Κυριακή 16 Μαΐου 2010

«Σκιά» δωροδοκίας στο Μουντιάλ

Η Ισπανία και η Ρωσία θα δωροδοκήσουν διαιτητές στο Μουντιάλ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ο Λόρδος Τρίσμαν κατηγόρησε τις δύο χώρες ότι αλληλοβοηθούνται ενόψει της διοργάνωσης του 2018, όπου είναι και οι δύο υποψήφιες. Συγκεκριμένα ο 66χρονος Τρίσμαν ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι η Ισπανία ίσως αποσύρει την υποψηφιότητά της για το Μουντιάλ του 2018 για να βοηθήσει την Ρωσία, εάν η τελευταία, η οποία επίσης θέλει να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, δωροδοκήσειε διαιτητές για την Ισπανία στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής!

Οι κατηγορίες αυτές ήρθαν μόλις δύο ημέρες μετά την παρουσίαση του φακέλου της υποψηφιότητας της Αγγλίας στον πρόεδρο της ΦΙΦΑ Γιόζεπ Μπλάτερ. Ο Λόρδος Τρίσμαν προέβη σε αυτές τις κατηγορίες στην Μελίσα Γιάκομπς, την οποία είχε προσλάβει ως γραμματέα όταν ακόμα βρισκόταν στο στην κυβέρνηση του πρώην προθυπουργού Γκόρντον Μπράουν.

Η Γιάκομπς αποκάλυψε τους διαλόγους με τον Λόρδο Τρίσμαν όταν η κουβέντα τους είχε θέμα συζήτησης την υποψηφιότητα της Αγγλίας. «Νομίζω ότι με τους Αφρικανούς τα πάμε καλά, όπως και με ορισμένους από τους Ασιάτες. Κατά πάθα πιθανότητα τα πράγματα είναι καλά και με την Κεντρική και Βόρεια Αμερική», ανέφερε ο ο Τρίσμαν για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Η διαίσθησή μου είναι ότι ότι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, παρότι δε το λένε, θα ψηφίσουν την Ισπανία. Και εάν η Ισπανία αποσυρθεί, επειδή ψάχνει για βοήθεια από τους Ρώσους για να δωροδοκήσει του διαιτητές στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, οι ψήφοι τους τότε δεν αποκλείεται να πάνε στην Ρωσία, η οποία θα προσπαθήσει να κάνει συμφωνίες και να βοηθήσει την Ισπανία από την στιγμή που δεν είναι στο Μουντιάλ. Άλλωστε η Ρωσία δεν έχει να χάσει τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: