Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Είπαν «όχι» οι Ιταλοί!!

Είπαν «όχι» οι Ιταλοί
Αρνητική ήταν η απάντηση που έλαβε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την Ουντινέζε στο αίτημα για παραχώρηση επιπλέον 300 εισιτηρίων για το μεταξύ τους ματς στο «Φρίουλι» (Πέμπτη, 16/2) στο πλαίσιο των «32» του Europa League.

Αυτό δεν μειώνει την εξαιρετική επικοινωνία των δύο πλευρών, αφού πέραν των 1.600 εισιτηρίων (συν τα 200 στα επίσημα) που ήταν η αρχική συμφωνία, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να εξασφαλίσει άλλα 2.000.

Το τελευταίο του αίτημα μπορεί να έπεσε στο κενό, ωστόσο παραμένει ανοικτό ακόμα το ενδεχόμενο -όπως ζητήθηκε από τους Θεσσαλονικείς- να παραμείνει ανοικτό ένα εκδοτήριο για τυχόν εκδρομείς που δεν έκλεισαν εγκαίρως θέση.

πηγή: sportfm.gr

«Έκπληξη η τιμωρία»

«Έκπληξη η τιμωρία»
Την έκπληξή της για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής να τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών την οποία και θα εκτίσει κόντρα στον ΠΑΟΚ, εξέφρασε η ΠΑΕ.

Η διοίκηση των «πράσινων» θεωρεί ότι η Επιτροπή εξαντλεί την αυστηρότητά της καθώς έχουν προσκομιστεί σε αυτήν αντράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ΠΑΕ δεν είχε ευθύνη για όσα έγιναν.

Αναλυτικά η θέση της ΠΑΕ:

«Μας προκαλεί έκπληξη η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής. Γιατί παρά το γεγονός ότι προσκομίσαμε ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε την ευθύνη για όσα συνέβησαν και παρά το ότι η Πειθαρχική Επιτροπή αποδέχεται την ευθύνη της Αστυνομίας, μας επέβαλε ποινή κεκλεισμένων των θυρών εξαντλώντας την αυστηρότητα της».

«Δεν σκεφτόμαστε το 6-0»

«Δεν σκεφτόμαστε το 6-0»
Η περσινή άσχημη εμφάνιση και η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό δεν βρίσκεται στο μυαλό των παικτών της ΑΕΚ, όπως τόνισε ο Λεονάρντο. Ο ποδοσφαιριστής της Ένωσης δήλωσε πως τόσο οι ποδοσφαιριστές, όσο και ο κόσμος της ομάδας θέλουν τη νίκη στο ντέρμπι, ενώ ο ίδιος δεν νοιώθει την ανάγκη να αποδείξει σε κανέναν τίποτα σχετικά με όσα είχαν ακουστεί παλιότερα για ενδεχόμενη μετακίνησή του στους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά όσα είπε ο Λερονάρντο στη NOVA:

«Όταν παίζουμε ένα ντέρμπι το κίνητρο είναι διαφορετικό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε, για ένα καλό αποτέλεσμα. Ο κόσμος της ΑΕΚ θέλει τη νίκη, εμείς από την πλευρά μας για να πάρουμε αυτή τη νίκη».


Για τα σενάρια που τον ήθελαν να αποτελεί στόχο του Ολυμπιακού:

«Δε χρειάζεται να αποδείξω κάτι σε κανέναν. Είμαι παίκτης της ΑΕΚ, είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, τους αγαπάω όλους, τα παιδιά μ' αγαπάνε. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μπω στο γήπεδο και να βοηθήσω την ΑΕΚ. Θέλω να αφήσω πίσω όσα έχουν συμβεί και το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να βοηθήσω την ΑΕΚ. Μακάρι να έχω την ευκαιρία να σκοράρω. Στον πρώτο γύρο πέτυχα το γκολ, αλλά πήραμε την ισοπαλία. Πρώτα θέλουμε να κερδίσουμε, ανεξάρτητα με το ποιος θα βάλει το γκολ».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός θεωρείται το φαβορί:

«Πιστεύω ότι το λένε γιατί ο Ολυμπιακός είναι ψηλά, δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, παίζει στο σπίτι του. Είναι όμως ένα ντέρμπι, όλα μπορούν να συμβούν. Αυτό είναι ένα ντέρμπι. Όπως πέρυσι δεν είχαμε καθόλου τύχη και χάσαμε 6-0, έτσι φέτος μπορούμε να πάμε και να πάρουμε αποτέλεσμα. Όταν χάνεις 6-0 είναι πολύ βαρύ. Και μάλιστα από τον Ολυμπιακό. Δεν το σκεφτόμαστε. Πρέπει να πάμε στο Καραϊσκάκη, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και να πάρουμε τη νίκη που θα είναι πολύ σημαντική για εμάς».

Μπόλονι: «Οφείλουμε να συνεχίσουμε»

Μπόλονι: «Οφείλουμε να συνεχίσουμε»
Να αφήσουν πίσω την ήττα από τον Ολυμπιακό και να συγκεντρωθούν αποκλειστικά μόνο στο πως θα φύγουν με τη νίκη από την έδρα του ΟΦΗ, κάλεσε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ο Λάζλο Μπόλονι.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός στη Nova:

Πως είναι το κλίμα στην ομάδα μετά τον αγώνα της περασμένης Κυριακής;

«Δεν είναι εύκολο να είσαι χαρούμενος μετά από ήττα αλλά νομίζω πως ο Ολυμπιακός σε κάποιους, λίγους τομείς ήταν καλύτερος από εμάς και για να φανείς καλός σ' έναν τέτοιο αγώνα οφείλεις να είσαι 100% σ' αυτό που πρέπει να κάνεις κι εμείς δεν ήμασταν. Οφείλουμε να το αποδεχτούμε και να συνεχίσουμε ακόμη καλύτερα».

Τελικά τί είναι πιο δύσκολο για έναν προπονητή, η προετοιμασία για έναν κρίσιμο αγώνα ή η διαχείριση μετά από μια αποτυχία;

«Κάθε στιγμή είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη, ειδικά όταν χάνεις έναν αγώνα αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή, οφείλουμε να συνεχίζουμε μετά από καλές και μετά από κακές στιγμές».

Πλέον προετοιμάζεστε για τον αγώνα με τον ΟΦΗ, μια από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος, που μάλιστα «δραπέτευσε» στον αντίστοιχο αγώνα του πρώτου γύρου με βαθμό από την Τούμπα. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την αναμέτρηση;

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που διαθέτει στις τάξεις του πολλούς παίκτες με σημαντική εμπειρία. Διαθέτουν αρκετούς παίκτες που συνυπάρχουν αγωνιστικά εδώ και καιρό, γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και πως να βρίσκονται μέσα στον αγώνα. Το κίνητρό τους θα βρίσκεται στον απόλυτο βαθμό. Γνωρίζουμε επίσης πως διαθέτουν ορισμένους ποιοτικούς παίκτες, βρίσκονται σε καλή χρονική στιγμή, όμως ένας αγώνας είναι ... ένας αγώνας και θα δούμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και τίποτε άλλο».

Στην προετοιμασία σας για τον Σαββατιάτικο αγώνα σας απασχολεί κι η σκέψη για την πρώτη αναμέτρηση με την Ουντινέζε;

«Συνήθως δεν μου αρέσει να προετοιμάζω την ομάδα μου για δυο αγώνες ταυτόχρονα. Δε νομίζω πως κόντρα στην Ουντινέζε θα πρέπει να βρούμε κάτι το εξαιρετικό. Αυτό που πρέπει να βρούμε κι αυτό πάνω στο οποίο θα πρέπει να δουλεύουμε διαρκώς είναι το αγωνιστικό στιλ μας, το παιχνίδι μας, η άμυνα, η κατοχή, τα τελειώματα των φάσεων, πάνω σ' αυτά δουλεύουμε συνέχεια. Δεν κάνω κάποια ειδική προετοιμασία για τον κάθε αγώνα ξεχωριστά».

Μαζικές παραιτήσεις στον Άγιαξ!!

Μαζικές παραιτήσεις στον Άγιαξ
Ραγδαίες οι εξελίξεις στον Άγιαξ μετά το «μπλοκάρισμα» της πρόσληψης του Λουίς Φαν Γκάαλ ως γενικού διευθυντή από την καταγγελία που έκανε ο Γιόχαν Κρόιφ επειδή αγνοήθηκε ο ρόλος του ως συμβούλου της διοίκησης.

Ο τεχνικός διευθυντής Ντάνι Μπλιντ και τα μέλη του ΔΣ παραιτήθηκαν. «Είχα ένα όραμα για το μέλλον του Άγιαξ και η έλευση του Φαν Γκάαλ ήταν βασικό κομμάτι του . Τώρα που δεν έρχεται, δεν μπορώ και δεν θέλω να συνεχίσω», δήλωσε ο Μπλιντ.

πηγή: sportfm.gr

«Ρόκαρε» με… Χέντριξ!

«Ρόκαρε» με… Χέντριξ!
Ζωντανή στο «κυνήγι» της πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας παρέμεινε η Μακάμπι Τελ Αβίβ που επικράτησε 75-60 της Καντού στο Ισραήλ για την 4η αγωνιστική του Τοπ -16 της Ευρωλίγκας, με τον Ρίτσαρντ Χέντριξ να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο.

Οι Ισραηλινοί τα χρειάστηκαν για ένα ημίχρονο, αφού βρέθηκαν να χάνουν με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, αλλά τους έφτανε ένα ξέσπασμα με επιμέρους σκορ 23-5 στο τρίτο δεκάλεπτο για να πάρουν την πολύτιμη νίκη.

Μάλιστα, έπιασαν την αντίπαλό τους στις δύο νίκες και κάλυψαν και τη διαφορά των 8 πόντων που είχαν χάσει στην Ιταλία (82-74) την περασμένη εβδομάδα, αποκτώντας προβάδισμα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία μεταξύ τους στο τέλος.

Ο Ρίτσαρντ Χέντριξ ήταν ο πρωταγωνιστής των νικητών, έχοτνας 9 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 μπλοκ. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είχε 3 πόντους και 2 ασίστ σε 12:43 λεπτά συμμετοχής. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είχε 2 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 15:13 λεπτά συμμετοχής. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Γκιόργκι Σερμαντίνι με 15 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11/11 βολές.

Το ματς:

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλλουν από την αρχή τον ρυθμό τους για να πάρουν τον… αέρα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι αποδείχθηκαν σκληρά «καρύδια» στο ξεκίνημα μέσα στην πιο καυτή έδρα της Ευρώπης. Το «Νόκια Αρίνα». Το 11-5 με λέι απ του Χέντριξ έγινε 11-12 με σερί 7-0 και τη συμβολή του Τσιντσιαρίνι. Ωστόσο, οι Ισραηλινοί πήραν ξανά προβάδισμα με 17-14 με τρίποντο του Μάλετ με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ επιχείρησε να ξεφύγει στο 29-24 περίπου στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά ένα επιμέρους σκορ 2-9 με πρωταγωνιστές τους Σερμαντίνι και Μπαζίλε έφερε το 31-33 για τους Ιταλούς. Οι συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα έδωσαν στην Καντού το ελαφρύ προβάδισμα με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου (39-41) με τρίποντο του Λέουνεν.

Οι οδηγίες του Αμερικανοϊσραηλινού τεχνικού της ομάδας του λαού φαίνεται πως έπιασαν τόπο, καθώς με την επανέναρξη του αγώνα, οι Ισραηλινοί έκαναν επιμέρους σκορ τρίτης περιόδου 23-5 και πήραν και διαφορά 16 πόντων (62-46).

Αυτή έγινε +17 (63-46) με μία εύστοχη βολή του Πνίνι στην αρχή του τετάρτου δεκαλέπτου. Κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση των Ιταλών, οι οποίοι με τον Μπαζίλε έκαναν σερί 9-0 και μείωσαν στους 8 πόντους (63-55). Ωστόσο, η Μακάμπι είχε την απάντηση, διατήρησε μια διαφορά ασφαλείας και πήρε και τη νίκη με 75-60.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 39-41, 62-46, 75-60.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Παπαλουκάς 3, Χέντριξ 9, Σμιθ 8 (2), Μπλου 14 (2), Ελιγιάχου 12, Μάλετ 5 (1), Πνίνι 1, Μπερστάιν, Οχαγιόν 9, Σέγιερ, Σχορτσανίτης 2, Λάνγκφορντ 12 (1).

