Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Έξαλλος ο Μελισσανίδης!!

Εκνευρισμένος και απογοητευμένος με το μπλοκάρισμα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ και της κατασκευής γηπέδου από ανθρώπους που δηλώνουν φίλοι της ΑΕΚ είναι ο Δ.Μελισσανίδης. «Τι θέλουν, να φύγω;», έλεγε.

Έξαλλος ο Μελισσανίδης
Την ώρα που η ΑΕΚ έδειχνε να έχει βάλει τις βάσεις για τη μεγάλη της επιστροφή, αλλά και την κατασκευή νέου γηπέδου, άνθρωποι που δηλώνουν φίλοι της βάζουν εμπόδια.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι εκνευρισμένος και απογοητευμένος βλέποντας αφενός μεν την προσωρινή αναστολή στη διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ και αφετέρου το μπλοκάρισμα στη διαδικασία κατασκευής του γηπέδου. «Τι θέλουν; Να σηκωθώ και να φύγω;», έλεγε χθες στους συνεργάτες του, ενώ απορούσε βλέποντας ότι η «Ένωση» έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα που βάζουν άνθρωποι… εκ των έσω.

Κίνδυνος για καταστροφή

Σε ό,τι αφορά στην προσωρινή αναστολή στη διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ, που εξασφάλισε ο Χάρης Οικονομόπουλος για να διεκδικήσει μέχρι τέλους χρήματα από αυτά που υπεξαίρεσε ο Μάκης Ψωμιάδης, η διοίκηση της ΑΕΚ αντιδρά, γιατί αυτή η υπόθεση μπορεί να καθυστερήσει την τυπική διάλυση της εταιρείας και να μην επιτρέψει την επανασύστασή της που είναι αναγκαία για να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στη Football League. Οι «κιτρινόμαυροι» τονίζουν πως ο Χάρης Οικονομόπουλος δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να δρα εκπροσωπώντας την ΑΕΚ, αφού δεν είναι καν φίλαθλός της και επιμένοντας να κυνηγά μια υπόθεση από την οποία η ομάδα δεν έχει λαμβάνειν τίποτα βάζει σε κίνδυνο το μέλλον της.

Η πλευρά της ΑΕΚ έχει ήδη εκχωρήσει την απαίτησή της από την υπόθεση Ψωμιάδη στο Δημόσιο, προκειμένου το κράτος να εισπράξει όσα χρήματα «έχασε» από τη διάλυση της ΠΑΕ και τα χρέη της που δεν εξοφλήθηκαν ποτέ. Όσο, όμως, η ΑΕΚ παραμένει ΠΑΕ και παρότι υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική για να απαλλαγεί από τα βάρη του παρελθόντος και να κάνει επανεκκίνηση, υπάρχει ο κίνδυνος να «φορτωθεί» τα χρέη από τις… παλιές αμαρτίες, που ανέρχονται σε 32 εκατ. ευρώ συν δύο δόσεις 2,5 εκατ. ευρώ από το άρθρο 44 και το συνολικό χρέος θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ αν κριθεί πως υπάρχει διάρρηξη του άρθρου από τη στιγμή που δεν καταβλήθηκαν οι δόσεις.

Τι θα κάνει η πλευρά της ΑΕΚ για να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία και να προχωρήσει η εκκαθάριση; Θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αποδεσμευτεί από οποιαδήποτε σχέση με τον Χάρη Οικονομόπουλο, ώστε να μην του επιτρέπεται να εμφανίζεται πουθενά ως εκπρόσωπός της και να λειτουργεί στο όνομά της.

Εμπόδια εκ των έσω για την «Αγια-Σοφιά»

Ένα ακόμη εμπόδιο εκ των έσω, που καλείται να αντιμετωπίσει η διοίκηση Μελισσανίδη, αφορά το υπόμνημα που κατέθεσαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος τα μέλη της Ανεξάρτητης Ένωσης Φίλων ΑΕΚ ζητώντας να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση για το νέο γήπεδο της ομάδας. Σε αυτό το υπόμνημα αναφέρουν πως με τη συγκεκριμένη διάταξη η ΑΕΚ από ιδιοκτήτρια του οικοπέδου της γίνεται μισθώτρια και κάνουν λόγο για μεθόδευση «υφαρπαγής της ιδιοκτησίας του σωματείου».

Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στην διαδικασία κατασκευής του γηπέδου και προκαλεί ανησυχία στη διοίκηση της ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξετάζει σοβαρά ακόμη και το ενδεχόμενο να ζητήσει τη διαγραφή όσων υπογράφουν το υπόμνημα από την Ερασιτεχνική κατηγορώντας τους πως έτσι θέτουν σε κίνδυνο ένα έργο ζωής και πνοής για το σύλλογο.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: