Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Πέθανε ο Dio


Έφυγε σήμερα η τεράστια φωνή του ροκ και του μέταλ Ronnie James Dio (Ronald James Padavona) σε ηλικία 68 ετών ύστερα από πολύμηνη μάχη με καρκίνο στο στομάχι.
Ο θάνατός του έχει συγκλονίσει τον κόσμο, αφού ηταν μια μεγάλη μορφή της μουσικής.
Συμμετείχε στους Elf, Rainbow, Black Sabbath, Heaven & Hell, και μετά στους Dio. Τα τραγούδια του αμέτρητα και η κληρονομιά που αφήνει τεράστια.
Η γυναίκα του αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα :
"Today my heart is broken, Ronnie passed away at 7:45am 16th May. Many, many friends and family were able to say their private good-byes before he peacefully passed away. Ronnie knew how much he was loved by all. We so appreciate the love and support that you have all given us. Please give us a few days of privacy to deal with this terrible loss. Please know he loved you all and his music will live on forever."

Wendy Dio

Βραδιά- όνειρο για ΠΑΟΚ!


Φιέστα... Τσάμπιονς Λιγκ στην «φλεγόμενη» Τούμπα έκανε ο ΠΑΟΚ νικώντας την ΑΕΚ με το «αγαπημένο» 1-0. Το γκολ της νίκης ο Μουσλίμοβιτς. Απέκρουσε πέναλτι του Σκόκο ο Κρέσιτς! Συνθήματα υπέρ Σάντος και κατά «Σάλπι». Τέταρτη νίκη σε πέντε παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ δίχως μάλιστα να δεχτεί γκολ! Οι Θεσσαλονικείς γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς κέρδισαν στην γεμάτη Τούμπα την ΑΕΚ με 1-0, την ώρα που η ομάδα του Μπάγεβιτς δεν μπόρεσε να κάνει βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης των πλέι-οφ. Σημείο κλειδί το χαμένο πέναλτι του Σκόκο.

Με σύστημα 4-4-2 ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να ξεκινήσει με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Σνάουτσερ και αριστερά τον Λϊνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τσιρίλο και Μαλεζά. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Βιτόλο και Γκαρσία. Ο Βιερίνα από τα δεξιά και ο Φωτάκης από τα αριστερά. Στον άξονα ο Βλάντα Ίβιτς και στην κουφή της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς

Στην αντίπερα όχθη ο Ντούσαν Μπαγιεβιτς επέλεξε το 4-4-2 και τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Γεωργέα και αριστερά τον Λαγό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μανωλά και Μαιστόροβιτς. Ο Σκόκο από τα δεξιά και ο Λεονάρντο από τα αριστερά. Ο Μάκος μαζί με τον Γιάχιτς στο κέντρο, ενώ στην επίθεση οι Νέμεθ και Τζιμπούρ.

Παρότι υπήρχαν οι καλές στιγμές και στις δύο εστίες το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς γκολ για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. ΟΙ δύο ομάδες είχαν περίπου τα ίδια ποσοστά κατοχής της μπάλας. Η Ένωση προσπάθησε με τις γρήγορες αντεπιθέσεις να φτάσει στα καρέ του Κρέσιτς, κυρίως με τους Λεονάρντο και Σκόκο, ενώ ο ΠΑΟΚ με κινητήριο μοχλό τον Ίβιτς προσπάθησε να παίξει από τα πλάγια χωρίς πολύ μεγάλη επιτυχία.



Οι ευκαιρίες του Γιάχιτς
Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς στα τελευταία δύο λεπτά έφτασε κοντά στο γκολ με τπον Γιάχιτς να είναι ο πρωταγωνιστής στο 44ο λεπτό με την κεφαλιά του να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 45’ με το δυνατό σουτ που επιχείρησε και την μπάλα να περνάει να «γλείφει» το οριζόντιο του Κρέσιτς.

Κάρτες και κλοτσιές
Στα αξιοσημείωτα ήταν η επίδειξη δύναμης του Μιχάλη Κουκουλάκη με τις πολλές κίτρινες κάρτες που μοίρασε, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χαρίστηκε σε πολύ δυνατά μαρκαρίσματα.

Αποθέωση για Κονσεισάο και γυναικεία ομάδα
Βραβεύτηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Σέρτζιο ΚΟνσεισάο για την προσφορά του στο σωματείο. Το βραβείο έδωσε ο διεθνής πορτιέρο της ομάδας Κώστας Χαλκιάς. Στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ που κατέκτησε το Πρωτάθλημα έκαναν το γύρο του θριάμβου στο γήπεδο της Τούμπας γνωρίζοντας την αποθέωση από τους 30.000 φιλάθλους της ομάδας

Το πέναλτι που άναψε φωτιές
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έγιναν απίστευτα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Κουκουλάκη. Στο 47ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ζητάει πέναλτι σε ανατροπή του Βιερίνια από τον Γεωργέα. Ο Ρέφερι από το Ηράκλειο είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι κάτι που δεν έκανε ένα λεπτό αργότερα. Ο Σνάουτσερ ανέτρεψε τον Σκόκο με τον υποδεικνύει την άσπρη βούλα.

Η αντίδραση του Σάντος

Όλος ο ΠΑΟΚ ξεσηκώθηκε. Μάλιστα ακόμα και ο Φερνάντο Σάντος έφυγε από τον πάγκο μη μπορώντας να πιστέψει αυτά που γίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο ίδιος ο Σκόκο με τον Κρέσιτς να πέφτει στην σωστή γωνία και να αποκρούει.

Το γκολ του «Μούσλι»
Η Τούμπα πήρε φωτιά και οι παίκτες του ΠΑΟΚ ανάποδες. Τρία λεπτά αργότερα σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε γκολ με τον Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος που είχε τρελά κέφια στο 64’ έχασε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ όταν βρέθηκε απέναντι από τον Σάχα όμως το πλασέ του βρήκε πάνω σον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς για την συνέχεια ρίσκαρε με την χρησιμοποίηση των Μαντούκα και Μπλανκο, θέλοντας να κάνει την ΑΕΚ πιο επιθετική. Η απάντηση του Σάντος ήταν άμεση. Μ¨εσα οι Παπάζογλου και Εντίνιο, έξω οι Μουσλίμοβιτς και Ίβιτς


MAN OF THE MATCH: Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς πέτυχε το γκολ της νίκης επί της ΑΕΚ, ενώ ήταν έχασε την ευκαιρία σε δύο περιπτώσεις να πετύχει κι άλλα γκολ. Στο 72ο λεπτό ο Βόσνιος αντικαταστάθηκε από τον Παπάζογλου κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα της εξέδρας

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σκόκο έχασε το πέναλτι σε καθοριστικό σημείο για την ομάδα του, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Φερνάντο Σάντος είναι από τους ανθρώπους που δεν αντιδρά εύκολα. Σήμερα όμως ο Κουκουλάκης να ανάγκασε όχι να βγει από τα ρούχα του, αλλά να φύγει από τον πάγκο του. Ο Πορτογάλος μ’ αυτή του την κίνηση θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τις υποδείξεις του κρητικού ρέφερι

Η ΓΚΑΦΑ: Κόκκινη κάρτα, έστω και σ΄ αυτούς τους λίγους οπαδούς που πετούσαν στο πρώτο ημίχρονο βεγγαλικά και πλαστικά μπουκάλια στους παίκτες της ΑΕΚ

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μιχάλης Κουκουλάκης τα έκανε σήμερα θάλασσα σε μια αναμέτρηση που είχε πανηγυρικό χαρακτήρα για τους γηπεδούχους. Ο Κρητικός διαιτητής τα άκουσε από τους ΠΑΟΚτσήδες για τις υποδείξεις του

Αν κάποιοι πίστευαν πως ο ΠΑΟΚ θα είναι πιο χαλαρός απέναντι στην ΑΕΚ γελάστηκαν. Ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε επιτέλους τον κακό του δαίμονα μέσα στην Τούμπα δείχνοντας πως φέτος καμία ομάδα δεν μπορεί να τον «χτυπήσει»

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: (Φερνάντο Σάντος) Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς (72’ Παπάζογλου), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτακης, Βιερίνια (84’ ΚΟυτσιανικούλης), Ίβιτς (73’ Εντίνιο), Σνάουτσερ

ΑΕΚ(Ντούσαν Μπάγιεβιτς) Σάχα, Μαιστόροβιτς, Λεονάρντο (59’ Μαντούκα), Τζιμπούρ, Γιάχιτς, Μάκος (69’ Μπλάνκο), Λαγός, Μανωλάς, Νέμεθ(77’ Γκερέιρο), Γεωργέας, Σκόκο

LIVE GAME:
90'+2' Διαγώνιο σουτ του Τζιμπούρ, μπλοκάρει ο Κρέσιτς.
90' Δεύτερη κίτρινη για τον Φωτάκη που αποβλήθηκε.
84’Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ ο Κουτσιανικούλης στην θέση του Βιερίνια
77’ Αλλαγή για την ΑΕΚ ο Γκερείρο στη θέση του Νέμεθ
73’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ ο Εντίνιο στη θέση του Ίβιτς
72’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ ο Παπάζογλου στην θέση του Μουσλίμοβιτς
69’ Αλλαγή για την ΑΕΚ ο Μπλάνκο στη θέση του Μάκου
59’ Αλλαγή για την ΑΕΚ ο Μαντούκα στη θέση του Λεονάρντο
52’ ΓΚΟΛ!!! 1-0!!! Ο Φωτάκης από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα πάνω στην κίνηση έπιασε το σουτ ο ΜΟυσλίμοβιτς στέλνοντας την μπάλα να καρφωθεί στα δίχτυα του Σάχα.
49’ Ο ίδιος παίκτης που το κέρδισε έστησε την μπάλα στα εννιά μέτρα με τον Κρέσιτς να πέφτει στην γωνία του και να αποκρούει.
48’ Πέναλτι για ην ΑΕΚ σε ανατροπή του Σκόκο από τον Σάουτσερ.
47’ Πέναλτι ζήτησε ο ΠΑΟΚ από τον Γεωργέα πάνω τον Βιερίνια.
45’ Ο Γιάχιτς έπιασε το δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς
44’ Ο Λεονάρντο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιάχιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κρέσιτς έδιωξε με υπερένταση.
41’ Ο Βιερίνια εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά η μπάλα στο ύψος του πέναλτι με τον Μαλεζά να την στέλνει άουτ.
32’ Κίτρινη κάρτα στον Φωτάκη για φάουλ πάνω στον Λεονάρντο
31’ Κίτρινη κάρτα στον Τσιρίλο γοια φάουλ πάνω στον Τζιμπούρ
30’ Λάθος το Μανωλά η μπάλα στον Μουσλίμοβιτς με τον Βόσνιο να περνάει
κάθετη μπαλιά στον Βιτόλο, με τον Ισπανό να μην μπορεί να πι΄σει το σουτ και τον Σάχα να βγαίνει από την εστία του και να μπλοκάρει.
29’ Ο Λεονάρντο πάσα κάθετη πάσα στον Νέμεθ βγήκε ο Κρέσιτς και μπλόκαρε
22’ Κίτρινη κάρτα στον Νέμεθ για φάουλ πάνω στον Σνάουτσερ
20’ Κίτρινη κάρτα στον Λαγό για φάουλ πάνω στον Φωτάκη.
17’ Κίτρινη κάρτα στον Γεωργέα για φάουλ πάνω στον Βιερίνια
16’ Ο Λίνο από τα αριστερά εκτέλεσε το φάουλ ο Βιερίνια έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι με τον Σάχα να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.
14’ Λάθος συνεννόηση Σάχα, Μαϊστόροβιτς η μπάλα στον Μουσλιμοβιτς, όμως το πλασέ που επιχείρησε ο Βόσνιος ήταν αδύναμο με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να την σταματά με το στήθος.
9' Ο Μάκος γύρισε στον Σκόκο στο ύψος της μεγάλης περιοχής του ΠΑΟΚ, ο Αργεντινός κάνει το σουτ με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μικρά μικρά πριν το παιχνίδι


- Στα χέρια μας οι συνθέσ

εις ΠΑΟΚ: (Φερνάντο Σάντος) Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτακης, Βιερίνια, Ίβιτς, Σνάουτσερ

ΑΕΚ: (Ντούσαν Μπάγιεβιτς) Σάχα, Μαιστόροβιτς, Λεονάρντο, Τζιμπούρ, Γιάχιτς, Μάκος, Λαγός, Μανωλάς, Νέμεθ, Γεωργέας, Σκόκο.

Χαλκιάς: «Να μείνει ο Σάντος»

Ο Κώστας Χαλκιάς που θα δει το παιχνίδι με την ΑΕΚ από τα επίσημα του γηπέδου της Τούμπας μίλησε στο pre game της Nova και έπλεξε το εγκώμιο του Πορτογάλου προπονητή του ΠΑΟΚ "Η προσφορά του Σάντος στον ΠΑΟΚ είναι αδιαμφισβήτητη. Η διοίκηση τον στήριξε τρία χρόνια σε μία χώρα όπου η ικανότητα του προπονητή κρίνεται ακόμη και από ένα αποτέλεσμα. Την απόφαση θα την πάρει ο ίδιος αλλά ελπίζω ότι αυτή θα είναι η καλύτερη για τον ΠΑΟΚ και για τον ίδιο. Αυτή θα είναι η παραμονή του στον ΠΑΟΚ".

Ακόμη ο Χαλκιάς, τόνισε: "Στα πλέι οφ επιβεβαιώσαμε την καλή μας πορεία. Είχαμε σταθερότητα. Πετύχαμε τον στόχο μας και δώσαμε χαρά σε αυτού που μας πίστεψαν. Οι ομάδες χτίζονται μέρα με την ημέρα. Τη νέα χρονιά οι προκλήσεις είναι πολλές, χρειάζεται δουλειά και υπομονή. Αλλά τώρα πρέπει να χαρούμε την επιτυχία."

Πολύ όμορφο σκηνικό με χιλιάδες ασπρόμαυρες σημαίες να ανεμίζουν στην Τούμπα και τα δεκάδες βεγγαλικά να τοποθετούνται στα κάγκελα, σε όλες τις θύρες.

- 20:44 Ο Πάμπλο Γκαρσία πηγαίνει στους φανατικούς και γνωρίζει την αποθέωση. Ο Ουρουγουανός συμμετέχει στις εκδηλώσεις, ενώ ακούγεται «ΠΑΟΚ θρησκεία τρομοκρατία. Τιμή και δόξα στον Πάμπλο Γκαρσία.

-20:41 Χιλιάδες χαρτάκια πετάχτηκαν στο γήπεδο ης Τούμπας καθώς την εμφάνισή τους έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ

- 20.20 Ο Μίρκο Σαβίνι μία ώρα περίπου πριν την έναρξη του αγώνα, δήλωσε: "Είναι σημαντική επιτυχία για την ομάδα μου η συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ το άξιζε ως ομάδα. Θέλω να μείνω και τη νέα σεζόν στον ΠΑΟΚ. Ο Σάντος πρέπει να μείνει στον πάγκο της ομάδας. Η παραμονή του μόνο καλό θα κάνει στον σύλλογο."

Ο Σάντος, οι μεταγραφές και οι αποδεσμεύσεις

Στον ΠΑΟΚ, πολύ σύντομα α ανοίξει το κεφάλαιο Σάντος, μεταγραφές και αποδεσμεύσεις. Οι πιθανότητες παραμονής του Πορτογάλου τεχνικού στον Δικέφαλο του Βορρά αυξήθηκαν λόγω της παρουσίας της ομάδας στον 3ο γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ και της πετυχημένης πορείας της ομάδας στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά και στα πλεί οφ. ΟΙ δύο πλευρές μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα καθίσουν στο τραπέζι για να συζητήσουν την προοπτική μιας νέας συνεργασίας.

Τα θέλω του Φερνάντο Σάντος είναι γνωστά στον Θόδωρο Ζαγοράκη. Τέσσερις παίκτες πρώτης γραμμής, ο πρώτος έχει αποκτηθεί και είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, για να γίνει το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ λοιπόν καλείται να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Να επενδύσει χρήματα στην αγορά παικτών τα οποία μπορεί και να βγάλει αν καταφέρει να περάσει στο επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ.

Μεταγραφές δεν θα γίνουν μόνο, αλλά και αποδεσμεύσεις. Ο πρώτος που θα φύγεί από την Τούμπα θα είναι Ματίας Βερόν, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Σάντος από το ξεκίνημα της χρονιάς. Σίγουρα δεν θα είναι και η μοναδική.

- Έξω από το γήπεδο της Τούμπας είναι πεταγμένα φέιγ βολάν στα οποία από τη μία πλευρά γράφουν "Εδώ είναι Τούμπα" και από την άλλη έχουν τις φωτογραφίες του Νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη και του Δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με "Χ" στο πρόσωπό τους.

- Πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν για τον ΠΑΟΚ ανακηρύχθηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος θα βραβευθεί πριν την έναρξη του αγώνα.

Πέθανε ο Dio


Έφυγε σήμερα η τεράστια φωνή του ροκ και του μέταλ Ronnie James Dio (Ronald James Padavona) σε ηλικία 68 ετών ύστερα από πολύμηνη μάχη με καρκίνο στο στομάχι.
Ο θάνατός του έχει συγκλονίσει τον κόσμο, αφού ηταν μια μεγάλη μορφή της μουσικής.
Συμμετείχε στους Elf, Rainbow, Black Sabbath, Heaven & Hell, και μετά στους Dio. Τα τραγούδια του αμέτρητα και η κληρονομιά που αφήνει τεράστια.
Η γυναίκα του αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα :
"Today my heart is broken, Ronnie passed away at 7:45am 16th May. Many, many friends and family were able to say their private good-byes before he peacefully passed away. Ronnie knew how much he was loved by all. We so appreciate the love and support that you have all given us. Please give us a few days of privacy to deal with this terrible loss. Please know he loved you all and his music will live on forever."

Wendy Dio

«Κάηκε» η Μασσαλία!

Τα πανηγύρια στη Μασσαλία συνεχίζονται και η Μαρσέιγ μπροστά σε 60.000 φιλάθλους της σήκωσε την κούπα της πρωταθλήτριας. Οι παίκτες αποθεώθηκαν, αν και δεν γιόρτασαν όσο ήθελαν λόγω μικροεπεισοδίων. Μια τεράστια παρέλαση διοργανώθηκε σήμερα στη Μασσαλία, ώστε ο κόσμος να αποθεώσει τους πρωταθλητές Γαλλίας. Περισσότεροι από 60.000 φίλαθλοι της ομάδας βρέθηκαν στο παλιό λιμάνι και παρακολούθησαν τον Ντεσάμπ και τους παίκτες του να σηκώνουν την κούπα από το Δημαρχείο. «Αυτό είναι μυθικό, μόνο στη Μασσαλία μπορούμε να ζήσουμε τέτοια συναισθήματα. Τόσοι πολλοί άνθρωποι ήρθαν για να απολαύσουν τον τίτλο μαζί μας» τόνισε ο κόουτς, της Μαρσέιγ. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν όσο ήθελαν, αφού ο Δήμαρχος και η ομάδα αποχώρησαν λόγω των δακρυγόνων που εκτόξευσε η αστυνομία για να συγκρατήσει το πλήθος.

«Άνεμος» ο Γκέι

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε στη Βρερανία ο Τάισον Γκέι, ο οποίος έτρεξε στο μίτινγκ «Great Games» στο Μάντσεστερ, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ σε δρόμο που κρατούσε 44 χρόνια! Μπορεί ο Γιουσέιν Μπολτ να δηλώνει ότι φέτος θα τρέξει σε χαλαρούς ρυθμούς, ο Αμερικανός αντίπαλός του όμως δεν δείχνει διατεθειμένος να χάσει μια ακόμη χρονιά. Οι τραυματισμοί ανήκουν στο παρελθόν για τον ασημένιο παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος ανεβάζει σε κάθε μίτινγκ την απόδοσή του, σημειώνοντας τα δικά του ρεκόρ.

Ο Γκέι έτρεξε τα 200μ σε δρόμο και με χρόνο 19.41 κατέρριψε κατά 0.09 το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε από τον Μάιο του 1966 σε αγώνες στην Καλοφόρνια ο Ρόνι Σμιθ, ο οποίος μάλιστα έδωσε το παρών στους αγώνες του Μάντσεστερ.

«Πραγματικά ήταν εκπληκτικό. Ήταν πολύ δύσκολο να καταρριφθεί το συγκεκριμένο ρεκόρ. Ήταν δύσκολα τα πρώτα 100μ, γι' αυτό και κουράστηκα», δήλωσε ο Αμερικανός σπρίντερ, ο οποίος κάλυψε το πρώτο 100άρι σε 9.88 και τα υπόλοιπα σε 9.54.

Campeones, Campeones!

Η δικαιοσύνη έλαμψε στην Ισπανία και η ανώτερη Μπαρτσελόνα κατέκτησε το 20ό πρωτάθλημα στην ιστορία της μετά το εντυπωσιακό 4-0 επί της Βαγιαδολίδ! Με 99 βαθμούς τελείωσαν οι Καταλανοί ενώ ο Μέσι πέτυχε 47 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις! Το... sequel των galacticos του Πέρεθ δεν αποδείχθηκε αρκετό για να ρίξει από την κορυφή την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί διατηρήθηκαν για δεύτερη σερί σεζόν στον θρόνο του ισπανικού πρωταθλήματος καθώς επικράτησαν με 4-0 της Βαγιαδολίδ και τερμάτισαν δίκαια πρώτοι με 99 βαθμούς! Την ίδια ώρα, η απογοητευμένη Ρεάλ έμενε στο 1-1 με την Μάλαγα, αποτέλεσμα που έσωσε την ομάδα της Ανδαλουσίας.

Στο «Καμπ Νου», δύο λάθη του Βαλντές στην αρχή του αγώνα έφεραν σε θέση βολής τους φιλοξενούμενους της Βαγιαδολίδ, όμως τα... χειρότερα αποσοβήθηκαν για την Μπαρτσελόνα. Και αφού δεν έγινε το 0-1, άρχισε η... κατηφόρα. Οι Καταλανοί έκρυψαν την μπάλα, έχασαν αρκετές ευκαιρίες και τελικά χρειάστηκαν την βοήθεια του Πριέτο, ο οποίος σε σέντρα του Πέδρο από τα αριστερά στο 27', έκανε την προβολή και έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το άγχος έφυγε από την Μπαρτσελόνα και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο εκπληκτικός Μέσι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πάσαρε στον Πέδρο και ο νεαρός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0!

Από κει και πέρα, τα πράγματα ήταν απλά για τους πρωταθλητές οι οποίοι έφτασαν στο 4-0 με δύο γκολ του Μέσι (έκανε από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν) και έτσι όλοι στο «Καμπ Νου» δεν σταματούσαν να τραγουδούν το «Campeones, Campeones» για τον 20ο τίτλο της Μπάρτσα. Εντελώς αντίθετα τα συναισθήματα για την Βαγιαδολίδ, καθώς σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα υποβιβάστηκε.

Ένα από αυτά τα αποτελέσματα ήταν και το 1-1 που πήρε η Μάλαγα απέναντι στην Ρεάλ. Η ομάδα της Ανδαλουσίας εκμεταλλεύτηκε την απογοήτευση των Μαδριλένων και με τον έναν βαθμό παρέμεινε στην κατηγορία. Ο Ντούντα με πλασέ στο 9' έκανε το 1-0, ενώ το τελικό 1-1 πέτυχε ο Φαν Ντερ Φάαρτ λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Στην δεύτερη κατηγορία θα αγωνίζεται και η Τενερίφη, καθώς δέχτηκε στις καθυστερήσεις το «σοκ» της ήττας στην αδιάφορη Βαλένθια. Οι νησιώτες δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τον πολύτιμο βαθμό και έτσι αποχαιρέτησαν την Πριμέρα μετά το γκολ του Αλέξις στο τέλος.
Υποβιβάστηκε και η Χερέθ καθώς έμεινε στο 1-1 με την Οσασούνα, αλλά ακόμα και αν κέρδιζε δεν θα άλλαζε κάτι. Αντίθετα, η Σανταντέρ ξεπέρασε χωρίς καμία δυσκολία το... εμπόδιο της αδιάφορης Χιχόν κερδίζοντας με 2-0.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

Σάββατο (15/05)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λα Κορούνια 2-0 (20’ Μουνιαΐν, 77’ Τσάβι Μαρτίνεθ)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε 0-3 (14’, 53' Σολδάδο, 87' Παρέχο)
Σαραγόσα-Βιγιαρεάλ 3-3 (4’ Ελισέου, 29’ Κολούνγκα, 35' Πουλίδο - 40', 58' Καθόρλα, 77' Ρόσι)
Μαγιόρκα-Εσπανιόλ 2-0 (24' Βίκτορ, 78' Σουάρεθ)
Αλμερία-Σεβίλλη 2-3 (44' Σοριάνο, 79' Ορτίθ - 16' Κανουτέ, 53' αυτ. Τσίκο, 94' Ρόδρι)

Κυριακή (16/05)
Οσασούνα-Χέρεθ 1-1 (55' Ντάντι - 61' Αντονίτο)
Σανταντέρ-Σπόρτινγκ Χιχόν 1-0 (35', 55' Τσίτε)
Βαλένθια-Τενερίφη 1-0 (91' Αλέξις)
Μπαρτσελόνα-Βαγιαδολίδ 4-0 (27' αυτ. Πριέτο, 31' Πέδρο, 62', 76' Μέσι)
Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (9' Ντούντα - 48' Φαν ντερ Φάαρτ)

Οι τίτλοι:
31 - Ρεάλ Μαδρίτης
20 - Μπαρτσελόνα
9 - Ατλέτικο Μαδρίτης
8 - Αθλέτικ Μπιλμπάο
6 - Βαλένθια
2 - Ρεάλ Σοσιεδάδ
1 - Λα Κορούνια, Σεβίλη, Μπέτις

Κυπελλούχος η Πόρτο

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε η Πόρτο μία από τις χειρότερες σεζόν της τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας το Κύπελλο Πορτογαλίας.Οι «Δράκοι» επιβλήθηκαν δύσκολα με 2-1 της Τσάβες στο «Ζαμόρ» της Λισσαβόνας με σκόρερ του Γκουαρίν (13’) και Φαλκάο (23’), ενώ ο Κλεμέντε μείωσε στο 85’ στο τελικό 2-1.

Το συγκρότημα του Ζεσουάλντο Φερέιρα, την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ αντίθετα η Τσάβες η οποία υποβιβάστηκε στην Γ’ κατηγορία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια από την UEFA ώστε να συμμετάσχει στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Υποσχέθηκε βοήθεια ο Ρέμος

Η κατάσταση στον Ηρακλή είναι πλέον πάρα πολύ δύσκολη και αν δεν βρεθούν άμεσα χρήματα, η ομάδα κινδυνεύει να μην πάρει ακόμα και την άδεια για την συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα.Για αυτό τον λόγο, η νυν διοίκηση του συλλόγου επικοινώνησε με τον Αντώνη Ρέμο, τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ομάδας μέχρι πρότινος, ώστε να ζητήσουν την βοήθειά του, κάτι άλλωστε που θεωρούν και υποχρέωσή του.

Η νέα διοικητική κατάσταση, που προέκυψε μέσω Πρωτοδικείου, συνάντησε ένα «βουνό υποχρεώσεων» και ψάχνει για λύσεις, ώστε ο Ηρακλής να συνεχίσει να βρίσκεται στην Σούπερ Λιγκ.

Ο Αντώνης Ρέμος διεμήνυσε στους ανθρώπους της διοίκησης πως θα βρίσκεται σε ένα δεκαήμερο περίπου πίσω στη Θεσσαλονίκη και τότε θα μπορέσει να βοηθήσει. Βέβαια, ακόμα δεν έχει διευκρινίσει τον τρόπο που θα βοηθήσει, ούτε υποσχέθηκε, πως θα δώσει κάποια χρήματα.

Θα πρέπει να τονιστεί πάντως, πως η προγραμματισμένη επιστροφή του Ρέμου, συμπίπτει με την ημερομηνία κατάθεσης του φακέλου για την αδειοδότηση της νέας χρονιάς. Ως τότε ο Ηρακλής, θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει τις υπογραφές παικτών και υπαλλήλων για πλήρη οικονομική εξόφληση μέχρι 31-12-2009…

Ολυμπιακός Άρης 0-0

Στην κούραση των παικτών του στάθηκε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μετά τη λήξη της ισόπαλης αναμέτρησης (0-0) με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.Ο προπονητής των «κίτρινων» τόνισε ότι οι παίκτες του δεν είχαν την ηρεμία για να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, καθώς και καθαρή σκέψη η οποία θα τους βοηθούσε στο να ανοίξουν το σκορ. Παράλληλα ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων υπογράμμισε ότι ο Άρης ήταν κατώτερος από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ δεν παρέλειψε στο τέλος να αιτιολογήσει τις αλλαγές που έκανε.

«Το πρώτο λάθος που κάναμε είναι ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε το διάστημα που παίξαμε με παίκτη παραπάνω. Δεν είχαμε την ηρεμία για να ελέγξουμε τον ρυθμό και την κυκλοφορία της μπάλας. Βρισκόμαστε στο τέρμα και η κούραση είναι εμφανέστατη», τόνισε αρχικά ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ για τον αγώνα του Καραϊσκάκη και συνέχισε:

«Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Όταν και η δική μου ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες άνοιξε το παιχνίδι και θα μπορούσαν να προηγηθούν και οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είχε τρεις καλές φάσεις και εμείς μία μεγάλη ευκαιρία με τον Κάμπορα. Ίσως μας έλειψε η πιο καθαρή σκέψη κυρίως από το κέντρο και μπροστά όταν είχαμε εμείς την μπάλα. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό παιχνίδι σήμερα, όμως η δική μου ομάδα παρουσιάστηκε οργανωμένη και αυτό ήταν το κλειδί για να μην δεχθούμε επιθέσεις», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τη συνέχεια τόνισε: « Δυστυχώς για το επόμενο παιχνίδι χάσαμε το Νασούτι και έχουμε γενικά αρκετά προβλήματα ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Η θλίψη που μου μένει είναι η εικόνα που είχαμε σήμερα και ήταν κατώτερη σε σχέση με αυτή που δείξαμε κόντρα στην ΑΕΚ. Αυτό που μας έλειψε ήταν λίγο περισσότερο ένταση. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι δεν βγάλαμε την αγωνιστική συμπεριφορά που δείξαμε στο προηγούμενο παιχνίδι, το οποίο θα μας οδηγούσε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Καταλήγοντας εξήγησε τις αλλαγές που έκανε: «Στην πρώτη αλλαγή ο Ντέιλι ήταν κουρασμένος. Τον αντικατέστησα λόγω έλλειψης πολλών αγωνιστικών λεπτών. Μετά την αποβολή του Νασούτι έβαλα παίκτη στην γραμμή. Την τελευταία αλλαγή δεν την έκανα γιατί δεν ήθελα να βάλω έναν παίκτη για λίγα μόνο λεπτά».

Κυπελλούχος Ουκρανίας η Ταβρία

Θεσμός των εκπλήξεων συνεχίζει να παραμένει το Κύπελλο στην Ουκρανία. Μετά την περσινή νικήτρια, Βόρσκλα Πολτάβα, σειρά πήρε φέτος η Ταβρία Συμφερούπολης.Η Ταβρία επικράτησε 3-2 της Μέταλουργκ Ντόνετσκ στην παράταση του τελικού που έγινε στο Χάρκοβο και πανηγύρισε για πρώτη φορά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ουκρανίας.

Φέστουκ στο 2’ και Κόπβακ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 40’ έδωσαν προβάδισμα 2-0 στην ομάδα της Κριμαίας. Η Μέταλουρκ όμως αντέδρασε στην επανάληψη και ισοφάρισε σε 2-2 χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι Μχιταριάν (51΄) και Σέρτζιο (74΄).

Στο έκτο λεπτό της παράτασης ο Νιγηριανός, Λάκι Ινταχόρ πέτυχε το νικητήριο γκολ για την Ταβρία.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος της Κριμαίας είναι η πρώτη ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο στο ανεξάρτητο πρωτάθλημα Ουκρανίας, το 1992 και η μοναδική που έχει στεφθεί πρωταθλήτρια εκτός από την Ντινάμο Κιέβου και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Μουρίνιο: Ευτυχώς, μας βοήθησε η Σαμπντόρια

Απαλλαγμένος από πολύ άγχος αλλά όχι και με διάθεση να λύσει πολλές από τις απορίες τους, εμφανίστηκε στους Ιταλούς δημοσιογράφους ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά την κατάκτηση του 5ου σερί πρωταθλήματος της Ίντερ.Ο Πορτογάλος είπε αρχικά πως «ήταν η πρώτη φορά που κέρδισα τίτλο την τελευταία αγωνιστική και το στρες παραήταν μεγάλο», ενώ μίλησε και για τον τρόπο που κύλησε η φετινή κούρσα στην Ιταλία, αποφεύγοντας τα πολλά λόγια υπό τον κίνδυνο… νέας τιμωρίας του:

«Δεν θα πω τίποτα αλλά σε κάποια φάση είχαμε το σκουντέτο στο τσεπάκι μας και για διάφορους λόγους όλα άλλαξαν. Ήταν και λίγο δικό μας το λάθος αλλά όχι μόνο δικό μας. Οπότε, θα παραμείνω σιωπηλός διότι όποτε μιλάω καταλήγω να πληρώνω πρόστιμο ή να τιμωρούμαι. Ρίσκαρα ακόμα να μην είμαι στον πάγκο στο αποψινό ματς για ένα αστείο που έκανα για την Ρόμα και την Σιένα»

Ο Μουρίνιο αρνήθηκε ότι φοβήθηκε πως θα χαθεί το πρωτάθλημα, παραδέχτηκε όμως πως η Σαμπντόρια έκανε ένα μεγάλο δώρο όταν πριν λίγες εβδομάδες νίκησε μέσα στο «Ολίμπικο» την Ρόμα και επέτρεψε στους «νερατζούρι» να βρεθούν ξανά στην κορυφή.

«Δεν θα έλεγα ότι φοβήθηκα ποτέ αλλά όταν βρεθήκαμε στην δεύτερη θέση, δεν ελέγχαμε πια την μοίρα μας. Ήταν πιο δύσκολο διότι δεν έφτανε να νικάμε αλλά έπρεπε μια τρίτη ομάδα να κόψει βαθμούς από την Ρόμα. Ευτυχώς, μας βοήθησε η Σαμπντόρια», ισχυρίστηκε ο τεχνικός της Ίντερ που είπε ακόμα πως θα σκεφτεί διεξοδικά την απόφαση για το μέλλον του, μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν.

Ρανιέρι: Ήμασταν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές

Στην πλευρά της Ρόμα, υπήρχε απογοήτευση αλλά όχι σκυμμένα κεφάλια αφού οι «τζιαλορόσι» είχαν συνειδητοποιήσει πως η Ίντερ δεν θα άφηνε την ευκαιρία που της δινόταν να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι έσπευσε να συγχαρεί τους παίκτες του για το come back που επιχείρησαν μετά το καταστροφικό ξεκίνημα και ισχυρίστηκε πως η ομάδα του έδωσε ξανά πνοή σε ένα πρωτάθλημα που φαινόταν να έχει κριθεί από τον πρώτο γύρο.

«Η Ίντερ έπρεπε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ιταλίας. Πρέπει να ευχαριστήσω τα παιδιά για το εξωπραγματικό τους κατόρθωμα. Όταν έφτασα οι φίλαθλοι διαμαρτυρόντουσαν και κάποια από τα αστέρια μας δεν είχαν καλή απόδοση αλλά οι παίκτες στάθηκαν δίπλα μου και έκαναν κάτι απίστευτο για να επιστρέψουν. Η Ίντερ του Μοράτι ήταν το φαβορί αλλά η Ρόμα ήταν η πραγματική πρωταγωνίστρια, αφού επαναφέραμε μια κούρσα για τον πρωταθλητή, όταν φαινόταν να έχει «κλειδώσει». Τα συγχαρητήρια μου στην Ίντερ αλλά πρέπει να αγκαλιάσω κάθε παίκτη μου. Η Ρόμα ήταν υπέροχη, μείναμε 24 παιχνίδια αήττητοι, οπότε ήταν μια θετική πορεία. Ήμαστε απογοητευμένοι, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν νικητές και χαμένοι. Εύχομαι στον Μοράτι καλή τύχη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ»

Ξανά στον θρόνο η Ίντερ!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑΣ Η ΙΝΤΕΡ, 1-0 ΤΗΝ ΣΙΕΝΑ ΜΕ ΜΙΛΙΤΟ, ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ Η ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΔΕΥΤΕΡΗ, ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ Η ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ.Δεν έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις για την Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο η τελευταία αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Οι «νερατζούρι» επικράτησαν με 1-0 (πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ) εκτός έδρας της Σιένα και πανηγύρισαν το 18ο πρωτάθλημα (πέμπτο συνεχόμενο) και ταυτόχρονα το δεύτερο νταμπλ στην ιστορία τους.

Οι Μιλανέζοι κυριάρχησαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έχασαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και βρήκαν την λύτρωση με το 22ο φετινό γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο. Ο Αργεντινός πήρε την έξοχη πάσα του Ζανέτι στο 57’ και με δεξί πλασέ πέτυχε το γκολ που χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του. Οι «νερατζούρι» δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα, πέρα από ένα... λαθάκι του Ζούλιο Σέζαρ σε μια έξοδο στο 88’, το οποίο διόρθωσε ο ίδιος ο Βραζιλιάνος πορτιέρο της Ίντερ.

Με το φετινό, πέμπτο συνεχόμενο, πρωτάθλημα που πήρε η Ίντερ ισοφάρισε την αντίστοιχη επίδοση της Γιουβέντους που είχε καταφέρει κάτι ανάλογο την δεκαετία του 30΄. Πλέον, η ομάδα του Μουρίνιο θα προσπαθήσει να κάνει το τρεμπλ, το επόμενο Σάββατο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», απέναντι στην Μπάγερν που επίσης έκανε το νταμπλ φέτος στην Γερμανία!

Στην Βερόνα, η Ρόμα πήρε με άνεση την νίκη στο ματς με την Κιεβο, με δύο γκολ από τους Βούτσινιτς και Ντε Ρόσι στο τέλος του πρώτου ημίχρονο, όμως από την στιγμή που οι «νερατζούρι» έπαιρναν αυτό που ήθελαν στην Τοσκάνη, δεν είχαν τύχη για να κατακτήσουν το «σκουντέτο». Πάντως, η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη για τους «τζιαλορόσι» που επί ημερών Σπαλέτι είχαν μείνει πολύ πίσω και φαινόταν πως θα κινδύνευαν να μείνουν εκτός Ευρώπης. Σημαντική «παρηγοριά» για το σύνολο του Ρανιέρι είναι φυσικά η απευθείας είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και όλα τα παρελκόμενα οφέλη...

Όπως συνέβη και με την μάχη για το πρωτάθλημα, οι δύο διεκδικήτριες της τέταρτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, πήραν το «τρίποντο». Εντέλει, η Σαμπντόρια είναι αυτή που παίρνει το εισιτήριο, καθώς το γκολ του Πατσίνι στο 52’ της έδωσε το «τρίποντο» στο ματς με την Νάπολι (1-0 στο «Λουίτζις Φεράρις») και έτσι διατήρησε την διαφορά των δύο βαθμών από την Παλέρμο που νίκησε με 2-1 στο Μπέργκαμο την καταδικασμένη Αταλάντα.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 38ης (τελευταίας) αγωνιστικής της Serie A:

Κατάνια-Τζένοα 1-0
65’ Μάξι Λόπεζ
* Στο 64’ αποβλήθηκε ο Γιούριτς της Τζένοα

Κιέβο-Ρόμα 0-2
39’ Βούτσινιτς, 45’ Ντε Ρόσι

Αταλάντα-Παλέρμο 1-2
48’ Τσεράβολο/ 12’, 94’ πεν. Καβάνι

Σιένα-Ίντερ 0-1
57’ Μιλίτο

Κάλιαρι-Μπολόνια 1-1
65’ Ραγκάτσου/ 3’ Ανταΐλτον

Πάρμα-Λιβόρνο 4-1
45’, 46’ Λαντσαφάμε, 49’ Μορόνε, 91’ Κρέσπο/ 72’ Ντανιλεβίτσιους

Σαμπντόρια-Νάπολι 1-0
52’ Πατσίνι

Μπάρι-Φιορεντίνα 2-0
35’ Στελίνι, 95’ Ρίβας
* Στο 94’ αποβλήθηκε ο Γκαμπερίνι της Φιορεντίνα

Από το Σάββατο

Μίλαν-Γιουβέντους 3-0
14’ Αντονίνι, 29’, 67’ Ροναλντίνιο

Λάτσιο-Ουντινέζε 3-1
16’ Χιτσλσπέργερ, 41΄Φλοκάρι, 52΄ Μπρόκι/ 30’ Ντι Νατάλε
* Στο 38’ αποβλήθηκε ο Ίσλα της Ουντινέζε

Κυπελλούχος η Ζενίτ στον τελικό με τη Σιμπίρ

Το Κύπελλο στη Ρωσία για την αγωνιστική περίοδο 2009-10 κατέκτησε η Ζενίτ.Στον τελικό του θεσμού που πραγματοποιήθηκε στο Ροστόφ, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι νίκησε 1-0 τη Σιμπίρ Νοβοσιμπίρσκ, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Σιρόκοφ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 60ο λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρωσική ομάδα στέφθηκε για δεύτερη φορά κυπελλούχος στη Ρωσία ως Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ήταν την αγωνιστική περίοδο 1998-99, ενώ το 1944-45 στέφθηκε κυπελλούχος στη Σοβιετική Ένωση ως Ζενίτ Λένινγκραντ.

Στοίχημα από Redoto Bet

γεια σας αδερφια....αρκετες και σημερα οι επιλογες,παμε να τις δουμε...
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ=ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ....χαλαρο ματς για τον παοκ σε ενα ματς φιεστα.θελει ομως να αποδωσει καλο θεαμα στους οπαδους του και δεν υπαρχει περιπτωση να χαριστει.η αεκ πρεπει να παρει κατι αν θελει να πιασει τον γαυρο.νομιζω οτι θα σκοραρει και αυτη γιατι ο παοκ θα παιξει ανοιχτα και εχει και ελειψεις στην αμυνα.στο 2,00 το γκολ γκολ
ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ-ΧΙΧΟΝ=ΟΒΕΡ...ειναι αδερφα σωματεια και γειτονικες πολεις,ανηκουν στην ιδια επαρχιατην κατανμπρια.μεχρι και ο νομαρχης εκει εκανε δηλωσεις οτι πρεπει να σωθει η σανταντερ και ειπε σημερα εμεις ,αυριο εσεις!το ματς θα ειναι γιορτη και να χαμε να λεγαμε για τους δυο.επειδη ομως ο ασσος προσφερετε χαμηλα και μπορει να σωθει ακομα και με χ η σανταντερ αναλογως με τα υπολοιπα ματς θα προτιμησω το οβερ καθως νομιζω θα σκοραρει και η χιχον και καλα να γινει ψιλοντερμπακι!στο 1,66 το οβερ....
ΜΑΛΑΓΑ-ΡΕΑΛ=ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ....η μια για τιτλο η αλλη για σωτηρια.η ρεαλ συγουρα θα σκοραρει και με δεδομενο οτι λογικα η μπαρτσα θα εχει καθαρισει το ματς με λιγο κλαψιμο η μαλαγα θα καταφερει να βαλει κανα γκολακι για να βρει την ακρη μηπως και σωθει.θα το τιμησω.αδερφικες σχεσεις εξαλου εχει με μαλαγα η ρεαλ και αν χρειαστει κατι θα τις δωσει.στο 1,66 το γκολ γκολ
ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΤΕΝΕΡΙΦΗ=Χ2....η βαλενθια ειναι τουριστρια.η τενεριφη πρεπει καλου κακου να παρει κατι.επειδη ενδεχομενος με χ να μην κανει την δουλεια της θα παω με το χ2.θα πεσει και εδω κλαμα και δεν νομιζω να ειναι τοσο παθιασμενη η βαλενθια να βγαλει τα ματια της και να ριξει την τενεριφη.και τι θα κερδισει αλωστε;στο 1,66 το χ2
Υ.Γ. ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ 4/4 ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΜΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ......
SALOUTE MAGKES!

Πάει να κλέψει Ντι Μαρία η Μάντσεστερ

Ο Άνχελ Ντι Μαρία αναμένεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι από την Μπενφίκα με πιθανότερο προορισμό την Ρεάλ Μαδρίτης. Σφήνα φαίνεται πως μπαίνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία προσφέρει τον Άντερσον και δέκα εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον Αργεντινό.Μία απέλπιδα προσπάθεια να κλέψει τον Άνχελ Ντι Μαρία από τα χέρια της Ρεάλ Μαδρίτης κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» προσφέρουν 10 εκατ. ευρώ και τον Άντερσον για να πείσουν την Μπενφίκα να παραχωρήσει τον Αργεντινό διεθνή.

Ο Ντι Μαρία μετράει αντίστροφα για την αποχώρησή του από τους «αετούς» οι οποίοι ήδη έχουν αποκτήσει τον Γκαϊτάν από την Μπόκα Τζούνιορς.

«Αιώνια» Καταλανός ο Μέσι

Οπαδός της Μπαρτσελόνα δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Λιονέλ Μέσι. «Δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου στη Ρεάλ», δηλώνει μεταξύ άλλων ο Αργεντίνος σούπερ σταρ.Ο άσος των «Μπλαουγκράνα» σχολίασε για την «αιώνια» αντίπαλο:

«Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου στη Ρεάλ ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Είμαι χαρούμενος στη Βαρκελώνη και την Μπαρτσελόνα και αν ήταν καθαρά στο χέρι μου θα συνέχιζα εδώ, για πολλά ακόμη χρόνια», είπε αρχικά για να προσθέσει εν συνεχεία:

«Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον, ωστόσο αυτό που θέλω είναι να μείνω εδώ για όλα τα χρόνια της ποδοσφαιρικής μου καριέρας και ακόμη περισσότερα», είπε.

Κοιτάζει Κακά η Τσέλσι

Σε μεγάλη εκτίμηση τον Κακά έχει ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι θέλει να πάρει στο Λονδίνο τον Βραζιλιάνο μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ρώσος μεγιστάνας θα προτείνει στον Κάρλο Αντσεότι τον διεθνή άσο, ο οποίος δεν έπεισε στην «Βασίλισσα» και ο ισπανικός σύλλογος δεν θα έλεγαν όχι για να τον παραχωρήσει. Ο Ιταλός τεχνικός των «μπλε» είναι σύμφωνος καθώς γνωρίζει πολύ καλά τον Βραζιλιάνο από την κοινή τους θητεία στη Μίλαν. Το σίγουρο είναι πως η Ρεάλ θα θέλει να πάρει τα ίδια χρήματα που ξόδεψε για να τον αποκτήσει από τους «ροσονέρι».

Ασαφές το μέλλον το Μπουφόν

Δεν θέλησε να αποκαλύψει ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, αν ο χθεσινός αγώνας του κόντρα στη Μίλαν ήταν ο τελευταίος του με τη φανέλα της Γιουβέντους.Ο 32χρονος τερματοφύλακας τραυματίστηκε στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και αντικαταστάθηκε από τον Αλεξ Μάνινγκερ.

«Δεν ξέρω... Είναι ανόητο να μιλάς χωρίς να γνωρίζεις…», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε αν θα αποχωρήσει από τη Γιουβέντους, αφού όπως φημολογείται στην Ιταλία, επόμενος προορισμός του θα είναι στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Γιουβέντους ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Καμπιονάτο χάνοντας 3-0 από τη Μίλαν και τερματίζοντας στην έβδομη θέση της κατάταξης, σε μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της. Η διοίκηση της «βέκια σινιόρα» στοχεύει στην επανοικοδόμηση της ομάδας και ο Μπουφόν είναι ο πιο «εμπορεύσιμος» παίκτης της.

Αναφερόμενος στον τραυματισμό του, ο Ιταλός διεθνής άσος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, ενόψει της συμμετοχής της «σκουάντρα ατζούρα» στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.

Ο Μπλαν φεύγει για να αναλάβει την εθνική

Ο Λοράν Μπλαν εγκαταλείπει τη Μπορντό, προκειμένου να αναλάβει την εθνική ομάδα της Γαλλίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ στη Νότια Αφρική.Η Μπορντό ενημερώθηκε από τον Λοράν Μπλαν ότι σκοπεύει να απαντήσει θετικά στην πρόταση της γαλλικής ομοσπονδίας, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα ομοσπονδιακού τεχνικού. Ο σύλλογος περιμένει να ακούσει την ομοσπονδία στο θέμα της αποζημίωσης, που συνδέεται με την αποδέσμευση του προπονητή μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των «Γιρονδίνων».

Ξεκινούν στο ΣΕΦ οι ημιτελικοί, με το πραγματικό ενδιαφέρον

Οι αγώνες ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Μαρούσι πάντα συγκέντρωναν ενδιαφέρον, το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Στις 17:00 (ΣΚΑΪ) ξεκινούν οι ημιτελικοί και οι δύο αντίπαλοι έχουν μοναδικό στόχο τη θέση στον τελικό στον οποίο θα φτάσει όποιος κάνει τρεις νίκες. Υπό αυτήν την έννοια, αναμένουμε θέαμα που δεν θα έχει μεγάλη σχέση με το αντίστοιχο χτεσινό του ΟΑΚΑ...

Ο Ολυμπιακός έχει να παλέψει απέναντι σε μια πραγματική ομάδα, αλλά και την απογοήτευσή του μετά το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Μία εβδομάδα από τον τελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα δεν έχει μαζί του τον Τζος Τσίλντρες που λόγω τραυματισμού είναι αμφίβολος και για τον αγώνα της Τετάρτης, ενώ ο Παναγιώτης Γιαννάκης παρέμεινε παραμονή του αγώνα κλινήρης και θα κοουτσάρει δίχως να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση.

Η σειρά με το Μαρούσι, όμως, αποτελεί για τον Ολυμπιακό την ευκαιρία για να ξαναβρεί τα πατήματά του, κάτι απαραίτητο αν θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο έχοντας μειονέκτημα έδρας στους τελικούς. Ερωτηματικό αποτελεί η παρουσία του κόσμου στο ΣΕΦ, καθώς στο Παρίσι ακούστηκαν πολλά και διάφορα, με την εσωστρέφεια να επιστρέφει πρόσκαιρα στον Πειραιά. Αν και υπερβολική η κριτική, αφού η Μπαρτσελόνα ήταν το μεγάλο φαβορί κι απλά επιβεβαίωσε το χαρακτηρισμό, ο Ολυμπιακός καλείται τώρα να ξεχάσει ό, τι συνέβη και να επικεντρωθεί στην Α1. Διαδικασία διόλου εύκολη, αλλά απαραίτητη, την οποία συνήθως οι παίκτες δουλεύουν πάνω στο παρκέ, φάση με τη φάση.

Άλλωστε, αρκετοί από το σημερινό ρόστερ των «ερυθρολεύκων» θυμούνται την μπάλα να μπαινοβγαίνει στο καλάθι τους από σουτ του Μιλισάβλιεβιτς στη λήξη του πέμπτου ημιτελικού, στις 21 Μαΐου του 2008 κι ενώ το σκορ ήταν 64-63. Άρα, γνωρίζουν και τι να περιμένουν σήμερα...

Το Μαρούσι θα αγωνιστεί ελεύθερο κι αυτό είναι ένα μεγάλο όπλο υπέρ των παικτών του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μελετήσει καλά τον αντίπαλό του κι ενώ έχει το μυαλό του στην τρίτη προνομιούχο θέση, προτίθεται να εξαντλήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν. Έχοντας πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού στο κλειστό του Αγίου Θωμά, θα επιδιώξει να πάει στο μπρέικ μέσα στο ΣΕΦ, κάτι όχι μόνο δύσκολο, αλλά σύμφωνα με όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα, φαινομενικά αδύνατο. Ο Ολυμπιακός μετρά μόνο νίκες στην έδρα του, βασιζόμενο στην άμυνα όμως, και τις εξαιρετικές συνεργασίες στα pick ' n ' roll, το Μαρούσι θα προσπαθήσει να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος. Αμφίβολος, ωστόσο, είναι ο φορμαρισμένος Μιχάλης Πελεκάνος με πρόβλημα στον ώμο.

Βασικό ζητούμενο είναι να ανταποκριθούν οι ψηλοί του στην υπεροπλία του Ολυμπιακού κοντά στο καλάθι. Πρόβλημα υπάρχει με τον Τζάρεντ Χόμαν που έχασε τις τρεις τελευταίες προπονήσεις λόγω γαστρεντερίτιδας και θα αγωνιστεί όσο αντέχει. Αν τα καταφέρουν σ' αυτό το κομβικό κομμάτι, ο αγώνας θα είναι κλειστός στο σκορ κι ανοιχτός σε κάθε αποτέλεσμα.

Ο Κατσίδης παγκόσμιος πρωταθλητής ελαφρών βαρών

Ο Μιχάλης Κατσίδης, γνωστός στον κόσμο της παγκόσμιας πυγμαχίας ως Michael Katsidis, διατήρησε τον τίτλο του προσωρινού παγκόσμιου πρωταθλητή ελαφρών βαρών έπειτα από μία συγκλονιστική εμφάνιση κόντρα στον Άγγλο Kevin Mitchell.

Ο αγώνας διεξήχθη στο Άπτον Παρκ, την έδρα της Γουέστ Χαμ, μπροστά σε 15.000 Λονδρέζους, οι οποίοι βέβαια τάχθηκαν στο πλευρό του Mitchell. Ο Άγγλος ξεκίνησε δυναμικά, πολύ γρήγορα όμως ο Κατσίδης εξαπέλυσε την επίθεσή του και σταματημό δεν είχε. Τα διαδοχικά χτυπήματα έφεραν το νοκ άουτ στον τρίτο γύρο, καθώς ο διαιτητής πρόλαβε τον Αυστραλό με τις ελληνικές ρίζες προκειμένου να μην προκληθεί κάποια σοβαρή ζημιά στον αντίπαλό του που είχε πέσει στα γόνατα.

Ο Κατσίδης έχει γεννηθεί στο Κουίνσλαντ, αλλά κατάγεται από την Αετοράχη της Θεσσαλίας και έχει το παρατσούκλι Great. Σπουδαίος πάνω στο ρινγκ, εμφανίζεται σ' αυτό πάντα με αρχαία ελληνική περικεφαλαία, ενώ στην πλάτη του υπάρχει ένα τεράστιο τατουάζ με τον Ήλιο της Βεργίνας. Πάντα μαζί με την σημαία της Αυστραλίας υψώνει και της Ελλάδας, στοιχείο που επίσης καταδεικνύει όχι μόνο τις ρίζες του, αλλά και τους δεσμούς του με τη χώρα μας.

«Ήταν εκπληκτική η ατμόσφαιρα. Θα γιορτάσω τον τίτλο μου επειδή είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο κόσμος με έκανε να αισθάνομαι πραγματικά σπουδαία, ανεξάρτητα με τον ποιόν υποστήριζε. Είμαι τρεις μήνες μακριά από την οικογένειά μου για προετοιμασία, αλλά βρίσκομαι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου», ανέφερε ο 29χρονος μποξέρ.

«Σκιά» δωροδοκίας στο Μουντιάλ

Η Ισπανία και η Ρωσία θα δωροδοκήσουν διαιτητές στο Μουντιάλ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ο Λόρδος Τρίσμαν κατηγόρησε τις δύο χώρες ότι αλληλοβοηθούνται ενόψει της διοργάνωσης του 2018, όπου είναι και οι δύο υποψήφιες. Συγκεκριμένα ο 66χρονος Τρίσμαν ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι η Ισπανία ίσως αποσύρει την υποψηφιότητά της για το Μουντιάλ του 2018 για να βοηθήσει την Ρωσία, εάν η τελευταία, η οποία επίσης θέλει να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, δωροδοκήσειε διαιτητές για την Ισπανία στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής!

Οι κατηγορίες αυτές ήρθαν μόλις δύο ημέρες μετά την παρουσίαση του φακέλου της υποψηφιότητας της Αγγλίας στον πρόεδρο της ΦΙΦΑ Γιόζεπ Μπλάτερ. Ο Λόρδος Τρίσμαν προέβη σε αυτές τις κατηγορίες στην Μελίσα Γιάκομπς, την οποία είχε προσλάβει ως γραμματέα όταν ακόμα βρισκόταν στο στην κυβέρνηση του πρώην προθυπουργού Γκόρντον Μπράουν.

Η Γιάκομπς αποκάλυψε τους διαλόγους με τον Λόρδο Τρίσμαν όταν η κουβέντα τους είχε θέμα συζήτησης την υποψηφιότητα της Αγγλίας. «Νομίζω ότι με τους Αφρικανούς τα πάμε καλά, όπως και με ορισμένους από τους Ασιάτες. Κατά πάθα πιθανότητα τα πράγματα είναι καλά και με την Κεντρική και Βόρεια Αμερική», ανέφερε ο ο Τρίσμαν για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Η διαίσθησή μου είναι ότι ότι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, παρότι δε το λένε, θα ψηφίσουν την Ισπανία. Και εάν η Ισπανία αποσυρθεί, επειδή ψάχνει για βοήθεια από τους Ρώσους για να δωροδοκήσει του διαιτητές στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, οι ψήφοι τους τότε δεν αποκλείεται να πάνε στην Ρωσία, η οποία θα προσπαθήσει να κάνει συμφωνίες και να βοηθήσει την Ισπανία από την στιγμή που δεν είναι στο Μουντιάλ. Άλλωστε η Ρωσία δεν έχει να χάσει τίποτα».

Αντι-Μουρίνιο ο Ράφα

Η σχεδόν σίγουρη μετακόμιση του Ζοσέ Μουρίνιο στη Μαδρίτη προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης φέρνει προ των πυλών στο Μιλάνο, τον Ράφα Μπενίτεθ. Χαρακτηριστικά άλλωστε είναι τα δημοσιεύματα που λαμβάνουν χώρα στον ιταλικό Τύπο με την διοίκηση των «νερατζούρι» να επιθυμεί να φέρει στο Μιλάνο τον Ράφα Μπενίτεθ, γεγονός το οποίο φέρεται να ενισχύεται μιας και ο Ισπανός κόουτς αναμένεται να αποχωρήσει από την Αγγλία και τη Λίβερπουλ.

Πάμπλο και Βλάταν στο Βήμα

Πάμπλο Γκαρσία και Βλάνταν Ίβιτς σχολίασαν το... μυστικό της 2ης θέσης λέγοντας χαρακτηριστικά. «Ξέραμε τι θέλαμε εντός γηπέδου, είχαμε σοβαρότητα». Πρόσθεσαν ότι πιστεύουν στην πρόκριση στο Champions League, ενώ αναφέρθηκαν με κολακευτικά λόγια στον Σάντος.


- Πού αποδίδετε την επιτυχία του ΠΑΟΚ εφέτος;

Βλ.Ι.: «Ήμασταν μια σοβαρή ομάδα σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ ήταν ομάδα που ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο. Και επειδή δουλέψαμε σκληρά, γνωρίζαμε ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν το αποτέλεσμα».

Π.Γκ.: «Ημασταν η καλύτερη ομάδα σε διάρκεια. Το μυστικό μας ήταν τα αποδυτήρια και η συνεργασία που είχαμε. Λειτουργούσαμε σαν ομάδα, αυτό είναι όλο. Και αυτό πολλές φορές είναι σημαντικότερο από το μεγάλο μπάτζετ».

- Πόσο μπορεί να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Βλ.Ι.: «Οι περισσότεροι έχουμε παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι άπειρος, αλλά ατομικά δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτε. Και εγώ και ο Πάμπλο έχουμε ζήσει αυτή την ατμόσφαιρα. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολη η αποστολή μας, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας».

Π.Γκ.: «Το ότι βρισκόμαστε στα προκριματικά σημαίνει πως έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προόδου. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι να πιστέψουμε σε αυτό που κάνουμε. Ο,τι έχουμε κάνει έως τώρα μας δίνει πίστη και δύναμη να συνεχίσουμε με στόχο το καλύτερο».

- Πολλά ειπώθηκαν για τις σχέσεις σας με τον προπονητή κ. Σάντος. Τι απαντάτε;

Βλ.Ι.: «Εχουμε έναν εξαιρετικό προπονητή που είναι πολύ σοβαρός. Δεν είναι τυχαίες οι επιτυχίες του. Ισως εγώ να τον γνωρίζω κάπως καλύτερα γιατί συνεργαστήκαμε και στην ΑΕΚ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις ανέλαβε δύο ομάδες με προβλήματα και τις οδήγησε σε υψηλό επίπεδο. Αυτό δείχνει τον χαρακτήρα του και τις γνώσεις του».

Π.Γκ.: «Ο Σάντος είναι σοβαρός άνθρωπος, γνωρίζει τον ΠΑΟΚ και την ομάδα. Ξέρει τι άνθρωποι και ποιοι παίκτες είμαστε ο καθένας από εμάς. Μακάρι να παραμείνει και να μην αλλάξει τίποτε στην ομάδα. Ετσι όπως είμαστε, είμαστε τέλεια».

- Τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα για να κατακτήσετε το πρωτάθλημα;

Βλ.Ι.: «Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία, αν και θεωρώ ότι πλέον πρέπει να βάλουμε υψηλότερους στόχους, διότι ο ΠΑΟΚ έχει παρόν και μέλλον. Και αξίζουμε περισσότερα πράγματα: Κύπελλα, πρωταθλήματα, συνεχή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το αξίζει ο ΠΑΟΚ και για το κοινό του. Αυτό μας βοήθησε, αυτό έδωσε χρήματα και αυτό μας ακολουθούσε παντού. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει μια επιτυχία μας για εκείνους». -

Γιατί ανανεώσατε τα συμβόλαιά σας με τον ΠΑΟΚ και τι σας οδήγησε στο να παραμείνετε στη Θεσσαλονίκη;

Βλ.Ι.: «Εγώ αγαπάω αυτή την πόλη. Θέλω να μείνω. Αλλά πάνω απ΄ όλα με εμπνέει αυτή η ομάδα. Δεν θα πήγαινα πουθενά αλλού αν πίστευα ότι δεν έχω ολοκληρώσει ακόμη τις φιλοδοξίες μου. Γι΄ αυτό και δεν δίστασα να απαντήσω θετικά στην πρόταση που μου έκαναν, την οποία θεωρώ τιμή για οποιονδήποτε παίκτη. Θέλω να κλείσω την καριέρα μου με ένα πρωτάθλημα».