Καντού (Τρινκιέρι): Μίκοφ 2, Μαρκοϊσβίλι 3 (1), Λέουνεν 5 (1), Μαρκονάτο, Ματσαρίνο 3 (1), Ντίβιακ, Σερμαντίνι 15, Τσιντσιαρίνι 9 (1), Μπολζονελα, Άμπας, Μπρούνερ 3, Μπαζίλε 20 (4).

πηγή: sportfm.gr

Χωρίς κόσμο με ΠΑΟΚ!!

Χωρίς κόσμο με ΠΑΟΚ
Χωρίς τη συμπαράσταση των οπαδών του θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ μετά την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας. Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών (πρώτη για ομάδα της μεγάλης κατηγορίας φέτος) και πρόστιμο ύψους 22.000 ευρώ τιμωρήθηκαν οι «πράσινοι» που πάντως, έχουν δικαίωμα έφεσης κατά της απόφασης.

Απορρίφθηκε από την Επιτροπή η πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για εκτεταμένα επεισόδια, πράγμα το οποίο όμως, δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για τους «πράσινους», αφού εάν η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας την αποδεχόταν ο Παναθηναϊκός πιθανότατα θα την είχε «γλιτώσει» με κάποιο βαρύ πρόστιμο.

Αντίθετα, η Επιτροπή δέχτηκε πως τα επεισόδια ήταν μεμονωμένα αλλά και την υπερασπιστική γραμμή του «τριφυλλιού» που έκανε λόγο για κακούς χειρισμούς από τις αστυνομικές δυνάμεις στο γήπεδο της Λιβαδειάς.

Όμως οι «πράσινοι» είναι φέτος δις υπότροποι για μεμονωμένα επεισόδια (στα παιχνίδια με ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα) γεγονός που έκανε πιο δυσχερή τη θέση του Παναθηναϊκού και τελικά οδήγησε στην απόφαση για την επιβολή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, που αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φετινή για ομάδα της Σούπερ Λίγκας.

Παράλληλα, επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό πρόστιμο ύψους 22.000 ευρώ.

Δικαίωμα έφεσης κατά της απόφασης έχουν οι «πράσινοι».


Η ανακοίνωση

"Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και της υπ. Αριθ.πρωτ 5287/2012 πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού εισαγγελέα: Απαλλάσσει την εγκαλουμένη από την πράξη που περιγράφεται υπό Β΄ εδ. τελευταίο του κατηγορητηρίου του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και συνολική πειθαρχική χρηματική ποινή είκοσι δύο χιλιάδων (22.000,00) ευρώ".

Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης εδώ
 πηγή: sportfm.gr
 

Αήττητη και ωραία!!

Αήττητη και ωραία!
Την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα ματς στο Top 16 της Ευρωλίγκας πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα που επικράτησε της Ζαλγκίρις στο Κάουνας σε ματς του 8ου ομίλου της διοργάνωσης. Οι Καταλανοί έπαιξαν όσο χρειάστηκε και πήραν το αποτέλεσμα που τους φέρνει μια ανάσα από τα προημιτελικά του θεσμού.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Ναβάρο με 18 πόντους, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Λόρμπεκ και Έιντσον που είχαν 16 και 15 πόντους, αντίστοιχα. Από την άλλη, ο Ντελινινκάιτις ξεχώρισε από τους Λιθουανούς με 17 πόντους, με τη Ζαλγκίρις να γνωρίζει την τέταρτη ήττα της σε ισάριθμα ματς και να αποχαιρετάει ουσιαστικά την διοργάνωση.

Το ματς

«Άσφαιρες» ήταν και οι δύο ομάδες στα πρώτα τρία λεπτά με τον Γιανκούνας να ευστοχεί από τα 6.75 και ανοίγει το σκορ υπέρ της Ζαλγκίρις (3-0). Οι Λιθουανοί έφτασαν στον 7-0 με τον Καλνιέτις, με τον Έιντσον να σημειώνει τρίποντο στα μέσα της περιόδου και να ανοίγει για πρώτη φορά το λογαριασμό της Μπαρτσελόνα (7-3). Με τρίποντο του Ντελινικάιτις οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +9 (14-5) στο 7ο λεπτό, οι Καταλανοι ισορρόπησαν λίγο αργότερα (16-13), όμως ο ίδιος παίκτης με τον ίδιο τρόπο, διαμόρφωσε το 19-13 που ήταν και το σκορ περιόδου.

Με λέι απ του Ουάλας η Μπαρτσελόνα πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο 12ο λεπτό (19-20) και από κει και πέρα το ματς κύλησε με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και η αστοχία να είναι το κύριο χαρακτηριστικό των επιθετικών προσπαθειών τους. Το ημίχρονο βρήκε τη Ζαλγκίρις να προηγείται με ένα καλάθι διαφορά (32-30).

Ντέρμπι ήταν και η τρίτη περίοδος για τουλάχιστον τέσσερα λεπτά (36-37) στο 34ο λεπτό. Από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 5-0 για το 36-42, η Ζαλγκίρις μείωσε στους 3 (39-42), η Μπάρτσα όμως διατήρησε τη διαφορά της μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου (43-47).

Με τρίποντο του Έιντσον οι Καταλανοί πέρασαν για πρώτη φορά στο +9 (43-52) στο 32ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι όμως, δεν ήταν διατεθειμένοι να καταθέσουν τα όπλα και με σερί 5-0 από τον Ντελινικάιτις πλησίασαν στους 4 (48-52) ένα λεπτό αργότερα. Οι παίκτες του Πασκουάλ δεν έχασαν όμως την συγκέντρωσή τους και με ένα «ξέσπασμα» του Ναβάρο διατήρησαν την υπεροχή τους (52-62) στο 38ο λεπτό. Το 58-67 που ήταν και το τελικό σκορ δείχνει την υπεροχή της Μπαρτσελόνα που έφτασε σε μα δίκαιη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 32-30, 43-47, 58-67

Ζαλγκίρις (Τριφούνοβιτς): Λιπκεβίτσιους, Καλνιέτις 6, Ντελινικάιτις 17 (3), Ράκοβιτς 9, Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας 8 (1), Γιαβτόκας 4 (9 ριμπάουντ), Κουζμίνσκας 2, Σαλένγκα 6, Κόλινς 6

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 4 (1), Ουέρτας 3 (1), Ναβάρο 18 (2), Πέροβιτς, Βάσκεθ, Ουάλας 2, Ινγκλές, Ν'Ντονγκ 2, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 16 (3), Έιντσον 15 (2), Μάικλ 7 (1)

πηγή: sportfm.gr

Και όμως η ΤΣΣΚΑ χάνει…!!

Και όμως η ΤΣΣΚΑ χάνει…
Μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, μέχρι τώρα έκπληξη στην Ευρωλίγκα έγινε σήμερα στο «Αμπντί Ιπεκτσί» όπου η Γαλατασαράι νίκησε 68-64 την αήττητη μέχρι τώρα ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για τον 1ο όμιλο του Top16. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει κάτι για τον Ολυμπιακό που με νίκη επί των Τούρκων στο ΣΕΦ την τελευταία αγωνιστική, παίρνουν την πρόκριση.

Ο Τζόσουσα Σιπ με 22 πόντους και ο Λούκσα Άντριτς με 16 ήταν οι δύο που έκαναν την διαφορά για τους Τούρκους οι οποίοι δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο στην ΤΣΣΚΑ να ανοίξει την διαφορά.

Η απουσία του Χριάπα δεν καλύφθηκε ούτε από τους 11 πόντους του Σβεντ και ειδικά από την στιγμή που οι Τεόντοσιτς και Κιριλένκο έμειναν μακριά από τα δικά τους στάνταρ. Στα τέλη της 3ης περιόδου, η Γαλατά προσπέρασε (51-50) και από εκείνο το σημείο και μετά έπαιξε όπως ακριβώς έπρεπε για να πάρει μία μεγάλη νίκη, όπως τελικά και έγινε.

Για τον Ολυμπιακό αυτή η νίκη δεν αλλάζει κάτι καθώς έτσι και αλλιώς ήθελε νίκη απέναντι στην Γαλατά την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 31-36, 55-54, 68-64

Γαλατασαράι: Σιπ 22, Λάκοβιτς 6, Κοκσάλ 3, Άντριτς 16, Αλντεμίρ, Λούκας 8, Αρσλάν 4, Οζέρ 9

ΤΣΣΚΑ: Τεόντοσιτς 8, Λαβρίνοβιτς, Σισκάουσκας 6, Κρίστιτς 8, Κιριλένκο 10, Βοροντσέβιτς 6, Σβέντ 11, Καούν 11, Γκόρντον 4

πηγή: sportfm.gr

Τιμωρία από UEFA δεν σημαίνει υποβιβασμός!!

Ο Ανδρέας Δημάτος εξηγεί το πώς είναι δυνατόν η ΑΕΚ να τιμωρηθεί από την UEFA, αλλά να διεκδικήσει αδειοδότηση από την ΕΠΟ για το πρωτάθλημα της SuperLeague.
Τιμωρία από UEFA δεν σημαίνει υποβιβασμός!
Η επικρατέστερη εκδοχή, σύμφωνα και με το νομικό επιτελείο της ΑΕΚ, είναι ότι το ισχυρό ενδεχόμενο του τριετούς αποκλεισμού από την UEFA για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα σημάνει αυτόματα και υποβιβασμό της Ενωσης στη Β' Εθνική, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της εφαρμογής των ίδιων κριτηρίων αδειοδότησης και από την ΕΠΟ.
«Πώς είναι δυνατόν η ΑΕΚ να τιμωρηθεί με τριετή αποκλεισμό από την UEFA για 21 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και τόσο σοβαρές κατηγορίες και μετά από τρεις μήνες να πάει στην ΕΠΟ και να υποβάλλει επαρκή φάκελο για την αδειοδότησή της για τη συμμετοχή στις εγχώριες διοργανώσεις;» είναι το καταλυτικό επιχείρημα...
Σύμφωνα πάντως με την εκτίμηση του Sentragoal μπορεί οι δύο υποθέσεις να είναι απόλυτα σχετικές, αλλά για την ΑΕΚ υπάρχει η ελπίδα τουλάχιστον να σώσει την παρτίδα ως προς την Ελλάδα και να μην τιμωρηθεί σε βέβαιο αφανισμό.
Νομικά αυτό στηρίζεται στο ότι η πειθαρχική επιτροπή της UEFA στις 16 Φεβρουαρίου δεν θα εξετάσει το φάκελο της ΑΕΚ για την αδειοδότησή της για την επόμενη χρονιά. Η UEFA έχει καλέσει την ΑΕΚ σε απολογία για τα αμαρτήματα του περσινού της φακέλου βάσει του οποίου πήρε αδειοδότηση για την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν.
Με απλά λόγια, αν η ΑΕΚ τελικά τιμωρηθεί όπως και θεωρείται βέβαιο στη Νιόν με τα τωρινά δεδομένα (εκτός κι αν υπάρξει κάποια άμεση και καταλυτική αντίδραση ολόκληρου του «κιτρινόμαυρου» μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα), θα τιμωρηθεί για τα περσινά, όχι για τα φετινά.
Από την άλλη πλευρά βεβαίως καταλαβαίνει κανείς ότι οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΑΕΚ δεν θα παραγραφούν με την όποια τιμωρία της, αλλά θα πρέπει να διευθετηθούν και για να επανέλθει στην Ευρώπη, αλλά και για να συνεχίζει να παίζει στην Ελλάδα.
Σε αυτή την περίπτωση μία ΑΕΚ που θα εμφανιστεί με κάποιο πειστικό σχέδιο ενώπιον της UEFA, θα δεσμευθεί για προσπάθεια εξόφλησης των χρεών της σε εύλογο και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μέχρι τις 31 Μαρτίου θα έχει αρχίσει τη διευθέτηση των υποχρεώσεών της και θα δείξει εμπράκτως μεταμελημένη, μπορεί να αποφύγει την τριετία, να τιμωρηθεί με ένα χρόνο αποκλεισμό από την Ευρώπη και καλύπτοντας κάποιες από τις μεγάλες υποχρεώσεις της να διεκδικήσει μετά από τρεις μήνες (έχοντας βεβαίως δραστηριοποιηθεί ανάλογα) την εγχώρια αδειοδότηση από την ΕΠΟ.
Αυτό είναι και το ενδιάμεσο, όχι το ιδανικό, αλλά σίγουρα όχι το χειρότερο σενάριο για την ΑΕΚ. Αν βεβαίως δεν δραστηριοποιηθούν οι μέτοχοί της, ούτε αυτό το σενάριο που σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο δεν πρόκειται να επαληθευτεί. Νομικό κώλυμα για την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ δεν θα υπάρχει (αν η ΑΕΚ μπορεί να πείσει για βελτίωση της οικονομικής της θέσης τον Μάιο), γιατί η UEFA δεν θα την έχει τιμωρήσει για την επόμενη σεζόν, αλλά για σοβαρές παραβάσεις που αφορούσαν την αδειοδότηση της περιόδου 2011-12.
Και πάλι το μείζον θέμα αυτή τη στιγμή για την ΑΕΚ είναι το ποιοι θα την εκπροσωπήσουν ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής στη Νιόν στις 23 Φεβρουαρίου (μπορούν να έχουν στο μυαλό τους την πίεση που άσκησε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης στον Θοδωρή Ζαγοράκη να είναι οπωσδήποτε παρών στην απολογία του ΠΑΟΚ), αλλά και το τι θα πουν.
Μέχρι τώρα σε διοικητικό επίπεδο τα όσα έχουν ακουστεί και για πρόσωπα εκπροσώπησης αλλά και για επιχειρήματα του στυλ... «το καλοκαίρι αποχωρούν τα βαριά συμβόλαια και θα πέσει κι άλλο το μπάτζετ» οδηγούν μαθηματικά στην αυτοκτονία.
Οι διεργασίες πάντως στο παρασκήνιο εντείνονται, υπάρχουν άνθρωποι που το παλεύουν και αν υπάρξει έστω και την τελευταία στιγμή συστράτευση των μετόχων και ανάθεση της δύσκολης αποστολής σε σημαντική προσωπικότητα εξοπλισμένη με ειλικρινές και επαρκές πλάνο τύπου ΠΑΟΚ, ελπίδες υπάρχουν.
Για να ανατραπεί βεβαίως η σχεδόν ειλημμένη απόφαση του τριετούς αποκλεισμού, θα χρειαστεί και... πραγματικό χρήμα. Οχι στο μιλητό...
Πηγή: Sentragoal.gr

Οι Πρωταθλητές κι εγώ!!

Ο Μάνος Αντώναρος γράφει στο blog του για την ανίκανη ομάδα που θέλει να μας σώσει από τον υποβιβασμό.
Οι Πρωταθλητές κι εγώ!

Κοιτάξτε τι γράφει (ανάμεσα σε άλλα) η Wikipedia για τον Ακη Τσοζατζόπουλο:
«Το 1995 ο Άκης Τσοχατζόπουλος διετέλεσε αναπληρωτής πρωθυπουργός, κατά το διάστημα της ασθένειας του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και της αδυναμίας του να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του. Με την ιδιότητα αυτή εκπροσώπησε την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μαδρίτη.
Μετά την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου από το αξίωμά τον Ιανουάριο του 1996 λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, έθεσε υποψηφιότητα για την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού που θα εξέλεγε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ισοψήφησε με τον Κώστα Σημίτη (από 53 ψήφοι), ενώ ακολούθησαν σε ψήφους οι Γεράσιμος Αρσένης και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος. Στην επαναληπτική ψηφοφορία έλαβε 75 ψήφους, έναντι 86 του Κώστα Σημίτη. Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου και μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, διεκδίκησε στο έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το χρίσμα του προέδρου του κόμματος, απέτυχε όμως να εκλεγεί με αντίπαλο τον Κώστα Σημίτη.»
Όπως καταλαβαίνετε (και δυστυχώς έχουμε ξεχάσει) έχει εκπροσωπήσει την Ελλαδα σε σύνοδο κοορυφής ως !!!!!!!!!!!!Πρωθυπουργός και παρα 11 ψήφους δεν έγινε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μετά κανονικός Πρωθυπουργός.
Πού να κτυπήσω το κεφάλι μου; Στο κουντουπιέ του Πικέ;
Αγοράσαμε υποβρύχια που γέρνουν.
Το χωράει το κεφάλι σας αυτό;
Δεν έχουμε κοινωνική πολιτική για τους παππούδες και τις γιαγιάδες και αγοράζουμε πανάκριβα υποβρύχια που γέρνουν. Και στο φινάλε τιμωρούμε τους παππούδες κι όχι αυτούς που αγοράζουν υποβρύχια που γέρνουν.
Είναι σαν να θέλω εγώ να τσακωθώ με τον Μάϊκ Τάισον σε μπαρ γιατί "φλερτάριζε" την barwoman.
Και παρα λίγο…. Στο τόοοοοοοοοοοοοσο παραλίγο αυτοί οι άνθρωποι θα μας κυβερνούσαν.
Και αντε και τη γλυτώσαμε μια φορά… πόσο σίγουροι είστε ότι την έχουμε γλυτώσει άλλες που δεν τους έτυχε η «κακιά στιγμή;»  ας πούμε: σαν τα υποβρύχια που γέρνουν;
Γιατί φαντάζεστε κάτι διαφορετικό;
Εγώ δεν το φαντάζομαι. Είμαι σίγουρος.
Αλήθεια πόσο καιρό έχετε να δειτε πολιτικό και να πείτε:
-Ναι, αυτός είναι ικανός. Ναι, είναι διαφορετικός!
Προσωπικά έχει να μου τύχει από την εποχή του Τρίτση. (μεγάλη ατυχία για την Ελλάδα που έφυγε μόλις 55 ετών, το 1992)
Εικοσι ολόκληρα χρόνια. Δυο ολόκληρες γεννιές;
Μας κυβερνούν από μέτριοι έως εντελώς ακατάλληλοι.
Μου κάνει τρομερή εντύπωση που η ειδησεογραφία και η ίδια η πολιτική δεν αρπάζεται στο άρμα που της προσφέρει ο Χέλμουτ Σμιτ.
Πιθανότατα κάποιοι/ες από σας να μην ξέρετε ποιος είναι ο Χέλμουτ Σμιτ (ευελπιστώ ότι θα μας κάνει την τιμή ο Μπάγιερν Μονάχου να μας πάει ένα τουρ στην ιστορία του ). Λέει προς τους Γερμανούς πολιτικούς «Να σας πάρει ο διάολος αν δεν σώσετε την Ελλάδα»… και μας εδώ μας απασχολεί αν ο Τζουμάκας διεκδικήσει την Αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.
Είναι σαν να βάλω μπράντεφέρ με τον Σακιλ Ο’Νηλ και να τον κερδίσω στα ίσα πίνοντας μπύρα με το ελεύθερο χέρι.
Τους «προβληματίζει» ποια είναι η γνώμη του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και περνάνε σαν insert ατάκα τη γνώμη του πρώην Καγκελάριου Χέλμουτ Σμιτ. Ετσι για ξεκάρφωμα.
Είναι σαν να κάνω εγω ποδιά στον Πουγιόλ.
Τι απέγινε με τη Siemens;
Με το Χρηματιστήριο;
Με τα κουνιστά υποβρύχια;

Τι απέγινε με τόσα άλλα, που βαριέμαι να εξιστορώ;
Ποιος φτάιει γι’ αυτό;
Μα βέβαια οι πολιτικοί που δεν ήταν αρκετά ικανοί να τ’ αρπάζουν (δεν γεννήθηκα χθες) αλλά ταυτόχρονα να αποδίδουν στη χώρα όσα χρειάζεται. Το να τα παίρνεις, είναι ανηθικο. Το ΜΟΝΟ να τα παίρνεις, είναι εγκλημα… Και αυτό συμβαίνει επειδή τα media, έχουν ξεχάσει εντελώς τι είναι follow up.

Ακούστε:
Aν έχω να διαλέξω μεταξύ ενός έξυπνου και ικανού απατεώνα και ενός χαζού και μέτριου απατεώνα… διαλεγω με τα χίλια τον έξυπνο… Είναι αυτονόητο.
Δυστυχώς στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στη δημοσιογραφία και στην πολιτική βασίλεψαν οι πολλοί πολύ μέτριοι. Το’χετε προσέξει; Δεν έχουμε ούτε ΕΝΑΝ θυμωμένο πολιτικό ή δημοσιογράφο… Ή μάλλον έναν…τον Στρατή Λιαρέλλη…τον διευθυντή είδήσεων του ΑΝΤ1… που τους τα χώνει κανονικά… όλων… χωρίς τζιριτζάντζουλες… και επειδή τον ξέρω από παλιά… και εκτιμώ τους ανθρώπους, που ξεκινούν από χαμηλά και φτάνουν ψηλά με σκληρή δουλειά, εξυπνάδα, τύχη, ταλέντο και μερικές φορές κρύο αίμα… επειδή τον ξέρω σας λέω… είναι ενας τρελλός Μυτιληνιός, που το μυαλό του δουλεύει ξυράφι και είναι ένας από τους ελάχιστους που το’χει (;) το καλάμι, αλλά τουλάχιστον δεν το καβαλά… Μεγάλο πράγμα αυτο.
Το ότι βγαίνει οn camera o διευθυντής ειδήσεων δίπλα στην παρουσιάστρια του και τα χώνει είναι από μόνο του δημοσιογραφική τηλεοπτική απάντηση… δεν κάνει κουβεντούλα μαζί με άλλους 5-6 που ακολουθούν πιστά το σενάριο της σύσκεψης.
Μα ένας δεν είναι αρκετός.
ΟΚ! Αλλά είναι καλύτερα από το κανΕΝΑΣ.
Ποιος πολιτικός σήμερα παράγει πολιτική;
Απλώς διαφωνούν και βγάζουν ο ένας ανακοινώσεις εναντίον του άλλου για το ποιός είναι τιμιότερος, ικανότερος και αποτελεσματικότερος
Είναι σαν να θέλω να καρφώσω εγώ στα μούτρα του Σοφοκλή.
Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη τρύπα που μας έριξαν ΟΛΟΙ αυτοί οι μετριότατα μέτριοι… και ζούμε την μεγάλη ατυχία: να ελπίζουμε οι ίδιοι μετριότατα μέτριοι ότι θα μας βγάλουν.
Είναι σαν να θέλω εγώ να βάλω από τα 45 μέτρα γκολ στον Κασίγιας.
Εχουν περάσει 2 ολόκληρα χρόνια με πόνο, πείνα, δυστυχία, θυμό, απόγνωση, φόβο και ούτε ένας πούστης δεν μας έχει πεί τι ακριβώς έχει συμβεί.
Ούτε ένας δεν έχει βγει να πει:
-Συγγνώμη, αλλά σ’ αυτό έκανα λάθος.
Καμμιά φορά μου στέλνετε σχόλια διευκρινίζοντας ότι φταίμε και εμείς που το ένα…που το άλλο…. ΝΑΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ! ΝΑΙ! Φταίμε και εμείς… αλλά το λέμε. Το παραδεχόμαστε στο κάτω-κάτω… απ’ αυτούς που δεν φταίνε γενικώς, αλλά ειδικώς…δεν βγαίνει να πει ένας: φταίω!
Δεν είπα να πληρώσει…να το παραδεχθεί, είπα.
Δεν θα συμβεί ΠΟΤΕ!
Ξέρετε γιατί;
Επειδή ο ατόφιος μετριότατα μέτριος δεν μπορεί να δει το λάθος.
Το αντιληφθείς το λάθος χρειάζεται βασικά υψηλή ευφυία.
Οι μέτριοι κάνουν λάθη. Δεν βλέπουν τα λάθη.
Είναι σαν να θέλω να μιλάω εγώ για τακτική παίρνοντας συνεχώς τον λόγο από τον Ομπράντοβιτς.

πηγή: gazzetta.gr

Το ωραιότερο γκολ του Ντελ Πιέρο!!

Τα γκολ του έχουν προκαλέσει το θαυμασμό εκατομμυρίων φιλάθλων, ωστόσο αυτό που θα θυμάται για πάντα ο Ντελ Πιέρο είναι το μήνυμα-θαύμα στην 12χρονη Τζιάντα που ξύπνησε από το κώμα.
Το ωραιότερο γκολ του Ντελ Πιέρο!
Μια σοβαρή επέμβαση ενός 12χρονου κοριτσιού οδήγησε τη μικρή σε κώμα και στο Νοσοκομείο της Κοζέντσα οι γιατροί σήκωναν τα χέρια ψηλά. Βλέπετε, η μικρή 15 ημέρες δεν είχε ανοίξει ούτε τα μάτια της, δεν κουνούσε κανένα άκρο, όμως το θαύμα ήρθε από τον... Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.
Η μικρή Τζιάντα μαζί με τον πατέρα της δεν έχαναν ματς της Γιουβέντους και η λατρεία της, ο «Καπιτάνο» ήταν αυτός που έμελλε να σταθεί στο πλευρό της στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της. Η επιθυμία του πατέρα της για ένα ηχογραφημένο μήνυμα έγινε αμέσως δεκτή από τον Ντελ Πιέρο, ο οποίος έστειλε δυο μηνύματα, audio και video.
«Γεια σου Τζιάντα, είμαι ο Αλεσάντρο Ντε Πιέρο, ελπίζω να μπορέσεις να ξυπνήσεις το ταχύτερο δυνατόν για να δεις πολλά δικά μας και δικά μου παιχνίδια. Θέλω να έρθεις να μας βρεις και κυρίως να μας γνωρίσεις» έλεγε ο αρχηγός της Γιούβε. Ο πατέρας της το έπαιξε εκατοντάδες φορές, ίσως γιατί πίστευε πως η κόρη του θα «ξυπνήσει» και το θαύμα έγινε. «Εκείνο το βράδυ έγινε κάτι αρκετά ιδιαίτερο και η Τζιάντα κίνησε πρώτα το χεράκι της και μετά από λίγο κάλεσε τη μαμά της. Ύστερα από 24 ώρες η Τζιάντα μίλησε και ζήτησε παγωτό κρέμα και στρατσιατέλα» τονίζει συγκινημένος ο πατέρας της που ευχαριστεί μέσα από την καρδιά του τον ηγέτη της «Μεγάλης Κυρίας».
Ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός, γιατί ηχογραφημένο μήνυμα πήρε και ο Ντελ Πιέρο «Γεια σου Αλεσάντρο σε ευχαριστώ, η υποστηρίκτρια σου Τζιάντα που θέλει να πανηγυρίσει τα γκολ σου».

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Στον «αέρα» το Εβιάν-Μαρσέιγ!!

Στον «αέρα» το Εβιάν-Μαρσέιγ!
Άγνωστο παραμένει -μέχρι στιγμής- το πότε θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Εβιάν κόντρα στη Μαρσέιγ για την 23η αγωνιστική της Ligue 1.

Αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο (11/2), στις 16:00, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Επικρατέστερη μέρα είναι η Κυριακή (12/2) αλλά και το ενδεχόμενο αυτό είναι ακόμα υπό συζήτηση.

πηγή: sportfm.gr

Νοκ άουτ ο Τζιλαρντίνο!!

Νοκ άουτ ο Τζιλαρντίνο!
Εκτός αγωνιστικής δράσης για πάνω από δύο εβδομάδες θα μείνει ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της Τζένοα.

Ο 30χρονος επιθετικός υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο και θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Με την ομάδα της Γένοβας μετρά πέντε συμμετοχές, έχοντας πετύχει ένα τέρμα τη φετινή σεζόν.

πηγή: sportfm.gr

"Παράνομη η αποχή!"

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η Παναχαϊκή με αφορμή της συνέχισης της αποχής των ομάδων από το πρωτάθλημα. Η ομάδα της Πάτρας χαρακτήρισε παράνομη και καταχρηστική την αποχή των ομάδων.
"Παράνομη η αποχή!"
«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι θα προσβάλει ως παράνομη και καταχρηστική την αποχή των ομάδων της Football League και Football League 2 με την αιτιολογία ότι οι ποδοσφαιριστές είναι ανασφάλιστοι.
Η αιτιολογία αυτή είναι ψευδής και η ΠΑΕ Παναχαϊκή τουλάχιστον τα 3 τελευταία χρόνια πληρώνει ανελλιπώς στο ΙΚΑ όλες τις ασφαλιστικές εισφορές όλων των ποδοσφαιριστών και δεν επιδέχεται αυτήν την αιτιολογία.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή δηλώνει ότι με εξώδικη πρόσκληση της αύριο το πρωί θα ζητήσει την άμεση έναρξη του πρωταθλήματος αφού η εξαγγελθείσα αποχή είναι παράνομη.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή εφόσον δεν ξαναρχίσει άμεσα το πρωτάθλημα δηλώνει ότι θα προσβάλει με κάθε νόμιμο μέσο την εγκυρότητα του πρωταθλήματος».

«Τεράστια επιτυχία και μετά... άθλος»

«Τεράστια επιτυχία και μετά... άθλος»
Η Μπιλμπάο διέσυρε χθες τη Ρέαλ Μαδρίτης (93-69) και ο Δημήτρης Μαυροειδής εξήγησε πως η πρόκριση στα πλέι οφ θα είναι τεράστια επιτυχία για τους Βάσκους και ό,τι παραπάνω... άθλος.

Από την περάσμένη σεζόν η Μπιλμπάο φαίνεται πως έχει βρει το κουμπί των Μαδριλένων και-σχεδόν- όπου τη βρίσκει, την κερδίζει.«Φαίνεται πως έχουμε βρει το κουμπί τους. Ξέρουμε πως αν κάποιος τους πάει στην επαφή, αρχίζουν να φοβούνται και να παίζουν διαφορετικά. Μετά γεμίζουν άγχος και δεν τα καταφέρνουν. Αυτό κάνουμε από πέρσι σε κάθε παιχνίδι που τους αντιμετωπίζουμε και συνήθως τους κερδίζουμε με αυτό τον τρόπο» είπε αρχικά ο 27χρονος σέντερ της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος, όμως, δεν θέλει να λέει μεγάλα λόγια. «Από χθες ακούω ότι είμαστε ήδη στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Δεν ισχύει αυτό. Όντως έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα, αλλά ακόμη δεν έχουμε πάρει την πρόκριση. Έχουμε μπροστά μας δύο πάρα πολύ δύσκολα ματς τα οποία και θα πρέπει να κερδίσουμε. Αντιμετωπίζουμε τη Σιένα και τη Μάλαγα, δηλαδή δύο πολύ καλές ομάδες και χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσκετικοί»
Η λογική λέει πως η Μπιλμπαό θα προκριθεί ως δεύτερη από τον συγκεκριμένο όμιλο, κάτι που σημαίνει πως θα αντιμετωπίσει, με μειονέκτημα έδρας, στα προημιτελικά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.«Δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό. Το μόνο που μας νοιάζει είναι να πάρουμε τα δύο παιχνίδι που απομένουν και μετά θα δούμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε στα προημιτελικά. Ας προκριθούμε στα προημιτελικά που θα είναι τεράστια επιτυχία και μετά ό,τι παραπάνω καταφέρουμε θα είναι άθλος».
Μέχρι και πριν μερικές εβδομάδες, η Μπιλμπάο έδειχνε ένα βήμα από τον... γκρεμό. Κινδύνευσε να μείνει εκτός συνέχειας από την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας ενώ και στο πρωτάθλημα δεν τα πήγαινε καλά. Τελικά, όμως, όλα άλλαξαν και η ομάδα δείχνει ιδιαίτερα φορμαρισμένη τελευταία. «Όντως, δεν πηγαίναμε καλά. Και αυτό γιατί δεν είχαμε βρει χημεία ως ομάδα και είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Τελικά, όμως, όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε και καλύτεροι και παίζουμε καλά τελευταία. Δεν έχουμε τραυματισμούς και έχουμε βρει ρυθμό. Δουλεύουμε πολύ μέσα στο γήπεδο, κάτι που μας είχε ζητήσει ο προπονητής μας ακόμη και όταν δεν παίζαμε καλά, και τώρα αποδίδουμε το μπάσκετ που θέλουμε».

πηγή: superbasket.gr

Δεν… κρατιέται ο Πογκρέμπνιακ!!

Δεν… κρατιέται ο Πογκρέμπνιακ
Την επιθυμία του να φορέσει την φανέλα της Φούλαμ και να κάνει ντεμπούτο στο ματς που έρχεται με την Στόουκ, εξέφρασε ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ. Ο Ρώσος επιθετικός τόνισε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την συνθήκες που συνάντησε στο «Κρέιβεν Κότατζ» και έτοιμος να μπει και να παίξει άμεσα.

Μπορεί να αποκτήθηκε από την Φούλαμ την τελευταία μέρα των μεταγραφών του Ιανουαρίου, ωστόσο ο Πογκρέμπνιακ θεωρείται κίνηση που μπορεί να κάνει άμεσα… απόσβεση.

«Ελπίζω να παίξω και να κάνω το ντεμπούτο μου. Έχω μιλήσει με τον προπονητή μου, Μάρτιν Γιολ, που με ρώτησε αν είμαι έτοιμος. Του απάντησα φυσικά και είμαι», τόνισε αρχικά ο 28χρονος επιθετικός και πρόσθεσε:

«Νιώθω πολύ ωραία σε αυτήν την ομάδα και ανυπομονώ να συμμετέχω στο αγωνιστικό κομμάτι άμεσα. Οι συνθήκες είναι πολύ όμορφες και νιώθω υπέροχα. Έχω ξεχάσει τα αγγλικά και σύντομα θα αρχίσω και πάλι μαθήματα αλλά ευτυχώς υπάρχουν τρία άτομα που μιλάνε γερμανικά εδώ και μπορώ να επικοινωνώ».

Πηγή: www.england365.gr

Παραμένει… κλειστό!!

Παραμένει… κλειστό!
Μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ της Football League και της Football League Two, αποφασίστηκε η συνέχιση της αναστολής των πρωταθλημάτων των δύο κατηγοριών μέχρι να λυθούν τα προβλήματα.

Εξελίξεις στα θέμα της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών αλλά και στο ζήτημα του ΟΠΑΠ δεν υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα και όπως είχαν προαναγγείλει τα μέλη του ΠΣΑΠ, η αναστολή στα δύο συγκεκριμένα πρωταθλήματα συνεχίζεται. Μάλιστα όπως γνωστοποιείται στην ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής δεν πρόκειται οι παίκτες να ξαναμπούν στα γήπεδα αν δεν βρεθεί λύση στα προβλήματα αυτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ αποφάσισε όπως συνεχιστεί η αναστολή των πρωταθλημάτων της FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ μέχρι να λυθούν τα προβλήματα.

Πάει Αγρίνιο ο Λεμονής!!

Πάει Αγρίνιο ο Λεμονής!
Στο δρόμο για το Αγρίνιο βρίσκεται ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο νέος τεχνικός του Παναιτωλικού. Ο έμπειρος τεχνικός βρίσκεται σε συζητήσεις με την διοίκηση της ομάδας και δεν αποκλείεται μέχρι το βράδυ της Πέμπτης να υπάρξουν και ανακοινώσεις.

Ο Λεμονής, είναι εδώ και καιρό (μετά το διαζύγιό του με τον Πανιώνιο), χωρίς ομάδα, ενώ η εκτίμηση προς το πρόσωπό του από το Αγρίνιο είναι δεδομένη. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις και σύντομα αναμένονται οι όποιες εξελίξεις.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ακόμα και στο παιχνίδι με την Δόξα να υπάρχει νέος τεχνικός στον πάγκο. Σε περίπτωση που «στραβώσει» η περίπτωση Λεμονή, στον Παναιτωλικό είναι έτοιμοι να στραφούν στη λύση του Χάβου. Παράλληλα στα υπόψην είναι και τα ονόματα των Δερμιτζάκη και Παπακώστα.

Εξελίξεις αναμένονται άμεσα με τις πιθανότητες να υπάρξει «γάμος» ανάμεσα στις δύο πλευρές να είναι περισσότερες.

πηγή: sportfm.gr

Κάντε το χρέος σας!!

Πολλοί λένε ότι η ησυχία που επικρατεί στην κοινωνία αυτή την περίοδο, παρά τα νέα καταδικαστικά μέτρα της Τρόικας, είναι ανησυχητική. Γιατί ο κόσμος βράζει, αλλά δεν έχει ξεσπάσει. Περιμένει την αφορμή...
Κάντε το χρέος σας!
Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εκραγεί ο λαός μπορεί να δοθεί στο γήπεδο. Μη γελιόμαστε... Το παράδειγμα της Αιγύπτου είναι πολύ πρόσφατο. Εκεί ο κόσμος σφάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο όχι στο όνομα των ομάδων και των συμβόλων, αλλά για πολιτικούς και κοινωνικούς λόγους. Ήταν ένα ξέσπασμα από την καταπίεση που βίωνε και που δε διαφέρει -αναλογικά- απ' αυτή που περνάει αυτή την εποχή ο Έλληνας.
Θυμίζουμε ότι αγαπητός κύριος Γερουλάνος έχει το θράσος τις προάλλες να μας ...προειδοποιήσει -μέσω Twitter παρακαλώ!- και να μας πει ότι δεν αργεί η στιγμή που και η Ελλάδα θα βιώσει ένα σκηνικό παρόμοιο με αυτό της Αιγύπτου! Λες και δεν έχει την αρμοδιότητα και το αξίωμα να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για αποτρέψει μία τέτοια κατάσταση. Ωστόσο, αυτό είναι άλλο κομμάτι που αφορά την ανικανότητα των πολιτικών μας που δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε. Γνωστά πράγματα...
Το θέμα μας, λοιπόν, είναι άλλο... Κι αφορά τους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα αφεντικά τους. Οι μεγαλοπάραγοντες οφείλουν ήδη να έχουν αφουγκραστεί την οργή και την απελπισία του κόσμου. Κι αναλόγως θα πρέπει πράξουν προκειμένου να μην δυναμιτίζουν άλλο το ήδη βαρύ κλίμα στην κοινωνία μας. Η κατάσταση είναι οριακή και αρκεί μια σπίθα για να λαμπαδιάσει ο τόπος.
Επειδή, λοιπόν, έρχονται κρίσιμα ντέρμπι καλό είναι οι πρόεδροι των ομάδων να αποφύγουν -κόντρα στην προσφιλή τους τακτική- τις προκλητικές ανακοινώσεις και τις εμπηστικές δηλώσεις. Αυτές που "τσιτώνουν" τους οπαδούς και τους οδηγούν στο γήπεδο μπαρούτι κι έτοιμους να τα σπάσουν με την πρώτη αφρομή. Θα πρέπει με τις πράξεις και τη στάση τους να δείξουν ότι πραγματικά αγαπούν το άθλημα και ότι δρουν με σκοπό να το προστατεύσουν. Έχουν υποχρέωση να υπερασπίσουν το προϊόν στο οποίο καυχιούνται ότι επενδύουν.
Σε διαφορετική περίπτωση κι αν αποφασίσουν να αναλωθούν στο φθηνό παιχνίδι εντυπώσεων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα πρόσκαιρα συμφέροντά τους να ξέρουν ότι το κακό δεν θα αργήσει να έρθει. Και μάλιστα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα είναι υπόλογοι για ό,τι συμβεί! Θα έχουν βάλει κι αυτοί το χεράκι τους!
Προσοχή θέλει, λοιπόν, από τους μεγαλοπαράγοντες που μπορούν με μία λέξη να επηρεάσουν -θέλοντας και μη- οπαδικές μάζες. Ήδη στη Λιβαδειά την προηγούμενη αγωνιστική βιώσαμε ένα πολύ μικρό δείγμα από το τι μπορεί πραγματικά να συμβεί. Η κατάσταση πρέπει να μη ξεφύγει γιατί μετά τα πράγματα θα είναι ανεξέλεγκτα. Και ίσως πολύ αργά για να σωθεί η κατάσταση...

πηγή: sportdog.gr

Θέλει ακόμη δουλειά...!!



lef_filiko_0006.jpg
Τις "ασθένειες" των παιχνιδιών που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα, εμφάνισε και στο σημερινό φιλικό με τον Οδυσσέα Κορδελιού, ο Ηρακλής. Οι "κυανόλευκοι" ηττήθηκαν με 2-1 στην Μίκρα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι χρειάζονται ακόμη δουλειά προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό σημείο με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Κύριο πρόβλημα; Η δημιουργία φάσεων. Παρά το γεγονός ότι και σε αυτό το παιχνίδι ο Ηρακλής είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα, εν' τούτοις η δυσκολία να φτάσει στα αντίπαλα καρέ και να γίνει απειλητικός ήταν και πάλι ευδιάκριτη. Αυτός σίγουρα είναι και ο μεγαλύτερος "πονοκέφαλος" για τον Λεωνίδα Μπίλη, που είδε την ομάδα του να βελτιώνεται αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς όμως αποτέλεσμα πέρα από τη μείωση του σκορ με τον Χιονίδη (71').
Ο τεχνικός του Ηρακλή, συνεχίζει να ψάχνει το καλύτερο σχήμα (για τον λόγο αυτό χρησιμοποίησε και πάλι δύο ενδεκάδες), παράλληλα όμως, καλείται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να "δέσει" και ένα σύνολο πολλών νέων παικτών που συμπληρώνουν το ρόστερ. Στο σημερινό παιχνίδι, ο Γεωργίου ήταν αυτός που ξεχώρισε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο καλή απόδοση είχαν οι Τσιτλακίδης, Παπαστεριανός και Πιτσόκος.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Η "BlueArena" βρέθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Μίκρας και σας μετέφερε σε πραγματικό χρόνο, όλα όσα συνέβησαν στο σημερινό φιλικό.
-Προπονητής στον Οδυσσέα Κορδελιού, είναι ο παλιός τεχνικός του Ηρακλή, Βασίλης Αντωνιάδης
Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ
-Σύστημα 4-2-3-1 για τον Ηρακλή με τον Κελπέκη κάτω από την εστία. Τους Τριανταφυλλίδη, Λιόλιο, Χασιώτη και Ηλία τετράδα στην άμυνα, τον Νατσιόπουλο με τον Παληγεώργο αμυντικούς χαφ,  τον Κωστάκη αριστερά στη μεσαία γραμμή, τον Γεωργίου δεξιά, τον Σαπάνη στον άξονα και τον Κωνσταντινίδη στην κορυφή 
5': Σέντρα του Κωστάκη από τα αριστερά, κεφαλιά του Γεωργίου η μπάλα περνά διπλά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ομέρ.
9': Ατομική προσπάθεια του Ζαγκναφέρη που σουτάρει έξω από την περιοχή, ο Κελπέκης μπλοκάρει.
10': Νέα αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με τον Γεροντίδη, ο οποίος επιχειρεί το σουτ ο Κελπέκης λέει και πάλι "όχι"
14': Σέντρα του Γεροντίδη από τα δεξιά, κεφαλιά του Μπενίσκου και η μπάλα στα δίχτυα...0-1
19': Ο Κωστακής βρίσκει τον Γεωργιου στην δεξιά πλευρά, αυτός κάνει την σέντρα, αλλά ο Κωνσταντινίδης μέσα από τη μικρή περιοχή δεν βάζει καλά το σώμα του και αστοχεί.
23': Ο Παπαργυρίου με διαγωνίο σουτ νικά τον Κελπέκη και κάνει το 0-2.lef_filiko_0011.jpg
35': Καλός συνδυασμός των παικτών του Ηρακλή, η μπάλα φτάνει στον Κωνσταντινίδη, ο οποίος επιχειρεί το σουτ, αλλά η μπάλα κοντράρει στον Μιλκούδη και περνάει κόρνερ.
-Ημίχρονο στη Μίκρα με τον Ηρακλή να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0. Πολύ μέτρια εμφάνιση μέχρι στιγμής από τους "κυανόλευκους" που συνεχίζουν να παρουσιάζουν προβλήματα στον άξονα και κυρίως στον τομέα της δημιουργίας φάσεων. Στο πρώτο μισό του αγώνα, ξεχώρισε μόνο ο Γεωργίου που είχε μια-δυο καλές στιγμές στο παιχνίδι, ενώ μετά το 25' ανέβασε την απόδοσή του και ο Κωστάκης. Από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερα αποτελεσματικός ο Οδυσσέας Κορδελιού, αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.
Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ
-Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στη Μίκρα με τον Λεωνίδα Μπίλη να προχωρά σε δέκα αλλαγές παικτών. Επί της ουσίας κράτησε στο παιχνίδι μόνο τον Τροίρη που μπήκε στο 24' στη θέση του Σαπάνη.
-Με 4-2-3-1 συνεχίζει ο Ηρακλής. Παπατολίκας από τα δοκάρια, Πιτσόκος (δεξιά), Προβατίδης (αριστερά), Παπαστεριανός και Σαββίδης στην άμυνα, Καπετάνος και Τρόιρης οι αμυντικοί χαφ, στον άξονα ο Γκόγκας, δεξιά ο Τσιτλακίδης, αριστερά ο Κιβρακίδης στη μεσαία γραμμή και στην κορυφή ο Χιονίδης.
70': Ο Τσιτλακίδης εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας του Οδυσσέα, παίρνει την μπάλα από τα δεξιά περνά τον προσωπικό του αντίπαλο και κάνει το σουτ με το αριστερό, αλλά ο τερματοφύλακας απομακρύνει την μπάλα.
71': Σουτ του Προβατίδη από τα αριστερά ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων απομακρύνει σε πρώτο χρόνο, αλλά ο Χιονίδης από κοντά παίρνει το ριμπάουντ και με πλασέ μειώνει σε 1-2
-Τέλος του παιχνιδιού. Ο Ηρακλής ηττήθηκε με 2-1 από τον Οδυσσέα Κορδελιού.
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΗΡΑΚΛΗΣ (Α' Ημιχρόνου): Κελπέκης, Ηλίας, Τριανταφυλλίδης, Χασιώτης, Λιόλιος, Νατσιόπουλος, Παληγεώργος, Γεωργίου, Κωστάκης, Σαπάνης (24' Τροίρης), Κωνσταντινίδης
ΗΡΑΚΛΗΣ (Β' Ημιχρόνου): Παπατολίκας, Σαββίδης, Παπαστεριανός, Προβατίδης, Πιτσόκος, Τροίρης, Κιβρακίδης, Χιονίδης, Γκόγκας, Τσιτλακίδης, Πετράκος
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ: Ομέρ, Γεροντίδης, Αντωνιάδης, Μιλκούδης, Μπενίσκος, Πομάκης, Τσεβρετζής, Λαζαρίδης, Αχαρινόπουλος, Παπαργυρίου, Ζαγκναφέρης

πηγή: bluearena.gr

Με κόσμο η προπόνηση!!

Οι οπαδοί του Άρη πήγαν στο Ρύσιο και μίλησαν με τους παίκτες πριν από την προπόνηση και τους ζήτησαν υπομονή.
Με κόσμο η προπόνηση
Η διήμερη αποχή των ποδοσφαριστών από τις προπονήσεις κινητοποίησε και το κομμάτι των οπαδών του Άρη αντιπροσωπεία του οποίου επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη (9/02) τις εγκαταστάσεις του Ρυσίου πριν την προπόνηση.
Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να μιλήσουν στους παίκτες και να τους εκφράσουν την συμπαράστασή τους στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσον αφορά το οικονομικό και ταυτόχρονα να τους ζητήσουν από τη μια πλευρά να κάνουν υπομονή και από την άλλη να μην τους επηράσει στο αγωνιστικό τώρα που η ομάδα βρήκε το δρόμο της:
"Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και να ξέρετε ότι ήμαστε στο πλευρό σας. Δεν ξέραμε το μέγεθος του προβλήματος, αλλά σας ζητάμε να κάνετε υπομονή λίγο καιρό ακόμη και θα προσπαθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.
Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσετε τα δυο παιχνίδια που ακολουθούν και να μην επηρεαστεί η ομάδα αγωνιστικά τώρα που ήαμστα κοντά στο στόχο των πλει-οφ", τους είπαν για να ακολουθήσει μια συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές εκ των οποίων μίλησαν οι αρχηγοί της ομάδας και σε γενικές γραμμές τους εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν στην αποχή.
Πηγή: allaboutaris.com

Ιλιγγος για χιλιάδες δανειολήπτες από το κλείσιμο ΟΕΚ και ΟΕΕ!!

Ίλιγγο προκάλεσε σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, κάμπινγκ και ενοικιαζομένων δωματίων, σε όλα τα θέατρα της χώρας, αλλά και σε οικονομικά ασθενείς οικογένειες, η επιταγή της τρόικας για κλείσιμο των: Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) και Οργανισμού Εργατικής Εστίας Ο.Ε.Ε.).
Ιλιγγος για χιλιάδες δανειολήπτες από το κλείσιμο ΟΕΚ και  ΟΕΕ
Και αυτό γιατί όλα τα προγράμματα των δύο Οργανισμών, αν και εφόσον επικυρωθεί η απαίτηση της Τρόικας από τους πολιτικούς αρχηγούς, θα βρεθούν στον ..αέρα. Συγκεκριμένα από τον ΟΕΚ κάθε χρόνο, περί τις 100.000 οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα λαμβάνουν επιδότηση ενοικίου, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας που έχουν δανειοδοτηθεί από τον Οργανισμό. Την ίδια ώρα πολλές δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες λαμβάνουν επιδότηση του επιτοκίου για τα δάνεια που έχουν πάρει από τις εμπορικές τράπεζες.

Το μείζον ερώτημα που τίθεται είναι: Αν κλείσει ο ΟΕΚ, ποιος θα αναλάβει σε μία τόσο κακή οικονομική συγκυρία να καταβάλλει όλα αυτά τα ποσά που απαιτούνται για να εξυπηρετηθούν τα δάνεια που έχουν συναφθεί με επιδότηση επιτοκίου; Ποιος θα καταβάλλει την επιδότηση ενοικίου στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, που έχουν ήδη πληρώσει για αυτές τις παροχές;
Την ίδια ώρα 400.000 δικαιούχοι παροχών κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΕΕ, αλλά και πάνω από 1000 επιχειρήσεις, (από ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια έως κάμπινγκ,) μένουν «ξεκρέμαστοι» από μία τέτοια εξέλιξη. Εκτός και αν η κυβέρνηση θα αναλάβει να «αποδόσει» όλα αυτά τα χρήματα τόσο στους τουρίστες όσο και στις επιχειρήσεις. Και μάλιστα οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου είναι κυρίως οικογενειακές ή μικρομεσαίες. Φανταστείτε το κόστος από ενδεχόμενη απώλεια 400.000 τουριστών.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του fpress.gr, που προέρχονται από υψηλόβαθμο παράγοντα του Υπουργείου Εργασίας, προκύπτει ότι δίνεται σκληρή μάχη έτσι ώστε να αποτραπεί το λουκέτο για τους δύο Οργανισμούς, ενώ στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει αποδεκτό από την Τρόικα, θα πέσει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το σενάριο της συγχώνευσης των δύο Οργανισμών. Βέβαια κανείς δεν είναι σε θέση να προδικάσει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι στον εφιαλτικό κατάλογο της Τρόικας προβέπεται το κλείσιμο των δύο Οργανισμών


Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας


Ξεκίνησε τη δράση του κατασκευάζοντας συγκροτήματα εργατικών πολυκατοικιών και στην πορεία εξέλιξε το κατασκευαστικό του έργο, υιοθετώντας παράλληλα πολλά επιπλέον προγράμματα, έτσι ώστε να προσαρμόζει τη δράση του και τις παροχές του στις συνθήκες και τις εξελισσόμενες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και στις σύγχρονες αντιλήψεις για την ποιότητα και τα πρότυπα της κατοικίας.
Στα 55 χρόνια λειτουργίας του, έχει προσφέρει ιδιόκτητη στέγη σε 650.000 οικογένειες περίπου. Στις 50.000 από αυτές παραχωρήθηκε έτοιμη κατοικία σε κάποιον οικισμό, σε 360.000 δόθηκε δάνειο αγοράς ή ανέγερσης πρώτης κατοικίας και 240.000 περίπου πήραν δάνειο επισκευής, επέκτασης ή αποπεράτωσης κατοικίας. Ακόμη, κάθε χρόνο, περί τις 100.000 οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα λαμβάνουν επιδότηση ενοικίου.
Στόχος του ΟΕΚ είναι να συνεχίσει την κοινωνική του δράση, με ευαισθησία στις αλλαγές που συντελούνται στην ελληνική κοινωνία και στις απαιτήσεις των καιρών. Αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που του προσφέρει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και δημιουργώντας νέες, φιλοδοξεί να προσφέρει στους Έλληνες εργαζόμενους μια απόλυτα σύγχρονη κατοικία σε έναν ελκυστικό αστικό περιβάλλον, αλλά και να παρεμβαίνει εκεί όπου η πείρα του και η τεχνογνωσία των στελεχών του μπορούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και στην οικονομική και κοινωνική εξέλιξη της χώρας.

 Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας


Ιδρύθηκε το 1931 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο.Είναι ανταποδοτικός φορέας κοινωνικής πολιτικής για τις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις και κοινωνικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της χώρας, ενώ παράλληλα ενισχύει οικονομικά το συνδικαλιστικό κίνημα.
Εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο εκπροσωπούνται το κράτος, οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι ισομερώς.Οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι παροχές του απευθύνονται ανταποδοτικά σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, κοινή ωφέλεια, τράπεζες, που καταβάλλουν σχετικές εισφορές, σε συνταξιούχους που τις κατέβαλλαν όταν εργάζονταν, σε πολυτέκνους, άτομα με αναπηρία, αλλά και επιδοτούμενους ανέργους και άγαμες μητέρες - ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ανάσα ζωής στους ανθρώπους του μόχθου προσφέρουν όλο το χρόνο οι δωρεάν διακοπές, με νέους, περισσότερους χερσαίους και θαλάσσιους προορισμούς που συνδυάζουν φυσική ομορφιά και ιστορικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά, αρχαιολογικά στοιχεία.Με τα οργανωμένα προγράμματα εκδρομών όλο το χρόνο σε όλη την Ελλάδα επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος, στηρίζεται αποφασιστικά η περιφέρεια, οι τοπικές οικονομίες και ενισχύεται η απασχόληση.


Το φιλόδοξο πρόγραμμα στήριξης της Ελληνικής οικογένειας, μέσα από την κατασκευή και λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών σε κάθε νομό της χώρας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας ορίσθηκε Δικαιούχος για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Στόχος της Δράσης αυτής είναι η αύξηση της γυναικείας απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία, με την παροχή σε γυναίκες ωφελούμενες θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και εφήβων σους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία που συμμετέχουν.
Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας αναγορεύοντας την κοινωνική πολιτική σε ισχυρό συντελεστή ανάπτυξης, με μέτωπο κοινωνικών παρεμβάσεων σε κατευθύνσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, με όραμα και ευαισθησία, με στρατηγική προσαρμοσμένη και ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της εποχής, με πρωτοβουλίες πολιτιστικού χαρακτήρα και ενδιαφέροντος, θεματικά και ποιοτικά διευρυμένες κοινωνικές παροχές και δραστηριότητες, φιλοδοξεί να προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες στους τομείς της μέριμνας, της εκπαίδευσης, της ψυχαγωγίας και της πνευματικής καλλιέργειας των δικαιούχων.


πηγή: fpress.gr

Πάνω από ένα εκατομμύριο οι άνεργοι το Νοέμβριο!!

Στο 20,9% εκτινάχθηκε το ποσοστό της ανεργίας τον περασμένο Νοέμβριο, με τον αριθμό των ανέργων να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Πάνω από ένα εκατομμύριο οι άνεργοι το Νοέμβριο
Παράλληλα, η ανεργία αυξήθηκε το συγκεκριμένο μήνα κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες σε... σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, με τους ανέργους να αυξάνονται κατά περίπου 337.000 άτομα.
Επίσης, μόνο μεταξύ Νοεμβρίου και Οκτωβρίου 2011, προστέθηκαν στις «μαύρες λίστες» ακόμη 126.000 άτομα.
Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός πλέον υπερβαίνει τους απασχολούμενους κατά 500 χιλιάδες άτομα, ενώ περίπου ένας στους δύο νέους είναι άνεργοι. Οικονομικοί παράγοντες εκδηλώνουν φόβους για περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, δεδομένης της μεγαλύτερης ύφεσης που θα προκαλέσουν τα μέτρα του νέου μνημονίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ): Το ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο 2011 ανήλθε σε 20,9%, έναντι 13,9% τον Νοέμβριο 2010 και 18,2% τον Οκτώβριο 2011. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.029.587 άτομα και αυξήθηκαν κατά 337.010 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2010 (αύξηση 48,7%) και κατά 126.062 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2011 (αύξηση 14%).
Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.901.269 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.423.657 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 405.785 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2010 (μείωση 9,4%) και κατά 164.506 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2011 (μείωση 4%). Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 102.730 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2010 (αύξηση 2,4%) και κατά 41.301 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2011 (αύξηση 0,9%).
Ηλικιακά, η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους σε ηλικία 15- 24 ετών (48% τον Νοέμβριο 2011 από 35,6% τον Νοέμβριο 2010). Ακολουθούν, τα άτομα 25- 34 ετών (27,8% από 17,9%), 35- 44 ετών (17,8% από 12%) και 45- 54 ετών (15,8% από 10,1%).
Εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στις ηλικίες 55- 64 ετών το ποσοστό της ανεργίας είναι πλέον διψήφιο (10,1% τον Νοέμβριο 2011 από 6,8% τον Νοέμβριο 2011).
Η ανεργία παραμένει «γένους θηλυκού». Στις γυναίκες ανήλθε σε 24,5% (από 17% τον Νοέμβριο 2010) και στους άνδρες σε 18,3% (από 11,6%).
Η κατάσταση στις επτά νέες αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας, έχει ως εξής: Μακεδονίας- Θράκης (23,8% τον Νοέμβριο 2011 από 19% τον Νοέμβριο 2010), Αττικής (21,1% από 19,2%), Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (20,1% από 15,4%), Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας (20% από 18,4%), Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας (19,9% από 20,7%), Κρήτης (19,4% από 15,7%) και Αιγαίου (11,6% από 11,2%).
Πηγή: tromaktiko

Ξένος προπονητής... μόνος ψάχνει!!

Πέρασε μία εβδομάδα από την ποδοσφαιρική τραγωδία στην Αίγυπτο και η πλατεία Ταχρίρ δεν λέει να ησυχάσει. Γράφει ο Δημήτρης Δραγώγιας.
Ξένος προπονητής... μόνος ψάχνει
Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τον Ιανουάριο του ’11, η αιγυπτιακή πρωτεύουσα φλέγεται ξανά αναζητώντας την πραγματική άνοιξη, αφού η αραβική δεν κράτησε πολύ.
Οι διαφορές με την εξέγερση του περασμένου έτους πολλές και τα πλήθη που ζητούν να τερματιστεί η εξουσία των στρατιωτικών απαιτούν παράλληλα δικαίωση των 74 νεκρών του Πορτ Σάιντ. Ο ορίζοντας, όμως, είναι γκρίζος και με τις ταραχές να συνεχίζονται κανείς δεν ξέρει εάν τα όσα συνέβησαν στην ποδοσφαιρική αναμέτρηση της Αλ Μασρί με την Αλ Αχλί ήταν ξεκάθαρο δείγμα γηπεδικού χουλιγκανισμού, που επέτεινε η εξέγερση κατά του Μουμπάρακ ή το ακριβώς αντίστροφο.
Μέσα σ’ αυτό το ταραγμένο τοπίο, στο οποίο «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα», ένας Αμερικανός παλεύει να εγκλιματιστεί, αλλά κυρίως να επιτελέσει την αποστολή που ανέλαβε μόλις πριν από πέντε μήνες. Ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας της Αιγύπτου, ο Μπομπ Μπράντλεϊ, ούτε που φανταζόταν όταν απάντησε θετικά στην πρόταση των επικεφαλής της αιγυπτιακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ότι φεύγοντας με τη σύζυγό του για το Κάιρο, αντί για εξωτικές περιπέτειες, θα ζούσε σε μια εμπόλεμη ζώνη.
Ο Μπομπ και η Λίντσεϊ Μπράντλεϊ έφτασαν γεμάτοι όνειρα μόλις πριν από έναν μήνα στην Αίγυπτο, όμως πιο δύσκολο ξεκίνημα στη νέα ζωή τους δεν είχαν δει ούτε στον χειρότερο εφιάλτη τους. Ενώ εκείνη τακτοποιεί ακόμα το νέο σπιτικό της, ο σύζυγός της είναι σε απόγνωση. Οι άνθρωποι τους οποίους εμπιστεύτηκε και με τους οποίους έκλεισε τη συμφωνία απολύθηκαν, ως εξιλαστήρια θύματα της τραγωδίας, ενώ έξι από τους παίκτες που επέλεξε να φορέσουν το εθνόσημο ανήκουν στην Αλ Αχλί και δύσκολα θα πειστούν να επιστρέψουν στα γήπεδα.
«Ανθρωποι πέθαιναν μπροστά στα μάτια μας», δήλωσε ο τερματοφύλακας της ομάδας Σαρίφ Ικράμι για να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του. «Τέλειωσε. Ολοι μαζί πήραμε την απόφαση να μην παίξουμε ποδόσφαιρο ποτέ ξανά. Πώς να ξαναμπούμε στο γήπεδο μετά τον θάνατο περισσότερων από 70 ανθρώπων;», αναρωτήθηκε ο Ικράμι, αναγκάζοντας τον Μπράντλεϊ, έναν ξένο, να ψάχνει άλλους, ίσως με λιγότερες ικανότητες αλλά και λιγότερα ψυχικά τραύματα για να συμπληρώσει το ρόστερ του.
Ο χρόνος πιέζει, καθώς η χαροκαμένη Αίγυπτος καλείται να κατέβει στις 29 Φεβρουαρίου για να αντιμετωπίσει τη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής για τα προκριματικά του Αφρικανικού Κυπέλλου Εθνών του 2013. Ομως, ενώ ο αγώνας απαιτεί να είναι ετοιμοπόλεμη, στο Κάιρο αυτήν τη στιγμή γνωρίζουν μονάχα το δεύτερο συνθετικό.
Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, το ποδόσφαιρο καλείται να επουλώσει τις πληγές του ή ακόμα καλύτερα να επουλώσει τις πληγές ενός ολόκληρου λαού. Κάπως έτσι σκέφτεται και ο Μπράντλεϊ και, αντί να τα παρατήσει, όπως πολλοί περίμεναν, δηλώνει αποφασισμένος να ολοκληρώσει την αποστολή του.
«Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος. Οταν συμβαίνει μια τέτοια τραγωδία έχει σημασία οι άνθρωποι να έρθουν κοντά και να μείνουν δυνατοί. Και με τον ρόλο μου ως εθνικός προπονητής, θα δουλέψω για να βοηθήσω αυτήν τη διαδικασία», δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα, προσπαθώντας να πείσει τους νέους «συμπατριώτες» του ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα και το πληγωμένο ποδόσφαιρο μπορεί να φέρει την πολυπόθητη άνοιξη.
Πηγή: Εξέδρα

"Ανήσυχοι, όχι αγανακτισμένοι"

Σε μια εκδήλωση την οποία πλήθος μπασκετικού, και όχι μόνο, κόσμου έδωσε το παρών, η Ε.Σ.Κ.Α έκοψε το απόγευμα της Τετάρτης (8/2) την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.
"Ανήσυχοι, όχι αγανακτισμένοι"
Στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «ΔΑΙΣ» των Εκπαιδευτηρίων Δούκα βρέθηκαν περισσότερα από 250 άτομα και άπαντες ευχήθηκαν το 2012 να βρει την Ένωση, το μπάσκετ, αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα πιο δυνατή σε σχέση με τη χρονιά που έφυγε.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο βουλευτής της Β' Αθήνας κ. Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, κ. Βασιλακόπουλος, o B' αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, κ.Βιντζηλαίος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, κ. Τσαγκρώνης, αλλά και τα μέλη της ΕΟΚ, κ.κ. Γολέμης, Κουλοσούσας, Θεοδωρόπουλος. Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ, κ.κ. Ζαβλανός και Δούκας, ο πρόεδρος του ΣΕΔΚΑ, κ. Βιδάλης, αλλά και αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΔΚΑ, η πρόεδρος του ΣΚΚΑ, κα. Μερίκα, αλλά και αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συνδέσμου των Κριτών. Με την παρουσία τους μας τίμησαν επίσης ο Β’ αντιπρόεδρος της ΟΔΚΕ, Θόδωρος Τσαγκαμίλης, αλλά και ο γενικός Γραμματέας της ΕΣΚΑΝΑ, Βαγγέλης Λυμπεράτος. Φυσικά εκεί ήταν και όλο το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ, αλλά και πλήθος προπονητών, αθλητών και διαιτητών.
Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Κ.Α, Δημήτρης Μπασούρης, ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και ένα καλύτερο αύριο για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και γενικότερα για την κοινωνία μας που περνάει δύσκολες ώρες και είπε μεταξύ άλλων: «Εκ μέρους του Δ.Σ της Ε.Σ.Κ.Α απευθύνω σε όλους εσάς τους παρευρισκόμενους στην καθιερωμένη εδώ και χρόνια εορταστική εκδήλωση της Ένωσης τις ειλικρινείς ευχές μας για Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία σε κάθε τομέα της δραστηριότητα σας.
Η ΕΣΚΑ όταν κάνει εκδηλώσεις κάνει εκδηλώσεις για να βρεθούν παίκτες, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, κριτές, τα θεσμοθετημένα όργανα τα δικά μας, δηλαδή η Ομοσπονδία μας και πιθανόν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτείας. Έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια για να κρατήσουμε την μεγαλύτερη Ένωση της Ελλάδας σε αυτά τα επίπεδα. Και νομίζω πως έχουμε πετύχει. Οι ομάδες αυξάνονται και φαίνεται πως όλοι μαζί έχουμε πάρει έναν κοινό δρόμο. Πλέον, δεν μπορούμε να ζητάμε πολλά λεφτά από λίγους, αλλά λίγα από πολλούς.
Οι καιροί είναι τέτοιοι που χρειάζεται συνολική προσπάθεια. Και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί χωρίς εσάς, όλους αυτούς δηλαδή που αγαπάτε το άθλημα και το βοηθάτε χωρίς ουσιαστικά να έχετε κάποιο κέρδος, δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ, γεροί και τα πράγματα, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας να έχουν βελτιωθεί αρκετά».
Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, είπε μεταξύ άλλων «χαίρομαι πολύ και είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ ανάμεσα σας καθώς με προσκάλεσε ο Δημήτρης Μπασούρης, ένας άξιος συνεργάτης μου. Eίναι σημαντικό να μαζεύονται τόσοι άνθρωποι για το αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας μας σε μια τόσο δύσκολη εποχή όπου έχει χαθεί ο κοινωνικός έλεγχος. Όταν φτάνουμε στο σημείο να βλέπουμε ότι δεν μπορεί να προστατευτεί ακόμη και η προσωπική περιουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι ένα κατάντημα στο οποίο όλοι θα πρέπει να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε. Ο αθλητισμός είναι ένας τρόπος αντίστασης και αντίδρασης σε αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα τα οποία παρατηρούμε τελευταία. Ακούω πολλούς που λένε είμαστε αγανακτισμένοι, δεν είναι σωστό αυτό, ούτε σοβαρή προσέγγιση, τι πάει να πει είμαστε αγανακτισμένοι; Περιέχει προσωπικό συμφέρον αυτή η λέξη μέσα της. Είμαστε ανήσυχοι και εγώ είμαι ανήσυχος και ανησυχώ για τον τόπο μου. Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση, να είμαστε ανήσυχοι, να μην τοποθετούμε τον εαυτό μας ανάλογα με τα προσωπικά μας συμφέροντα. Ο ελληνικός αθλητισμός και το ελληνικό μπάσκετ είναι και μια πρόκληση και μια πρόσκληση , αλλά είναι και η διέξοδος στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει η κοινωνία μας.
Ο αθλητισμός είναι διαδικασία αποκατάστασης της ενότητας της κοινωνίας και γι’ αυτό λέμε συνήθως όλοι να είμαστε φίλοι. Εντάξει, όλοι καμιά φορά ξεφεύγουμε θέλοντας να υποστηρίξουμε το αγωνιστικό συμφέρον της ομάδας μας, πολλοί από εμάς είμαστε κάπως ευέξαπτοι, αλλά τελικά όλοι είμαστε υπηρέτες ενός μεγάλου σκοπού και στόχου. Να ανεβάσουμε τις αρχές, τις αξίες και τις ιδέες που υπηρετεί και εξυπηρετεί ο αθλητισμός, που υπηρετεί και εξυπηρετεί το αθλητικό κίνημα. Ήμουν δέκα χρόνια πρόεδρος στην Ευρώπη και έζησα από πολύ κοντά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αθλητικά και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κοινωνίες. Εγώ είμαι περήφανος για τον τόπο μου, ο τόπος δεν έχει αδικήσει κανέναν και ούτε φταίει για το ότι βρισκόμαστε σε αυτό το κρίσιμο από πλευράς οικονομίας επίπεδο, ο τόπος βοηθάει και δεν μπορούμε να θεωρούμε όλοι ότι μας έχει αδικήσει. Θεωρώ λοιπόν ότι το αθλητικό κίνημα αυτού του τόπου είναι μπροστά από άλλα, άλλων ευρωπαϊκών χωρών, γι’ αυτό, όπως είπε και ο πρόεδρος της Ένωσης, αξίζετε συγχαρητήρια».
Στη συνέχεια δόθηκαν τα μετάλλια, αλλά και τα διπλώματα στις ομάδες που διακρίθηκαν την προηγούμενη σεζόν.Την πίτα έκοψε για ακόμη μια χρονιά ο πρόεδρος του ΜΕΛΑΣ Άγιος Ελευθέριος, Παπα-Γιώργος Φειδόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν ο κ. Ιωάννης Δούκας, Πρόεδρος και ιδρυτής των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Ο κ. Χαράλαμπος Τερζόπουλος, Πρόεδρος της ομάδας του Ζωγράφου. Ο κ. Κώστας Λουφόπουλος, Πρόεδρος του ΚΑΟ Γέρακα, ο κ.Ιωάννης Σμυρλής Πρόεδρος του Φιλαθλητικού ΑΟ, αλλά και η διεθνής πλέι μέικερ του Αθηναϊκού , Δήμητρα Καλέντζου.
Πηγή: Gazzetta.gr

Ριέρα προς πώληση!!

Ο Ριέρα όπως όλα δείχνουν θα τα ...μαζέψει σύντομα από την Τουρκία, καθώς η Γαλατά του βάζει "πωλητήριο" με την ρωσική αγορά να κοιτάει τον Ισπανό.
Ριέρα προς πώληση
Ο Ριέρα μπορεί σιγά-σιγά να βρίσκει ρυθμό στην τουρκική Super Lig, ωστόσο οι ιθύνοντες της «Τσιμ Μπομ Μπομ» θεωρούν πως η προσφορά του δεν είναι ανάλογη των αποδοχών του.
Ετσι η διοίκηση σε συνεννόηση με τον προπονητή, Φατίχ Τερίμ φαίνεται να έχουν αποφασίσει να παραχωρήσουν τον παίκτη, αν και εφόσον έρθει ικανοποιητική πρόταση. Και τι σημαίνει το τελευταίο; Η απάντηση βρίσκεται σε ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκ. ευρώ.
Στην Τουρκία, μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προκύψει προσφορά εντός των επόμενων ημερών από τη Ρωσία, στην οποία η μεταγραφική περίοδος δεν έχει λήξει.
Υπάρχει η εκτίμηση πως ίσως επανέλθει η Ντιναμό Μόσχας, ενώ είχε ακουστεί και το όνομα της Λοκομοτίβ, όμως τα πάντα επί της παρούσης είναι θεωρία.
Πηγή: Sentragoal.gr

Στα «μαλακά» ο Λάζαρ!!

Στα «μαλακά» ο Λάζαρ
Με μια αγωνιστική μακριά από τις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε ο Κοστίν Λάζαρ για την αποβολή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με τρεις αγωνιστικές κινδύνευε ο Ρουμάνος μέσος, αφού στο φύλλο αγώνος η αναφορά στο επεισόδιο με τον Τζεμπούρ ήταν «βιαιοπραγία».

Όπως όμως αποδείχθηκε δεν ελήφθη στα σοβαρά υπόψη από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, η οποία αξιολογώντας και το υπόμνημα που κατέθεσε ο ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε πως πρόκειται απλά για «ανάρμοστη συμπεριφορά» και γι’ αυτό επέβαλε την μικρότερη των ποινών.

Έτσι, λοιπόν, ο ποδοσφαιριστής θ’ απουσιάσει μόνο από το επόμενο παιχνίδι του «Δικέφαλου του Βορρά», με αντίπαλο τον ΟΦΗ στην Κρήτη, αλλά θα είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη στην Τούμπα.

πηγή: sportfm.gr

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την τρόικα!!

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την τρόικα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε όλα τα θέματα που εκκρεμούσαν, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού:

«Ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με επιτυχία οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, σχετικά με το θέμα, το οποίο είχε απομείνει ανοικτό για περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση. Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών.

Κατόπιν τούτου υπάρχει γενικότερη συμφωνία για το περιεχόμενο του νέου προγράμματος εν’ όψει και της αποψινής συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ. Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση με την οποία η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί με 130 δισεκατομμύρια ευρώ
».

Δύο συλλήψεις για τη μαχαιριά σε οπαδό της ΑΕΚ!!

Στις σύλληψη δύο ατόμων που κατηγορούνται για την επίθεση με μαχαίρι σε οπαδό της ΑΕΚ προχώρησε η αστυνομία. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ οι ύποπτοι αναγνωρίσθηκαν από το θύμα και οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Για οπαδούς του Παναθηναϊκού κάνουν λόγο πηγές του αστυνομικού ρεπορτάζ.

Το περιστατικό συνέβη πριν την έναρξη του αγώνα βόλεϊ γυναικών μεταξύ ΑΕΚ και Γαλατασαράι, όταν οι δύο κατηγορούμενοι μαχαίρωσαν ένα άτομο που μετέβαινε στο γήπεδο μαζί με τον αδελφό του.


Το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ:

"Εξιχνιάσθηκε η χθεσινή επίθεση με τραυματισμό από μαχαίρι σε βάρος ενός ημεδαπού στη Γλυφάδα.

Δύο αδέλφια μετέβαιναν να παρακολουθήσουν αγώνα γυναικείου βόλεϊ και δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι από ομάδα ατόμων.

Συνελήφθησαν ήδη τα δύο (2) μέλη που τον τραυμάτισαν.

Εξιχνιάσθηκε, η χθεσινή (08.02.2012) απογευματινή επίθεση με τραυματισμό από μαχαίρι σε βάρος ενός 31χρονου ημεδαπού στη Γλυφάδα, κοντά στο Κλειστό Γυμναστήριο Βόλεϊ της περιοχής.

Δύο (2) αδέλφια, 43 και 31 χρονών, που μετέβαιναν να παρακολουθήσουν αγώνα γυναικείου βόλεϊ δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι από μικρή ομάδα ατόμων και τραυμάτισαν τον 31χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο.

Ύστερα από την άμεση αστυνομική έρευνα αναγνωρίσθηκαν, χθες (08.02.2012) το βράδυ στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τα δύο (2) μέλη της ομάδας που τον τραυμάτισαν.

Συγκεκριμένα, μετά από την επίθεση, προσήχθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), από τη ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι αναγνωρίσθηκαν από τα δύο (2) αδέλφια.

Οι δύο (2) συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Την αστυνομική έρευνα και προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής".

Πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ στην ΑΕΛ!!

Πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ στην ΑΕΛ
Με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΛ, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, ενώ 10.750 ευρώ καλείται να καταβάλει η Παναχαϊκή.

Αναλυτικά:


«Κατά την τελευταία συνεδρίαση η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Δέχεται τυπικά και κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ Λάρισα. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση και της επιβάλλει πρόστιμο 20.000 ευρώ.

2. Δέχεται τυπικά και κατ' ουσία την έφεση του ΤΑΠ Προοδευτική. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση και επιβάλλει πρόστιμο 2.000 ευρώ.

3. Δέχεται τυπικά και κατ' ουσία την έφεση του ΤΑΠ Τηλυκράτης Λευκάδας. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση και επιβάλλει πρόστιμο 1.000 ευρώ.

4. Δέχεται την ανακοπή ερημοδικίας της ΠΑΕ Παναχαϊκή. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση και επιβάλλει πρόστιμο 10.750 ευρώ».

Εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα για Άρη!!

Εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα
Πολλές και διαφορετικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα σημειώθηκαν στον Άρη την Πέμπτη (9/2). Στο αγωνιστικό μέτωπο η λίγο έως πολύ αναμενόμενη επιστροφή των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις, η στήριξη και το μήνυμα που έλαβαν από τους οργανωμένους, η ανακούφιση Μασάδο και το πολυαναμενόμενο ταξίδι της διοίκησης στην Ελβετία, αφού ενδέχεται να σηματοδοτήσει αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ και γενικά να αποφέρει οικονομικό όφελος.
Ύστερα από δυο μέρες αποχής από τις προπονήσεις, οι ποδοσφαιριστές του Άρη έβαλαν στην άκρη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την καθυστέρηση μηνών στις πληρωμές και επανήλθαν στο Ρύσιο για να προετοιμαστούν όσο μπορούν καλύτερα για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Εργοτέλη ώστε να δώσουν συνέχεια στο θετικό σερί που έχουν ξεκινήσει στους τελευταίους τέσσερις αγώνες τους (τρεις νίκες, μια ισοπαλία).

Νωρίτερα αντιπροσωπεία των οργανωμένων όχι απλά έδειξε να αντιλαμβάνεται την κατάσταση, αλλά τους εξέφρασε την πλήρη στήριξη και συμπαράσταση σε κάθε κίνησή τους. Ωστόσο δεν παρέλειψε να τους τονίσει ότι ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που έχουν αρχίσει να βρίσκουν τον καλό τους εαυτό θα ήταν αμαρτία να αφήσουν στην μέση την καλή προσπάθεια που γίνεται. Άποψη που έγινε επίσης αντιληπτή από τους παίκτες που ούτως ή άλλως το είχαν πάρει απόφαση να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς κόντρα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η επάνοδός τους στις προπονήσεις ανακούφισε τον Μανουέλ Μασάδο, ο οποίος έτρεμε στην ιδέα να συνεχιστεί η αποχή, αφού θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο το έργο του να τους προετοιμάσει κατάλληλα για το παιχνίδι με τους Κρητικούς την ερχόμενη Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Συν τοις άλλοις είδε με ικανοποίηση να αυξάνονται οι επιλογές, καθώς Ακόστα, Γιαννιώτας και Πρίττας εμφανίστηκαν έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Όμως οι πιο σημαντικές διεργασίες, σε διοικητικό επίπεδο στην προκειμένη περίπτωση, βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γενεύη της Ελβετίας εκεί όπου βρίσκεται ο πρόεδρος του Άρη, Θανάση Αθανασιάδη, συνοδεία του εκτελεστικού διευθυντή, Γιάννη Κόντη και του μέλους του ΔΣ, Τάσου Ορφανίδη, για συζητήσεις με επιχειρηματίες που παρουσιάζονται διατεθειμένοι να επενδύσουν στους «κίτρινους».

πηγή: sportfm.gr

Σοκ με Σβαϊνστάιγκερ!!

Σοκ με Σβαϊνστάιγκερ
Τις πολύτιμες υπηρεσίες του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ για αρκετές εβδομάδες θα στερηθεί η Μπάγερν Μονάχου. Ο διεθνής μέσος υπέστη ρήξη συνδέσμων στον δεξιό αστράγαλο στον χθεσινό προημιτελικό του Κυπέλλου με τη Στουτγκάρδη και αποχώρησε σφαδάζοντας μετά από 17 λεπτά στον αγώνα.

Ο 27χρονος άσος είχε επιστρέψει στη δράση στις αρχές του 2012 μετά από τραυματισμό στον ώμο το Νοέμβριο. Ακόμη δεν έχει γίνει σαφές πόσο καιρό θα μείνει εκτός δράσης, αλλά είναι δεδομένο πως θα χάσει μεταξύ άλλων τους αγώνες με τη Βασιλεία για τους «16» του Champions League.

πηγή: sportfm.gr

Απολύθηκε ο Στανισλάβσκι!!

Απολύθηκε ο Στανισλάβσκι
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Χόφενχαϊμ αποτελεί ο Χόλγκερ Στανισλάβσκι. Η γερμανική ομάδα μετρούσε μόλις μία νίκη στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές της Bundesliga, ενώ χθες αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου χάνοντας με 1-0 από τη Γκρόιτερ Φορτ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, μέσα στην έδρα της.

Ο Στανισλάβσκι είχε αναλάβει τα ηνία της Χόφενχαϊμ στην αρχή της περιόδου υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2014. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, ο Μάρκους Μπάμπελ, που αποχώρησε το Δεκέμβριο από τη Χέρτα Βερολίνου λόγω διαμάχης με τη διοίκηση, είναι το φαβορί για να πάρει τη θέση του.

H Χόφενχαϊμ είναι όγδοη μετά από 20 αγωνιστικές με 24 βαθμούς, μόλις έξι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

πηγή: sportfm.gr

«Λιοντάρια» έτοιμα για τίτλο!!

«Λιοντάρια» έτοιμα για τίτλο
Έτοιμη να διεκδικήσει το φετινό Κύπελλο Πορτογαλίας είναι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τα «λιοντάρια» επικράτησαν με 3-1 της Νασιονάλ στη Μαδέιρα, στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό της διοργάνωσης και, σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», πήραν την πρόκριση για το τελευταίο ματς του φετινού θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ακαντέμικα. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι θα αρκεστούν στην προσπάθεια να προλάβουν τις ευρωπαϊκές θέσεις, μέσω της Superliga.

Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1964 ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως τα βρήκαν «σκούρα» από την άμυνα των γηπεδούχων, που κλείστηκαν για να κρατήσουν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Ο Ρινάουντο στο 18’ άνοιξε το σκορ, για να ισοφαρίσει ο Μπαρτσέλος στο 63’. Η αποβολή του Ροντόν, όμως, στο 56’ φαίνεται πως επηρέασε σιγά σιγά τη Νασιονάλ και, έτσι, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 75’ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φαν Φολσβίνκελ και εδραίωσαν τη νίκη τους στο 94’ με τον Περέιρα.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίτσιο, Ζοάο Περέιρα, Πόλγκα, Ξαντάο, Ινσούα, Φερνάντεζ, Ρινάουντο (71’ Ρίμπας), Ελίας, Καρίγιο, Φαν Φολσβίνκελ (82’ Καρίκο), Καπέλ (52’ Εβάλντο)

πηγή: sportfm.gr

Υπηρεσιακός αντι-Καπέλο ο Πιρς!!

Υπηρεσιακός αντι-Καπέλο ο Πιρς
Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Φάμπιο Καπέλο και προπονητής της εθνικής ομάδας Ελπίδων της Αγγλίας, Στιούαρτ Πιρς, θα είναι αυτός που θα καθίσει στον πάγκο των «τριών λιονταριών» στο φιλικό ματς με την Ολλανδία (29/2).

Ο Πιρς ήταν η πιο πιθανή επιλογή για να αντικαταστήσει, έστω και προσωρινά, τον Φάμπιο Καπέλο στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Αγγλίας. Όντας βοηθός του Ιταλού κόουτς και με την απαιτούμενη εμπειρία, ο τεχνικός της εθνικής ομάδας των Ελπίδων συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες να κληθεί να κρατήσει το «τιμόνι» και αυτό θα γίνει.

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Στιούαρτ Πιρς θα καθοδηγήσει την ομάδα στο φιλικό παιχνίδι με την Ολλανδία. Έχει μεγάλη εμπειρία που απαιτείται. Έχει δουλέψει ήδη με τον Φάμπιο και φυσικά είναι ο προπονητής στο επίπεδο των Ελπίδων. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του» είπε ο πρόεδρος της FA, Ντέιβιντ Μπερνστάιν στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

πηγή: sportfm.gr