Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

«Τεράστια επιτυχία και μετά... άθλος»

«Τεράστια επιτυχία και μετά... άθλος»
Η Μπιλμπάο διέσυρε χθες τη Ρέαλ Μαδρίτης (93-69) και ο Δημήτρης Μαυροειδής εξήγησε πως η πρόκριση στα πλέι οφ θα είναι τεράστια επιτυχία για τους Βάσκους και ό,τι παραπάνω... άθλος.

Από την περάσμένη σεζόν η Μπιλμπάο φαίνεται πως έχει βρει το κουμπί των Μαδριλένων και-σχεδόν- όπου τη βρίσκει, την κερδίζει.«Φαίνεται πως έχουμε βρει το κουμπί τους. Ξέρουμε πως αν κάποιος τους πάει στην επαφή, αρχίζουν να φοβούνται και να παίζουν διαφορετικά. Μετά γεμίζουν άγχος και δεν τα καταφέρνουν. Αυτό κάνουμε από πέρσι σε κάθε παιχνίδι που τους αντιμετωπίζουμε και συνήθως τους κερδίζουμε με αυτό τον τρόπο» είπε αρχικά ο 27χρονος σέντερ της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος, όμως, δεν θέλει να λέει μεγάλα λόγια. «Από χθες ακούω ότι είμαστε ήδη στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Δεν ισχύει αυτό. Όντως έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα, αλλά ακόμη δεν έχουμε πάρει την πρόκριση. Έχουμε μπροστά μας δύο πάρα πολύ δύσκολα ματς τα οποία και θα πρέπει να κερδίσουμε. Αντιμετωπίζουμε τη Σιένα και τη Μάλαγα, δηλαδή δύο πολύ καλές ομάδες και χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσκετικοί»
Η λογική λέει πως η Μπιλμπαό θα προκριθεί ως δεύτερη από τον συγκεκριμένο όμιλο, κάτι που σημαίνει πως θα αντιμετωπίσει, με μειονέκτημα έδρας, στα προημιτελικά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.«Δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό. Το μόνο που μας νοιάζει είναι να πάρουμε τα δύο παιχνίδι που απομένουν και μετά θα δούμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε στα προημιτελικά. Ας προκριθούμε στα προημιτελικά που θα είναι τεράστια επιτυχία και μετά ό,τι παραπάνω καταφέρουμε θα είναι άθλος».
Μέχρι και πριν μερικές εβδομάδες, η Μπιλμπάο έδειχνε ένα βήμα από τον... γκρεμό. Κινδύνευσε να μείνει εκτός συνέχειας από την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας ενώ και στο πρωτάθλημα δεν τα πήγαινε καλά. Τελικά, όμως, όλα άλλαξαν και η ομάδα δείχνει ιδιαίτερα φορμαρισμένη τελευταία. «Όντως, δεν πηγαίναμε καλά. Και αυτό γιατί δεν είχαμε βρει χημεία ως ομάδα και είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Τελικά, όμως, όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε και καλύτεροι και παίζουμε καλά τελευταία. Δεν έχουμε τραυματισμούς και έχουμε βρει ρυθμό. Δουλεύουμε πολύ μέσα στο γήπεδο, κάτι που μας είχε ζητήσει ο προπονητής μας ακόμη και όταν δεν παίζαμε καλά, και τώρα αποδίδουμε το μπάσκετ που θέλουμε».

πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: