Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχίζεται το ματς στου Ρέντη!

Μετά από μια περίπου ώρα συνεχίζεται το ματς του Ολυμπιακού με τον Φοίνικα Σύρου, αφού αποκαταστάθηκε η βλάβη στην ηλεκτροδότηση.

Συνεχίζεται το ματς στου Ρέντη
Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο κλειστό του Ρέντη που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε αναβολή το ματς του Ολυμπιακού με τον Φοίνικα Σύρου.

Το ρεύμα επανήλθε μετά από μία περίπου ώρα διακοπής και μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος αναμονής που ορίζεται απ’ τους κανονισμούς της Volleyleague, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ έσπευσαν στο σταθμό των Καμινίων, όπου εντοπίστηκε το πρόβλημα.

Οι προβολής στο γήπεδο άναψαν κανονικά και οι παίκτες ξεκίνησαν την προθέρμανσή τους, με το παιχνίδι να συνεχίζεται με το σκορ να είναι 18-20 υπέρ του Φοίνικα Σύρου στο πρώτο σετ.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο σκοτάδι το Ολυμπιακός-Φοίνικας!!


Διακοπή ρεύματος στο κλειστό του Ρέντη προκάλεσε την προσωρινή διακοπή του ματς του Ολυμπιακού με το Φοίνικα Σύρου για τη δέκατη αγωνιστική της Volleyleague, λίγο πριν το τέλος του πρώτου σετ.

Στο σκοτάδι το Ολυμπιακός-Φοίνικας
Στο σκοτάδι βυθίστηκε το κλειστό του Ρέντη, στο ματς του Ολυμπιακού με τον Φοίνικα Σύρου, για την δέκατη αγωνιστική της Volleyleague.

Στο πρώτο σετ και ενώ το σκορ ήταν 18-20 υπέρ του Φοίνικα Σύρου, τα φώτα έσβησαν στο γήπεδο, προκαλώντας την παύση του παιχνιδιού, τα τελευταία είκοσι περίπου λεπτά.

Οι άνθρωποι των γηπεδούχων «ψάχνονται» για τυχόν ζημιά που προκάλεσε την διακοπή προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι, με τους φιλάθλους να δημιουργούν... ατμόσφαιρα στις εξέδρες. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βλάβη της ΔΕΗ και όχι του γηπέδου.

Σύμφωνα με τον κανονισμό πάντως, υπάρχει περιθώριο ενενήντα λεπτών να αποκατασταθεί η ζημιά, ενώ σε περίπτωση που δεν έχει έρθει το ρεύμα μέχρι τότε, το ματς θα οριστικά ξανά και θα ξεκινήσει απ' την αρχή.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μουρίνιο γελάει τελευταίος!!

Το δικαιώματα που έδωσε η Τσέλσι απέναντι στη Σαουθάμπτον έριξε στα σκουπίδια η Σίτι. Οι «πολίτες» κατάφεραν να… μείνουν στην ισοπαλία, 2-2, κόντρα στην Μπέρνλι και ο Μουρίνιο τρίβει τα χέρια του!

Ο Μουρίνιο γελάει τελευταίος!
Την γκέλα της Τσέλσι στο «Saint Mary’s» (1-1 κόντρα στην Σαουθάμπτον) άφησε ανεκμετάλλευτη η Σίτι. Οι «πολίτες» παρότι προηγήθηκαν με δύο γκολ στην έδρα τους απέναντι στην Μπέρνλι τα… έκαναν μαντάρα στο δεύτερο ημίχρονο και είδαν τους τρεις βαθμούς να κάνουν φτερά, 1-1.

Η ομάδα του Πελεγκρίνι έδειχνε πως θα είχε ένα εύκολο απόγευμα στο «Etihad» και θα μείωνε στον ένα βαθμό την απόστασή της από την κορυφή. Τα τέρματα των Σίλβα (23’) και Φερναντίνιο (33’) προμήνυαν μια άνετη νίκη. Το δεύτερο 45λεπτο εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Η Μπέρνλι δεν παράτησε το ματς και σε συνδυασμό με την χαλάρωση των γηπεδούχων έκανε την γιορτή… κηδεία. Ο Μπόιντ μόλις στο 47’ μείωσε σε 2-1 και η μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκε στο 81’ με τον Μπαρνές να διαμορφώνει την μεγαλύτερη έκπληξη της 19ης αγωνιστικής.

Το λονδρέζικο ντέρμπι στο «Μπόλεϊν Γκράουντ» κατέληξε στα χέρια της Άρσεναλ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, σε ένα ματς θρίλερ, πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στην Γουέστ Χαμ και έφτασε τα δύο σερί τρίποντα. Τα τέρματα των «κανονιέρηδων» σημείωσαν σε διάστημα τεσσάρων λεπτών οι Καθόρλα (41’ πέναλτι) και Γουέλμπεκ (44’) ενώ για τα «σφυριά» μείωσε ο Κουγιατέ στο 54’.

Μεγάλη νίκη για τη Λέστερ, που έφυγε με τους τρεις βαθμούς (1-0) από την έδρα της Χαλ. «Τρίποντο» και για την Στόουκ, που λύγισε στο «Μπριτάνια» 2-0 την Γουέστ Μπρομ. Χωρίς νικητή και γκολ έληξαν οι αναμετρήσεις Άστον Βίλα-Σάντερλαντ και ΚΠΡ-Κρίσταλ Πάλας.

Αναλυτικά η 19η αγωνιστική:

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου

Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Σαουθάμπτον-Τσέλσι 1-1
(17' Mανέ - 45+1' Αζάρ)

Άστον Βίλα-Σάντερλαντ 0-0

Χαλ-Λέστερ 0-1
(32' Mάρεζ)

Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρνλι 2-2
(23' Σίλβα, 33' Φερναντίνιο - 47' Μπόιντ, 81' Μπόιντ)

ΚΠΡ-Κρίσταλ Πάλας 0-0
Στόουκ-Γουέστ Μπρομ 2-0
(51', 66' Ντιούφ)

Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ 1-2
(54' Κουγιατέ - 41' Καθόρλα, 44' Γουέλμπεκ)

Νιούκαστλ-Έβερτον (18:15)

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου
Λίβερπουλ-Σουόνσι (22:00)

Η επόμενη (20η) αγωνιστική:

Τετάρτη 1 Ιανουάριου

Στόουκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:15)
Άστον Βίλα-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Χαλ-Έβερτον
Λίβερπουλ-Λέστερ
Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Μπέρνλι
ΚΠΡ-Σουόνσι
Σαουθάμπτον-Άρσεναλ
Γουέστ Χαμ-Γουέστ Μπρομ
Τότεναμ-Τσέλσι (19:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Άγιο έχει… η Σίτι!

Το ότι η Σαουθάμπτον κράτησε την Τσέλσι στο 1-1 στο «Saint Mary’s» σίγουρα την κάνει να χαμογελά. Αυτή που πανηγυρίζει όμως είναι η Σίτι, καθώς έχει την ευκαιρία να συνεχίσει να πλησιάζει την κορυφή.

Άγιο έχει… η Σίτι
Η Τσέλσι «μπλόκαρε», η Σίτι έρχεται! Οι «μπλε» δεν μπόρεσαν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από το «Saint Mary’s», 1-1, και χάρη στις… πλάτες της Σαουθάμπτον οι «πολίτες» μπορούν να αγγίξουν την κορυφή.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για τον Ζοσέ Μουρίνιο και τους παίκτες του. Ο Μανέ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Τζον Τέρι στο 17’ και άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ. Η Τσέλσι πίεσε, όμως αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην τελική πάσα. Τελικά το… πρώτο σουτ έγινε στο 45+1’ (!) με τον Αζάρ να ολοκληρώνει με γκολ την πανέμορφη ενέργειά του.

Το γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου έδωσε φτερά στους φιλοξενούμενους, που μπήκαν δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο και φωνάζουν για πέναλτι στον Φάμπρεγκας λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Η ομάδα του Κούμαν όσο περνούσαν τα λεπτά ενίσχυε την άμυνα της και οι «μπλε» αύξαναν την πίεσή τους. Τις προσπάθειες για δεύτερο γκολ δεν βοήθησε ούτε και η αποβολή του Σνάιντερλιν στο 89’ κι έτσι η Τσέλσι έμεινε με τον βαθμό της ισοπαλίας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στη Γιουβέντους ο Σακίρι!!

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι για τη Γιουβέντους η συμφωνία με τη Μπάγερν Μονάχου για την απόκτηση του Σέρνταν Σακίρι με τη μορφή δανεισμού, εξασφαλίζοντας και οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι!  
Όπως αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα, οι δύο εμπλεκόμενες ομάδες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων για τη μετακίνηση του Ελβετού άσου στο Τορίνο ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.
Εδώ και αρκετό καιρό ο Σακίρι αναζητούσε ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, έχοντας εκφράσει την ενόχλησή του για τον χρόνο συμμετοχής που του δίνει στους Βαυαρούς ο Πεπ Γκουαρντιόλα.
Πλέον, είναι πολύ κοντά στη Γιουβέντους, στην οποία θα μετακομίσει όπως όλα δείχνουν με τη μορφή δανεισμού, ενώ οι «μπιανκονέρι» θα εξασφαλίσουν και οψιόν αγοράς του, στο «deal» που επιτυγχάνεται με τη Μπάγερν.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Όλοι χαρούμενοι…!!

Μέρες που είναι, Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν… χαλάστηκαν από το μεταξύ τους 0-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», με τους δύο τερματοφύλακες να έχουν μεγάλο μερίδιο στο τελικό αποτέλεσμα.

Όλοι χαρούμενοι…
Από ένα βαθμό πήραν στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» Τότεναμ και Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, με το τελικό 0-0 να αποδίδει (μάλλον) δικαιοσύνη. Από ένα ημίχρονο είχε κάθε ομάδα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, αλλά λόγω αστοχίας και… Γιορίς, να μην μπορούν να ματώσουν τα δίχτυα.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στα τελευταία λεπτά, δείχνοντας πως ήταν σε καλύτερη φυσική κατάσταση, ούτε εκείνοι όμως σημείωσαν κάποιο γκολ.

Έτσι, η Γιουνάιτεντ παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, δίχως να δείχνει ικανή να απειλήσει ή να απειληθεί, ενώ οι "σπερς" βρίσκονται στην έκτη, έχοντας όμως παιχνίδι παραπάνω από τους... γείτονές τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Κίρικες, Φάτσιο, Βερτόνγκεν, Ντέιβις, Σταμπουλί, Μέισον, Τάουνσεντ (79’ Ντεμπελέ), Έρικσεν, Τσαντλί (79’ Λαμέλα), Κέιν.

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Έβανς (72’ Σμόλινγκ), Τζόουνς, ΜακΝέρ (76’ Σο), Βαλένσια (45’ Ράφαελ), Μάτα, Κάρικ, Ρούνεϊ, Γιανγκ, Φαλκάο, Φαν Πέρσι.

Αναλυτικά η 19η αγωνιστική:

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου

Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Σαουθάμπτον-Τσέλσι (16:05)
Άστον Βίλα-Σάντερλαντ (17:00)
Χαλ-Λέστερ
Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρνλι
ΚΠΡ-Κρίσταλ Πάλας
Στόουκ-Γουέστ Μπρομ
Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ
Νιούκαστλ-Έβερτον (18:15)

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου
Λίβερπουλ-Σουόνσι (22:00)

Η επόμενη (20η) αγωνιστική:

Τετάρτη 1 Ιανουάριου

Στόουκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:15)
Άστον Βίλα-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Χαλ-Έβερτον
Λίβερπουλ-Λέστερ
Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Μπέρνλι
ΚΠΡ-Σουόνσι
Σαουθάμπτον-Άρσεναλ
Γουέστ Χαμ-Γουέστ Μπρομ
Τότεναμ-Τσέλσι (19:30)*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο νήμα η Μπανταλόνα, καλός ο Λαμπρόπουλος!

Μπιλμπάο και Μπανταλόνα συνέχισαν με νίκες στην ACB για τη 13η αγωνιστική απέναντι σε Ομπραντόιρο και Τενερίφη. Καλή εμφάνιση από τον Λαμπρόπουλο.

Στο νήμα η Μπανταλόνα, καλός ο Λαμπρόπουλος
Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με την πορεία τους η Μπανταλόνα και την Μπιλμπάο.

Για τη 13η αγωνιστική η πρώτη νίκησε δύσκολα με 88-85 την Τενερίφη, για την οποία πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση ο Φώτης Λαμπρόπουλος με 12 πόντους (6/7 δίποντα, 0/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 14:14. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έπαιξε για μόλις 3:56 έχοντας ένα λάθος.

Η Μπιλμπάο πιο εύκολα επιβλήθηκε 70-58 της Ομπραντόιρο του Χάρη Γιαννόπουλου (φωτο), ο οποίος είχε 4 πόντους (1/2 βολές, 0/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα) και 2 ριμπάουντ σε 14:16.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο 27/12

Λαγκούν Άρο – Βαλένθια 69-67
Μάλαγα – Εστουντιάντες 66-62
Γκραν Κανάρια – Φουενλαμπράδα 88-77
Μανρέσα – Μούρθια 80-68

Κυριακή 28/12

Μπιλμπάο – Ομπραντόιρο 70-58
Μπανταλόνα – Τενερίφη 88-85
Λαμποράλ Κούτσα – Σεβίλλη 19:00
Ανδόρα – Σαραγόσα 20:00
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 20:00

Δείτε τη βαθμολογία της ACB.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δικός της ο Γιόχανσον!!

Στο άψε-σβήσε, η ΑΕΚ έκανε δικό της τον Γιάκομπ Γιόχανσον, που ανακοινώθηκε για 3,5 χρόνια. «Είμαι πολύ χαρούμενος κι έχω μεγάλες φιλοδοξίες», δήλωσε ο 24χρονος μέσος.

Δικός της ο Γιόχανσον!
Παίκτης της ΑΕΚ και επίσημα είναι ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Η «Ένωση» είχε φέρει από το Σάββατο στην Αθήνα τον 24χρονο Σουηδό μεσοαμυντικό, που έμεινε ελεύθερος από τη Γκέτεμποργκ, και αφού συναντήθηκε και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, το πρωί της Κυριακής ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του στην «Ένωση». Ο τρεις φορές διεθνής με τη Σουηδία διεθνής άσος υπέγραψε για τριάμισι χρόνια και από την 1η Ιανουαρίου έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της ομάδας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την επίτευξη της συμφωνίας αυτής. Γνωρίζω για την ΑΕΚ, το μέγεθος του Συλλόγου, την ιστορία του, για τις διακρίσεις της ομάδας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ξεναγήθηκα στο προπονητικό κέντρο και έχω πολύ καλή εντύπωση. Οι άνθρωποι του Συλλόγου που γνώρισα μου φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Έχω μεγάλες φιλοδοξίες και είμαι έτοιμος για να προσφέρω στην ομάδα μου», δήλωσε ο Γιόχανσον, που θα περάσει τη Δευτέρα από ιατρικά τεστ, εν συνεχεία θα πετάξει για την πατρίδα του προκειμένου να τακτοποιήσει τα της μετακόμισης και την Παρασκευή θα επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έπαιξαν... κατ' ανάγκη και η Μπέρνλι νίκησε τη Μαν.Σίτι!!

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται σήμερα για τη 19η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, τη Μπέρνλι, με τους νεοφώτιστους να κερδίζουν τελευταία φορά τους «πολίτες» εκτός έδρας τον Αύγουστο του 1973, σε ματς που πήραν μέρος... κατ' ανάγκη!
Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι γεμάτο ιστορίες. Αξιοσημείωτα περιστατικά, εκπληκτικά αποτελέσματα και πολλά αποδεικτικά στοιχεία που το κάνουν το πιο ενδιαφέρον σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα, η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενεί τη Μπέρνλι του Σον Ντάικ στο «Etihad», συνεχίζοντας το κυνήγι της πρωτοπόρου, Τσέλσι. Πριν από 41 χρόνια, είχαν παίξει ξανά. Τυπικά γηπεδούχοι οι «πολίτες». Οι «clarets» πήραν τη νίκη και ήταν η μοναδική που πέτυχαν επί των Πρωταθλητών Αγγλίας εκτός έδρας, μέχρι σήμερα...
Ήταν 18 Αυγούστου του 1973, όταν έπαιξαν στο «Maine Road» μπροστά σε 23.000 οπαδούς. Το ματς, διεξήχθη για το Charity Shield, νυν Community Shield. Ωστόσο, δεν ήταν παιχνίδι ανάμεσα στην πρωταθλήτρια ομάδα της πρώτης κατηγορίας και την Κυπελλούχο Αγγλίας.
Η Μπέρνλι, είχε κατακτήσει τον τίτλο στη δεύτερη κατηγορία, νυν Τσάμπιονσιπ, ενώ η Σίτι δεν είχε καμία επαφή με την κορυφή στα μεγάλα «σαλόνια».
Έπαιξαν διότι η μεν Πρωταθλήτρια Λίβερπουλ και η κάτοχος του Κυπέλλου, Σάντερλαντ, αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στο παιχνίδι, με την FA να βρίσκει... λύση μέσω των Μπέρνλι και Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα, προέκυψε μείζον πρόβλημα μέχρι να βρεθούν οι ομάδες που θα αντικαθιστούσαν αυτές που έπρεπε κανονικά να παίξουν.
Εκείνη τη μέρα, λοιπόν, οι «clarets» επικράτησαν με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Κόλιν Γουόλντρον, απέναντι στη Σίτι των Ντένις Λο, Μάικ Σάμερμπι, Ρόντνεϊ Μαρς, Κόλιν Μπελ και Φράνι Λι.
Από την επόμενη σεζόν, το παιχνίδι για το Charity Shield διεξαγόταν πλέον στο – παλιό – Γουέμπλεϊ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Ροσίτσκι για 1,5+1 χρόνια στον Ολυμπιακό»

Σύμφωνα με δημοσίευμα από την Τσεχία, η πρόταση του Ολυμπιακού για τον Τόμας Ροσίτσκι έχει διάρκεια 1,5+1 χρόνια!
Ο Ολυμπιακός, μπορεί να είναι στην τελική ευθεία για την προσθήκη παίκτη στα στόπερ, αλλά δεν τελειώνει εδώ. Εξάλλου, δεν είναι μυστικό ότι ο Τόμας Ροσίτσκι αποτελεί διακαή πόθο της διοίκησης για την κάλυψη του κενού που θα αφήσει η παρουσία του Εντινγκά στο Κόπα Αφρικα με το Κονγκό.
Ο 34χρονος μέσος, ύστερα από 2,5 μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού, επέστρεψε στη δράση και μάλιστα κόντρα στην ΚΠΡ ήταν καταπληκτικός. Δεν ήταν μόνο το γκολ του αλλά η συνολική του παρουσία που έκανε τον κόσμο να τον αποθεώνει.
Παρόλα αυτά, Μέσα από το Νησί υποστηρίζουν ότι δύσκολα θα μείνει στην Άρσεναλ και στην πατρίδα του, το «ceskatelevize.cz» υποστηρίζει ότι η πρόταση που έχει από τους πρωταθλητές Ελλάδας του προσφέρει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο για 1,5+1 χρόνια.
«Εκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι (εννοεί τον Ροσίτσκι) και μου άρεσε που κι άλλοι παίκτες πήραν την ευκαιρία τους», είπε ο Βενγκέρ, ενώ ο Φλαμινί σχολίασε:
«Όλοι ξέρουμε ότι ο Τόμας είναι κορυφαίου επιπέδου παίκτης, αλλά σήμερα έδειξε απίστευτο χαρακτήρα για κάποιον που έχει να παίξει τόσο πολύ καιρό».

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Εξετάζουμε σοβαρά την περίπτωση του ΠΑΟΚ»

Να παραμείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα επιθυμεί ο Φερνάντο Ουσέρο, όπως δήλωσε ο μάνατζερ του, τονίζοντας ότι δεν θέλει να συνεχίσει στον Αστέρα και πως δεν περνάει απαρατήρητο το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ.

«Εξετάζουμε σοβαρά την περίπτωση του ΠΑΟΚ»
Με… καλό μάτι βλέπει το ενδεχόμενο να παραμείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και το να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Ουσέρο, σύμφωνα με τον μάνατζερ του. Ο Ντομίνγκος Σεβιγιάνο μίλησε στα «Σπορ του Βορρά» και τόνισε ότι ο 30χρονος χαφ θέλει να αποχωρήσει απ’ τον Αστέρα Τρίπολης με τον οποίο δεσμεύεται με συμβόλαιο.

«Επιθυμία του Φερνάντο είναι να συνεχίσει στην Ελλάδα, όχι όμως στον Αστέρα, έστω κι αν είναι σε ισχύ συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αστέρα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια περίπτωση που μας ενδιαφέρει και την εξετάζουμε σοβαρά», σχολίασε.*Πηγή: sport-fm.gr*

Η γιορτή του Ζίκο!! (video)

Περισσότεροι από 50.000 θεατές παρακολούθησαν στο «Μαρακανά» το ετήσιο ματς του Ζίκο για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πλήθος αστέρων και πλούσιο θέαμα.

Η γιορτή του Ζίκο (video)
Σαν ποδοσφαιριστής ήταν σπουδαίος. Σαν προπονητής όχι… Σαν άνθρωπος είναι μεγάλος. Ο Ζίκο το πιστοποίησε, καθώς το φιλικό που διοργάνωσε για ενδέκατη χρονιά κατάφερε να συγκεντρώσει πολλούς αστέρες του παρελθόντος και του παρόντος στο γήπεδο, αλλά και πάνω από 50.000 θεατές στις κερκίδες προσφέροντας πλούσιο θέαμα και αρκετά έσοδα που θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο «οικοδεσπότης» αγωνίστηκε στο ματς έχοντας μεταξύ άλλων για συμπαίκτες τους Ρομπίνιο, Ζουνίνιο και Λεονάρντο, ενώ για αντιπάλους τους Αλνταΐρ, Σερζίνιο, Ζέεντορφ και Ασπρίγια. Η ομάδα του άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού γνώρισε την ήττα με 10-9, αλλά αυτό ήταν το τελευταίο που είχε σημασία…



*Πηγή: sport-fm.gr*

Ώρα για Clasico!!

Καλός ο Μέσι και ο Ρονάλντο, αλλά και η μπασκετική κόντρα Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχει τη δική της χάρη. Διαβάστε ενδιαφέροντα στοιχεία εν όψει του αποψινού clasico.

Ώρα για Clasico
Μπαρτσελόνα και Ρεάλ συγκρούονται απόψε (20:00) στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για τη 13η αγωνιστική της ACB. Οι δύο «αιώνιοι» του ισπανικού μπάσκετ και βασικοί διεκδικητές της φετινής Ευρωλίγκας μονομαχούν επί της ουσίας για τη δεύτερη θέση στο φινάλε του πρώτου γύρου, καθώς η πρώτη είναι ήδη καπαρωμένη από τη Μάλαγα.

*Το αποψινό ντέρμπι είναι το 182ο στην ιστορία των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα. Η Ρεάλ έχει το προβάδισμα στις νίκες με 96 έναντι 84, ενώ ένα ματς το 1975 είχε λήξει… ισόπαλο με 85-85! Η «βασίλισσα» έχει την υπεροχή και ως φιλοξενούμενη, με 53-38.

*Η Μπαρτσελόνα πάντως μετρά οκτώ σερί νίκες στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» στην κανονική περίοδο απέναντι στη Ρεάλ. Τελευταία νίκη της «βασίλισσας» ήταν τον Απρίλιο του 2006 με 69-66.

*Τσάβι Πασκουάλ και Πάμπλο Λάσο αναμετρώνται για 36η φορά στη μάχη των πάγκων, με τις τελευταίες 28 εξ αυτών να είναι σε «κλάσικο». Ο προπονητής της «Μπάρτσα» έχει ισχνό προβάδισμα, 18-17, αν και πέρσι υπερείχε εκείνος της Ρεάλ με 5-4.

*Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 55 εμφανίσεις είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Μπαρτσελόνα σε συμμετοχές σε «κλάσικο». Ο Χοσέ Μπιριούκοφ με 50 έχει την αντίστοιχη πρωτιά για τη Ρεάλ, ενώ από τους ενεργούς παίκτες περισσότερες παρουσίες έχει ο Φελίπε Ρέγες με 39.

*Ο Αΐτο Ρενέσες με 69 «κλάσικο» είναι ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες σε αυτά για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, ενώ ακολουθεί με 25 ο Τσάβι Πασκουάλ. Από πλευράς Ρεάλ ο Λόλο Σανθ έχει 34, ενώ έπεται ο Πάμπλο Λάσο με 20.

*Ο Τσάβι Πασκουάλ σε 47 αγώνες απέναντι στη Ρεάλ σαν προπονητής έχει 27 νίκες και 19 ήττες.

*Άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχουν αναμετρηθεί στις 28 Δεκεμβρίου, έχοντας από δύο ματς στην έδρα τους. Οι «μπλαουγκράνα» ήταν νικητές σε όλες τις περιπτώσεις.

*Άλλες τρεις φορές κατά το παρελθόν υπήρξε «κλάσικο» στη 13η αγωνιστική και η Ρεάλ ήταν νικήτρια στις δύο από αυτές τις αναμετρήσεις.*Πηγή: sport-fm.gr*

Χαμόγελα με… μέτρο!!

Ικανοποίηση στον Ολυμπιακό για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, αλλά και χαμηλοί τόνοι για τα… δύσκολα που έρχονται. Τα πεδία προβληματισμού και αισιοδοξίας για τη συνέχεια.

Χαμόγελα με… μέτρο
Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, αλλά… μόνο αυτό αφού θα χρειαστούν κι άλλα και πιο αποφασιστικά στη συνέχεια, έκανε ο Ολυμπιακός χθες νικώντας στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό για την ενδέκατη αγωνιστική.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν συνολικά καλύτεροι από τους αντιπάλους τους κι εκμεταλλευόμενοι ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο έφτασαν στη νίκη που τους διατηρεί στην κορυφή. Ασφαλώς δεν τους εξασφαλίζει κάτι, αφού για να διορθώσουν το λάθος που έγινε στο ματς με τη Νέα Κηφισιά, θα χρειαστεί να νικήσουν στο ΟΑΚΑ ή να περιμένουν στραβοπατήματα των «πράσινων» σε άλλα παιχνίδια. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως όλα και όλοι κρίνονται στα play offs και μέχρι τότε ο δρόμος είναι μακρύς.

Λόγοι αισιοδοξίας

Ο Ολυμπιακός μπορεί να χαμογελά γιατί είδε την επίθεσή του να λειτουργεί ως επί το πλείστον πολύ καλά και την άμυνά του να είναι αρκετά αποτελεσματική σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα. Πήρε πολλούς πόντους από το «ζωγραφιστό» και στο μεγαλύτερο μέρος του ματς έλεγξε το ρυθμό. Ο Βασίλης Σπανούλης που απέναντι στην πρώην ομάδα του είχε 9,5 πόντους ανά αγώνα μέχρι χθες, όντας αρνητικός στα περισσότερα παιχνίδια, χθες έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με 20 πόντους. Εξαιρετικός ήταν και ο Τρεμέλ Ντάρντεν, που έδωσε λύσεις σε επίθεση και άμυνα, ενώ ασφαλώς στα θετικά του ματς συγκαταλέγεται και η επιστροφή του Γιώργου Πρίντεζη στη δράση μετά από δυόμισι μήνες.

Χρήζουν περισυλλογής

Ασφαλώς δεν ήταν όλα ρόδινα για τον Ολυμπιακό. Μεγαλύτερο πεδίο προβληματισμού για τους «ερυθρόλευκους» αποτελεί το γεγονός ότι δεν «καθάρισαν» νωρίτερα ένα ματς στο οποίο έφτασαν να προηγούνται με 13 πόντους (70-57), ενώ παράλληλα έχασαν την ευκαιρία να νικήσουν με μια μεγαλύτερη των έξι πόντων διαφορά, καθώς αυτό μπορεί να παίξει ρόλο στην τελική κατάταξη. Αυτά τα «νεκρά» διαστήματα, που οφείλονται κυρίως σε έλλειψη συγκέντρωσης σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, είναι που θέλει να εξαλείψει ο Ολυμπιακός για τη συνέχεια.

Ξεκούραση και Μάλαγα

Η Κυριακή είναι μέρα ρεπό για τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποφάσισε να δώσει στους παίκτες του λίγες ανάσες, αφού από τη Δευτέρα θα στρωθούν όλοι στη δουλειά για την πρεμιέρα του Top 16, την Παρασκευή κόντρα στην Ουνικάχα στη Μάλαγα. Το ματς αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι σημαντικό πέρα από το απόρθητο του ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός να πάρει και κάποιες νίκες εκτός Ελλάδας. Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα δεν είναι εύκολη λεία, αφού είναι πρωτοπόρος στην Ισπανία, αλλά ίσως η Μάλαγα προσφέρεται περισσότερο για ένα «διπλό» από άλλες πιο δύσκολες έδρες στον όμιλο.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ακριβή» η κουτουλιά του Ζιρού!!

Με τρεις αγωνιστικές θα πληρώσει ο Ολιβιέ Ζιρού την αποβολή του στο ματς της Άρσεναλ με την ΚΠΡ για κουτουλιά σε αντίπαλο.

«Ακριβή» η κουτουλιά του Ζιρού
Ακριβά θα πληρώσει ο Ολιβιέ Ζιρού την αποβολή του στο ματς της Άρσεναλ με την ΚΠΡ την Παρασκευή (2-1).

Ο Γάλλος αμυντικός αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για κουτουλιά στον Νέντουμ Ονουόχα και τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές. Έτσι θα χάσει τους δύο προσεχείς αγώνες πρωταθλήματος, με Γουέστ Χαμ σήμερα και Σαουθάμπτον την Πρωτοχρονιά, καθώς και το ματς με τη Χαλ για το Κύπελλο στις 4 Ιανουαρίου.



*Πηγή: sport-fm.gr*

«Χάλασε» του Μπεν Αρφά στο Αμβούργο!!

«Ναυάγησε» η μετακίνηση του Χατέμ Μπεν Αρφά στο Αμβούργο. Διαθέσιμος για Ολυμπιακό ο Γάλλος εξτρέμ.

«Χάλασε» του Μπεν Αρφά στο Αμβούργο
Ο Χατέμ Μπεν Αρφά ΔΕΝ θα μετακομίσει τελικά στο Αμβούργο. Αν και για χθες υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού των δύο πλευρών επί γερμανικού εδάφους, αυτό δεν έγινε ποτέ, καθώς η HSV φέρεται να στράφηκε σε άλλη λύση για την ενίσχυσή της στη συγκεκριμένη θέση αφήνοντας διαθέσιμο τον Γάλλο εξτρέμ που απασχολεί και τον Ολυμπιακό.

Ο Μπεν Αρφά ανήκει στη Νιούκαστλ, αλλά δεν υπολογίζεται από τον Άλαν Πάρντιου και μετά την αποχώρησή του από τη Χαλ έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Η Νις είναι μεταξύ των υποψηφίων για τον 27χρονο άσο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν κοιτάζει «Φέτφα»

Διαψεύδουν στον ΠΑΟΚ το δημοσίευμα ιταλικής ιστοσελίδας, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον για τον Γιάννη Φετφατζίδη, που έχει λιγοστό χρόνο συμμετοχής με την Τζένοα στη φετινή σεζόν.

Δεν κοιτάζει «Φέτφα»
Κανένα θέμα Γιάννη Φετφατζίδη δεν υπάρχει στον ΠΑΟΚ, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ομάδας. Το Σάββατο υπήρξε δημοσίευμα της ιστοσελίδας canalegenoa.it, που έκανε λόγο ενδιαφέρον του «δικεφάλου του Βορρά» για την απόκτηση του 24χρονου μεσοεπιθετικού, που έχει λιγοστό χρόνο συμμετοχής στη φετινή σεζόν.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αναφερόταν ότι θέλει τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο «Φέτφα» έχει παίξει μισή ώρα κόντρα στην Παλέρμο για τη Serie A και περίπου 50 λεπτά κόντρα στην Έμπολι για το Κύπελλο. Πάντως, έμεινε αρκετό εκτός δράσης, λόγω τραυματισμού και περίπου πριν έναν μήνα επέστρεψε στην ενεργό δράση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ψυχραιμία, παράπονα και… Μακάμπι!!

Με ψυχραιμία υποδέχτηκαν στον Παναθηναϊκό την ήττα από τον Ολυμπιακό. Τα παράπονα από τους διαιτητές, οι αδυναμίες και τα κέρδη, αλλά και η… Μακάμπι που έρχεται.

Ψυχραιμία, παράπονα και… Μακάμπι

Οι «πράσινοι» πλήρωσαν το πολύ κακό τους πρόσωπο στην τρίτη περίοδο, όταν έχασαν την επαφή τους με το σκορ. Παράλληλα παρουσίασαν και πάλι μακριά από το ΟΑΚΑ αμυντικά προβλήματα δεχόμενοι 81 πόντους, ενώ είχαν χαμηλά ποσοστά σε βολές (13/21) και δίποντα (16/35). Βασικά τους ατού, με κυριότερους τους Διαμαντίδη και Μπατίστα, δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και κάπως έτσι ήρθε το αρνητικό αποτέλεσμα, που πάντως αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία.

Άλλωστε ο Παναθηναϊκός με απλή νίκη στο ΟΑΚΑ, δίχως καν με 6+ πόντους διαφορά εφόσον δεν στραβοπατήσει αλλού, θα έχει αυτός το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Όμως ακόμη κι αν δεν το πάρει, έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν πως ξέρει να κατακτά το πρωτάθλημα και με μειονέκτημα έδρας.

Τα κέρδη…

Δεν υπήρχαν μόνο αρνητικά για τον Παναθηναϊκό στη χθεσινή βραδιά. Ένα από τα λιγοστά κέρδη ήταν η παρουσία του ΝτεΜάρκους Νέλσον, ο οποίος έπαιξε για 21:45 έχοντας 4 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Μπορεί να ήταν άστοχος (0/3 βολές, 0/3 τρίποντα, 2/5 δίποντα), αλλά όλοι στο «τριφύλλι» εκτιμούν πως όταν βρει ρυθμό, μιας και ήταν μόλις το δεύτερο επίσημο ματς του με την ομάδα, θα προσφέρει ακόμη περισσότερα. Στα «συν» επίσης η παρουσία των Μαυροκεφαλίδη, Γιάνκοβιτς και Σλότερ έδειξε πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση ακόμη και σε βραδιές που ο Διαμαντίδης δεν βοηθά όπως συνηθίζει σε σκορ και δημιουργία.

Παράπονα…

Η πλευρά του Παναθηναϊκού δίχως να ψάχνει δικαιολογίες για την ήττα, έχει αρκετά παράπονα από τη διαιτησία. Αφενός μεν για κάποια σφυρίγματα, όπως το φάουλ και την τεχνική ποινή που ακολούθησε στον Παππά ή τα φάουλ που ζητούν σε Μαυροκεφαλίδη και Γκιστ σε φάσεις προς το τέλος του αγώνα. Αφετέρου γιατί θεωρούν πως το φύλλο αγώνος δεν αναφέρει όσα έγιναν. Οι «πράσινοι» τονίζουν πως καταγράφηκαν μόλις τρεις έγγραφες παρατηρήσεις για υβριστικά συνθήματα και έγινε απλή αναφορά σε κροτίδες και λέιζερ.

Μακάμπι… χωρίς ανάσα

Πού καιρός για γιορτές; Ο Παναθηναϊκός δίχως ανάσα στρέφει από σήμερα κιόλας την προσοχή του στο ματς της Τρίτης με τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα του Top 16. Μπορεί να πρόκειται για μόλις το πρώτο από τα 14 ματς της δεύτερης φάσης, αλλά είναι περιττό να πούμε πόσο σημαντικό είναι να διαφυλάξουν οι «πράσινοι» απόρθητη την έδρα τους, ειδικά απέναντι σε ομάδες που είναι στα μέτρα τους. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είναι το μοναδικό πρόβλημα για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που έχει στην άκρη του μυαλού του το εξ αναβολής ματς με τον ΠΑΟΚ την επόμενη Κυριακή στην Πυλαία.*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει Ποντόλσκι η Ίντερ!!

Δανεικό τον Λούκας Ποντόλσκι από την Άρσεναλ αναμένεται να πάρει η Ίντερ. Οι λεπτομέρειες της επικείμενης συμφωνίας.

Παίρνει Ποντόλσκι η Ίντερ

Ο γενικός διευθυντής της Ίντερ, Πιέρο Αουζίλιο, έκανε τις σχετικές επαφές με τους «κανονιέρηδες» στο Λονδίνο και η μεταγραφή μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Ο 29χρονος άσος έχει φέτος 13 συμμετοχές και 3 γκολ με την Άρσεναλ και είναι εμφανές πως δεν αποτελεί βασικό κομμάτι στα πλάνα του Βενγκέρ.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Θα δούμε για ΑΕΚ και Γιόχανσον»

Ο μάνατζερ του Γιάκομπ Γιόχανσον, Περ Γιόνσον, εμφανίστηκε συγκρατημένος για την ΑΕΚ και επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά στις ελληνικές ομάδες.

«Θα δούμε για ΑΕΚ και Γιόχανσον»
Ο Περ Γιόνσον δεν ακολούθησε τον Γιάκομπ Γιόχανσον που βρίσκεται στην Αθήνα και είναι πολύ κοντά στη μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Ο μάνατζερ του 24χρονου μεσοαμυντικού μιλώντας στον σουηδικό Τύπο εμφανίστηκε επιφυλακτικός…

«Θα δούμε. Η περίπτωση της ΑΕΚ προέκυψε αργότερα. Όταν πρόκειται για ενδιαφέρον από την Ελλάδα, θα πρέπει να προσέξουμε γιατί υπάρχουν συχνά προβλήματα με τις πληρωμές και απαιτούνται τραπεζικές εγγυήσεις», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ο Γιάκομπ είναι ήρεμος, δεν αγχώνεται και θέλει να κάνει την καλύτερη επιλογή. Είναι θετικό ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες, αλλά δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο ακόμη. Δεν ξέρω πότε θα κλείσει στην επόμενη ομάδα του, αλλά αν αυτό συμβεί την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, θα είναι καλό. Το πιο σημαντικό είναι να βρεθεί η κατάλληλα ομάδα γι’ αυτόν».

Μάλιστα αποκάλυψε πως ο πελάτης του βρέθηκε μια ανάσα από την Μπράιτον. «Αν η Μπράιτον δεν είχε αλλάξει προπονητή, θα ήταν πολύ πιθανό να έχει ήδη καταλήξει εκεί. Δεν ξέρω τι θα γίνει τώρα μετά την αποχώρηση του Χίπια».*Πηγή: sport-fm.gr*

Καλός αλλά ηττημένος ο Θανάσης!

Ο ίδιος πάλεψε και πάλι, αλλά η ομάδα του Θανάση Αντετοκούνμπο ηττήθηκε ξανά.

Καλός αλλά ηττημένος ο Θανάσης
Την ήττα με 104-100 γνώρισαν οι Γουέστσεστερ Νικς από τους Γκραντ Ράπιντς Ντράιβ για το NBDL.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε και πάλι ό,τι μπορούσε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο 22χρονος άσος είχε 16 πόντους (6/9 βολές, 5/16 δίποντα), 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα σε 31 λεπτά, μέχρι να αποβληθεί με έξι φάουλ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Το’ πε και θα γίνει!!

Πολύ κοντά στην απόκτηση στόπερ ο Ολυμπιακός ικανοποιώντας το αίτημα του Μίτσελ.Ακλόνητο φαβορί ο Ρικάρντο Κόστα, μια ακόμη λύση στα υπόψη.Επιμονή για Ροσίτσκι, προβάρει τα ερυθρόλευκα ο Χαλκιαδάκης.

Το’ πε και θα γίνει!

Επιμένει για Ροσίτσκι

Ο Τόμας Ροσίτσκι είναι ο διακαής πόθος του Μίτσελ για τη θέση του μεσοεπιθετικού, ωστόσο υπάρχουν σημαντικά εμπόδια. Το πρώτο έχει να κάνει με την επιθυμία του Τσέχου μέσου να παραμείνει στην Άρσεναλ, παρότι δεν είναι στα βασικά πλάνα του Αρσέν Βενγκέρ. Ο αγγλικός Τύπος εξακολουθεί να θεωρεί πιθανότερο σενάριο την αποχώρηση του 34χρονου άσου από το Λονδίνο, έστω κι αν στο τελευταίο παιχνίδι είχε πολύ καλή απόδοση. Ακόμη, πάντως, κι αν αποχωρήσει ο Ροσίτσκι, ο Ολυμπιακός δεν θα «παίζει» μόνος του για την απόκτησή του, καθώς έχει φτιάξει εξαιρετικό όνομα στην Αγγλία κι ακόμη και σε αυτή την ηλικία είναι περιζήτητος.

Στασιμότητα για ακραίο

Σε αντίθεση με την έντονη κινητικότητα που υπάρχει για στόπερ, στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει απόφαση ακόμη για την απόκτηση ακραίου. Εξετάζονται πολλές λύσεις, από τον Μπεν Αρφά μέχρι τον Σκόκο, όπως κι άλλες που δεν έχουν καν διαρρεύσει στον Τύπο, αλλά πέραν τούτου… ουδέν. Όλα αυτά κι ενώ είναι δεδομένο πως θα γίνει προσπάθεια απόκτησης τουλάχιστον ενός παίκτη για τη συγκεκριμένη θέση, ίσως και δεύτερου αν αποχωρήσει ο Αφελάι.

Μπρούνο για το καλοκαίρι

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται έντονα για τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη και είναι πολύ πιθανό ο 21χρονος μεσοεπιθετικός του Εργοτέλη να αποκτηθεί από τώρα για το ερχόμενο καλοκαίρι. Η ομάδα του Ηρακλείου έχει πρόταση από ομάδα του Κατάρ για τον ποδοσφαιριστή που έχει ρίζες από τη Βραζιλία, ωστόσο η εμπλοκή του Ολυμπιακού ίσως αλλάξει τα δεδομένα.

*Απόψε επιστρέφει από την άδειά του στην Ισπανία ο Μίτσελ και από τη Δευτέρα αρχίζουν ξανά οι προπονήσεις.*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη για Κουφό, ήττα για Γιάννη!!

Οι Γκρίζλις πέρασαν από το Μαϊάμι με καλή εμφάνιση από τον Κώστα Κουφό, ενώ οι Μπακς με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα ρηχά έχασαν από τους Χοκς. Νέα καμώματα από Γκαρνέτ.

Νίκη για Κουφό, ήττα για Γιάννη
Επιτέλους νίκη για τους Γκρίζλις! Μετά από τέσσερις σερί αποτυχίες, οι «αρκούδες» πέρασαν με 103-95 από το Μαϊάμι με τους Μάικ Κόνλεϊ (24π.) και Μαρκ Γκασόλ (22π. 10 ριμπ.) να κάνουν τη διαφορά και τον Κώστα Κουφό να δίνει πολύτιμες λύσεις. Ο ομογενής σέντερ σε 15:34 είχε 6 πόντους (3/4 δίποντα, 0/1 βολή), 6 ριμπάουντ και 1 τάπα, ενώ ο Νικ Καλάθης δεν χρησιμοποιήθηκε.

Οι Χοκς πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τους Μπακς και μετά τη χθεσινή τους ήττα στην Ατλάντα, τους νίκησαν με 90-85 στο Μιλγουόκι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν βοήθησε όσο θα ήθελε την ομάδα του και σε 19:06 είχε 5 πόντους (1/2 βολές, 2/5 δίποντα), 5 ριμπάουντ και 2 τάπες, ενώ υπέπεσε και σε 4 λάθη.

Ο σούπερ φορμαρισμένος Τζίμι Μπάτλερ είχε 33 πόντους και οι Μπουλς έφτασαν τις έξι σερί νίκες με το 107-100 επί των Πέλικανς, ενώ με 39 πόντους του ΝτεΜάρκους Κάζινς οι Κινγκς έδωσαν συνέχεια στον κατήφορο των Νικς, 135-129 στην παράταση.

Οι Πέισερς πέρασαν με 110-85 από το Μπρούκλιν, αλλά την παράσταση έκλεψαν τα νέα καμώματα του Κέβιν Γκαρνέτ, ο οποίος φύσηξε στο αυτί του Ντέιβιντ Γουέστ κι εκείνος εκνευρίστηκε και τον απώθησε, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με τεχνική ποινή.

Αναλυτικά:

Λος Άντζελες Κλίπερς-Τορόντο Ράπτορς 98-110 Ρέντικ 23, Γκρίφιν 22, Κρόφορντ 20, Πολ 10, Τζόρνταν 4 (20 ριμπ.)-Λάουρι 25, Βαλαντσιούνας 22 (11 ριμπ.), Βάσκες 16, Πάτερσον 10, Ρος 11, Α. Τζόνσον 8 (12 ριμπ.).

Σάρλοτ Χόρνετς-Ορλάντο Μάτζικ 94-102 Γουόκερ 42, Τζέφερσον 14, Ουίλιαμς 9, Κιντ-Τζίλκριστ 9-Βούτσεβιτς 22 (11 ριμπ.), Χάρις 21, Ολαντίπο 13, Φουρνιέ 12, Πέιτον 11, Γκόρντον 11.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Μπόστον Σέλτικς 101-88 Χάμφρις 18, Πιρς 17, Γουόλ 12, Πόρτερ 12, Σεραφέν 10, Γκορτάτ 7 (10 ριμπ.)-Γκριν 23, Όλινικ 15, Σάλιντζερ 12, Τέρνερ 11, Κράουντερ 10.

Μαϊάμι Χιτ-Μέμφις Γκρίζλις 95-103 Ουέιντ 25, Γκρέιντζερ 18, Ντενγκ 16, Άντερσεν 13-Κόνλεϊ 24, Γκασόλ 22 (10 ριμπ.), Ούντριχ 11, Άλεν 10, Πρινς 10, Λι 10.

Σικάγο Μπουλς-Νιου Ορλίνς Χόρνετς 107-100 Μπάτλερ 33, Ρόουζ 19, Μπρουκς 13, Γκίμπσον 12 (10 ριμπ.), Μίροτιτς 10-Ντέιβις 29 (11 ριμπ.), Έβανς 26, Χόλιντεϊ 19, Άντερσον 13.

Μπρούκλιν Νετς-Ιντιάνα Πέισερς 85-110 Τζακ 22, Τζόνσον 18, Καράσεφ 14, Πλάμλι 9-Στάκεϊ 20, Γουότσον 17, Γουέστ 17, Σκόλα 13, Χιλ 12, Κόουπλαντ 12, Άλεν 10.

Μιλγουόκι Μπακς-Ατλάντα Χοκς 85-90 Μίντλετον 21, Πατσούλια 11 (15 ριμπ.), Μέιο 12, Νάιτ 10-Τιγκ 25, Χόρφορντ 20, Μίλσαπ 17, Κάρολ 9.

Γιούτα Τζαζ-Φιλαδέλφεια 76ερς 88-71 Φέιβορς 17 (15 ριμπ.), Μπερκ 17, Χέιγουορντ 15, Μπούκερ 14, Καντέρ 10 (10 ριμπ.)-Ρότεν 20, Κόβινγκτον 17, Σιμς 10, Νόελ 5 (10 ριμπ.).

Σακραμέντο Κινγκς-Νιου Γιορκ Νικς 135-129 (κ.α. 117-117) Κάζινς 39 (11 ριμπ.), Γκέι 29, Κόλισον 27 (10 ασίστ), Στάουσκας 11, ΜακΚόλουμ 10-Άντονι 36 (11 ριμπ.), Χάρνταγουεϊ 19, Όλντριτς 18, Λάρκιν 14, Σμιθ 12, Ντάλεμπερτ 11.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 110-97 Κάρι 25, Τόμπσον 21, Μπαρνς 10, Σπέιτς 10, Λι 10, Ιγκουοντάλα 10-Γιανγκ 17, Ντάνιελς 14, ΛαΒίν 12 (14 ασίστ), Γουίγκινς 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φουλ και για δεύτερο στόπερ!

Μετά τη συμφωνία με τον Ταυλαρίδη, ο Παναθηναϊκός κινείται για δεύτερο στόπερ. Τι γίνεται με Σίλντενφελντ και Κουτρουμπή. Κρίσιμη επαφή με Γκαλίτσιο.

Φουλ και για δεύτερο στόπερ
Ο Παναθηναϊκός έκανε δικό του τον Στάθη Ταυλαρίδη κι απομένει η ανακοίνωση για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, με τον 35χρονο άσο να υπογράψει μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» εξέφρασε την επιθυμία να μετακομίσει εκεί (δεν κρύβει ότι είναι φίλαθλος της ομάδας και μάλιστα έχει παρακολουθήσει αγώνες της ομάδας μπάσκετ από κοντά) και μάλιστα βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση χαρίζοντας κάποια δεδουλευμένα στον Ατρόμητο. Ο Ταυλαρίδης, που είχε απασχολήσει και παλαιότερα τον Παναθηναϊκού, θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου και θα υπολογίζεται για το ματς με τα Γιάννινα.

Πάει και για άλλον…

Η μεταγραφή του Ταυλαρίδη δεν ολοκληρώνει τις προσθήκες του Παναθηναϊκού στα μετόπισθεν. Οι «πράσινοι» κινούνται και για δεύτερο κεντρικό αμυντικό, με τον Γκιγέρμο Ροντρίγκες σταθερά στα υπόψη, αλλά με αρκετές δυσκολίες να έρθει από τη στιγμή που αγωνίζεται πλέον βασικός στην Ελλάς Βερόνα και έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Οι «πράσινοι» εξετάζουν και 1-2 ακόμη λύσεις για τη θέση του δεύτερου στόπερ, αλλά από τη στιγμή που έχουν αποκτήσει τον Ταυλαρίδη δεν θα βιαστούν και ίσως ο δεύτερος κεντρικός αμυντικός να αργήσει.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν κάποια ερωτηματικά αναφορικά με το μέλλον των Κουτρουμπή και Σίλντενφελντ. Για τον πρώτο φημολογείται πως είναι πιθανό να φέρει πρόταση από το εξωτερικό για δανεισμό και σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται να παραχωρηθεί εφόσον το «τριφύλλι» ικανοποιηθεί οικονομικά. Ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Κροάτη στόπερ (μάλιστα ήρθε πρόταση από την Κίνα στη Ντιναμό Μόσχας, αλλά εκείνος ήταν αρνητικός), ωστόσο για να γίνει οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να συναινέσει και ο Παναθηναϊκός, στον οποίο έχει υπογράψει ο «Σίφο» μέχρι το καλοκαίρι. Ακόμη κι αν παραμείνουν Κουτρουμπής και Σίλντενφελντ, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για δεύτερο στόπερ, μιας και ο Σπύρος Ρισβάνης αναμένεται να δοθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει επαφή με τον Γιώργο Γκαλίτσιο με στόχο να συμφωνήσει ο 28χρονος δεξιός μπακ από τώρα για το καλοκαίρι, όταν και μένει ελεύθερος από τη Λόκερεν.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κλιχ και οι υπόλοιποι!

Τη στιγμή που στην Πολωνία θεωρούν δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει τον Ματέους Κλιχ ο Ζήσης Βρύζας περνάει από… κόσκινο και άλλες περιπτώσεις μέσων. Αναμονή για μεσοεπιθετικό και στόπερ.

Ο Κλιχ και οι υπόλοιποι
Εν τέλει ο ΠΑΟΚ δεν έκανε μεταγραφή το Σάββατο, όπως είχε προαναγγείλει ο Ζήσης Βρύζας μέσω της «SportDay» λίγες ημέρες πριν. «Θα αποκτήσουμε τον πρώτο παίκτη μέχρι το Σάββατο (σ.σ.: σήμερα) κι άλλους δύο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου», είχε δηλώσει. Ωστόσο, παρότι πολύς κόσμος περίμενε την επισημοποίηση κάποιας μεταγραφής χθες, αυτή δεν ήρθε. Ο λόγος είναι ότι διαφοροποιήθηκαν ελαφρώς τα σχέδια των ανθρώπων του «δικεφάλου του Βορρά», καθώς ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε το «ΟΚ» για να ενισχυθεί η ομάδα όσο καλύτερα γίνεται, με στόχο να έρθει το πρωτάθλημα. Εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του συλλόγου φυσικά.

Ο Ματέους Κλιχ δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για τον χώρο του κέντρου. Είναι δεδομένο ότι ο Πολωνός χαφ βρίσκεται στη λίστα τους, αλλά ο Ζήσης Βρύζας ύστερα και από έγκριση του Άγγελου Αναστασιάδη κοιτάζει και άλλες περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται στον χώρο του κέντρου. Εφόσον, δεν του κάνουν… κλικ, θα αποκτηθεί ο ποδοσφαιριστής της Βόλσφμπουργκ.

Παράλληλα, τρέχει και το θέμα του στόπερ και του μεσοεπιθετικού. Ωστόσο, εκτιμάται ότι θα κλείσουν αργότερα οι συγκεκριμένες υποθέσεις, διότι δεν πρόκειται για ελεύθερους παίκτες και απαιτούνται υπομονή και σκληρές διαπραγματεύσεις.

«Θέλω όσο το δυνατό πιο γρήγορα να κλείσουμε τα κενά μας, με παίκτες που άμεσα θα μπορούν να μας βοηθήσουν και δεν θα μας δημιουργήσουν (λόγω χαρακτήρα) προβλήματα», τόνισε ο 61χρονος τεχνικός στον Ζήση Βρύζα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έφερε Γιόχανσον!!

Στην Αθήνα ο Γιάκομπ Γιόχανσον για λογαριασμό της ΑΕΚ. Λεπτομέρειες απομένουν για να αποκτηθεί ο 24χρονος Σουηδός αμυντικός χαφ. Αρέσει φορ από τον Ερυθρό Αστέρα.

Έφερε Γιόχανσον!

Ο 24χρονος άσος έμεινε ελεύθερος από τη Γκέτεμποργκ, καθώς παρότι είχε πρόταση ανανέωσης επέλεξε να βγει στην αγορά για να αναζητήσει την τύχη του εκτός συνόρων. Η «Ένωση» μέσω του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς παρακολουθεί εδώ και καιρό τη συγκεκριμένη περίπτωση και με συντονισμένες ενέργειες κατάφερε να πείσει τον παίκτη να έρθει στην Ελλάδα και να είναι με το… στυλό στο χέρι.

Ο Γιόχανσον είναι σε εξαιρετική ηλικία, αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας από τα 17 του και έχοντας ήδη περάσει από τις «μικρές» εθνικές ομάδες της χώρας του, μετρά πλέον τρεις συμμετοχές στην Ανδρών. Θεωρείται εξαιρετική περίπτωση παίκτη, που μπορεί να βοηθήσει άμεσα την ΑΕΚ και όχι φυσικά μόνο στη Football League. Στην τελευταία του σεζόν, που ολοκληρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, είχε 27 συμμετοχές και 4 γκολ.

Επόμενο μέλημα ο φορ

Η ΑΕΚ αφού κλείσει το θέμα του αμυντικού χαφ που αποτελεί προτεραιότητα, θα στραφεί σε αυτό του επιθετικού, όπου θέλει επίσης να κλείσει έναν παίκτη ανάλογου βεληνεκούς με τον Γιόχανσον. Στο στόχαστρο της «Ένωσης», αλλά περισσότερο με τη μορφή επένδυσης παρά ως έτοιμη λύση, βρίσκεται ο Στέφαν Μιχαΐλοβιτς. Ο 20χρονος Σέρβος επιθετικός διαθέτει τα χαρακτηριστικά που ψάχνει η ΑΕΚ (1,88μ., φορ περιοχής) και ανήκει στον Ερυθρό Αστέρα, που τον έχει δώσει δανεικό στη Σλόμποντα Ούζιτσε, με την οποία έχει φέτος 16 συμμετοχές και 2 γκολ στο πρωτάθλημα. Η περίπτωσή του εξετάζεται περισσότερο για να αποκτηθεί και να δοθεί δανεικός, την ώρα που αναζητούνται σαφώς πιο «έτοιμες» λύσεις για να ενισχυθεί η γραμμή κρούσης.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κρούση» για Σακίρι η Γιούβε!!

Τον Σερντάν Σακίρι φαίνεται πως έχει βάλει η Γιουβέντους στο στόχαστρό της ενόψει Ιανουαρίου, με τον Ελβετό να είναι παραγκωνισμένος στη Μπάγερν.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι «μπιανκονέρι» ήρθαν σε επαφή με τον εκπρόσωπο του διεθνή μεσοεπιθετικού, για να διερευνήσουν τις πιθανότητες που υπάρχουν για την μετακόμισή του στο Τορίνο.
Οι πρωταθλητές Ιταλίας που ήδη έχουν βάλει πλώρη για την απόκτηση του Ρολάντο, αναζητούν και έναν επιτελικό μέσο, με τον Σακίρι να ταιριάζει στο συγκεκριμένο προφίλ.
Aυτή τη στιγμή φαντάζει πιο πιθανό το ενδεχόμενο του δανεισμού του με οψιόν αγοράς μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Εναλλακτικές λύσεις φέρονται να αποτελούν οι Γουέσλεϊ Σνάιντερ και Αλεσάντρο Ντιαμάντι.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Εκκαθαρίσεις στη Ρόμα!!

Μήνας κατά τον οποίο θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα στο ρόστερ της Ρόμα θα είναι ο Ιανουάριος, με τρεις παίκτες να βλέπουν την πόρτα της εξόδου και τον Γιανγκά-Εμπιβά να γίνεται και τυπικά ποδοσφαιριστής της.
Ο Γάλλος σέντερ μπακ αποτελεί προτεραιότητα αυτήν τη στιγμή για τους Ρωμαίους, αφού μετά τα επόμενα τρία παιχνίδια που θα αγωνιστεί θα πρέπει να αγοραστεί και επίσημα από τη Νιουκάστλ, βάσει της συμφωνίας των δύο ομάδων.
Την ίδια στιγμή, στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται τρεις ποδοσφαιριστές. Μποριέλο και Εμάνουελσον θα αποτελέσουν πιθανότατα παρελθόν, με τη Τζένοα να έχει εκφράσει ήδη ενδιαφέρον και για τους δύο. Τέλος, δανεικός αναμένεται να δοθεί ο Σαλίχ Ουτσάν.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Superleague με 14 ομάδες!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την πρόθεση της διοίκησης της Superleague να βάλει έναν ξένο οίκο να αξιολογήσει το ελληνικό πρωτάθλημα και την σκέψη για αλλαγή των κριτηρίων συμμετοχής.
Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την προηγούμενη Παρασκευή, οι επιχειρηματίες της Superleague και οι εκπρόσωποί τους άκουσαν τον πρόεδρο Μποροβήλο να τους προτείνει την ιδέα να αναθέσει ο συνεταιρισμός του επαγγελματικού πρωταθλήματος σε έναν ξένο οίκο να το αξιολογήσει και να κάνει μια μελέτη που θα καταλήγει σε εισηγήσεις και προτάσεις για την βελτίωση και την αναβάθμιση του πρωταθλήματος. Σπουδαίο νέο, θα πείτε. Και έπειτα θα αναρωτηθείτε περίπου συνειρμικά πόσες φορές έχετε διαβάσει/ακούσει ότι το πρωτάθλημα έκανε ή παρήγγειλε μια έρευνα για την βελτίωσή του και έβαλε στο συρτάρι τα ευρήματα και τις προτάσεις βελτίωσης. Διότι αυτή είναι η συνηθισμένη συμπεριφορά αυτής της αγοράς: παριστάνει ότι τάχα ανησυχεί και ενδιαφέρεται για την εξέλιξή της, κάνει μια έρευνα για το θεαθήναι και μετά είτε κρύβει τα αποτελέσματα, όταν δεν αντιλαμβάνεται ως ευνοϊκή την ανακοίνωσή τους, είτε προσπερνά τις προτάσεις επειδή η υλοποίησή τους μπορεί να ξεβολεύει τους επιχειρηματίες, να “πονάει” την τσέπη τους ή να βλάπτει τα μικροσυμφέροντά τους.
Τούτη τη φορά, στα λόγια, η διοίκηση της Superleague είπε προς τα μέλη της το αυτονόητο: “αν είναι να κάνουμε έρευνα και μελέτη, να έχουμε εκ των προτέρων δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσουμε περίπου άκριτα τις προτάσεις, διότι διαφορετικά δεν έχει νόημα”. Και κάπως έτσι οι συνέταιροι του πρωταθλήματος βρίσκονται μπροστά σε δύο – πιστέψτε το – σοβαρούς προβληματισμούς: 1. “Πάλι θα πληρώσουμε από την τσέπη μας για έρευνα;”. 2. “Κι αν οι ξένοι προτείνουν κάτι που δεν βολεύει;”.

Ωριμάζουν οι συνθήκες

Το θετικό στην δεδομένη στιγμή είναι ότι αρχίζει εσχάτως να αποκτά ένταση εντός συνεταιρισμού η φωνή αυτών που προβληματίζονται με τη σημερινή πραγματικότητα του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Δεν έχουν ακόμη γίνει πλειοψηφία, αλλά είναι πλέον πολλοί αυτοί που δεν ανέχονται την ατιμωρησία των κακοπληρωτών, την εικόνα διαφθοράς που βγάζει το πρωτάθλημα και την διαρκή μείωση των εσόδων, την οποία αποδίδουν στην σταδιακή μείωση του ενδιαφέροντος και στην ερήμωση των κερκίδων.
Σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή την υπόθεση παίζουν – κυρίως αυτή – η Nova και ο ΟΠΑΠ. Αν αυτή η επιδίωξη για αναβάθμιση του πρωταθλήματος αποκτήσει την “πλάτη” της Nova, δηλαδή αν η διοίκησή της σιγοντάρει τη φωνή αυτών που ζητούν πραγματική αλλαγή προδιαγραφών στο πρωτάθλημα, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί κλίμα ευνοϊκό για τομές και ουσιαστικές αλλαγές.

Πρωτάθλημα με 14 ομάδες

Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών γίνονται όλο και περισσότερες οι φωνές επιχειρηματιών της Superleague που επιθυμούν πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες, με αυστηρότερα κριτήρια αδειοδότησης. Οι “νοικοκύρηδες”, δηλαδή οι ΠΑΕ που πληρώνουν στην ώρα τους επιθυμούν να δημιουργήσουν πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχουν μόνο “καθαρές” εταιρίες – ομάδες. Και η επικρατούσα άποψη είναι αυτή περί της μείωσης των ομάδων (από την επόμενη σεζόν θα γίνουν 16) σε 14. Και μάλιστα με τον συλλογισμό ότι αυτές οι ομάδες πρέπει να προκύπτουν και με γεωγραφικά κριτήρια.
Οι επιχειρηματίες που τάσσονται υπέρ της ανάθεσης αυτής της μελέτης σε έναν ξένο οίκο αξιολόγησης του πρωταθλήματος γυρεύουν απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα: για τον αριθμό των ομάδων, τα κριτήρια συμμετοχής, τον τύπο διαίρεσης και διανομής των εσόδων, το αν πρέπει ή όχι να αποφασιστεί μαζί με την ΕΠΟ η επιλογή να μοιράζεται, με κάποιο τρόπο, το μπόνους συμμετοχής του πρωταθλητή στο Champions League. Και φυσικά όλα τα υπόλοιπα βασικά ερωτήματα που αφορούν στην διαιτησία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, την λειτουργία των πειθαρχικών επιτροπών, την βελτίωση των παροχών προς τον επισκέπτη των γηπέδων κλπ..

Στην υπόθεση αυτή εννοείται ότι οι ποδοσφαιρόφιλοι κυνηγάμε την έκπληξη. Διότι το πιθανότερο είναι ότι ακόμη και αν γίνει αυτή η μελέτη (για να γίνει θα πρέπει κάποιος να την προσφέρει δωρεάν στην Superleague, αφού οι επιχειρηματίες τα αντιλαμβάνονται όλα αυτά ως περιττά έξοδα), τα ευρήματα και οι προτάσεις θα μείνουν στο συρτάρι και δεν θα υλοποιηθούν. Κι αυτό θα συμβεί επειδή οι εισηγήσεις και οι προτάσεις θα θίγουν τα μικροσυμφέροντα των επιχειρηματιών και τα συμφέροντα του σημερινού κατεστημένου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Ο Πουλίδο είναι υποχρεωμένος να γυρίσει»

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκάρζα μιλώντας εκ μέρους της Τίγκρες τόνισε πως δεν ανησυχεί για την επικείμενη προσφυγή του Άλαν Πουλίδο στο CAS και πως ο παίκτης είναι υποχρεωμένος να γυρίσει.
ΜΜΕ στο Μεξικό ζήτησαν την γνώμη του νομικού εκπροσώπου της Τίγκρες για τα νεότερα στην υπόθεση Πουλίδο. Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκάρζα τόνισε: «Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το εάν ο Πουλίδο πάει ή όχι στο CAS. Νιώθω και αντιλαμβάνομαι μία... ησυχία από την πλευρά του παίκτη. Όλες οι διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν, έγιναν και όλα είναι υπέρ μας. Μετά την απόφαση που βγήκε ο δρόμος για τον Πουλίδο είναι γνωστός. Είναι υποχρεωμένος να γυρίσει στον σύλλογο. Εμείς θα τον περιμένουμε. Είναι πάντα ευπρόσδεκτος στην ομάδα μας. Εμείς δεν έχουμε κάτι για να διαπραγματευθούμε ξανά με τον Πουλίδο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο πάνω σε αυτό. Έχει συμβόλαιο σε ισχύ και πρέπει να είναι εδώ. Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται».

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Θέλει Φετφατζίδη στον ΠΑΟΚ ο Αναστασιάδης»

Ο Άγγελος Αναστασιάδης επιθυμεί να φέρει στην Τούμπα τον Γιάννη Φετφατζίδη σύμφωνα με τους Ιταλούς, που αναφέρουν πως από το καλοκαίρι είχε ζητήσει να προχωρήσει η διοίκηση στην απόκτησή του.
Το όνομα του Γιάννη Φετφατζίδη επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ καθώς σύμφωνα με νέο δημοσίευμα από την Ιταλία ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει ζητήσει από την διοίκηση της ΠΑΕ να προχωρήσει στην απόκτηση του διεθνή Έλληνα μέσου.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Canaletzenoa» ο τεχνικός του Δικεφάλου μετά το τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Βραζιλία είχε ζητήσει την απόκτηση του 24χρονου Δραμινού χαφ και φέρεται, ενόψει των μεταγραφών του Ιανουαρίου, να πιέζει την διοίκηση να φέρει στην Τούμπα τον «Φέτφα».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Επτά χρόνια μετά, προσθέτει δύναμη και ύψος στην άμυνα...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης σχολιάζει την απόκτηση του Στάθη Ταυλαρίδη και καταγράφει πόσα χρόνια κράτησε το «φλερτ» με τον παίκτη
Είναι μία μεταγραφή, που «ψηνόταν» από το 2007 και τελικά έγινε το 2014. Οταν αγωνιζόταν στην Λιλ οι «πράσινοι» παρακολουθούσαν την περίπτωση του, αλλά τότε δεν προχώρησε. Κοινός παρανομαστής όλα αυτά τα χρόνια; Η επιθυμία του Στάθη Ταυλαρίδη να παίξει στον Παναθηναϊκό είναι διαχρονική, διότι δεν το έκρυβε ποτέ, ότι ήταν Παναθηναϊκός. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όπως λέει και ο λαός.
Η μεταγραφή του Ταυλαρίδη αυτή την εποχή είναι η μεταγραφή, που έχει περισσότερη ανάγκη από κάθε άλλη. Το παιχνίδι του Ταυλαρίδη ταιριάζει γάντι στο στόπερ, που ψάχνει ο Παναθηναϊκός. Δηλαδή έναν δυναμικό και έμπειρο αμυντικό, που τον αισθάνονται οι αντίπαλοι επιθετικοί, που «υποφέρουν», όταν τον αντιμετωπίζουν. Εναν αμυντικό, που καλό στο ψηλό παιχνίδι και πολύ δυνατό στις στημένες φάσεις. Τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. 
Οσο για τα 35 του χρόνια, τόσα και τόσα παραδείγματα, μας δείχνουν, ότι η ηλικία φαίνεται στο γήπεδο. Πολλοί 26αρηδες μοιάζουν σαν ....παλαίμαχοι στο γήπεδο και πολλοί 35αρηδες τρέχουν σαν έφηβοι. Ο Ταυλαρίδης ανήκει στην περίπτωση των παικτών, που καταθέτουν ψυχή μέσα στο γήπεδο, που να κατεβάσει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι από την άμυνα δεν είναι από τα ...καλύτερά του , αλλά στην περιοχή είναι κυρίαρχος και ψηλά και χαμηλά. Ερχεται στον Παναθηναϊκό για να βοηθήσει άμεσα, εκεί που υποφέρει η ομάδα. Στο κέντρο της άμυνας.
Η άμεση προσαρμοστικότητά του και το γεγονός, ότι ο Αναστασίου μπορεί άμεσα να τον βάλει να παίξει είναι το μεγάλο κέρδος για τον Παναθηναϊκό, που εδώ και καιρό έχουμε καταγράψει ότι θέλει έναν στόπερ με τα χαρακτηριστικά του Ταυλαρίδη. Οχι αύριο, αλλά χθες. Από κει και πέρα θεωρώ, ότι η ομάδα χρειάζεται και έναν δεύτερο στόπερ πολύ δυναμικό. Ειδικά αν φύγει ο Σίλντεφελντ, πρέπει τα χρήματα, που παίρνει ο Κροάτης να δοθούν σε έναν στόπερ που θα βάλει σφραγίδα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η μοναξιά του Γιάνκοβιτς και οι λεπτομέρειες που έκριναν το ντέρμπι!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον Παναθηναϊκό που το πάλεψε μέχρι το φινάλε, αλλά θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη αν είχε περισσότερους παίκτες κατά βάση στο «3» και λιγότερο στο «5».
Με το «δεν έγινε τίποτα, αλλά μπορούσαμε» έφυγε ο Παναθηναϊκός από το ΣΕΦ και η αλήθεια είναι πως έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι θα μπορούσαν οι «πράσινοι» να είχαν «κλειδώσει» από τώρα την πρωτιά.
Οταν ο Διαμαντίδης τελειώνει με 7 πόντους και μόλις 3 ασίστ, ο Φώτσης «κολλάει» στους 5π. σε μόλις 14:42 λεπτά συμμετοχής και παίκτες «κλειδιά» κινούνται σε ρηχά νερά, τότε το -6 και μάλιστα με τον τρόπο που σημειώθηκε αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση και επιτρέπει δεύτερες σκέψεις για το τι θα μπορούσε να συμβεί, αν ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος κατά 20%.
Το επισημάναμε και στο προαναγγελτικό blog πως το «κλειδί» για τον Παναθηναϊκό θα είναι η φροντ λάιν και από την στιγμή που ο Μαυροκεφαλίδης έκανε το παραπάνω βήμα, ο Ιβάνοβιτς είχε την πολυτέλεια να προστατεύσει τον Μπατίστα που φορτώθηκε νωρίς - νωρίς με φάουλ.
Επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο ματς γιατί πήρε λύσεις από τον Λουκά και δεύτερον γιατί είχε έναν εξαιρετικό Σλότερ που δεν θύμιζε σε τίποτα τους Αμερικανούς που πνίγονται σε μια κουταλιά νερό στο πρώτο εκτός έδρας ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού ή Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.
Οι «πράσινοι» το 'χασαν στις λεπτομέρειες, για παράδειγμα στο πολύ κακό διάστημα της γ' περιόδου, όταν είδαν τη διαφορά να εκτοξεύεται στο -13, στο εύκολο σουτάκι του Μαυροκεφαλίδη από τα τρία μέτρα στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενδεχομένως και από το φάουλ που έκαναν στον Σπανούλη, όταν αυτός προσπαθούσε να περάσει το κέντρο και ο Διαμαντίδης... ούρλιαζε στους συμπαίκτες του για την επιλογή τους.
Η αλήθεια είναι πως συνολικά ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στο παρκέ, είχε περισσότερες λύσεις, πρώτα απ' όλα σε ποσότητα και μετά σε ποιότητα. Για παράδειγμα, όσο δεν φάνηκε η «τρύπα» στη θέση «5» με τον Μαυροκεφαλίδη να παίζει για δύο και να καλύπτει και τον Ράιτ, άλλο τόσο φάνηκε το κενό στη θέση «3» που φωνάζει βεβαίως από το ξεκίνημα της περιόδου.
Ο Γιάνκοβιτς είναι απελπιστικά μόνος σ' αυτή τη θέση και ήταν πολύ φυσιολογικό ο Σφαιρόπουλος να δώσει εντολή για να «χτυπηθεί» αυτή η αδυναμία του Παναθηναϊκού. Από την πρώτη φάση ο Ντάρντεν πήγε να βάλει πλάτη, τον ακολούθησε ο Λοτζέσκι, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που Ολυμπιακός δημιούργησε καταστάσεις μέσα από τη ρακέτα με τον παίκτη στη θέση «3».
Η προσφορά των σμολ φόργουορντ του Ολυμπιακού σε σχέση με τους αντίστοιχους (τον εξής έναν δηλαδή...) του Παναθηναϊκού αποτυπώνεται εν μέρει στη στατιστική. Τα δύο «τριάρια» των «ερυθρόλευκων» τελείωσαν συνολικά με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ, έναντι 12 πόντων και 2 ριμπάουντ του Παναθηναϊκού, χωρίς βεβαίως να καταγράφεται η συνολική προσφορά των σμολ φόργουορντ στις αλληλοκαλύψεις της άμυνας ή στον τρόπο λειτουργίας της επίθεσης.
Ο Ιβάνοβιτς προσπαθούσε να αντιτάξει χαμηλά σχήματα (π.χ. Σλότερ, Μπλουμς, Παππάς), χρησιμοποίησε τον Γιάνκοβιτς περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι θέμα ποσότητας κι όχι θέμα ποιότητας. Και μην ξεχνάμε, ότι ο Σφαιρόπουλος περιμένει και την επιστροφή του Παπαπέτρου που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα έχει μια επιπλέον λύση στη θέση αυτή.
Το δεύτερο είναι πως ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από παίκτες του πάγκου, όπως για παράδειγμα τον Λαφαγιέτ που σε κρίσιμο σημείο «φώναξε» παρών, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που προδόθηκε σ αυτόν τον τομέα.
Για παράδειγμα, ο Μπλουμς κι ο Παππάς δεν είχαν αυτή τη φορά επαφή με το αντίπαλο καλάθι, ενώ ο Νέλσον είχε θετική παρουσία συνολικά, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει πιο επιθετικός και να απειλεί από τα 6,75μ. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν στα δύο μέτρα, ρισκάροντας στο μαρκάρισμά του, αλλά ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να σουτάρει, γιατί διαφορετικά... δουλεύει για την αντίπαλη άμυνα κι όχι για την ομάδα του. 
Ανεξάρτητα αν το σουτ θα είναι εύστοχο, άλλωστε ουδέποτε φημιζόταν για τα καλά ποσοστά του, η υποχρέωση του Νέλσον είναι να «τιμωρεί» το ρίσκο κι αν δεν επιχειρεί το σουτ, τότε δικαιώνει απόλυτα τον αντίπαλο προπονητή που έχει πάρει την απόφαση.
Το τρίτο σημείο, αν κι αυτό δεν επηρέασε την εξέλιξη του συγκεκριμένου αγώνα, αφορά στη φροντ λάιν του Παναθηναϊκού. Ο Μπατίστα ξεκίνησε εξαιρετικά, αλλά κάθισε πολύ στον πάγκο (δικαιολογημένα) μετά τα δύο γρήγορα φάουλ κι όταν επέστρεψε άργησε να μπει στο πνεύμα του αγώνα.
Ο Ράιτ χρησιμοποιήθηκε όλα κι όλα 21 δευτερόλεπτα μ' ό,τι συνεπάγεται αυτό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν βγαίνει η σεζόν με δύο «ψηλούς», επομένως ή θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να τον εμπιστευτεί ή να προχωρήσει στην αντίκατάστασή του, ώστε να έχει μια τρίτη λύση για αυτά τα 7-8 ποιοτικά λεπτά που είναι απαραίτητα σε κάθε μεγάλη ομάδα και αυτή τη στιγμή λείπουν από τον Παναθηναϊκό.
Υ.Γ1.: Εκπληκτικός Λάζαρος Παπαδόπουλος στον σχολιασμό του αγώνα από τον ΟΤΕTV. Ενας άνθρωπος που δεν περιορίζεται στα τετριμένα, κάνει μπασκετική ανάλυση χωρίς να κουράζει, εξηγώντας στους αδαείς και αναλύοντας στους πιο μυημένους.
Υ.Γ2: Εχουμε φτάσει να λέμε «μπράβο» για το αυτονόητο, αλλά τι να κάνουμε εδώ που έχουμε φτάσει... Μπράβο λοιπόν στον Χριστοδούλου που σταμάτησε για αρκετή ώρα τον αγώνα για τα υβριστικά συνθήματα στον Διαμαντίδη. Πρέπει να συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι, ακόμη κι αν η ατμόσφαιρα είναι ήρεμη, όπως ήταν αυτή τη φορά στο ΣΕΦ. Το ίδιο ακριβώς ας ελπίσουμε πως θα συμβεί και στο ΟΑΚΑ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ραψωδία των κομπάρσων!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης σχολιάζει το ντέρμπι του Φαλήρου και εστιάζει σε ένα σημείο-κλειδί.
Η ομάδα που ήθελε και χρειαζόταν περισσότερο τη νίκη κέρδισε το ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός πήρε τους βαθμούς και τελείωσε με χαμόγελο μία δύσκολη χρονιά, ενώ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολλά σημεία και έφυγε από το ΣΕΦ με την αυτοπεποίθησή του αλώβητη.
Εζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Αν μη τι άλλο, δεν υπήρξε απόψε δυσφήμιση του αθλήματος, με εξαίρεση βεβαίως τα αισχρά συνθήματα που πολλοί επιμένουν να θεωρηθούν θεμιτό σκέλος της εξίσωσης.
Ο Ολυμπιακός εφάρμοσε το σχέδιό του με προσοχή και προσήλωση. Σημάδεψε τον Μπατίστα και τον έβγαλε με ευκολία εκτός παιχνιδιού. Κυνήγησε χωρίς έλεος τα «τεσσάρια» του Παναθηναϊκού, που σε προηγούμενους αγώνες φόρεσαν στολή καμικάζι.
Επαιξε άμυνα με ατελείωτες αλλαγές («υπερβολικά πολλές», σχολίασε ο Ντάνστον στο ημίχρονο), ώστε να εκμεταλλευτεί τα αθλητικά προσόντα των παικτών του. Εστίασε την προσοχή του στη δημιουργία του Διαμαντίδη χωρίς να πολυενδιαφερθεί για το σκοράρισμά του.
Εάν δεν υπάρχει λάθος στις σημειώσεις μου, ο Ολυμπιακός πέτυχε 30 πόντους από το low post, όχι μόνο με τους ψηλούς του, αλλά και με τον πολύτιμο Ντάρντεν και με τον εξπέρ του είδους Πρίντεζη. Τα τρίποντα του Λαφαγιέτ που αποτελείωσαν τον Παναθηναϊκό σημειώθηκαν όταν οι «πράσινοι» προσπάθησαν να σφίξουν την άμυνά τους και να κλείσουν τους διαδρόμους.
Οι γηπεδούχοι τελείωσαν 4-5 αιφνιδιασμούς και έφεραν τον αγώνα στον δικό τους, σβέλτο ρυθμό. Όταν παίζεται ελεύθερο, γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ, προβάδισμα αποκτά ντε φάκτο ο Ολυμπιακός, αφού υπερέχει σε αθλητικότητα, βάθος και ατομικό ταλέντο.
Στη σκακιέρα των ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός του 2014-5 παίζει με τα λευκά όταν διεξάγεται ανταρτοπόλεμος στα χαρακώματα. Μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο συνέβη αυτό. Και στο ματς του Κυπέλλου πριν από δυόμισυ μήνες.
Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποφάσισε, ανεξήγητα, να θυσιάσει τον απροπόνητο Διαμαντίδη στο προσωπικό μαρκάρισμα του Σπανούλη, χωρίς μάλιστα πολλές βοήθειες.
 Άλλος στη θέση του Μαυροβούνιου θα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να «κρύψει» τον αρχηγό του στην άμυνα. Είχε άλλωστε και άλλες λύσεις για τον ίδιο ρόλο, δοκιμασμένες (Γιάνκοβιτς) και μη (Νέλσον).
Ο Διαμαντίδης, που συν τοις άλλοις ταλαιπωρήθηκε από το κυνηγητό του Ντάρντεν, περιορίστηκε για μια φορά σε ρόλο κομπάρσου. Ηταν σαν να μην έπαιξε στο ντέρμπι.
Η τελική στατιστική τον βρήκε χωρίς κλέψιμο, χωρίς ριμπάουντ, χωρίς τρίποντο, χωρίς καλάθι εντός παιδιάς με εξαίρεση ένα που έβαλε στο ξεκίνημα. Η τάπα στον Σπανούλη ήταν το μοναδικό θαυμαστικό στην προσωπική του παρουσία, αλλά θα ξεχαστεί γρήγορα.
 Απογοητευμένος όπως ήταν, ο Διαμαντίδης έκανε στο φινάλε και ένα αδικαιολόγητο φάουλ, που μπορεί να παίξει ρόλο σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού χάρισε 2 πόντους στον Ολυμπιακό.
Θα πρέπει βέβαια να χάσει κι άλλο ματς ο Παναθηναϊκός για να βρεθούν αγκαζέ στο τέλος οι δύο άσπονδοι. Το Ζηρίνειο του δίνει προβάδισμα!
Ο Βασίλης Σπανούλης έδειξε τον δρόμο στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε υπερδιπλάσιους πόντους από τους 9,1 που βάζει κατά μέσο όρο στην παλιά του ομάδα, αλλά στο τέλος παρασύρθηκε από την διακαή επιθυμία του και έβαλε κόλλα στη μηχανή αντί για λάδι.
Στα τελευταία 5,5 λεπτά, ο Ολυμπιακός δεν έβαλε ούτε ένα καλάθι εντός παιδιάς. Εχασε 5 επιθέσεις με κακές επιλογές και κινδύνευσε να ισοφαριστεί, μολονότι μπήκε στην τελική ευθεία με μαξιλάρι 13 πόντων (72-59).
Συνολικά, όμως, ήταν σαφώς ανώτερος και πήρε μία κρυστάλλινη, δίκαιη νίκη απέναντι στον πλήρη αυτή τη φορά Παναθηναϊκό. Με τη σφραγίδα του προπονητή και με πρωταγωνιστές τους κομπάρσους!
Ο Πέτγουεϊ ήταν αθόρυβος αλλά έβγαλε την πιο κρίσιμη άμυνα της βραδιάς (στο ποστάρισμα του Γκιστ στα 1:07, με σκορ 74-70), ο Αγραβάνης ήταν ο μόνος που ζόρισε τον ζεστό Μαυροκεφαλίδη όταν έπαιξε για λίγο σέντερ, ο Σλούκας έδωσε 4 ασίστ σε ένα σκάρτο δεκάλεπτο, ο Λαφαγιέτ πάτησε με τα χέρια του το γκάζι στην τελική ευθεία.
Εκτός του Σπανούλη, κανένας παίκτης του Ολυμπιακού δεν έφτασε τα 25 λεπτά συμμετοχής. Και διακρίθηκαν σχεδόν όλοι. Αντιθέτως, στη δωδεκάδα του Παναθηναϊκού μπορώ να εντοπίσω τουλάχιστον πέντε παίκτες-σκιές.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Θέλει μεταγραφές ο Πάρντιου!

Ο Άλαν Πάρντιου τόνισε ότι η Νιούκαστλ θα πρέπει να ξοδέψει αν θέλει να παραμείνει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.
«Έλεγα και το καλοκαίρι ότι χρειαζόμαστε ακόμη έναν επιθετικό. Νομίζω ότι και τώρα είναι σημαντικό να αγοράσουμε έναν. Πρέπει να σκοράρουμε περισσότερα γκολ. Πρέπει να σταθεροποιηθούμε σε αυτές τις θέσεις και για να το κάνουμε, θα πρέπει να φέρουμε καινούριους παίκτες. Ίσως τον Ιανουάριο θα πρέπει να αποκτήσουμε 1-2, μόνο και μόνο για να σιγουρευτούμε ότι θα μπορέσουμε και να συνεχίσουμε έτσι και στον δεύτερο γύρο», σχολίασε ο Πάρντιου, ο οποίος βλέπει 9 βασικούς του παίκτες να είναι εκτός.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«42 εκατ. για Μάντζουκιτς η Σίτι»

Προσφορά ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να έχει καταθέσει η Μάντεστερ Σίτι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για την απόκτηση του Μάρκο Μάντζουκιτς.
Όπως ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Cadena Copa», οι «Πολίτες» χτύπησαν και επίσημα την πόρτα των «ροχιμπλάνκος» για τον Κροάτη φορ, ο οποίος μετακόμισε στη Μαδρίτη από τη Μπάγερν το καλοκαίρι με 20 εκατομμύρια ευρώ και έχει ήδη σημειώσει 14 γκολ.
Οι Μαδριλένοι έχουν στα χέρια τους προτάσεις και για τους Κρίστιαν Ροντρίγκες (από Γουέστ Μπρομ) και Μάριο Σουάρεθ (από Αγγλία) και με την επικείμενη «τράμπα» του Τσέρτσι με τον Τόρες, δεν αποκλείεται να γίνουν επιπλέον αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας του Ντιέγο Σιμεόνε τον ερχόμενο Γενάρη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Για πάντα «μπλε» ο Τέρι! (pics)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ουσιαστικά το προανήγγειλε και φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου για τον Τζον Τέρι να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με την Τσέλσι.
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο 34χρονος αμυντικός θα ανταμειφθεί για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο πρώτο μισό της σεζόν με νέο συμβόλαιο, βάσει του οποίου θα λαμβάνει 175 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα, αφού το τρέχον εκπνέει στο τέλος της φετινής σεζόν. Screen Shot 2014 12 28 at 12.30.27 AM John Terry (34) to get a new £175k a week one year Chelsea deal [Star & Express]
Screen Shot 2014 12 28 at 12.30.52 AM John Terry (34) to get a new £175k a week one year Chelsea deal [Star & Express]
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ποντόλσκι: «Θα μιλήσω με τον Βενγκέρ για το μέλλον μου»

Ο Λούκας Ποντόλσκι βαρέθηκε να κάθεται στον πάγκο και αναμένεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του επιδιώκοντας συνάντηση με τον Αρσέν Βενγκέρ για το μέλλον του στην Άρσεναλ.
Ο Γερμανός διεθνής μίλησε στην πολωνική «Super Express» ξεκαθαρίζοντας: «Αυτό το θέμα πρέπει να ξεκαθαριστεί, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είμαι 20 ή 21 ετών. Δεν θέλω να κάθομαι και να περιμένω την ευκαιρία μου. Είμαι 29 και θέλω να παίζω. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω από αυτό που έχω κάνει ήδη. Έπαιξα στο Champions League, πέτυχα δύο γκολ και μετά κάθισα στον πάγκο. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να δείξω στον προπονητή».
Ακόμη, αναφέρθηκε στον Αρσέν Βενγκέρ: «Δεν είναι τυφλός. Βλέπει ότι προσφέρω. Είναι επίσης υπόλογος για τα αποτελέσματα και το καταλαβαίνω, αλλά μέσα στις επόμενες ημέρες θα μιλήσω μαζί του. Θέλω να ξέρω τις προθέσεις της ομάδας για μένα».
Ήδη φήμες θέλουν Ίντερ και Ρόμα να έχουν βάλει τον Ποντόλσκι στο στόχαστρό τους ενόψει Ιανουαρίου, με τον ίδιο να υπογραμμίζει: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πρέπει πρώτα να δω τι θα γίνει με την Άρσεναλ».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Βάτσκε: «Μας ενδιαφέρει το Champions League»

Η Ντόρτμουντ έχει υποχρέωση απέναντι στον κόσμο της να βελτιώσει την εικόνα της στη Bundesliga, όμως σύμφωνα με τον Γιόακιμ Βάτσκε, το Champions League παραμένει προτεραιότητα.
«Ο στόχος μας τώρα πρέπει να είναι το πρωτάθλημα. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στον κόσμο που μας ακολουθεί. Ίσως θα ήταν πιο εύκολο αν δεν ήμασταν στο Champions League και μπορούσαμε να αφοσιωθούμε μόνο στη Bundesliga» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής των Βεστφαλών, προσθέτοντας: «Αλλά αυτό θα ήταν εντελώς άδικο. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, εκτός από τη Μπάγερν Μονάχου, μόνο εμείς κρατάμε τη σημαία του γερμανικού ποδοσφαίρου ψηλά. Θέλουμε να παίξουμε καλά απέναντι στη Γιουβέντους για το καλό του έθνους».

*Πηγή: gazzetta.gr*