Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Σφαιρόπουλος: «Σημαντική νίκη, αλλά δεν κάναμε τίποτα»

Ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του εμφανίστηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού.

Σφαιρόπουλος: «Σημαντική νίκη, αλλά δεν κάναμε τίποτα»

«Ήταν μια σημαντική νίκη για μας απέναντι σε έναν σημαντικό αντίπαλο. Μέχρι το 14’ κάναμε το παιχνίδι περίπου όπως το είχαμε σχεδιάσει. Στο τέλος της δεύτερης περιόδου επιτρέψαμε στον Παναθηναϊκό να σκοράρει στο τρανζίσιον κι από δικά μας λάθη. Ήταν καλό ότι ανακάμψαμε γρήγορα και μπήκαμε με προβάδισμα στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι στην επίθεση και στην άμυνα ήμασταν πιο σκληροί. Στα 6-7 λεπτά πριν το τέλος χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, κάναμε κάποιες βεβιασμένες επιθέσεις και επιτρέψαμε στον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει το ματς. Ήταν σημαντικό όμως ότι στο φινάλε είχαμε τα ψυχικά αποθέματα, την ηρεμία και τη συγκέντρωση για να κερδίσουμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για τη νίκη, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα και όσο περνά ο καιρός θα είμαστε καλύτεροι. Όταν έχεις συνεχή παιχνίδια δεν είναι εύκολο να αφομοιώνεις γρήγορα τα πράγματα. Συγχαρητήρια στο τεχνικό και το ιατρικό τιμ για τη δουλειά τους. Σημασία έχει να μείνουμε ταπεινοί. Ακόμη δεν έχουμε κάνει τίποτα, έχουμε πολύ δρόμο για την Ελλάδα και την Ευρώπη», τόνισε.

Για την απώλεια της διαφοράς είπε: «Βεβαίως είναι κάτι που μας προβληματίζει. Όταν έχεις μια διαφορά δεν πρέπει να εφησυχάζεις. Πρέπει να είσαι συνέχεια συγκεντρωμένος. Η άμυνά μας αδυνάτισε και η επίθεση δεν λειτούργησε σωστά και ομαδικά. Ασφαλώς και υπάρχουν αρνητικά σημάδια και θα πρέπει να δουλέψουμε σε αυτά».

Όσο για το πώς βίωσε το πρώτο του ντέρμπι, είπε: «Έχω ξαναβιώσει ντέρμπι (χαμογελά). Το σημαντικό είναι να είναι η ομάδα έτοιμη. Είχαμε ηρεμία και συγκέντρωση, κάναμε λάθη, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό ήμασταν στο σημείο που έπρεπε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: