Χάμιλτον για Σουμάχερ: «Όλα γίνονται για κάποιο λόγο»
Την άποψη ότι το ατύχημα του Μίχαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις κάνοντας σκι συνέβη, ώστε να δείξει ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 τη δύναμη του χαρακτήρα του εξέφρασε ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes χαρακτήρισε τον Σούμι «Θρύλο των γκριντ», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα καταφέρει να ξυπνήσει από το κώμα στο οποίο βρίσκεται από τις 29 Δεκεμβρίου.

«Είναι ένας θρύλος στο πρωτάθλημα της Formula 1, έχει πετύχει τόσα πολλά. Αισθάνομαι ότι όλα συμβαίνουν για έναν λόγο, νομίζω ότι μέσω αυτής της διαδικασίας θα δείξει τον χαρακτήρα του και το βάθος του πέρα από κάθε άλλη εμπειρία που είχε στο παρελθόν», ήταν τα λόγια του Βρετανού πιλότου, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Είμαι σε επαφή με τους κοντινούς ανθρώπους του. Συνεπώς, είμαι τυχερός να μαθαίνω από πρώτο χέρι τι συμβαίνει και όλοι περιμένουμε να ξυπνήσει από το κώμα». Πηγή: sport-fm.gr

Οι κακοί μαθητές… Lotus, Force India και Toro Rosso!

Αλλαγές στις μπροστινές αεροτομές «βλέπει» ο Τσάρλι Γουίτινγκ για την επόμενη σεζόν του πρωταθλήματος της Formula 1, καθώς Lotus, Force India και Caterham δεν ικανοποίησαν τη FIA.

Οι κακοί μαθητές… Lotus, Force India και Toro Rosso
Με σκοπό την ασφάλεια των πιλότων η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, FIA, όρισε αλλαγές στις μπροστινές αεροτομές, μειώνοντας την απόστασή τους από το έδαφος.

Ωστόσο, κάποιες ομάδες ενώ προσαρμόστηκαν στους νέους κανονισμούς δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τη FIA με τα… δημιουργήματά τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Τσάρλι Γουίτινγκ, οι αεροτομές θα έπρεπε να είναι παρόμοιες με αυτές των Ferrari και Mercedes με τις Lotus, Toro Rosso, Caterham και Force India να είναι οι… κακοί μαθητές.

Ακόμη, ο Γουίτινγκ πρόσθεσε πως και την επόμενη σεζόν θα υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά στην μπροστινή αεροτομή, ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο.

«Αρκετές ομάδες βρήκαν λύσεις για τις μπροστινές αεροτομές, αλλά δεν κινήθηκαν στο πλαίσιο που θέλαμε. Κατά μέσο όρο είναι 200 χιλιοστά χαμηλότερες από πέρυσι. Δεν λειτούργησε όπως θα θέλαμε, αλλά έχουν βελτιωθεί πολύ από την περσινή σεζόν, ωστόσο θα πρέπει να το δούμε ξανά την επόμενη χρονιά».Πηγή: sport-fm.gr

Και ο Φέτελ στο πλευρό του Σουμάχερ!!

Οι πιλότοι της Formula 1 δεν ξεχνούν τον Μίχαελ Σουμάχερ. Στο κράνος του Σεμπάστιαν Φέτελ υπάρχουν τα αρχικά του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Και ο Φέτελ στο πλευρό του Σουμάχερ!
Το πρωτάθλημα της Formula 1 μόλις ξεκίνησε στην Αυστραλία με τους πρωταγωνιστές να δείχνουν την συμπαράστασή τους στον Μίχαελ Σουμάχερ, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι.

Μετά τον Φελίπε Μάσα και ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει τα αρχικά του επτά φορές Παγκόσμιου πρωταθλητή στο κράνος του.

The signature insignia of Michael Schumacher is seen on the visor of Seb's lid today.


Πηγή: sport-fm.gr

Η… εκδίκηση της Mercedes!!

Μετά τη μετριότατη παρουσία της στον πρώτο γύρο των ελεύθερων δοκιμών, η Mercedes έκανε το 1-2 στον δεύτερο με Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ.

Η… εκδίκηση της Mercedes
Προσωρινός ήταν ο προβληματισμός στη Mercedes μετά τη μέτρια παρουσία στον πρώτο γύρο των ελεύθερων δοκιμών για το εναρκτήριο Grand Prix της σεζόν στη Μελβούρνη. Στον δεύτερο γύρο πήρε το αίμα της πίσω, αφού ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος πιλότος και ακολούθησε ο ομόσταυλός του Νίκο Ρόσμπεργκ σε απόσταση αναπνοής.

Ο Φερνάντο Αλόνσο, που είχε πρωτεύσει στον πρώτο γύρο, έμεινε τρίτος, ενώ καλή παρουσία είχαν ξανά οι δύο Red Bull, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να είναι τέταρτος και τον Ντάνιελ Ρικιάρντο έκτο. Ο Τζένσον Μπάτον, που ήταν δεύτερος στον πρώτο γύρο, αυτή τη φορά περιορίστηκε στην πέμπτη θέση, ενώ έβδομος ήταν με τη δεύτερη Ferrari ο Κίμι Ραϊκόνεν, παρότι αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων.

Οι δύο Lotus δυσκολεύτηκαν και πάλι, καθώς ο μεν Παστόρ Μαλδονάδο έμεινε στο γκαράζ με πρόβλημα στο ERS, ενώ ο Ρομάν Γκροσάν έκανε μόλις δώδεκα γύρους και είχε τον 18ο καλύτερο χρόνο. Προβληματικές εμφανίστηκαν, όπως και στον πρώτο γύρο, οι δύο Caterham.

Το Σάββατο θα γίνει ο τρίτος γύρος των ελεύθερων δοκιμών (5:00 π.μ.) και θα ακολουθήσουν οι κατατακτήριες (8:00 π.μ.), ενώ την Κυριακή θα γίνει ο αγώνας (8:00 π.μ.).

Αναλυτικά η κατάταξη στο δεύτερο γύρο των ελεύθερων δοκιμών:

1. Λιούις Χάμιλτον Mercedes 1:29.625 37 γύροι
2. Νίκο Ρόσμπεργκ Mercedes +0.157 31
3. Φερνάντο Αλόνσο Ferrari +0.507 28
4. Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull Racing-Renault +0.756 41
5. Τζένσον Μπάτον McLaren-Mercedes +0.885 33
6. Ντανιέλ Ρικιάρντο Red Bull Racing-Renault +0.913 38
7. Κίμι Ραϊκόνεν Ferrari +1.273 32
8. Βαλτέρι Μπότας Williams-Mercedes +1.295 38
9. Κέβιν Μάγκνουσεν McLaren-Mercedes +1.406 34
10. Νίκο Χούλκενμπεργκ Force India-Mercedes +1.429
11. Ζαν-Ερίκ Βερνιέ STR-Renault +1.435
12. Φελίπε Μάσα Williams-Mercedes +1.494
13. Σέρχιο Πέρες Force India-Mercedes +1.658
14. Άντριαν Σούτιλ Sauber-Ferrari +2.730
15. Εστέμπαν Γκουτιέρες Sauber-Ferrari +2.843
16. Ντάνιελ Κβίατ STR-Renault +2.870
17. Ζιλ Μπιανκί Marussia-Ferrari +3.861
18. Ρομάν Γκροσάν Lotus-Renault +4.021
19. Μαξ Τσίλτον Marussia-Ferrari +5.132
20. Μάρκους Έρικσον Caterham-Renault
21. Καμούι Κομπαγιάσι Caterham-Renault
22. Παστόρ Μαλδονάδο Lotus-Renault Πηγή: sport-fm.gr

Παραίτηση Χένες από την Μπάγερν!

Την απόφαση να αποδεχτεί την ποινή φυλάκισης τριάμισι ετών για φοροδιαφυγή και να παραιτηθεί από την προεδρία της Μπάγερν πήρε ο Ούλι Χένες, όπως ανακοίνωσε.

Παραίτηση Χένες από την Μπάγερν
Τέλος εποχής στην Μπάγερν. Ο Ούλι Χένες, όπως αναμενόταν, αποτελεί παρελθόν από τη θέση του προέδρου του συλλόγου. Όπως ανακοίνωσε, αποδέχεται την ποινή φυλάκισης τριάμισι ετών που του επιβλήθηκε για φοροδιαφυγή και παραιτείται από τη θέση του στην ομάδα του Μονάχου, αν και διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να είναι δίπλα της με κάθε δυνατό τρόπο.

Αναλυτικά, η δήλωση του Ούλι Χένες στην ιστοσελίδα της Μπάγερν αναφέρει:

«Μετά από συζητήσεις με την οικογένειά μου, αποφάσισα να αποδεχτώ την απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου για την ποινή φυλάκισής μου. Έδωσα εντολή στους δικηγόρους μου να μη ζητήσουν επανεξέταση της υπόθεση, κάτι που αποτελεί για μένα ζήτημα ακεραιότητας και ευθύνης. Η φοροδιαφυγή ήταν για μένα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου και πρέπει να αποδεχτώ τις συνέπειες.

Επιπροσθέτως, παραιτούμαι από τη θέση του προέδρου της Μπάγερν και του επικεφαλής των μετόχων. Θέλω να διασφαλίσω πως δεν θα υποστεί κανένα κακό ο σύλλογος. Η Μπάγερν είναι το έργο όλης μου της ζωής και θέλω να παραμείνει έτσι. Θα μείνω στο πλευρό αυτού του σπουδαίου συλλόγου και των ανθρώπων του με κάθε άλλο τρόπο, για όσο ζω. Ευχαριστώ τους φίλους μου και τους φίλους της Μπάγερν από καρδιάς για τη συμπαράστασή τους
».Πηγή: sport-fm.gr

Με φόρα...!

Λιόν και Παρί Σεν Ζερμέν, λίγα 24ωρα μετά τις ανατροπές που έκαναν στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, υποδέχονται Μονακό και Σεντ Ετιέν για την 29η αγωνιστική του Championnat.

Με φόρα...
Ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια από αυτά που της έχουν απομείνει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα δώσει η Παρί Σεν Ζερμέν την Κυριακή, καθώς θα υποδεχθεί την τέταρτη της βαθμολογίας, Σεντ Ετιέν, με την οποία είχε έρθει ισόπαλη (2-2) στον πρώτο γύρο.

Για το παιχνίδι «καίγονται» πιο πολύ οι φιλοξενούμενοι. Αφενός θέλουν να διατηρηθούν στην τέταρτη θέση που οδηγεί στο Europa League, ενώ η Λιόν είναι τρεις βαθμούς πίσω τους και η Λιλ τέσσερις μπροστά τους, στην τρίτη που κλείνει παρουσία στα προκριματικά του Champions League.

Οι πρωταθλητές από την άλλη έχουν απόσταση εννέα βαθμών από τη δεύτερη Μονακό, ενώ πιθανόν να αγωνιστούν με κάποιες αλλαγές στη σύνθεση τους, διότι την Τετάρτη έπαιξαν κόντρα στη Λεβερκούζεν, νικώντας τη με 2-1, ενώ έμειναν πίσω στο σκορ.

Η Λιόν ανεβασμένη ψυχολογικά από τις κολλητές ανατροπές… αρχικά με την Μπορντό την Κυριακή, μετατρέποντας το 1-0 σε 1-2 μέσα σε τέσσερα λεπτά, αλλά και του 0-1 σε 4-1 στο χθεσινό (13/3) παιχνίδι με την Πλζεν για τους «16» του Europa League θα φιλοξενήσει τη Μονακό από την οποία απέχει 14 πόντους.

Αναλυτικά η 29η αγωνιστική

Παρασκευή (14/3)

Ρεμς-Μαρσέιγ

Σάββατο (15/3, 21:00)

Λιλ-Ναντ (17:30)
Αζαξιό-Γκινγκάμπ
Εβιάν- Βαλενσιέν
Νις-Μπαστιά
Ρεν-Τουλούζ
Σοσό-Λοριάν

Κυριακή (16/3)

Μονπελιέ –Μπορντό (15:00)
Λιόν-Μονακό (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Σεντ Ετιέν (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (30η)

Παρασκευή (21/3)

Λοριάν-Παρί Σεν Ζερμέν (21:30)

Σάββατο (22/3, 21:00)

Μαρσέιγ-Ρεν (18:00)
Μπαστιά-Ρεμς
Μπορντό-Νις
Ναντ-Μονπελιέ
Τουλούζ-Εβιάν
Βαλανσιάν-Αζαξιό

Κυριακή (23/3)

Σεντ Ετιέν- Σοσό (15:00)
Γκινγκάμπ-Λιόν (18:00)
Μονακό-Λιλ (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Γίνεται… πενηντάρα η Μπάγερν!

Η Μπάγερν υποδέχεται τη Λεβερκούζεν κι έχει την ευκαιρία να φτάσει τα 50 σερί ματς αήττητη στην Bundesliga. Ενδιαφέρον ματς μεταξύ Ντόρτμουντ και Γκλάντμπαχ.

Γίνεται… πενηντάρα η Μπάγερν
Μετρά 16 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα και δεν έχει χάσει στην Bundesliga εδώ και 49 παιχνίδια. Η Μπάγερν έχει την ευκαιρία να διευρύνει το σερί της υποδεχόμενη τη Λεβερκούζεν για την 25η αγωνιστική της Bundesliga κάνοντας ένα ακόμη βήμα για τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου. Πρόκειται για την τελευταία ομάδα που της έκοψε βαθμούς, στο 1-1 του πρώτου γύρου.

Οι Βαυαροί, που βρίσκονται στο +20 από τη δεύτερη Ντόρτμουντ και το +24 από τη Λεβερκούζεν, δεν έχουν αγωνιστικά προβλήματα πέραν της γνωστής απουσίας του Μπαντστούμπερ. Η Λεβερκούζεν θα παίξει χωρίς Παλόπ, Χέγκελερ και Κρούζε.

Η Ντόρτμουντ φιλοξενεί τη Γκλάντμπαχ στο ντέρμπι των… Μπορούσια. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που την Τετάρτη υποδέχεται τη Ζενίτ στη ρεβάνς του 4-2 της Αγίας Πετρούπολης για τους «16» του Champions League, θα είναι αποδεκατισμένη. Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι, Μπέντερ και Ρόις, καθώς και ο τιμωρημένος Μχιταριάν.

Η τέταρτη Σάλκε, που την Τρίτη παίζει στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ σε διαδικαστικού χαρακτήρα ματς μετά το 6-1 στη Γερμανία, δοκιμάζεται στην έδρα της Άουγκσμπουργκ, ενώ η Βέρντερ υποδέχεται τη Στουτγκάρδη που θα έχει για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Χουμπ Στέφενς.

Αναλυτικά η 25η αγωνιστική:

Παρασκευή 14/3
Άουγκσμπουργκ-Σάλκε (21:30)

Σάββατο 9/3 (16.30)
Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ
Βέρντερ Βρέμης-Στουτγκάρδη
Χόφενχαϊμ-Μάιντς
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Βόλφσμπουργκ
Χέρτα Βερολίνου-Ανόβερο
Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή 10/3
Αμβούργο-Νυρεμβέργη (16.30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Φράιμπουργκ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (26η)

Παρασκευή 21/3
Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης (21:30)

Σάββατο 22/3 (16.30)
Σάλκε-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Στουτγκάρδη-Αμβούργο
Ανόβερο-Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ
Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου
Γκλάντμπαχ-Χέρτα Βερολίνου (19:30)

Κυριακή 23/3
Νυρεμβέργη- Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16.30)
Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ (18:30)
Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει για Καμάτσο!!

Συνάντηση με τον Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο αναμένεται να έχει μέσα στο επόμενο διάστημα η ΕΠΟ για την διαδοχή του Φερνάντο Σάντος, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Προχωράει για Καμάτσο
Σε πρώτο πλάνο είναι για την ΕΠΟ το θέμα του επόμενου προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Φερνάντο Σάντος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Από χθες βρίσκεται στο προσκήνιο το όνομα του Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο, ο οποίος έχει ιδιαίτερα πλούσιο βιογραφικό.

Όπως γράφει σήμερα η SportDay, οι διοικούντες την Ομοσπονδία παρουσιάζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από το να κλείσουν ραντεβού με τον Ισπανό προπονητή.

Μάλιστα, σε όποιον έχουν απευθυνθεί έχουν ακούσει μόνο καλά λόγια για τον 58χρονο τεχνικό, όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και ως άνθρωπο. Δεν αποκλείεται στην πρώτη συνάντηση να δώσει το παρών και ο Τάκης Φύσσας, με τον οποίο είχε συνεργαστεί ο Καμάτσο για έξι μήνες το 2004.

Παράλληλα, στη σχετική λίστα της ΕΠΟ παραμένει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον οποίο, όμως, απαιτείται να δαπανηθεί ένα αρκετά καλό ποσό για την αποδέσμευσή του από την Αλ Νασρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Εν τω μεταξύ, ένα δυνατό όνομα που ακούγεται είναι εκείνο του Μαρσέλο Μπιέλσα, αλλά πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση από οικονομικής πλευράς. Ήδη έχει απαντήσει αρνητικά στο Περού, ενώ ζήτησε αρκετά χρήματα από την Ομοσπονδία της Παραγουάης για τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Πηγή: sport-fm.gr

Αυτοί μένουν στην ΑΕΚ!

Στα όρια του… διψήφιου είναι ο αριθμός των παικτών της ΑΕΚ που θα παραμείνουν στο ρόστερ για την επόμενη σεζόν. Ποιοι οι σίγουροι και ποιοι ακόμη… παίζονται. Κριτήριο ο Μπρέσεβιτς εν όψει Τριγλίας.

Αυτοί μένουν στην ΑΕΚ
Οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος της ΑΕΚ (Δέλλας, Λυμπερόπουλος και Μπάγεβιτς) έχουν σχηματίσει άποψη για το δυναμικό της ομάδας και έχουν πάρει τις περισσότερες, αν όχι όλες, αποφάσεις για το ποιοι από το υπάρχον «υλικό» θα παραμείνουν την επόμενη σεζόν στην ομάδα.

Σίγουρη θέση θεωρείται πως έχουν εννιά παίκτες. Ο λόγος για τους Γεωργέα, Τσιρίλο, Κορδέρο, Πεταυράκη, Ανάκογλου, Πλατέλλα και Μπρέσεβιτς, καθώς και τους δύο γκολκίπερ, Βούρα και Καραγκιολίδη, που αναμένεται να συνθέσουν την τριάδα μαζί με τον Ανέστη που έχει ήδη αποκτηθεί.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν παίκτες για τους οποίους το τοπίο είναι ακόμη θολό. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο Ντακόλ, που έχει πετύχει μεν 17 γκολ αλλά είναι ασταθής, ο Τσουμάγκας που έχει χάσει έδαφος λόγω των τραυματισμών του, αλλά και ο Τσεβάς που ίσως παραμείνει ως ρεζέρβα για την επιθετική γραμμή.

Ο Μπρέσεβιτς κρίνει τα πάντα

Η συμμετοχή ή μη του Μπρέσεβιτς, που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο και δεν προπονήθηκε ούτε χθες, θα κρίνει τα πάντα για τη σύνθεση της ΑΕΚ στο ματς της Κυριακής με την Τριγλία Ραφήνας στο Μενίδι.

Στη χθεσινή δοκιμή, ελλείψει του Κροάτη φορ, έπαιξαν οι Βούρας (τερματοφύλακας), Γεωργέας (δεξί μπακ), Τσιρίλο, Σταθάκης (στόπερ), Πεταυράκης (αριστερό μπακ), Ρόβας, Κορδέρο (κεντρικά χαφ), Πλατέλλας, Πόποβιτς (ακραία χαφ), Ανάκογλου (μεσοεπιθετικός) και Ντακόλ (σέντερ φορ).

Αν, πάντως, ο Μπρέσεβιτς συμπεριληφθεί στην αποστολή όλα θα αλλάξουν, αφού θα πρέπει να «θυσιαστεί» ένας ξένος (Πόποβιτς ή Τσιρίλο), ο Ντακόλ να γυρίσει πίσω από τον φορ και ο Ανάκογλου στον άξονα.
Πηγή: sport-fm.gr

Έξαλλος ο Μελισσανίδης!!

Εκνευρισμένος και απογοητευμένος με το μπλοκάρισμα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ και της κατασκευής γηπέδου από ανθρώπους που δηλώνουν φίλοι της ΑΕΚ είναι ο Δ.Μελισσανίδης. «Τι θέλουν, να φύγω;», έλεγε.

Έξαλλος ο Μελισσανίδης
Την ώρα που η ΑΕΚ έδειχνε να έχει βάλει τις βάσεις για τη μεγάλη της επιστροφή, αλλά και την κατασκευή νέου γηπέδου, άνθρωποι που δηλώνουν φίλοι της βάζουν εμπόδια.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι εκνευρισμένος και απογοητευμένος βλέποντας αφενός μεν την προσωρινή αναστολή στη διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ και αφετέρου το μπλοκάρισμα στη διαδικασία κατασκευής του γηπέδου. «Τι θέλουν; Να σηκωθώ και να φύγω;», έλεγε χθες στους συνεργάτες του, ενώ απορούσε βλέποντας ότι η «Ένωση» έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα που βάζουν άνθρωποι… εκ των έσω.

Κίνδυνος για καταστροφή

Σε ό,τι αφορά στην προσωρινή αναστολή στη διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ, που εξασφάλισε ο Χάρης Οικονομόπουλος για να διεκδικήσει μέχρι τέλους χρήματα από αυτά που υπεξαίρεσε ο Μάκης Ψωμιάδης, η διοίκηση της ΑΕΚ αντιδρά, γιατί αυτή η υπόθεση μπορεί να καθυστερήσει την τυπική διάλυση της εταιρείας και να μην επιτρέψει την επανασύστασή της που είναι αναγκαία για να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στη Football League. Οι «κιτρινόμαυροι» τονίζουν πως ο Χάρης Οικονομόπουλος δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να δρα εκπροσωπώντας την ΑΕΚ, αφού δεν είναι καν φίλαθλός της και επιμένοντας να κυνηγά μια υπόθεση από την οποία η ομάδα δεν έχει λαμβάνειν τίποτα βάζει σε κίνδυνο το μέλλον της.

Η πλευρά της ΑΕΚ έχει ήδη εκχωρήσει την απαίτησή της από την υπόθεση Ψωμιάδη στο Δημόσιο, προκειμένου το κράτος να εισπράξει όσα χρήματα «έχασε» από τη διάλυση της ΠΑΕ και τα χρέη της που δεν εξοφλήθηκαν ποτέ. Όσο, όμως, η ΑΕΚ παραμένει ΠΑΕ και παρότι υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική για να απαλλαγεί από τα βάρη του παρελθόντος και να κάνει επανεκκίνηση, υπάρχει ο κίνδυνος να «φορτωθεί» τα χρέη από τις… παλιές αμαρτίες, που ανέρχονται σε 32 εκατ. ευρώ συν δύο δόσεις 2,5 εκατ. ευρώ από το άρθρο 44 και το συνολικό χρέος θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ αν κριθεί πως υπάρχει διάρρηξη του άρθρου από τη στιγμή που δεν καταβλήθηκαν οι δόσεις.

Τι θα κάνει η πλευρά της ΑΕΚ για να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία και να προχωρήσει η εκκαθάριση; Θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αποδεσμευτεί από οποιαδήποτε σχέση με τον Χάρη Οικονομόπουλο, ώστε να μην του επιτρέπεται να εμφανίζεται πουθενά ως εκπρόσωπός της και να λειτουργεί στο όνομά της.

Εμπόδια εκ των έσω για την «Αγια-Σοφιά»

Ένα ακόμη εμπόδιο εκ των έσω, που καλείται να αντιμετωπίσει η διοίκηση Μελισσανίδη, αφορά το υπόμνημα που κατέθεσαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος τα μέλη της Ανεξάρτητης Ένωσης Φίλων ΑΕΚ ζητώντας να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση για το νέο γήπεδο της ομάδας. Σε αυτό το υπόμνημα αναφέρουν πως με τη συγκεκριμένη διάταξη η ΑΕΚ από ιδιοκτήτρια του οικοπέδου της γίνεται μισθώτρια και κάνουν λόγο για μεθόδευση «υφαρπαγής της ιδιοκτησίας του σωματείου».

Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στην διαδικασία κατασκευής του γηπέδου και προκαλεί ανησυχία στη διοίκηση της ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξετάζει σοβαρά ακόμη και το ενδεχόμενο να ζητήσει τη διαγραφή όσων υπογράφουν το υπόμνημα από την Ερασιτεχνική κατηγορώντας τους πως έτσι θέτουν σε κίνδυνο ένα έργο ζωής και πνοής για το σύλλογο.Πηγή: sport-fm.gr

«Είμαστε Ολυμπιακός και θα παλέψουμε»

Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρσελόνα για το Top 16 της Ευρωλίγκας, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, εξηγεί τον στόχο των «ερυθρόλευκων» στο «Παλάου Μπλαουγκράνα»

«Είμαστε Ολυμπιακός και θα παλέψουμε»
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα για τον 5ο όμιλο του Top 16 της Ευρωλίγκας και μετά τη τελευταία προπόνηση στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ο Βαγγέλης Μάντζαρης, μίλησε στην κάμερα του www.sport-fm.gr για το τι θα επιδιώξει να κάνει ο Ολυμπιακός για να καλύψει τα «κενά» των Σπανούλη και Πρίντεζη.


Δείτε επίσης τι είπε για την παρουσία του Κώστα Παπανικολάου στους «μπλαουγκράνα» και την κόντρα που θα έχουν απόψε για 40 λεπτά.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: sport-fm.gr

Ξύλο στη Βιτόρια!!

Δείτε το επεισόδιο Χάκετ-Πλάις στον αγώνα Λαμποράλ Κούτσα-Αρμάνι Μιλάνο, αλλά και την εμπλοκή του προπονητή της ιταλικής ομάδας, Λούκα Μπάνκι.

Ξύλο στη Βιτόρια (video)
Άναψαν τα αίματα στο χθεσινό παιχνίδι της Λαμποράλ Κούτσα με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο για το Top 16. Τίμπορ Πλάις και Ντάνιελ Χάκετ διεκδίκησαν την μπάλα με υπέρ το δέον ζήλο με αποτέλεσμα να προκληθεί επεισόδιο, στο οποίο ενεπλάκησαν κι άλλοι παίκτες, αλλά και ο Λούκα Μπάνκι.

inner

Μάλιστα ο Ιταλός τεχνικός των φιλοξενούμενων φαίνεται σε φωτογραφίες να κρατά από το λαιμό και να τραβά από τα μαλλιά τον Λέο Μαϊνόλντι των γηπεδούχων.

inner

Πηγή: sport-fm.gr

Προπονήθηκε και παίζει ο Κόλινς!!

Ο Μάρντι Κόλινς θα είναι απόψε στη διάθεση του Ολυμπιακού για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, καθώς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο πέλμα και προπονήθηκε την Παρασκευή.

Προπονήθηκε και παίζει ο Κόλινς (video)
Έναν πονοκέφαλο λιγότερο (αν και κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού θα… διαφωνήσουν) θα έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην αποψινή αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα για το Top 16.

Ο Μάρντι Κόλινς συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση-χαλάρωμα που έκαναν οι πρωταθλητές Ευρώπης στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο πέλμα.

Έτσι θα είναι διαθέσιμος και οι τραυματίες των «ερυθρόλευκων» θα περιοριστούν στους Σπανούλη και Πρίντεζη, που έχουν μείνει στην Αθήνα.

Δείτε στη web tv του www.sport-fm.gr τα πλάνα από τη τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού πριν την αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».


Πηγή: sport-fm.gr

Πληγωμένο… θηρίο!

Καρδιά Πρωταθλητή Ευρώπης καλείται να δείξει απόψε (22:00) στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ο Ολυμπιακός όπου χωρίς τους Σπανούλη και Πρίντεζη αντιμετωπίζει την –αήττητη στο Top 16- Μπαρτσελόνα.

Πληγωμένο… θηρίο
Κάτι παραπάνω από… υπέρβαση καλείται να κάνει ο Ολυμπιακός στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» όπου απόψε στις 22:00 (ΔΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94.6, www.sport-fm.gr) αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα, για τη 10η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος για τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό ματς δεν θα αγωνιστεί λόγω της τενοντίτιδας που τον ταλαιπωρεί. Η απουσία του Λαρισαίου γκαρντ είναι κάτι παραπάνω από σημαντική για τους Πειραιώτες όπως φάνηκε και από τα προηγούμενα δύο ματς, όμως εξίσου σημαντική είναι και η απώλεια του Γιώργου Πρίντεζη. Ο διεθνής φόργουορντ έμεινε στα… πιτς εξαιτίας ενοχλήσεων στη μέση και ούτε και αυτός θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αγώνα κόντρα στους Καταλανούς.

Οι δύο αυτές ελλείψεις καθιστούν τα πράγματα για τους παίκτες που θα αγωνιστούν εξαιρετικά δύσκολα. Αφ’ ενός γιατί ο Ολυμπιακός μετρά τρεις συνεχόμενες ήττες στη φάση των «16» και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση (4-5 το ρεκόρ του) και αφετέρου γιατί αντιμετωπίζει την μοναδική ομάδα που παραμένει αήττητη στο Top 16. Αυτό συνεπάγεται ότι όλοι όσοι θα αγωνιστούν θα πρέπει να δώσουν το μάξιμουμ.

Όσον αφορά στην Μπαρτσελόνα, δεν έχει σχεδόν τίποτα να την αγχώνει. Οι παίκτες του Πασκουάλ έχουν κάνει μέχρι στιγμής το 9/9 και είναι αγκαλιά όχι απλά με την πρόκριση αλλά με την πρωτιά στον Ε’ όμιλο. Επιπλέον οι «μπλαουγκράνα» δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα που να τους δυσκολεύουν ενώ θα έχουν στην έδρα τους και την στήριξη των φιλάθλων τους.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γκουερίνο Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Ρετζέπ Ανκαραλί (Τουρκία) και Νικολά Μαέστρ (Γαλλία).

Οι αριθμοί δείχνουν…

… Μπαρτσελόνα, έστω και με βραχεία κεφαλή. Οι Καταλανοί υπερτερούν σε επίθεση (79,7-78,5) και άμυνα (72,1-73,4), ριμπάουντ (35,2-33,9), αμυντικά (35,2-33,9) και επιθετικά (10,2-9,6), ασίστ (18,5-16,9), ευστοχία στα δίποντα (58,6%-53,8%) και index (92,3-88,2). Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους υπερέχουν σε κλεψίματα (5,4-4,7), τάπες (3,8-3), ευστοχία στις βολές (71,3%-68,1%) και σε τρίποντα (37,4%-33,8%). Οι δύο ομάδες έχουν απόλυτη ισορροπία στα λάθη (11,6).

Η προϊστορία δείχνει…

… Μπαρτσελόνα, καθώς σε 17 αγώνες απέναντι στον Ολυμπιακό έχει 12 νίκες. Μάλιστα μετρά έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ως γηπεδούχος απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Οι δύο ομάδες μετρούν και τέσσερις συναντήσεις σε Final Four, στον τελικό του 1997 στη Ρώμη και του 2010 στο Παρίσι έχοντας από μία νίκη, στον ημιτελικό της Πόλης το 2012 και τον μικρό τελικό του Βερολίνου το 2009.


Αναλυτικά το πρόγραμμα και η βαθμολογία

Ε’ Όμιλος

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Ουνικάχα Μάλαγα 69-67
Λαμποράλ Κούτσα-Αρμάνι Μιλάνο 65-83
Εφές Αναντολού-Παναθηναϊκός (20:00)
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός (22:00)

Βαθμολογία Ε’ ομίλου (σε 9 αγωνιστικές)

Μπαρτσελόνα 9-0
Αρμάνι Μιλάνο 7-3*
Ουνικάχα Μάλαγα 5-5*
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 5-5*
Ολυμπιακός 4-5
Παναθηναϊκός 4-5
Εφές Αναντολού 2-7
Λαμποράλ Κούτσα 2-8*

*Φενερμπαχτσέ, Μάλαγα, Λαμποράλ και Αρμάνι σε 10 αγωνιστικές

ΣΤ’ Όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παρτίζαν 84-52
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ζαλγκίρις Κάουνας 77-67
Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης 85-83
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Γαλατασαράι (18:00)

Βαθμολογία ΣΤ’ ομίλου (σε 9 αγωνιστικές)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-1*
Ρεάλ Μαδρίτης 8-2*
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-3*
Μπάγερν Μονάχου 5-5*
Λοκομοτίβ Κουμπάν 4-5
Γαλατασαράι 3-6
Παρτίζαν 2-8*
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-9*

*Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπάγερν Μονάχου, Παρτίζαν και Ζαλγκίρις Κάουνας σε 10 αγωνιστικές. Πηγή: sport-fm.gr

True… Legend!

Τις ηγετικές του ικανότητες και από το πόστο του προπονητή καλείται να δείξει ο θρύλος του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης, που κάνει ντεμπούτο στον «πράσινο» πάγκο απόψε (20:00) κόντρα στην Εφές.

True… Legend
Ώρα… αλλαγής! Με φόντο τον Βόσπορο, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού στην αναμέτρησή του με την Εφές Αναντολού απόψε (20:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94.6, www.sport-fm.gr), στην Κωνσταντινούπολη, για τη 10η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague.

O παίκτης-θρύλος των «πράσινων» καλείται να αποδείξει τις μπασκετικές του ικανότητες αυτή τη φορά από τον πόστο του προπονητή. Ο «Φράγκι» αντικατέστησε τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος «πλήρωσε» τις κακές εμφανίσεις του «τριφυλλιού» το τελευταίο διάστημα στην Euroleague, και έχοντας στο πλευρό του τους Σωτήρη Μανωλόπουλο (τον μοναδικό που απέμεινε από το προηγούμενο καθεστώς) και Δημήτρη Πρίφτη (που άφησε τον Κολοσσό) θα επιδιώξει την αγωνιστική αναγέννηση του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός με την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από την Λαμποράλ Κούτσα, την περασμένη εβδομάδα, έμπλεξε σε περιπέτειες ακόμα και όσον αφορά στην πρόκρισή του στην οκτάδα της διοργάνωσης (έχει ρεκόρ 4-5 μαζί με Ολυμπιακό και Φενέρ) για αυτό και η νίκη επί της ουραγού Εφές Αναντολού κρίνεται επιτακτική.

Ο νέος κόουτς, που δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Γκιστ και Κάρι, προσπάθησε στις λίγες ημέρες που είχε στη διάθεσή του να εμφυσήσει στοιχεία από τη δική του φιλοσοφία. Ο Αλβέρτης θέλει να δει τους παίκτες του να τρέχουν και να σκοράρουν περισσότερο και θεωρεί ότι το κλειδί του ματς θα είναι ο ρυθμός. Από την πλευρά τους οι «πράσινοι» δια στόματος Διαμαντίδη εξήγησαν πως είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις συμβουλές του «Φράγκι» και να του δείξουν απόλυτο σεβασμό και εμπιστοσύνη.

Τα πράγματα πάντως δεν αναμένονται εύκολα στην Πόλη. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, παρότι στην ουρά του Ε’ ομίλου, παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για πρόκριση στην επόμενη φάση και αυτό την καθιστά επικίνδυνο αντίπαλο. Εξάλλου, ο εξάστερος παραδειγματίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τρώγοντας το… χαστούκι στο ΟΑΚΑ, από την «αδιάφορη» Λαμποράλ Κούτσα.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Έντι Βιατόρ (Γαλλία).

Οι αριθμοί δείχνουν…

… Παναθηναϊκό, καθώς υπερτερούν σε επίθεση (73,3-71,4), άμυνα (71,3-76,3), ριμπάουντ (31,8-30,7), επιθετικά (9,7-9,2) και αμυντικά (22,1-21,6), ασίστ (16,9-15,4), τάπες (2,7-2,4), ευστοχία σε βολές (75,7%-67,1%) και δίποντα (52,3%-48,1%), καθώς και σε index (81,2-70,7). Η Εφές υπερέχει σε κλεψίματα (8,1-7,9) και ευστοχία σε τρίποντα (35,6%-34%), ενώ κάνει και λιγότερα λάθη (12,4-13,3).

Η προϊστορία δείχνει…

… Παναθηναϊκό, καθώς σε 20 παιχνίδια με την Αναντολού Εφές μετρά 13 νίκες. Επί τουρκικού εδάφους οι «πράσινοι» έχουν τρεις νίκες σε οκτώ αναμετρήσεις. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί δύο διαδοχικές σεζόν στο Final Four, το 2000 και το 2001, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί και στις δύο περιπτώσεις, στη Θεσσαλονίκη με 81-71 και στο Παρίσι με 74-66.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και η βαθμολογία

Ε’ Όμιλος

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Ουνικάχα Μάλαγα 69-67
Λαμποράλ Κούτσα-Αρμάνι Μιλάνο 65-83
Εφές Αναντολού-Παναθηναϊκός (20:00)
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός (22:00)

Βαθμολογία Ε’ ομίλου (σε 9 αγωνιστικές)

Μπαρτσελόνα 9-0
Αρμάνι Μιλάνο 7-3*
Ουνικάχα Μάλαγα 5-5*
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 5-5*
Ολυμπιακός 4-5
Παναθηναϊκός 4-5
Εφές Αναντολού 2-7
Λαμποράλ Κούτσα 2-8*

*Φενερμπαχτσέ, Μάλαγα, Λαμποράλ και Αρμάνι σε 10 αγωνιστικές

ΣΤ’ Όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παρτίζαν 84-52
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ζαλγκίρις Κάουνας 77-67
Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης 85-83
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Γαλατασαράι (18:00)

Βαθμολογία ΣΤ’ ομίλου (σε 9 αγωνιστικές)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-1*
Ρεάλ Μαδρίτης 8-2*
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-3*
Μπάγερν Μονάχου 5-5*
Λοκομοτίβ Κουμπάν 4-5
Γαλατασαράι 3-6
Παρτίζαν 2-8*
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-9*

*Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπάγερν Μονάχου, Παρτίζαν και Ζαλγκίρις Κάουνας σε 10 αγωνιστικές.Πηγή: sport-fm.gr

«Αεράτοι» Μπουλς και Θάντερ!

Μπουλς και Θάντερ συνέτριψαν Ρόκετς και Λέικερς αντίστοιχα, ενώ οι Μπακς με θετική παρουσία από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έχασαν στην Ατλάντα.

«Αεράτοι» Μπουλς και Θάντερ
Με τον Μάικ Ντανλίβι να πετυχαίνει 21 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και τον Κερκ Χάινριχ να προσθέτει 19 με 5/6 τρίποντα, οι Μπουλς συνέτριψαν 111-87 τους Ρόκετς. Οι «ταύροι» κυριάρχησαν στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όταν το επί μέρους σκορ ήταν 35-16. Ο Τζέιμς Χάρντεν έμεινε στους 8 πόντους με 2/7 σουτ για τις «ρουκέτες», που μετρούν δύο σερί ήττες.

Η Θάντερ πήρε ρεβάνς για την απρόσμενη ήττα από τους Λέικερς την Κυριακή κερδίζοντας άνετα, αυτή τη φορά στην Οκλαχόμα, με 131-102. Ο Κέβιν Ντουράντ και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχαν από 29 πόντους για τους γηπεδούχους που παραμένουν σε απόσταση αναπνοής από τους Σπερς στη μάχη για την κορυφή της Δύσης.

Τέλος, οι Χοκς με τον Κάιλ Κόρβερ να πετυχαίνει 12 από τους 15 πόντους του στην τελευταία περίοδο επικράτησαν 102-97 των μαχητικών Μπακς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε καλή παρουσία για τα «ελάφια» με 5 πόντους (2/4 βολές, 1/4 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 25:46.

Αναλυτικά:

Σικάγο Μπουλς-Χιούστον Ρόκετς 111-87 Ντανλίβι 21, Μπούζερ 18, Χάινριχ 19, Νοά 13 (10 ριμπ.), Όγκουστιν 13, Μπάτλερ 11-Λιν 21, Χάουαρντ 12 (10 ριμπ.), Χάμιλτον 12, Μπέβερλι 9, Χάρντεν 8.

Ατλάντα Χοκς-Μιλγουόκι Μπακς 102-97 Τιγκ 22, Μίλσαπ 17, Κάρολ 15, Κόρβερ 15-Ιλιασόβα 22 (10 ριμπ.), Νάιτ 20, Χένσον 12, Άντριεν 12.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Λος Άντζελες Λέικερς 131-102 Ντουράντ 29, Γουέστμπρουκ 29, Ιμπάκα 15 (13 ριμπ.), Μπάτλερ 11-Μικς 19, Μπέιζμορ 16, Γκασόλ 14, Φάρμαρ 13, Κέλι 12, Τζόνσον 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Ο “Φράνκι” στα “βαθιά” νερά του Βοσπόρου!!

Ο Αντώνης Καλκαβούρας προσεγγίζει το “ντεμπούτο” του Φραγκίσκου Αλβέρτη στην προπονητική σε ένα γνώριμό γήπεδο κι ένα κρίσιμο παιχνίδι για τους “πράσινους”, κόντρα σε έναν ανταγωνιστικό Έλληνα προπονητή!
Η ζωή του, μία... βόλτα από το “Αμπντί Ιπεκτσί”!
 
Από το 1990, όταν ο 16χρονος τότε Γλυφαδιώτης πιτσιρικάς φόρεσε για πρώτη φορά την “πράσινη” φανέλα, μέχρι σήμερα το βράδυ (20.00), που με κοστούμι και γραβάτα, θα κάτσει για πρώτη φορά στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ως head-coach, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έχει ζήσει ουκ ολίγες φορές την πάλαι ποτέ “καυτή” ατμόσφαιρα στο “Αμπντί Ιπεκτσί” και κόντρα στην Εφές Πίλσεν (όπως λεγόταν παλιότερα), έχει “γράψει” μερικές από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του! Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια, που επισκεπτόταν το γήπεδο της τουρκικής ομάδας ως παίκτης και ως team manager, να μην φανταζόταν, ότι σ’ αυτό το κτίριο θα έκανε το ντεμπούτο του στην προπονητική, τουλάχιστον, όμως, θα έχει το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει καλά τα κατατόπια και δεν θα βρεθεί σε ένα ξένο περιβάλλον!
 
 
Έκπληξη για τους πολλούς, όχι για τον ίδιον!
 
Μπορεί στους πολλούς, η αποδοχή της πρότασης του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, να προκάλεσε τεράστια έκπληξη, αυτοί που γνωρίζουν καλά τον “Φράνκι”, όμως, είναι σε θέση να βεβαιώσουν ότι δεν κατελήφθη εξ’ απήνης! Ίσα-ίσα που προετοιμαζόταν από καιρό για αυτή τη στιγμή και παρ’ ότι το timing δεν ήταν καθόλου ιδανικό, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να πει το “ναι” και να στελεχώσει μέσα σε χρόνο ρεκόρ το επιτελείο του! Ο ρόλος του συνδετικού κρίκου προπονητικού staff και παικτών, άλλωστε, ήταν φανερό ότι δεν του ταίριαζε και πολύ, επειδή σε όλη του την μπασκετική ζωή, είχε συνηθίσει να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή και να παίρνει τις ευθύνες των αποφάσεων μέσα στο γήπεδο!
 
 
Πάντα του άρεσε να έχει την ευθύνη!
 
Τώρα, δεν θα βρίσκεται μέσα στις τέσσερις γραμμές, αλλά θα είναι ο βασικός υπεύθυνος της εικόνας που θα παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός μέσα σ’ αυτές! Εύλογα μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι το ρίσκο που παίρνει είναι τεράστιο και αυτή η άποψη έχει πολλά και ισχυρά επιχειρήματα... Ωστόσο, ο 39χρονος παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας, θα βασιστεί αρχικά στο ένστικτό του, στις γνώσεις και τις υψηλές παραστάσεις που απέκτησε τόσα χρόνια μέσα στα γήπεδα, στη τεχνογνωσία των συνεργατών του και ποντάροντας στην διάθεση των παικτών, θα προσπαθήσει να κάνει μία καλή αρχή, πηγαίνοντας από παιχνίδι σε παιχνίδι... Η στήριξη, άλλωστε, θα είναι αμέριστη τόσο από το “αφεντικό” της ΚΑΕ, που τον πιστεύει πολύ και γι’ αυτό τον επέλεξε, όσο και από τον κόσμο της ομάδας, που θα τον αγαπά για πάντα! Οπότε, αν το εγχείρημα πετύχει και το “τριφύλλι” κλείσει επιτυχημένα την χρονιά, μην εκπλαγείτε αν η “σημαία” του μπασκετικού Παναθηναϊκού, παραμείνει στο πόστο του, ξεκινώντας επίσημα πλέον την προπονητική του καριέρα...
 
Ο Αγγέλου θα τα δώσει όλα για τη νίκη!
 
Μέχρι εδώ καλά, όμως, πάμε τώρα και στα δύσκολα! Η “πρώτη” του Αλβέρτη θα γίνει σε ένα κομβικό παιχνίδι για τους “πράσινους”, απέναντι σε μία ομάδα που μπορεί να μην έχει μαθηματικά αποκλειστεί από τα πλέϊ-οφ, ωστόσο, μετά την ήττα από την Μάλαγα την προηγούμενη εβδομάδα, πλέον ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα! Όποιος νομίζει ότι ο Βαγγέλης Αγγέλου δεν θα ασχοληθεί σοβαρά με το ματς, επειδή στην Εφές Αναντολού (όπως λέγεται από πέρυσι) δεν υπάρχει πίεση και δεν θα υπερβάλλει εαυτόν για να διεκδικήσει τη νίκη, απλά, δε γνωρίζει καλά τον Χαλκιδαίο τεχνικό! Ο 51χρονος τεχνικός είναι πολύ περήφανος και υπέρ το δέον ανταγωνιστικός για να επιτρέψει την ήττα από έναν σεβάσμιο “μπασκετάνθρωπο” (όπως ο ίδιος τον αποκάλεσε), πλην όμως “rookie” προπονητή, μόνο και μόνο για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Άλλωστε, στην αποψινή ελληνοτουρκική μονομαχία, αυτός και ο Βασιλειάδης, μοιραία πρέπει να πάρουν το μέρος των Τούρκων! Άστε, που αν η Εφές νικήσει, θεωρητικά αποκτά ελπίδες, αφού θα δώσει επί τουρκικού εδάφους τα τέσσερα από τα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια της στο Top-16...
 
Η δυσκολία γύρω από το μπάσκετ, ποτέ δεν τον άγχωσε!
 
Ο Παναθηναϊκός θέλει πάση θυσία τη νίκη, για να εξακολουθήσει να κρατάει την πρόκριση στα χέρια του, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας της επόμενης εβδομάδας (20/03) με την Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ, θα μετατραπεί σε τελικό και η πορεία της μυθικής καριέρας του έχει δείξει ότι ο νικητήςΖέλικο Ομπράντοβιτς, δύσκολα χάνει από τα “παιδιά του”... Και μάλιστα... εντός έδρας! Ο Αλβέρτης, λοιπόν, καλείται να “οδηγήσει” το “πράσινο καράβι” με ασφάλεια, μέσα στα ταραχώδη νερά του Βοσπόρου και στην προσπάθειά του αυτή, θα στερηθεί τις υπηρεσίες μίας σημαντικής επιθετικής λύσης όπως ο Ραμέλ Κάρι (μ.ο. 8,1π. & 2,4ρ. και πιο εύστοχος παίκτης στα τρίποντα με 49%), αλλά και του Τζέϊμς Γκιστ (μ.ο. 9,5π. & 4,1ρ. και πιο εύστοχος παίκτης στα δίποντα με 62,9%) που είναι ίσως ο πιο πολυδιάστατος παίκτης του, με προσφορά στους περισσότερους τομείς του παιχνιδιού! Η αποστολή που αναλαμβάνει δεν τον φοβίζει... Πρόσφατα, άλλωστε απέδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία σοβαρότερες δυσκολίες, οπότε και με βάση τη φιλοσοφία που έχει για τη ζωή, ο,τιδήποτε γύρω από το μπάσκετ, δεν τον αγχώνει ιδιαίτερα... Πως θα τα καταφέρει; Ας δούμε πρώτα το παιχνίδι και μετά θα έχουμε όλο τον χρόνο για να αναλύσουμε... 
Πηγή: gazzetta.gr

Η μεγάλη βραδιά για Ντράζεν στο ΣΕΦ! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με τον τεράστιο Ντράζεν Πέτροβιτς, το ρεσιτάλ που είχε δώσει και την κούπα που σήκωσε μέσα στο ΣΕΦ.



Ήταν 14 Μαρτίου 1989 όταν Ντράζεν Πέτροβιτς έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του.
Επί ελληνικού εδάφους, και συγκεκριμένα στο ΣΕΦ, έγινε εκείνη την μέρα ο τελικός για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Μεταξύ Ρεάλ – Καζέρτα. Με τους Ισπανούς να επικρατούν με 117-113 μετά από παράταση και συγκλονιστικό ματς.
Ποιος έδωσε ρεσιτάλ; Μα φυσικά ο αείμνηστος Πέτροβιτς. Ο οποίος με εκπληκτική εμφάνιση πέτυχε 62 πόντους, ξεδιπλώνοντας όλο το ταλέντο του!!!
Από την Καζέρτα κορυφαίος ήταν ο φοβερός σουτέρ Όσκαρ Σμιντ με 44.
Το ματς σφύριξε ο Κώστας Ρήγας και το παιχνίδι παρακολούθησαν 12.000 φίλαθλοι.Πηγή: sportdog.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: «Βολίδα» από Βιάφαρα στην Κολομβία!! (videos)

Ελαχιστοποιήθηκαν οι ελπίδες πρόκρισης της Λανούς στον επόμενο γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες έπειτα από την ήττα με 2-1 στην Κολομβία από την Ντεπορτίβο Κάλι.
Οι Αργεντινοί προηγήθηκαν στο 20ό λεπτό με τον 25χρονο Λαουτάρο Ακόστα, αλλά ο 35χρονος Τζον Βιάφαρα ισοφάρισε στο 62ο λεπτό με το γκολ της βραδιάς και στο 83ο ο Κάρλος Λιζαραζό ολοκλήρωσε την ανατροπή με πέναλτι. Στο άλλο ματς του τρίτου γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, οι πρωτοπόροι του ομίλου, Ο’ Χίγκινς, προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε ωραία εκτέλεση φάουλ του Άλεξ Λόπεζ στο 34ο λεπτό και με τέρμα του Λουίς Φιγκερόα στο 46ο, αλλά αρκέστηκαν σε εντός έδρας 2-2 με τη Σέρο Πορτένιο, αφού ο Ροντόλφο Γκαμάρα μείωσε στο 54ο, ο Μπραούλιο Λεάλ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 62ο και ο Ζούλιο Ντος Σάντος ισοφάρισε στο 77ο.
Σε παιχνίδι του πρώτου ομίλου, η Ατλέτικο Παραναένσε πέρασε με 1-0 από την έδρα της Ουνιβερσιτάριο του Περού χάρη σε αυτογκόλ του Νέστορ Ντουάρτε στο 67ο λεπτό, ενώ για τον έκτο οι Νιούελς Ολντ Μπόις πήραν 0-0 στη Βραζιλία από την Γκρέμιο. Στο όγδοο γκρουπ, η Άρσεναλ Σαραντί κατέβαλε την Πενιαρόλ με 1-0 χάρη σε γκολ του Χούλιο Φουρτς στο 3ο λεπτό έπειτα από αδράνεια της άμυνας των Ουρουγουανών, που έμεινε με δέκα παίκτες στις καθυστερήσεις του αγώνα εξαιτίας αποβολής του Ντάριο Ροντρίγκεζ.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
Ουνιβερσιτάριο-Ατλέτικο Παραναένσε 0-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Βελέζ (Αργεντινή) 6 (3 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 6 (3 αγ.), Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 4 (3 αγ.), Ουνιβερσιτάριο (Περού) 0 (3 αγ.).
Δεύτερος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μποταφόγκο 4 (3 αγ.), Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 4 (3 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 4 (3 αγ.), Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 3 (3 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
Ο’ Χίγκινς-Σέρο Πορτένιο 2-2
Ντεπορτίβο Κάλι-Λανούς 2-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 6 (3 αγ.), Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 5 (3 αγ.), Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 4 (3 αγ), Λανούς (Αργεντινή) 1 (3 αγ.).
Τέταρτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ατλέτικο Μινέιρο 7 (3 αγ.), Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 4 (3 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 3 (3 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 3 (3 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 6 (3 αγ.), Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 6 (3 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 3 (3 αγ.), Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3 (3 αγ.).
Έκτος Όμιλος
Γκρέμιο-Νιούελς Ολντ Μπόις 0-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Γκρέμιο (Βραζιλία) 7 (3 αγ.), Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 4 (3 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 4 (3 αγ.), Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 1 (3 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Εμελέκ (Εκουαδόρ) 6 (3 αγ.), Φλαμένγκο (Βραζιλία) 4 (3 αγ.), Λεόν (Μεξικό) 4 (3 αγ.), Μπολιβάρ (Βολιβία) 2 (3 αγ.).
Όγδοος Όμιλος
Άρσεναλ Σαραντί-Πενιαρόλ 1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) 7 (3 αγ.), Άρσεναλ Σαραντί 6 (3 αγ.), Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 2 (3 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 1 (3 αγ.).
Σημείωση: Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στον επόμενο γύρο.











Πηγή: onsports.gr

«Δεν θέλει Αϊντχόφεν ο Στοχ»

Μπορεί η Αϊντχόφεν να έχει δείξει ενδιαφέρον για τον Μίροσλαβ Στοχ σύμφωνα με τους Τούρκους, ο ατζέντης του παίκτη ωστόσο τονίζει ότι δεν θέλει ο πελάτης του να πάει στην ολλανδική ομάδα.
Δημοσίευμα από τη γειτονική χώρα υποστήριζε πως τόσο η PSV, όσο και η Ρούμπιν Καζάν έχουν στη λίστα τους τον Σλοβάκο άσο, ενώ στο «spor.mynet.com» σημειώνεται πως: «Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται σοβαρά τις προτάσεις που έρχονται από Ρωσία και Ολλανδία, είναι μία εξέλιξη που φέρνει συγκρατημένο ενθουσιασμό».
Στο ίδιο μέσο πάντως έκανε δηλώσεις ο ατζέντης του διεθνούς μεσοεπιθετικού,  Μίλαν Λεντνίσκι λέγοντας αναφορικά με το ολλανδικό ενδιαφέρον ότι: «Ο Στοχ δεν θέλει να πάει στην Αιντχόβεν. Δεν θέλει πλέον να παίζει σε πρωταθλήματα πολύ υψηλού επιπέδου, βλέπει την Φενέρμπαχτσε ως την τελευταία στάση. Με ένα καλό ποσό μπορεί, πάντως, να αποδεσμευτεί από την Φενέρμπαχτσε»
Πηγή: gazzetta.gr

Για την φανέλα του 'Aρη!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το παιχνίδι με τον συμπολίτη και την σημασία του για τον Άρη!
Ο ΑΡΗΣ στα 6 παιχνίδια που απομένουν και 6 νίκες να κάνει, δεν μπορεί να νιώθει σιγουριά για την σωτηρία. Αρκεί να κοιτάξει το πρόγραμμα των άλλων ομάδων για να αντιληφθεί ότι και με 37 βαθμούς, η Βέροια ή ο Πλατανιάς θα καταφέρουν να φτάσουν στους 38. Το ίδιο ισχύει για ομάδες όπως ο Λεβαδειακός ή ο Πανιώνιος που θεωρώ και πιστεύω ότι θα πάρουν τους βαθμούς που θα χρειαστούν για να φτάσουν στην σωτηρία.
Γράφω τα παραπάνω για να σημειώσω ότι ο ΑΡΗΣ δεν παίζει την Κυριακή τον αγώνα των... 100 χρόνων όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του ΑΡΗ και έδωσε το δικαίωμα της υπέρτατης καζούρας και ευχαρίστησης στον συμπολίτη. Ο κ. Σκόρδας έδωσε κίνητρο στον ΠΑΟΚ, έδωσε κίνητρο στον κόσμο του συμπολίτη για το ματς της Κυριακής, ακόμα μεγαλύτερο από ότι υπήρχε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
Το ματς της Κυριακής φυσικά και πρέπει να το κερδίσει ο ΑΡΗΣ. Φυσικά και πρέπει να παίξει για τη νίκη με όλες του τις δυνάμεις,με πάθος και τσαμπουκά από το πρώτο δευτερόλεπτο. Φυσικά και ο ΑΡΗΣ είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει 6 νίκες στα 6 ματς και να ελπίζει ότι είτε θα εμφανιστεί μία νέα ΑΕΚ και να κάνει ότι και πέρσι (που φέτος δεν υπάρχει ανάλογο μέγεθος για να οδηγηθεί σε τέτοιες καταστάσεις με εξαίρεση τον ίδιο τον ΑΡΗ!), είτε ότι θα γίνει... πραξικόπημα και τα αποτελέσματα που πρέπει να έρθουν δεν θα έρθουν.
Πέρσι ο ΑΡΗΣ για να σωθεί τις 5 τελευταίες αγωνιστικές όπως λένε πολλοί έκανε δυο εντός έδρας νίκες με δυο αδιάφορες ομάδες (Λεβαδειακός, Αστέρας) και μία νίκη στο Περιστέρι, που έπαιζε από το 17 με δέκα παίκτες και στο ημίχρονο η διοίκηση του Σκόρδα έβγαλε ανακοίνωση και έλεγε ότι ρίχνουν τον ΑΡΗ.
Δεν φταίνε όμως ομάδες όπως η Βέροια που παίρνει το ένα διπλό πίσω από το άλλο, ούτε ο Λεβαδειακός, που ο Καμπαξής και ο Ιωαννίδης τον σφυρίζουν με τρόπο που οδηγεί σε περήφανες ανατροπές.
Φταίει ο ΑΡΗΣ και μόνο ο ΑΡΗΣ. Με τις επιλογές του Ηλιάδη το καλοκαίρι, με τις επιλογές του Σκόρδα από τον Δεκέμβρη και έπειτα, με την ανυπαρξία και των δυο στα κέντρα των αποφάσεων και την αδυναμία να προασπίσουν στο ελάχιστο τα συμφέροντα του ΑΡΗ και φυσικά να τον προστατέψουν από όσους του έχουν στερήσει φέτος πάνω από 10-12 βαθμούς.
Φταίει ο ΑΡΗΣ για τα αποτελέσματα που είχε με τον Ηλιάδη ως την 15η αγωνιστική και τον είχαν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, φταίει ο ΑΡΗΣ που από την 16η αγωνιστική και έπειτα με Σκόρδα στην διοίκηση έχει συγκεντρώσει 8 βαθμούς και βρίσκεται 8 βαθμούς κάτω από την ζώνη του μπαράζ και 10 συν 1 από την σωτηρία.
Δεν είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι της 100ετίας που θα κρίνει την παραμονή στην κατηγορία. Η παραμονή στην κατηγορία κρίθηκε ήδη κατά 99% στα παιχνίδια με τον Απόλλωνα, με την Βέροια, με την Ξάνθη, με τον ΟΦΗ. Τα δυο πρώτα μόνο παιχνίδια να έπαιρνε ο ΑΡΗΣ και κανένα άλλο, αυτή την στιγμή θα ήταν ζωντανός.
Αυτό που έγινε ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ αποδεικνύει ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν έμαθε σε καμία των περιπτώσεων από τα λάθη που προηγήθηκαν του αγώνα με τον Ηρακλή και οδήγησαν τον ΑΡΗ στον υποβιβασμό πριν από χρόνια.
Ο κόσμος του ΑΡΗ φυσικά και πρέπει να γεμίσει το Κλ. Βικελίδης. Ο κόσμος του ΑΡΗ φυσικά και πρέπει να προσπαθήσει να βοηθήσει με τον τρόπο του την ομάδα να φτάσει στη νίκη. Οι παίκτες έχουν υποχρέωση για την φανέλα της ομάδας, το γόητρο των τοπικών ντέρμπι, τα όσα αντιπροσωπεύει όλα αυτά τα χρόνια ο αντίπαλος να κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν.
Όσο για την διοίκηση που έχει απομείνει με τρία μέλη, αλλά δεν λέει να φύγει, το μόνο που απομένει να προσφέρει πριν την συμπλήρωση των 100 χρόνων του συλλόγου, είναι να παραιτηθεί. Ίσως βέβαια να μην χρειαστεί ούτε αυτό την επόμενη εβδομάδα...
ΥΓ1 Είναι γενναία η απόφαση της παρουσίας στο γήπεδο από τους οργανωμένους. Με τον ΠΑΟΚ να στέλνει επιστολές στον Δένδια και να συναγωνίζεται με την διοίκηση του ΑΡΗ ποιος θα ζητήσει περισσότερους εισαγγελείς και ΜΑΤ. Θα είναι όμως εκεί για να προασπίσουν την περιφρούρηση και τα συμφέροντα του ΑΡΗ. Μακάρι να τα καταφέρουν γιατί ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί με τον ΑΡΗ, δεν αξίζει για λάθη και εγκλήματα παραγόντων, να μπουν φυλακή νέα παιδιά και να καταστραφούν οικογένειες επειδή δεν έχουν την ψυχραιμία να δεχθούν όλα όσα διαδραματίζονται σε ένα σύλλογο που υπεραγαπούν.
ΥΓ2 Δεν... υπάρχει το ηχητικό που έπαιξαν στην εκπομπή τους οι οργανωμένοι του SUPER-3 για Σκόρδα, Κόντη και μεταγραφές. Δέσμευση ότι θα ανέβει στο επόμενο blog, αν ακόμα υπάρχει λόγος...
Πηγή: gazzetta.gr

Σκληρή γλώσσα Καπράλου σε Ανδριανό!

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει τι είπε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ στον Υφυπουργό Αθλητισμού στη συζήτηση για τα προβλήματα του αθλητισμού.
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό είχαν οι εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών για τα προβλήματα του αθλητισμού, στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με αφορμή την περικοπή στις επιχορηγήσεις της Πολιτείας προς τον αθλητισμό που φτάνει το 50% με αποτέλεσμα τα λιγότερα από 12 εκατομμύρια που θα εισπράξουν για το 2014 να φτάνουν με το ζόρι για τις μισθοδοσίες του προσωπικού και για τα πάγια έξοδα κι όχι για τον καθαρό αθλητισμό.
Τη συνάντηση άνοιξε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος που μίλησε με σκληρή γλώσσα στον Υφυπουργό. «Από την προηγούμενη μας συνάντηση τον Δεκέμβριο είχαμε αποφασίσει να τα ξαναπούμε και για αυτό το λόγο ορίσαμε μια συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα, από την οποία απουσιάσατε λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή. Κι ενώ έχουμε ορίσει νέα συνάντηση, μας αιφνιδιάζετε όλους και μία μέρα πριν ανακοινώνετε τις επιχορηγήσεις, χωρίς καν να έχουμε συζητήσει το θέμα. Επίσης ήταν άσχημο το τάιμινγκ της ανακοίνωσης των ελέγχων του Ελεγκτικού Συμβουλίου την ώρα που όλα είναι στον αέρα κι ενώ εμείς έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό τους ελέγχους από την Πολιτεία. Επίσης να προσθέσω ότι είναι εμφανές, έτσι όπως ανακοινώθηκαν οι επιχορηγήσεις, δείχνουν ρεβανσισμό προς κάποιες Ομοσπονδίες που τους κόπηκαν τα χρήματα μόνο και μόνο για να πληγούν συγκεκριμένα πρόσωπα».
Επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής δεν έκρυψε τον βαθύτατο προβληματισμό του για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού.
«Κρατάω στα χέρια μου τα περιοδικά της ΕΟΕ με τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών για το 2012 και το 2013. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά πολύ φοβάμαι ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει αθλητισμός σε αυτή τη χώρα. Εκφράζω τον θυμό μου επειδή δεν θέλω να είμαστε εμείς αυτοί που επί των ημερών μας, θα σταματήσουν να πηγαίνουν οι αθλητές σε αγώνες και για ταξίδια στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή ο γονιός είναι ο τελευταίος χορηγός του ελληνικού αθλητισμού. Αυτός πληρώνει για να πάει το παιδί του σε αγώνες και ξαφνικά έρχονται οι υπηρεσίες του ΓΓΑ και ρωτάνε τις Ομοσπονδίες γιατί έστειλαν αθλητές έξω! Είμαστε στο τελευταίο στάδιο, πλέον ο αθλητισμός υπάρχει για να πληρώνει υπαλλήλους και όχι αθλητές!»
Πηγή: gazzetta.gr

Αυτοί σώζονται, αυτοί για φούντο!

«Ντου από Παντού» για την μεγάλη μάχη στην Σούπερ Λίγκα που θα σπάσει καρδιές. Ποιοι γλιτώνουν, ποιοι κινδυνεύουν στις έξι τελευταίες αγωνιστικές; Σπέσιαλ ανάλυση. Πόσες αγωνιστικές μείνανε; Έξι όλες κι όλες. Άρα, τα περιθώρια έχουν στενέψει πολύ. Κι αν στην κορυφή ξέρουμε πάνω – κάτω τι θα γίνει, αφού είναι γνωστό ήδη ποιος παίρνει το πρωτάθλημα και ποιοι μπαίνουν πλέι οφ, υπάρχει και η ουρά. Κι εκεί αναμένεται να σπάσουν καρδιές.
Τις περιπέτειες
Κατ’ αρχήν, έτσι όπως έχουν τα πράγματα μέχρι τώρα υπάρχουν ομάδες που φαίνεται ότι γλιτώνουν τις περιπέτειες.
Όταν, δηλαδή, μένουν έξι αγώνες κι έχεις μια διαφορά από τον υποβιβασμό που ήδη ξεπερνάει τους 6-7 βαθμούς, τότε καλά είσαι. Έχεις μια σχετική άνεση. Λογικά, δεν θα έχεις πρόβλημα.
Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, ο 17ος είναι ο Πλατανιάς με 25 β. Και 16η, που πάει μπαράζ, είναι η Βέροια με 27.
Δύσκολα να κινδυνέψουν
Υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψει ακόμα και για μπαράζ ο Παναιτωλικός που είναι 9ος στους 34; Από δύσκολο ως απίθανο. Άσε που έχει και καλή ομάδα. Καλλονή και Λεβαδειακός είναι στους 33 β. Και κουτσά – στραβά τα αποτελέσματα που χρειάζονται, συνήθως τα παίρνουν. Άρα, οι πιθανότητες είναι με το μέρος τους. Μάλλον ήδη σώζονται, δηλαδή. Αν συνυπολογίσουμε και την γενική τους εικόνα.
Με εμπειρίες
Εργοτέλης και Ξάνθη είναι στους 32. Δεν μπορείς να πεις ότι είναι εντελώς άνετες αυτές οι δυο ομάδες, όμως έχουν εμπειρίες από τέτοιες καταστάσεις. Τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά δύσκολα θα μπερδευτούν.
Τα ζόρια
Και πάμε εκεί που αρχίζουν τα ζόρια. Ο Πανιώνιος είναι στους 31 και με το άγχος. Το καλό γι’ αυτόν είναι ότι από τα έξι παιχνίδια τα τέσσερα τα έχει στη Νέα Σμύρνη. Άρα, πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του για να τα καταφέρει να ξεκολλήσει. Εκεί ποντάρει.
Σκούρα τα πράγματα
Ο Απόλλων είναι 15ος με 29 β. Δείχνει τσαγανό σαν ομάδα και το παλεύει. Παίρνει αποτελέσματα, όμως είναι σε δύσκολη θέση εδώ και τόσο καιρό. Και μόνο ότι σε έξι ματς θα δώσει δυο παιχνίδια εκτός έδρας με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό κι ένα εντός με ΠΑΟΚ, λέει πολλά. Σκούρα τα πράγματα.
Το πρόγραμμα
Η Βέροια ανάσανε με την τελευταία της νίκη και είναι στους 27. Έχει και τον Μπεν που είναι σε φόρμα. Κι αυτή, όμως, έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Τώρα υποδέχεται τον Ατρόμητο, μετά πάει στην Λιβαδειά, ύστερα παίζει εντός με την Ξάνθη, στο καπάκι Αγρίνιο, μετά εντός με τον Πανιώνιο που καίγεται κι αυτός και κλείνει τη σεζόν στην Βέροια με Αστέρα Τρίπολης.
Στην έδρα του
Ο Πλατανιάς με 25 β. είναι σε δύσκολη κατάσταση έτσι κι αλλιώς. Θα τα δώσει όλα για όλα στα τρία ματς στην έδρα του κυρίως. Με ομάδες που μπορεί να πάρει βαθμούς. Καλλονή, Λεβαδειακό και Παναιτωλικό. Με 6-7 β. όλα γίνονται. Διαφορετικά, δύσκολα.
Ο Άρης
Ο Άρης είναι Άρης. Για να σωθεί, όμως, δεν φτάνει η φανέλα του. Θέλει βαθμούς. Τους περισσότερους απ’ όλους τους άλλους που είναι στην ουρά. Το πρόγραμμά του; Φωτιά. Έχει ΠΑΟΚ, έχει Πανθρακικό εκτός, Εργοτέλη εντός, Ολυμπιακό εκτός, Τρίπολη εκτός, ΠΑΣ εντός. Με 19 β. είναι αυτή τη στιγμή ο Άρης. Απέχει 8 β. από το μπαράζ. Άρα θα χρειαστεί το λιγότερο 11-12 β. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι αν μπορεί να βρεί τέσσερις νίκες σε έξι ματς. Μπορεί;
Πηγή: sportdog.gr

Τέλος η δημοσιότητα των γραφικών!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για το νέο χτύπημα... γραφικότητας στην ΑΕΚ αναφορικά με το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου και εξηγεί το πώς έχει η κατάσταση... Πολύ δυνατά άρχισε η αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου που ειναι συμβολική, σε ότι αφορά τον κόσμο, και ιδιαίτερα σημαντική σε ότι αφορα την συγκέντρωση των χρημάτων για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Ταυτόχρονα με την έναρξη λοιπόν είχαμε ένα νέο χτύπημα γραφικότητας. Γενικά στην ΑΕΚ η γραφικότητα από την επικινδυνότητα απέχουν ελάχιστα. Το έχουμε δει και θα το ξαναδούμε τό έργο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πάντα βρίσκουν κάποιοι ένα τρόπο να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας. Για να κερδισουν αυτα τα λεπτά δεν κολώνουν πουθενά. Ακόμη και στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια που έχει ενώσει για πρώτη φορά όλο τον κόσμο όχι μόνο εντός ΑΕΚ αλλά και τον Δήμο της πόλης και την περιφέρεια και τους πάντες λόγω του άψογου και καλού για όλους σχεδίου βρέθηκαν οι 5 γραφικοί να προσπαθήσουν να χτυπήσουν την ΑΕΚ και προσωπικά τον Μελισσανίδη.
Προσωπικά τον Μελισσανίδη, επειδή αυτός εχει μπει μπροστά για το γήπεδο αλλά και την ομάδα στερώντας απο κάποιους το όνειρο να διοικήσουν που ειχε φτάσει τόσο κοντά στην υλοποίηση του, άσχετα αν η ομάδα θα πήγαινε ακόμη πιο κάτω, και φυσικά χτυπούν και την ΑΕΚ που ειναι πιο κοντά από ποτέ να δώσει τέλος στην δεύτερη προσφυγιά των 11 ήδη χρονων και να επιστρέψει στο σπίτι της.
Τα επιχειρήματα είναι πραγματικά αστεία. Το ότι όλα τα τμήματα της Ερασιτεχνικής δεν μπορούν να στεγαστούν στον χώρο του γηπέδου ειναι δεδομένο. Αλλωστε πριν γίνει το Μόσχος και για πάρα πολλά χρόνια τα περισσοτερα τμήματα και στο παλιό γήπεδο δεν είχαν έδρα. Είναι δεδομένο και το ξέρουν πολύ καλά και οι ίδιοι πως το σημαντικό για την ΑΕΚ ειναι να γίνει το ποδοσφαιρικό γήπεδο.
Από εκεί θα ανεγεννηθεί η ομάδα και όλος ο σύλλογος. Επίσης πρέπει να ξέρουν πως τυπικά μπορούν όλα τα τμήματα να έχουν στέγη στο νέο γήπεδο και να ξεπεραστεί και το θέμα του παραχωρητηρίου που ήταν την δεκαετία του 30 και θα πρεπει να είσαι σούπερ γραφικός για να το επικαλείσαι το 2014. Προφανώς οι 5 είναι.
Σημασια βέβαια έχει πως η διοίκηση της Ερασιτεχνικής είναι σε προχωρημένες επαφές για το κλειστό του Γαλατσίου για να στεγάσει πραγματικά τα τμήματα και να δωσει λύση 50ετίας σε ένα θέμα που βασανίζει όλη την ΑΕΚ από το 2013. Να στεγαστούν όλοι στη Φιλαδέλφεια απλά δεν γίνεται. Οπότε αυτοί που επικαλούνται αυτό το επιχείρημα το κάνουν μόνο για να δημιουργήσουν πρόβλημα.
Οσον αφορα το 15% επιπλέον του 10% που προβλέπει ο νόμος σαν ποσοστό της Ερασιτεχνικής ειναι πραγματικά αστείο να το επικαλειται κάποιος σαν θέμα που βλάπτει το Σωματείο ΑΕΚ. Εγώ λέω πως το Σωματείο θα αποκτήσει γήπεδο στην ιδιοκτησία του και θα παίρνει κανονικά και το 10%. Το 15% δεν είναι φυσιολογικό να πάει για την αποπληρωμή του γηπεδου; Αυτή δεν πρεπει να είναι μια ελάχιστη συνεισφορά του σωματείου στο οποίο ανήκει ο χώρος και θα ανήκει και το γήπεδο στο χτίσιμο του; Ετσι κι αλλιώς από το 2003 δεν το έπαιρνε κι δεν θα το έπαιρνε ούτε το 3003 αφού γήπεδο δεν θα γινόταν ποτέ, όπως έδειξε η ιστορία, αν δεν έμπαινε μπροστά ο Μελισσανίδης. Και στο κάτω κάτω αυτοί οι 5 γιατί δεν το χτίσανε τόσα χρόνια;
Ο Καπετανόπουλος π.χ ήταν δεξί χέρι του Aνατολιωτάκη που ήταν πρόεδρος στην Ερασιτεχνική. Ας το χτίζανε αυτοί να έπαιρνε η Ερασιτεχνική το 25% και ότι άλλο θέλανε. Στα λόγια όλα είναι ευκολα. Οπως και όλα τα πράγματα είναι εύκολα όταν τα κάνουν οι... άλλοι. Φυσικά και δεν πρέπει να ανησυχει κανείς. Τελειωσε η δημοσιότητα τους όπως έχει τελειώσει πριν... αρχίσει και η προσπάθεια τους να κάνουν ζημιά στην ΑΕΚ και στο όνειρο εκατομμυριων φιλων της. Απλά δεν μπορούν. Τέλος. 
Πηγή: sportdog.gr