Π.Γκ.: «Στην Ελλάδα ζω πράγματα που δεν είχα ζήσει. Η λατρεία που μου έχει ο κόσμος είναι κάτι που κέρδισα όσο ζω εδώ στη Θεσσαλονίκη. Εχω ανανεωθεί και ως άνθρωπος. Αισθανόμουν γέρος, αλλά τώρα έχω ανανεωθεί, είμαι πολύ καλά εδώ. Αυτά έχω κερδίσει από τα δύο χρόνια στην Ελλάδα. Δεν σκέφτομαι πολύ το μέλλον, το τι θα μπορεί να γίνει. Σήμερα είμαστε εδώ και πίνουμε καφέ και μπορεί αύριο... Ωστόσο έτσι είναι η ζωή. Δεν στεναχωριέμαι. Ανανέωσα το συμβόλαιό μου με τον ΠΑΟΚ και είμαι πολύ χαρούμενος. Οταν αισθανθώ ότι δεν μπορώ να αποδώσω σωστά και δεν θα βρίσκομαι σε θέση να δώσω στην ομάδα αυτά που θέλει από εμένα, θα κά νω ένα βήμα δίπλα και θα συνεχίσω».

- Εχετε νιώσει στο περιβάλλον σας τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Το ρωτώ γιατί στις πατρίδες σας υπήρξε στο παρελθόν ανάλογη κατάσταση, τόσο στη Σερβία όσο και στην Ουρουγουάη.

Βλ.Ι.: «Εγώ βίωσα ανάλογες καταστάσεις στη Σερβία μετά τον πόλεμο. Η χώρα δεν είχε υποδομές. Και μέσα από το ποδόσφαιρο όφειλα να δίνω χαρά στους θεατές που έρχονταν στο γήπεδο για να ξεχαστούν από την καθημερινότητά τους. Το ίδιο νιώθω και τώρα. Και αυτό θέλω να επαναλάβω στους κατοίκους της χώρας που με φιλοξένησε και με έκανε παιδί της».

Π.Γκ.: «Οταν φορούσα τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης ένιωθα την ανάγκη να νικήσει η ομάδα για να πάρει χαρά ο κόσμος της πατρίδας μου. Το ίδιο νιώθω αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η Ελλάδα η επιτυχία μας έδωσε μεγαλύτερη χαρά στους ΠΑΟΚτζήδες».

Π.Γκ.: «Αποδείξαμε ότι χάσαμε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες. Αν είχαμε σωστή διαιτησία στην έδρα του Αρη, θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Η ομάδα δεν χρειάζεται πολλά πράγματα, αρκεί να συνεχίσουμε στο ίδιο μήκος κύματος. Και να εξακολουθεί να στηρίζει το κοινό την ομάδα όπως πέρυσι. Προσωπικά με κάνει υπερήφανο ο τρόπος που με αντιμετωπίζουν και αυτό μεγαλώνει την ανάγκη για προσφορά στον ΠΑΟΚ».

- Είστε ευχαριστημένοι από τον εαυτό σας;

Βλ.Ι.: «Πάντα ψάχνεις το καλύτερο. Η επιτυχία έρχεται μέσα από συλλογική προσπάθεια. Πάνω απ΄ όλα ήμασταν σοβαροί. Το λέω συνεχώς, γιατί εκεί βρίσκονται οι περισσότεροι λόγοι της επιτυχίας μας. Από πέρυσι θέλαμε να μπούμε ανάμεσα στις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας και συνεχίσαμε λειτουργώντας σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δουλειάς. Πέρυσι κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, αλλά στο τέλος δεν μας βγήκε. Εγώ δεν έχω παράπονο, αλλά η δική μου βελτίωση πέρασε μέσα από τη βελτίωση της ομάδας. Δηλαδή βρήκα συμπαίκτες που με καταλάβαιναν».

Π.Γκ.: «Ηταν από τις καλύτερες χρονιές μου. Εχω πιάσει έναν ρυθμό και αυτό με ευχαριστεί. Δεν είχα άσχημους τραυματισμούς και αυτό με βοήθησε πολύ. Είναι μία από τις χρονιές όπου έχω περισσότερη συμμετοχή γιατί προσπάθησα να αντιδρώ περισσότερο ήρεμα στις αποφάσεις των διαιτητών. Ηταν μια δύσκολη σεζόν σε προσωπικό επίπεδο. Κάποια στιγμή θα μπορούσα να ήμουν πολύ καλύτερος. Υπήρχαν ματς στα οποία δεν ήμουν συγκεντρωμένος λόγω του θανάτου της μητέρας μου. Είχα την καρδιά και τα κότσια να το διαχειριστώ και πιστεύω ότι αυτά τα στοιχεία ποτέ δεν θα μου λείψουν». - Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σας εφέτος;

Βλ.Ι.: «Η καλύτερη ήταν η στιγμή που σκοράρισα στο “Καραϊσκάκη”. Τότε είπα: “Τσάμπιονς Λιγκ, ερχόμαστε”. Η χειρότερη ήταν ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί περάσαμε μια κρίση. Η αρνητική κριτική ήταν έντονη, αλλά μέσα από αυτήν ήρθαν τα κίνητρα». Π.Γκ.: «Το χειρότερο είναι η στιγμή που έχασα τη μητέρα μου. Δεν ήμουν συγκεντρωμένος και έχασα την όρεξη που είχα για το ποδόσφαιρο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, πιστεύω ότι γενικά ήταν μια καλή χρονιά. Το πιο ευχάριστο είναι όταν βλέπεις αυτόν τον λαό χαρούμενο. Και η κορυφαία στιγμή μου ήταν όταν επιστρέψαμε δύο φορές στη Θεσσαλονίκη μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Εβλεπες στα πρόσωπα των παιδιών την ανακούφισή τους».

Η πάλη πήρε 10 μετάλλια

Με 10 μετάλλια στις αποσκευές, από τα οποία ένα χρυσό, επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Μεσογειακό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

Η Εθνική ομάδα ελληνορωμαϊκής πάλης πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, κατακτώντας την δεύτερη θέση πίσω από την Τουρκία, σε σύνολο 16 ομάδων.

Ο Πέτρος Μανουηλίδης πήρε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 74 κιλών, ενώ οι Αλέξανδρος Ποικιλίδης στα 84 κιλά και Γιώργος Κουτσιούμπας στα 96, ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Στην ελευθέρα, η Εθνική ομάδα αναδείχτηκε δεύτερη στη γενική κατάταξη, πίσω από την οικοδέσποινα Τουρκία.

Οι Παναγιώτης Μακρίνας (66 κιλά) και Θωμάς Θεοδωρούδης (84 κιλά) έφτασαν μία ανάσα από το χρυσό, αμφότεροι όμως βγήκαν δεύτεροι, ενώ οι Όλεγκ Μοτσάλιν στα 74κ., Βίκτωρ Αλιοσέτσκιν στα 96κ. και Στάθης Τοπαλίδης στα 120κ. πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Τέλος, οι γυναίκες μπορεί να αντιμετώπισαν την Γαλλία και την Ιταλία, οι οποίες έχουν πολύ καλές ομάδες, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την Αγόρω Παπαβασιλείου να πάρει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στην κατηγορία των 63 κιλών. Παράλληλα, η Μαρία-Λουίζα Βρυώνη ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 72 κιλά.

Tenorio-Στοίχημα...Δυαδούλα καί σήμερα...


Επιμέλεια-Tenorio.


Xαιρετώ την παρέα

Είναι κρίμα καί άδικο πραγματικά ρε παιδιά να μην περάσει η χθεσινή μας δυάδα.Μαχαιριά στο 90ο λεπτό μας κάρφωσε στα στήθεια η παλιό-Murcia.Είναι κρίμα γιατί βγάλαμε ένα πολύ δύσκολο σημείο σαν αυτό της Montpellier πηγαίνωντας κόντρα στην πλειοψηφεία των περισσότερον παικτών πού βλέπαν Pari λόγω των πολλών απουσιών της Montpellier. Κρατώ άλλη μιά καλή εμφάνιση καί συνεχίζουμε τον δύσκολο αγώνα μας είναι το μόνο πού μπορούμε να κάνουμε.Πιστεύω πως είμαστε σε πολύ κατάσταση καί καθαρά από θέμα ατυχίας καί μόνο δεν κάναμε ταμείο στα χθεσινά.


Πάμε ευθύς αμέσως στα φρέσκα εκεί όπου θα ασχοληθούμε καί σήμερα με μία δυάδα
καί ας ελπίσουμε ότι μας στέρησε χθές η τύχη να μας το δώσει πίσω σήμερα απλόχερα.


Augsburg - Nurnberg (2)

Επαναληπτικός αγώνας μπαράζ. Σκόρ πρώτου παιχνιδιού : Nürnberg - Augsburg 1-0.

Μετά καί το σκόρ τού πρώτου παιχνιδιού η Augsburg είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένη να κάνει το παιχνίδι της καί να ρισκάρει, καθώς χρειάζεται οπωσδήποτε να πετύχει τέρμα γιά να ανατρέψει το σκόρ τού πρώτου παιχνιδιού.Αυτό θεωρώ πως εξυπηρετή την Nürnberg πού θα βρεί ίσως τούς χώρους να παίξει στην ανεπίθεση.Το άγχος γιά να πετύχουν γκόλ οί γηπεδούχοι ίσως να είναι ανασταλτικός παράγοντας αν πηγαίνει το παιχνίδι στο 0-0 ,καί όσο θα περνά ο χρόνος κάποια στιγμή θα πρέπει να βγoύν μπροστά.Δύσκολη έδρα το Augsburg αλλά νομίζω πως η πιό έμπειρη Nürnberg μπορεί να περάσει με διπλό καί να παραμείνει στην Bundesliga.

Θα ρισκάρω στο διπλό της Nurnberg σε απόδοση (2.80)



Sint. Truinten - Genk (2)


Επαναληπτικός τελικός αγώνας των Play-off γιά την έξοδο στο Europa League.

Σκόρ πρώτου αγώνα : Genk - Sint.Truiden 2-1.

Παράδοση αγώνα : Σε 12 παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας η Genk μετρά 8 νίκες 2 ισοπαλίες καί 2 μόλις ήττες με αντίπαλο την Sint.Truiden.


Mεταμορφωμένη προς το καλύτερο εμφανίζεται η Genk στα παιχνίδια των Play-off, καθώς μετρά 7 νίκες σε 9 παιχνίδια.Πολύ δυνατή επιθετικά πετυχαίνει στατιστικά κατά μέσο όρο 2 γκόλ ανά αγώνα.

Δεν είναι σε καλή κατάσταση ο <Άγιος Τρύφωνας> μιάς καί μετρά 4 ήττες στα τελευταία 5 παιχνίδια στην διαδικασία των μπαράζ.Οί γηπεδούχοι Παρουσιάζονται αρκετά ευάλωτοι αμυντικά έχοντας δεχτεί 10 τέρματα σε 5 αγώνες.

Αναγκασμένη να ρισκάρει είναι η Sint.Truiden πού θέλει πάσει θυσία να σκοράρει γιά να ανατρέψη το σκόρ τού πρώτου αγώνα.Θεωρώ καλύτερο καί πιό δυνατό σύνολο την Genk η οποία σύν τοίς άλλοις είναι καί σε πολύ κατάσταση.

Θα ρισκάρω στο διπλό της Genk σε απόδοση (2,75)



Επίσης προσοχής αξίζει καί το διπλό της Viking στο Πρωτάθλημα Νορβηγίας.

Σε αγωνιστική καθίζηση η βρίσκεται η Sandefjord η οποία παρακάλώ μετρά 7 σερί ήττες χωρίς μάλιστα να έχει πετύχει ούτε ένα τέρμα στα παιχνίδια αυτά.Ενώ εντός έδρας προέρχεται από 3 σερί ήττες..


Σε αγωνιστκό ανέβασμα από την πλευρά της η φιλοξενούμενη Viking πού μετά από το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα δείχνει σιγά σιγά να βρίσκει την φόρμα της.Μετρά αισίως 6 σερί παιχνίδια αήττη με 4 νίκες 2 ισοπαλίες καί καμία ήττα.Βελτιωμένη εμφανώς τόσο επιθετικά όσο καί αμυντικάΣκοράρει γιά 7 σερί αγώνες.


Καλύτερη ομάδα η Viking πού είναι καί σε φόρμα.Προβάδισμα στο διπλό σε απόδοση (2,20)


Ανακεφαλαιώνοντας οί βασικές μού επιλογές σε δυάδα με : Nurnberg - Genk



Καλά να περνάτε , τα σέβη μου.

Η χρονιά των νταμπλούχων

Στα περισσότερα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης πρωταγωνίστρια ήταν μια ομάδα. Σε Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία έγινε το νταμπλ από Τσέλσι, Μπάγερν και Ίντερ (σήμερα).

Μια χρονιά, μια ομάδα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τίτλος του θέματος καθώς στα τρία μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης τον ρόλο έκλεψε ένας σύλλογος. Στην Αγγλία η Τσέλσι κατέκτησε σχετικά άνετα το νταμπλ καθώς επικράτησε χθες και για το Κύπελλο της Πορτσμουθ με 1-0.

Στην Μπουντεσλίγκα η Μπάγερν ήταν η πρωταθλήτρια καθώς προς το τέλος καθάρισε την υπόθεση τίτλος ενώ στο Κύπελλο συνέτριψε χθες την Βέρντερ Βρέμης με 4-0 δείχνοντας ποιος είναι το απόλυτα αφεντικό στην Γερμανία. Η Ιντερ αφού πρώτα πήρε το Κόπα Ιτάλια μέσα στην έδρα της Ρόμα σήμερα αναμένεται να στεφθεί και πρωταθλήτρια στην έδρα της Σιένα. Οι «νερατζούρι» με νίκη κατακτούν και μαθηματικά τον τίτλο.

Μπάγερν και Ιντερ είναι οι μοναδικές ομάδες σε όλη την Ευρώπη που μπορούν να κατακτήσουν το τρεμπλ. Σίγουρα θα είναι μια από τις δύο καθώς στις 22 Μαΐου κοντράρονται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μόνο ο ΠΑΟ

Νταμπλ φυσικά πήρε και ο Παναθηναϊκός, αλλά πλέον αναφερόμαστε σε μικρότερη δυναμικότητας πρωταθλήματα. Πάντως, αξιοσημείωτο είναι πως καμία άλλη ομάδα από τα... χαμηλά κλιμάκια της Ευρώπης δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει πρωτάθλημα και Κύπελλο. Πάντως, δύο είναι μόνο οι υποψήφιες που μπορούν να προστεθούν στη λίστα που βρίσκεται το τριφύλλι. Η μία είναι η Κλουζ, που μόλις χθες στέφθηκε πρωταθλήτρια Ρουμανίας ενώ είναι και στον τελικό του Κυπέλλου. Εκεί θα παίξει με την Βασλούι στις 6 Ιουνίου.

Η άλλη είναι η Βασιλεία. Η ελβετική ομάδα πήρε το Κύπελλο πάρα πολύ εύκολα επικρατώντας της Λωζάννης με 6-0 ενώ σήμερα δίνει μάχη για το πρωτάθλημα. Στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος φιλοξενείται στην έδρα της Γιουνγκ Μπόις με τις δύο ομάδες να είναι ισόβαθμες στην κορυφή με 77 βαθμούς. Η Βασιλεία ακόμα και με ισοπαλία παίρνει τον τίτλο και φυσικά το νταμπλ.

Τόρες και Μόντριτς στη λίστα του Αμπράμοβιτς

Μπορεί η Τσέλσι να κατέκτησε το νταμπλ στην Αγγλία, αλλά ο καημός του Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Για να καταφέρει την επόμενη χρονιά ο Αντσελότι να το διεκδικήσει, ο Ρώσος μεγιστάνας ετοιμάζεται να αποκτήσει τους Τόρες και Μόντριτς. Αποφασισμένος να κάνει αχτύπητη την Τσέλσι είναι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο Ρώσος ιδιοκτήτης των «μπλε» ετοιμάζεται να κάνει πρόταση για τους Τόρες και Μόντριτς το καλοκαίρι σε μία προσπάθεια να κάνει την Τσέλσι αχτύπητη και βασική διεκδικήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Τσέλσι θα καταθέσει πρόταση για τον Κροάτη μέσο ύψους 30 εκατ. λιρών κι ελπίζει ότι η Τότεναμ θα πει το ναι όπως έκανε και στις περιπτώσεις των Κάρικ και Μπερμπάτοφ που μετακόμισαν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αντίθετα, τα πράγματα για τον Φερνάντο Τόρες είναι πιο εύκολα, αφού μία πρόταση ύψους 50 εκατ. λιρών θα γινόταν άμεσα αποδεκτή, με τα χρέη της Λίβερπουλ να φτάνουν τα 350 εκατ. λίρες.

«Πόρτα» Ντάτολο στην Μπόκα

Το θέμα της αποδέσμευσης του Ντάτολο από τον Ολυμπιακό είναι δεδομένο. Ωστόσο κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει το ποδοσφαιρικό μέλλον του «Ιησού». Ο Χεσούς Ντάτολο είναι γνωστό και μη εξαιρετέο ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, καθώς το πέρασμά του από την ομάδα με τη μορφή δανεισμού από τη Νάπολι ήταν «αποτυχημένο»

Ο ατζέντης του Αργεντινού μέσου υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν θα πάει ούτε στην Μπόκα Τζούνιορς.

«Ο Ντάτολο έχει προσαρμοστεί στην Ευρώπη, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει το καλοκαίρι. Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να πάει στην Μπόκα, παρά το ότι η ομάδα του Μπουένος Αϊρες έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Οι απολαβές του Ντάτολο είναι τέτοιες που η Μπόκα δεν μπορεί να τις καλύψει. Ο Χεσούς αμείβεται με 1,4 εκατ. ευρώ το χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά.

"Πρότυπο μου ο Πάμπλο Γκαρσία"

Η φήμη που έχει στο εξωτερικό δεν είναι κάτι το οποίο προκαλεί εντύπωση ωστόσο ο Πάμπλο Γκαρσία φαίνεται πως αποτελεί πρότυπο για τον μέσο της Νάπολι, Βάλτερ Γκαργκάνο.

Ο συμπατριώτης του «Παυλάρα», Ουρουγουανός που αγωνίζεται στην ιταλική Νάπολι μίλησε στα ΜΜΕ της χώρας του τονίζοντας για τον μέσο του ΠΑΟΚ:

«Πρέπει να βελτιωθώ όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην τεχνική μου κατάρτιση, αλλά και στο δυναμισμό που βγάζω μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να φτάσω στο επίπεδο του Πάμπλο Γκαρσία».

«Περιμένω τον ΠΑΟΚ»

Το ενδεχόμενο επιστροφής του στον ΠΑΟΚ δεν απέκλεισε ο Μάρκος Αντόνιο, ο οποίος μίλησε σε αθλητική εφημερίδα τονίζοντας ότι αναμένει τις εξελίξεις με τον «Δικέφαλο» του Βορρά. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός μίλησε στην εφημερίδα «Goal News».

Αναλυτικά:. Μάρκος, καλησπέρα από τη Θεσσαλονίκη. Να σε περιμένουμε σύντομα στην πόλη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ;
«Δεν ξέρω... Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον...».

Σου τηλεφωνώ διότι υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν πως η επιστροφή σου στον ΠΑΟΚ είναι πιο πιθανή από ποτέ. Εχει γίνει τελευταία κάποια επαφή;
«Οχι, καμία. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν από την ομάδα. Ούτε με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο ούτε με τον Ζήση Βρύζα, με τους οποίους μίλησα όταν είχα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο».

Τότε είχες πει πως, αν ο ΠΑΟΚ σου ζητήσει να έρθεις πίσω, θα το κάνεις... «Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Εγώ έπαιξα τέσσερις μήνες στην Μπελενένσες και μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα γύρισα στην πατρίδα του, στη Βιτόρια. Είμαι πλέον ελεύθερος και περιμένω να δω τι προτάσεις θα έχω από ομάδες για να δω πού θα συνεχίσω την καριέρα μου. Είμαι χαρούμενος που είμαι καλά, που ξανάπαιξα ποδόσφαιρο».

Δηλαδή, δεν σου έχει γίνει τελευταία κάποια πρόταση; «Οχι, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά επειδή μου είπες πως στην Ελλάδα γράφτηκε ότι εγώ γυρίζω στον ΠΑΟΚ, αυτό δεν συμβαίνει, τουλάχιστον τώρα. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, δεν έχω καμία συμφωνία με κανέναν».

Ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να αποτελέσει αυτό κίνητρο για σένα; «Το γνωρίζω αυτό και χάρηκα ιδιαίτερα για τον ΠΑΟΚ. Διάβασα για τις τελευταίες του νίκες στις εφημερίδες της Πορτογαλίας και μέσα από το Ιντερνετ».

Σκέφτεσαι καθόλου να μείνεις στη Βραζιλία και να παίξεις εκεί ποδόσφαιρο; «Σου ξαναλέω, δεν ξέρω τι θα γίνει. Είμαι ελεύθερος και περιμένω... Θέλω να δω τι προτάσεις θα έχω, αν θα έχω από τον ΠΑΟΚ, και μετά θα αποφασίσω τι είναι καλύτερο για μένα και για την οικογένειά μου». «Ο Σάντος θα μείνει;»

Ο Μάρκος Αντόνιο μπορεί να δηλώνει ότι δεν έχει δεχθεί πρόταση από τον ΠΑΟΚ και αρνείται κάθε επαφή με ανθρώπους του «δικέφαλου», όμως φαίνεται να είναι καλά ενημερωμένος για τα τεκταινόμενα στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο. «Ο Σάντος θα μείνει στον ΠΑΟΚ; Τι γνωρίζεις;» μας ρώτησε στο τέλος της συνέντευξης, κάτι που δείχνει πως η εξέλιξη στο θέμα του προπονητή στον ΠΑΟΚ ίσως παίξει ρόλο στο μέλλον για τον ίδιο, σε πιθανή πρόταση από τον «δικεφάλο», την οποία αρνείται ότι έχει.

Θέλει Κόκε η Χετάφε

Εντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Σέρχιο Κόκε δείχνει η Χετάφε!Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, η Χετάφε εξετάζει τρεις περιπτώσεις για τη θέση της επίθεσης, ωστόσο ο 27χρονος επιθετικός του Άρη αρέσει πολύ στον προπονητή της ομάδας, Χοσέ Μιγκέλ Γκονζάλεθ, γι’ αυτό και θέλει να τον εντάξει στο ρόστερ του.

Πάντως, οι ιθύνοντες της «κίτρινης» ΠΑΕ δηλώνουν άγνοια για τα δημοσιεύματα και υποστηρίζουν πως μέχρι στιγμής δεν έχουν στα χέρια τους καμία επίσημη πρόταση για τον Κόκε.

Βαρύ κλίμα για Ντούσκο

ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΤΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΕ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΤΟ «Ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ».Βαρύ είναι το κλίμα στην ΑΕΚ για τον Ντούσκο Μπάγεβιτς.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός με δηλώσεις του χθες στον Τύπο, πέταξε το μπαλάκι στη διοίκηση γνωστοποιώντας ότι δεν προτίθεται να φύγει από την «Ένωση» καλώντας ουσιαστικά την ΠΑΕ να τον απολύσει αν τον θεωρεί υπεύθυνο για τη φετινή αποτυχία.

Αυτή η κίνηση του «Ντούσκο» δεν άρεσε καθόλου στην «κιτρινόμαυρη» διοίκηση και το κλίμα που προέκυπτε χθες από διοικούντες την ΠΑΕ ήταν βαρύ για τον 61χρονο προπονητή.

Το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά ο Μπάγεβιτς έβγαλε στη… σέντρα τους μετόχους ήταν αυτό που ενόχλησε περισσότερο, μια και υπήρχαν άνθρωποι που τον στήριξαν φέτος σε μια κακή χρονιά για τον σύλλογο.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, αποφάσεις για το μέλλον του Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ να προκύψουν πολύ σύντομα (ενδεχομένως με τη λήξη των πλέι οφ) την ώρα που η διοίκηση έχει να σκέφτεται κι άλλα πράγματα αν απολύσει τον Σερβοέλληνα τεχνικό όπως είναι το θέμα της αποζημίωσης.

Στην ΑΕΚ δεν θέλουν να πληρώσουν την απόλυση ενός ακόμη προπονητή τα τελευταία χρόνια (Φερέρ, Δώνης), μια και ο Μπάγεβιτς ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα (έως το 2011).

Όπως προκύπτει από πληροφορίες, υπάρχει σαφή διάθεση για απομάκρυνση του προπονητή, αλλά όχι και οριστική απόφαση. Στόχος της διοίκησης είναι να τελειώσει η σεζόν και μετά να ασχοληθούν με τα υπόλοιπα.

Εξάλλου, σημαντικό ρόλο στο θέμα Μπάγεβιτς θα παίξει η γνώμη του εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, Πέτρου Παππά, του ανθρώπου που συνέβαλλε στην επιστροφή του «Ντούσκο» στην ΑΕΚ και που έχει δηλώσει πολλάκις δημόσια ότι «ο Μπάγεβιτς δεν φεύγει».

Ενδεικτικό, άλλωστε, ότι στην ΑΕΚ δεν παίρνουν ακόμη ανοιχτά θέση για το θέμα Μπάγεβιτς είναι η δήλωση που διαβάζουμε στην «Ωρα» από τον Νίκο Νοτιά που τονίζει ότι ο «Μπάγεβιτς έχει συμβόλαιο με την ομάδα».

Στο βάθος Μπόλονι

Την ίδια ώρα, το όνομα του Λάζλο Μπόλονι εξακολουθεί να "παίζει" στον Τύπο ως υποψήφιου αντικαταστάτη του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Ρουμάνος τεχνικός εξέφρασε με δηλώσεις του κάποια στιγμή την επιθυμία να έρθει στην Ελλάδα για χάρη της «Ένωσης» αλλά έκτοτε δεν θέλησε να αποκαλύψει το παραμικρό.

Από την ΑΕΚ δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία της προπονητολογίας πριν τη λήξη των πλέι οφ, γι’ αυτό δεν προκύπτει κάτι «χειροπιαστό» γιο τον πρώην τεχνικό της Σταντάρ Λιέγης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσφατο ταξίδι του Σταύρου Αδαμίδη στο Λονδίνο ενδεχομένως να αφορούσε και το θέμα του προπονητή.

Μαδρίτη: Τελικός Φέντερερ-Ναδάλ μετά από ένα χρόνο

Πιστοί στο ραντεβού τους οι Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ!Ακριβώς μετά από ένα χρόνο, οι δύο κορυφαίοι εν ενεργεία τενίστες στον κόσμο θα διασταυρώσουν ξανά τα «ξίφη» τους στον τελικό «Mutua Madrilena Madrid Open» (16/05, 19:30GR), με τον Ναδάλ να θέλει να πάρει πίσω το «στέμμα» του από τον Φέντερερ.

Πέρυσι ο Φέντερερ είχε σηκώσει το τρόπαιο στη Μαδρίτη και εν συνεχεία κατέκτησε και το Ρολάν Γκαρός για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Αντίθετα, για τον Ναδάλ τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο, καθώς το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στα γόνατά του δεν του επέτρεψε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Παρίσι.

«Νομίζω ότι είναι συναρπαστικό για το τένις και για μας που θα συναντηθούμε ξανά», τόνισε ο Ελβετός Νο 1 στον κόσμο, ενώ ο Ναδάλ επεσήμανε: «Πάντα παίζω για να κερδίσω. Νομίζω ότι αν σκέφτεσαι ότι πρέπει να πάρεις εκδίκηση, δεν έχεις καθαρό μυαλό για να παίξεις…».

Πρωταθλήτρια η Χάποελ Τελ Αβίβ μετά από 10 χρόνια

Η Χάποελ Τελ Αβίβ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ισραήλ!Η ισραηλινή ομάδα χρειάστηκε να σημειώσει το «χρυσό» γκολ του τίτλου στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τη Μπεϊτάρ, στερώντας από τη Μακάμπι Χάιφα τον δεύτερο συνεχή τίτλο.

Αυτό ήταν το πρώτο πρωτάθλημα για τη Χάποελ ύστερα από 10 χρόνια (1999-2000) και συνολικά το 14ο στην ιστορία της ομάδας, η οποία θα συμμετάσχει στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την άλλη πλευρά, η περσινή πρωταθλήτρια Μακάμπι Χάιφα, που έχει κερδίσει έξι τίτλους από το 2001 και ύστερα, έμεινε στο 1-1 απέναντι στη Μπνέι Γεχούντα, ισοβάθμησε με τη Χάποελ στην πρώτη θέση αλλά έχασε τον τίτλο στη διαφορά των τερμάτων.

Τα αποτελέσματα:

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ-Χάποελ Τελ Αβίβ 1-2
Μπνέι Γεχούντα-Μακάμπι Χάιφα 1-1
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ασντοντ 2-0

Η τελική κατάταξη:

1. Χάποελ Τελ Αβίβ (τέρματα 87-26) 49
2. Μακάμπι Χάιφα (τέρματα 72-16) 49
3. Μακάμπι Τελ Αβίβ 34
4. Μπνέι Γεχούντα 31
5. Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 26
6. Ασντοντ 22

Ντροπιαστική ήττα για Ρίβερ, 1-5 από την Τίγκρε

Μία από τις πιο ντροπιαστικές εντός έδρας ήττες στην ιστορία της δέχθηκε τα ξημερώματα η Ρίβερ Πλέιτ!Οι «μιγιονάριος» ισοπεδώθηκαν από την Τίγκρε, καθώς οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 5-1! Μάλιστα, η ομάδα του Μπουέινος Αϊρες είχε να διασυρθεί με πέντε γκολ από το 1992, με την Νιούελ Ολντ Μπόις να επικρατεί με 5-0.

Η Τίγκρε πέτυχε και τα πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με σκόρερ τους Πέρες (11'), Σαν Ρομάν (12'), Φοντανέλο (17'), Παζίνι (37') και Λάτσαρο (44'), ενώ στην επανάληψη η Ρίβερ μείωσε στο 51ο λεπτό με τον νεαρό φορ Φούνες Μόρι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκε ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ρίβερ Πλέιτ στο τέλος της σεζόν και ενδεχομένως και από την ενεργό δράση.

Θέλει να μείνει και μετά το Μουντιάλ ο Καπέλο

Ο Φάμπιο Καπέλο επιθυμεί να οδηγήσει την εθνική Αγγλίας και στην προκριματική φάση του Euro 2012.Παρά τα σενάρια που τον ήθελα να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με άλλους συλλόγους, ο Ιταλός τεχνικός δεσμεύτηκε στο πρόεδρο της Ομοσπονδίας της χώρας, Ντέιβιντ Τρίσμαν πως θα ήθελε να παραμείνει στην ομάδα και μετά το Μουντιάλ.

«Εχω συμβόλαιο με την FA και θα το λύσω μόνο όταν αυτή αποφασίσει να με απολύσει. Αγαπώ την ομάδα και την χώρα και δεν σκέφτομαι το μέλλον μου. Το μέλλον μου είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του 63χρονου προπονητή.

Ξύπνησε αργά ο Ροναλντίνιο

Με νικήτρια την Μίλαν έληξε το αποψινό ντέρμπι της παρηγοριάς στο «Σαν Σίρο»…Στο τελευταίο παιχνίδι του Λεονάρντο στον πάγκο τους, οι «ροσονέρι» επικράτησαν με 3-0 της εξίσου απογοητευμένης Γιουβέντους, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση η οποία τουλάχιστον τους προσφέρει την απευθείας είσοδο στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρωταγωνιστής του ματς δεν ήταν άλλος από τον Ροναλντίνιο. O Βραζιλιάνος πέτυχε δύο όμορφα γκολ, φτάνοντας τα 12 συνολικά στο πρωτάθλημα. Το σκορ άνοιξε με τέρμα του Αντονίνι που στο 14’ πήρε την ασίστ του Ζέεντορφ, προχώρησε στην πλάτη της άμυνας της «Γιούβε» και πλάσαρε τον Μπουφόν.

Το 2-0 ήρθε στο 29’ από ωραίο συνδυασμό των Ροναλντίνιο, Πάτο και σκόρερ τον πρώτο. Οι «μπιανκονέρι» δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και δέχτηκαν και τρίτο γκολ, πάλι από τον Ροναλντίνιο στο 67’ που σκόραρε με πανέξυπνο πλασέ. Για την Γιουβέντους, αυτή ή ήττα ήταν η 15η (!) στο φετινό πρωτάθλημα και αυτή με την οποία ισοφάρισε την χειρότερη της επίδοση όλων των εποχών, εκείνη του 1962.

Στο άλλο, εξίσου αδιάφορο παιχνίδι της βραδιάς, η Λάτσιο επικράτησε με 3-1 της Ουντινέζε στο «Ολίμπικο» της Ρώμης

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 38ης (τελευταίας) αγωνιστικής της Serie A:

Μίλαν-Γιουβέντους 3-0
14’ Αντονίνι, 29’, 67’ Ροναλντίνιο

Λάτσιο-Ουντινέζε 3-1
16’ Χιτσλσπέργερ, 41΄Φλοκάρι, 52΄ Μπρόκι/ 30’ Ντι Νατάλε
* Στο 38’ αποβλήθηκε ο Ίσλα της Ουντινέζε

Κυριακή 16/05

16:00 Κατάνια-Τζένοα
16:00 Κιέβο-Ρόμα
16:00 Αταλάντα-Παλέρμο
16:00 Σιένα-Ίντερ
16:00 Κάλιαρι-Μπολόνια
16:00 Πάρμα-Λιβόρνο
16:00 Σαμπντόρια-Νάπολι
16:00 Μπάρι-Φιορεντίνα

Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Σεβίλλη με γκολ στο 94’


Αν και αγχώθηκε πάρα πολύ στο γειτονικό ντέρμπι με την Αλμερία, η Σεβίλλη πήρε τη νίκη (3-2) με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και τερμάτισε στην τέταρτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, καθώς οι Σεβιγιάνοι προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ, ισάριθμες όμως ισοφαρίσθηκαν, ενώ ολοκλήρωσαν και το παιχνίδι με δέκα παίκτες. Το σκορ άνοιξε για την Σεβίλλη μόλις στο 16’ ο Κανουτέ, ωστόσο ο Σοριάνο έκανε το 1-1 στο 44’ για την αδιάφορη βαθμολογικά Αλμερία. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, αφού μόλις στο 53’ με αυτογκόλ του Τσίκο πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ.

Λίγα λεπτά όμως αργότερα και συγκεκριμένα στο 65’ έμειναν με δέκα παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Νεγκρέδο. Αυτό όπως ήταν λογικό δυσκόλεψε το έργο τους, ενώ όσον πέρναγε η ώρα, έπαιζαν περισσότερο άμυνα. Η εξέλιξη αυτή έδωσε δικαιώματα στους γηπεδούχους, οι οποίοι έκαναν το 2-2 με ένα υπέροχο γκολ του Ορτίθ στο 79΄.

Το γκολ αυτό έφερνε τα πάντα… τούμπα και την Σεβίλλη σε δύσκολη θέση, αφού η Μαγιόρκα εκείνη την ώρα νίκαγε με 2-0 την Εσπανιόλ και της «έκλεβε» το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Σεβιγιάνοι όμως, αν και έπαιζαν με δέκα παίκτες, έδειξαν φοβερά ψυχικά αποθέματα και στα τελευταία δέκα λεπτά κυνήγησαν το γκολ της νίκης. Βέβαια, η απόφασή τους αυτή εμπεριείχε και το ανάλογο ρίσκο, αφού η Αλμερία από το 80’ και μετά έχασε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς.

Τελικά στο 94’ και ενώ ένα λεπτό πριν ο Κανουτέ είχε χάσει μία απίστευτη ευκαιρία από το μισό μέτρο, ο νεαρός Ρόντρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και λύτρωσε την Σεβίλλη. Ο Νάβας έκανε τη σέντρα, ο Σκιλασί που είχε προωθηθεί έκανε το πρώτο γυριστό, η μπάλα πήγε στον 18χρονο άσο, ο οποίος από κοντά με δυνατό σουτ στον αέρα, έκανε το 2-3 και έστειλε την ομάδα του στα… ουράνια.

Την ίδια ώρα, οι παίκτες της Μαγιόρκα… λιποθυμούσαν, καθώς παρά τη νίκη τους με 2-0 επί της Εσπανιόλ, περιορίστηκαν στην πέμπτη θέση, η οποία οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 38ης (τελευταίας) αγωνιστικής της «Πριμέρα Ντιβιζιόν»:

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λα Κορούνια 2-0
20’ Μουνιαϊν, 77’ Χάβι Μαρτίνεθ

Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε 0-3
14’, 53’ Σολδάδο, 87’ Παρέχο

Σαραγόσα-Βιγιαρεάλ 3-3
4’ Ελισέου, 29’ Κολούνγκα, 35’ Πουλίδο/ 40’, 56’ Καθόρλα, 77’ Ρόσι

Αλμερία-Σεβίλλη 2-3
44’ Σοριάνο, 78’ Ορτίθ / 16’ Κανουτέ, 53’ (αυτ.) Τσίκο, 94’ Ρόντρι
*Αποβλήθηκε για την Σεβίλλη στο 65’ ο Νεγκρέδο

Μαγιόρκα-Εσπανιόλ 2-0
24’ Βίκτρο, 78’ Σουάρεζ

Κυριακή, 16/05

20:00 Μπαρτσελόνα-Βαγιαδολίδ
20:00 Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης
20:00 Οσασούνα-Χερέθ
20:00 Σανταντέρ-Χιχόν
20:00 Βαλένθια-Τενερίφη