Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πρίφτης: «Συγχαρητήρια για την αγωνιστική ετοιμότητα»

Στην αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του Άρη στάθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης, ώστε να δικαιολογήσει την άνετη επικράτηση επί των Τρικάλων για την 11η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

Πρίφτης: «Συγχαρητήρια για την αγωνιστική ετοιμότητα»
Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» τόνισε πως σεβάστηκαν τον αντίπαλο, ο οποίος ήταν άγνωστος με τις μεταγραφές, στάθηκε στην ευστοχία που είχαν στα δίποντα οι παίκτες του, στην αποχώρηση του Αντεκμπόγιε, ενώ αναφέρθηκε και στην αγωνιστική απραξία, λόγω της διακοπής.

Αναλυτικά: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για τον δείκτη ετοιμότητας και την αγωνιστική συμπεριφορά που είχαν μετά από μια περίοδο που ήταν δύσκολη για αυτούς. Τα παιχνίδια μετά από διακοπές κρύβουν ‘παγίδες’ που ξεκινούν από το μυαλό αυτών που παίζουν.

Σεβαστήκαμε πολύ τα Τρίκαλα. Επειδή δείξαμε σεβασμό, σεβαστήκαμε τον εαυτό μας. Μέσα στην εβδομάδα, είδαμε βίντεο, κάτι που δεν κάναμε πολλές φορές. Τα Τρίκαλα σουτάρουν καλά και είχαμε μια ανησυχία για την εικόνα που θα παρουσιάσουν, γιατί είχαν δυο νέους παίκτες στο ρόστερ τους και θα ήταν λίγο άγνωστες οι συνθήκες του αγώνα. Εμείς ήμασταν σοβαροί, συνεχίζουμε έχοντας το κεφάλι χαμηλά.

Οποιοσδήποτε είναι οπαδός της ομάδας, θέλει να τη βλέπει έτσι. Όλοι βοήθησαν. Για όλους υπήρχε χώρος για σουτ. Είναι θέμα ισορροπίας. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και στα καλά και στα άσχημα.

Στηριζόμαστε στο τρίποντο, γιατί έχουμε ικανούς σουτέρ. Όταν νικάς όμως, όλα φαίνονται ωραία. Όταν χάνεις, όλα δείχνουν μικρά και άσχημα. Και τα συστήματα και η τακτική και ο προπονητής.

Ο Αντεκμπόγιε έχει ενσωματωθεί εδώ και βδομάδες στην ομάδα. Την απόφαση για την αποχώρηση τη λάβαμε από κοινού με τον παίκτη. Δεν μπορώ να πω μη φεύγεις σε έναν που δεν χρησιμοποιώ. Κάναμε το σωστό, γιατί η ομάδα διαθέτει ποιότητα και κόσμο στις θέσεις των ψηλών και μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Λόγω της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό και του γεγονότος ότι έγινε Τρίτη, δώσαμε μόνο δυο μέρες ρεπό στους παίκτες. Τώρα, οι ημέρες ξεκούρασης θα είναι περισσότερες και οι ξένοι θα έχουν την ευκαιρία να πάνε στις πατρίδες τους. Είναι πρόβλημα η διακοπή, γιατί χάνεις τον ρυθμό σου.

Είναι δύσκολο για τους παίκτες να μην παίξουν για 15 μέρες. Είναι μειονέκτημα για τις ομάδες που παίζουν ένα παιχνίδι την εβδομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: