Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ο Κατσίδης παγκόσμιος πρωταθλητής ελαφρών βαρών

Ο Μιχάλης Κατσίδης, γνωστός στον κόσμο της παγκόσμιας πυγμαχίας ως Michael Katsidis, διατήρησε τον τίτλο του προσωρινού παγκόσμιου πρωταθλητή ελαφρών βαρών έπειτα από μία συγκλονιστική εμφάνιση κόντρα στον Άγγλο Kevin Mitchell.

Ο αγώνας διεξήχθη στο Άπτον Παρκ, την έδρα της Γουέστ Χαμ, μπροστά σε 15.000 Λονδρέζους, οι οποίοι βέβαια τάχθηκαν στο πλευρό του Mitchell. Ο Άγγλος ξεκίνησε δυναμικά, πολύ γρήγορα όμως ο Κατσίδης εξαπέλυσε την επίθεσή του και σταματημό δεν είχε. Τα διαδοχικά χτυπήματα έφεραν το νοκ άουτ στον τρίτο γύρο, καθώς ο διαιτητής πρόλαβε τον Αυστραλό με τις ελληνικές ρίζες προκειμένου να μην προκληθεί κάποια σοβαρή ζημιά στον αντίπαλό του που είχε πέσει στα γόνατα.

Ο Κατσίδης έχει γεννηθεί στο Κουίνσλαντ, αλλά κατάγεται από την Αετοράχη της Θεσσαλίας και έχει το παρατσούκλι Great. Σπουδαίος πάνω στο ρινγκ, εμφανίζεται σ' αυτό πάντα με αρχαία ελληνική περικεφαλαία, ενώ στην πλάτη του υπάρχει ένα τεράστιο τατουάζ με τον Ήλιο της Βεργίνας. Πάντα μαζί με την σημαία της Αυστραλίας υψώνει και της Ελλάδας, στοιχείο που επίσης καταδεικνύει όχι μόνο τις ρίζες του, αλλά και τους δεσμούς του με τη χώρα μας.

«Ήταν εκπληκτική η ατμόσφαιρα. Θα γιορτάσω τον τίτλο μου επειδή είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο κόσμος με έκανε να αισθάνομαι πραγματικά σπουδαία, ανεξάρτητα με τον ποιόν υποστήριζε. Είμαι τρεις μήνες μακριά από την οικογένειά μου για προετοιμασία, αλλά βρίσκομαι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου», ανέφερε ο 29χρονος μποξέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: