Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Έπαιξαν... κατ' ανάγκη και η Μπέρνλι νίκησε τη Μαν.Σίτι!!

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται σήμερα για τη 19η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, τη Μπέρνλι, με τους νεοφώτιστους να κερδίζουν τελευταία φορά τους «πολίτες» εκτός έδρας τον Αύγουστο του 1973, σε ματς που πήραν μέρος... κατ' ανάγκη!
Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι γεμάτο ιστορίες. Αξιοσημείωτα περιστατικά, εκπληκτικά αποτελέσματα και πολλά αποδεικτικά στοιχεία που το κάνουν το πιο ενδιαφέρον σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα, η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενεί τη Μπέρνλι του Σον Ντάικ στο «Etihad», συνεχίζοντας το κυνήγι της πρωτοπόρου, Τσέλσι. Πριν από 41 χρόνια, είχαν παίξει ξανά. Τυπικά γηπεδούχοι οι «πολίτες». Οι «clarets» πήραν τη νίκη και ήταν η μοναδική που πέτυχαν επί των Πρωταθλητών Αγγλίας εκτός έδρας, μέχρι σήμερα...
Ήταν 18 Αυγούστου του 1973, όταν έπαιξαν στο «Maine Road» μπροστά σε 23.000 οπαδούς. Το ματς, διεξήχθη για το Charity Shield, νυν Community Shield. Ωστόσο, δεν ήταν παιχνίδι ανάμεσα στην πρωταθλήτρια ομάδα της πρώτης κατηγορίας και την Κυπελλούχο Αγγλίας.
Η Μπέρνλι, είχε κατακτήσει τον τίτλο στη δεύτερη κατηγορία, νυν Τσάμπιονσιπ, ενώ η Σίτι δεν είχε καμία επαφή με την κορυφή στα μεγάλα «σαλόνια».
Έπαιξαν διότι η μεν Πρωταθλήτρια Λίβερπουλ και η κάτοχος του Κυπέλλου, Σάντερλαντ, αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στο παιχνίδι, με την FA να βρίσκει... λύση μέσω των Μπέρνλι και Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα, προέκυψε μείζον πρόβλημα μέχρι να βρεθούν οι ομάδες που θα αντικαθιστούσαν αυτές που έπρεπε κανονικά να παίξουν.
Εκείνη τη μέρα, λοιπόν, οι «clarets» επικράτησαν με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Κόλιν Γουόλντρον, απέναντι στη Σίτι των Ντένις Λο, Μάικ Σάμερμπι, Ρόντνεϊ Μαρς, Κόλιν Μπελ και Φράνι Λι.
Από την επόμενη σεζόν, το παιχνίδι για το Charity Shield διεξαγόταν πλέον στο – παλιό – Γουέμπλεϊ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: