Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Χαμόγελα με… μέτρο!!

Ικανοποίηση στον Ολυμπιακό για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, αλλά και χαμηλοί τόνοι για τα… δύσκολα που έρχονται. Τα πεδία προβληματισμού και αισιοδοξίας για τη συνέχεια.

Χαμόγελα με… μέτρο
Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, αλλά… μόνο αυτό αφού θα χρειαστούν κι άλλα και πιο αποφασιστικά στη συνέχεια, έκανε ο Ολυμπιακός χθες νικώντας στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό για την ενδέκατη αγωνιστική.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν συνολικά καλύτεροι από τους αντιπάλους τους κι εκμεταλλευόμενοι ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο έφτασαν στη νίκη που τους διατηρεί στην κορυφή. Ασφαλώς δεν τους εξασφαλίζει κάτι, αφού για να διορθώσουν το λάθος που έγινε στο ματς με τη Νέα Κηφισιά, θα χρειαστεί να νικήσουν στο ΟΑΚΑ ή να περιμένουν στραβοπατήματα των «πράσινων» σε άλλα παιχνίδια. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως όλα και όλοι κρίνονται στα play offs και μέχρι τότε ο δρόμος είναι μακρύς.

Λόγοι αισιοδοξίας

Ο Ολυμπιακός μπορεί να χαμογελά γιατί είδε την επίθεσή του να λειτουργεί ως επί το πλείστον πολύ καλά και την άμυνά του να είναι αρκετά αποτελεσματική σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα. Πήρε πολλούς πόντους από το «ζωγραφιστό» και στο μεγαλύτερο μέρος του ματς έλεγξε το ρυθμό. Ο Βασίλης Σπανούλης που απέναντι στην πρώην ομάδα του είχε 9,5 πόντους ανά αγώνα μέχρι χθες, όντας αρνητικός στα περισσότερα παιχνίδια, χθες έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με 20 πόντους. Εξαιρετικός ήταν και ο Τρεμέλ Ντάρντεν, που έδωσε λύσεις σε επίθεση και άμυνα, ενώ ασφαλώς στα θετικά του ματς συγκαταλέγεται και η επιστροφή του Γιώργου Πρίντεζη στη δράση μετά από δυόμισι μήνες.

Χρήζουν περισυλλογής

Ασφαλώς δεν ήταν όλα ρόδινα για τον Ολυμπιακό. Μεγαλύτερο πεδίο προβληματισμού για τους «ερυθρόλευκους» αποτελεί το γεγονός ότι δεν «καθάρισαν» νωρίτερα ένα ματς στο οποίο έφτασαν να προηγούνται με 13 πόντους (70-57), ενώ παράλληλα έχασαν την ευκαιρία να νικήσουν με μια μεγαλύτερη των έξι πόντων διαφορά, καθώς αυτό μπορεί να παίξει ρόλο στην τελική κατάταξη. Αυτά τα «νεκρά» διαστήματα, που οφείλονται κυρίως σε έλλειψη συγκέντρωσης σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, είναι που θέλει να εξαλείψει ο Ολυμπιακός για τη συνέχεια.

Ξεκούραση και Μάλαγα

Η Κυριακή είναι μέρα ρεπό για τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποφάσισε να δώσει στους παίκτες του λίγες ανάσες, αφού από τη Δευτέρα θα στρωθούν όλοι στη δουλειά για την πρεμιέρα του Top 16, την Παρασκευή κόντρα στην Ουνικάχα στη Μάλαγα. Το ματς αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι σημαντικό πέρα από το απόρθητο του ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός να πάρει και κάποιες νίκες εκτός Ελλάδας. Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα δεν είναι εύκολη λεία, αφού είναι πρωτοπόρος στην Ισπανία, αλλά ίσως η Μάλαγα προσφέρεται περισσότερο για ένα «διπλό» από άλλες πιο δύσκολες έδρες στον όμιλο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: