Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Η χρονιά των νταμπλούχων

Στα περισσότερα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης πρωταγωνίστρια ήταν μια ομάδα. Σε Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία έγινε το νταμπλ από Τσέλσι, Μπάγερν και Ίντερ (σήμερα).

Μια χρονιά, μια ομάδα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τίτλος του θέματος καθώς στα τρία μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης τον ρόλο έκλεψε ένας σύλλογος. Στην Αγγλία η Τσέλσι κατέκτησε σχετικά άνετα το νταμπλ καθώς επικράτησε χθες και για το Κύπελλο της Πορτσμουθ με 1-0.

Στην Μπουντεσλίγκα η Μπάγερν ήταν η πρωταθλήτρια καθώς προς το τέλος καθάρισε την υπόθεση τίτλος ενώ στο Κύπελλο συνέτριψε χθες την Βέρντερ Βρέμης με 4-0 δείχνοντας ποιος είναι το απόλυτα αφεντικό στην Γερμανία. Η Ιντερ αφού πρώτα πήρε το Κόπα Ιτάλια μέσα στην έδρα της Ρόμα σήμερα αναμένεται να στεφθεί και πρωταθλήτρια στην έδρα της Σιένα. Οι «νερατζούρι» με νίκη κατακτούν και μαθηματικά τον τίτλο.

Μπάγερν και Ιντερ είναι οι μοναδικές ομάδες σε όλη την Ευρώπη που μπορούν να κατακτήσουν το τρεμπλ. Σίγουρα θα είναι μια από τις δύο καθώς στις 22 Μαΐου κοντράρονται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μόνο ο ΠΑΟ

Νταμπλ φυσικά πήρε και ο Παναθηναϊκός, αλλά πλέον αναφερόμαστε σε μικρότερη δυναμικότητας πρωταθλήματα. Πάντως, αξιοσημείωτο είναι πως καμία άλλη ομάδα από τα... χαμηλά κλιμάκια της Ευρώπης δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει πρωτάθλημα και Κύπελλο. Πάντως, δύο είναι μόνο οι υποψήφιες που μπορούν να προστεθούν στη λίστα που βρίσκεται το τριφύλλι. Η μία είναι η Κλουζ, που μόλις χθες στέφθηκε πρωταθλήτρια Ρουμανίας ενώ είναι και στον τελικό του Κυπέλλου. Εκεί θα παίξει με την Βασλούι στις 6 Ιουνίου.

Η άλλη είναι η Βασιλεία. Η ελβετική ομάδα πήρε το Κύπελλο πάρα πολύ εύκολα επικρατώντας της Λωζάννης με 6-0 ενώ σήμερα δίνει μάχη για το πρωτάθλημα. Στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος φιλοξενείται στην έδρα της Γιουνγκ Μπόις με τις δύο ομάδες να είναι ισόβαθμες στην κορυφή με 77 βαθμούς. Η Βασιλεία ακόμα και με ισοπαλία παίρνει τον τίτλο και φυσικά το νταμπλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: