Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Επτά χρόνια μετά, προσθέτει δύναμη και ύψος στην άμυνα...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης σχολιάζει την απόκτηση του Στάθη Ταυλαρίδη και καταγράφει πόσα χρόνια κράτησε το «φλερτ» με τον παίκτη
Είναι μία μεταγραφή, που «ψηνόταν» από το 2007 και τελικά έγινε το 2014. Οταν αγωνιζόταν στην Λιλ οι «πράσινοι» παρακολουθούσαν την περίπτωση του, αλλά τότε δεν προχώρησε. Κοινός παρανομαστής όλα αυτά τα χρόνια; Η επιθυμία του Στάθη Ταυλαρίδη να παίξει στον Παναθηναϊκό είναι διαχρονική, διότι δεν το έκρυβε ποτέ, ότι ήταν Παναθηναϊκός. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όπως λέει και ο λαός.
Η μεταγραφή του Ταυλαρίδη αυτή την εποχή είναι η μεταγραφή, που έχει περισσότερη ανάγκη από κάθε άλλη. Το παιχνίδι του Ταυλαρίδη ταιριάζει γάντι στο στόπερ, που ψάχνει ο Παναθηναϊκός. Δηλαδή έναν δυναμικό και έμπειρο αμυντικό, που τον αισθάνονται οι αντίπαλοι επιθετικοί, που «υποφέρουν», όταν τον αντιμετωπίζουν. Εναν αμυντικό, που καλό στο ψηλό παιχνίδι και πολύ δυνατό στις στημένες φάσεις. Τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. 
Οσο για τα 35 του χρόνια, τόσα και τόσα παραδείγματα, μας δείχνουν, ότι η ηλικία φαίνεται στο γήπεδο. Πολλοί 26αρηδες μοιάζουν σαν ....παλαίμαχοι στο γήπεδο και πολλοί 35αρηδες τρέχουν σαν έφηβοι. Ο Ταυλαρίδης ανήκει στην περίπτωση των παικτών, που καταθέτουν ψυχή μέσα στο γήπεδο, που να κατεβάσει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι από την άμυνα δεν είναι από τα ...καλύτερά του , αλλά στην περιοχή είναι κυρίαρχος και ψηλά και χαμηλά. Ερχεται στον Παναθηναϊκό για να βοηθήσει άμεσα, εκεί που υποφέρει η ομάδα. Στο κέντρο της άμυνας.
Η άμεση προσαρμοστικότητά του και το γεγονός, ότι ο Αναστασίου μπορεί άμεσα να τον βάλει να παίξει είναι το μεγάλο κέρδος για τον Παναθηναϊκό, που εδώ και καιρό έχουμε καταγράψει ότι θέλει έναν στόπερ με τα χαρακτηριστικά του Ταυλαρίδη. Οχι αύριο, αλλά χθες. Από κει και πέρα θεωρώ, ότι η ομάδα χρειάζεται και έναν δεύτερο στόπερ πολύ δυναμικό. Ειδικά αν φύγει ο Σίλντεφελντ, πρέπει τα χρήματα, που παίρνει ο Κροάτης να δοθούν σε έναν στόπερ που θα βάλει σφραγίδα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: